Moldova - 29 iunie 2010

|

Monitorul de Suceava - Onofrei susține că Guvernul va avea probleme de seriozitate după majorarea TVA

Prim-vicepreședintele organizației județene a PD-L, senatorul Orest Onofrei, consideră că Guvernul a fost pus să adopte soluţia pe care a recunoscut singur că nu este bună, referindu-se la decizia de a majora TVA de la 19% la 24%.

„Guvernul a spus că există două soluţii pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Una bună şi una rea, dar ambele dureroase. Tăierile de salarii şi pensii părea soluţia mai bună decât mărirea taxelor”, a spus Onofrei.

El a apreciat că situaţia economică se va înrăutăţi foarte mult şi consideră că Guvernul are probleme de seriozitate, în condiţiile în care adoptă o măsură despre care susţine că e rea. „De ce să iei o măsură despre care ştii că e rea? Costurile politice vor fi mai mari decât în primul caz”, este de părere senatorul PD-L.

Onofrei a mai arătat că pensionarii, care s-au bucurat în urma deciziei Curţii Constituţionale, vor fi mai afectaţi prin creşterea TVA decât prin reducerea cu 15 la sută a pensiilor. „Decontul va fi plătit de acest Guvern. Dacă aş fi fost în locul lui Emil Boc, după decizia Curţii Constituţionale aş fi demisionat şi i-aş fi lăsat pe Victor Ponta şi Crin Antonescu să-şi pună în aplicare soluţiile şi să ne ducă pe înalte culmi de progres”, a spus Onofrei.

Parlamentarul sucevean consideră că prin atitudinea partidelor de opoziţie, în special a PSD, care speculează situaţia actuală doar în interes electoral, se face mai mult rău României. „Prin specularea în interes electoral a actualei situaţii, PSD face mai mult rău României decât dacă nu ar fi existat ca partid”, a conchis Onofrei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB