Transilvania 18 ianuarie

|

Foaia Transilvana - Dâncu: PDL mai are şanse doar dacă se ceartă opoziţia

Foaia Transilvania - Eckstein-Kovacs: Am simţit miros de frică în UDMR!

Foaia Transilvana - Bocul, unitatea de măsură pentru promisiunile mincinoase, propun liberalii

Foaia Transilvana - Cum îl apără PDL Cluj pe consilierul local fără Bac? "Nu putem fi toţi academicieni"

Foaia Transilvana - Moisin, reales ca şef al tinerilor din PDL Cluj

Ziarul 21 Turda - TNL Cluj sare la gâtul lui Remus Filip

Ziarul 21 Turda - Mircea Varga, reconfirmat ca preşedinte al tinerilor liberali din Câmpia Turzii

Ziarul 21 Turda - Fostul negociator şef cu UE, Vasile Puscaş, explică cum plătesc românii eşecul “Schengen”

Ziua de Cluj - Reunificarea PNŢCD-ului începe de la Cluj

Ziua de Cluj - Hărdău neagă că va candida în Biroul Permanent Local al PDL

Mytext Brasov - Deputatul Niţă reclamă creşterea ratei şomajului

Mytext Brasov - „PNL nu a fost niciodată un partid de dreapta!”

Mytext Brasov - PSD vizează Transilvania

Observatorul de Covasna - Pol liberal de presiune format de PNL şi o platformă a UDMR

Observator de Covasna - UDMR Covasna îl va susţine pe Kelemen Hunor la preşedinţia formaţiunii politice

Informatia de Alba - PNL îşi pune avocaţii la dispoziţia pensionarilor

Informatia de Alba - Atitudinea dictatorială a PD-L trebuie să dispară

Informatia de Alba - PNL a pierdut şi singura redută: istoria

Informatia de Alba - PD-L Alba îşi va alege, totuşi, noua conducere politică

Mesagerul Hunedorean - Primarul Hada a obţinut peste 10 milioane euro pentru infrastructurã

Replica Hunedoara - Politica:: Agenda politica a anului 2011, in HunedoaraFoaia Transilvana - Dâncu: PDL mai are şanse doar dacă se ceartă opoziţia

Sociologul clujean Vasile Dâncu consideră că şansele democrat-liberalilor la viitoarele alegeri depind numai de conflictele care pot apărea în interiorul noii coaliţii PSD - PNL-PC. În declaraţiile date cotidianului Gândul, Dâncu arată că PDL stă foarte prost în sondaje, dar dispune de personalităţi în teritoriu, capitol la care opoziţia stă de cele mai multe ori prost, ceea ce ar avea un efect important asupra viitoarelor alegeri, dacă se trece la sistemul de vor majoritar într-un singur tur de scrutin.

"PDL dispune de astfel de personalităţi, în timp ce o nouă alianţă PSD-ACD ar putea întîmpina mari greutăţi în a-şi găsi candidatul unic", a declarat Dâncu jurnaliştilor de la Gândul.

Foaia Transilvania - Eckstein-Kovacs: Am simţit miros de frică în UDMR!

Eckstein-Kovacs Peter, unul dintre cei candidaţi la preşedinţia UDMR, şi-a acuzat astăzi principalul contracandidat, Kelemen Hunor, că încearcă să se folosească de apropiaţii din conducere pentru a se promova "de sus în jos". Acestui tip de a se manipula voturile viitorilor delegaţi de la congres, Eckstein-Kovacs vrea să-i contrapună o promovare de jos în sus, prin întîlniri cu cei care vor vota preşedintele Uniunii.

Referindu-se la întîlnirea liderilor locali ai UDMR, care a avut loc la Sfîntul Gheorghe, candidatul la preşedinţia formaţiunii spune că, în particular, a primit promisiuni că va fi susţinut, dar în plen lucrurile păreau să se fi schimbat. "Am simţit miros de frică din partea conducătorilor locali, pentru că li se spune de sus cu cine să voteze. Eu voi merge de jos în sus", a declarat Eckstein-Kovacs Peter în cadrul conferinţei de astăzi.

Contestă organizatorul conferinţei

Tot astăzi, candidatul la preşedinţia UDMR a declarat că nu este de acord ca organizatorul conferinţei în care se va vota viitorul lider, Eckstein-Kovacs, să-l susţină făţiş pe Kelemen Hunor şi a cerut Consiliului Reprezentanţilor Unionali să-l schimbe.

Foaia Transilvana - Bocul, unitatea de măsură pentru promisiunile mincinoase, propun liberalii

Deputatul PNL Horea Uioreanu crede că premierul Emil Boc nu e nici mai mult nici mai puţin decît "mincinosul de serviciu al politicii româneşti", "un adevărat Pinochio". De această dată, parlamentarul clujean îi reproşează şefului executivului că şi-a făcut uitată o promisiune electorală din 2004 prin care susţinea înfiinţarea unui Registru al Promisiunilor. În acest registru ţinut de consiliile judeţene, ar fi apărut toate promisiunile făcute de cei care participă la campaniile electorale, ei putînd fi verificaţi pe perioada mandatelor în baza celor promise. Povestea e una mai veche, de aproximativ şase ani, admite Uioreanu, însă propunerea de înfiinţare a unui "Registru Emil Boc" e nouă.

"Şi pentru că Registrul Promisiunilor Electorale nu a devenit realitate la momentul 2004, dar şi pentru că Emil Boc a ridicat la rang de sport internaţional „aruncarea cu promisiunea” sau „săritura cu promisiunea”, propun ca, în perspectiva alegerilor viitoare, să înfiinţăm „Registrul Emil Boc”. Acesta va fi un registru al promisiunilor mincinoase, imposibil de îndeplinit, şi un model al practicilor care nu trebuie urmate de politicienii care se respectă. Un registru în care „Bocul” va fi unitatea de măsură", punctează parlamentarul liberal.

Foaia Transilvana - Cum îl apără PDL Cluj pe consilierul local fără Bac? "Nu putem fi toţi academicieni"

Viceprimarul Radu Moisin a răspuns ieri atacurilor pe care tinerii liberali le-au lansat asupra consilierului local PDL Remus Filip, pe motiv că acesta nu ar fi promovat examenul de bacalaureat. "Nu putem fi toţi academicieni. Şi tinerii cu studii medii trebuie reprezentaţi în consiliul local, iar faptul că încearcă să termine studiile este foarte bine", explică Moisin într-o declaraţie dată BuzzNews.

Înaintea alegerilor care au avut loc aseară în Organizaţia de tineret a PDL Cluj, colegii liberali i-au cerut primarului din Câmpia Turzii, Ioan Vasinca, să îl revoce pe consilierul local Remus Filip din funcţia pe care o deţine în comisia de învăţămînt. "El este specializat pe viaţa sportivă a oraşului, nu gestionează învăţămîntul, şi de aceea mi se pare că asocierea care se face cu învăţămîntul este tendenţioasă", crede Moisin.

Foaia Transilvana - Moisin, reales ca şef al tinerilor din PDL Cluj

Viceprimarul Radu Moisin a fost reales ieri în funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PDL Cluj, de cei peste 200 de delegaţi prezenţi la conferinţa de la Casa de Cultură a Studenţilor. Pentru a-i conduce mai bine pe tinerii urmaşi ai lui Boc, au fost desemnaţi prim vicepreşedinţii Andreea Morar şi Florin Moroşanu, iar ca secretar general a fost desemnat tînărul consilier local, Roland El Hayes, despre care presa scria că este un apropiat al preşedintelui PDL Cluj, Daniel Buda.

Pe lista celor care vor coordona aripa tînără a PDL se află şi nepoata premierului, Mihaela Boc, aleasă ca vicepreşedinte, cea care a pus pe jar o ţară întreagă după angajarea în Cabinetului primului ministru.

IATĂ ŞI LISTA:

1. Preşedinte – Radu Moisin

2. Prim vicepreşedinţi – Andreea Morar şi Florin Moroşanu

3. Secretar general – Roland El Hayes

4. Secretari generali adjuncţi – Maria Lăpădatu şi Remus Filip

5. Vicepreşedinţi: Liviu Popa, Sebastian Murea, Daniel Creţ, Ramona Chender, Andrei Bob, Radu Constantea, Mihaela Boc, Cristian Gurzău, Radu Constantea, Loredana Pop, Horaţiu Başa, Laszlo Adam, Pal Peter, Călin Găbudean.

6. Secretari executivi: Mihai Giurgiu, Diana Berar, Adrian Pipaş, Tudor Bunea, Horea Simplicean, Cosmin Pavel, Alexandru Jecan, Andrei Hiticaş, Mihai Lammert, Cristina Bodea, Mihai Pop, Ovidiu Megheşan, Silviu Gheduţ, Claudia Iov.

Ziarul 21 Turda - TNL Cluj sare la gâtul lui Remus Filip

Sub titlul “Aşchia nu sare departe de trunchi”, Gavrilă Iuga, vicepreşedinte PNL Cluj şi preşedinte al tinerilor liberali clujeni, îl atacă dur, într-un comunicat de presă, pe Remus Filip, consilierul local PDL din Câmpia Turzii, care nu şi-a luat nici în toamnă bacalaureatul, dar este, culmea, membru în comisia de învăţământ din Consiliul Local al municipiului Câmpia Turzii. Nici Petre Pop, preşedintele PSD Câmpia Turzii nu este uitat.

“Liderul organizaţiei de tineret a PDL Câmpia Turzii nu a reuşit la cei 33 de ani ai săi să treacă examenul de bacalaureat, deşi, după ce a luat 4 la matematică în vara anului trecut, a promis că în sesiunea de toamnă va învăţa şi nu va avea probleme lucru care nu s-a întâmplat: cu 2 la matematică, a fost declarat încă o dată respins.

Din postura de şef al structurii de tineret PDL Câmpia Turzii, Filip Remus a ajuns consilier local, membru în comisia de învăţământ din Consiliul Local, membru în comisia de urbanism şi reprezentantul primăriei în consiliul de administraţie al liceului Pavel Dan, de unde a fost retras după ce a căzut de doua ori la rând examenul de bacalaureat anul trecut. Prin relaţii de partid, a ajuns să ocupe şi funcţia de şef al Staţiei de Epurare din Câmpia Turzii a Companiei de Apă Arieş, unde o serie de specialişti îi sunt subordonaţi. Întâmplător sau nu, după ce a devenit consilier local, sora sa a fost angajată în cadrul primăriei la serviciul taxe şi impozite.

Solicităm domnului primar PDL Vasinca Ioan ca în prima şedinţă a Consiliului Local să propună revocarea din comisia de învăţământ a consilierului PDL, Remus Filip, în semn de respect faţă de profesorii şi locuitorii oraşului Campia Turzii. Totodată, cerem lămuriri municipalităţii cu privire la incompatibilitatea existentă între postura de consilier local a domnului Pop Petre şi cea de angajat al primăriei ca şef serviciu administraţia pieţelor.”

Ziarul 21 Turda - Mircea Varga, reconfirmat ca preşedinte al tinerilor liberali din Câmpia Turzii

De vineri, 7 ianuarie 2011, tinerii liberali din Câmpia Turzii au un nou preşedinte: acelaşi! Sala mică a Casei de Cultură „Ionel Floaşiu” a găzduit adunarea generală extraordinară a tinerilor liberali în vederea alegerii noului preşedinte şi a biroului permanent local al TNL Câmpia Turzii.

Numărul membrilor cu drept de vot prezenţi la adunare a fost de 83. Dacă pentru funcţia de preşedinte a fost o singură candidatură – cea a lui Mircea Varga, fostul preşedinte al TNL Câmpia Turzii – pentru funcţii în cadrul Biroului Permanent Local şi-au depus candidatura încă 19 persoane.

Cu un număr de 75 de voturi pentru şi trei împotrivă (cinci din cele 83 de voturi au fost anulate) Mircea Varga a fost reales în funcţia de preşedinte al TNL Câmpia Turzii. Pe lângă noul preşedinte ales, din birou mai fac parte încă 14 persoane. Aceste 14 persoane au fost desemnate, tot prin vot, în cadrul aceluiaşi proces de votare în urma căruia Mircea Varga a fost reales. Astfel, în funcţie de numărul de voturi adunate de fiecare din cei 19, primii cinci, pe lângă că fac parte din BPL, au şi funcţii de vicepreşedinţi ai TNL. Cele mai multe voturi le-a primit Dorin Deac (67 de voturi) urmat destul de aproape de Monica Kuppan (65 de voturi). La distanţă ceva mai mare s-a aflat Cătălin Iordan (51 de voturi), foarte aproape de acesta fiind şi ceilalţi doi care, cu câte 50 de voturi, au „prins” funcţii de vicepreşedinţi: Adrian Soporan şi Alexandru Posteucă.

În ordinea voturilor obţinute, celelalte 9 persoane care fac parte din BPL sunt: Alexandru Coţa (49 de voturi), Bianca Bocoş (48 de voturi), Marius Berchişan (47 de voturi), Călin Latiş (47 de voturi), Mihai Chiciudean (47 de voturi), Terezia Oros (45 de voturi), Roxana Petras (45 de voturi), Alexandru Ceaca (40 de voturi) şi Sabin Puşcău (40 de voturi). Restul de 5 persoane din totalul de 19 au obţinut doar funcţii de membri supleanţi în cadrul BPL, cei cinci fiind: Mihai Cristea, Cristina Ciubuc Maier, Flaviu Pop, Paul Coroian şi Gheorghe Costan.

La adunarea de la Câmpia Turzii, printre liberalii din judeţul Cluj invitaţi să participe au fost şi Marius Nicoară (senator PNL), Mircea Abrudan (preşedinte PNL Cluj-Napoca), Mihnea Iuoraş (Comisia de Etică şi Arbitraj a PNL), Gavrilă Iuga (TNL Cluj), Ioan Petran (consilier), Mihai Szeplekan (consilier judeţean), sau Laurenţiu Tor (PNL Luna).

Dacă Marius Nicoară a atras atenţia celor prezenţi asupra faptului că noua conducere va prinde alegerile care urmează şi că, deci, va trebui să muncească mult pentru realizarea scopului propus, Dorin Lojigan, preşedintele PNL Câmpia Turzii s-a arătat încântat că planurile pe care şi le-a făcut cu un an în urmă împreună cu Mircea Varga au prins contur şi organizaţia din Câmpia Turzii a devenit tot mai numeroasă şi mai implicată în diverse activităţi. Atât Mihnea Iuoraş, cât şi Mihai Szeplekan au felicitat organizaţia PNL Câmpia Turzii şi au apreciat-o ca fiind cea mai puternică din judeţul Cluj, consilierul judeţean felicitându-l pe fostul candidat Romulus Săutean pentru că a rămas alături de partid şi pentru că se implică în continuare, Szeplekan apreciind pozitiv şi implicarea tinerilor în politică, într-o formaţiune precum PNL, care promovează tinerii.

Înainte ca cei prezenţi să se exprime prin vot, în cadrul raportului de activitate prezentat, Mircea Varga a vorbit de diversele acţiuni în care s-a implicat organizaţia pe care a condus-o. Printre acestea, Mircea Varga a amintit de acţiunea de ajutorare a sinistraţilor din Moldova, implicarea în acţiunea „Let’s do it, Romania!”, petreceri, baluri, întâlniri, socializări, apoi tabăra de vară la care a fost prezent şi europarlamentarul Norica Nicolai. Nu în ultimul rând, Mircea Varga nu a uitat de materializarea intenţiei realizării unui site al organizaţiei din Câmpia Turzii, fapt ce, în opinia fostului şi actualului preşedinte al TNL Câmpia Turzii, a dus la îmbunătăţirea imaginii organizaţiei.

Odată reconfirmat în funcţie, Mircea Varga a spus că principalul obiectiv pentru următorii doi ani de mandat este menţinearea organizaţiei de tineret la nivelul ridicat la care se află în prezent şi chiar creşterea, întărirea organizaţiei.

Treabă bună

Majoritatea dintre cei care au dorit să facă parte din Biroul Permanent al TNL Câmpia Turzii au fost invitaţi, pe rând, să adreseze câteva cuvinte celor prezenţi. Cum ar veni, să se facă înţeleşi, cunoscuţi, să convingă că merită să fie votaţi. Foarte scurţi şi direcţi la vorbă, cei mai mulţi mestecau două cuvinte pe toate părţile: „facem treabă bună”, „am făcut treabă bună”, „sper să facem treabă bună”, „vom face treabă bună”. Aşa, şi? Alte cuvinte, alte intenţii, alte speranţe, alte motive ca să fie votaţi?!

Ziarul 21 Turda - Fostul negociator şef cu UE, Vasile Puscaş, explică cum plătesc românii eşecul “Schengen”

Fostul negociator cu Uniunea Europeană, profesorul Vasile Puscaş, a analizat, în exclusivitate pentru BuzzNews, consecinţele amânării aderării României la Schengen pentru românii de rând. Vasile Puscaş a declarat că cetăţenii români au acum neşansa să fie catalogaţi drept „cetăţeni fără drepturi depline” ai Uniunii Europene. „Cei care muncesc în ţările din Spaţiul Schengen vor rămâne pe aceeaşi grilă inferioară de salarizare, din cauza scandalului european”, a spus profesorul Puşcaş. “Guvernul României ar fi fost obligat, dacă am fi aderat, să ceară ridicarea restricţiilor existente pentru români pe piaţa muncii din ţări precum Germania, Marea Britanie, Austria sau Franţa, ţări care au pornit pe drumul redresării economice”, a declarat Vasile Puşcaş.

Ridicarea restricţiilor ar fi însemnat ca românii care lucrează în Spaţiul Schengen să aibă acces liber pe piaţa muncii, la fel ca oricare cetăţean din ţările incluse în acest spaţiu. În actualele condiţii, conaţionalii noştri vor primi, cu precădere, ca şi până acum, locurile de muncă refuzate de autohtoni.

Nu în ultimul rând, Vasile Puşcaş a afirmat că, în urma “eşecului Schengen” România înregistrează un rating de risc foarte înalt, ceea ce însemnă că ieşirea din criză şi redresarea economică vor dura mai mult timp “pentru că nu vor fi realizate cu infuzie de capital străin, ci cu costurile noastre”. Acest lucru, a afirmat fostul negociator al României cu UE, se va răsfrânge asupra oamenilor simpli: nu vor fi create noi locuri de muncă, iar salariile vor rămâne la un nivel inferior.

În ceea ce priveşte următorul termen de aderare, cel din luna octombrie, Vasile Puşcaş pune sub semnul incertitudinii capacitatea României de a elimina elementele de nepredictibilitate şi de necredibilitate, pentru care a fost sancţionată acum.

Fostul negociator şef cu UE a afirmat că miniştrii cu atribuţii pe linia pregătirii şi negocierii aderării la Schengen ar trebui să îşi asume responsabilitatea eşecului. «Mustrările politicianiste ar trebui să fie înlocuite cu aplicarea unor măsuri administrative, legale» a mai spus Vasile Puşcaş. Acesta s-a referit la posibila aplicare a unor prevederi ale Legii cu privire la responsabilitatea ministerială.

Potrivit acestei legi, Guvernul, în întregul său, şi fiecare dintre membrii acestuia sunt obligaţi să îşi îndeplinească mandatul cu respectarea Constituţiei şi a legilor ţării, precum şi cu respectarea programului de guvernare acceptat de Parlament.

Pe lângă răspunderea politică, membrii Guvernului pot răspunde şi civil, contravenţional, disciplinar sau penal, după caz, se mai precizează în Legea cu privire la responsabilitatea ministerială.

Ziua de Cluj - Reunificarea PNŢCD-ului începe de la Cluj

După ani în care s-au bălăcărit reciproc, când n-au lipsit nici conflictele fizice finalizate cu intervenţia jandarmilor, cele două tabere ale ţărăniştilor clujeni vor să îngroape securea războiului.

În prezenţa reprezentanţilor conducerilor naţionale ale celor două facţiuni, sâmbătă, ambele organizaţii municipale ale PNŢCD-ului îşi vor alege o singură echipă de conducere.

Pentru a evita conflictele apărute la alte asemenea manifestări, cei doi lideri, Horea Dan (aripa Pavelescu) şi Paul-Sorin Tiţa (aripa Sârbu), au decis să nu concureze între ei, ci să facă echipă cu Dan preşedinte şi Tiţa prim-vicepreşedinte. “Înţelegem să renunţăm la orgolii personale pentru a putea contribui la binele comun, într-un singur PNŢCD, cerându-le fraţilor noştri dezbinaţi să se lepede de ură într-un moment în care România are nevoie de PNŢCD”, se spune în textul unui protocol, intitulat “Declaraţia de la Cluj-Napoca”, semnat de liderii judeţeni şi municipali ai celor două ramuri: Ioan Feraru şi Paul-Sorin Tiţa reprezentând aripa Sârbu, respectiv Romulus Luca şi Horea Dan, din aripa Pavelescu. Liderii locali ai celor două facţiuni ţărăniste au afirmat că speră ca reunificarea organizaţiilor municipale clujene să devină un exemplu de urmat la toate nivelele partidului. “Sper să reparăm fisura pornită de la Cluj”, a spus Dan. El a fost completat de Luca. “La Cluj a început dezbinarea, aici trebuie să înceapă reunificarea”, a afirmat Luca. Feraru a militat pentru îngroparea tuturor securilor războiului. “Vrem să determinăm luarea unor decizii, la nivel naţional, de aceeaşi manieră. Dorim o reunificare prin negocieri, cu stingerea tuturor conflictelor de natură juridică sau politică”, a declarat Feraru.

Tiţa a explicat de ce a cedat preşedinţia organizaţiei municipale fără luptă. “La ultimele alegeri cu doi candidaţi s-a lăsat cu scandal şi am vrut să evităm acest lucru. Am decis că e mai bine să mergem cu o moţiune comună, asumată de ambele părţi”, a lămurit Tiţa. Din partea taberei Pavelescu au confirmat participarea la alegerile de sâmbătă chiar liderul facţiunii, Aurelian Pavelescu, şi istoricul Marius Oprea, ca invitat de onoare, deşi e membru PNL. Întrucât, la fel ca în fiecare an, în această perioadă este plecat în concediu, Radu Sârbu nu va fi prezent, cel mandatat de conducerea naţională să participe fiind vicepreşedintele Lucian Filip. “Am discutat personal cu domnul Sârbu despre această reunificare şi dânsul şi-a dat acordul”, a precizat Feraru. Posibili participanţi din partea aripii Sârbu ar fi fostul premier Victor Ciorbea şi Liviu Petrina. Clujul nu este primul municipiu în care se încearcă o asemenea reunificare, evenimente similare derulându-se deja în Bacău şi Alba Iulia. Cei doi lideri judeţeni, Feraru şi Luca, n-au stabilit încă o dată pentru o şedinţă de unificare şi la nivelul organizaţiilor judeţene. În schimb, au menţionat că, la nivel naţional, continuă negocierile între echipele special desemnate ale celor două aripi, pentru organizarea unui congres de unificare, o primă dată avansată fiind cea de 29 ianuarie.

Ziua de Cluj - Hărdău neagă că va candida în Biroul Permanent Local al PDL

Senatorul clujean Mihail Hărdău spune că este hotărât să nu candideze la conducerea Biroului Permanent Local al PD-L Cluj-Napoca.

Declaraţia vine după alegerile organizaţiei de tineret a partidului, de vineri, unde a fost desemnată noua echipă de conducere, dar şi după o serie de speculaţii “survenite si alimentate în presă”.

“Reamintesc presei că nu voi candida la nicio funcţie de conducere a organizaţiei municipale PD-L Cluj-Napoca şi resping ca fiind nefondat orice scenariu care avansează o posibilă candidatură a mea la viitoarele alegeri din cadrul Biroului Permanent Local”, a declarat Hărdău. El spune că nu este de acord cu ideea “că nivelul de democraţie al unui partid este reflectat de „taberele” care se formează în jurul anumitor lideri”.

Mytext Brasov - Deputatul Niţă reclamă creşterea ratei şomajului

Liderul PSD Braşov, deputatul Constantin Niţă, a susţinut recent, într-o conferinţă de presă, faptul că rata şomajului la nivelul judeţului nostru a depăşit cu mult media naţională. Niţă a spus că potrivit statisticilor, în decembrie 2010 rata şomajului era la Braşov de 7,06%, „cu aproape 2% mai mult decât media pe ţară”. Sursa citată a apreciat şi faptul că factorii de decizie ai judeţului „nu par interesaţi de crearea a noi locuri de muncă, iar toate programele şi proiectele de până acum au fost derulate doar conform intereselor politice. Noi avem un asemenea program, precum şi o serie de proiecte punctuale”.

Mytext Brasov - „PNL nu a fost niciodată un partid de dreapta!”

Purtătorul de cuvânt al PNL Braşov, Sebastian Grapă, a menţionat recent, într-o conferinţă de presă, faptul că şi în persepectiva încheierii unei alianţe cu PSD, liberalii nu îşi vor schimba doctrina şi nu se vor lăsa influenţaţi de stânga. Grapă a recunoscut, însă, că „PNL nu a fost niciodată un partid de dreapta! Măsurile sociale ale PNL, începând cu Mihail Kogălniceanu, I.C. Brătianu şi terminând cu Călin Popescu Tăriceanu, fac parte din doctrina partidului. PNL este un partid de centru spre... dreapta, pentru că sprijină libera iniţiativă, dar şi protecţia socială”.

Mytext Brasov - PSD vizează Transilvania

Social-democraţii braşoveni consideră că o cooperare cu Alianţa PNL-PC i-ar ajuta să-şi recâştige alegătorii din judeţele Transilvaniei. În acest sens, liderul PSD Braşov, deputatul Constantin Niţă, a susţinut că poartă discuţii pentru stabilirea unor legături la nivel local. „În Transilvania trebuie să ne intensificăm eforturile pentru a putea recâştiga regiunea”. Niţă a precizat, însă, că nu crede că în viitorul apropiat PNL va putea câştiga singur alegerile locale sau parlamentare din România: „Momentan, PSD este prima forţă politică din România”.

Observatorul de Covasna - Pol liberal de presiune format de PNL şi o platformă a UDMR

PNL Sfântu Gheorghe va organiza în luna februarie o conferinţă pe teme liberale alături de Cercul Naţional Liberal din cadrul UDMR, intenţia fiind aceea de formare a unui “pol liberal de presiune”, astfel încât pe viitor să se ţină cont de principiile liberale în luarea de decizii.

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat că iniţiativa conferinţei a apărut în urma mai multor discuţii cu etnici maghiari, concluziile fiind acelea că ar fi binevenită o clarificare a temelor ce ţin de liberalism într-o zonă multiculturală.

Organizaţia PNL Sfântu Gheorghe a luat recent decizia organizării conferinţei şi dezbaterii publice, la aceasta urmând a fi invitaţi oameni recunoscuţi pentru ideile şi conceptele liberale, nu doar din judeţul Covasna cât şi de la Cluj şi Bucureşti.

Conferinţa, care mizează pe întărirea ideii de liberalism şi a valorilor comune pe care le au românii şi maghiarii, se va bucura de participarea doctorului în filosofie politică Salat Levente, autorul volumului Multiculturalismul Liberal, dar şi de prezenţa reprezentantului platformei liberale a UDMR, Peter Kovacs Eckstein, şi a unor nume importante din cadrul PNL.

“Credem că această zonă, prin şomerii mai puţini faţă de alte zone, prin iniţiativele private şi mentalităţi, a dat dovadă de faptul că oamenii de aici sunt orientaţi spre valorile liberale. În această zonă sunt mai multe iniţiative private decât în altele şi cred că aceasta este şi datorită unei mentalităţi liberale promovate atât de maghiari, cât şi de români. Conferinţa va fi o masă rotundă care să ne apropie cumva şi la care vom încerca formarea unui pol liberal, nu neapărat o alianţă electorală, ci un pol liberal de presiune asupra puterii, asupra guvernanţilor, autorităţilor locale, pentru ca măsurile care se impun să fie adoptate în direcţia liberală”, a explicat Mădălin Guruianu, arătând că polul, chiar dacă se va forma la nivel local, se va încerca a fi dus spre nivelul central.

Liderul PNL Sfântu Gheorghe a arătat că dezbaterea-conferinţă din luna februarie se va desfăşura la Universitatea Babeş Bolyai din Sfântu Gheorghe, într-un cadru academic deschis publicului şi va fi găzduită de directorul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării de aici, Cziprian Kovacs Lorand.

Observator de Covasna - UDMR Covasna îl va susţine pe Kelemen Hunor la preşedinţia formaţiunii politice

Consiliul Permanent al UDMR Covasna şi Consiliul Reprezentanţilor Teritoriali din judeţ s-au întrunit sâmbătă la Sfântu-Gheorghe pentru a lua o hotărâre cu privire la candidatul pe care îl vor susţine la alegerile interne din cadrul partidului.

Consiliul Permanent al UDMR, format din 27 de membri, din care au fost prezenţi 25, a decis în primă fază susţinerea candidatului Kelemen Hunor, cu 22 de voturi „pentru” în timp ce Olosz Gergely a primit numai trei voturi, iar Peter Eckstein-Kovacs nici unul.

Decizia a fost supusă ulterior dezabterii în Consiliul Reprezentanţilor Teritoriali, iar acesta a adoptat aceeaşi hotărâre cu 47 de voturi pentru, 10 împotrivă şi 12 abţineri.

Chiar şi fără susţinere, Olosz Gergely încearcă să candideze

Deputatul covăsnean Olosz Gergely, candidat şi el la şefia Uniunii, a declarat că pentru a putea candida în continuare va trebui să adune cel puţin 1.000 de semnături de la membrii UMDR, deoarece nu a obţinut sprijinul organizaţiei judeţene din care face parte.

Rămas singur în ciuda eforturilor de a culege susţinători, Olosz Gergely a declarat că va face tot posibilul pentru a aduna cele 1.000 de semnături necesare, deoarece doreşte să schimbe direcţia UDMR-ului mai mult spre democraţie decât spre decizii individuale imperative luate de un anumit grup din cadrul conducerii.

„Eu cred că lucrurile în UDMR trebuiesc schimbate cât mai urgent. Partidul se va scufunda în caz că nu se va produce o schimbare cât mai curând deoarece de 20 de ani lucrurile au rămas la fel. Doresc să fiu eu acea persoană care va produce schimbarea din cadrul partidului”, a completat Olosz Gergely.

Deputatul Edler Andras acuză UDMR de practici nedemocratice

Deputatul UDMR de Covasna Edler Andras acuză conducerea formaţiunii politice maghiare de comportament nedemocratic şi manipulare politică prin sprijinirea unui singur candidat la alegerile interne ce vor avea loc în luna februarie la congresul general al UDMR.

Acesta a spus că alegerile din cadrul Uniunii au scos la iveală în ultima perioadă o serie de lucruri care nu sunt în ordine, printre care şi forurile decizionale prin care se încearcă manipularea membrilor formaţiunii, dar ei nu cunosc în adevăratul sens al cuvântului ce doreşte populaţia maghiară.

„Cum putem decide (organizaţiile teritoriale, n.r.) pe cine vom susţine la alegerile interne înainte ca termenul limită de înscriere, 25 ianuarie să fie depăşit? Acest lucru înseamnă că cine se înscrie chiar în acea zi în cursa pentru preşedinţia UDMR nu mai are nicio şansă de câştig şi îi eliminăm din start?!”, s-a întrebat retoric Edler Andras.

Deputatul apreciază acest fapt ca fiind nedemocratic şi nu mai înţelege care este rostul forurilor decizionale şi executive în acest caz. Edler Andras a spus că în loc să se cheltuiască bani cu acest congres şi să pună oameni pe drumuri mai bine se întâlnesc liderii organizaţiilor judeţene într-un restaurant şi termină treaba în 10 minute dacă deja se ştie că Kelemen Hunor va fi cel propulsat la preşedinţie.

„Nu dăm nicio şansă celor doi candidaţi rămaşi, Eckstein Peter şi Olosz Gergely, deoarece tot aparatul de partid lucrează pentru un singur om. De 20 de ani nu s-a schimbat mai nimic în cadrul organizaţiei, iar acum când se porneşte vântul schimbării încercăm să montăm paravânturi să nu le strice planurile celor din conducere. În cazul acesta de ce mai există denumirea de Democrat din numele formaţiunii dacă suntem un partid post-comunist şi facem cărţile în culise”, a continuat deputatul UDMR.

Dacă e susţinere, să fie, dar pentru toţi

Consilierul prezidenţial Peter Eckstein-Kovacs, prezent şi el sâmbătă la Sfântu-Gheorghe, a avut o confruntare verbală dură cu ministrul Culturii, Kelemen Hunor, declarând că acesta din urmă foloseşte aparatul de partid pentru a lucra în campanie motiv pentru care l-a acuzat de intimidarea unor membri din conducerea partidului.

„Nu înţeleg de ce domnul Kelemen este aşa de crispat când vine vorba de intimidare. Trebuie să recunoaştem că acesta a pus anumite presiuni asupra unor membri ai paridului astfel acesta este acum favorizat la şefia Uniunii. Am fost acuzat că mi-am început campania cu două luni în urmă, dar ştim bine că Kelemen Hunor a început acest lucru cu mult înaintea mea”, a declarat Eckstein. „Dacă vorbim de egalitate de şanse, atunci e normal să nu folosim aparatul UDMR în campanie sau, dacă îl folosim, să îl folosim toţi, pe bază de egalitate. Să spunem răspicat că votul nu poate să fie decât personal, că nu există mandat imperativ”, a mai explicat Eckstein.

Acesta a fost ulterior acuzat de Kelemen Hunor de demagogie ieftină deoarece doreşte să candideze la preşedinţia formaţiunii politice numai pentru a se vedea în fruntea tuturor.

„Dacă cineva ar trebui să acuze pe altul de lipsă de deontologie cred că ar trebui să fiu eu. Sunt singurul care a venit cu propuneri de schimbare concrete şi nu numai vorbe aruncate în vânt la urechea cetăţenilor. Îmi pare

rău pentru dânsul (Peter Eckstein Kovacs, n.r.), dar cred că se simte frustrat pentru că nu prea are şanse de câştig”, a completat Kelemen Hunor.

Informatia de Alba - PNL îşi pune avocaţii la dispoziţia pensionarilor

Guvernul României refuză să plătească drepturile pensionarilor (majorări, diferenţe etc.) pentru grupele speciale de muncă încă de la sfârşitul anului 2008. Mai mult, după ce guvernul a luat decizia în 2009 de a amâna plata acestor drepturi pentru cei care au ieşit la pensie cu grupa I şi II, nici măcar în 2010 nu s-a reuşit punerea în plată a acestor drepturi. Cei mai mulţi dintre cei peste 800 de pensionari cu grupă din Alba (care au lucrat la turnătorii la Refractara, Utilajul, Mecanica, etc.) au primit doar 1/3 din drepturile cuvenite, având promisiunea Guvernului Boc că diferenţa le va fi achitată în 2010. Acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că nici în acest an nu sunt prea multe şanse să se întâmple acest lucru. Mai mult, este posibil ca noua Lege 119/2001 să şteargă cu buretele aceste drepturi, ea nefiind aplicată retroactiv.

„Sunt oameni care au muncit şi care au tot dreptul la un venit decent şi mai ales legal. De altfel, pentru toţi cei care au ieşit la pensie şi au lucrat în condiţii grele, aşa numitele categorii speciale I şi II, PNL va pune la dispoziţie avocaţi şi va asigura asistenţa juridică gratuită pentru a-şi cere drepturile în instanţă. Ne pot contacta la sediul nostru din Alba Iulia de unde vor primi toate detaliile”, ne-a declarat Florin Roman, vicepreşedintele PNL Alba.

Informatia de Alba - Atitudinea dictatorială a PD-L trebuie să dispară

Acuzele, pesimismul şi apocalipsa proorocită de adversarii politici reprezintă o formă agravantă de mitocănism politic. Pentru a face alianţe sau a-ţi construi propriul program politic sau a opta pentru o anumită strategie, trebuie în închipuirea bolnăvicioasă a celor de la PD-L să ceri aprobare de la „Zeus”. Considerăm că aceasta este o atitudine dictatorială şi un comportament fanariot de care nu trebuie să mai auzim niciodată. Oare cu ce este mai bun PD-L când a făcut alianţa cu PUR în 2005 pentru a-şi crea majoritatea parlamentară? Oare atunci Dan Voiculescu nu era mogul?

Oare cu ce este mai bun PD-L când în 2009 s-a aliat cu UDMR săvârşind cele mai mari atrocităţi financiare la adresa cetăţenilor, tăierea salariilor, tăierea pensiilor, tăierea banilor pentru alocaţiile copiilor, tăierea duratei concediului maternal, tăierea banilor pentru ajutoarele de încălzire, tăierea banilor pentru medicamente, tăieri, tăieri, tăieri…

Oare cu ce este mai bun PD-L că s-a asociat cu UDMR trădând interese naţionale, vânzându-ne la unguri şi eliminând din programa şcolară limba română şi predarea istoriei şi geografiei în limba maghiară?

Cu ce este mai bun PD-L că s-a asociat cu UDMR şi a împovărat România cu cele mai mari datorii pe care copiii, nepoţii şi strănepoţii noştri le vor plăti cu greu?

Cu ce este mai bun PD-L că a falimentat România că s-a asociat cu UDMR şi a dus România în pragul falimentului, în incapacitate de plată şi a instaurat sărăcia şi mizeria la nivelul tuturor categoriilor sociale?

Sunt convins că noua Alianţă de Centru Dreapta dintre PNL şi PC deranjează şi doare mult în anumite cercuri ale puterii, dar asta este problema lor şi nu a noastră. Partidul Conservator va lupta din toate puterile alături de întreaga opoziţie din România pentru îndepărtarea actualilor guvernanţi şi a PD-L de la putere, singura soluţie pentru stoparea declinului ţării şi distrugerii populaţiei României.

Ing. Gheorghe Feneşer,

Preşedintele Partidului Conservator Filiala Judeţeană Alba

Informatia de Alba - PNL a pierdut şi singura redută: istoria

Deputatul PD-L Clement Negruţ a criticat în termeni destul de duri noua alianţă apărută pe scena politică, exprimându-şi dezamăgirea că singurul partid istoric important de pe scena politică prin alianţa făcută cu partidului lui „Felix” şi-a dezonorat, practic, blazonul.

Chiar şi aşa, deputatul Negruţ a precizat că este o alianţă care trebuie luată în seamă, doar dacă vine în faţa opiniei publice cu „un program coerent, cu ţinte fixe şi realizabile, nu cu moţiuni peste moţiuni în care nici măcar propriii lor membri nu cred”.

De altfel, în acest context, deputatul Negruţ a tras un nou semnal de alarmă şi actualilor guvernanţi, adică propriului său guvern: „succesul unei moţiuni de cenzură depinde nu de cât şi cum se va alia opoziţia, ci de modul în care Guvernul va înţelege să realizeze reforma statului şi să relanseze economia acestei ţări. La acest moment, singurul duşman al PD-L este chiar PD-L la nivel guvernamental”, a spus deputatul Clement Negruţ, recunoscut deja pentru afirmaţiile sale reformatoare în interiorul partidului din care face parte.

Informatia de Alba - PD-L Alba îşi va alege, totuşi, noua conducere politică

Eveniment important pentru viaţa politică a PD-L, principalul partid aflat la putere. Este vorba despre Conferinţa judeţeană de alegeri a noii conduceri care va avea loc în 5 februarie 2011, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. După cum a anunţat chiar vicepreşedintele PD-L Alba, senatorul Alexandru Pereş, la eveniment sunt aşteptaţi circa 600 de delegaţi din tot judeţul.

Conform statutului PD-L prezentat de secretarul executiv al PD-L, Alexandru Pereş, delegaţii vor trebui să opteze pentru: preşedinte, dar şi 2 prim-vicepreşedinţi, un secretar general, 2 secretari generali adjuncţi, 14 secretari executivi (dintre care 8 responsabili de comisiile de specialitate formate în cadrul BPJ) şi 15 vicepreşedinţi (dintre care 5 desemnaţi de consiliile de coordonare ale celor 5 colegii din Alba şi 10 aleşi în mod direct). Statutul PDL prevede că cei doi deputaţi ai partidului, Clement Negruţ şi Corneliu Olar, vor ocupa de drept câte un loc de vicepreşedinte.

Înscrierile au început deja, iar listele vor rămâne deschise până pe 28 ianuarie 2011, astfel încât cei interesaţi pentru a intra în competiţia internă se pot adresa direct celor responsabili cu organizarea conferinţei.

Invitatul special al PD-L Alba este chiar premierul Emil Boc, care ar putea fi prezent alături de alţi miniştri PD-L din arcul guvernării.

Mesagerul Hunedorean - Primarul Hada a obţinut peste 10 milioane euro pentru infrastructurã

Primarul Hunedoarei are planuri mari de pus în practică. Deşi este membru PNL, deci nu se află la guvernare, Ovidiu Hada (foto) a reuşit să obţină finanţări în valoare de peste 10 milioane de euro, pentru infrastructura municipiului.

Reţeaua stradală, reabilitată

Astfel, potrivit primarului Ovidiu Hada, unul dintre contractele de finanţare obţinute la Hunedoara se referă la reabilitarea şi modernizarea reţelei stradale ce cuprinde arterele Avram Iancu, Aurel Vlaicu, Carpaţi, Victoriei, Dacia, B-dul 1848, Libertăţii, Republicii şi Traian. Valoarea proiectului se ridică la peste 41 de milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de aproape 33 de milioane de lei, restul fiind contribuţia Primăriei Hunedoara. „Ne cerem scuze hunedorenilor, deoarece aproape tot oraşul va fi un şantier, dar la finalizare, sperăm ca ei să fie mulţumiţi de lucrări”, a declarat primarul Ovidiu Hada. Perioada de implementare a acestei investiţii este de 21 de luni.

Pentru siguranţa cetăţenilor

Un alt proiect pentru care edilul şef a reuşit să facă rost de banii necesari este cel de reabilitare şi de extindere a Parcului Tineretului. „În cazul acesta, am obţinut o sumă de peste 1,5 milioane de lei, în condiţiile în care investiţia totală costă peste 2 milioane de lei. Durata de realizare a investiţiei este de 13 luni”, a adăugat Hada.

În fine, primarul Ovidiu Hada susţine că e nevoie de un sistem de supraveghere video pentru siguranţa hunedorenilor, motiv pentru care a promovat un proiect în acest sens, în valoare de 3,6 milioane de lei.

„Vom monta camere video în intersecţii şi pe bulevardele municipiului, pentru ca oamenii să fie în siguranţă”, a afirmat Ovidiu Hada.

Replica Hunedoara - Politica:: Agenda politica a anului 2011, in Hunedoara

2011 este an preelectoral, de aceea partidele vor cauta sa isi gaseasca viitorii candidati cel putin pentru alegerile locale. Pe de alta parte, unele dintre partide vor avea alegeri pentru desemnarea presedintilor de organizatii locale, iar la PDL va fi desemnata conducerea la nivel judetean.

Anul politic debuteaza cu alegeri in comuna Baru, pentru care patru partide, PC, PNL, PRM si PSD, au incheiat o alianta impotriva PDL. Alegerile vor avea loc duminica, 16 ianuarie, iar in cursa electorala s-au inscris patru candidati. Lupta se va da insa intre reprezentantul PDL, Daniel Raducanu, fost primar din partea PNL, care a renuntat la functie si la calitatea de membru al Partidului National Liberal ca sa candideze pentru un post de deputat, de la PDL, si Acxente Bolesc, din partea PNL.

Alianta PNL – PC

Inca de la inceputul anului, lumea politica a fost luata prin surprindere prin anuntul facut de catre PNL si PC privind constituirea Aliantei de Centru Dreapta dintre PNL si PC. In judetul Hunedoara aceasta alianta era previzibila de cateva saptamani. De altfel, REPLICA a si publicat in urma cu o luna o declaratie a presedintelui Organizatiei Judetene a PC Hunedoara, Petru Marginean, care spunea ca mai multi conservatori cereau ca partidul sa se desprinda, macar la nivel local, de alianta cu PSD. De altfel, sefii organizatiilor judetene ale celor doua partide saluta infiintarea respectivei aliante, pe care o considera un castig pentru ambele formatiuni politice. „E drept ca nu m-am asteptat ca alianta sa fie parafata mai repede de luna martie, dar e bine ca ea a fost creata. Am si spus la sfarsitul lunii decembrie ca nu ne va apuca primavara separati. Valoarea putinilor membri ai Partidului Conservator e un argument pentru alianta cu ei. Nu ne intereseaza ca au putini sau multi membri la PC, conteaza ce vom cladi impreuna in judetul Hunedoara”, declara Mircea Ioan Molot, presedintele PNL Hunedoara. Si Petru Marginean, liderul conservatorilor hunedoreni, spune ca alianta dintre PNL si PC va fi benefica pentru ambele formatiuni: „Suntem partide de dreapta, astfel ca exista compatibilitate si din punct de vedere doctrinar. Cred ca astfel, impreuna, vom putea sa castigam alegerile locale”. Singura problema pe care ar putea sa o aiba noua alianta in judet este in Consiliul Local Hunedoara, acolo unde doi dintre alesii locali, Mihai Leu si Tatiana Vasilescu, vicepresedintele si presedintele Organizatiei municipale a PC, voteaza aproape mereu impotriva proiectelor initiate de catre primarul municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, presedintele filialei locale a PNL Hunedoara. Liderul conservatorilor hunedoreni, Petru Marginean, a declarat intr-o emisiune a postului local de televiziune Antena 1 Deva ca acest lucru se va rezolva si ca daca vor exista persoane care vor continua sa fie in dezacord cu deciziile luate in alianta acestea „isi pot gasi alt drum”.

PSD, in cautarea candidatilor

Inca nu se stie daca PSD se va alatura aliantei dintre PNL si PC, asa ca in judetul Hunedoara formatiunea politica este in cautarea candidatilor pentru cele 69 de primarii. Astfel, organizatiile locale trebuie sa prezinte mai multe propuneri de posibili aspiranti la posturile de primari. Apoi, in primavara, vor fi comandate sondaje de opinie pentru ca PSD sa vada cum sunt priviti de catre electorat posibilii pretendenti la functiile de primari. Nu isi fac probleme cei care sunt deja in functie si sunt bine vazuti de catre electorat. Totusi, PSD are mai multe probleme pe care trebuie sa le rezolve pe parcursul anului preelectoral, iar acestea sunt legate de stabilirea candidatilor pentru presedintia Consiliului Judetean Hunedoara si la primariile municipiilor Deva, Hunedoara si Petrosani. Tot pe parcursul lui 2011 in toate cele 69 de organizatii locale din judet vor avea loc alegeri pentru desemnarea unor noi conduceri, dupa ce in septembrie 2010 a fost organizat un scrutin la nivel de judet.

PDL isi cauta lider

PDL Hunedoara se afla in plin proces de alegeri interne, demarat inca din toamna anului trecut. La sfarsitul lunii februarie sau la inceput de martie, organizatia judeteana isi va desemna si conducerea la nivel de judet. Potrivit unor surse din interiorul PDL, partidul este impartit in mai multe factiuni, fiecare dintre acestea disputandu-si suprematia. Deocamdata, organizatia este condusa de catre deputatul Viorel Arion, dar nu se stie daca acesta va mai putea sa candideze, pentru ca atunci cand a fost desemnat ca interimar a declarat ca nu se va inscrie in lupta pentru sefia PDL Hunedoara. Pe de alta parte, un alt pretendent la conducerea organizatiei, Cristian Marius Vladu, a fost implicat in scandalul inregistrarilor de la sediul PDL Calan si tocmai a fost revocat si din postul de director al Electrocentrale Deva. Tiberiu Iacob Ridzi nu mai poate candida, mai ales pe fondul scandalului in care este implicata sotia sa, astfel incat, la aceasta ora, se pare ca singurii care ar putea intra in cursa electorala interna sunt senatorul Dorin Paran si subprefectul Dorin Gligor. Acesta din urma ar trebui sa renunte la postul de la Prefectura, in cazul in care ar iesi invingator. Totul depinde insa si de tripleta Gheorghe Falca, Mircea Hava si Ioan Oltean, cei care coordoneaza Comitetul de Organizare si Desfasurare a Alegerilor (CODA). Oricum, candidaturile se vor depune cu 10 zile inainte de data la care vor avea loc alegerile. Nu este exclus insa ca pentru sefia PDL Hunedoara sa apara si o alta nominalizare.

UDMR, alaturi de Kelemen

Uniunea Democrata Maghiara din Romania ramane deocamdata la guvernare. ªi aceasta formatiune va trece prin febra alegerilor, dupa ce Marko Bela a anuntat ca nu va mai candida pentru un nou mandat in fruntea Uniunii. UDMR Hunedoara a anuntat ca il va sustine pe Kelemen Hunor pentru sefia Uniunii Democrate Maghiare din Romania. Actualul ministru al Culturii are toate sansele sa fie ales in acest post la sfarsitul lunii februarie, mai ales ca el se bucura si de sprijinul altui hunedorean ce ocupa un post foarte important in UDMR, Takacs Csaba, actual presedinte executiv, post pe care il ocupa temporar chiar in locul lui Kelemen Hunor, care a renuntat la functie pe perioada ministeriatului.

PRM, deocamdata remorca

PRM Hunedoara trebuie sa se reorganizeze in 2011, daca are pretentii electorale pentru 2012. Aflat intr-un parteneriat cu PSD, semnat de curand si la nivelul judetului Hunedoara, PRM nu poate nici „sa sara la gatul” PNL – PC, avand in vedere ca in 2008, in urma unei intelegeri cu PNL, Costel Avram a fost desemnat ca vicepresedinte al Consiliului Judetean. In acelasi timp, este posibil ca pe fondul inrautatirii situatiei economico-financiare, PRM sa creasca in preferintele electoratului fara sa faca vreun efort deosebit in acest sens. Ramane de vazut daca se va lua decizia ca PSD si PRM sa mearga pe liste comune la alegerile din 2012.

Celelalte partide nu exista

Oricat ar incerca sa scoata capul in lumea politica, partidele neparlamentare aproape ca nici nu se vad in judetul Hunedoara. Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, UNPR, a devenit un soi de cimitir al elefantilor, in formatiunea politica inscriindu-se Mihail Rudeanu, fost presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, Aurelian Serafinceanu, ex-prefect al judetului, si Ioan David, fost sef al Politiei municipiului Deva. Este greu de crezut ca UNPR va reusi in 2011 sa creasca in preferintele electoratului din judet, avand in vedere ca in prezent, la nivel national, este cotat la unu la suta in intentia de vot. PNT – CD nu reuseste, de asemenea, sa revina in atentia publicului, astfel incat e greu de crezut ca in 2011 situatia se va schimba. Si PNG – CD are de luptat sa se afirme pe esicherul politic din judet. Deocamdata, singurul post cu care se poate mandri este cel de primar al comunei Pestisu Mic, insa e clar ca in acest an nu poate depasi handicapul ce il desparte de partidele parlamentare. Partidul Poporului nici nu exista in judet, desi patronul OTV, lider al formatiunii, se lauda cu 700.000 de membri la nivel de tara, asa ca e greu de crezut ca in 2011 acesta se va organiza atat de bine in Hunedoara incat sa ajunga la pragul electoral de 5 la suta. In schimb, Remus Cernea vrea sa revigoreze Miscarea Verzilor de la Deva, unde intentioneaza sa se mute. Ramane de vazut ce succes va avea in demersul sau care va incepe in acest an.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB