Dobrogea - 5 decembrie 2012

|

Agerpres - Tulcea: Proiectul privind construirea podului peste Dunăre, susţinut de cinci judeţe
Cinci judeţe din regiunea de sud-est a României, Vrancea, Galaţi, Brăila, Tulcea şi Constanţa, susţin construirea podului peste Dunăre în localitatea tulceană Măcin şi solicită Ministerului Transporturilor realizarea unui drum expres Focşani-Tulcea-Constanţa.
Având în vedere obiectivele turistice din regiune, Delta Dunării, litoralul Mării Negre, Carpaţii de Curbură, dar şi obiectivele economice din zonă, realizarea drumului expres Focşani-Tulcea-Constanţa va asigura conectarea regiunii la două coridoare de transport rutier, Coridorul 9 Pan-European şi Autostrada A2, dar şi dezvoltarea economică a judeţului Tulcea.
'Realizarea acestei rute de transport rutier este importantă pentru traficul de mărfuri şi de persoane, dar şi pentru transportul maritim, deoarece ar conferi o mai mare importanţă porturilor din Constanţa, Brăila, Galaţi şi Tulcea, precum şi noului punct de trecere vamală dintre Isaccea şi Orlovka (Ucraina, n.r.) care va fi realizat în perioada următoare. Am încredere că acest pod peste Dunăre va fi realizat în parteneriat public-privat în următorii ani', a declarat miercuri preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea, Horia Teodorescu.
Acesta a mai spus că cele cinci judeţe au transmis Ministerului Transporturilor un document de intenţie prin care-şi exprimă disponibilitatea de a susţine orice demers pentru realizarea obiectivului.
Realizarea podului peste Dunăre este un obiectiv anunţat de foarte mulţi ani, autorităţile brăilene şi cele tulcene demarând acţiunile pregătitoare realizării proiectului de mai mulţi ani. Acestea au fost îngreunate din cauza statutului juridic al terenului unde se va afla un cap de pod, potrivit oficialităţilor tulcene.
În urmă cu aproape o lună, Guvernul a aprobat un memorandum pentru realizarea trecerii Ro-Ro, cu nave care transportă autovehicule, dintre localităţile Isaccea şi Orlovka, acesta urmând să fie avizat şi de către Guvernul Ucrainei.
Realizarea trecerii Ro-Ro între cele două localităţi din România şi Ucraina este unul din obiectivele anunţate încă din 1998 de autorităţile tulcene, Consiliul local al oraşului Isaccea aprobând încă din anul 2010 planul urbanistic zonal pentru înfiinţarea obiectivului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB