Banat - 3 August 2012

|

Opinia Timisoarei - Scandal la autostrada Timisoara-Lugoj! Mai multi locuitori din Remetea Mare au vrut sa blocheze lucrarile.

Scandal pe un santier al autostrazii Timisoara – Lugoj! Mai multi localnici din Remetea Mare au vrut sa blocheze lucrarile la autostrada din cauza ca, spun ei, muncitorii au intrat abuziv pe proprietatile lor.

Oamenii spun ca nu isi mai pot cultiva terenurile, iar culturile au fost distruse.Dupa ce au incercat pe cale legala si au dat in judecata Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi oamenii spun ca au ajus la limita suportabilitatii. Au facut plangeri penale in repetate randuri, insa pana acum nu s-au solutionat. Pe terenul lor utilajele au sapat o rampa, iar muncitorii si-au instalat santierul.

“Dupa cum vedeti cei de la autostrada au intrat aici fara nicio aprobare, fara a ne instiinta si uitati in ce hal au adus terenul acesta care este proprietate personala. Nu este expropriat, nu este supus expropierii. Nu sunt numai eu afectat. Mai sunt si alti vecini. Eu cred ca o sa-mi iau proprietatea intr-o forma sau alta mai ales ca am facut si o plangere penala” a declarat un localnic din Remetea

” Mai multi localnici au fost afectati. Ni s-a declarat ca vor intra pe o suprafata de 19 metri iar ei au intrat pe 400 de metri din terenul nostru. Am facut o cerere la drumuri sa ni se comunice suprafata dar pana acum numai promisiuni. Nu pot sa merg in partea aia pe terenul meu. Au intrat cu masinile si au pus pamant pe proprietatea mea. Au distrus porumbul de pe terenul meu” a declarat Ioan Brad un localnic din Remetea.

In timp ce unii raman fara culturi, altii se plang ca au fost inselati la bani. Dupa ce au fost expropriati au primit pe teren un leu si 40 de bani pe metru patrat, in conditiile in care, sustin ei, terenul a fost evaluat la 8 euro pe metro patrat.

“A venit un evaluator si a evaluat terenul la 8 euro/m patrat nu un leu si 40 de bani cat ne dau ei” a declarat Adrian Cioca.

Au urmat alte procese, insa pana acum localicii din Remetea sustin ca le-a mai ramas o singura solutie. Oamenii spun ca daca nu se va retrage santierul de pe terenurile lor vor veni cu utilajele si il vor sapa si semana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB