Transilvania - 28 noiembrie 2011

|

Informatia de Alba - Hava şi Dumitrel, lăsaţi deoparte interesele de partid şi veniţi în proiect

Informatia de Alba - Radu Todoran este noul vicepreşedinte al PSD Alba Iulia

Buna Ziua Brasov - Candidaţii UNPR Braşov pentru 2012: Radu Bădiţă - primar, Constantin Arişanu - preşedinte CJ Braşov

Monitorul de Fagaras - ,,Conducere iresponsabilă la Făgăraş“

Gazeta de Cluj - Calin Stoia, prieten cu Nicoara

Informatia de Alba - Hava şi Dumitrel, lăsaţi deoparte interesele de partid şi veniţi în proiect

Pentru oficialii judeţului care încă nu au înţeles despre ce e vorba şi se ascund după interese de partid, proiectul Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană este cel mai important proiect de dezvoltare economică pentru Alba în următorii 10 ani. 10 ani! Domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Ioan Dumitrel, şi PDL au ales să respingă dur ideea şi să se înroleze în spatele intereselor personale şi politice ale domnului primar Hava. Ei vor respinge sau vor împiedica acest proiect dacă nu le aduce lor beneficii politice.

Proiectul Alba Iulia 2020 nu priveşte doar oraşul Alba Iulia ci întreg judeţul Alba. În fapt, candidatura Alba Iuliei depinde de sprijinul pe care îl primeşte de la nivel judeţean şi de includerea obiectivelor turistice şi culturale judeţene în dosarul său.

Sutele de mii de turişti care se vor îndrepta spre Capitala noastră de suflet, Alba Iulia, ar putea avea numeroase ocazii să oprească, să cheltuie şi să se bucure de ceea ce pot oferi localităţie Albei, din Apuseni până în munţii Sebeşului.

Finanţarea Consiliului Judeţean în următorii ani pentru obiective de infrastructură este esenţială pentru Alba Iulia 2020. Cei din Consiliul Judeţean nu se pot prevala de orgolii politice şi de aroganţă ca să nu susţină proiectul. Şi nu doar finanţarea e importantă, ci şi capacitatea de management, precum şi realizarea de proiecte cu faţa la oameni, nu cu spatele la ei. Exemplul negativ pe care l-am dat săptămâna trecută e relevant pentru lipsa de viziune şi interes a conducerii PDL de la nivel de judeţ: Drumul judeţean 107A spre Pâclişa – Geoagiu, făcut parţial, foarte lent şi complet anapoda. Şi acolo e vorba de un drum esenţial pentru exploatarea turistică a zonei de vest a judeţului.

Ioan Dumitrel şi şeful său de partid Hava nu pot ignora cifrele: sute de mii de turişti anual, sute de milioane de euro în venituri directe şi indirecte pentru firmele şi oamenii din Alba Iulia şi Alba. Un asemenea proiect nu poate fi ignorat şi nici făcut „pe picior” de unul singur, în secret, aşa cum se pare că înteleg cei din PDL să lucreze. E o alegere strategică să alegi să lucrezi în echipă, să atragi sutele de mii de turişti care s-ar îndrepta mai intâi spre Alba Iulia, spre zonele turistice din judeţ. La drept vorbind, un sejur adevărat nu poate include ca itinerar doar municipiul Alba Iulia.

Propunerea unui circuit turistic integrat e absolut necesară. Trebuie să construim şi să punem la lucru idei turistice de tipul: 2-3 zile la Alba Iulia, a doua în Apuseni pe drumul supliciului lui Horea, Cloşca şi Crişan, drumul Aurului de la Roşia Montană, gheţarul de la Scărişoara, casalui Avram Iancu, apoi în a treia parte vizita pe drumul vinului începând de la Ţelna până în zona Târnavelor cu degustări de vinuri.

Un alt mesaj pe care Dumitrel şi Hava trebuie să îl recepteze cât mai rapid e că pregătirea până în 2015 este la fel de importantă ca şi evenimentul în sine din 2020 şi anii premergători lui 2020. Pregătirea nu trebuie făcută doar cu hârtii şi studii de impact, ci cu programe directe de turism şi nu numai, care să implice agenţii economici, oamenii de afaceri, asociaţiile patronale. E nevoie ca ceea ce vom face în 2020 să înceapă să funcţioneze treptat de acum! Afacerile de turism şi cele conexe trebuie să crească organic până în 2020 când va fi vârful de „sarcină”.

E timpul să se treacă la fapte pentru ca Primăria Alba Iulia nu este a lui Hava ci a albaiulienilor, iar Consiliul Judeţean nu este al lui Dumitrel ci al oamenilor din Alba. Şi chiar dacă cei doi nu vor mai fi la putere în 2012, totuşi ei trebuie să lucreze acum, în anul care le-a mai rămas, pentru oameni şi nu să îi ţină pe loc.

Informatia de Alba - Radu Todoran este noul vicepreşedinte al PSD Alba Iulia

Miercuri seara, în cadrul unei şedinţe a organizaţiei municipale, Radu Todoran (preşedintele interimar al comitetului de iniţiativă al campaniei „Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană“) a fost ales în funcţia de vicepreşedinte PSD Alba Iulia. Merită menţionat că Radu Todoran a fost în 2008 vicepreşedinte şi director de campanie electorală în alegerile locale al organizaţiei PD-L Alba. Mai mult, acesta se pare că ar fi intenţionat să candideze la Camera Deputaţilor, dar până la urmă nu s-a materializat această intenţie. Demisia din PDL a venit natural, iar în 2011 s-a înscris în PSD Alba. La începutul lunii noiembrie, Radu Todoran, fost director general al fabricii de produse din porţelan Apulum SA, a fost desemnat şi preşedinte al comitetului de iniţiativă al campaniei „Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană“.

În legătură cu acest subiect, am luat legătura cu preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, care ne-a declarat: ”În şedinţa de miercuri seara a PSD Alba Iulia, domnul Radu Tudoran a fost ales în unanimitate vicepreşedinte al acestei organizaţii. Dumnealui este membru PSD de circa 3 luni şi ne-a demonstrat că este un om care vrea să se implice. Uniunea Social Democrată are nevoie de oameni de valoare şi nu contează că unii intră în PSD sau în PNL cât timp vin de partea noastră. În ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al comitetului de iniţiativă al campaniei „Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană“ deţinută de domnul Todoran, nu văd că ar exista vreo incompatibilitate şi cred că poate să rămână fără nicio problemă în această funcţie”.

Buna Ziua Brasov - Candidaţii UNPR Braşov pentru 2012: Radu Bădiţă - primar, Constantin Arişanu - preşedinte CJ Braşov

rimar al Braşovului şi de preşedinte al Consiliului Judeţean au fost lansaţi sâmbătă, în cadrul Conferinţei Judeţene anuale a Organizaţiei Judeţene a UNPR Braşov. Pentru funcţia de primar al Braşovului se va lupta în cursa electorală preşedintele UNPR Braşov, Radu C. Bădiţă, iar pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean va candida Constantin Arişanu, vicepreşedinte al UNPR Braşov şi fostul comandant al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Braşov.

Un partid

puternic

La Conferinţa Judeţeană a UNPR Braşov au fost prezenţi 372 de delegaţi care i-au votat pe cei doi să reprezinte organizaţia în campania electorală de anul viitor. „Nu am muncit un an şi jumătate pentru ca UNPR să nu aibă proprii candidaţi la alegerile locale şi parlamentare din 2012. Ne numim progresişti şi ne vom urma calea. Şi, mai mult, vom învinge”, le-a spus Radu C. Bădiţă colegilor săi.

A urmat apoi darea de seamă a organizaţiilor judeţeană şi de femei pe ultimul an de activitate. Acum, la un an şi jumătate de la înfiinţare, Organizaţia Judeţeană a UNPR Braşov numără aproape 4.000 de membri, iar până la alegerile locale de anul viitor se doreşte ca numărul să ajungă la aproape 10.000. „UNPR Braşov este un organism viu. Suntem pretutindeni şi asta înseamnă că suntem puternici. Mai mult, 80% dintre cei care fac parte din partidul nostru nu au mai făcut politică, aşa că noi vom aduce alt suflu”, a mai spus Radu C. Bădiţă.

Constantin Arişanu: Vreau ca cetăţeanul să fie reprezentat prin taxele şi impozitele pe care le plăteşte

Candidatul UNPR Braşov pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean este Constantin Arişanu, vicepreşedinte al UNPR Braşov şi fostul comandant al IPJ Braşov. Acesta a fost votat drept candidat pentru această funcţie în unanimitate de către delegaţii la Conferinţa Judeţeană. „Vreau ca cetăţeanul să fie reprezentat prin taxele şi impozitele pe care le plăteşte, iar banii publici să fie cheltuiţi într-un mod cât mai transparent şi eficient pe proiecte de infrastructură şi cultură. Fondurile vreau să fie alocate nu în funcţie de afinităţi politice sau de grup. Mă cunoaşte majoritatea populaţiei judeţului şi ştie că sunt un om cinstit, care a luat decizia corectă pentru cetăţean în activitatea mea de până acum. Prin funcţia pe care o voi deţine, instituţiile statului şi funcţionarii publici vor simţi demnitatea şi cerinţa cetăţeanului. Funcţionarul public este în slujba cetăţeanului, nu invers. Iar stilul de muncă pe care îl voi promova va fi cel participativ”, a spus Constantin Arişanu, mulţumindu-le colegilor pentru încrederea acordată.

Radu C. Bădiţă: Avantajul nostru este că suntem cinstiţi

Preşedintele UNPR Braşov, Radu C. Bădiţă, spune că principala preocupare a unui edil trebuie să fie cheltuirea cu transparenţă şi eficienţă a banului public. „Municipiul şi judeţul Braşov nu aparţin doar celor două persoane aflate acum la conducerea lor. Mie îmi place ca atunci când plătesc taxe şi impozite să ştiu ce se face cu acei bani. De aceea vreau să intru în această luptă, care va fi extrem de grea. Îmi asum candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Braşov cu onoare şi încredere. Am încredere că vom face o echipă frumoasă şi vom câştiga alegerile. Avantajul nostru este că suntem cinstiţi”, a spus Radu C. Bădiţă. Întrebat de jurnalişti cum crede că va reuşi să-i ia locul lui George Scripcaru, el a răspuns: „Prin cinste şi corectitudine”.

Respect pentru oameni şi soluţii pentru problemele lor

Preşedintele Organizaţiei Municipale a UNPR Braşov, Ovidiu R. Fodor, a ţinut să menţioneze că pentru alegerile de anul viitor este nevoie de o organizare exemplară. „În toate demersurile noastre va trebui să oferim electoratului ceea ce îşi doreşte cel mai mult de la clasa politică. Va trebui să oferim respect. Respect pentru cetăţeni şi problemele lor. Doar dacă electoratul va fi convins că ştim care sunt problemele braşovenilor şi că avem soluţii, doar atunci vom beneficia de încrederea lor şi de prezenţa serioasă la vot. De aceea, mesajul nostru trebuie să fie simplu şi onest, dar mai ales logic. Sunt sigur că cea care ne va duce pe drumul cel bun este credinţa, care ne va pune în postura de învingători”, a spus Ovidiu R. Fodor.

Dialogul cu societatea civilă stă la baza

dezvoltării UNPR

Invitat din partea conducerii UNPR a fost senatorul Sorin Serioja Chivu. Acesta a ţinut să sublinieze importanţa dialogului social cu sindicatele, oamenii şi societatea civilă, astfel încât programele acestei uniuni să fie cât mai adaptate nevoilor româneşti.

„Noi suntem deschişi dialogului social pentru că vorbim cu oamenii. UNPR a lansat, prin cuvântul lui Cristian Diaconescu, «Mişcarea Civică Progresistă», adică platforma pentru un dialog permanent cu societatea civilă. Totodată, vreau să vă felicit pentru modul în care aţi activat în acest an şi jumătate”, a spus senatorul Sorin Serioja Chivu, care a accentuat faptul că UNPR s-a transformat într-o mişcare progresistă, care militează pentru dezvoltarea proiectelor economice, sociale şi politice.

„Trebuie să vă spun că a fost un sacrificiu pentru noi să ne alăturăm actualei guvernări. Pentru că este un sacrificiu. Noi nu suntem trădători. Eu am plecat în 2009 din PSD, structura definită acum de Mircea Geoană ca fiind «Jaf Naţional». Vreau să fiţi mândri de noi că am susţinut acest guvern care a luat şi măsuri dure, dar care au stabilizat ţara din punct de vedere economic”, a mai spus senatorul UNPR. „Nu aveam nevoie de haos în ţară, şi tocmai de aceea a fost nevoie de prezenţa noastră la guvernare, pentru a asigura stabilitate”, a mai punctat acesta.

Candidaţi proprii şi la locale, şi la parlamentare

Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, le-a transmis colegilor de la Braşov că UNPR este un partid independent, o forţă politică care va avea proprii candidaţi la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor: „UNPR se dezvoltă urmând trei vectori principali: disciplină, diplomaţie şi dialog social. Urmând aceste principii, este normal să avem proprii candidaţi la alegerile de anul viitor, pentru că în UNPR avem oameni valoroşi, care au făcut ceva pentru societate până acum. Iar faptul că au ales să intre în politică prin UNPR înseamnă că formaţiunea noastră este o adevărată forţă politică”.

Declaraţiile invitaţiilor speciali la Conferinţa Judeţeană a UNPR Braşov:

„Colaborarea cu UNPR sper să fie benefică pentru toţi cetăţenii acestei ţări”.

Gheorghe Andone – Partida Romilor „Pro Europa”

***

„Din punct de vedere al sindicatelor am avut o colaborare bună cu Marian Sârbu pe când era ministrul al Muncii când s-a lucrat la codul muncii cel vechi. Eu cred că dumneavoastră o să vă ţineţi de cuvânt cu ceea ce aţi promis. Iar la începutul anului 2012 să vă bateţi ca legea pensiilor să fie respectată. E adevărat că există această criză mondială şi că noi suntem în criză, dar cred că veţi găsi resursele pentru ca această lege să fie respectată. Sper să aveţi un procentaj mare în alegeri şi să intraţi în Parlament pentru a ne putea baza pe sprijinul dumneavoastră”.

Gheorghe Apostu, lider BNS Braşov

***

„Vă transmit din partea Organizaţiei Municipale a PDL Braşov salutul colegilor mei. Aţi crescut frumos în acest an şi vă anunţă că aveţi în Organizaţia Municipală a PDL Braşov un partener. Sper ca la sfârşitul anului 2012 să bem împreună un pahar cu şampanie pentru că victoria va fi a noastră”.

Gabriel Andronache, deputat PDL

Monitorul de Fagaras - ,,Conducere iresponsabilă la Făgăraş“

Senatorul Marian Rasaliu critică deciziile primarului de la Făgăraş, Sorin Mănduc Parlamentarul spune că declaraţiile de presă ale edilului de la Făgăraş sînt mincinoase şi nu fac decît să-i acopere acestuia fuga de răspundere

Făgărăşenii au rămas fără căldură în locuinţe deşi afară temperaturile au scăzut cu pînă la 9 grade Celsius sub zero. Şi asta pentru că Ecoterm a refuzat să furnizeze agent termic pentru majoritatea locatarilor de la bloc ale căror apartamente sînt racordate la sistemul public centralizat. Din cele 3400 de locuinţe care depind din punct de vedere al agentului termic de Ecoterm mai mult de jumătate sînr afectate de decizia regiei de a nu furniza căldură. Pe de o parte conducerea Ecioterm invocă facturile neplătite de restanţieri şi care se ridică la multe miliarde de lei vechi, dar pe de altă parte colapsul financiar al regiei marcat de subvenţiile neachitate de Guvern şi CL Făgăraş. Cu toate acestea, făgărăşenii care stau în frig în locuinţe şi care n-au ales vreo sursă alternativă de încălzire, spun că este inuman şi ilegal ceea ce face conducerea Ercoterm şi implicit conducerea municipiului.

Gazeta de Cluj - Calin Stoia, prieten cu Nicoara

Conform unor surse, numele fostului presedinte al consiliului judetean Cluj, Marius Nicoara, apare de nenumarate ori in cadrul interceptarilor telefonice ale SRI in legatura cu omul de afaceri Calin Stoia. Cei doi, fiind prieteni buni si vechi, au facut de-a lungul timpului multe afaceri profitabile, ajutandu-se reciproc.

Din cate se pare, Marius Nicoara este foarte suparat si bulversat in ultima perioada, necunoscand cu exactitate ce se afla in dosarele vicepresedintelui CJ Radu Bica si a primarului Sorin Apostu, datorita prieteniei care il leaga de Calin Stoia, administratorul firmei de salubritate Brantner-Veres,. Inca din 2005, pe cand era presedintele Consiliului Judetean, Marius Nicoara este implicat in multe dintre interceptarile omului de afaceri Calin Stoia. Marius Nicoara a fost vazut de multe ori alaturi de Calin Stoia, in diferite locatii, chiar plecand in concedii impreuna, facilitandu-ia cestuia multe contracte cu primariile din judetul Cluj, „pastorite” la acea vreme de Marius Nicoara . Acesta din urma se pare ca i-a obligat pe primari sa incheie contracte de salubritate cu firma lui Calin Stroia, unde este actionar inca un prieten de-al lui Marius Nicoara, Eugen Veres. Marius Nicoara si-a petrecut vacante luxoase atat la caldura, in Dubai, cat si in sezonul rece la schi in Austria sau Germania, multe dintre acestea in compania omului de afaceri Calin Stoia. Marius Nicoara nu a fost departe nici de asigurarile de la RATUC, unde in perioada 2004-2008, in schimbul mentinerii in functia de director al lui Liviu Neag, acesta a asigurat prin intermediar si diversi brokeri intregul parc auto. Interesant este faptul ca atunci cand Andrei Dandos, un tanar liberal care, facand parte din cadrul Consiliului Administrativ a RATUC, a cerut sa-i fie comunicate date cu privire la asiguratorii de la institutie, sumele aflate in joc, precum si nume si prenume in acest sens, acesta a fost rapid inlocuit din functie pentru a nu-l pune in lumina proasta pe directorul Liviu Neag.

Surse din cadrul PNL declara ca avansul pentru Mercedesul Seria S a lui Marius Nicoara, cumparat in perioada 2005-2006, a fost achizitionat din banii luati de la contractele cu gunoaie ale lui Calin Stoia, din comisioanele provenite din asigurarile de la RATUC, precum, si din contractele desfasurate cu fiul fostului presedinte al Consiliului Judetean, Serban Gratian.

Marius Nicoara nu se dezminte si lanseaza noi fluturasi

Precum in afaceri, si in politica Marius Nicoara practica aceleasi manevre neortodoxe de care a dat dovada de nenumarate ori. In timp ce in anul 2007 cumpara din bani proprii un numar de 50.000 de reviste Can-can care-l infatisau pe premierul Emil Boc impreuna cu presupusa amanta, a doua zi dupa anuntarea retinerii vicepresedintelui Consiliului Judetean Radu Bica, acesta a aruncat pe piata 30.000 de fluturasi care-i infatisau pe Radu Bica si pe Alin Tise drept fiind „teparii” Clujului. De aceasta data, dupa arestarea primarului Sorin Apostu, Marius Nicoara a organizat o intrunire in centrul orasului unde il numea pe acesta drept fiind primarul „fifty-fifty” si spagar. Este de remarcat faptul ca pana si in acest moment, Marius Nicoara nu a iesit public sa se declare oficial impotriva lui Sorin Apostu, preferand insa sa o delege pe avocata Steluta Cataniciu ca aceasta sa ceara demisia primarului in conferinte de presa sau la emisiunile televizate. Si de aceasta data, Marius Nicoara a apelat la tactica sa favorita, aceea de a induce in eroare marea masa a oamenilor, aruncand pe piata 30.000 de fluturasi in care de aceasta data sunt infatisati premierul Emil Boc si primarul Sorin Apostu, drept cei responsabili cu gradul ridicat de coruptie din politica locala.

Marius Nicoara, model pentru baietii lui de incredere

Firma SIAB Development SRL controlata de catre Mircea Abrudean ofera servicii de consultanta si de proiectare in privinta obtinerii de fonduri europene pe celebra Masura 322. Conform site-ului oficial, compania “vine in sprijinul autoritatilor publice locale in efortul lor de dezvoltare a comunitatilor locale si furnizeaza o expertiza completa in proiectele de investitii”. Exista multe companii de consultanta pe piata, insa putine dintre acestea ajung sa detina cifre de afaceri an de an de sute de mii de lei si contracte cu nenumarate primarii. Prin intermediul SIAB Development SRL, Mircea Abrudean, impreuna cu nasul sau Marius Nicoara primesc inapoi practic banii alocati primariilor PNL din fondurile Consiliului Judetean sau de la Guvern. Pe acest sistem, firma de consultanta a obtinut contracte de consultanta cu primariile din Vad, Catcau, Mica, Taga, Geaca, Vulturi, Borsa, Recea, Bontida, Gilau, Belis sau Garbau. Contra Primariei Ploscos, comuna natala a altui liberal de succes, Liviu Miclaus, firma lui Mircea Abrudean a chiar deschis o actiune in instanta in fata Judecatoriei Cluj, obiectul fiind o somatie de plata. Impreuna cu finul sau, Marius Nicoara obliga primarii liberali sa incheie contracte de consultanta pe fonduri europene, precum si pentru proiecte de achizitii si licitatii publice. Conform datelor furnizate de catre site-ul listafirme.ro, compania SIAB Development a avut in 2009 o cifra de afaceri de 789.738 lei cu un profit de 135.496 de lei iar in anul 2010 a avut o cifra de afaceri de 621.041 de lei cu un profit de 124.705 de lei. Curios este faptul ca in ciuda crizei economice, firma finului lui Marius Nicoara a crescut constant, concludent in acest sens fiind faptul ca in 2008 compania realiza o cifra de afaceri de abia 11.800 de lei cu un profit de 8976 de lei. Conform aceluiasi site firma nu are obligatii restante la buget si nu este publicata in buletinul insolventei. Tot prin intermediul aceleiasi firme, Marius Nicoara a beneficiat si de un proiect care viza construirea unei pensiuni in comuna Sacuieu, satul Rogojel.

Relatia stransa dintre presedintele PNL Cluj Marius Nicoara si finul acestuia, Mircea Abrudean, pare a-l deranja pe fostul favorit al lui Nicoara, Liviu Miclaus. Conducandu-i masina lui Nicoara, Liviu Miclaus a avut si el parte de o ascensiune fantastica, devenind in scurt timp unul dintre cei mai de succes tineri intreprinzatori din oras. Si pentru el, totul a inceput in anul 2004 cand Marius Nicoara castiga presedintia Consiliului Judetean Cluj. Cu sprijinul noului presedinte de la CJ, Liviu Miclaus a fost angajat la RAADPP Cluj, sub comanda lui Berche Ion, directorul de la acea vreme, ulterior lipindu-se, tot prin Marius Nicoara, de un post caldut de director la Hotel Victoria si in consiliul de administratie al Aeroportului International Cluj-Napoca. Tot prin grija lui Marius Nicoara, Liviu Miclaus a ajuns presedintele TNL Cluj, fara ca acesta sa fi muncit pe branci sau sa fie dorit efectiv de catre tinerii liberali, fiindu-i destula experienta ca sofer. Ajuns presedinte la tineret, consilierul judetean Liviu Miclaus nu a reusit in acea perioada sa se remarce cu nimic concret, atat doar cu afacerile pe care acesta le facea cu cunoscutul sau prieten Bogdan Marisca. Cei doi s-au ocupat cu de toate, de la asfaltari, pietruiri de drumuri si chiar investind o suma considerabila in reamenajarea stadionului Ion Moina inainte ca acesta sa fie daramat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB