Moldova 10 august 2011

|

Buna Ziua Iasi - Bilant sumbru pentru Iasi. Guvernul arata in ce hal a adus Nichita orasul

Informatia de Pascani - Pascaniul a ramas fara viceprimar

Ceahlaul Neamt - După videoconferinţa de duminică, prefectul a chemat "la ordin"

Ceahlaul Neamt - Deputatul independent Ioan Munteanu, susţinător al lui Adrian Rădulescu

Desteptarea Bacau - Pesedistii vor sa-l „supuna” pe Stavarache

Ziarul de Bacau - Spatii verzi in municipiul Bacau

Monitorul de Galati – Marius Necula stie mai bine cine sunt candidatii USL decat cine va candida de la PDL

Viata Libera Galati - Marius Stan ar fi refuzat oferta PDL

Buna Ziua Iasi - Bilant sumbru pentru Iasi. Guvernul arata in ce hal a adus Nichita orasul

Conform datelor de pe www.mfinante.ro, societatile si regiile subordonate primariei au fost ingropate in mandatele primarului Gheorghe Nichita, din 2004 incoace • Situatia ne arata ca societatile si-au triplat cel putin datoriile din 2004 pana in 2009 • Contactat telefonic, primarul a refuzat sa raspunda pentru a oferi un punct de vedere cu privire la datele publicate de minister

Conform unor date publicate recent de Ministerul Finantelor Publice, principalele institutii din subordinea primariei se taraie de ani buni spre groapa. Si asta de cand Gheorghe Nichita a ajuns primar al municipiului. Datele sunt concludente si arata ca, sub domnia lui Nichita, lucrurile au mers din ce in ce mai prost. Chiar daca gaurile din principalele regii ale primariei si societati sunt cunoscute, tabelul ministerului arata si involutia abrupta din punct de vedere financiar.

Situatia CET

In 2004, cand Gheorghe Nichita a ajuns primar, Centrala Electrica de Termoficare Iasi SA avea datorii totale de 190,4 milioane de lei. In urmatorii patru ani, datoriile ating nivelul sumei de 348,5 milioane de lei, plus alte 50 de milioane de lei in 2009. Deci picajul este confirmat si de datele financiare. Cu toate ca, in 2004, la CET erau 1.712 de angajati, iar in 2009, 1.363, cheltuielile cu personalul fiind mai mici. Ce a facut in acest timp primarul? S-a plans ca institutiile statului nu au intervenit. Dar edilul a facut achizitii paguboase de combustibil pe perioada iernii si in fiecare an a oprit apa calda pe o perioada nedeterminata de timp. Ca o fata mare, a plans tot timpul ca nimeni nu-l ajuta. Dar nici nu a vrut sa renunte la functie ca sa se ocupe altcineva, mai competent.

Transportul public, la pamant

In 2004, Regia Autonoma de Transport Public (RATP) era cumva pe o linie de plutire, chiar daca existau datorii de 30,2 milioane de lei. In urmatorul an, datoriile s-au inmultit de aproximativ patru ori, ajungand la 118,5 milioane de lei, in 2009 fiind de 117,8 milioane de lei.

Bani bagati in Citadin degeaba

Situatia nu este roz nici la societatea de asfaltari a primariei. In 2004, datoriile erau de 7,7 milioane de lei. Dar, pana in 2009, Citadin SA a beneficiat de o infuzie puternica de fonduri din creditul Dexia, de 200 de milioane de lei. Mai bine de jumatate din credit a mers in lucrari de asfaltare, la care s-a lipit si Citadin SA. Chiar si asa, in 2010, datoriile societatii erau de 14,8 milioane de lei.

Datorii si la Salubris

Chiar daca fima Salubris SA detine monopol, a reusit din 2004 pana in 2009 sa-si dubleze datoriile, de la 3,4 milioane la 6,2 milioane de lei. In conditiile in care a marit tariful la salubritate in mai multe randuri, iar problema cainilor comunitari nu a fost rezolvata.

Treaba groasa la Termo-Service

Scandalul cel mai mare este la Termo-Service SA, societatea primariei care administreaza asociatiile de proprietari din municipiu. Aici, deputatii guvernarii pedeliste au anuntat ca vor apela la institutiile statului pentru efectuarea unor controale incrucisate. Sunt suspiciuni ca societatea a devenit un instrument politic al primarului Nichita, o modalitatea de a spala bani si de a deturna fonduri. A fost invocat si Corpul de Control al prim-ministrului ca instrument de verificare. "Presedintii de asociatie, acolo unde Termo-Service a preluat administrarea acestora, sunt transformati în sefi de scara, existand suspiciuni serioase ca acestia sunt platiti de Termo-Service printr-o forma care evita înregistrarile contabile. Toate aceste asociatii, desi exista, nu au comitet si în fapt nu functioneaza, iar uneori stampilele nu sunt tinute de asociatiile de proprietari, ci se regasesc chiar la Termo-Service. Termo-Service foloseste doua conturi mentionate chiar pe documente, unul pentru cheltuieli curente si unul pentru penalitati. Acest lucru genereaza mari disfunctii, existand cazuri concrete, în Bularga sau Nicolina, în care datoriile afisate nu sunt identice cu datoriile directe la furnizor. Incercarile de corectare a disfunctiilor de acest fel au generat presiuni pentru schimbarea presedintelui de asociatie", a declarat deputatul PD-L Nicusor Paduraru.

Informatia de Pascani - Pascaniul a ramas fara viceprimar

Ieri dimineata, fostul viceprimar Ioan Ionita a primit oficial comunicarea hotararii, luata in ultima sedinta de Consiliu Local, cu privire la schimbarea sa din functie. Astfel, de marti, municipiul Pascani a ramas, practic, fara viceprimar. „Astazi (ieri – n.r.) mi s-a comunicat hotararea cu privire la schimbarea mea din functie. Am eliberat deja biroul si tot ce mai era si le-am predat. Nu stiu cine va fi in locul meu sau cand comunistii de la PSD si securistul de la PNL, aici ma refer doar la primarul Grigore Craciunescu, ...

... deoarece restul liberalilor sunt persoane de treaba, vor stabili cand sa aleaga alta persoana”, a declarat fostul viceprimar al municipiului Pascani, Ioan Ionita. „In cursul zilei de ieri (luni – n.r.) s-a trimis comunicare cu privire la hotararea luata de consilierii locali din ultima sedinta ordinara de Consiliu Local. Astazi (ieri – n.r.) domnul Ioan Ionita a primit hartia respectiva si tot astazi dumnealui a predat cheile de la birou, a eliberat si biroul, a predat masina si este oficial doar consilier local. Urmeaza ca in urma negocierilor celor de la USL sa se stabileasca o noua persoana. Nu stiu cand se va face acest lucru. Poate dupa ce se vor intalni cei de la Uniune, sau cum se numesc, in sedinta”, a declarat si secretarul Primariei Pascani, juristul Mircea Zuzan. Amintim ca Ioan Ionita a fost schimbat din functia de viceprimar al municipiului Pascani din cauza protocolului USL.

Ceahlaul Neamt - După videoconferinţa de duminică, prefectul a chemat "la ordin"

Prefectul Mihai Archip a organizat o şedinţă de lucru cu şefii de servicii din cadrul Instituţiei Prefectului, pentru a discuta responsabilităţile Instituţiei Prefectului în raport cu cele transmise în videoconferinţa de duminică, de către premierul Boc. Astfel, priorităţile din perioada următoare, în viziunea inistituţiei Prefectului, ar fi: investiţiile guvernamentale, implementarea fondurilor europene, combaterea evaziunii fiscale, descentralizarea şi agricultura.

Duminică, şeful executivului nemţean, Mihai Archip, a participat la videoconferinţa lui Emil Boc cu prefecţii, la care au mai fost prezenţi subprefectul Vasile Şendrea şi şefii serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale, organizate în plan teritorial. În cadrul şedinţei au fost prezentate priorităţile actului de guvernare.

Prefectul Mihai Archip a dispus inventarierea problemelor pe care le întîmpină autorităţile locale în legătură cu proiectele de investiţii finanţate din fonduri guvernamentale şi cu finanţare externă, pentru proiectele de investiţii din fonduri guvernamentale (de ex: OG 7 sau HG 577) şi pentru proiectele cu finanţare din fonduri europene.

"Cu privire la absorbţia fondurilor europene, stăm bine la contracte semnate, stăm bine la contracte depuse, stăm încă prost la ce înseamnă rambursări de lucrări efectuate, iar ţara a făcut un efort uriaş să asigure banii necesari pentru continuarea acestor proiecte europene. În agricultură, plata la timp a subvenţiilor este importantă, banii au fost alocaţi, nu trebuie să existe întîrzieri la APIA sau APDRP din acest punct de vedere, pentru că avem o şansă cu anul agricol bun pe care-l avem. Dacă şi statul funcţionează bine, putem asigura un procent consistent în PIB al agriculturii", a declarat prefectul Mihai Archip.

Ceahlaul Neamt - Deputatul independent Ioan Munteanu, susţinător al lui Adrian Rădulescu

Decizia parlamentarului nemţean de a-l susţine necondiţionat pe ministrul secretar de stat în MADR, Adrian Rădulescu pentru cîştigarea mandatului de deputat în colegiul 6 a lăsat fără replică lumea politică nemţeană.

După ce a apărut în clipul de prezentare al lui Rădulescu, Munteanu a hotărît să fie alături de acesta în fiecare cătun al colegiului şi să îşi folosească influenţa şi popularitatea pe care o are în zonă pentru a tranşa victoria electorală a candidatului său favorit.

"Deşi mă aflu în inima Europei, gîndul meu e pe tarla, acolo în sudoarea pămîntului"

"Îl cunosc pe Adrian de multă vreme, spune Ioan Munteanu. Ca să fiu sincer, ne-am contrat de multe ori în dezbaterile extrem de aprinse pe care le-am avut în comisia de agricultură din Camera Deputaţilor. Şi asta, în condiţiile în care Rădulescu a avut întotdeauna o misiune foarte grea. A fost pus în postura delicată de a reprezenta pe rînd atît guvernul cît şi organizaţiile patronale din agricultură. Ca să vă daţi seama cît de greu i-a fost, gîndiţi-vă doar la faptul că unele măsuri ale Executivului nu i-au mulţumit întotdeauna pe agricultorii pe care îi reprezentase cu puţin timp înainte acelaşi Adrian Rădulescu. Îţi trebuie multă abilitate ca să împaci "capra cu varza" dar Adrian a reuşit întotdeauna să tranşeze disputele în favoarea agriculturii. Un înalt oficial român care l-a însoţit pe Rădulescu la Bruxelles îmi povestea despre o sintagmă celebră pe care acesta a folosit-o într-o şedinţă a comisiei de agricultură a Parlamentului European. "Deşi mă aflu în inima Europei, gîndul meu e pe tarla, acolo în sudoarea pămîntului. Aici nu gîndesc ca un ministru ci ca un ţăran simplu, pentru că deciziile care se iau aici trebuie să se regăsească în truda ţăranului român care aşteaptă soluţii, subvenţii plătite la timp, nu promisiuni sau strategii alambicate."

În sfîrşit, în colegiul 6 a venit … SPECIALISTUL

"Adrian Rădulescu e un specialist în agricultură, iar crezul său e mai presus de politică. Plimbîndu-mă pe uliţele satului meu natal am fost întrebat de un bătrîn despre soarta votului de pe 21 august. Atunci am înţeles că oamenii s-au săturat de politicianism ieftin, şi de declaraţii pompoase. Ţăranul vrea soluţii şi - credeţi-mă, nu mai are timp să le aştepte. Agricultura românească are, de asemenea, nevoie de soluţii clare, de fonduri, de agronomi bine pregătiţi. Asta pentru că şi agricultura româneasca, nu mai are nici ea timp să aştepte. Atunci am înţeles că răspunsul meu trebuie să fie unul tranşant. I-am spus bătrînului "că în sfîrşit, în colegiu 6 a venit … SPECIALISTUL!" L-am îndemnat să creadă în Adrian Rădulescu, pentru că acesta poate, pentru că ştie şi pentru că vrea să facă agicultură".

De la carul cu boi, la minister interviu cu Adrian Rădulescu, secretar de stat în MADR

-Domnule secretar de stat, sînteţi, toată ziua, prin comune. Cum e să vii din biroul de ministru-secetar de stat, în sat?

-E ca şi cum ai veni acasă. De fapt, acasă, pentru mine, asta este, să fii la ţară, între oameni, să stai de vorbă cu oamenii, să fii între ei,

-Aţi copilărit la ţară?

-O, da, în Mălăieşti, Prahova, o zonă de deal, frumoasă.

- Vă aminteşte colegiul 6 de această zonă?

-Sigur că da, poate şi de asta îi simt pe oameni atît de aproape de mine.

-Deci nu sînteţi copilul care văzut satul doar în vacanţă?

-Nu, sînt omul care am satul în sînge. Şi şcoala şi vacanţele am stat tot la ţară, iar despre vacanţe, că tot sînt copiii acum în vacanţă, ce să spun? Conduceam, vara, un atelaj cu boi, căram fîn de pe deal, în aduceam la CAP, îl făceam căpiţe, se creşteau atunci oi, vaci, capre, de toate. Aveam ocupaţie toată vara, eram un echipaj de doi elevi, dar mai erau şi alte echipaje, şi făceam concurs. Ne sculam dimineaţa pe la ora 4, pe răcoare, să se poată cosi fînul, şi stăteam pînă la 12 ziua. Apoi, ne duceam la rîu. Lăsam vitele la păscut, şi direcţia scăldat! La Vărbilău...

-Şi ce mîncaţi toată ziua?

- Mîncare? Dacă luam ceva de acasă, era bine. Dacă nu, tot ce găseam pe cîmp, prin copaci, şi erau plini copacii, cu pere, cu prune, cu mere. Erau de toate!

-Dar acasă, acasă, ce vă punea mama pe masă?

-Eram obişnuiţi, ca toţi oamenii de la ţară, cu brînză, cu lapte, punea şi mama în grădină, ardei, castraveţi, roşii...

- Şi ce-aţi fi vrut să vă pună mama pe masă?

-Scrob, vara, cu mărar şi cu ceapă verde, şi mai aveam o mîncare preferată - tocăniţă de pui, cu ceapă, cu ceapă multă. Pe asta o făcea bunica. O altă mîncare, care îmi place şi acum, şi o rog pe soţia mea s-o facă, e simplă, este carne la borcan cu mult mărar. Mi-a rămas, asta, o mare plăcere.

-Cîţi copii eraţi în casă?

-Doi. Şi nu eram răsfăţaţi! Mergeam desculţi, goi pînă la brîu, în pantaloni scurţi, toată lumea era a noastră! Cea mai mare plăcere era să simt între degetele de la picioare praful moale şi cald de pe drum!

-E praf şi pe Valea Prahovei, că acolo totul pare verde...?

-Da, era praf pe drumul spre scăldat, la Vărbilău, vă daţi seama, ce bucurie era cînd ajungeam la scăldat!

-Îmi dau seama şi ce se alegea de drumul cu praf cînd ploua...

-Da, atunci făcem din lutul de pe jos, un fel de bombe, aşa le ziceam, pe care le trînteam de lespezi.

-N-a fost o copilărie consumată în televizor...

-O, nu, nici vorbă, ce televizor? Aveam vreo 10 ani cînd s-a pus curent electric în comună la noi. Aveam, pînă la televizor, un aparat de radio, Albatros. Erau alte vremuri...

-Ştiţi că sînt oameni care le plîng? Era mai bine, era mai rău, ce credeţi?

-Nu putem judeca aşa radical, mai bine, mai rău...pe o parte era mai bine, parcă era lumea mai curată, mai respectoasă, mai sănătoasă, pe de altă parte, n-aveai acces la informaţie, nu prea ştiai ce e în lume, era greu.

-Dar cu şcoala? Cu respectul pentru profesori?

-Da, aici, aveţi dreptate, ştiu eu ce vreţi să spuneţi. Păi bine, pentru noi, învăţătorul era ca un zeu, iar profesorii...nu se întîmpla ce se întîmplă azi, nu numai la noi, ci şi în lume...dar să ştiţi că respectul pentru un om, fie că e profesor sau altceva, femeie de serviciu, vine din educaţia celor 7 ani de acasă. Cei 7 ani de acasă rămîn fundamentali pentru viaţa unui om.

-Ce ar trebui să înveţe copiii de astăzi?

-Respectul faţă de muncă! Să nu considere munca ceva ruşinos! Fiecare om care munceşte, de la cel care munceşte în stradă, de la femeia care fac curat şi pînă la profesorul universitar, toţi, fără excepţie, trebuie respectaţi! Toţi cei care îşi fac munca bine. Cît despre cei de la ţară, despre oamenii aceştia care au ţinut decenii întregi ţara asta cu pîine, mă plec în faţa lor!

Desteptarea Bacau - Proiectul pistelor de bicicleta, furat de PNL de la PSD

„Ciordeala” frateasca in USL Bacau

Furtul este la moda in USL Bacau. La sedinta de vineri a Consiliului Local (CL), primarul a surprins asistenta prezentand si promovand un proiect de hotarare vizand construirea de piste pentru biciclisti. In urma cu trei ani, consilierii locali ai PSD au initiat un proiect similar, intitulat la acel moment „Velo Bacau”. Astazi, pe certificatul de nastere a proiectului apare doar semnatura lui Romeo Stavarache.

Bacaul ar putea avea peste 14 kilometri de piste pentru biciclete, daca un proiect initiat de primar va obtine finantare de la Fondul de mediu. La ultima sedinta a CL, alesii au aprobat un studiu de fezabilitate vizand construirea in municipiu a peste 14.800 de metri liniari de piste. Valoarea totala a proiectului depaseste 3 milioane de lei. 6,6 kilometri de pista vor fi realizati pe o structura de 20 cm balast, 5 cm nisip, respectiv pavele autoblocante de 6 cm; restul de 8,2 kilometri vor fi executati pe o structura de 10 cm balast, 5 cm nisip si pavele autoblocante de 6 cm. Pistele pentru biciclisti vor fi amenajate pe Calea Republicii, Strada Marasesti, Bulevardul 9 Mai, Bulevardul Stefan cel Mare si Calea Moldovei.

SF facut de suceveni

Potrivit proiectului aprobat in sedinta de vineri a CL Bacau, studiul de fezabilitate pentru construirea pistelor a fost elaborat de o firma din Suceava, Wareso Prod SRL.

Consilierii locali au avut la mapa doar prima pagina a studiului de fezabilitate, respectiv un tabel cu doua cifre: una privind valoarea totala a proiectului (peste 3 milioane lei), cealalta privind valoarea constructiilor si a montajului (2,56 milioane lei). Wareso Prod este detinuta de Titi Andrei si are drept obiect "activitati de inginerie si consultanta tehnica legata de acestea".

Pistele PSD-ului in campania PNL-ului

Ideea construirii de piste pentru ciclisti este mai veche si, in prima faza, a apartinut consilierilor locali PSD. In toamna lui 2008, imediat dupa alegerile locale, acestia au prezentat CL Bacau un proiect vizand achizitia de catre municipalitate a 100 de biciclete, concomitent cu infiintarea de piste in lungul strazilor ce aveau trotuare suficient de largi. Intitulat de consilierii PSD “Velo Bacau”, proiectul nici nu a fost bagat in seama de conducerea Primariei. “Initiativa am avut-o impreuna cu consilierul Dorian Pocovnicu, inca de acum o luna. Este un proiect care se refera la promovarea mersului pe bicicleta. In principal, urmarim educarea copiilor in spiritul unei vieti sanatoase, chiar sportive. Ei sunt viitorul. Insa fara o pista special amenajata nu putem duce la bun sfarsit acest proiect”, declara, in septembrie 2008, consilierul local Irina Florea. Intre timp, proiectul a fost “confiscat” de liberali. Semnatura primarului Stavarache troneaza pe documentul aprobat de alesii locali vinerea trecuta.

Desteptarea Bacau - Pesedistii vor sa-l „supuna” pe Stavarache

Candidatii USL Bacau la localele din 2012, decisi de Ponta si Antonescu

Liderii partidelor ce compun USL Bacau schimba replici prin intermediul presei centrale. Viorel Hrebenciuc (PSD) a apreciat, intr-o declaratie data ziarului on-line „Gândul”, ca Romeo Stavarache (PNL) trebuie sa se supuna rezultatelor din sondaje si hotarârii „de la centru”. In replica, primarul bacauan afirma ca intre sondajele efectuate de PSD si cele ale PNL exista diferente procentuale notabile. Lupta „pe sondaje” intre cei doi politicieni e motivata de stabilirea candidatilor USL, pentru judetul Bacau, la alegerile locale de anul viitor. Data fiind notoria campanie conflictuala dusa de Stavarache impotriva pesedistilor bacauani, desemnarea candidatilor USL Bacau la localele din 2012 va fi realizata, cel mai probabil, de Ponta si Antonescu, cei doi co-presedinti ai Uniunii.

Social-democratii pun presiune pe colegii liberali din USL Bacau prin intermediul presei centrale. Intr-o declaratie data ziarului on-line Gândul la sfârsitul lunii iulie, Viorel Hrebenciuc a apreciat ca Stavarache va fi obligat sa se supuna rezultatelor din sondajele de opinie realizate in interiorul USL si care vizeaza desemnarea candidatilor Uniunii la alegerile locale de anul viitor. Liderul pesedist a precizat ca PSD conduce detasat in sondajul pentru sefia Consiliului Judetean Bacau, intre candidatul social-democrat si cel liberal diferenta fiind de peste 40 de procente. „Candidatul PSD pentru Consiliul Judetean are cu 40 la suta mai mult in sondaje decât cel al PNL”, a declarat Hrebenciuc pentru ziarul citat. El a adaugat ca Stavarache va trebui sa se supuna realitatii consemnate de sondaje, dar si deciziei de la centru.

Bumerangul Ionel Palar

Campania negativa dusa de Stavarache impotriva social-democratilor bacauani pare sa se fi intors impotriva acestuia. Razboiul anti-PSD si anti-Hrebenciuc a subminat functionarea USL in judet, Uniunea existând doar pe hârtie, multumita semnaturilor lui Benea si Palar care au parafat, in aprilie, la Bucuresti, nasterea USL Bacau. Fortarea candidaturii lui Ionel Palar la Consiliul Judetean, folosita pe post de pretext politic de Stavarache a transformat judetul intr-un câmp de batalie electorala. Pentru ca liderii judeteni ai PSD si PNL nu se inteleg nici in ruptul capului, desemnarea candidatilor USL Bacau la alegerile locale din 2012 va fi realizata, cel mai probabil, de co-presedintii Uniunii, Victor Ponta respectiv Crin Antonescu. De altfel, liderul PNL a dezvaluit ca unde vor exista neintelegeri va interveni „Centrul”. „Trebuie sa existe un for care decide in momentul in care exista asemenea cazuri in care si unii si altii isi revendica aceasta candidatura comuna.

Daca e comuna, sigur ca o s-o decida centrul, tinând cont de niste argumente”, a afirmat Antonescu saptamâna trecuta.

Principiul paritatii inclina in favoarea PSD

Mihai Voicu, vicepresedintele PNL, a declarat recent ca liberalii se asteapta ca in urma localelor din 2012 partidul sa aiba 12 presedinti de consilii judetene si 8 primari de municipii de resedinta. Voicu a mai spus ca potrivit calculelor facute de PNL, formatiunea ar putea obtine 10 presedinti si 10 primari, insa proportia 12 cu 8 este mai aproape de posibilitatile electorale ale partidului. In urma cu mai multe luni, liderul PNL – Crin Antonescu – sustinea ca desemnarea candidatilor USL va respecta, cu sfintenie, principiul paritatii si ca PSD si PNL vor fi obligate sa nominalizeze 21, respectiv 20 de candidati la consiliile judetene. In realitate, sondajele interne realizate de USL arata ca PSD are peste 25 de candidati mai bine clasati in cursa pentru consiliile judetene, depasind limita impusa prin paritate. Desi invocat, principiul paritatii va fi - cel mai probabil - abandonat, lasând loc negocierilor intre cele doua tabere, astfel incât USL, prin intermediul candidatilor nominalizati de PSD, sa obtina un numar mai mare de presedinti de consilii judetene. In contrapartida, este de asteptat ca social-democratii sa cedeze liberalilor un numar mai mare de candidaturi la primariile municipiilor de resedinta, PNL având o imagine mai solida in mediul urban.

Caseta

Renasterea Aliantei DA, profetita de Berca, il infunda si mai mult pe Stavarache. Oare il va suna pe Basescu?

Pozitia lui Stavarache in interiorul USL e subrezita de ultimele declaratii facute de Gabriel Berca, fostul sau coleg din PNL, ajuns presedinte la PDL Bacau. Intr-o interventie la televiziunea de casa a PNL Bacau, Berca a decretat ca, de mai mult timp, in judet functioneaza din nou Alianta DA si ca PDL si PNL s-ar intelege de minune, fapt ce ar submina consistenta USL Bacau. Declaratiile sefului PDL Bacau contin un sâmbure de adevar, daca luam in calcul faptul ca Stavarache si-a cultivat, de-a lungul timpului, mai multe relatii la vârful PDL, dintre acestea detasându-se – ca importanta - cea cu Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava, dar si prim-vicepresedinte al PDL. Flutur l-a vizitat pe Stavarache chiar la locul de munca - Primaria Bacau - in primavara lui 2009. In trecut, edilul bacauan a promis democrat-liberalilor, in cel putin doua rânduri, ca va trece la PDL. In plus, campania anti-PSD orchestrata in ultimele luni de seful PNL Bacau il prezinta pe acesta drept un inamic al USL si al partenerilor social-democrati din Uniune. Mai mult, Stavarache insusi se prezinta drept un companion al democrat-liberalilor. Intr-o convorbire inregistrata de ziaristii unei publicatii locale, primarul i-a amenintat pe acestia ca-i „toarna” la presedintele Traian Basescu. „Cer presedintelui României sa va desfiinteze pe toti! Sunt niste chestii care aduc deservicii foarte mari României! Is foarte afectat, foarte afectat”, s-a plâns Stavarache cu privire la un material de presa ce dezluia o parte din neregulile de la finantarea pasajului subteran

Ziarul de Bacau - Spatii verzi in municipiul Bacau

Consilierii locali bacauani au aprobat la ultima sedinta completarea domeniului privat al municipiului Bacau cu noi suprafete de teren pe care vor fi amenjate spatii verzi. In oras se deruleaza obiectivul de investitii “Creare si modernizare spatii verzi in municipiul Bacau”, proiect realizat prin programul POR 2007 – 2013, pe axa de sprijinire a dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere. Pentru derularea programului de marire a spatiului verde pe cap de locuitor, este necesar sa se puna la dispozitie suprafete de teren ce apartin municipiului Bacau, incluse in domeniul privat al orasului. In oras se lucreaza la noul parc din zona Olimpica, in timp ce Parcul Catedralei este functional pentru bacauanii care ajung aici in numar tot mi mare.

Monitorul de Galati – Marius Necula stie mai bine cine sunt candidatii USL decat cine va candida de la PDL

Dacă ar fi să îl credem pe cuvânt pe senatorul PDL Marius Necula, la ora actuală în cărţi pentru cursa pentru Primăria Galaţi ar fi liberalul Marius Stan, în timp ce pentru şefia Consiliului Judeţului ar urma să candideze social-democratul Nicolae Bacalbaşa. Senatorul Necula susţine că ar avea informaţii că acum două săptămâni ar fi avut loc o întâlnire la Bucureşti la care au fost prezenţi Victor Ponta, Crin Antonescu şi Liviu Dragnea, Marius Stan fiind anunţat de cei trei că el va fi canfidatul USL la Primărie. „ Aşa stau lucrurile la ora actuală. Nu ştiu dacă NIcuşor Ciumacenco va fi până la urmă el candidatul pentru Primăriei iar Eugen Chebac va fi candidatul alianţei pentru CJ”, a declarat senatorul. Necula mai afirmă că şi consevatorul Eugen Durbacă ar sta bine în sondaje şi că este un lucru sigur faptul că acesta va candida pentru un nou mandat de primar.

În timp ce nu a ascuns faptul că unii reprezentanţi ai PDL Galaţi au purtat discuţii cu liberalul Marius Stan pe tema posibilităţii ca acesta să candideze la Primărie din partea portocaliilor, propunere care nu a foast acceptată de liberal, senatorul Necula susţine că nu ar fi luat o decizie legată de candidatura sa la Primărie. „Pe data de 15 august trebuie să trimitem la partid, la Bucureşti, nominalizările privind candidaturile la Pimărie şi Consiliul Judeţului. Că vor fi Necula, Aramă sau alte nume nu ştiu, dar cert este că trebuie să fie membri ai PDL”, a declarat Marius Necula. Acesta susţine că va lua o decizie legată de candidatura sa la Primărie după ce va face un sondaj pentru a vedea cum stă în preferinţele gălăţenilor. Pentru că fotoliul de primar este numai unul, la fel şi cel de preşedinte al Consiliului Judeţului, bătălia care se anunţă pentru ocuparea lor va fi una grea.

Viata Libera Galati - Marius Stan ar fi refuzat oferta PDL

Democrat-liberalii gălăţeni nu şi-au ascuns niciodată interesul faţă de liberalul Marius Stan (FOTO) şi le-a surâs ideea de a-l avea candidat la Primăria municipiului Galaţi. Liberalul a avut, de altfel, şi o întâlnire cu liderul organizaţiei judeţene a PDL, Mircea Toader, şi cu premierul şi şeful partidului, Emil Boc.

Senatorul Marius Necula, liderul municipalei PDL a recunoscut ieri public că Marius Stan a respins oferta de a fi candidatul portocaliu la Primărie. „A fost o fereastră de oportunitate (sic!) pentru Marius Stan. Am înţeles de la dl Mircea Toader că a existat o discuţie şi un refuz din partea lui Marius Stan”, a spus Necula.

Dacă preşedintele Clubului de Fotbal Oţelul a fost pe „lista de achiziţii” a PDL, nu acelaşi lucru se poate spune despre preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac. În opinia senatorului, PDL ar trebui să îşi promoveze proprii oameni.

„După 20 de ani de importuri ar trebui să existe şi o viziune în a promova proprii oameni. Că omul respectiv se numeşte Necula, Aramă, Ionescu, Popescu, asta e o problemă internă. Dar a aştepta mereu să vedem ce pică de la alţii ca să luăm noi repede şi să avem sentimentul că astfel se creează un partid puternic… am rezerve”, a spus Necula.

„Crin şi Antonescu au decis”

Parlamentarul susţine că decizia USL este luată la Bucureşti şi că liberalul Marius Stan şi social-democratul Nicolae Bacalbaşa vor candida în 2012 pentru Primăria, respectiv, şefia judeţului. Potrivit lui Necula, acum două săptămâni Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Crin Antonescu i-ar fi spus lui Stan că în proporţie de 95-99 la sută va fi candidatul USL la fotoliul de edil al urbei.

În ceea ce priveşte PDL, Necula spune că pe 15 august organizaţia gălăţeană va trebui să comunice la centru numele posibililor candidaţi la primărie şi CJ.

Marius Necula este ferm convins că dacă va fi desemnat candidatul PDL la Primărie va şi câştiga mandatul. La fel de convins este şi că USL nu va lua peste 50 la sută din voturi nici la municipiu, nici la judeţ.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB