Oltenia 31 august

|

Impact Real Valcea - Victor Popescu, noul lider al tinerilor liberali

Impact Real Valcea - Francu, ales oficial presedintele organizatiei PNL Ramnicu Valcea

Radical de Valcea - Record absolut: 10 lei, salariu de bugetar la Vâlcea!

Gazeta de Sud Gorj - Liberalii îşi spală rufele în public

Pandurul Gorj - Radu Angheloiu riscă excluderea din PNL

Scandal de Gorj - Contracte de 14,6 milioane de lei încheiate de SNLO cu firma lui Isvoranu, verificate de DNA

Scandal de Gorj - Pavel şi Simionescu – tandemul roşu din PNL GorjImpact Real Valcea - Victor Popescu, noul lider al tinerilor liberali


Consilierul judeţean, Victor Popescu a fost ales duminică noul lider al TNL Vâlcea. Deşi iniţial în cursa pentru preşedinţia TNL se mai înscriseseră alţi doi candidaţi, Victor Stănculescu, cel care a fost numit interimar după ce fostul lider Claudiu Tulugea a fost destituit şi Cristi Iliescu, aceştia s-au retras înainte de începerea alegerilor. Aproape 200 de tineri liberali s-au prezentat în Sala Mare a Consiliului Judeţean pentru a-şi alege noua structură de conducere. Tânărul Victor Popescu a obţinut 133 de voturi pentru, 5 împotrivă şi o abţinere. „În PNL Vâlcea tinerii pot face politică la cele mai înalte nivele în orice organizaţie fără teama de a-şi supără conducătorii, fără teama de a fi marginalizaţi. Noi, TNL Vâlcea trebuie să arătăm că putem face politică gândind altfel! Trebuie să arătăm că suntem o forţă de temut pentru adversarii noştri politici! PNL va fi, nu peste mult timp, singurul partid care va oferi o alternativă viabilă la actuala guvernare şi la filosofia de stânga PSD-ului. Noi vom pune umărul ca Partidul Naţional Liberal să dea ţării viitorul preşedinte al României, şi de ce nu poate viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea”, a declarat Victor Popescu.


Principalele obiective ale lui Victor Popescu în calitate de preşedinte fac referire la promovarea cât mai multor tineri pe listele de candidaţi la consiliile locale şi judeţene, precum şi în forurile de conducere ale PNL şi cooptarea în rândurile TNL a cât mai multor membri şi simpatizanţi, care să participe la diverse acţiuni culturale, civice, sportive şi politice. Echipa care va conduce TNL alături de Victor Popescu este compusă din Bîzîc Ştefan, Capeţ Adrian Narcis, Chelcea Antonie, Fiera Cristian Nicolae, Ghermac Eftimie, Iliescu Ion Corneliu, Lungoci Sabin, Preoteasa Ana, toţi vicepreşedinţi. Din BPT TNL fac parte Chiriţă Ionuţ, Cotar Mariana Mădălina, Drăghici Andrei, Munteanu Lucian, Obogeanu Sorin George, Predică Leonard, Sărdăroiu Ovidiu, Spiru Ciobescu, Armand Laurenţiu, Ţur Elena Alina şi Zariescu Bogdan, iar supleanţi: Cîmpeanu Daniel, Mărăcine Roxana, Rădoi Daniel, Turcescu Cornel.

Impact Real Valcea - Francu, ales oficial presedintele organizatiei PNL Ramnicu Valcea


Senatorul Emilian Frâncu a câştigat duminică, 22 august, alegerile pentru preşedinţia organizaţiei municipale PNL Râmnicu Vâlcea, reuşind să strângă 220 de voturi, fără a mai avea un alt contracandidat. 38 de liberali au votat împotrivă, în timp ce 19 voturi au fost declarate nule.


Liberalii vâlceni au fost chemaţi duminică pentru a-şi alege preşedintele organizaţiei municipale Râmnicu Vâlcea. Singurul care a intrat oficial în cursa pentru şefia filialei municipale a fost Emilian Frâncu, cel care a şi condus timp de trei luni organizaţia, după ce Bogdan Pistol şi-a dat demisia.


Emilian Frâncu le-a prezentat celor aflaţi în sală un raport de activitate în cele trei luni de interimat, dar şi obiectivele pe care acesta le are în viitor. Cel mai important lucru pentru Frâncu este însă să reuşească să îşi creeze o organizaţie cât mai tare care să susţină candidatul PNL la alegerile pentru Primăria Râmnicului din 2012. ”De când am preluat organizaţia municipală am adus oameni noi în partid dornici să muncească. Este extrem de important ca această organizaţie să fie cea mai puternică şi aşa se va întâmpla. Ne pregătim să câştigăm Primăria Râmnicului. Candidatul PNL la Primăria Râmnicului, indiferent cine va fi el, va avea în spate o organizaţie care să îl susţină. Îmi asum prin proiectul meu „Râmnicu Vâlcea, casa noastră” o modalitate de dezvoltare a oraşului, dar şi a îmbunătăţirii vieţii râmnicenilor.”, a declarat Emilian Frâncu. Proiectul politic al lui Frâncu prevede şi câştigarea a cel puţin şapte consilieri locali şi un viceprimar şi triplarea numărului membrilor activi din PNL Râmnicu Vâlcea. La eveniment a participat şi liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, care i-a mulţumit oficial lui Frâncu pentru realizările şi eforturile depuse în cele trei luni în care filiala din Râmnicu Vâlce a intrat într-un proces de reorganizare. În schimb, cel care a primit indirect critici a fost fostul preşedinte al organizaţiei, Bogdan Pistol. Buican a declarat că, dacă organizaţia municipală era mai puternică, PNL ar fi putut lua mai multe voturi la alegeri.


Bătaie pe Biroul Politic Municipal

Pentru Biroul de conducere s-au înscris 32 de liberali, dintre care au rămas doar 20. Frâncu a vrut să aibă un birou cu mai mulţi liberali ca de obicei, dorind să îi includă şi pe cei care au venit de la alte partide în ultimele luni oferindu-le şapte posturi de supleanţi, dar propunerea sa a fost respinsă. Lista echipei cu care Frâncu va lucra în mod direct îi cuprinde pe: Adrian Panduraşu, Eduard Vîrlan, Ioan Florescu, Claudiu Tulugea, Gheorghe Ioniţă, Petre Duinea, Constantin Monceanu, Bogdan Pruteanu, Pantelică Anghelescu, Cristiana Marinescu, Daniel Popa, Marin Popescu, Florin Smeureanu, Adriana Statie, Algina Tricuţă, Dumitru Vîlcu, Antonie Chelcea, Ion Oprea şi Adrian Calotă.


Radical de Valcea - Record absolut: 10 lei, salariu de bugetar la Vâlcea!


Recordul în materie de salariu al unui bugetar a fost atins în judeţul Vâlcea. Un bugetar dintr-o instituţie de stat din judeţ a încasat în luna august un salariu de doar 10 lei pentru luna iulie. Acest lucru a fost posibil datorită reducerilor salariale de 25 la sută dar şi a băncilor care i-au retras de pe card omului în cauză rata pentru un credit. Şi uite aşa pe fluturaşul de salariu al bugetarului figurează fabuloasa sumă de …10 lei.

“Reducerea salarială de 25 la sută afectează foarte multă lume. Avem cazuri clare când funcţionarii publici din judeţul nostru au primit salariu de 10 lei. Alţii mai norocoşi au primit fluturaşi de salariu cu 20 sau 30 de lei. E inacceptabil ceea ce se întâmplă în ţara asta. E penibil şi extrem de grav ca după ce banca şi-a retras rata pentru credit un salariat să ia doar zece lei salariul. Ce poţi face cu zece lei? Guvernanţii noştri ştiu oare aceste lucruri?”, a declarat Nicolae Jitianu, preşedintele Sindicatului SINDAB Vâlcea.


Liderul de sindicat recunoaşte faptul că bugetarii acceptă cu foarte mare greutate situaţia şi nu mai cred nimic din spusele guvernanţilor. De asemenea, acesta a precizat faptul că nu poate dezvălui numele bugetarilor care au primit salarii între 10 şi 30 de lei, acesta nefiind un lucru de laudă.


Gazeta de Sud Gorj - Liberalii îşi spală rufele în public


Liberalii gorjeni au început să îşi spele rufele în public şi să scoată mizeria de sub preş cu puţin timp înainte de organizarea alegerilor pentru desemnarea noului preşedinte al Organizaţiei Judeţene.

Candidaţii la şefia Organizaţiei Judeţene a PNL Gorj au început să îşi arunce vorbe „grele“ în public, cu două săptămâni înainte de alegerile pentru desemnarea noului preşedinte al liberalilor gorjeni. Ultimul care a lovit „în plin“ în adversarii săi: Dian Popescu, preşedintele Organizaţiei PNL Târgu Jiu şi candidat la şefia partidului, precum şi în Gheorghe Orzan, susţinător al lui Dian Popescu, este Radu Angheloiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Aspirant şi el la fotoliul de preşedinte al PNL Gorj, Radu Angheloiu a pierdut recent susţinerea lui Gheorghe Orzan, care a trecut de partea şefului PNL Târgu Jiu. În replică, Radu Angheloiu a transmis colegilor săi de partid o scrisoare deschisă, în care vorbeşte despre un aşa-numit „sistem securist“ instituit în organizaţia judeţeană a PNL, bazat pe „turnătorie şi şantaj“.


Replici acide

Radu Angheloiu consideră în scrisoarea dată publicităţii că Gheorghe Orzan ar fi fost forţat să îl susţină pe contracandidatul său: „Trebuia, însă, să atrag atenţia colegilor mei asupra pericolului spre care ne putem îndrepta. Vă spun că, atâta vreme cât politica în Partidul Naţional Liberal se va face în continuare în acest fel, acest partid nu va avea nici o şansă. Câtă vreme vor funcţiona un sistem securist, turnătoria şi şantajul, nimeni nu va avea încredere în liberali. Rămâne la judecata lor dacă îşi doresc un preşedinte ales prin trădări şi presiuni - care va discredita definitiv imaginea partidului în Gorj şi în ţară“, se menţionează în documentul amintit. Gheorghe Orzan a spus că gestul lui Radu Angheloiu este „incalificabil“. La rândul său, Dian Popescu nu a negat conţinutul scrisorii, ci doar l-a completat: „Care dintre cele trei lucruri - sistemul securist, turnătoria sau şantajul - l-a făcut pe Radu Angheloiu vicepreşedinte la Consiliul Judeţean?“. De menţionat că liberalii gorjeni nu au avut niciodată „linişte“ în filială, nici când au fost la putere, nici când s-au aflat în opoziţie.


Pandurul Gorj - Radu Angheloiu riscă excluderea din PNL


Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Angheloiu, a lipsit de la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL de la Constanţa. Surse din PNL Gorj susţin că, dacă se ducea, exista posibilitatea să fie propusă excluderea acestuia din partid pentru declaraţiile făcute în ultima perioadă. Angheloiu nu poate explica de ce nu s-a mai dus la şedinţă, însă spune că nu ar fi fost luat în discuţie. Nefiind la şedinţă, nu are de unde să ştie...


Se pare că Radu Angheloiu a fost luat în vizor şi de conducerea centrală a PNL pentru declaraţiile pe care le-a făcut în ultima perioadă. Se referă clar la scrisoarea pe care a trimis-o presei, imediat după ce Gheorghe Orzan a anunţat că îl sprijină pe Dian Popescu în alegerile pentru obţinerea şefiei PNL Gorj. “M-am întrebat şi eu, ca atâţia alţi colegi liberali, ce l-a determinat pe Orzan să facă acest gest, calificat de opinia publică drept unul de trădare şi comparabil doar cu politica Evului mediu când schimbarea conducătorilor se făcea prin otravă... Eu am înţeles foarte bine ce s-a întâmplat şi nu pot să n-o spun public, pentru că sunt corect! Este clar - de fapt, pentru toată lumea - că asupra lui Orzan s-a acţionat prin « mijloace specifice » şi că a trebuit să cedeze unui anume tip de presiuni, pentru că explicaţiile pe care le-a dat sunt lipsite de fundament şi de coerenţă“, scria Radu Angheloiu, în scrisoarea deschisă pe care a trimis-o presei. Radu Angheloiu a declarat de nenumărate ori că sunt tehnici des folosite în PNL, şantajul şi turnătoria, declaraţii care însă acum atârnă greu pentru candidatul la şefia PNL Gorj. „Trebuia, însă, să atrag atenţia colegilor mei asupra pericolului spre care ne putem îndrepta. Vă spun că, atâta vreme cât politica în Partidul Naţional Liberal se va face în continuare în acest fel, acest partid nu va avea nici o şansă. Câtă vreme vor funcţiona un sistem securist, turnătoria şi şantajul, nimeni nu va avea încredere în liberali“, a mai scris Angheloiu.


Frica de excludere

Radu Angheloiu ştie că aceste afirmaţii nu îi sunt deloc favorabile acum, înaintea alegerilor. Pasaje din scrisoarea deschisă a lui Angheloiu au ajuns pe primele pagini ale ziarelor. Scrisoarea a fost întoarsă pe toate părţile şi de conducerea centrală a PNL, care era pregătită să-l excludă pe Angheloiu pentru „părerea“ lui despre liberali. Acesta nu a mers la şedinţa delegaţiei permanente de frica întrebărilor la care ar fi trebuit să răspundă. De altfel, liberalii au fost puşi pe excluderi pentru că doi dintre colegii lui Angheloiu au fost daţi afară din partid. “Într-adevăr trebuia să fiu vineri prezent la Constanţa, dar nu am mai mers. Am anunţat că nu pot să mă duc. Am auzit că există nişte zvonuri cum că dacă mă duceam se luau în discuţie declaraţiile mele, dar vă spun că sunt numai vorbe ale unora, nu este adevărat, nu de asta nu m-am dus“, a declarat Radu Angheloiu.


Declaraţiile la adresa PNL, ale lui Radu Angheloiu, cum că se practică şantajul şi turnătoria, motivele pentru care crede că a fost părăsit de Orzan, nu i-au picat bine nici preşedintelui interimar, Ionuţ Stroe. „Dacă domnul Angheloiu face acuzaţii atât de grave, trebuie să le şi dovedească, nu putem arunca aşa nişte vorbe în vânt“, declara în urmă cu câteva zile Ionuţ Stroe, care a mai spus că va veni la Târgu Jiu săptămâna aceasta.


Scandal de Gorj - Contracte de 14,6 milioane de lei încheiate de SNLO cu firma lui Isvoranu, verificate de DNA


Pedeliştii autohtoni spuneau, în urmă cu vreo zece zile, că SNLO se află într-o situaţie dramatică. Ministrul Adriean Videanu afirma în aceeaşi zi, cu ocazia vizitei în Gorj, că situaţia SNLO e solidă. Greu de înţeles, din gura politicienilor puterii, care este, până la urmă, situaţia reală a Societăţii Naţionale a Lignitului în condiţiile în care compania cărbunelui pompează milioane de euro în firmele de casă ale PDL. La câţi bani virează, lunar, SNLO în conturile portocalii situaţia acesteia nu poate fi decât una excelentă, deşi ortacii care sunt trimişi tot mai frecvent în şomaj tehnic şi stau cu frica în sân că şi-ar putea pierde oricând locul de muncă nu au aceeaşi părere.


Plăţi preferenţiale...

Constantin Isvoranu, patronul societăţii Alpha Construct Sistem din Mehedinţi, este un răsfăţat al contractelor cu SNLO şi complexurile energetice, în Gorj şi cu instituţiile conduse de PDL-işti, în judeţul de baştină.


Deşi a ajuns în postura ca Primăria Motru să-i blocheze conturile pentru neplata datoriilor către bugetul local al oraşului, iar conducerea SNLO să se plângă că nu are bani, situaţia degenerând, la un moment dat, într-un scandal politic, relativ recent, compania a plătit o sumă destul de consistentă către societatea AC Sistem, contravaloarea serviciilor prestate confonform unui contract baban încheiat în iulie anul trecut.


Mai exact e vorba despre un şmen de peste 14,6 milioane de lei, derulat în perioada mai-iulie, anul trecut, între trei societăţi comerciale, printre care şi A C Sistem cu SNLO.

Contracte anchetate de DNA

În data de 6 martie 2009, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia SA a încheiat cu firma lui Constantin Isvoranu un contract pentru închirierea unor utilaje de construcţii cu operator, pentru numai două luni compania urmând să plătească firmei mehedinţene peste 1,6 milioane de lei.
Pe 22 mai pentru acelaşi tip de servicii, dar într-un nou contract, AC Sistem a primit de la SNLO peste 1,8 milioane de lei, tot pentru două luni de zile. După expirarea acestora, exact pe 22 iulie, SNLO a încheiat cu firma lui Isvoranu un al treilea contract, pentru închirierea unor utilaje cu operator pentru carierele miniere Lupoaia şi Roşiuţa, în valoare de 11,2 milioane de lei. Modalitatea prin care au fost atribuite cele trei contracte e verificată în prezent de către DNA, suspiciunile pornind de la faptul că la toate cele trei contracte au participat, de fiecare dată, aceleaşi trei firma, care şi-au împărţit frăţeşte „caşcavalul”.

AC Sistem, bună la toate

Anul acesta AC Sistem a încheiat un singur contract cu SNLO, pentru furnizarea de piatră spartă, firma lui Isvoranu fiind singura cu care compania a negociat. Probabil, negocierile au fost extrem de „dure”, SNLO reuşind să obţină un preţ cu 10 lei mai mic decît îşi propusese iniţial, adică 59.990 de lei în loc de 60.000 de lei.


Firma lui Isvoranu prestează şi la proiectul „şlam dens” de la Complexul Energetic Turceni, în calitate de subcontractant, însă şi de aici şi-a luat până acum peste 200.000 de lei pentru utilajele sale.


Scandal de Gorj - Pavel şi Simionescu – tandemul roşu din PNL Gorj


PSD-iştii strâng rândurile în jurul lui Angheloiu

Doi preşedinţi de organizaţii comunale ale PNL au ieşit public, zilele trecute, pentru a-l asigura pe Radu Angheloiu de susţinerea lor, în două cotidiane locale, oficine ale PSD.


Florin Pavel de la Peştişani şi Călin Simionescu de la Bălăneşti au la fel de multe legături cu social-democraţii gorjeni ca şi aspirantul la funcţia de preşedinte al PNL Gorj, Radu Angheloiu.


Pavel, candidatul PSD, la următoarele alegeri

Primarului de la Peştişani, Florin Pavel, abia dacă-i încăpea poza într-unul din ziarele locale care-i promova ideile politice (!), deşi e mult spus, despre viitorul organizaţiei judeţene a PNL. Preşedinte al liberalilor din Peştişani, Pavel consideră că Angheloiu are numeroase calităţi care îl fac ideal pentru a ocupa funcţia de preşedinte încă din primul tur şi chiar îi face campanie în judeţ. Susţinătorul lui Angheloiu a declarat că prin poziţia pe care o deţine Angheloiu, aceea de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, îi va ajuta pe primarii liberali cum de altfel a făcut-o şi până acum. Pavel a uitat probabil desele ieşiri în public ale unor liberali care acuzau tocmai lipsa de susţinere din partea vicelui CJ.

Există unele speculaţii cum că apropierea lui Pavel de Angheloiu are legătură cu viitorul politic şi nu numai, al acestora. Mai exact, în cazul pierderii alegerilor interne din PNL, Angheloiu va pierde şi susţinerea politică pentru funcţia de vicepreşedinte al consiliului judeţean. În acest caz, trecerea acestuia la PSD va fi iminentă pentru a i se asigura un alt post în cadrul aparatului propriu al CJ sau la una din unităţile economice subordonate. În cazul primarului Pavel lucrurile sunt extrem de simple: în comuna Peştişani, la toate alegerile care au avut loc din 2008 încoace, PSD a ocupat prima poziţie, iar primarului îi este teamă că va pierde alegerile pentru un nou mandat aşa că, în cercurile social-democrate e dat ca sigur candidat din partea PSD la alegerile locale din 2012. Surse din zonă spun însă că Pavel va pierde alegerile indiferent de partidul care-l va susţine şi asta din cauza slabei sale activităţi, ştiut fiind faptul că în mediul rural contează mai puţin coloratura politică.


Simionescu, de mână cu Angheloiu în fieful PSD

Călin Simionescu, preşedintele PNL Bălăneşti, şi-a anunţat şi el, public, susţinerea pentru Angheloiu, în aceeaşi hazna pesedistă.


Simionescu e acceptat, de ceva timp, în fieful PSD, în funcţia de jurist la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Dobrița. În instituţia condusă de fostul consilier judeţean PSD, Tiberiu Tătaru, au mai fost plantaţi, recent, ca preşedinte al Consiliului de Administraţie, şeful organizaţiei de tineret a PSD Gorj, şi şeful de cabinet al deputatului Victor Ponta, Claudiu Teodorescu şi, director economic, fostul adjunct de la AJOFM Gorj, Ion Ciochină.


La şedinţa consiliului judeţean în care au fost desemnaţi Teodorescu şi Ciochină, s-a iscat un adevărat scandal între liberali. Radu Angheloiu, vicele CJ, a fost acuzat că nu i-a susţinut pe cei doi liberali propuşi pentru aceste funcţii, fiind preferaţi pesediştii, singurul membru PNL angajat în instituţia de la Runcu, aflată în subordinea CJ, fiind Călin Simionescu.


Orzan a trecut de partea lui Dian Popescu

Gheorghe Orzan a lăsat baltă susţinerea pentru Radu Angheloiu la şefia PNL Gorj şi a trecut de partea lui Dian Popescu. Informaţia a fost lansată în premieră, joi, de Radio Infinit, dezvăluirea fiind făcută de primarul de la Câlnic. Acesta le-a spus jurnaliştilor că Orzan l-a însoţit ieri pe Dian Popescu în campania făcută printre liberalii din Câlnic.


Orzan şi Angheloiu aveau o înţelegere făcută acum doi ani, prin care să se susţină reciproc. Orzan l-a sprijinit pe Angheloiu să devină vicepreşedintele CJ Gorj, iar acesta din urmă trebuia să fie de partea lui Orzan în cursa pentru postul de preşedinte al PNL Gorj. Angheloiu a preferat însă să candideze şi să trădeze înţelegerea, gurile rele susţinând că a fost presat în acest sens de preşedintele pesedist al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Cu toate acestea, Orzan nu s-a dezis de el public, dar se pare că a trecut în tabăra lui Dian Popescu, care se conturează în câştigătoare.


Alegerile interne ale PNL Gorj vor avea loc pe 4 septembrie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB