Moldova - 5 decembrie 2012

|

Agerpres - Galaţi: Dezbatere publică organizată de Cartel Alfa cu candidaţii la palamentare          
O parte dintre candidaţii din Circumscripţia nr. 18 Galaţi ai ARD, PRM şi PER pentru Parlament au participat, miercuri, la o dezbatere publică organizată de filiala locală a Cartel Alfa.
Din partea sindicatelor au participat liderii din învăţământ, sănătate, termoficare, administraţie publică. Deşi liderul Cartel Alfa Galaţi, Romică Gâneaţă, i-a invitat pe toţi cei 76 de candidaţi la parlamentare, înscrişi din partea tuturor formaţiunile politice aflate în competiţia electorală, au dat curs invitaţiei doar opt candidaţi pentru Camera Deputaţilor: Eugen Stamate (PER, colegiul 6), Marian Filimon (UDMR, colegiul 6), Doru Resmeriţă - (ARD, colegiul 6), Constantin Dumitriu - (ARD, colegiul 7), Neculina Florea (PER, colegiul 8) şi trei pentru Senat: Nicuşor Ciumacenco (ARD, colegiul 3), Marius Munteanu (PER, colegiul 3) şi Mihai Turcu (ARD, colegiul 4).
Subiectele asupra cărora a cerut soluţii liderul Cartel Alfa au fost legate de educaţie, sănătate, fiscalitate, crearea de locuri de muncă şi absorbţia fondurilor europene.
Pentru o reală reformă în educaţie, Doru Resmeriţă, candidat ARD de deputat, a spus că trebuie acţionat pe patru planuri: investiţii în infrastructura şcolară, reforma instituţională, reforma curriculară şi o bună politică de resurse umane, prin creşterea salariilor cadrelor didactice.
Pentru o reformă în sănătate, Marius Munteanu, candidat PER la Senat, a pledat pentru leasing medical - o modalitate de importare a medicilor din străinătate, medici care să creeze, în România, pepiniere de doctori competenţi. Pe acelaşi subiect, Marian Filimon, candidat UDMR la Camera Deputaţilor, a afirmat că toate spitalele trebuie să aibă manageriat privat, iar toate achiziţiile de medicamente trebuie făcute prin Bursa Română de Mărfuri.
În domeniul fiscalităţii şi creării de locuri de muncă, candidatul PER Marius Munteanu a militat pentru introducerea în România a legii falimentului personal - o lege care funcţionează în Canada şi care se referă la ştergerea datoriilor bancare ale unei persoane care se confruntă cu grave probleme financiare, sociale.
În privinţa absorbţiei de fonduri europene, Constantin Dumitriu, candidat ARD pentru Camera Deputaţilor, a propus înfiinţarea unui singur minister în subordinea căruia să se afle toate autorităţile de management, dar şi asumarea, de către stat, a obligaţiei de a acorda în timp util cofinanţarea pentru proiecte europene, cu atragerea de sancţiuni, în cazul nerespectării acestei obligaţii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB