Oltenia - 26 iulie 2010

|

Vocea Valcii - TEATRU ŞI IPOCRIZIE POLITICĂ

DEZVĂLUIRI. VOCEA VÂLCII a intrat în posesia unei înregistrări, care prezintă discuţiile purtate în şedinţa Biroului Judeţean al PDL, care a avut loc la sediul partidului, zilele trecute. Dialogul dintre personajele politice de seamă ale partidului au scos la iveală un comportament al pedeliştilor, care, în loc să găsească soluţii viabile pentru a reabilita imaginea partidului, se auto-compătimesc, plângând unul pe umărul celuilalt că nu pot distruge balaurul care aruncă cu flăcări în partid, şi anume PSD. Nu mai este niciun secret că democrat-liberalii nu pot găsi rezolvări la problemele de ordin politic, fiind prea ocupaţi cu lupta pentru suculentul ciolan al puterii. Prin urmare, lipsiţi de viziune politică, ei se irosesc în discuţii despre presa locală şi despre cum să-şi pună oamenii pe funcţii, aşa cum veţi afla în rândurile de mai jos.

Armistiţiul

Dintre toate subiectele abordate la această întâlnire de partid, câteva ne-au atras atenţia în mod special, pentru că ele scot la iveală o duplicitate politică greu digerabilă, dar şi un mod de a înţelege realitatea care face din PDL un partid de oameni mici, ce se consumă inutil în războaie obositoare, lipsite de ţinte adevărate.

Ne vom opri pentru început la Iuliana Moise, directorul Registrului Auto Român (RAR), despre care nu am greşit atunci când am spus că nu va putea să susţină lupta începută împotriva ministrului Valentin Adrian Iliescu, pe care presa l-a poreclit V.A.I, pentru că este un om politic slab, care face valuri de dragul imaginii, după care, în faţa tsunamiului, bate în retragere, băgând capul în nisip ca struţul. Cu toţii ne aducem aminte, şi nu e mult de atunci, când doamna cu greutate din PDL, Iuliana Moise, trăgea cu ghiulele în Iliescu, pe care-l acuza de mai toate relele din lume. A apărut şi la televizor, cu o mină de om supărat, spunând că un paraşutat de la centru tulbură apele din interiorul organizaţiei judeţene de partid. L-a împroşcat cu noroi, jurând public că nu va permite uzurpatorului să mai pună piciorul în partid, folosind presa ca pe un instrument, care poate să taie adânc în imaginea lui V.A.I. S-a agitat, a dat din mâini, şi-a pus fustele în cap, şi-a smuls părul de furie, şi a comunicat opiniei publice că se va transforma într-un zid, de care Iliescu nu va putea trece în tabăra pedelistă de la Vâlcea. Dar, cum zidul a fost de brânză, lucrurile au luat o altă întorsătură. Iată ce declara Iuliana Moise, cea despre care după ce veţi citi cele ce urmează, vă veţi da seama că are coloană vertebrală de cauciuc şi voinţă politică de gumă: „Pentru că am fost ţinta articolelor de presă vizavi de disensiunile pe care le-am avut cu Valentin Iliescu, vreau să vă spun că am încheiat războiul cu el, chiar cu 20 de minute înainte de începerea şedinţei. Şi-a cerut scuze, ne-am dat amândoi arama pe faţă, pentru că vinovaţi sunt de ambele părţi. Cel mai grav este că ziarele, care au ajuns toate la un nivel minim de finanţare şi de existenţă, încearcă prin aceste intrigi mărunte să creeze discordie în PDL şi să câştige bani prin atacuri dure la persoane. Din partea mea nu or să vadă niciun ban, pentru că eu vreau unitatea PDL şi a echipei şi să ieşim din conul de umbră în care am intrat”, povestea ea colegilor de partid cu un zâmbet până la urechi.

Aflasem că madama intenţionează să îngroape securea războiului cu Valentin Iliescu, însă nu ne imaginam că şi laşitatea este unul din defectele care-i guvernează activitatea politică. În ochii opiniei publice, Moise s-a decredibilizat cumplit, iar atunci când va mai apărea la televizor sau cu vreo declaraţie de presă în care să manifeste pentru unitatea partidului şi împotriva „stranierilor”, am face mai bine să închidem TV-urile şi să decupăm cu foarfecele din ziare spusele unui politician lipsit de consecvenţă.

Alianţa buclucaşă

Depăşind subiectul Iuliana Moise, trebuie spus că pedeliştii susţin, oare Ion Cîlea ce ştie că a discutat cu ei?, că între PDL şi PSD, la nivelul Consiliului Judeţean nu există un protocol, ci doar o înţelegere punctuală. Ba chiar, au fost destule voci din partid care au spus că ar trebui reînchegate discuţiile şi cu PNL, pentru că nu se ştie de unde sare iepurele, iar câştigul politic în ziua de azi nu mai ţine seama nici de principii, acorduri sau înţelegeri. Cum aminteam, din nou avem de-a face cu acelaşi comportament dual, care scoate la iveală dorinţa pedeliştilor de a controla judeţul cu orice preţ. Numai că această măcinare istovitoare a acestora este întrerupă de ceea ce ei numesc duşmanul feroce al partidului: PSD. „Chestiune avantajoasă pentru noi, financiar, nu politic, (politic trebuie să dăm în ei cât se poate, sunt adversarii noştri). Dar este o chestiune punctuală pe care noi o putem rezolva chiar şi în anumite zone. Este vorba despre ce rămâne, din puţinul care rămâne, să-l împărţim între noi şi ei. Era şi varianta cu liberalii, nu vorbesc despre alte chestiuni imorale, era împărţirea la 89 de localităţi, iar ce rămânea era infim. Asta este diferenţa pe care am analizat-o. Vreau să vă spun că chiar atunci când făceam aceste împărţiri, nouă ne rămâneau 80 miliarde lei. Pe drumurile ăstea de 325 miliarde lei, am reuşit acum să rămânem cu 125 miliarde lei. Este vorba de 45 miliarde. Bani pe care îi folosim pe drumurile care aparţin de comunele cu primari de-ai noştri. Acestea sunt cauzele care se văd. Mai sunt şi altele pe care putem să le discutăm. Nu suntem în nicio alianţă cu PSD, nici măcar un protocol. Suntem într-o colaborare punctuală”, spunea Romulus Bulacu, incompatibilul de la Consiliul Judeţean. Au fost şi câteva voci care au blamat acest simulacru de alianţă cu PSD, susţinând că din acest motiv, PDL, la Vâlcea, nu poate face restructurări în rândul directorilor pedelişti: „Ce avantaj avem, noi ca partid, acum când o să vină restructurările, 25 – 40% la anumite instituţii. Nu putem, să acţionăm noi care suntem la guvernare să facem restructurări din rândul PSD-ul, care în sistemul bugetar sunt majoritari, să vedem cum le rezolvaţi dvs. (Romulus Bulacu – n.r) fiind într-o colaborare, înţelegere cu PSD-ul. Mă refer punctual la CET, Protecţia Copilului şi alte instituţii”, susţinea unul dintre cei prezenţi la Biroul Judeţean al partidului. În apărarea vicelui pedelist a sărit Dan Fiera care a spus că „protocolul a fost admis pentru că, în baza discuţiilor pe care domnul Bulacu le-a purtat, noi am primit două din cele 4 instituţii subordonate CJ, şi nu oricare. Este vorba de Direcţia pentru Protecţia Copilului şi Spitalul Judeţean. Noi trebuie să valorificăm lucrurile acestea pentru că la Direcţia Copilului nu s-a întâmplat nimic”.

Cele mai aprinse discuţii au fost cele legate de punerea pe fotoliile de directori a câtor mai mulţi pedelişti, care, zic cei prezenţi la întâlnirea de partid, „trebuie şi ei mulţumiţi cumva pentru că au muncit în campanie, au lipit afişe”, dar că deocamdată legea nu permite acest lucru. Subiectul dureros a fost încheiat cu un oftat dureros scos din gura celor care au rămas pe tuşă pentru că „nu au avut şansa să devină funcţionari publici”.

Iliescu şi-a pus cenuşă-n cap

Surpriza de la şedinţa minune a fost prezenţa ministrului Valentin Iliescu, un personaj despre care s-au scris doar lucruri triste pentru cariera sa politică, pentru că omul nici nu a venit bine în PDL că a început să se certe ca la uşa cortului, bălăcărindu-şi câţiva colegi. Dar pentru că a căzut la pace cu doamna „de fier”, acum dintr-un aliaj subţire, a partidului, Iuliana Moise, a găsit de cuviinţă că este mai bine să-şi pună cenuşă-n cap, promiţând solemn ca un şoim al patriei că nu se va mai certa cu niciun pedelist vâlcean. Aşa am aflat şi că Iliescu, care este membru la centru, nu are nevoie să fie primit în partid, putând activa aici în urma unei înţelegeri politice cu colegii de la Vâlcea. „Domnul Valentin Iliescu este membru al Partidului Democrat Liberal, iar în această calitate poate face ce vrea dumnealui pe teritoriul României. Deci este membru al Partidului Democrat Liberal, colaborăm împreună, ne susţinem reciproc, ne vom bucura de prezenţa lui în continuare. Deocamdată nu-i vom repartiza nicio zonă”, a opinat Dorel Jurcan. Pe un ton stins şi făcându-şi mea culpa de parcă ar fi fost prins la furat, Valentin Iliescu a mărturisit: „Domnul preşedinte Dorel Jurcan a prezentat foarte corect situaţia. Vreau să îmi cer colegilor scuze public pentru disensiunile apărute. Ştiu că la momentul actual partidul are la modul general nenumărate probleme şi că nu mai este nevoie ca eu, sau altcineva, să creeze probleme de imagine care să prejudicieze PDL. Consideraţi că de astăzi nu mai polemizez cu nimeni din interiorul partidului”. Şi pentru că, de atâtea ori, pe buzele celor prezenţi la întâlnirea de partid a fost cuvântul presă care a fost acuzată că „vrea să stoarcă bani de la PDL, că-şi bagă coada în treburile partidului, că scrie lucruri despre care opinia publică nu ar trebui să afle” că, în fine, e vinovată de tot şi de toate, au fost şi câţiva pedelişti cerebrali care au spus că certurile dintre membrii partidului nu fac bine şi că ar fi indicat să se polemizeze în media mai puţin pe marginea problemelor de partid.

Dar afirmaţia a trecut neauzită, pentru că la sediu era bucurie mare: Moise şi Iliescu îşi trimiteau bezele de dragul împăcării şi râdeau de parcă s-ar fi întâlnit cu Moş Crăciun în aplauzele colegilor, fericiţi că cei doi s-au logodit politic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB