Muntenia - 28 noiembrie 2011

|

Sansa buzoiana - Ce cărţi se fac pentru candidatura la Consiliul Judeţean?

Incomod - Mii de câini au fost masacraţi în adăpostul de la Aninoasa

Giurgiuveanul - Adrian Popescu: „Numirea lui Niculae Bădălău este nestatutară! Cred că PSD ar fi trebuit să-l pună interimar pe Tudorel Ţone...!”

Giurgiuveanul - Consiliul Judeţean Giurgiu dă în administrare o centrală termică

Obiectiv Ialomita - Feteștenii vor asfaltări și pietruiri de drumuri mai mult decât un sediu nou de primărie

Sansa buzoiana - Ce cărţi se fac pentru candidatura la Consiliul Judeţean?

După trei luni de "bălăcăreală" în presă, social-democraţii buzoieni par tot mai siguri că li se va ceda candidatura la C.J., în timp ce liberalii sînt tot mai năuciţi de atitudinea partenerilor din Uniune

"Colegii de la PSD par să facă jocul de la PD-L şi UNPR", este de părere preşedintele PNL Buzău, deputatul George Scutaru, vizavi de solicitarea cu vehemenţă a partenerilor social-democraţi din USL de a-şi revendica candidatura la Consiliul Judeţean pentru actualul preşedinte al C.J., Victor Mocanu. Liberalii sînt convinşi că nimic nu se mai poate schimba în ceea ce priveşte candidatura senatorului Cristi Bîgiu la şefia CJ. "Domnul Victor Mocanu nu va fi candidat la Consiliul Judeţean din partea USL... Există o vorbă care spune că mortul nu se întoarce de la groapă, iar domnul Mocanu nu va fi niciodată candidatul Uniunii Social Liberale pentru preşedinţia Consiliului Judeţean", a declarat George Scutaru. Cu două ore mai devreme liderii PSD Buzău susţineau, însă, contrariul într-o conferinţă de presă la sediul organizaţiei judeţene, convinşi că, în decembrie, liderii USL de la Centru, vor descinde la Buzău, pentru a tranşa situaţia candidaturii la CJ. "La Buzău avem o singură problemă...Eu cred că va fi depăşită. Totul pleacă dintr-o cerere incorectă a partenerilor de aici de la Buzău vizavi de candidatura la CJ. Ea va fi rezolvată într-un timp optim pentru că ea nu este în concordanţă cu acordul. Evident, candidatura trebuie să aparţină partidului nostru şi atunci şi toate lucrurile se vor rezolva între noi şi vom putea să atacăm alegerile aşa cum trebuie", a mai spus primarul Boşcodeală.

"Ca să iasă senator, va avea nevoie de sprijinul nostru"

Acesta nu a omis să reamintească că neînţelegerile au plecat de la "o cerere incorectă din partea PNL", care va fi remediată odată cu nominalizarea ca şi candidat a preşedintelui în funcţie al CJ, Victor Mocanu. În aceste condiţii, Constantin Boşcodeală a mai spus că este convins că senatorul Cristi Bîgiu îi va acorda tot sprijinul necesar lui Victor Mocanu, pentru că "domnul Bîgiu, ca să iasă senator va avea nevoie de sprijinul nostru în mod serios, pentru că dumnealui este senator pe două colegii. Pe unul a votat majoritar PNL, dar pe unul a votat majoritar PSD". În schimb liberalii au reiterat că nu este loc de noi negocieri, iar ce s-a stabilit rămîne bătut în cuie, mai ales că nu mai este timp. "Nu consider un gest de maturitate politică faptul că cineva mai poate să creadă că se poate schimba un protocol semnat la nivel naţional", a spus Cristi Bîgiu care a precizat că nu are în plan o candidatură dublă, şi la CJ şi pentru un nou mandat de senator pentru că şi-a luat deja un angajament. În schimb, potrivit deputatului PSD, Marian Ghiveciu, colegii din PSD de la Bucureşti sînt convinşi că este foarte greu ca Bîgiu să cîştige la Buzău. În ceea ce priveşte venirea întregii conduceri a Uniunii Social Liberale la Buzău, pentru liberali situaţia este ceva mai neclară. Ei cred că dacă această va descinde la Buzău nu o va face pentru a lămuri o situaţie deja stabilită, ci doar ca să bifeze încă o vizită prin judeţe.

Incomod - Mii de câini au fost masacraţi în adăpostul de la Aninoasa

În ultimii doi ani, peste 3000 de maidanezi au fost omorîţi în adăpostul Primăriei Târgovişte situat la Aninoasa şi aruncaţi în gropi comune săpate pe malurile Ialomiţei. Ieri, după-amiază, în zăvoiul unde au fost îngropaţi câinii s-au efectuat cercetări de către Poliţie şi Garda de Mediu, urmând ca luni să intervină şi Direcţia de Sănătate Publică şi Poliţia Veterinară. Reprezentaţii Asociaţiei „Ia-mă acasă” au venit la Târgovişte imediat ce au citit dezvăluirile din „Adevărul”.

Viorel Moise, fost angajat la Secţia Câini fără Stăpân din cadrul Primăriei Târgovişte, ne-a făcut dezvăluiri şocante. Mii de câini comunitari au fost adunaţi de pe străzi, masacraţi şi aruncaţi în gropi comune, săpate la repezeală în zăvoiul de pe malul râului Ialomiţa, în imediata apropiere a adăpostului de la Aninoasa.

Ultima acţiune de eutanasiere s-a consumat pe 18 octombrie. Bietele patrupede au fost strânse din cartierele Târgoviştei. Iubitorilor de animale li s-a explicat că acestea vor fi sterilizate şi înapoiate în oraş. Nu s-a întâmplat aşa. Spune Moise că 100 de câini maturi şi aproximativ 50 de pui au fost omorâţi.

Fostul hingher ne-a dus în crângul de pe malul râului şi ne-a arătat groapa săpată cu un escavator. În toată zona mirosea îngrozitor, iar muştele roiau. „Sunt 100 de gropi, cu peste 3000 de câini. Eu am lucrat 12 ani la acest serviciu. Ştiu ce vorbesc. Pe 18 octombrie, am mers cu inginera în zăvoi, să mai căutăm loc pentru o groapă. I-am spus că eu stau în ziua aia şi o mai ajut şi apoi nu mă mai risc, că am văzut la televizor când un cioban şi-a omorât propriul câine şi a primit trei ani cu suspendare. I-am spus şi directorului Badea că eu nu mă mai risc. Salariul mi-a scăzut, sporuri nu mai am…”, mărturiseşte Viorel Moise.

Ne-a îngrozit când ne-a dezvăluit că, acum doi-trei ani, câinii erau omorâţi injectându-li-se diluant pentru vopseluri. Apoi, s-a procurat otravă de la o farmacie veterinară.

Mediul şi DSP-ul fac anchetă la faţa locului

Adăpostul de câini de la Aninoasa se află la aproximativ 10 km de oraş. Locaţia este ascunsă în zăvoiul Ialomiţei. Un iubitor de animale cu greu ar putea să ajungă acolo, pentru a adopta un câine. Spune Viorel Moise că adăpostul a fost doar o motivaţie pozitivă, de imagine, dar în spatele lui tot timpul câinii au fost omorâţi şi îngropaţi.

Ing. Mihail Drugă, directorul Gărzii de Mediu Dâmboviţa, ne-a informat că va trimite o echipă la faţa locului, să inventarieze gropile comune şi, dacă se confirmă că mediul a fost afectat, cei vinovaţi vor fi sancţionaţi. Acelaşi demers l-a ordonat şi dr. Claudiu Dumitrescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa.

Dr. Sandu Tolea, şeful peste veterinarii din judeţ, spune că normal ar fi fost ca patrupedele omorâte să fie predate către Protan. „Eu nu cred chestia asta. Ştiu că a fost o perioadă când am eutanasiat, acum doi ani, când a fost rabie în Târgovişte. Câinii morţi au fost dirijaţi către Protan. Am cunoştinţă că există acest adăpost autorizat pentru câinii fără stăpân. Mai departe, nu ştiu ce se întâmplă”, declară dr. Sandu Tolea, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Dâmboviţa.

Dănuţ Badea, directorul Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte, care are în subordine şi activitatea de ecarisaj, spune că a dispus să se respecte întocmai legislaţia. Adică, animalele să fie luate din stradă, sterilizate şi returnate în oraş.

„Eu, pe toate hârtiile care au ajuns la mine, am scris să se ia măsuri conform legii. Eu sunt iubitor de câini. Eu nu o să-mi asum niciodată o asemenea răspundere. Îmi dau demisia, dacă cineva mă obligă să dau ordin să omor câinii. Dacă a făcut cineva treaba asta, trebuie să răspundă”, afirmă ing. Dănuţ Badea.

Parizer stricat, aruncat aiurea prin zăvoi

În crângul din zona adăpostului de câini de la Aninoasa, am găsit sute de batoane de parizer stricat aruncate la întâmplare. Ne-a lămurit tot fostul hingher. „A fost primit pentru Grădina Zoologică. Celor de acolo le-a fost frică să-l dea la animale, să nu moară, că era stricat. Ni l-au dat nouă, pentru câinii din adăpost. Nici ăştia nu s-au atins de parizer. Aşa a ajuns aici”, spune Viorel Moise.

Viorel Moise, fost angajat la Secţia Câini fără Stăpâni din cadrul Primăriei Târgovişte, ne-a făcut dezvăluiri şocante. Mii de câini comunitari au fost adunaţi de pe străzi, masacraţi şi aruncaţi în gropi comune, săpate la repezeală în zăvoiul de pe malul râului Ialomiţa, în imediata apropiere a adăpostului de la Aninoasa.

Protecţia animalelor a pus în mişcare autorităţile

Masacrarea câinilor comunitari în municipiul Târgovişte a indignat opinia publică naţională. Reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor au luat imediat poziţie.

Ieri după-amiază, s-a deplasat la Târgovişte, special pentru acest caz, Maria Beck, vicepreşedinta Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor „Ia-mă acasă”. A mers la adăpostul de la Aninoasa. S-a cutremurat când a văzut gropile comune în care au fost aruncate cadavrele miilor de maidanezi.

„Este inuman, este degrandant pentru fiinţa umană. Cei care au hotărît să facă aşa ceva ar trebui să stea la puşcărie, nu la conducere. Ce s-a făcut la Târgovişte este o crimă. Nu este vina animalelor că sunt în stradă”, a declarat Maria Beck. La sesizarea acesteia, la faţa locului s-a deplasat şi o echipă de criminalişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa şi poliţiştii de la Aninoasa.

Puii au fost îngropaţi de vii

S-au ridicat probe de la ultima groapă, săpată cu escavatorul pe 19 octombrie. Acolo, după ce au fost injectaţi cu substanţe letale, au fost aruncaţi la grămadă 100 de câini maturi şi 50 de pui. S-a aflat în zăvoiul de pe malul Ialomiţei, în zona adăpostului Aninoasa, şi un comisar de la Garda de Mediu.

Luni, o comisie comună formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei Sanitare Veterinare Dâmboviţa va efectua cercetări la locul masacrului. „Singura metodă care a dat rezultate peste tot în lume presupune castrarea animalelor aflate deja pe domeniul public şi returnarea lor în teritoriul de unde au fost capturate. Este vorba despre exemplarele sănătoase şi blânde. Celelalte rămân în adăposturi, deoarece legislaţia europeană interzice cu desăvârşire omorîrea animalelor sănătoase. De asemenea, ar trebui sancţionaţi cetăţenii care le abandonează”, spune Maria Beck.

La adăpost, i-am găsit pe inginera Florina Pîrvescu şi pe doctorul veterinar Mihai Simionescu. Cel din urmă ne-a declarat că nu ştie despre acţiuni de eutanasiere a câinilor. „Eu vin doar când sunt solicitat pentru vaccinări, pentru castrări. Nu stau aici”, spune veterinarul. Florina Pîrvescu a refuzat să comenteze situaţia.

Potrivit mărturiei lui Viorel Moise, fost angajat al adăpostului, inginera Pîrvescu este cea care a injectat câinii cu substanţă letală. Iniţial, chiar cu diluant de vopseluri. „Când ne grăbeam, pe ăia mici nici nu-i injecta. Au fost îngropaţi de vii. Dimineaţa, am văzut urme, cum s-au chinuit să iasă din groapă”, afirmă Viorel Moise.

Giurgiuveanul - Adrian Popescu: „Numirea lui Niculae Bădălău este nestatutară! Cred că PSD ar fi trebuit să-l pună interimar pe Tudorel Ţone...!”

Adrian Popescu, ex-liderul PSD Giurgiu, a declarat, în exclusivitate, pentru GIURGIUVEANUL, că nu şi-a prezentat demisia la niciun for din cadrul partidului. „Nu există nicio demisie oficială a mea, iar numirea lui Niculae Bădălău este nestatutară şi ilegală!”

Adrian Popescu a mai spus că la nivelul conducerii centrale a PSD se iau măsuri fără nicio logică. „Nu am înţeles cum a fost posibil ca în momentul numirii lui Niculae Bădălău să nu se ţină cont că acesta are dosare penale şi, mai ales, că la Conferinţa Judeţeană de alegeri a adunat doar 50 de voturi. Normal, logic şi de bună cuviinţă, ar fi fost ca în locul meu să fi fost numit Tudorel Ţone, contracandidatul meu, care a avut un număr mai mare de voturi, în comparaţie cu Niculae Bădălău. Şi, oricum, imaginea lui Tudorel Ţone nu este atât de şifonată ca a lui Bădălău”, a mai menţionat Adrian Popescu.

Giurgiuveanul - Consiliul Judeţean Giurgiu dă în administrare o centrală termică

DECIZIE. Consilierii judeţeni vor stabili, miercuri, 30 noiembrie, dacă dau aviz favorabil pentru darea în administrarea Consiliului local Giurgiu a unei centrale termice de tip containerizat, a cărei achiziţionare a fost aprobată într-o şedinţă anterioară. Centrala termică care va fi trecută în administrarea municipalităţii are o capacitate de 3X125 KW şi a fost amplasată în partea de nord a oraşului. Ea va contribui la producerea şi distribuirea de căldură dar şi la reducerea pierderilor de agent termic din această zonă a municipiului.

Conform proiectului de hotărâre, care va fi dezbătut în plenul şedinţei de Consiliul Judeţean, motivul pentru care centrala termică va fi dată în administrare este legat de asigurarea serviciilor de producţie şi distribuire a energiei termice, activitate care revine, exclus, consiliilor locale, şi nu celor judeţene. Noua centrală este montată într-un container din panouri termoizolante şi va fi predată în baza unui protocol, care va fi încheiat între Consiliul Judeţean şi cel municipal.

Obiectiv Ialomita - Feteștenii vor asfaltări și pietruiri de drumuri mai mult decât un sediu nou de primărie

„Afacerea primăria”

În următorii trei ani, Feteștiul va avea stație de epurare nouă, dar și canalizare pe 90 de kilom ...

Un nou Club al pensionarilor, la Fetești

Pe parcursul acestui an, prin intermediul site-ului primăriei municipiului Fetești, www.primariafetesti.ro, a fost realizat un sondaj, prin care edilul localității, Gheorghe Catrinoiu, a dorit să afle de la cetățeni care ar trebui să fie prioritățile administrației publice locale pentru perioada imediată.

Cei 586 de participanți la chestionar au votat pentru: modernizări drumuri – asfaltări și pietruiri – 320 voturi (54,6%); construcție canalizări – 89 voturi (15,2%); extindere gaze în Fetești Oraș și Coloniști – 57 voturi (9,7%); construcție Casa de Cultură – 50 voturi (8,5%); construcție Piața Agroalimentară – 36 voturi (6,1%); construcție sediu Primărie-34 voturi (5,8%).

Primarul municipiului Fetești a declarat că „având în vedere solicitările cetățenilor, voi ține cont de acestea și în anii următori vor fi alocate fonduri mai mari pentru modernizările de drumuri ce se vor corela cu lucrările de construire a noii rețele de canalizare ce vor începe în primăvara anului 2012”.

De altfel, primăria municipiului Fetești execută, din luna octombrie, prin Direcția de Administrare a Domeniului Public, pietruirea și nivelarea străzilor din zonele Vest și Est ale cartierului Fetești Gară. Străzile care au fost nivelate și pietruite sunt: Zona Vest – 1 Decembrie; Agricuturii; Constantin D. Gherea; 22 Decembrie; Curcanilor; Dumbravei; Liliacului; Mărășești; Nicolae Titulescu; Oștirii; Plopilor; Rândunelelor; Stejarului; Mărculești; Nouă. Zona Est – Tineretului; Carpați și Fundătura Carpați.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB