Dobrogea - 28 noiembrie 2011

|

Constanteanul - Lazlo Borbely inspecteaza lucrarile hidrotehnice de aparare de la Tuzla si Olimp

Constanteanul - Prefectul Palaz da cu incompatibilitatea in doi consilieri locali din Mangalia

Ziua de Constanta - Aleşii locali caută soluţii pentru suspendarea provizorie a executării silite

Ziua de Constanta - Ce a zis primarul din Mihail Kogălniceanu la DNA

Cuget Liber - Cum se pot câştiga peste 5.000 de dolari din jocuri pe calculator

Constanteanul - Lazlo Borbely inspecteaza lucrarile hidrotehnice de aparare de la Tuzla si Olimp

Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, va deschide marti, 29 noiembrie 2011, la Constanta, lucrarile Conferintei ”Protectia mediului in regiunea Marii Negre – o necesitate pentru dezvoltarea durabila”, organizata de MMP si InterCity Magazin.

Pe agenda evenimentului se gasesc subiecte referitoare reducerea eroziunii costiere, noile cerinte de protectia mediului continute in directiva UE privind strategia marina, impactul schimbarilor climatice asupra proiectelor de infrastructura si asupra mediului marin, strategia UE pentru regiunea Dunarii.

Cu acest prilej, ministrul se va intalni si cu reprezentantii autoritatilor locale si ai institutiilor subordonate MMP din judetul Constanta si va efectua o vizita lucrarile hidrotehnice de aparare de la Tuzla si Olimp.

Constanteanul - Prefectul Palaz da cu incompatibilitatea in doi consilieri locali din Mangalia

Prefectul Claudiu Palaz s-a adresat astazi Agentiei Nationale de Integritate pentru a sesiza starea de incompatibilitate a doi consilieri locali din cadrul Consiliului Local Municipal Mangalia, Mazalu Gheorghe si Maganu Bogdan, care, conform informatiilor difuzate pe site-ul Prefecturii Constanta, au incheiat la 10.08.2009 cate un contract de cesiune cu Fundatia Pro Litoral, fiind remunerati cu sume ce nu se regasesc in declaratiile de avere aferente anului 2010, publicate pe site-ul Primariei Mangalia. “Asa cum am mai afirmat si cu alt prilej, in Consiliul Local Mangalia sunt multe neregularitati, pe care, in calitate de garant al respectarii legii, trebuie sa le sesizez organelor competente, in acest caz Agentia Nationala de Integritate, care va dispune masurile care se impun, conform prevederilor legale” a declarat Palaz.

Ziua de Constanta - Aleşii locali caută soluţii pentru suspendarea provizorie a executării silite

Consiliul local discuta problema executării silite de către compania Fin.Co.Ge.Ro. Italienii au câştigat în instanţă şi au trimis solicitare de executare silită imobiliara, cerând poligonul 14. Primăria a depus contestaţie la executare, însă a fost respinsă. Fin.Co.Ge.Ro. a depus două cereri de executare, în valoare de aproximativ 62 milioane lei, pentru lucrările de sistematizare şi lucrările edilitare efectuate în zona Faleză Nord. Aleşii locali discută acum posibilitatea alocării unor fonduri necesare plăţii unei cauţiuni care ar duce la o suspendare provizorie a executării silite.

Ziua de Constanta - Ce a zis primarul din Mihail Kogălniceanu la DNA

În faţa DNA, Iosif Valer Mureşan, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, a declarat: Ni s-a adus la cunoştinţă faptul că vor fi efectuate alte expertize, precum şi numele experţilor. Dosarul este în faza efectuării expertizelor, trebuie realizată evaluarea terenului. Doamna (nr. proprietara terenului) vrea un teren care este ocupat de o construcţie. Legea spune că dacă terenul este ocupat, poate fi pusă în posesie într-o zonă echivalentă sau dosarul să fie transferat la Fondul Proprietatea, pentru despăgubiri.

Cuget Liber - Cum se pot câştiga peste 5.000 de dolari din jocuri pe calculator

România a urcat pe podium la finala DreamHack Winter 2011, un concurs internaţional de Counter Strike şi Starcraft II, desfăşurat în perioada 24 - 27 noiembrie în Suedia. Silviu Lazăr, cunoscut sub pseudominul „NightEnd”, în vârstă de 23 de ani, s-a clasat pe locul al treilea, la egalitate cu „Liquid Ret”, din Olanda, şi a câştigat un premiu de 5.200 de dolari. El a surclasat jucători din Finlanda, Coreea de Sud, Suedia şi Polonia.

La Counter Strike, ţara noastră a fost reprezentată de echipele TeG (The Elder Gods) din Bucureşti, care s-a clasat pe locul al nouălea şi de Eq (Earthquake) din Constanţa, clasată pe locul 16. În cele patru zile de eveniment au concurat 96 de jucători profesioniști pentru premii în valoare de peste 60.000 de euro.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB