Moldova - 5 decembrie 2012

|

Agerpres - Galaţi: Dezbatere publică organizată de Cartel Alfa cu candidaţii la palamentare          
O parte dintre candidaţii din Circumscripţia nr. 18 Galaţi ai ARD, PRM şi PER pentru Parlament au participat, miercuri, la o dezbatere publică organizată de filiala locală a Cartel Alfa.
Din partea sindicatelor au participat liderii din învăţământ, sănătate, termoficare, administraţie publică. Deşi liderul Cartel Alfa Galaţi, Romică Gâneaţă, i-a invitat pe toţi cei 76 de candidaţi la parlamentare, înscrişi din partea tuturor formaţiunile politice aflate în competiţia electorală, au dat curs invitaţiei doar opt candidaţi pentru Camera Deputaţilor: Eugen Stamate (PER, colegiul 6), Marian Filimon (UDMR, colegiul 6), Doru Resmeriţă - (ARD, colegiul 6), Constantin Dumitriu - (ARD, colegiul 7), Neculina Florea (PER, colegiul 8) şi trei pentru Senat: Nicuşor Ciumacenco (ARD, colegiul 3), Marius Munteanu (PER, colegiul 3) şi Mihai Turcu (ARD, colegiul 4).
Subiectele asupra cărora a cerut soluţii liderul Cartel Alfa au fost legate de educaţie, sănătate, fiscalitate, crearea de locuri de muncă şi absorbţia fondurilor europene.
Pentru o reală reformă în educaţie, Doru Resmeriţă, candidat ARD de deputat, a spus că trebuie acţionat pe patru planuri: investiţii în infrastructura şcolară, reforma instituţională, reforma curriculară şi o bună politică de resurse umane, prin creşterea salariilor cadrelor didactice.
Pentru o reformă în sănătate, Marius Munteanu, candidat PER la Senat, a pledat pentru leasing medical - o modalitate de importare a medicilor din străinătate, medici care să creeze, în România, pepiniere de doctori competenţi. Pe acelaşi subiect, Marian Filimon, candidat UDMR la Camera Deputaţilor, a afirmat că toate spitalele trebuie să aibă manageriat privat, iar toate achiziţiile de medicamente trebuie făcute prin Bursa Română de Mărfuri.
În domeniul fiscalităţii şi creării de locuri de muncă, candidatul PER Marius Munteanu a militat pentru introducerea în România a legii falimentului personal - o lege care funcţionează în Canada şi care se referă la ştergerea datoriilor bancare ale unei persoane care se confruntă cu grave probleme financiare, sociale.
În privinţa absorbţiei de fonduri europene, Constantin Dumitriu, candidat ARD pentru Camera Deputaţilor, a propus înfiinţarea unui singur minister în subordinea căruia să se afle toate autorităţile de management, dar şi asumarea, de către stat, a obligaţiei de a acorda în timp util cofinanţarea pentru proiecte europene, cu atragerea de sancţiuni, în cazul nerespectării acestei obligaţii.

Dobrogea - 5 decembrie 2012

|

Agerpres - Tulcea: Proiectul privind construirea podului peste Dunăre, susţinut de cinci judeţe
Cinci judeţe din regiunea de sud-est a României, Vrancea, Galaţi, Brăila, Tulcea şi Constanţa, susţin construirea podului peste Dunăre în localitatea tulceană Măcin şi solicită Ministerului Transporturilor realizarea unui drum expres Focşani-Tulcea-Constanţa.
Având în vedere obiectivele turistice din regiune, Delta Dunării, litoralul Mării Negre, Carpaţii de Curbură, dar şi obiectivele economice din zonă, realizarea drumului expres Focşani-Tulcea-Constanţa va asigura conectarea regiunii la două coridoare de transport rutier, Coridorul 9 Pan-European şi Autostrada A2, dar şi dezvoltarea economică a judeţului Tulcea.
'Realizarea acestei rute de transport rutier este importantă pentru traficul de mărfuri şi de persoane, dar şi pentru transportul maritim, deoarece ar conferi o mai mare importanţă porturilor din Constanţa, Brăila, Galaţi şi Tulcea, precum şi noului punct de trecere vamală dintre Isaccea şi Orlovka (Ucraina, n.r.) care va fi realizat în perioada următoare. Am încredere că acest pod peste Dunăre va fi realizat în parteneriat public-privat în următorii ani', a declarat miercuri preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea, Horia Teodorescu.
Acesta a mai spus că cele cinci judeţe au transmis Ministerului Transporturilor un document de intenţie prin care-şi exprimă disponibilitatea de a susţine orice demers pentru realizarea obiectivului.
Realizarea podului peste Dunăre este un obiectiv anunţat de foarte mulţi ani, autorităţile brăilene şi cele tulcene demarând acţiunile pregătitoare realizării proiectului de mai mulţi ani. Acestea au fost îngreunate din cauza statutului juridic al terenului unde se va afla un cap de pod, potrivit oficialităţilor tulcene.
În urmă cu aproape o lună, Guvernul a aprobat un memorandum pentru realizarea trecerii Ro-Ro, cu nave care transportă autovehicule, dintre localităţile Isaccea şi Orlovka, acesta urmând să fie avizat şi de către Guvernul Ucrainei.
Realizarea trecerii Ro-Ro între cele două localităţi din România şi Ucraina este unul din obiectivele anunţate încă din 1998 de autorităţile tulcene, Consiliul local al oraşului Isaccea aprobând încă din anul 2010 planul urbanistic zonal pentru înfiinţarea obiectivului.

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB