Crisana - 3 August 2012

|

Glasul Aradului - USL va obţine, la Arad, şase sau şapte parlamentari la alegerile din toamnă”

Interviu cu senatorul arădean Ovidiu Marian

Senatorul arădean Ovidiu Marian a avut amabilitatea de a răspunde unor întrebări ale publicaţiei noastre vizavi de evenimentele din viaţa politică arădeană, dar şi despre ceea ce consideră domnia sa că se va întâmpla în viitorul apropiat.

- Înainte de toate, spuneţi-ne ce v-a determinat să plecaţi din PD-L şi de ce aţi ales PNL?

- Am demisionat din PD-L pentru că fiecare om are o limită a suportabilităţii. Am atins această limită a suportabilităţii şi nu mai pot să tac în faţa acelor PD-L-işti pentru care priorităţile înseamnă îmbogăţirea cât mai rapidă şi sacrificarea propriului partid pentru acest scop, precum şi a intereselor românilor. Am plecat pentru că nu mai vreau să votez legi care să îngreuneze şi mai mult situaţia şi aşa dificilă a românilor. Nu vreau să mai spun lucruri în care nu cred şi să fiu marioneta unor capi ai PD-L. Pe de altă parte, îmi propun să îndrept greşelile unei guvernări pline de interese, viclenii, minciună şi inconştienţă. Vreau să ridic mâna în Parlamentul României doar atunci când sunt convins că e bine ceea ce fac.

M-am alăturat colegilor din PNL pentru a putea construi împreună cu ei un partid puternic de dreapta, inclusiv la Arad . Regret prietenii pe care i-am lăsat în PD-L, care, de altfel, sunt oameni de valoare, dar care se lasă păcăliţi în continuare de minţi diabolice.

- Ce se va întâmpla, în ceea ce vă priveşte, la alegerile din toamnă? Doriţi să candidaţi pentru un nou mandat de parlamentar?

- Dacă voi avea alături de mine cetăţenii oraşului Arad – voi candida pentru un al doilea mandat de parlamentar. Vor fi făcute sondaje de opinie, iar ca urmare a rezultatelor acestora, cel mai bine clasat va candida ori pentru un mandat de senator, ori pentru un mandat de deputat. Nu am nicio reţinere în a-l susţine pe oricare dintre colegii mei din Uniunea Social Liberală în situaţia în care este mai bine clsasat decât mine în sondajele de opinie. Revenind la partea a doua a întrebării dumneavoastră vă spun că dacă voi fi bine clasat voi candida, dacă nu, nu.

- În cazul în care veţi candida pentru un nou mandat de senator, pe colegiul din municipiu, aţi putea să-l aveţi contracandidat pe Gheorghe Falcă. Cum ar fi lupta cu primarul municipiului?

- Nicio bătălie nu este uşoară şi nu e dinainte câştigată, nici măcar de către Gheorghe Falcă, cel care în opinia mea a avut un rezultat foarte slab la alegerile locale. De la mult trâmbiţatele 75- 80 de procente, conform unor sondaje făcute înainte de începerea campaniei electorale de la alegerile locale, a ajuns la 47%, cu 20 de procente mai puţin decât acum patru ani, ceea ce arată o scădere puternică în voinţa electoratului arădean. În aceste condiţii, competiţia electorală de la alegerile parlamentare va fi foarte echilibrată în Arad, cu atât mai mult cu cât Gheorghe Falcă a candidat la Primărie pentru un mandat de patru ani, nu de şase luni, ceea ce în opinia mea e o înşelare, o inducere în eroare a celor 47% dintre arădenii care l-au votat să rămână primar. Nu neg faptul că s-ar putea să fie o strategie electorală constând în transferarea imaginii primarului Falcă cu cei 47% ai lui asupra celor trei candidaţi pentru Camera Deputaţilor ai PD-L pentru care astfel va avea rolul de locomotivă electorală. Doar că această locomotivă electorală are coşurile înfundate.

- Cum vedeţi actualul conflict din interiorul PD-L Arad, pricinuit de listele lui Gheorghe Falcă pentru Parlament?

- În PD-L Arad este o tensiune menţinută de mai mult timp. Multe neîn­ţe­legeri au răbufnit în ultimele săptămâmi ajungându-se la anumite situaţii pe care nu doresc să le comentez.

- La ce rezultat se aşteaptă USL , în judeţul nostru, la alegerile ge­nerale?

- Ca urmare a referendumului care poate fi considerat ca un ultim barometru înainte de parlamentare, potenţialul de creştere al USL în Arad se situează peste 50 la sută. De asemenea, faptul că la alegerile locale, USL a câştigat o serie de primării care erau considerate drept un fief al PD-L, mă face să cred că vom obţine şase sau şapte parlamentari din totalul celor zece.

- Ce mesaj aţi transmite arădenilor vizavi de situaţia la care aţi recurs acum o lună? Ce ar trebui să înţeleagă oamenii din plecarea dumneavoastră din PD-L?

- Accept critica şi reproşurile şi îmi asum şi urma de neîncredere, dar sunt convins că era mult mai de condamnat dacă aş fi rămas în PD-L şi să fac rău în continuare arădenilor care m-au ales, decât să plec – aşa cum am făcut-o, şi să îndrept ceea ce se poate îndrepta. Vreau ca arădeni

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB