Muntenia 9 august 2011

|

Jurnal de Dambovita - In Dambovita, politica marca PDL merge pana-n... panzele lui Basescu. PSD si PNL s-au pricopsit cu plangeri penale

Jurnal de Dambovita - Liberalii sunt ingrijorati de... Intoarcerea Romaniei la comunism

Jurnal de Dambovita - Cu comisii, cu responsabili si cu intentia de a monitoriza activitatea administratiei la sange. PNL Targoviste a infiintat primaria alternativa.

Sansa Buzoiana - Soluţia de ieşire, sau "planul B". Cezar Preda se dă pe lângă uşa P.N.L.?

Arcasu’ Braila - "Campanie electorală" a la PDL, Se pregăteşte creşterea pensiilor şi salariilor bugetarilor

Arcasu’ Braila - "PC ar trebui să meargă singur în alegeri..."

Obiectiv Calarasi - PSD obtine cel mai bun scor in sondaje

Observator de Calarasi - PNL susţine alocarea a minim 6% din PIB pentru sănătate

Ancheta Arges - Ofiţerii SRI verifică documentele secrete din instituţiile publice

Ancheta Arges - Dragoste de basm în PDL - Finanţele blochează divorţul dintre Ştefan Lăzăroiu şi Ionuţ Ştefănescu

Ancheta Arges - Regulile masonice - secretul dezertărilor de la PDL Câmpulung

Impact Ialomita - „Voi face tot ce imi sta in putinta sa aduc cit mai multi bani in judetul Ialomita”

Independent Ialomita - Se caută un candidat. Război în USL Ialomiţa pentru Primăria Slobozia

Giurgiu News – Marin Anton isi pregateste "imbarcarea" in PNL?

Giurgiu News - "Dragoste cu năbădăi" în USL Giurgiu: La Băneasa, PNL nu merge cot la cot cu PSD


Jurnal de Dambovita - In Dambovita, politica marca PDL merge pana-n... panzele lui Basescu. PSD si PNL s-au pricopsit cu plangeri penale

Reorganizarea administrativ-teritorială propusă de șeful statului este susținută necondiționat de puterea PDL din Dâmbovița, chiar dacă presupune desființarea județului. „Socotelile” PDL nu s-au încurcat în propunerea opoziției de referendum, adică să decidă dâmbovițenii dacă vor sau nu să dispară județul. Un prim pas prin care PDL a demonstrat că dorește ca Dâmbovița să fie ștearsă de pe hartă este boicotarea referendumului cu un rând de plângeri penale împotriva consilierilor județeni ai USL

Reorganizarea administrativ-teritorială, propusă de președintele Traian Băsescu și susținută necondiționat de clica pedelistă, a creat mare vâlvă politică și mediatică la nivel național, dar și în județul Dâmbovița, unde a fost aprig dezbătută de clasa politică și opinia publică. Cei care s-au opus cu vehemență ideii pedeliste de reorganizare ce ar „tăia” de pe hartă județul Dâmbovița au fost reprezentanții opoziției dâmbovițene, care au propus chiar organizarea unui referendum în care populația să dea „verdictul” final.

Pentru această intenție însă consilierii județeni ai opoziției s-au „pricopsit” cu plângeri penale din partea pedeliștilor cărora nu prea le-a convenit ca adversarii politici să le strice „socotelile”. Consilierul județean PSD Leonardo Badea s-a declarat însă mândru de plângerea penală făcută de PDL și susține că, indiferent de câte ori va fi dat în judecată de puterea portocalie, tot va continua să se opună desființării Dâmboviței.

„Cei care trebuie să ia decizia sunt reprezentanții unui județ”

„Pentru că am luat o hotărâre vizavi de organizarea unui referendum pentru modificarea limitelor administrativ-teritoriale, în sensul desființării județului Dâmbovița, ne-am ales cu plângeri penale. Încă nu s-a înțeles faptul că atunci când se ia o astfel de decizie, cei care trebuie să ia decizia sunt reprezentanții unui județ. Noi am mers cu un punct de vedere și la nivel național dorim 4 niveluri de descentralizare și județul este unul din aceste niveluri de descentralizare. PDL dorește 3 nivele de descentralizare și asta înseamnă desființarea județului Dâmbovița.

Nu suntem de acord cu acest lucru, fiindcă vom pierde banii europeni și nu suntem de acord cu acest lucru pentru că ar însemna să adâncim decalajele de dezvoltare existente între județul Dâmbovița și județele din jur care au fost favorizate atât din prisma istorică, dar și din prismă politică. Suntem mândri că am fost dați în judecată, fiindcă noi ne opunem desființării județului Dâmbovița!

Cine ne-a dat în judecată probabil că dorește desființarea județului Dâmbovița, că altfel nu ne dădea în judecată. Niciodată nu o să-mi schimb punctul de vedere față de acest subiect”, a explicat Leonardo Badea, purtătorul de cuvânt și secretarul PSD Dâmbovița.

Jurnal de Dambovita - Liberalii sunt ingrijorati de... Intoarcerea Romaniei la comunism

Senatorul PNL Varujan Vosganian a radiografiat de la Târgoviște ultimele ieșiri și declarații ale reprezentanților puterii portocalii și ale președintelui țării. Potrivit liderului liberal, ideea de parlament unicameral a aparținut dictaturilor, lozinca „Să ne întoarcem la popor” aparține dictatorilor sud-americani, reacțiile privind monarhia au fost tipice cultului fostei securități „Singura salvare care nu duce țara înapoi la dictatură este faptul că suntem parte a UE. Cu profilul actualilor conducători, eram în Belarus” – a declarat Varujan Vosganian

Vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), senatorul Varujan Vosganian, a atras atenția că există o criză fundamentală de mentalitate în societatea românească, asemănătoare celei din perioada comunistă. „Faptul că ne apropiem de comunism ca mentalitate este arătat și în declarațiile conducătorilor țării. Toate atitudinile ultimelor săptămâni și luni arată că noi nu avem atât o problemă a arieratelor de plăți, cât a arieratelor de gândire. Mentalitatea începe să se întoarcă periculos la perioada dinainte de 1990. România este clar o pseudodemocrație. Singura salvare care nu duce România înapoi la dictatură este faptul că suntem parte a Uniunii Europene. Dacă nu eram în Uniunea Europeană, cu profilul actualilor conducători, eram acum ca Belarus”, a declarat recent, la Târgoviște, Varujan Vosganian.

Acesta a spus că toate ultimele reacții, respectiv „cea privindu-l pe rege și pe mareșalul Antonescu”, au fost tipice „cultului pe care îl avea fosta securitate” față de mareșal și atitudine față de rege. „Raportarea la Parlament: tipică pentru orice formă de dictatură. Întoarcerea la popor este lozinca dictatorilor sud-americani, iar Parlamentul unicameral a fost invenția tuturor dictatorilor istoriei României moderne: Carol al II-lea, Antonescu (în perioada de război), Gheorghe Gheorghiu Dej și Ceaușescu”, a completat Varujan Vosganian.

Jurnal de Dambovita - Cu comisii, cu responsabili si cu intentia de a monitoriza activitatea administratiei la sange. PNL Targoviste a infiintat primaria alternativa.

Motivată de faptul că nu au reprezentare decât prin doi consilieri municipali, hotărârea liberalilor vizează de fapt obținerea de informații cât mai complete despre activitatea comisiilor. Pasul următor va fi furnizarea de material pentru interpelările consilierilor opoziției sau pentru votul argumentat. Comisiile alternative PNL au deja președinți și așteaptă ca târgoviștenii să-i contacteze pentru orice problemă

Biroul Politic Municipal (BPM) al Partidului Național Liberal (PNL) Târgoviște a anunțat ieri, în conferință de presă, că a decis constituirea unei primării alternative, motivul fiind acela de a veni în întâmpinarea nevoilor cetățenilor municipiului Târgoviște. Potrivit președintelui Comisiei de urbanism a PNL, arhitect Lucian Enache, foarte mulți cetățeni sunt nemulțumiți de modul cum (nu) merg treburile în Târgoviște, lucru ce a condus la decizia luată în BPM PNL Târgoviște de a capacita specialiștii în domeniu ai partidului prin alcătuirea unei „primări de entuziasm”: o formulă care-și propune să monitorizeze activitatea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Municipal, furnizând material pentru interpelări consilierilor municipali PNL sau pentru un vot argumentat în plen.

„A fost un angajament în perioada alegerilor să stabilim un contact mai direct cu cetățenii municipiului și să putem să avem chiar un dialog. Să facem de fapt o altă politică, o politică nu de a ne întâlni o dată la 4 ani pentru a achiziționa, convinge niște votanți, ci să avem un dialog permanent – dacă se poate – cu cetățenii și respectiv cu problemele municipiului. În consecință, am structurat niște comisii de lucru. Sunt cinci și dublează comisiile CLM: Comisia de Buget-Finanțe, Organizare și dezvoltare urbanistică, Servicii publice – piețe, comerț, învățământ, sănătate, cultură, Administrație publică și Ordine publică”, a explicat Lucian Enache. În ordine, președinții comisiilor sunt: Vasile Claudiu, Lucian Enache, Adrian Pribeagu, Marcel Danțeș și Petre Cristea. Sunt așteptați cetățenii cu probleme să se adreseze acestor organisme.

Monitorizarea – deocamdată în plan

Târgoviștenii așteaptă faptele Conform proiectului, PNL nu propune Primăriei municipiului Târgoviște nimic. „Suntem o primărie de entuziasm și de monitorizare a ceea ce se întâmplă în primărie”, a precizat liderul PNL, potrivit căruia în unele situații vor cere chiar acceptul să participe și la discutarea unor probleme alături de cei doi consilieri municipali liberali: Silviu Tănase și Cornelia Paraschiv.

„Dacă se refuză, s-a încălcat o lege: legea presei spre exemplu sau legea organizațiilor profesionale. Vom face demersul în numele organizațiilor profesionale. Nu vreau să spun că partidul cere să aibă acces acolo. Acolo avem consilieri. Avem doar doi. Dar dacă vom avea cinci, vom avea acces în fiecare comisie. Acum e o problemă de comunicare, pentru că nu avem decât doi consilieri. Suntem într-o alianță preelectorală. Aceste comisii le-am făcut sperând că o să avem informații. Cel mai prețios lucru este informația. Dacă îți taie accesul, poți să ai câte intenții bune vrei. Și poate să te întrebe cetățeanul: da de ce nu știm și noi ce se întâmplă? (...) Oricine trebuie să aibă acces liber să vadă ce se întâmplă. (...) Transparența este un lucru de care ar profita toți cetățenii. Netransparența înseamnă că profită numai unii”, a conchis arhitectul Lucian Enache.

Sansa Buzoiana - Soluţia de ieşire, sau "planul B". Cezar Preda se dă pe lângă uşa P.N.L.?

Surse din interiorul liberalilor spun că deputatul P.D.-L. ar fi avut discuţii cu conducerea centrală a P.N.L. pentru trecerea alături de Bîgiu şi compania.

Aceleaşi surse susţin că deja liderii liberali încearcă să convingă activul de partid că "venirea lui Preda cu 14-15 primari e un cîştig pentru partid"

Un zvon absolut interesant circulă în lumea politică locală. Informaţii confirmate de surse neoficiale peneliste spun că deputatul Cezar Preda, liderul PD-L Buzău, ar fi dispus să treacă în ograda P.N.L. într-un moment oportun. Deşi pare greu de crezut, Preda fiind unul dintre întemeietorii noului PD-L după preluarea partidului de către Băsescu, zvonurile au logică întrucît situaţia politică a liderului pedelist este extrem de complicată în interiorul propriului partid după ce a ratat episodul alegerilor pentru preşedinţia democrat-liberalilor susţinîndu-l pe Vasile Blaga la preşedinţie. Faptul că a pierdut partida, dar mai ales modul lui care s-a manifestat în campania electorală internă au atras mînia unor pedelişti de frunte între care Boc şi Elena Udrea sînt printre cei mai cunoscuţi, dar, în special, a produs indignarea lui Traian Băsescu. Ca urmare, Preda a fost nevoit să se retragă din prim-planul partidului şi să găsească soluţii.

Lucrurile s-au complicat

Din păcate pentru el, situaţia lui Cezar Preda şi PD-L s-a complicat în ultimele săptămîni. Iniţial, spun voci pedeliste Preda a fost lăsat în pace şi i s-a transmis că viitorul său în PD-L depinde de rezultatul alegerilor locale. Între timp, organizaţia locală a început "să mişte în front", iar la Bucureşti s-a aflat despre situaţia destul de tensionată dintre Preda şi primarii pedelişti buzoieni. În aceste con­diţii, Preda a fost nevoit să-şi revizuiască rapid poziţia.

Întîlnire cu Voicu şi Fenechiu la Bucureşti

Sursele noastre susţin că Preda a început deja tatonările cu peneliştii. Potrivit unor informaţii, Cezar Preda aflat acum în Austria şi-ar fi întrerupt concediul şi a venit la Bucureşti unde s-a întîlnit cu liberalii Stroe şi Fenechiu. Aceleaşi surse ne-au relatat că Preda şi-a manifestat disponibilitatea de a merge la P.N.L. împreună cu primarii săi fideli. Nu se ştie cîţi primari fideli are Cezar Preda , unii spun că ar fi vreo 14-15, alţii doar vreo 4-5. Pragmatic vorbind însă, calculul lui Cezar Preda este în acest moment, unul corect.

Ce are şi ce cîştigă

Potrivit veştilor parvenite pe adresa redacţiei noastre, Cezar Preda nu vrea decît asigurări că va candida într-un colegiu unde va cîştiga mandatul de deputat cu întreaga susţinere U.S.L. Din asta derivă faptul că va ieşi onorabil din clinciul candidaturii la Palatul Comunal, acolo unde Boşcodeală este deja candidatul U.S.L. La rîndul său,Cristi Bîgiu, dacă va fi alesul U.S.L. pentru candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţean, atunci împreună cu Preda şi primarii săi şansele sale ar spori considerabil, indiferent de contracandidat. În aceste condi­ţii,toată lumea ar fi mulţumită: Cezar Preda iese onorabil din PD-L, Boşcodeală nu mai are nici o problemă cu Palatul Comunal, iar Bîgiu îşi maximizează şansele la şefia Consiliului Judeţean.Iată, o ipoteză de lucru interesantă, care duce la un aranjament perfect pentru cei mai mari fruntaşi politici locali. Aranjament care s-a făcut în alţi termeni, desigur, şi la precedentele alegeri locale şi generale.

P.D.-L. Buzău, o situaţie delicată

Vid de putere

Cine ar putea prelua organizaţia judeţeană a democrat-liberalilor?

Plecarea lui Cezar Preda din P.D.-L. ar putea pune organizaţia într-o situaţie şi mai dificilă. Chiar dacă acţionează, practic, cu spatele la perete, deputatul Cezar Preda cere cîteva posibilităţi de repliere politică, iar pasul către P.N.L. ar putea fi unul inspirat. Dacă el va părăsi partidul, atunci organizaţia va avea o problemă la nivelul de conducere. La acest moment, nu există un înlocuitor. Probabil, se va apela la un interimar, însă este de observat că în jurul lui Preda n-au crescut potenţiali lideri care să ocupe nivelul de conducere ce-ar putea fi produs prin "defectarea" lui Cezar Preda. Sînt vehiculate câteva nume, între care care cel al lui Valeriu Alecu este în top. Problema e, cu cine va pleca deputatul Preda, dacă în cele din urmă va pleca. Oricum, dacă acest lucru se va întâmpla,întreg tabloul politic buzoian va fi schimbat.

Arcasu’ Braila - "Campanie electorală" a la PDL, Se pregăteşte creşterea pensiilor şi salariilor bugetarilor

Deşi nu a recunoscut niciodată oficial, planul PDL de a-şi recâştiga o parte importantă dintre procentele pierdute a fost legată, nu de faptul că poate să crească salariile şi pensiile, ci, întâi să le scadă pe toate, şi ulterior să le crească, pozând, asemeni principiilor pe care s-a axat dintotdeauna preşedintele Traian Băsescu, în "vajnici" apărători ai poporului.

Astfel, după un plan destul de bine stabilit, după ce au destrămat o multitudine de IMM-uri prin programele de taxe şi impozite impuse, la care s-au adăugat reducerile de venituri, pentru bugetari şi pensionari, la care se adaugă cele peste 20 de miliarde de euro împrumutate de la forurile internaţionale, Guvernul Boc, prin miniştirii săi a început operaţiunea "Campania Electorală". Mai exact, deşi are de plătit salarii restante, câştigate în instanţă de către diverse categorii sociale, profesori şi alţi bugetari, în special, ministrul Muncii, Marian Sârbu a anunţat faptul că pensiile ar creşte începând cu 1 ianuarie, iar salariile bugetarilor ar putea fi crescute din luna octombrie.

“Pe baza elementelor de natură economică se întrevede, aproape fără rezerve, numai un şoc ar mai putea să împiedice acest lucru, ca la 1 ianuarie 2012 pensiile să fie indexate cu rata inflaţiei plus 50% din creşterea salariului real pe economie. Poate să înceapă (n.r. - din 2012) un proces de recuperare a veniturilor reale ale populaţiei şi în ceea ce priveşte pensiile şi în ceea ce priveşte salariile bugetarilor”, a precizat Marian Sârbu.

Arcasu’ Braila - "PC ar trebui să meargă singur în alegeri..."

Problemele interne din USL încep să prindă contur pe măsură ce Partidul Conservator a început să înţeleagă că nu sunt băgaţi în seamă pentru niciunul din tururile de scrutin.

Astfel, preşedintele PC Brăila, Gheorghi Obreja a declarat că formaţiunea pe care o reprezintă ar avea mai multe şanse dacă s-ar duce singur în alegeri. Mai exact, acesta a indicat că o ieşire din USL, le-ar da posibilitatea să se analizeze cu mai multă atenţie şi să spere la un scor electoral ceva mai mare.

"Suntem legaţi de mâini şi de picioare cu acest USL. De ce se insistă cu acest USL, mă depăşeşte. Noi nu suntem băgaţi în seamă nici pe plan naţional, nici local. Dacă în politică nu ai un cuvânt de spus, înseamnă că pierzi timpul. Părerea mea este că, dacă PC ar avea curajul să se desprindă acum şi să îşi facă politica lui, ar ieşi cu 10% fără discuţie. Lumea e supărată în continuare nu numai pe PDL, e supărată şi pe PSD şi pe PNL. Unde se vor duce aceste voturi?", a declarat liderul PC Brăila, Gheorghi Obreja.

Se ştie foarte bine că PC a intrat într-o formulă de alianţă cu PSD, după ce conservatorii obţinuseră un scor de circa 8% la alegerile trecute. Ulterior, datorită unor nepotriviri, declarate oficial, de principii, cele două formaţiuni politice s-au "despărţit", iar la scurt timp, a apărut ACD, mai exact când Partidul Conservator a făcut o alianţă cu PNL.

La rândul lor, ACD a format o nouă alianţă cu PSD, de unde a reieşit actualul USL. În ceea ce priveşte Brăila, deşi pe protocolul local al USL ar fi trebuit să apară şi semnătura lui Obreja, acesta nu a dorit, în primă fază să semneze documentul, i-ar după ce s-a răzgândit, nimeni dintre ceilalţi lideri politici nu a mai fost interesat de această formaţiune politică.

Obiectiv Calarasi - PSD obtine cel mai bun scor in sondaje

PSD Calarasi a castigat o batalie extrem de importanta - a adus partidul pe primul loc intr-un judet in care pana cu ceva ani in urma nu statea tocmai bine. Un sondaj comandat de presedinta Organizatiei Judetene a PSD Calarasi, Oana Niculescu Mizil, a dovedit ca preferintele electoratului sunt altele fata de ce credeau cei mai multi. CCSB a efectuat in a doua parte a lunii iulie un sondaj de opinie in judetul Calarasi iar rezultatele acestuia ne-au fost prezentate intr-o conferinta de presa tinuta la sediul PSD chiar de presedinta organizatiei. Surprinzator sau nu, PSD conduce in judetul Calarasi, obtinand un scor de 41 %, mult in fata partenerilor de Uniune, care obtin abia 25 %. Se pare ca eforturile depuse de noua echipa de conducere in ultimul an a dat roade. Nici Uniunea in ansamblu nu sta rau, conducand detasat cu un scor de 70 %. Pe fondul unei relansari economice mult promise si neindeplinite, 88 % dintre cetateni considera ca tara se indreapta intr-o directie gresita in timp ce 78 % considera ca nivelul lor de trai s-a inrautatit de la ultimele alegeri.

Observator de Calarasi - PNL susţine alocarea a minim 6% din PIB pentru sănătate

În data de 2 august 2011, la Călăraşi, a avut loc un eveniment dedicat măsurilor propuse de PNL în domeniul sănătăţii. Acţiunea, iniţiată de Organizaţia Femeilor Liberale din Călăraşi, a avut loc la sala mare de şedinţe a Consiliului judeţean, aproximativ 60 de persoane reprezentând sistemul medical din judeţ au participat la eveniment. Din partea PNL Călăraşi au fost prezenţi fostul ministru al Sănătăţii, deputatul Eugen Nicolăescu, preşedintele Organizaţiei judeţene, Răducu Filipescu, preşedintele Organizaţiei municipale, Daniel Drăgulin, preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale, Camelia Ghiveciu, şi membre ale OFL. Întâlnirea organizată de OFL Călăraşi a avut ca temă discutarea aspectelor de actualitate în domeniul sănătăţii. Participanții la eveniment au ţinut să supună dezbaterii problemele cu care se confruntă sistemul medical, acestea datorându-se în principal subfinanţării sistemului şi lipsei de coerenţă în ceea ce priveşte aplicarea măsurilor guvernamentale în acest domeniu. Privitor la aceste aspecte, deputatul Eugen Nicolăescu a precizat că, în acest moment, sănătatea are alocată o sumă foarte mică, respectiv 2,9% din PIB, comparativ cu o nevoie de finanţare de cel puţin 6%, cât ar fi necesar pentru funcţionarea în condiţii minime de eficienţă. „Acest lucru se poate asigura prin contribuția bugetului statului pentru pachetul de bază (urgență, prevenție, programe naționale), o contribuție de solidaritate plătită de toți cetățenii de circa 3-5% din venit sau salariul mediu pe economie şi asigurări private deductibile din impozitul pe venit și din cel pe profitul firmelor”, a spus Nicolăescu. De asemenea, preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, a declarat că una din măsurile ce ar determina o eficientizare a sistemului ar fi recurgerea la contracte de management la nivelul unităţilor sanitare şi înfiinţarea unor spitale private.

Ancheta Arges - Ofiţerii SRI verifică documentele secrete din instituţiile publice

Informaţia potrivit căreia de la Sucursala de Cercetări Nucleare de la Mioveni au dispărut 75 de documente cu caracter secret a bulversat în urmă cu aproximativ două săptămâni structurile SRI Argeş, ofiţerii de informaţii intrând în alertă de gradul zero. În ciuda asigurărilor date de conducerea institutului care a declarat că documentele dispărute nu sunt menite să pună în pericol siguranţa Institutului sau a judeţului, subordonaţii colonelului Dan Buşcă au fost băgaţi în şedinţă şi instruiţi să dea de urma celor care au sustras documentele clasificate. Aşa cum susţin surse din cadrul SRI Argeş, ancheta este în toi, însă dincolo de zidurile instituţiei nu transpiră nicio informaţie, pentru a nu fi periclitat în vreun fel mersul anchetei.

În conformitate cu statutul SRI, în cadrul serviciului de informaţii există un compartiment specializat în verificarea tuturor documentelor clasificate din instituţiile statului, care de regulă reprezintă fie strategii împotriva unor eventuale acte ce ar putea aduce atingere siguranţei naţionale, fie corespondenţa cu caracter secret purtată între anumite instituţii. Într-un final, după o anumită perioadă, toate aceste acte au aceeaşi soartă: distrugerea, şefii instituţiilor răspunzând cu capul pentru respectarea prevederilor legale.

Mână criminală sau proastă gestionare a unor documente cu caracter secret, cert este că după tărăşenia de la Mioveni, sereiştii au ajuns să sufle şi în iaurt ca nu cumva să fie luaţi iarăşi prin surprindere şi să se trezească peste noapte că din cadrul altei instituţii importante din judeţ au mai dispărut niscaiva documente clasificate cu caracter secret. Aşa se face că în urmă cu o săptămână, ofiţerii SRI au fost trimişi să verifice ce se mai întâmplă cu actele ţinute sub cheie la Primăria Piteşti, Consiliul Judeţean, Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice şi la Direcţia Agricolă. Împreună cu funcţionarii desemnaţi să ţină evidenţa documentelor clasificate, ofiţerii de informaţii au încercat să se asigure că toate actele clasificate sunt la locul lor: „SRI are atribuţii în ceea ce priveşte păstrarea unei evidenţe clare a documentelor clasificate. Este normal să întreprindem controale pentru a vedea în ce stadiu se găsesc respectivele documente, verificări care de altfel se fac periodic. După o anumită perioadă, aceste documente sunt distruse. Acolo unde găsim nereguli în gestionarea unor astfel de documente putem să aplicăm chiar și sancţiuni contravenţionale. Şi Poliţia are atribuţii de control în privinţa documentelor clasificate. În ceea ce priveşte cazul de la ICN Mioveni, nu vreau să comentez absolut nimic în momentul de faţă”, ne-a declarat directorul adjunct al SRI Argeş, colonelul Florin Cârjan.

Ancheta Arges - Dragoste de basm în PDL - Finanţele blochează divorţul dintre Ştefan Lăzăroiu şi Ionuţ Ştefănescu

Cu paloşul său gros de şef al Finanţelor Publice Argeş, Dorin Falcă seamănă spaimă şi pagubă în rândul colegilor de partid. Deşi stă la şpriţuri cu pedeliştii angrenaţi în afaceri, le pune cafea aleasă pe masă dacă îi trec pragul, iar unii dintre ei îi sunt buni prieteni, când vine vorba de datorii la bugetul de stat, Zmeul de la Fisc uită şi de mumă şi de carnetul de partid şi trimite buzduganul cu decizii, somaţii şi executări peste ei.

A fost odată ca-n poveşti, a fost ca niciodată, pe meleaguri argeşene, un grup mare de construcţii, ce avea lucrări fără de număr. TCCInd şi Dracones erau cele două preferate ale regatului, iar „domnitorii” asociaţi şi administratori, Ştefan Lăzăroiu şi Ionuţ Ştefănescu, o duceau tare bine. Dar, cum finalurile fericite sunt doar în poveştile de adormit copiii, cei doi asociaţi au apucat pe drumuri diferite, Ştefan Lăzăroiu s-a orientat către politică, intrând în rândurile PDL, ca unul dintre candidaţi cel mai bine cotați la Camera Deputaţilor pe colegiu Curtea de Argeş, iar Ionuţ Ştefănescu a vrut să se îndepărteze de judeţul care i-a adus gloria. Astfel, la data de 16 mai, cei doi feciori au luat decizia să facă un „divorţ economic”, iar zestrea de firme din grupul patronat de ei să îi rămână lui Ştefan Lăzăroiu, în timp ce Ionuţ Ştefănescu, fost ginere de preşedinte de Consiliu Judeţean, să îşi găsească un alt domeniu de activitate.

Deşi aceste schimbări s-au făcut de comun acord, când a fost vorba să se pronunţe oficial „divorţul” cineva s-a găsit să se opună şi să nu tacă pe vecie, pentru că la analiza financiară vizavi de buget, această operaţiune i-a ieşit pe minus. Cel în cauză este directorul Finanţelor Publice Argeş, Dorin Falcă, în urma sesizărilor departamentului de specialitate acesta apelând la instanţă pentru a opri ieşirea din firmele TCCInd şi Dracones a lui Ionuţ Ştefănescu, care avea calitatea de asociat şi administrator. Astfel, încălecat pe legea 31/1990 şi cu bilanţurile contabile în mână a dispus la înfiinţarea a două dosare pe rolul Tribunalului Comercial Argeş, tulburând liniştea colegului său de la PDL, Ştefan Lăzăroiu.

După cum stă scris în catastifele depuse la instanţă, cele două firme au de dat la stat 8 milioane lei din partea TCCInd şi alte 4,7 milioane lei de la Dracones, rezultate din obligaţii la bugetul consolidat şi derivate din livrarea şi achiziţia de bunuri pe teritoriul naţional şi în spaţiul intracomunitar. Finanţele cer ca instanţa să oblige firmele să acopere aceste prejudicii la bugetul general consolidat şi abia apoi să accepte divorţul. În caz contrar, se tem că, prin plecarea administratorului, dacă datoriile nu se vor achita, instituţia nu va mai avea pe cine să tragă la răspundere sau să execute.

„Ştiţi foarte bine că s-a mai întâmplat aşa! Prietenia noastră, apartenenţa la acelaşi partid nu interferează cu munca fiecăruia. Directorul Dorin Falcă a urmat legea şi a procedat conform normelor, ceea ce mi se pare perfect normal. Oricum, nu trebuia să se facă acea opoziţie, fiind o eroare, având în vedere modul în care s-a făcut schimbul în acţionariat, iar procesul se va suspenda, probabil”, ne-a declarat Ştefan Lăzăroiu, care nu îl consideră pe colegul Falcă un căpcăun.

Lovitură de paloş la... Ciocănel

După ce i-a stricat ploile colegului Lăzăroiu, Zmeul Falcă a mai rotit paloşul o dată şi l-a înfipt fix în firma de familie a PDL-istului Ştefan Ciocănel. Până să ajungă sfetnic în Consiliul Local Piteşti şi vistiernic-şef la banii vracilor din Argeş, Ciocănel Jr. era mare proprietar de firme, printre acestea numărându-se şi Pro Construct Fanrico. Cum demnităţile publice nu-i mai permiteau să deţină afaceri, mai-marele CAS Argeş a ieşit din firmele pe care le avea, pasând partea lui de business din Pro Construct Fanrico tatălui său, afacerea rămânând astfel în familie. Treburile în împărăţia lui Ciocănel nu mergeau însă prea bine şi aşa a ajuns să datoreze la stat un miliard şi jumătate. Nemilos cum deja ne-a obişnuit, Zmeul de la Fisc a suflet de trei ori şi a zburat din curtea societăţii familiei Ciocănel ditamai macaraua pe care a scos-o la mezat pentru 1 miliard, plus niscai echipamente de construcţii de vreo 300 de milioane.

Atac la Ducele de Albota

Acum, că făcuse deja ravagii în curtea propriului partid, Dorin Falcă şi-a suflecat mânecile şi s-a pus cu tunurile pe opoziţie. Pentru că Ducele de Albota se făcea că plouă de ceva timp şi nu mai dădea pe la casieria Finanţelor să achite dările firmei Total Agregat pe care o stăpâneşte, ajungând să facă o gaură de multe miliarde în bugetul statului, Falcă a uitat de prietenia ce-i leagă de ceva ani şi i-a sechestrat amicului Ion Dumitru păduri şi câmpii întinse de vreo 7 miliarde - aproape 10 hectare de pădure şi cam tot atâtea de teren arabil la Mogoşani în Dâmboviţa. „Poate să le ia! Şi-aşa nu mai am ce face cu ele, am tăiat deja toată pădurea!” - a zis impasibil primarul businessman, dându-i undă verde şefului de la Fisc să-i vândă pe 30 august pământurile.

Ancheta Arges - Regulile masonice - secretul dezertărilor de la PDL Câmpulung

Candidatul PDL la primăria Câmpulung, Adrian Popa, şi candidatul USL la primăria Câmpulung, Călin Andrei, fac parte din aceeaşi lojă masonică al cărei cod intern nu le permite să se atace reciproc. Cei doi ar trebui să se aibă ca fraţii, dar în politică e cam greu. Aşa că unul dintre ei a preferat şorţurile în detrimentul politicii.

Nu vrem să fim mai glumeţi decât suntem, dar nu ne putem abţine când ne imaginăm cum şi-au băgat coada şorţuleţele masonice în politica locală. Săptămâna trecută, o informaţie parvenită iniţial pe surse a căpătat iz de oficial după ce s-a aflat că Adrian Popa, candidatul PDL la Primăria Câmpulung, a demisionat din funcţia de conducere, aceea de preşedinte PDL Câmpulung. Iniţial s-a speculat că Adrian Popa a plecat cu tot cu arme şi bagaje plus doi oameni de afaceri, Remus Lăcătuşu şi Adrian Cicu, din partid. Însă informaţia a fost infirmată de conducerea democrat-liberală. Demisiile au survenit doar din funcţiile de conducere, nu şi din calitatea de membri ai PDL, spun surse oficiale democrat-liberale. Alte surse, mai ascunse şi nu aşa de oficiale au chicotit însă pe margine despre adevăratul motiv al plecării lui Adrian Popa din funcţia de lider al PDL Câmpulung. Spun aceste surse, care stau bine ascunse după ochiul cu piramidă, că democrat-liberalul şi liberalul Călin Andrei sunt membri ai aceluiaşi ordin masonic. Colegi de rituri ascunse ochiului larg, tradiţia masonică le impunea celor doi să se aibă ca fraţii, nu să se atace public sau privat. Tocmai ce le solicita politica, să se faulteze reciproc. Democrat-liberalul Adrian Popa a preferat să renunţe la calitatea sa de candidat, pentru a nu fi nevoit să îşi atace colegul de lojă şi să încalce astfel regulile interne, numai de ei ştiute. Situaţia creată însă poate fi o învăţătură de minte pe viitor, ca luptele electorale să se dea pe proiecte şi dezbateri, nu pe atacuri şi hârjoneli politice.

O altă variantă pentru faptul că Adrian Popa a renunţat la cariera politică este că după eşecul alegerilor din 2000, când a scos în jur de 1%, procentul actual de 5% a fost ca un duş cu apă rece pentru candidatul PDL. Nu foartă multă lume îl cunoştea pe tânărul politician aşa că acesta ar fi luat decizia să renunţe la cariera politică, pentru a nu se face de râs într-o viitoare bătălie politică.

Impact Ialomita - „Voi face tot ce imi sta in putinta sa aduc cit mai multi bani in judetul Ialomita”

Liderul pedelist ialomitean, Marinica Cazacu tine sa spuna ca a venit timpul ca Guvernul sa iasa in fata si cu vesti bune. Asta in ce priveste alocarea de fonduri pentru drumurile comunale si judetene. Deja au fost scoase la licitatie drumurile din 37 localitati ialomitene. Nu s-a tinut cont in nici un fel de apartenenta politica. Cei care au reusit sa acceseze acest program au fost din rindul carora si-au facut datoria, sa faca proiectele astfel incit sa treaca de Comisia Tehnica de Evaluare. „Au fost trecute prin CTE si trei drumuri judetene, anume, Drumul 306 dintre Ciochina si Crunti, care se va asfalta, apoi drumul dintre Axintele si Horia si Axintele si Orezu. Ultimul drum face parte din cei 44 km de drum de pamint pe care ii are judetul Ialomita si cu aceasta ocazie se va rezolva o chestie deosebit de importanta. Drumul va lega zona de pe vale, respectiv Axintele, Boranesti, Barcanesti de Slobozia. Asa, oamenii din acea zona vor face un drum mai scurt cu 50 km intre Axintele si Slobozia”, a precizat Cazacu. La asfaltare vor intra drumurile din Adincata – 9 km, Alexeni – 4 km, Amara – 9 km, Andrasesti – 4 km, Boranesti – 10 km, Buiesti – 3 km, Bucu – 10 km, Ciocirlia – 4,5 km, Ciochina – 7,7 km, Ciulnita – 10,8 km, Cocora – 9,5 km, Colelia – 9,8 km, Cosimbesti – 12 km, Cosereni – 1,7 km, Dridu – 7,1 km, Facaeni – 5,2 km, Girbovi- 8 km, Grivita – 8 km, Grindu – 850 metri, Maia- 19,5 km, Manasia- 13,6 km, Marculesti – 10,9 km, Milosesti – 10,2 km, Moldoveni – 4,1 km, Movila – 7,6 km, Movilita – 11 km, Ograda – 1,8 km, Perieti -8,2 km, Platonesti – 9,5 km, Reviga – 9,9 km, Sarateni – 10,1 km, Saveni – 2,1 km, Sfintu Gheorghe – 6,7 km, Sinesti – 5,9 km, Vladeni – 4,2 km, Valea Ciorii – 4,8 km. Acestea sint drumurile aprobate pentru judetul Ialomita, in functie de cum s-au facut studiile de fezabilitate. Nimanui nu i s-a taiat din ceea ce a depus. De asemenea va incepe depunerea de proiecte pentru alimentarea cu apa si canalizare. „Eu astept si voi sprijini toti primarii, indiferent de coloratura politica sa intre pe aceste proiecte. Am fost personal cu dumnealor, voi merge si de data aceasta. De multe ori am tras concluzia ca la alte judete aproape toti primarii sint insotiti de presedintele CJ, vicepresedintele CJ, numai la Ialomita, de cele mai multe ori sint insotiti de mine si atit. Voi face tot ce imi sta in putinta sa aduc cit mai multi bani in Ialomita pentru ca este judetul in care m-am nascut si vreau sa traiesc in aceleasi conditii ca si cele din alte judete”, a mai adaugat liderul ialomitean.

Independent Ialomita - Se caută un candidat. Război în USL Ialomiţa pentru Primăria Slobozia

După centralizarea sondajelor realizate de PSD şi PNL, candidaţii înscrişi în cursa pentru Primăria Slobozia, Ioan Martin şi Gabi Ionaşcu, se află «bară la bară». Pe de altă parte, PD-L contraatacă cu un sondaj propriu...

Candidatul USL se validează la Bucureşti

În urmă cu mai bine de o lună, filiala locală a USL anunţa lansarea unor sondaje de opinie care să confirme tendinţele de vot ale electoratului ialomiţean şi stabilirea candidatului cu care USL urmează să se prezinte la alegerile locale pentru Primăria Slobozia.

Realizate atît de către PSD cît şi de PNL, sondajele au fost finalizate săptămîna trecută. Potrivit primelor informaţii livrate pe canale neoficiale, rezultatele mai mult tulbură decît limpezesc apele. De aceea au fost trimise ramburs la Centru, pentru verdictul final. Între timp, aripile USL se acuză reciproc de fraudă. Aripa PNL susţine că PSD Ialomiţa a falsificat rezultatele, ridicînd cu 20 de procente scorul primarului Gabi Ionaşcu. Aşa s-ar putea explica, de exemplu, de ce Gabi Ionaşcu se laudă de la stînga la dreapta publicaţiilor locale că are peste 50 la sută din intenţiile de vot ale electoratului. De cealaltă parte, aripa PSD susţine în continuare că Martin este o cantitate neglijabilă în ecuaţia alegerilor pentru Primăria Slobozia şi că nu va juca niciodată pe tricou cu un alt candidat decît Ionaşcu.

Pentru ieşirea din acest impas, rezultatele ambelor sondaje au fost trimise pentru negocieri şi ajustări la Bucureşti.

Doi pe bicicleta Primăriei Slobozia

În ciuda zvonurilor contradictorii, sondajul PNL pare să cîştige tot mai mulţi adepţi. Potrivit acestuia, atît Gabi Ionaşcu cît şi Ioan Martin au obţint în jur de 27 la sută dintre intenţiile de vot ale electoratului slobozean, iar primul se situează la un lat de sondaj în faţa celuilalt. Din păcate, fiecare dintre reprezentanţii filialelor locale preferă să păstreze o tăcere prudentă asupra rezultatelor.

Luat de val, preşedintele PSD Silvian Ciupercă a declarat că va cîştiga alegerile în Ialomiţa, dar refuză categoric să comenteze rezultatele sondajelor în cazul celor doi candidaţi. Mai diplomat, preşedintele PNL Ioan Martin a declarat că este prea devreme pentru a se trage o concluzie. «E prea devreme pentru concluzii. Vom vedea ce e de făcut la momentul potrivit» a declarat Martin.

În ciuda aparentului consens dintre cei doi, ruptura este inevitabilă. Iar variantele de scenariu, previzibile. În cazul în care nu va avea un candidat la Slobozia, PNL Ialomiţa se va reorienta şi nu exclude varianta unei alianţe de conjunctură cu PD-L. În cazul în care PNL va fi lăsat să aibă un candidat, PSD Ialomiţa va refuza susţinerea acestui candidat . Indiferent de situaţie, Frankenstein-ul politic creat pe plan local are toate şansele să moară înainte de a se fi născut, lăsînd loc unei a treia variante.

Hop şi eu, cu sondajul meu

Cea de-a treia variantă de candidat vehiculată vine din partea PD-L, partidul aflat la guvernare oriunde, numai în Ialomiţa nu. Pentru a pune pe tapetul politicii locale un candidat credibil, PD-L a comandat la rîndu-i un sondaj de opinie similar celui realizat de USL. Existenţa sondajului a fost confirmată oficial de către preşedintele Cazacu Marincă, aflat la acest moment în concediu. «Aceste sondaje ne vor ajuta să oferim electoratului cea mai bună variantă de primar. Este timpul ca oraşul Slobozia să renunţe la Gabi Ionaşcu şi să aleagă un primar care poate rezolva problemele cu care se confruntă populaţia!» a declarat acesta.

Potrivit sondajului PD-L, pe lista opţiunilor de vot pentru Slobozia se află alături de Gabi Ionaşcu şi Ioan Martin, tandemul Radu Paros-Victor Moraru. Prezenţa ultimului nume pe lista PD-L confirmă faptul că unul dintre multele scenarii vehiculate de Independent în această pagină, respectiv Victor Moraru, candidat PD-L la Primăria Slobozia, reprezintă o variantă de lucru pe agenda filialei. Alături de candidaţii pentru Primăria Slobozia, sondajul PD-L reia o mai veche obsesie a preşedintelui Cazacu, oferind şi o lista de cinci potenţiali candidaţi la şefia Consiliului Judeţean. Între ei figurează, deloc întîmplător, Ioan Martin, Silvian Ciupercă, primarul Constantin Sava de la Urziceni, şi, inevitabil, Cazacu Marincă, în tandem cu deputatul Gheorghe Tinel.

Agamiţă se alege de la Bucureşti

Revenind însă la sondajele pentru candidaţii la fotoliul de primar al Sloboziei, precizăm că o informaţie de ultimă oră, confirmată din ambele tabere ale USL, precizează că ele vor fi reluate. Oficial, tocmai din cauză că între cele două sondaje există o diferenţă mai mare de 1,5 procente, marja asupra căreia s-a căzut de comun acord. Neoficial... v-am tot explicat de ce, aşa că nu mai insistăm.

Ce este însă interesant e faptul că decizia de reluare a sondajelor este una neobişnuită, judeţele în care acestea se repetă putînd fi numărate pe degetele unei singure mîini. În acest context, este evident că, oricîte sondaje s-ar comanda, viitorul politic al Ialomiţei va fi stabilit la Bucureşti, în laboratoarele politice centrale ale USL. Altfel spus, degeaba vor alegătorii schimbarea, dacă ea nu răspunde intereselor USL. Şi degeaba ţipă alegătorii sado -masochişti că-l vor înapoi pe Ionaşcu «că doar n-a vrut el, săracu’, să fie apa proastă» dacă aceeaşi USL decide că actualul edil al Sloboziei nu răspunde destul de prompt comenzilor politice venite pe firul scurt. Cît despre un răspuns argumentat la întrebarea: «Noi, slobozenii, cu cine votăm?» vă mărturisim că, deocamdată, nu vă putem oferi un răspuns decent. Pentru că de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere, d-apăi nişte amărîţi de alegători ca noi!

Giurgiu News – Marin Anton isi pregateste "imbarcarea" in PNL?

Marti seara, la sedinta CCJ a PDL de la Floresti Stoenesti, Marin Anton a avut un puseu de... vanitate. Suparat ca n-a fost consultat in legatura cu schimbarea din functia de director APDF a lui Cristian Nemtescu, liderul PDL Giurgiu a lansat un atac furibund la adresa ministrului transporturilor, Anca Boagiu.

"Cu si-a permis sa-l inlocuiasca pe Nemtescu, fara sa ma intrebe pe mine. Acest lucru aduce deservicii organizatiei din Giurgiu. Un ministru care nu a asfaltat un metru de sosea si care nu se intereseaza de podul de la Gradistea, mai merita sa fie ministru? - a declamat Anton in fata CCJ.

Acuma stam si noi si ne intrebam, de cand Marin Anton trebuie sa isi dea consimtamantul pentru sefia unei Companii nationale?

Care este legatura intre Marin Anton si Cristian Nemtescu? (noi stim, dar incercati si voi sa ghiciti).

De ce isi forteaza Marin Anton pozitia in PDL Giurgiu, dar nu l-a criticat nici macar o data pe Lucian Iliescu (PNL)?

Concluzia logica ar fi una singura: Marin Anton vrea sa zburde in barca liberala, dar nu cu mana goala, ci cu o parte dintre acolitii sai.

Asteptam reactia oficiala...

Giurgiu News - "Dragoste cu năbădăi" în USL Giurgiu: La Băneasa, PNL nu merge cot la cot cu PSD

Uniunea Social Liberală a şi început să dea rateuri la Giurgiu. Luând exemplul liderilor judeţeni, şi la nivel local există disensiuni majore între PSD şi PNL. O nouă piatră de încercare ar fi comuna Băneasa, acolo unde, pe lângă faptul că între cele două partide nu există colaborare, PNL s-a hotărât să-şi desemneze propriul candidat la primărie.

Liderul PNL Băneasa, Gheorghe Gâscă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că organizaţia pe care o conduce a stabilit să îşi desemneze propriul candidat la primărie, deoarece cei de la PSD nu vor sub nicio formă să colaboreze în vederea stabilirii unei strategii pentru viitoarele alegeri.

Mai mult, el spune că primarul social-democrat din Băneasa, aflat la al patrulea mandat, ar intenţiona să candideze la primărie fără să îi consulte, mergând pe ideea că acolo unde una din cele două formaţiuni politice deţine majoritatea în consiliu, nu are niciun sens semnarea unui acord teritorial.

Liberalul s-a lansat într-un atac dur la adresa primarului PSD, pe care l-a acuzat că nu a creat locuri de muncă pentru cetăţenii comunei, cheltuind fondurile cu aparatul propriu. În consecinţă, PNL Băneasa a decis să aibă un candidat propriu şi să nu meargă pe liste comune cu partenerii din Uniunea Social Liberală.

Acesta a fost prezentat public în conferinţa de presă, în persoana lui Marian Dumitru, fost secretar al primăriei şi fost contracandidat al actualului primar la alegerile din 1996.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB