Oltenia - 10 ianuarie 2013

|

Gazeta de Sud - Exclusiv GdS: Garda Financiară a închis restaurantul RSR

În loc de bonuri fiscale, participanţii la petrecerea de Revelion organizată la RSR au primit astfel de invitaţii, pe care era trecut numele persoanei care a plătit şi locul la masă, în restaurant

Povestea Revelionului cu scandal de la Podari s-a concretizat în suspendarea temporară a activităţii firmei. Cercetările continuă în acest caz.

Garda Financiară Dolj a decis, ieri, suspendarea temporară a activităţii restaurantului RSR de la Podari, care activează pe firma Grand Resort Pallace SRL, pentru nedotarea cu casă de marcat fiscală. Potrivit unor surse oficiale, firma era obligată să emită bonuri fiscale pentru toate persoanele pentru care s-au emis facturi şi care au plătit contravaloarea mesei de Revelion. Dar societatea a tăiat chitanţe pentru facturile emise pe numele persoanelor fizice care au plătit (chiar şi pentru grupuri de persoane) masa de Revelion. Potrivit sursei citate, „vânzarea cu amănuntul către populaţie trebuie să se facă pe bază de factură şi bon fiscal. Dar societatea respectivă nu a emis bonuri fiscale pentru facturile pe care le-a tăiat pentru persoanele care au participat la Revelion“. Suspendarea temporară a activităţii la Palatul RSR a fost făcută în baza OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate electronice de marcat fiscale, republicată. În cazul în care o firmă nu este dotată cu casă de marcat, activitatea îi este suspendată. Chiar dacă societatea cumpără imediat casa de marcat, trebuie să treacă o perioadă de câteva zile până când aceasta este trimisă la Fisc, pentru a fi fiscalizată.

În loc de bon fiscal, oamenii au primit o invitaţie

Unii dintre participanţii la Revelionul de la RSR susţin că nu au primit nici un fel de document contabil care să ateste că au plătit banii pentru petrecerea de Revelion, ci doar o invitaţie pe care era trecut numărul mesei la care urma să se aşeze oaspetele respectiv.

Amintim că restaurantul RSR a organizat o petrecerea de Revelion la care au luat parte 627 de persoane. Potrivit unor surse abilitate, Garda Financiară a stabilit numărul de persoane prezente la eveniment după porţiile de mâncare pentru care s-a făcut aprovizionarea de la furnizori. De exemplu, RSR comandase 627 de porţii de tort pentru petrecerea de Revelion. Cercetările Gărzii Financiare continuă, pentru a descoperi amploarea evaziunii fiscale de la RSR.

GdS l-a căutat pe administratorul restaurantului RSR, Constantin Gheorghe, pentru a obţine un punct de vedere al acestuia în legătură cu decizia Gărzii Financiare Dolj de a suspenda activitatea firmei sale, dar acesta nu a fost de găsit.

Firma avea autorizaţie pentru 400 de persoane

Grand Resort Pallace SRL, firma care a organizat Revelionul cu scandal la Palatul RSR din Podari, nu avea autorizaţie sanitară pentru evenimente cu 700 de persoane, au precizat ieri reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj. „Am transmis firmei respective invitaţia de a se prezenta azi (ieri - n.r.) cu documentele cerute, însă nu a venit nimeni. Am trimis inspectorii la sediul firmei, dar nu l-au găsit pe patron. Vom trimite încă o invitaţie, cu confirmare de primire. Oricum, autorizaţia sanitară este pentru organizarea de evenimente cu maximum 400 de persoane. Dacă dorea să se extindă, trebuia să depună o nouă documentaţie şi să se reautorizeze“, a declarat George Beţiu, directorul executiv al DSP Dolj.

Direcţia Sanitar-Veterinară Dolj a amendat şi ea firma, cu suma de 2.000 de lei, pe motiv că nu au fost prezentate grafice privind temperatura de păstrare a alimentelor, potrivit Mediafax.ro. „Restaurantul a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că nu ne-a prezentat graficele de temperatură din spaţiile de depozitare. Administratorul era obligat să ne prezinte aceste grafice pentru a stabili cu exactitate la ce temperatură a fost păstrat peştele. Actele arătau că acesta era în termenul de valabilitate, dar poate că nu a fost ţinut în condiţii corespunzătoare“, a declarat directorul Direcţiei, Andrei Butaru.



Oltenasul - Prioteasa: Bază regională de intervenţii pe timp de iarnă

Preşedintele CJ Dolj vrea o bază regională de intervenţii pe timp de iarnă la Craiova, după modelul celei de la Timişoara.

“Vedem că în această perioadă a anului, tot timpul sunt probleme cu asigurarea circulaţiei pe drumuri: ba nu sunt utilaje suficiente, ba se strică. Ne dorim să depunem un proiect pentru realizarea la Craiova a unei baze regionale de intervenţie pe timp de iarnă, care să fie dotată cu utilaje performante şi să asigure degajarea drumurilor în condiţii critice. O asemenea maşină, de exemplu o freză, care să poată să intre şi să cureţe un drum în situaţia în care nici buldozerele nu mai fac faţă, costă în jurul a 800.000 de euro, sumă care nu e la îndemâna oricui. Nu este o idee nouă. O asemenea bază există la Timişoara şi, după ce am stat şi am consultat hotărârea de guvern în baza căreia funcţionează, am constatat că una la fel trebuia înfiinţată şi la Craiova”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB