Dobrogea 11 august

|

Cuget Liber (Constanta) – Peste 550 de angajati de la Primaria Medgidia au fost transferati la un nou SRL

Obiectiv (Tulcea) - Zilele Municipiului ne iscă o mare curiozitate. Pentru ce pregătea Hogea 100.000 de euro?


Cuget Liber (Constanta) – Peste 550 de angajati de la Primaria Medgidia au fost transferati la un nou SRL

Consilierii locali din Medgidia s-au întrunit, la începutul săptămânii, într-o nouă şedinţă ordinară având spre dezbatere câteva proiecte extrem de importante pentru administraţia locală şi pentru locuitorii municipiului.

Primul proiect de hotărâre înscris pe ordinea de zi a stârnit cele mai aprinse dezbateri între primarul Marian Iordache şi consilieri. Iniţiativa acestuaia viza înfiinţarea societăţii comerciale de interes public local SC APOLLO ECOTERM S.R.L. prin reorga-nizarea pe cale administrativă a Direcţiei de Servicii Publice Medgidia. Marian Iordache a recunoscut că au ieşit discuţii contradictorii în plenul şedinţei, dar fără argumente la subiect, aleşii locali preferând să înceapă pregătirile pentru campania electorală ce se apropie cu paşi repezi, în contextul în care şedinţele sunt televizate.

Primarul Marian Iordache a mai afirmat că asociat unic al acestui SRL este Consiliul Local Medgidia. „Va trebui să ne încadrăm în buget. Va trebui să ne descurcăm aşa. Va fi un SRL care nu va avea viaţă uşoară”, a mai admis el.

În replică, fostul primar al municipiului, actualul consilier local Dumitru Moinescu, a precizat pentru ziarul „Cuget Liber” că i-a prezentat lui Marian Iordache argumentele pentru care această soluţie este „proastă”. „Oamenii care vor pleca din primărie la acest SRL vor avea parte de acelaşi tratament cu cei de la RAJA. Adică vor avea salariile diminuate, condiţii proaste de muncă, iar locuitorii din Medgidia vor avea de suferit întrucât vor beneficia de servicii de proastă calitate, iar la iarnă se vor trezi fără apă caldă şi căldură”, a explicat el.

Pe de altă parte, actualul edil a arătat că noul SRL va avea trei departamente care se vor ocupa de drumuri, spaţii verzi şi energie termică.

„Potrivit proiectului prezentat, acest SRL se ocupa de orice altceva, dar numai de apă caldă şi căldură nu. Poate după ce i s-au făcut observaţii, primarul şi-a revenit”, a remarcat Dumitru Moinescu.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat, în cele din urmă, cu 11 voturi „pentru”, trei „împotrivă” din partea PDL şi trei abţineri din partea PSD.

Prin înfiinţarea acestui SRL, cei aproximativ 600 de angajaţi ai Primăriei Medgidia care ar fi trebuit să fie disponibilizaţi au fost transferaţi la această nouă structură. În conformitate cu prevederile OUG 63/30.06.2010, Primăria Medgidia trebuia să rămână cu 339 de posturi dintr-un total de 892. Astfel, noua organigramă, aprobată tot în şedinţa ordinară de luni, cuprinde 280 de angajaţi în aparatul de specialitate al primarului, şapte la Evidenţa Populaţiei, opt pentru Proiecte Europene şi 44 de persoane la Poliţia Comunitară, a mai detaliat edilul.

Obiectiv (Tulcea) - Zilele Municipiului ne iscă o mare curiozitate. Pentru ce pregătea Hogea 100.000 de euro?

Primarul Constantin Hogea însuşi a anunţat toate faxurile care erau deschise ieri dimineaţă că s-a definitivat programul petrecerii pricinuite de "Zilele Munici­piului". Din motiv de criză, pe care a descoperit-o aproximativ acum o lună, căci înainte nu se discuta despre aşa ceva, anul acesta sărbătoarea nu va mai dura 4 zile, ca anul trecut, ci doar 3. (Asta în condiţiile în care primarii PDL fuseseră rugaţi să reducă la jumătate numărul zilelor în care se desfăşoară astfel de sărbători, dar, probabil, pentru primarul Tulcei, 4 împărţit la doi dă 3.) Manifestările sunt sărăcuţe, de criză, dar nu cu mult mai sărăcuţe ca în anii trecuţi. Adică lipsesc puţine lucruri din program, minusurile mai mari văzându-se la partea muzicală. În cele trei seri de spectacole vor urca pe scenă Kimberley Dale (o imitatoare a lui Britney Spears), Anda Adam, Andreea Bănică, Proconsul, Anna Lesko şi Voltaj. În rest, în program mai sunt incluse două momnte de mare sensibilitate artistică: deschiderea Târgului Meşteşuga­rilor, în Piaţa Civică, şi tradiţionala expoziţie "Tulcea Fest". Cam asta e tot, împănat cu un final fericit, duminică seară, când va avea loc la fel de tradiţionalul foc de artificii.

Una peste alta, distracţia nu va fi extrem de costistoare. Artiştii antamaţi vor primi, în total, în jur de 14.000 de euro, la care se va adăuga transportul şi cazarea, focul de artificii va costa între 5.000 şi 10.000 de euro, vor mai fi cheltuieli de sonorizare şi lumini, care, probabil, nu vor depăşi 5.000 de euro. Aici, evident, este vorba despre costurile practicate la nivel naţional pentru astfel de paranghelii pe lângă butoaiele cu bere şi grătarele sfârâinde. Ce costuri va invoca Primăria, rămâne să vedem în momentul în care organizatorii vor binevoi să pună la dispoziţia presei lista de cheltuieli. Oricum, din punctul nostru de vedere, acestea nu ar trebui să depăşească 35.000 de euro. Aproximativ 30.000 de euro vor veni din închirierea spaţiilor de terase de pe faleză, iar primarul Hogea a anunţat că doar un singur sponsor este dispus să ofere aproximativ 5.000 de euro pentru sprijinirea manifestărilor.
 În aceste condiţii, ne întrebăm pentru ce pregătise primarul Hogea încă din februarie 100.000 de euro dedicaţi acestei săbători? Se ştia de atunci că se vor obţine bani frumoşi din închirierea falezei, se ştia tot de atunci că este posibilă atragerea de sponsori. Şi, atunci, cei 100.000 de euro pentru ce erau? Nu avem răspuns, încă, la această întrebare, dar experienţele recente ne-au dovedit că unii demnitari PDL au obiciul de a umfla exagerat costurile unor astfel de manifestări pentru a dirija apoi banii în conturi necunoscute. Este deja celebru cazul Monicăi Iacob Ridzi, prinsă cu o exagerare bugetară cu multe, multe zerouri. Pentru a evita ancheta şi încarcerarea, până acum, doamna Ridzi a rămas însărcinată, dând şi naştere unui băiat. Realizând, probabil, că domniei sale îi va fi mai greu de realizat partea cu sarcina, primarul Hogea a renunţat, deocamdată, la risipă. Ceea ce nu-l fereşte de suspiciunea firească ce se iscă atunci când vezi că iniţial se gândise să spargă cu 100.000 de euro mai mult decât era nevoie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB