Oltenia 23 noiembrie

|

Arena Valceana - Bogdan Pruteanu şi Emilian Frâncu l-au prins din nou pe Romeo Rădulescu cu cioara vopsită

Arena Valceana - Caracatiţa care a încorsetat Vâlcea îşi face planul de acţiune în Deltă

Arena Valceana - Primarii de forţă ai PNL ar ceda în faţa unor oferte financiare

Vocea Valcii - Primarul din Drăgăşani aplică legea după bunul său plac

Vocea Valcii - Udrea vine la Vâlcea să semneze proiectele lui Gutău


Arena Valceana - Bogdan Pruteanu şi Emilian Frâncu l-au prins din nou pe Romeo Rădulescu cu cioara vopsită

Liberalii sunt convinşi că, foarte curând, DNA va face din nou ravagii la Râmnicu Vâlcea

Senatorul Emilian Frâncu, liderul PNL Râmnicu Vâlcea, i-a cerut imperativ primarului PD-L Romeo Rădulescu să dea publicităţii lista cu firmele, asociaţiile şi fundaţiile cu care municipalitatea a avut contracte în ultimii 6 ani.

Sensurile giratorii, pretext pentru cadouri oferite firmelor de casă ale PD-L

Parlamentarul şi-a manifestat suspiciunea că printre „clienţii” Primăriei Râmnicului se află foarte multe structuri pedeliste. „În primul rând, să pună la dispoziţia consilierilor PNL şi a opiniei publice lista lucrărilor şi a firmelor cu care s-au încheiat contracte ce depăşesc valoarea de 100.000 de euro. Lista să fie pentru ultimii 6 ani… De asemenea, să facă publică lista cu firmele care au făcut lucrări şi nu şi-au primit banii. Şi, nu în ultimul rând, să ştim şi noi cine sunt furnizorii, subcontractanţii firmelor implicate în termoizolarea blocurilor, în execuţia lucrărilor de pe Calea lui Traian. Suntem tare curioşi să aflăm cine sunt beneficiarii constanţi ai investiţiilor din Râmnic. Rog toată presa din Vâlcea să se alăture demersului nostru. Sunt informaţii de interes public şi e normal să fie cunoscute. Nu mi se pare corect ca actuala conducere a primăriei să se ascundă în spatele unei decizii a unui fost primar (n.r. – Traian Sabău), care a îngrădit accesul la astfel de informaţii. Dacă se bat cu pumnii în piept că sunt transparenţi, păi să fie transparenţi!”, a solicitat Emilian Frâncu. Vorbind despre afacerile dintre primărie şi Delta ACM, liderul PNL a spus că „râmnicenii nu aveau nevoie de sensurile giratorii de pe Calea lui Traian, mai ales că sunt făcute prost şi nu respectă nimic”.

Primarul Râmnicului, acuzat că face jocurile familiei Tudor

„Aceste sensuri giratorii au fost făcute pentru ca Primăria să aibă un pretext să mai vireze nişte bani în conturile firmei Delta. Şi vreau să vă mai spun o drăcovenie, pe care mi-au semnalat-o mulţi arhitecţi, specialişti în studii de trafic etc: aceste sensuri nu corespund standardelor, fiind făcute total aiurea. Şi vă mai spun ceva: fac pariu cu oricine că, în primăvară, prin aprilie, Calea lui Traian va arăta ca după bombardamente. M-am uitat cum s-au făcut lucrările, aşa, în fugă şi am această convingere… Cât priveşte chestiunea cu DNA-ul, vă garantez că DNA va mai avea de lucru la Vâlcea. Cred că va reveni foarte curând pe meleagurile noastre. Sunt foarte multe bube! Nu mă refer neapărat la primar, dar îi recomand să fie mai atent cum cheltuieşte banii publici”, a mai spus preşedintele liberalilor din municipiu. Un alt reproş adus de liberali conducerii Primăriei Râmnicului a fost legat de modul în care Executivul a tratat problema demolării fostului Restaurant Bulevard. Pe această temă, consilierul Bogdan Pruteanu a afirmat: „Zilele trecute, în şedinţa CL, Executivul a propus trecerea unui imobil din domeniul public în cel privat. În final, propunerea a fost respinsă, după ce am semnalat că acea clădire nu există. Primarul Rădulescu a mărturisit în şedinţă că aceasta a fost demolată… ilegal. Sigur că am întrebat dacă s-a luat vreo măsură împotriva celor care au încălcat legea. Mi s-a răspuns sec, că s-a dat o amendă, pare-mi-se că de 1.000 de lei, amendă pe care nu a plătit-o firma Riviera Olăneşti, sau cum se numeşte, ci firma angajată de această societate pentru a demola clădirea. Deci, Primăria a pierdut o clădire cu o valoare de inventar de peste 2 miliarde, mă refer la fostul punct al CET Govora, nu la Restaurantul Bulevard, şi va primi, în schimb, o clădire cu valoare de inventar de o sută şi ceva de milioane de lei vechi”, a acuzat Bogdan Pruteanu, sugerând că Romeo Rădulescu ar fi făcut pe faţă jocurile familiei Tudor.

A ajuns o parte din taxa pentru cultură şi sport în conturile firmelor familiei viceprimarului Constantinescu?

Al treilea subiect pe care liberalii au măturat pe jos cu primarul Rădulescu a fost cel referitor la destinaţia finală a celebrei taxe pentru cultură şi sport, pe care toate firmele din oraş trebuie să o plătească. În acest sens, Adrian Panduraşu a explicat că, anual, Primăria încasează în jur de 23 de miliarde de lei de la firme pentru cultură şi sport, sumă din care 18 miliarde se cheltuiesc pentru susţinerea Clubului de fotbal CSM Râmnicu Vâlcea. Adrian Panduraşu nu a putut spune, în schimb, cât din cele 18 miliarde ar fi ajuns în conturile firmelor familiei viceprimarului PD-L Cosmin Constantinescu, pentru scaunele montate la stadion sau pentru alte şmecherii pe bani publici puse în scenă în zona culturii şi a sportului. Cert este că, la mijloc, e vorba de miliarde grele. „Suma de 18 miliarde pentru fotbal îmi pare exagerată. Şi nu este justificată nici de „performanţele” echipei. Aş fi mulţumit dacă măcar s-ar pune accent pe crearea, dezvoltarea unei pepiniere locale, pe care să o valorificăm la vremea potrivită. Sunt multe alte sporturi neglijate şi… pentru ce? Ca să cumpărăm jucători din alte părţi?”, a conchis Adrian Panduraşu. Intervenţia consilierului PNL a fost completată de Emilian Frâncu. „Din păcate, există o instituţie numită Curtea de Conturi care spală cadavre. Atunci când se va scrie istoria adevărată a României, această instituţie va fi acuzată că a lăsat să se fure patrimoniul poporului, fără niciun fel de jenă. Eu acuz public Curtea de Conturi că nu-şi face treaba şi ascunde mizeria sub preş!”, a adăugat parlamentarul, în contextul discuţiei despre afacerile pe bani publici ale familiei viceprimarului Constantinescu.

Arena Valceana - Caracatiţa care a încorsetat Vâlcea îşi face planul de acţiune în Deltă

Anuţa Handolescu, Radu Renga sau Mircea Nadolu. Dintre aceştia trei consideră deputatul Cristian Buican că Guvernul ar trebui să numească viitorul prefect, care îi va lua locul lui Petre Ungureanu, până la finele anului.

Primarii PD-L au început să ceară azil politic la PNL

Parlamentarul crede că actuala Putere va propune o altă persoană, deşi „normal ar fi să numească în această funcţie pe cineva care îndeplineşte condiţiile legale”. „Poate că vă va surprinde ce voi spune dar, cu toate acestea, vă spun sincer că eu mă aştept ca următorul prefect să fie unul care va respecta legea. Eu cred că acestuia nu i se va mai permite să comită ilegalităţi”, a anticipat Buican. Parlamentarul a apreciat, însă, că e prea târziu pentru PD-L să mai încerce să „dreagă busuiocul”. „Nu numai primarii PNL sau PSD s-au săturat până peste cap de prefectul ilegal Petre Ungureanu. Şi pedeliştii cred că menirea acestuia nu era aceea de a-i vâna pe primari, de a le găsi nod în papură la orice, de a comanda controale şi de a face miliţie politică în judeţ. Trebuia să-i ajute, să atragă fonduri pentru investiţii, pentru a reface infrastructura afectată de calamităţi. Nefiind în stare să facă ceva constructiv, omul a insistat în acţiunile ilegale la care m-am tot referit în ultimele luni. Sunt primari PD-L care, sătui de Ungureanu şi de alţii din gaşca sa, m-au rugat să accept să candideze din partea PNL, în 2012. Au cerut un fel de azil politic la PNL”, a adăugat liderul liberal. Nu în ultimul rând, reprezentantul PNL a sugerat că Delta Dunării, unde prefectul are conac, debarcader, şalupe şi iaht, a devenit locaţia preferată a şmecherilor Vâlcii pentru plănuirea marilor afaceri.

Buican crede că mafia construcţiilor şantajează primari, firme, tot ce prinde

„Acolo s-au întâlnit de nenumărate ori politicieni, oameni cu funcţii înalte din administraţie, cei care acţionează în zona construcţiilor. Această gaşcă are o putere fantastică în momentul de faţă. Imaginaţi-vă că ştiu tot ceea ce se construieşte în Vâlcea şi pot face controale unde doresc, când doresc, pot băga la colţ pe cine vor, când vor, cu sau fără motiv. Dacă nu există motiv, îl inventează ei, nicio problemă! Pot să oblige firmele de construcţii să ia ciment sau mai ştiu eu ce de unde vor ei, la ce preţ doresc ei. E o caracatiţă cum nu vă imaginaţi şi extrem de periculoasă!”, a dezvăluit deputatul Cristian Buican. El a mai spus că, potrivit informaţiilor pe care le-a primit în ultima vreme, caracatiţa care a încorsetat Vâlcea, folosindu-se metode ultra-ilegale şi de pârghiile menţionate mai sus, ar fi ameninţat şi şantajat primari, dar şi patroni de firme, în special din domeniul construcţiilor. Alţii, în schimb, au fost protejaţi. „Dragoste cu de-a sila nu se poate… sau… hai să zicem… nu se mai poate! Să nu credeţi că primarii PD-L îl iubesc pe prefect. El le-a poruncit să se poziţioneze de partea unui anumit candidat, în competiţia din interiorul PD-L pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei. Deci, au făcut-o de frică şi, mai cred eu, doar aşa, declarativ. În realitate, toţi primarii doresc să scape de ăştia, pentru că sunt sătui de scandal. În plus, ştiţi bine că primarii au alte aşteptări şi preocupări în aceste momente. De luni bune, nu mai au bani de salarii, de indemnizaţii pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora. De investiţii nici nu mai încape vorba. Nu e cel mai potrivit moment să-i abordezi cu controale comandate, cum s-a dovedit, de la Garda de Mediu, cu amenzi şi alte mizerii”, a mai precizat deputatul Cristian Buican.

Vocea Valcii - Udrea vine la Vâlcea să semneze proiectele lui Gutău

Primarii localităţilor din judeţul Vâlcea, indiferent de culoarea lor politică, au ajuns la limita răbdării. Tensiunea perspectivelor financiare, presiunile alegătorilor din mediul rural, coroborate cu falimentul iminent al unor administraţii publice locale şi cu meschinăria politică a samsarilor de fonduri publice, îi determină pe aceştia să renunţe la partidele din care fac parte. „Primarii sunt cele mai vânate persoane din România. Ai presiuni din toate părţile. Ceri votul consătenilor tăi, îl primeşti şi… apoi ce faci? Nu poţi să-ţi respecţi promisiunile şi te faci de râs. Este foarte greu să înţelegeţi prin ce trece un primar în 2010. Vă spun drept, când mă gândesc că din 2013 nu mai avem acces la fonduri europene, dacă îmi dă cineva 50 de miliarde pentru Perişani, părăsesc PNL Cine dezvoltă comuna şi face lucruri mari la noi, merită să ia voturi, indiferent de la ce partid vine. Localitatea este mai importantă decât înregimentarea politică”, afirmă Ion Sandu. Opinia primarului din Perişani este împărtăşită şi de Constantin Cârstina, şeful administraţiei Orleşti: „Sunt în mijlocul mandatului şi nu se pune problema acceptării unei oferte politice. Pentru Orleşti, recunosc că am mai îmbinat politica şi administraţia în sensul de a face rost de bani. Din 1996, eu am prins vremuri foarte grele. Ieşirea sau intrarea într-un partid politic nu mai este o prioritate pentru mine. Factorul politic te face să nu mai faci treabă. România este condusă acum de doi primari, dar asta nu se vede. Odată, pentru a face rost de bani, am minţit că sunt de la PD-L. Nu am rezolvat nimic. Cel căruia mă adresam era de la UDMR. Cheltuiesc toţi banii comunei pe proiecte şi mă trezesc că nu mi se acordă finanţare. Da, pentru 50 de miliarde trec la PD-L!”
Primarul staţiunii Băile Govora, Mihai Mateescu, este în aceeaşi linie cu ceilalţi doi primari PNL: „Pentru binele localităţii trec la orice partid. Politicienii se folosesc de noi. După alegeri vin foarte rar în faţa celor care i-au ales şi le-au dat o poziţie importantă în Parlament şi în Consiliul Judeţean Ne păcălesc o dată la patru ani”. Acesta, care a obţinut un proiect de 16 milioane de euro, a fost membrul mai multor partide în cele trei mandate.

Vocea Valcii - Udrea vine la Vâlcea să semneze proiectele lui Gutău

Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, este aşteptată să vină din nou la Rm. Vâlcea. Vizita sa este programată pentru data de 11 decembrie 2010, atunci când în interiorul Organizaţiei Judeţene a PDL Vâlcea vor avea loc alegeri pentru o nouă conducere. Mai mult decât atât, se pare că Elena Udrea a răspuns şi unei invitaţii a primarului Râmnicului, Romeo Rădulescu, care nu ratează nicio ocazie să se laude cu proiectele primite moştenire de la fostul edil-şef Mircia Gutău. Revenind, însă, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului va semna trei contracte de finanţare pentru investiţii care vor demara anul viitor în municipiu. Este vorba de construirea pasajului denivelat suprateran peste calea ferată pe bulevardul Tudor Vladimirescu, de lărgirea pasajului de la Hervil şi de prelungirea bulevardului Dem Rădulescu. Gurile rele din Râmnic, însă, susţin că prezenţa Elenei Udrea în municipiul nostru pentru a semna aceste contracte nu este întâmplătoare, firmele în spatele cărora se află ea şi soţul ei urmând a fi câştigătoarele licitaţiilor. Acest lucru nu ar fi de mirare, ţinând cont de faptul că proiectul modernizării Căii lui Traian i-a fost atribuit firmei Delta ACM cunoscută ca fiind „firma de casă” a Elenei Udrea. „Mai semnăm trei proiecte de finanţare şi al doilea este că avem alegeri în cadrul Organizaţiei Judeţene a PDL Vâlcea. Este bine pentru municipiul nostru pentru că dăm drumul la lucrări, folosim din banii de la Uniunea Europeană, în aşa fel încât cam în doi ani de zile să terminăm tot ceea ce ţine de investiţii mari în infrastructură” – susţine primarul Romeo Rădulescu.

Vocea Valcii - Primarul din Drăgăşani aplică legea după bunul său plac

În ziarul nostru am mai scris despre isprăvile primarului Cristian Nedelcu, comise în administrarea municipiului Drăgăşani. Dar şi despre năsărâmbele făcute colegilor săi de partid, în Bruxelles, unde a fost invitat să vadă şi el ce înseamnă Parlamentul Europei. Desigur, acolo trebuiau să meargă primari meritoşi, din bătătura PSD, dar nu cunoaştem care au fost comandamentele prin care liderul – Ion Cîlea l-a acceptat în compania sa, prin Europa, pe Cristian Nedelcu. Acum, cu siguranţă, regretă, pentru că s-a văzut nevoit să-l pună pe primar să plătească excursia, deoarece nu a făcut vizita la Parlamentul European, condiţie obligatorie pentru a se putea deconta c/v deplasării în Belgia. Desigur, Cristian Nedelcu are stilul său, original, de a se comporta, dar şi în a aprecia legile ţării. Povestea cu Belgia a devenit istorie. Dar, alăturat, veţi putea vedea o autorizaţie de construire, eliberată de Primăria Drăgăşani, sub semnătura sa, după interesul şi gradul său de pregătire. Pentru construirea unei autogări, locuinţe de serviciu, spaţiu comercial (Penny Market) şi staţie Peco, în Drăgăşani, autoritatea locală a acordat societăţii comerciale Imex Trading Company doar… 30 de zile. Nu ştim ce se ascunde în spatele acestui termen (ne este frică să credem că a fost o provocare spre a se obţine avantaje materiale), dar a fost încălcată, premeditat, Legea nr. 50/1991 – privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, care spune clar că autorizaţia se eliberează cu o valabilitate de minimum un an sau doi ani. Să construieşti astfel de obiective, inserate în autorizaţie, în doar 30 de zile, numai primarul Nedelcu îşi poate imagina. Aşteptăm un răspuns din partea Consiliului Local Drăgăşani, după ce acesta va dezbate în şedinţa publică ilegalitatea comisă de Cristian Nedelcu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB