Crisana - 10 ianuarie 2013

|

Actualitati-Arad.ro - Propunere – Sergiu Nicolaescu, cetățean de onoare al Aradului
Regizorul Sergiu Nicolaescu ar putea primi, post mortem, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Arad, potrivit unui proiect care va fi supus dezbaterii Consiliului Local, urmând să fie ridicată şi o statuie a cineastului.
Consilierul local din Arad Ionel Ciupe (PNL) a anunţat, joi, că a iniţiat un proiect de hotărâre prin care regizorul Sergiu Nicolaescu să fie declarat post mortem cetăţean de onoare al municipiului.
Proiectul a fost înregistrat la secretariatul Primăriei Arad, urmând să fie programat spre dezbatere într-o şedinţă viitoare a Consiliului Local.
Potrivit consilierului local, “Sergiu Nicolaescu va rămâne în memoria colectivă naţională şi în special arădeană şi de aceea merită toată recunoştinţa şi consideraţia”.
“Activitatea domniei sale este legată şi de Arad, în perioada 2000-2004 Sergiu Nicolaescu reprezentând cu cinste şi demnitate oraşul în Parlamentul României, în calitate de senator. Sergiu Nicolaescu a stimat Aradul şi momentul revoluţionar de la 1989 petrecut aici, imortalizând în filmul «15» imagini filmate în municipiu”, a declarat consilierul.
Potrivit proiectului, după acordarea titlului ar urma să fie ridicată o statuie înfăţişându-l pe regizor, în faţa Cinematografului Dacia, care ar urma să îi poarte numele.
Contactaţi de corespondentul Mediadax, liderii judeţeni ai PNL şi PSD, Ioan Cristina şi Dorel Căprar, au declarat că vor susţine acest proiect şi le vor recomanda consilierilor liberali şi social-democraţi să voteze în favoarea iniţiativei. Potrivit liderului PDL Arad, Gheorghe Seculici, consilierii partidului urmează să se consulte pentru a decide dacă este oportună susţinerea proiectului.
Sergiu Nicolaescu s-a stins din viaţă în 3 ianuarie, la vârsta de 82 de ani, la Spitalul Elias din Capitală. Trupul său a fost depus la Cercul Militar Naţional, acolo unde, vineri şi sâmbătă, au putut veni pentru un ultim omagiu rudele, colegii şi toţi cei care au dorit să-şi ia rămas bun.
Conform propriilor dorinţe exprimate încă din timpul vieţii, trupul maestrului Sergiu Nicolaescu a fost incinerat la Crematoriul Vitan-Bârzeşti din Bucureşti, cu onoruri militare, în prezenţa familiei şi a câtorva prieteni apropiaţi.

Glasul Aradului - Primarul din Tîrnova este acuzat de PD-L şi PSD că vrea să dizolve Consiliul Local
Primarul comunei Tîrnova, liberalul Florin Farcaşiu, este acuzat de către adversarii săi politici din PD-L şi colegii din USL că vrea să dizolve consiliul local.
Un adevărat scandal a avut loc ieri, în sala Căminului Cultural Tîrnova. Primarul a organizat o întâlnire cetăţenească în care şi-a prezentat raportul de activitate, iar ulterior avea să fie convocată o şedinţă de consiliu local, în acelaşi loc. În faţa unei săli pline de localnici, Florin Farcaşiu şi-a prezentat activitatea, iar după aceea, când să înceapă şedinţa Consiliului Local, acesta, împreună cu consilierii PNL a părăsit sala în care trebuia să aibă loc şedinţa. Structura Consiliului Local Tîrnova este următoarea: şapte consilieri sunt din partea PNL, şase – din partea MC-L (PD-L), unul din partea Uniunii Ucrai­nienilor din România şi unul din partea PSD, care este şi viceprimar al comunei. Practic, celor şapte consilieri liberali li se opun cei opt de la MC-L, UUR şi PSD.
Liderul consilierilor PD-L, Ioan Baciş, spune că primarul Farcaşiu  încearcă să dizolve consiliul local şi să provoace alegeri anticipate. „Ieri, când trebuia să aibă loc şedinţa de consiliu, primarul şi-a luat consilierii de la PNL şi a părăsit sala. Dar noi suntem opt şi am ţinut această şedinţă. Au venit şi doi reprezentanţi ai Prefecturii care au luat parte la această şedinţă pe care Farcaşiu nu o recunoaşte”, a spus Ioan Baciş.
Şi viceprimarul Dorin Jiva (PSD) susţine afirmaţiile liderului PD-L Tîrnova şi spune că ţinta lui Florin Farcaşiu este dizolvarea legislativului local. „Şedinţa de consiliu s-a ţinut, primarul nu a vrut să se ţină. Noi am fost majoritari. Au fost şi doi jurişti de la Prefectură, am făcut procesul verbal, deci totul este în regulă”, spune viceprimarul Dorin Jiva.
„Se opun dezvoltării comunei”
În ceea ce-l priveşte pe primarul Florin Farcaşiu, acesta spune că PD-L şi PSD încearcă să facă un blocaj admi­nistrativ şi politic şi că se opun dezvoltării comunei. „În luna decembrie, pe data de 14, a fost convocată o şedinţă ordinară de consiliu, însă consilierii PD-L, PSD şi cel de la ucraineni nu au fost prezenţi la şedinţă. Printre punctele aflate atunci pe ordinea de zi s-a aflat unul foarte important, anume «Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru asfaltarea a cinci kilometri de drumuri şi a zece kilometri de străzi». Proiectul valorează 1,8 miloane de euro, iar banii vin de la Ministerul Dezvoltării. Am convocat pentru data de 18 decembrie o şedinţă de această dată extraordinară, însă cei opt consilieri ai PD-L, PSD şi UUR au lipsit din nou, fiind prezenţi doar cei şapte consilieri liberali responsabili”, explică primarul Farcaşiu istoria ultimelor bătălii din legislativul local.
Acesta mai spune că nu doreşte dizolvarea Consiliului Local Tîrnova, ci doar dezvoltarea comunei. În plus, Farcaşiu consideră că şedinţa de ieri nu a fost una legală. „Pot spune că şe­dinţa de ieri nu a fost legală, mai multe nu doresc să comentez”, a mai punctat Farcaşiu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB