Moldova - 5 decembrie 2012

|

Agerpres - Galaţi: Dezbatere publică organizată de Cartel Alfa cu candidaţii la palamentare          
O parte dintre candidaţii din Circumscripţia nr. 18 Galaţi ai ARD, PRM şi PER pentru Parlament au participat, miercuri, la o dezbatere publică organizată de filiala locală a Cartel Alfa.
Din partea sindicatelor au participat liderii din învăţământ, sănătate, termoficare, administraţie publică. Deşi liderul Cartel Alfa Galaţi, Romică Gâneaţă, i-a invitat pe toţi cei 76 de candidaţi la parlamentare, înscrişi din partea tuturor formaţiunile politice aflate în competiţia electorală, au dat curs invitaţiei doar opt candidaţi pentru Camera Deputaţilor: Eugen Stamate (PER, colegiul 6), Marian Filimon (UDMR, colegiul 6), Doru Resmeriţă - (ARD, colegiul 6), Constantin Dumitriu - (ARD, colegiul 7), Neculina Florea (PER, colegiul 8) şi trei pentru Senat: Nicuşor Ciumacenco (ARD, colegiul 3), Marius Munteanu (PER, colegiul 3) şi Mihai Turcu (ARD, colegiul 4).
Subiectele asupra cărora a cerut soluţii liderul Cartel Alfa au fost legate de educaţie, sănătate, fiscalitate, crearea de locuri de muncă şi absorbţia fondurilor europene.
Pentru o reală reformă în educaţie, Doru Resmeriţă, candidat ARD de deputat, a spus că trebuie acţionat pe patru planuri: investiţii în infrastructura şcolară, reforma instituţională, reforma curriculară şi o bună politică de resurse umane, prin creşterea salariilor cadrelor didactice.
Pentru o reformă în sănătate, Marius Munteanu, candidat PER la Senat, a pledat pentru leasing medical - o modalitate de importare a medicilor din străinătate, medici care să creeze, în România, pepiniere de doctori competenţi. Pe acelaşi subiect, Marian Filimon, candidat UDMR la Camera Deputaţilor, a afirmat că toate spitalele trebuie să aibă manageriat privat, iar toate achiziţiile de medicamente trebuie făcute prin Bursa Română de Mărfuri.
În domeniul fiscalităţii şi creării de locuri de muncă, candidatul PER Marius Munteanu a militat pentru introducerea în România a legii falimentului personal - o lege care funcţionează în Canada şi care se referă la ştergerea datoriilor bancare ale unei persoane care se confruntă cu grave probleme financiare, sociale.
În privinţa absorbţiei de fonduri europene, Constantin Dumitriu, candidat ARD pentru Camera Deputaţilor, a propus înfiinţarea unui singur minister în subordinea căruia să se afle toate autorităţile de management, dar şi asumarea, de către stat, a obligaţiei de a acorda în timp util cofinanţarea pentru proiecte europene, cu atragerea de sancţiuni, în cazul nerespectării acestei obligaţii.

Dobrogea - 5 decembrie 2012

|

Agerpres - Tulcea: Proiectul privind construirea podului peste Dunăre, susţinut de cinci judeţe
Cinci judeţe din regiunea de sud-est a României, Vrancea, Galaţi, Brăila, Tulcea şi Constanţa, susţin construirea podului peste Dunăre în localitatea tulceană Măcin şi solicită Ministerului Transporturilor realizarea unui drum expres Focşani-Tulcea-Constanţa.
Având în vedere obiectivele turistice din regiune, Delta Dunării, litoralul Mării Negre, Carpaţii de Curbură, dar şi obiectivele economice din zonă, realizarea drumului expres Focşani-Tulcea-Constanţa va asigura conectarea regiunii la două coridoare de transport rutier, Coridorul 9 Pan-European şi Autostrada A2, dar şi dezvoltarea economică a judeţului Tulcea.
'Realizarea acestei rute de transport rutier este importantă pentru traficul de mărfuri şi de persoane, dar şi pentru transportul maritim, deoarece ar conferi o mai mare importanţă porturilor din Constanţa, Brăila, Galaţi şi Tulcea, precum şi noului punct de trecere vamală dintre Isaccea şi Orlovka (Ucraina, n.r.) care va fi realizat în perioada următoare. Am încredere că acest pod peste Dunăre va fi realizat în parteneriat public-privat în următorii ani', a declarat miercuri preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea, Horia Teodorescu.
Acesta a mai spus că cele cinci judeţe au transmis Ministerului Transporturilor un document de intenţie prin care-şi exprimă disponibilitatea de a susţine orice demers pentru realizarea obiectivului.
Realizarea podului peste Dunăre este un obiectiv anunţat de foarte mulţi ani, autorităţile brăilene şi cele tulcene demarând acţiunile pregătitoare realizării proiectului de mai mulţi ani. Acestea au fost îngreunate din cauza statutului juridic al terenului unde se va afla un cap de pod, potrivit oficialităţilor tulcene.
În urmă cu aproape o lună, Guvernul a aprobat un memorandum pentru realizarea trecerii Ro-Ro, cu nave care transportă autovehicule, dintre localităţile Isaccea şi Orlovka, acesta urmând să fie avizat şi de către Guvernul Ucrainei.
Realizarea trecerii Ro-Ro între cele două localităţi din România şi Ucraina este unul din obiectivele anunţate încă din 1998 de autorităţile tulcene, Consiliul local al oraşului Isaccea aprobând încă din anul 2010 planul urbanistic zonal pentru înfiinţarea obiectivului.

Maramures - 3 August 2012

|

eMaramures.ro - STRAZI REBOTEZATE - Peste 8.000 de baimareni au adrese noi din aceasta luna

25 de strazi din municipiul Baia Mare au denumiri noi incepand din aceasta luna. Decizia apartine alesilor locali, care au adoptat un proiect pentru modificari in cazul unor dubluri de nume, dar si pentru scurtarea sau corectarea altora. Pe strazile vizate locuiesc 8.183 de persoane, cele mai multe dintre ele - si anume 5.080 -, fiind in cartierul Sasar. Reprezentantii primariei dau insa asigurari ca, desi este vorba de un numar foarte mare de baimareni care vor avea adresele modificate, nu se va impune refacerea actelor de identitate decat in cazul unora dintre ei.

Citymanagerul Vasile Barbul, care a venit cu initiativa, sustine ca modificarile ar fi trebuit operate inca din 1992, pentru ca au fost semnalate probleme. Pe de-o parte, in nomenclatorul primariei existau strazi care purtau numele gresit al unor personalitati. ‘Andrei Muresianu’ era scris, spre exemplu, ‘Andrei Muresan’, iar ‘Ferenczi Karoly’ figura ca ‘Ferenczi Carol’. Pe de alta parte, s-a considerat ca trebuie taiata din denumiri functiile unor personalitati, cum e cazul strazii ‘Sculptor Geza Vida’ sau ‘Doctor Gheorghe Bilascu’. Cele mai asteptate modificari au fost insa pentru strazile care aveau numele dublat.

“Pentru a evita anumite confuzii - desi in 20 si ceva de ani cei care distribuiau acolo corespondenta s-au obisnuit cu acest lucru -, noi am vrut cu ocazia asta sa facem o corectura si am dat denumiri noi. Am incercat sa afectam cat mai putin cetatenii, astfel incat denumirea din zona de case, unde sunt mai putini cetateni, am schimbat-o. De exemplu ‘Marasesti case’ se va numi strada ‘Rovine’, nu se va mai numi Marasesti case", a explicat, pentru eMaramures, citymanagerul.

Oficialul Primariei Baia Mare a punctat asupra faptului ca, in cazul in care s-a operat o schimbare completa a denumirii de strada, baimarenii vor fi obligati sa ceara preschimbarea cartilor de identitate. Acesta este cazul locuitorilor de pe ‘Marasesti case’, ‘Macului case’ si ‘Fazanului’.

"La eliminarea din titulatura strazii a denumirii de doctor, pictor sau asa mai departe, cetatenii nu trebuie sa isi schimbe actele. De multe ori, in actele de identitate exista denumirea corecta - doar in nomenclatorul nostru stradal nu aparea denumirea corecta. Deci, in primele doua situatii nu exista probleme - astea sunt si cele mai multe din lista de 384 de strazi. In schimb, pentru ultima categorie, din pacate, cetatenii vor trebuie sa isi inlocuiasca actele, dar nu exista un termen oarecare”, a mai aratat Barbul.

Odata cu redenumirea celor 25 de artere de circulatie din municipiu, autoritatile au luat si decizia de a infiinta o strada noua. Aceasta a fost denumita “Petuniei” si are o lungime de doar 150 de metri, incepand dintre blocurile 99 si 101 de pe strada Victoriei.

Dobrogea - 3 August 2012

|

Constanteanul - Ghidul Calatoriilor Pagitur a fost lansat astazi la Constanta

Ghidul specializat in materie de turism a fost lansat, astazi, la Constanta, evenimentul fiind onorat de insusi general managerul companiei Pagini Aurii, Jesper Simosen.

“O tara ca a voastra merita mult mai mult in ceea ce priveste turismul Ghidul nostru de calatorii Pagitur este un produs gandit tocmai in acest sens, de a sprijini turismul” a declarat, in deschidere, Jesper Simosen.

“Am ales Constanta pentru aceasta prima lansare a Ghidului Pagitur, deoarece litoralul romanesc este un punct extrem de important pentru turismul romanesc” a adaugat Ane Maria Mihaila, director vanzari Pagini Aurii.

Ghidul a fost tiparit intr-un tiraj de peste 30.000 de exemplare, intr-un format mai mic fata de fratele mai mare Pagini Aurii, tocmai pentru a fi usor de folosit in timpul calatoriilor. El va fi prezent in sediile clientilor si al partenerilor, dar va beneficia si de sampling in cadrul evenimentelor de profil catre consumatorii de turism.

Noutatea absoluta consta in faptul ca, in 2013, se prefigureaza o colaborare in tre compania Pagiini Aurii si ANAT, in baza careia Ghidul va putea ajunge si mai usor in mana utilizatorilor directi, practic la indemana turistilor.

Crisana - 3 August 2012

|

Glasul Aradului - USL va obţine, la Arad, şase sau şapte parlamentari la alegerile din toamnă”

Interviu cu senatorul arădean Ovidiu Marian

Senatorul arădean Ovidiu Marian a avut amabilitatea de a răspunde unor întrebări ale publicaţiei noastre vizavi de evenimentele din viaţa politică arădeană, dar şi despre ceea ce consideră domnia sa că se va întâmpla în viitorul apropiat.

- Înainte de toate, spuneţi-ne ce v-a determinat să plecaţi din PD-L şi de ce aţi ales PNL?

- Am demisionat din PD-L pentru că fiecare om are o limită a suportabilităţii. Am atins această limită a suportabilităţii şi nu mai pot să tac în faţa acelor PD-L-işti pentru care priorităţile înseamnă îmbogăţirea cât mai rapidă şi sacrificarea propriului partid pentru acest scop, precum şi a intereselor românilor. Am plecat pentru că nu mai vreau să votez legi care să îngreuneze şi mai mult situaţia şi aşa dificilă a românilor. Nu vreau să mai spun lucruri în care nu cred şi să fiu marioneta unor capi ai PD-L. Pe de altă parte, îmi propun să îndrept greşelile unei guvernări pline de interese, viclenii, minciună şi inconştienţă. Vreau să ridic mâna în Parlamentul României doar atunci când sunt convins că e bine ceea ce fac.

M-am alăturat colegilor din PNL pentru a putea construi împreună cu ei un partid puternic de dreapta, inclusiv la Arad . Regret prietenii pe care i-am lăsat în PD-L, care, de altfel, sunt oameni de valoare, dar care se lasă păcăliţi în continuare de minţi diabolice.

- Ce se va întâmpla, în ceea ce vă priveşte, la alegerile din toamnă? Doriţi să candidaţi pentru un nou mandat de parlamentar?

- Dacă voi avea alături de mine cetăţenii oraşului Arad – voi candida pentru un al doilea mandat de parlamentar. Vor fi făcute sondaje de opinie, iar ca urmare a rezultatelor acestora, cel mai bine clasat va candida ori pentru un mandat de senator, ori pentru un mandat de deputat. Nu am nicio reţinere în a-l susţine pe oricare dintre colegii mei din Uniunea Social Liberală în situaţia în care este mai bine clsasat decât mine în sondajele de opinie. Revenind la partea a doua a întrebării dumneavoastră vă spun că dacă voi fi bine clasat voi candida, dacă nu, nu.

- În cazul în care veţi candida pentru un nou mandat de senator, pe colegiul din municipiu, aţi putea să-l aveţi contracandidat pe Gheorghe Falcă. Cum ar fi lupta cu primarul municipiului?

- Nicio bătălie nu este uşoară şi nu e dinainte câştigată, nici măcar de către Gheorghe Falcă, cel care în opinia mea a avut un rezultat foarte slab la alegerile locale. De la mult trâmbiţatele 75- 80 de procente, conform unor sondaje făcute înainte de începerea campaniei electorale de la alegerile locale, a ajuns la 47%, cu 20 de procente mai puţin decât acum patru ani, ceea ce arată o scădere puternică în voinţa electoratului arădean. În aceste condiţii, competiţia electorală de la alegerile parlamentare va fi foarte echilibrată în Arad, cu atât mai mult cu cât Gheorghe Falcă a candidat la Primărie pentru un mandat de patru ani, nu de şase luni, ceea ce în opinia mea e o înşelare, o inducere în eroare a celor 47% dintre arădenii care l-au votat să rămână primar. Nu neg faptul că s-ar putea să fie o strategie electorală constând în transferarea imaginii primarului Falcă cu cei 47% ai lui asupra celor trei candidaţi pentru Camera Deputaţilor ai PD-L pentru care astfel va avea rolul de locomotivă electorală. Doar că această locomotivă electorală are coşurile înfundate.

- Cum vedeţi actualul conflict din interiorul PD-L Arad, pricinuit de listele lui Gheorghe Falcă pentru Parlament?

- În PD-L Arad este o tensiune menţinută de mai mult timp. Multe neîn­ţe­legeri au răbufnit în ultimele săptămâmi ajungându-se la anumite situaţii pe care nu doresc să le comentez.

- La ce rezultat se aşteaptă USL , în judeţul nostru, la alegerile ge­nerale?

- Ca urmare a referendumului care poate fi considerat ca un ultim barometru înainte de parlamentare, potenţialul de creştere al USL în Arad se situează peste 50 la sută. De asemenea, faptul că la alegerile locale, USL a câştigat o serie de primării care erau considerate drept un fief al PD-L, mă face să cred că vom obţine şase sau şapte parlamentari din totalul celor zece.

- Ce mesaj aţi transmite arădenilor vizavi de situaţia la care aţi recurs acum o lună? Ce ar trebui să înţeleagă oamenii din plecarea dumneavoastră din PD-L?

- Accept critica şi reproşurile şi îmi asum şi urma de neîncredere, dar sunt convins că era mult mai de condamnat dacă aş fi rămas în PD-L şi să fac rău în continuare arădenilor care m-au ales, decât să plec – aşa cum am făcut-o, şi să îndrept ceea ce se poate îndrepta. Vreau ca arădeni

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB