Muntenia - 10 ianuarie 2013

|

Agerpres - Dolj: În Craiova taxele si impozitele locale ramân la nivelul anului trecut
În municipiul Craiova, taxele şi impozitele locale pentru anul 2013 rămân la nivelul anului trecut, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Ionuţ Pârvulescu, declarând, joi, pentru AGERPRES că primarul Lia Olguţa Vasilescu a decis ca acestea să se menţină la nivelul lui 2012, pentru că locuitorii oraşului plătesc oricum printre cele mai mari taxe din ţară.
Potrivit sursei citate, singurele taxe care vor fi majorate în Craiova sunt cele pentru construcţiile provizorii amplasate pe domeniul public.
'Primarul municipiului Craiova a decis ca taxele şi impozitele locale să rămână la nivelul anului trecut, pentru că acestea sunt oricum printre cele mai mari din ţară, iar cetăţenii le suportă destul de greu. Singurele taxe şi impozite care vor creşte în acest an sunt cele pentru construcţiile provizorii amplasate pe domeniul public, pentru că aici era o anomalie în sensul că pentru o masă în piaţă se plăteau 3.000 de lei/an, iar pentru un chioşc se plăteau 150 de lei. Ori nu se compară condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea o persoană care vinde la o masă cu cele dintr-un chioşc', a spus Ionuţ Pârvulescu.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova a mai afirmat că în 2012 gradul de colectare a taxele şi impozitelor locale a fost de 98,39% şi s-a încasat la buget suma de 108,44 milioane de lei.
În acest an Primăria Craiova a introdus şi o taxă auto de 300 de lei/lună pentru aprovizionare pentru agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Centrală din Craiova, pentru spaţiile şi terenurile proprietate privată a acestora pe bază de abonament cu plată anticipată în condiţiile în care există şi o taxă de acces în piaţă pentru autoturisme.
Primăria Craiova a trimis mai multor agenţi economici care au magazine sau chioşcuri pe domeniul public somaţii prin care sunt înştiinţaţi să elibereze spaţiile până în luna februarie, motivând acest demers prin iniţierea unui proiect de reamenajare a acestor spaţii.

Agerpres - Gorj: Primarul comunei Leleşti a fost exclus din Partidul Social Democrat
Primarul comunei Leleşti, Marian Rotaru, a fost exclus, joi, din Partidul Social Democrat (PSD) Gorj, în urma şedinţei Biroului Permanent Judeţean (BPJ), a declarat preşedintele filialei judeţene a partidului, Florin Cârciumaru.
Dintre cei 17 membri ai BPJ, 16 au votat pentru demiterea primarului Marian Rotaru, iar unul s-a abţinut.
Marian Rotaru a fost exclus ca urmare a faptului că, în campania electorală pentru alegerile parlamentare, i-a susţinut pe Ion Cupă, candidat PDL pe Colegiul 1 Deputaţi, şi pe Dan Diaconescu, candidat pe Colegiul 6 Deputaţi.
'Dânsul a greşit foarte mult pe baza unor nemulţumiri apărute din faptul că nu a fost desemnat candidat pe un colegiu parlamentar, practic a mers din greşeală în greşeală, nu a ştiut să gestioneze acest moment de supărare, iar în calitate de vicepreşedinte PSD Gorj, în calitate de membru PSD a ieşit în public şi a spus că îl susţine pe domnul Cupă (n.r. PDL) ceea ce este contrar regulamentului şi disciplinei de partid. Şi lucrurile nu s-au oprit aici. A mers mai departe şi în plină campanie a mers şi l-a susţinut pe Dan Diaconescu, contracandidatului preşedintelui PSD, contracandidatul unui prim-ministru în funcţie', a precizat preşedintele PSD Gorj.
Tot în cadrul şedinţei, cei 17 membri ai BPJ au decis dizolvarea, ca urmare a rezultatelor foarte slabe obţinute la alegerile parlamentare, a organizaţiei PSD Leleşti, atribuţiile de conducere politică la nivelul localităţii fiind preluate de BPJ până la organizarea de noi alegeri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB