Dobrogea 9 august 2011

|

Cuget Liber Constanta - Pedeliştii şi liberalii se ceartă pentru Cazino

Cuget Liber Constanta - Liberalii ameninţă: candidat propriu la Primăria Năvodari!


Cuget Liber Constanta - Pedeliştii şi liberalii se ceartă pentru Cazino

PDL Constanţa a emis, ieri, un comunicat prin care face atacuri dure la adresa consilierului local din partea PNL, Ovidiu Cupşa, pe care îl acuză că este partizanul lui Mazăre

În comunicatul PDL-ului, se menţionează că, prin acţiunile sale, Ovidiu Cupşa a politizat campania „100 de zile pentru 100 de ani” dedicată salvării Cazinoului din Constanţa. Democrat-liberalii constănţeni specifică faptul că, prin însuşirea rolului de „manager de campanie”, dar şi de moderator principal de către Cupşa, campania a căpătat coloratură politică.

„Am remarcat politizarea mascată a campaniei, precum şi a dez-baterii publice, prin însuşirea rolului de «manager de campanie», dar şi de moderator principal de către domnul Ovidiu Cupşa, consilier municipal şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal. Cum partidul domnului Ovidiu Cupşa este astăzi partener de uniune cu PSD, se poate concluziona că domnul Radu Mazăre şi PSD sunt co-organizatori, din spatele cortinei, ai campaniei «100 de zile pentru 100 de ani»”, se menţionează în comunicat.

În text, se adaugă faptul că abordarea penelistului este „partizană”, deoarece se porneşte de la premiza că „nu se caută vinovatul pentru starea deplorabilă în care se regăseşte Cazinoul, ci doar soluţia pentru salvarea sa”. „Managerul campaniei nu a făcut nicio referire la clauzele contractului de con-cesiune încheiat între municipa-litate şi firma S.C. Queen Investments Inc. SRL, a cărui derulare a avut ca rezultat final avansarea stării de degradare a Cazinoului”, explică autorul comunicatului, Mihai Petre.

Documentul aminteşte că Ovidiu Cupşa face parte din Comisia Consiliului Local Municipal care se ocupă în mod direct cu adminis-trarea domeniului public şi privat, printre altele, şi a Cazinoului. În acest context, spun pedeliştii, „managerul campaniei avea la îndemână toate elementele nece-sare pentru a prezenta opiniei publice atât contractul de concesiune şi procesul verbal de predare-primire a clădirii Cazinoului de la concesionar, cât şi bugetul municipalităţii”.

De asemenea, în cadrul comunicatului, democrat-liberalii îi cer public „amicului Ovidiu Cupşa să aibă bărbăţia de a opta între calitatea de lider al Asociaţiei Absolvenţilor UMC Constanţa şi cea de vicepre-şedinte al PNL”.

În ceea ce priveşte soluţiile prezentate de către Asociaţia Absolvenţilor UMC, comunicatul menţionează că reabilitarea Cazinoului se poate face numai din bugetul municipalităţii şi apreciază ideea de colectă publică drept „jignitoare”.

„Niciun constănţean nu este vinovat că primarul Mazăre şi-a petrecut marea majoritate a mandatelor sale prin ţările calde sau pe catwalk, iar cu un an înain-tea campaniei electorale a observat starea avansată de degradare a Cazinoului. Plătim oricum foarte scump preţul iresponsabilităţii sale ca să ne permitem şi luxul de a pierde unul dintre puţinele simboluri naţionale ale municipalităţii. Consider că soluţia pentru reabilitarea Cazinoului se află în bugetul municipalităţii. Dacă eliminăm toate cheltuielile inutile, cu certitudine că vom găsi fondurile necesare”, specifică liderul Organizaţiei de Tineret a PDL.

Pedelistul aminteşte că preşe-dintele organizaţiei judeţene Constanţa a PDL, Christian Gigi Chiru, şi-a asumat public faptul că, dacă primarul Radu Mazăre va promova proiectul de hotărâre privind vânzarea clădirii, va declanşa procedura de suspendare a sa din funcţie.

Ce spune Ovidiu Cupşa

Referitor la comunicatul emis de către PDL, Ovidiu Cupşa a replicat:

„De când hotărăşte Mihai Petre ce trebuie să fac eu, pe ce funcţie trebuie să stau şi pe ce funcţie trebuie să rămân? Referitor la faptul că nu am vrut să găsim noi vinovatul, vă spun că noi nu suntem o asociaţie de procurori! Nu ne-am propus să găsim vinovaţii, pentru că nu avem această calitate. Scopul nostru a fost acela de a găsi un front comun de comunicare pentru liderii locali, indiferent de culoarea lor politică, care, în mod normal, nu discută între ei decât prin intermediul presei. Nu este nicio politizare şi până la urmă, dacă ne ferim ca dracul de tămâie de politică, nu facem nimic. Nu puteam să ne întâlnim la colţul blocului să discutăm despre reabilitarea Cazinoului. I-am pus pe toţi la o masă, şi de la PDL, şi de la PNL, şi de la PSD, şi de la minorităţi şi, zic eu, am reuşit să facem ceva. Primarul a acceptat să mai amâne punerea pe ordinea de zi a proiectului de vânzare, a decis predarea pentru suma de 1 leu, nu pentru suma reală la care este evaluat Cazinoul. Sunt doi paşi înainte. Îl invit pe domnul Petre să facă acţiuni cu rezultate similare. De altfel, noi nici nu permitem să dăm în cineva, nici în Mazăre, nici în prefect, în nimeni, pentru că pe noi ne interesează ca toţi să colaboreze şi să se alăture iniţiativei. Pe mine personal mă interesează reacţia publică şi am demarat această iniţiativă ca simplu cetăţean care, întâmplător, are şi funcţia de consilier, despre care, drept să vă spun, nu-mi dă foarte mare putere decizională”, a declarat Ovidiu Cupşa.

Acesta a specificat că acţiunile din cadrul campaniei vor continua, iar în data de 15 august, va fi organizat un eveniment dedicat Zilei Marinei şi implicit Zilei Cazinoului, care va fi finanţat din banii Asociaţiei Absolvenţilor UMC.

Cuget Liber Constanta - Liberalii ameninţă: candidat propriu la Primăria Năvodari!

Preşedintele organizaţiei locale a PNL Năvodari, Jean Paul Tucan, i-a transmis o scrisoare liderului PSD Năvodari, Nicolae Matei, prin care îl informează că liberalii îşi vor desemna, după data de 1 septembrie, un candidat propriu la funcţia de primar.

Pentru câteva localităţi con-stănţene, se pare că nu mai există loc de vorbă bună în ceea ce priveşte protocolul USL. La câteva luni de la semnarea protocolului de alianţă dintre PSD, PNL şi PC la nivel jude-ţean, liberalii încă simt nevoia să le reamintească pesediştilor că înfrăţirea presupune un parteneriat egal şi că PNL nu reprezintă „oaia neagră” a familiei USL.

După episodul cu primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, în care a plouat cu comunicate din ambele părţi, liberalii i-au scris şi unui alt primar pesedist.

Procedând aşa cum au afirmat la ultima conferinţă de presă că vor face, liberalii din Năvodari i-au trimis un ultimatum lui Nicolae Matei, prin care îl informează că „cel mai important principiu activ care stă la baza USL îl reprezintă principiul egalităţii”.

Documentul a fost depus, ieri, în jurul orei 15.45, la sediul PSD Năvodari, sub forma unei adrese în atenţia preşedintelui Nicolae Matei. În text, se menţionează că poziţiile de afront din interiorul Uniunii vor genera lipsă totală de încredere în proiectul USL, făcându-se referire directă la probleme existente la Năvodari în acest sens. Liberalii îi reamintesc lui Matei că a depăşit cu mult termenul acordat de către conducerea PSD Constanţa pentru semnarea protocolului de alianţă la nivel local. Aceştia îl acuză pe edil că, până acum, a apelat la „diverse tertipuri pentru neîndeplinirea prevederilor din protocol” şi menţionează că, după data de 1 septembrie, „PNL îşi rezervă dreptul de a-şi desemna un candidat propriu la funcţia de primar al oraşului, cu respectarea protocolului USL”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB