Maramures - 10 ianuarie 2013

|

eMaramures.ro - CREDIT BANCAR - BUGET - Sefii Consiliului Judetean Maramures vor sa imprumute 35 de milioane de euro
O suma echivalenta cu jumatate din bugetul total al judetului vor sa imprumute de la banca oficialii administratiei maramuresene. Un credit de 155 de milioane de lei, aproximativ 35 de miliane de euro, se pregatesc sa acceseze reprezentantii Consiliului Judetean, care motiveaza ca banii sunt necesari pentru continuarea investitiilor incepute in anii precedenti. Suma va fi contractata indiferent de alocarile de la bugetul de stat, despre care alesii maramureseni nu au prea multe informatii.
Demersurile pentru contractarea creditului bancar nu au inceput, pentru ca la ultima sedinta a CJ proiectul de hotarare legat de acest imprumut a fost retras de pe ordinea de zi, insa conducatorii institutiei si-au propus sa reia votul in aceasta luna. In afara asigurarii banilor de investititii, alesii vor sa aiba garantia ca pot asigura functionarea in conditii normale a unitatilor din subordine, multe dintre ele bugetofage chiar si dupa restructurarile dispuse de la centru.
Cel putin patru investitii importante din judetul Maramures au nevoie de fonduri serioase pentru a putea fi finalizate. Conducerea Consiliului Judetean Maramures (CJ) a enumerat proiectul de modernizare a Spitalului Judetean de Urgenta, care trebuie finalizat obligatoriu in acest an, precum si cel privind deschiderea unor rampe de gunoi ecologice. Pe lista de prioritati au mai fost inscrise reabilitarea drumului judetean Baia Sprie- Barsana, abandonata de mai bine de o jumatate de an din cauza disfunctionalitatilor de pe santier, si lucrarile de extindere la Aeroportul International Baia Mare.
”Eu sper la o valoare a creditului de 155 de milioane de lei. Defalcat pe doua componente: o componenta de 70 de milioane, reprezentand partea de investitii pe care noi trebuie sa o cofinantam, si 85 de milioane de lei, cota noastra de finantare pentru sistemul de management integrat al deseurilor din Maramures. Pentru Baia Sprie-Barsana, daca retin bine ar fi nevoie de 20 si ceva de milioane de lei”, a declarat presedintele CJ Maramures, Zamfir Ciceu.
Celelalte investitii de care ar avea nevoie Maramuresul sunt doar in faza de idei, mai ales ca autoritatile maramuresene nu au habar despre alocarile bugetare, altele decat cele uzuale, care ar putea fi primite de la nivel central. Intai de toate, alesii judeteni trebuie sa se asigure ca in 2013 vor avea bani suficienti ca activitatea administrativa sa nu aiba sincope. Realizarea altor proiecte depinde de puterea lobby-ului local pe langa guvernanti si de disponibilitatea premierilor si ministrilor de a sustine Maramuresul.
”Eu m-am gandit la o reabilitare totala pe traseul de drum care leaga Tara Codrului de zona Baia Mare, respectiv traseul dinspre Cehu Silvaniei, spre DN 1 C, la Hideaga. Am prins aceasta investitie in credit, dar daca reusim finantarea guvernamentala e foarte bine. Eu v-am zis care ar fi minimul ca noi sa ne dezvoltam in conditii normale, sectiunea de functionare e obligatoriu sa fie asigurata”, a adaugat Zamfir Ciceu.
Conducerea CJ Maramures spera acum ca prin noua lege a bugetului de stat, judetului sa nu ii fie directionate mai putine fonduri decat anul trecut, si sa aiba un buget echilibrat. Autoritatile asteapta sa vada si care va fi formula dupa care se vor repartiza sumele defalcate primite de la nivel central, in functie de aceasta fiind adoptat si bugetul judetului. Anul trecut, bugetul Maramuresului a depasit 350 de milioane de lei, utilizati doar pentru cheltuielile pe domeniile prioritare, cum sunt sanatatea, invatamantul, protectia sociala.

Buletin de Carei - Consiliul Județean Satu Mare va continua să dezvolte Secția de chirurgie cardio-vasculară a Spitalului Județean
Consiliul Județean Satu Mare va continua să dezvolte Secția de chirurgie cardio-vasculară a Spitalului Județean           
Înființarea unei secții de chirurgie cardio-vasculară a fost o realizarea importantă pentru județul Satu Mare, în țară existând astfel de secții doar în București, Târgu Mureș, Timișoara, Cluj, Iași, Brașov și Constanța.
Întregul proiect a presupus un efort imens și s-a derulat pe parcursul unui an. ”Principala problemă nu a fost de ordin financiar, pentru Consiliul Județean fiind un proiect primordial, cât atingerea unor standarde care pentru aproape toate spitalele din țară ar fi fost imposibil de îndeplinit. Iar principala condiție a fost existența la Satu Mare a unui chirurg care să adune în jurul său un personal foarte bine pregătit și cu experiență”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef.
Cine este dr.Zoltan Galajda
Zoltan Galajda este un medic român, stabilit de mai mult de 20 de ani în Ungaria, la Debrecen. El are efectuate peste  2.000 de operatii pe cord deschis în Ungaria, Franța, Germania și România și a acceptat propunerea de a coordona compartimentul din Satu Mare deoarece evaluările recente efectuate în judetul Satu Mare pun în evidență incidenta mai mare a factorilor de risc si a patologiei cardiovasculare spre deosebire de alte zone ale țării, fiind și originar din această regiune. De numele lui se leagă trei tehnici de operație pe cord deschis pe care le-a realizat în premieră mondială. Acestea pot fi accesate pe internet, iar dreptul de practică este valabil și poate fi consultat la Spitalul Județean Satu Mare.
”Este știut faptul că la ora actuală toate centrele de chirurgie cardio-vasculară duc o lipsă acută de personal medical superior specializat. Venirea mea la Satu Mare poate a fost surprinzătoare pentru multe cercuri de specialitate și în fond a fost un accept la cereri repetate din partea mai multe instituții și persoane cu influență din România. O asemnea primă solicitare a avut loc în 2009 în urma căreia timp de doi ani am ocupat postul de director de cercetare-dezvoltare la Institutul Inimii din Târgu Mureș prin invitația domnului profesor Radu Deac. Atunci, această perioadă s-a concretizat cu o serie de operații pe cord deschis realizate în premieră națională la Târgu Mureș. Chirurgia cardiacă întradevăr necesită condiții deosebite de asepsie, o perfectă organizare și tehnică specială. Din această cauză, îi înțeleg pe cei care sunt sceptici și chiar au o părere nefavorabilă legată de înființarea acestei secții la Satu Mare. Sunt însă convins că prin exemplul pe care îl va da această secție în final va atrage exemplele benevole binevenite în Spitalul de Urgență Satu Mare, a declarat dr. Zoltan Galajda.
El a afirmat că a fost înțelegător și a respectat dorința unor medici de a nu participa la o asemenea activitate, chiar dacă li s-a propus formarea gratuită în acest domeniu. ”Nici nu era necesar, întrucât secția își va desfășura activitatea cu persoane deja formate și care se interesează deja de posibilitatea de a veni în regim permanent la Satu Mare în specialitatea de chirurgie cardiacă. Dacă ne referim numai la specialitatea de chirurgie vasculară, evoluția la Satu Mare a acestei specialități a fost următoarea: exista pe hârtie, apoi a existat persoană încadrată, medic specialist, însă care a lucrat foarte puțin, fără experiență și de atunci se află continu în concediu fără plată. După venirea mea la Satu Mare, pot spune căla numai opt luni ne putem mândri cu o tânără specialistă în chirurgie vasculară plină de ambiții, în regim permanent la Satu Mare. Mă voi ocupa personal de pregătirea ei, urmând ca în mod asemănător să definitivăm și secția de chirugie cardiacă. Văzând unele comentarii din presă, țin doar să precizez că niciodată nu mi-am desfășurat activitatea sub influența unui partid politic,îl apreciez pozitiv pe actualul președinte al Consiliului Județean Satu Mare, nu ca politician, ci ca om, pentru spiritul de inițiativă și dorința de a face bine sistemului sanitar sătmărean. În prezent se pune accent, chiar de la nivel de minister, pe finanțarea spitalelor în funcție de gradul de clasificare. Cu mulți ani în urmă, chiar din Ministerul Sănătății s-a cerut imperios transferarea unor secții, cum ar fi cardiologia, în Spitalul de urgență. Având toate acestea în considerare, personal cred că acest articol s-a născut din neinformare sau orgolii care trebuie lăsate deoparte spre binele bolnavilor, a mai afirmat dr. Zoltan Galajda”.
Clujenii se operează la Satu Mare
De la înființarea secției de chirurgie cardio-vasculară, primul pacient operat pe cord deschis la Satu Mare a fost sătmăreanul Emil Fogaş, care a fost operat în regim de urgenţă din cauza stării grave în care se afla. Acesta a suferit două intervenţii la inimă, iar după o săptămână a putut fi externat la domiciliu.
Al doilea pacient operat a fost o bolnavă de 78 de ani, suferind tot două intervenții (coronare și valvă cardiacă),  fiind tot o urgență, pacienta fiind originară din Satu Mare, cu domiciliul în județul Cluj.”Era de neînchipuit până acum un an ca un clujean să vină la Satu Mare să se opereze”, a spus Adrian Ștef. Atât primul, cât și cel de-al doilea bolnav
Dr. Zoltan Galajda a precizat că pregătește operațiile la fel de strict și de minuțios  la Debrecen, Satu Mare sau în oricare altă parte a Europei în care operează. Totodată, urmărește cu aceiași atenție evoluția post-operatorie a tuturor pacienților și astfel se explică de ce în ciuda faptului că toate cazurile au fost urgențe cu risc ridicat, bolnavii au fost externați la domiciliu fără complicații. Crearea unui Centru de Chirurgie Cardio-Vasculară necesită o muncă imensă de organizare. Având în vedere deficitul de personal specific tuturor centrelor similare, formarea personalului la Satu Mare se va face în mare parte la locul de muncă. Pentru aceasta specialiști cu experiență vastă în domeniul atât din România, cât și din străinătate vor veni și își vor trimite echipe la Satu Mare în acest scop. Toate acestea se datoresc bunelor relații profesionale pe care dr. Zoltan Galajda le-a acumulat în decursul celor 20 de ani de chirurgie cardiacă.
Investițiile în sistemul sanitar vor continua
Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef a ținut să-i asigure pe sătmăreni că investițiile în sistemul sanitar din județ vor continua, în ciuda piedicilor pe care le pun anumite persoane.  ”Au fost medici care mi-au cerut să opresc investițiile pentru că nu mai pot să-și dezvolte cabinetele private. Toate investițiile sunt făcute pentru sătmăreni, pentru a nu mai fi obligați să se trateze în alte orașe din țară sau în străinătate”, a afirmat Adrian Ștef.
Președintele Adrian Ștef a ținut și să infirme zvonurile privind o eventuală schimbare a managerului Adrian Marc:. ”Nu s-a vorbit nicio clipă de schimbarea managerului Adrian Marc, fiind doar zvonuri aruncate de persoane răuvoitoare”.
Primul sătmărean operat pe cord deschis, Emil Fogaș dorește să-i mulțumescă încă odată dr. Zoltan Galajda. ”Datorită operației sunt în viață și de accea le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în deschiderea secției de chirurgie cardio-vasculară și dr. Galajda în special”, a spus Emil Fogaș.

3 comentarii:

Unknown spunea...

Cautati un împrumut? Sau ai fost refuzat un împrumut de către o bancă sau o instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Ai locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Elina Johnson firmă de împrumut ne sunt limitate în a da împrumuturi pentru companii și persoane fizice, la o rată scăzută și la prețuri accesibile dobândă de 2%. Va rugam sa ne contactati prin e-mail astăzi prin elinajohnson11@hotmail.com

DATE SOLICITANT:

  1) Numele Intreg:
  2) Țară:
  3) Adresa: un
  4) de stat:
  5) Sex:
  6) Stare civila:
  7) Ocupatia:
  8) Numărul de telefon:
  9) Poziția actual locul de muncă:
  10) Venit lunar:
  11) Suma de împrumut Necesare:
  12) Împrumut Durata:
  13) Scopul creditului:
  14) Religie:
  15) Ai aplicat înainte;
  16) Data nașterii;
  mulțumiri,
Dna Elina Johnson

Augusta Ibramhim spunea...

Da, am primit împrumutul de la doamna Augusta Ibramhim, CEO al GUARANTEE TRUST LOAN, numele meu este Julia Simon, sunt o victimă a fraudei în mâinile creditorilor false. Am pierdut circa 55.000 euro pentru că am nevoie de un capital mare de 170.000 de euro. aproape că am murit, nu aveam unde să merg. Afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces mi-am pierdut aproape fiul. Nu pot rezista asta din nou. în urmă cu două luni, m-am întâlnit cu un prieten care mi-a prezentat o mamă bună, doamna Augusta Ibramhim, care în cele din urmă mi-a ajutat să obțin un împrumut la o companie. bun mamă Aș dori să profit de această ocazie pentru a vă mulțumi și poate ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în continuare. De asemenea, îmi place să folosesc această ocazie pentru a vă sfătui că există o mulțime de escrociri acolo, deci dacă aveți nevoie de un împrumut și doriți să obțineți repede un împrumut, pur și simplu intrați cu doamna Augusta Ibramhim prin e-mail: augustaibramhim11@gmail.com . când i-am contactat pe mama Augusta Ibramhim, am fost atât de fericit că am reușit să obțin un împrumut, așa că am decis să împărtășesc mărturia mea pentru a ajuta pe ceilalți să obțină împrumutul, puteți contacta pe Augusta Ibramhim prin e-mail:
augustaibramhim11@gmail.com
 dacă aveți vreo îndoială. vă rog, ea este singura persoană de încredere și de încredere.

Augusta Ibramhim spunea...

Da, am primit împrumutul de la doamna Augusta Ibramhim, CEO al GUARANTEE TRUST LOAN, numele meu este Julia Simon, sunt o victimă a fraudei în mâinile creditorilor false. Am pierdut circa 55.000 euro pentru că am nevoie de un capital mare de 170.000 de euro. aproape că am murit, nu aveam unde să merg. Afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces mi-am pierdut aproape fiul. Nu pot rezista asta din nou. în urmă cu două luni, m-am întâlnit cu un prieten care mi-a prezentat o mamă bună, doamna Augusta Ibramhim, care în cele din urmă mi-a ajutat să obțin un împrumut la o companie. bun mamă Aș dori să profit de această ocazie pentru a vă mulțumi și poate ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în continuare. De asemenea, îmi place să folosesc această ocazie pentru a vă sfătui că există o mulțime de escrociri acolo, deci dacă aveți nevoie de un împrumut și doriți să obțineți repede un împrumut, pur și simplu intrați cu doamna Augusta Ibramhim prin e-mail: augustaibramhim11@gmail.com . când i-am contactat pe mama Augusta Ibramhim, am fost atât de fericit că am reușit să obțin un împrumut, așa că am decis să împărtășesc mărturia mea pentru a ajuta pe ceilalți să obțină împrumutul, puteți contacta pe Augusta Ibramhim prin e-mail:
augustaibramhim11@gmail.com
 dacă aveți vreo îndoială. vă rog, ea este singura persoană de încredere și de încredere.

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB