Banat - 10 ianuarie 2013

|

Opinia timisoarei - La Timisoara, taxele si impozitele raman ca si anul trecut. Autoritatile locale nu vor aplica indexarea de 16%
TIMISOARA. S-au razgandit! Dupa ce a marit taxele si impozitele locale printr-o indexare de 16%, Guvernul o da la intors si spune ca lasa la latitudinea autoritatilor locale sa decida daca aplica sau nu indexarea.
La Timisoara s-au marit deja taxele si impozitele, insa nu se pot plati decat din 14 ianuarie, cand se deschid ghiseele Directiei Fiscale.
Autoritatile locale vor decide saptamana viitoare intr-o sedinta daca le vor reduce sau nu cu 16%. In orice caz, primarul Nicolae Robu anunta inca de zilele trecute ca nu vrea sa le mareasca.
”Daca Ponta va modifica textul ordonantei de guvern sa nu mai fie imperativa indexarea, consiliile locale pot decide. Eu, ca primar, trebuie sa am initiativa. Initiativa mea va fi de promovare a unei noi hotarari care sa stabileasca renuntarea la indexare”, a declarat, marti, primarul Timisoarei.
Miercuri, Guvernul a aprobat ordonanta simpla prin care lasa la latitudinea autoritatilor locale daca aplica indexarea cu 16% a taxelor locale. Decizia trebuie luata in 20 de zile de la intrarea in vigoare a ordonantei.
UPDATE: Robu: Taxele vor ramane la nivelul din 2012
In mod normal, ghiseele Directiei Fiscale ar trebui sa se deschida luni, 14 ianuarie, pentru ca timisorenii sa-si poata achita taxele si impozitele locale. Acestea nu se vor putea incasa insa de-abia de miercuri, cel mai probabil, dupa ce Consiliul Local Timisoara va decide daca aplica sau nu indexarea guvernului.
“Daca nu avem hotarare de consiliu local, nu putem incasa. Pana la hotarare ar trebui sa incasez pe valorile din hotararea de guvern, iar apoi sa restitui sume. Probabil ca de miercuri vom deschide ghiseele, asteptam hotararea”, ne-a declarat Adrian Bodo, seful Directiei Fiscale.
Primarul Nicolae Robu spune ca refuza sa creasca taxele si impozitele cu 16%.
“In Timisoara, taxele si impozitele locale nu vor fi indexate, ci vor ramane la nivelul din 2012. Eu, ca liberal autentic, voi promova intotdeauna o fiscalitate cat se va putea de redusa. Consider ca este preferabil sa se practice taxe si impozite mici, dar care sa fie incasate efectiv, fiind suportabile de catre cetateni, decat taxe si impozite mari, incasate cu o rata redusa, datorita incapacitatii cetatenilor de a le plati”, a tinut sa precizeze Nicolae Robu.
O decizie oficiala va fi luata in sedinta ordinara care va avea loc marti, la Consiliul Local.
 
Opinia Timisoarei - Primarii comunelor de langa Timisoara, suparati ca nu au fost invitati la intalnirea cu parlamentarii
TIMISOARA. Mai multi primari si consilieri locali ai comunelor din jurul Timisoarei, si-au exprimat nemultumirea ca nu au fost si ei invitati la intalnirea cu parlamentarii de Timis, mai ales ca unele proiecte vizeaza si aceste localitati.
Primarii s-au  plans deputatului USL, Catalin Tiuch ca unele proiecte despre care s-a discutat la intalnirea autoritatilor locale si judetene cu deputatii si senatorii de Timis vizeaza comunele pe care acestia le conduc.
“Unii primari ai localitatilor din zona periurbana s-au aratat nemultumiti ca s-au discutat proiecte care se afla pe teritoriul lor administrativ, dar, cu toate acestea, s-au bucurat ca aceste proiecte au fost puse pe tapet. Unii primari s-au simtit pe dinafara“, a declarat Tiuch.
Deputatul le-a transmis primarilor nemultumiti ca zona metropolitana este importanta pentru dezvoltarea municipiului si ca proiecte precum autostrada, centrul intermodal sau centura Timisoarei vor fi discutate si cu reprezentantii administratiilor publice locale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB