Muntenia 6 mai 2011

|

Ziarul Dambovita - "România este statul cu cel mai mare risc de saracie dupa Letonia"

Arcasu Braila - Deputatul Rizea Cristian doreşte schimbarea mentalităţii politicienilor

Obiectiv Calarasi - Drăgulin nu va renunţa la Primăria Călăraşi în favoarea lui Diaconu

Obiectiv Calarasi - Filipescu crede că la Călăraşi USL mai mult îl încurcă

Obiectiv Calarasi - Emil Boc i-a mulţumit deputatului Fuia pentru sprijin

Obiectiv Calarasi - Dumbravă: "Plombarea străzilor se face în Călăraşi cu unelte din Evul Mediu"

Observator Calarasi - Bugetul Consiliului judeţean a ajuns în instanţă

Ziarul Ancheta Arges - Dorin Falcă se simte la PDL ca în PSD

Bitpress Arges - Primarul PNL din Suseni, subevaluat la licitatia PDL Arges

Bitpress Arges - ,,Cei care joaca table la PDL Arges sunt complici la distrugerea Romaniei”

Bitpress Arges - Cornel Lazar: „Opozitia trebuie sa devina mai vocala!”

Bitpress Arges - Nicolae Banicioiu a venit croit pe senatorul Mircea Andrei

Republicanul Prahova - S-a încălcat morala creştină la Scorţeni/ Scrisoare către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Republicanul Prahova - Primarul Volosevici, ameninţat cu plângeri penale

Ziarul Altfel Pahova - La Scorţeni, au câştigat alegerile cei care n-au fost scoţieni

Impact Ialomita - Marian Croitoru este noul lider al tinerilor pedelisti ialomiteni

Ziarul Independent de Ialomita - Disciplină nemţească în filială românească. PD-L Ialomiţa face ce spune preşedintele

Giurgiu News - JIHAD IN PNL GIURGIU

Giurgiu News - BOGDAN CANTARAGIU CANDIDEAZA LA O FUNCTIE IMPORTANTA IN P.D.L.

Giurgiu News- CRIN ANTONESCU ISI MAI INDEPARTEAZA UN CRITIC DIN CONDUCEREA P.N.L.

Giurgiuveanul - Giurgiu, cel mai sărac judeţ din România

Saptamana giurgiuveana - Femeile liberale si sanatatea mediului

Saptamana Giurgiuveana - Judetul Giurgiu s-ar putea uni cu Bucuresti, Calarasi, Ialomita si Teleorman

Ziarul Dambovita - "România este statul cu cel mai mare risc de saracie dupa Letonia"

Europarlamentarul PSD+PC, Sabin Cutas, a interpelat Comisia Europeana cu privire la actiunile pe care aceasta le-a întreprins din ianuarie 2011 pâna în prezent pentru a îndeplini obiectivele de combatere a saraciei si a excluziunii sociale din cadrul Strategiei Europa 2020. Întrebarea scrisa adresata executivului european are la baza datele din 2009 cu privire la riscul de saracie în Uniunea Europeana, centralizate de catre Eurostat. În opinia europarlamentarului român, procentul de 22,4% pentru România demonstreaza ca modelul social european actual este unul defectuos, incapabil sa mai asigure bunastarea cetatenilor europeni, iar implementarea obiectivelor Strategiei Europa 2020 poate sa constituie un pas important în directia reformarii acestuia. Sabin Cutas considera ca: "bunastarea cetatenilor europeni reprezinta cel mai bun indicator pentru a masura eficienta modelului social european. În 2009, 16,3% din populatia europeana traia sub risc de saracie, statele membre care au aderat la UE în 2007 cunoscând procente îngrijoratoare (21,8% în Bulgaria si 22,4% în România, conform datelor centralizate de catre Eurostat). România este statul membru cu cel mai mare risc de saracie dupa Letonia. Din pacate, nu s-a reusit o estompare a inegalitatilor sociale produse dupa caderea regimului comunist, iar modelul social european, care a ajutat state cu o situatie economica precara, nu reuseste sa mai produca aceleasi efecte astazi." "Vorbim, pe drept cuvânt, despre un model social european în criza. Strategia Europa 2020 reprezinta un instrument puternic, prin care se doreste o reforma a acestuia. Platforma europeana de combatere a saraciei si a excluziunii sociale din cadrul Strategiei are drept scop ameliorarea accesului la piata muncii, la protectie sociala si o utilizare mai eficienta a fondurilor europene. Având în vedere ca intrarea în vigoare a propunerii era prevazuta pentru începutul anului 2011, am interpelat Comisia cu privire la pasii concreti pe care aceasta i-a înfaptuit pâna în prezent în realizarea acestor obiective. De asemenea, am cerut opinia Comisiei cu privire la actiunile pe termen lung necesare, atât la nivel european, cât si national, pentru atingerea unui nivel optim de bunastare sociala si pentru reducerea inegalitatilor sociale", a conchis deputatul european.

Arcasu Braila - Deputatul Rizea Cristian doreşte schimbarea mentalităţii politicienilor

Într-o luare de cuvânt în plenul şedinţei Camerei Deputaţilor, deputatul PSD de Brăila, Rizea Cristian a ţinut să le atragă atenţia colegilor săi din Parlamentul României, că pentru a schimba România, trebuie să se schimbe ei, mai întâi.

"Doamnelor si domnilor deputaţi,

Este evident momentul de răscruce în care societatea românească se regăseşte. Criza economică pare să se accentueze tot mai tare, dublată fiind de o criză morală şi socială.
Cea mai gravă este însă criza politică, considerentul principal al prăpastiei în care ne aflăm. Actuala conducere se încăpăţânează să rămână la guvernare în ciuda lipsei de credibilitate pe care populaţia o are în politicienii acestei coaliţii. De starea actuală a României se fac vinovaţi aceşti politicieni care prin clientela politică pe care şi-au creat-o, au devastat bugetul de stat şi au condamnat populaţia la sărăcie. 
La toate aceste blocaje în sistemul politic există o singură soluţie, şi anume schimbarea guvernului. Aceasta este singura posibilitate pentru a ieşi din criză, pentru a câştiga încrederea în conducători şi pentru a renaşte speranţa în rândul oamenilor. În caz contrar, vom avea parte de acelaşi scenariu binecunoscut deja: o ţară neguvernabilă, cu demonstraţii şi violenţe în stradă. Cu investitori care fug mâncând pământul. Cu guvernanţi corupţi, care se bazează doar pe un singur principiu de guvernare, antidemocratic. Cu o reducere tot mai dramatică a pensiilor şi salariilor.
Dezechilibrele economice influenţează tot mai mult viaţa cetăţenilor. Mă refer aici la fluctuaţiile cursului de schimb, la inflaţia galopantă şi la sărăcia general stabilită.
Din păcate, guvernanţii, nici acum în al doisprezecelea ceas, nu sunt conştienţi de haosul pe care îl creează. Nu sunt conştienţi că doar schimbarea lor poate reabilita România!
Deputat, Rizea Cristian"

Obiectiv Calarasi - Drăgulin nu va renunţa la Primăria Călăraşi în favoarea lui Diaconu

Zvonul că negocieri de ultimă oră între PNL şi PSD au hotărât că la Călăraşi, Răducu Filipescu (PNL) va fi candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean iar PSD-istul Virgil Diaconu va fi desemnat drept candidat pentru primăria Municipiului Călăraşi au cuprins repede lumea politică locală. Liberalii au reacţionat şi spun că nimic nu este adevărat. Totul a pornit după ce pe blogul unui jurnalist de la Bucureşti a apărut informaţia că "jocurile" sunt făcute la Călăraşi. Daniel Drăgulin, candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Călăraşi, spune, însă, că avem de a face doar cu nişte "petarde": "Dan Drăgulin este candidatul PNL la funcţia de primar şi numele său va apărea pe chestionarul de sondaj. Este exclusă orice negociere, sondajul dictează." Preşedintele Organizaţiei Judeţene Călăraşi a Partidului Naţional Liberal, Răducu Filipescu, spune şi el: "Ce să negociem? Există un protocol. Câtă vreme protocolul a fost negociat atâtea luni de zile... 15 mai - 15 iunie va fi sondaj. Cine iese primul, acela este candidatul USL. Şi cu asta... punct. Restul sunt abureli, diversiuni." Până la sondaj, Daniel Drăgulin ia pulsul municipiului în întâlniri cu locuitorii din diferite cartiere, pentru a afla care sunt nevoile acestora şi ce aşteptări au de la viitorul primar. Drăgulin spune că nu vine cu promisiuni ci doar cu lucruri concrete, care pot fi puse în practică. Deviza candidatului PNL este: "Să finalizăm tot ce am început". Drăgulin precizează că priorităţile sale sunt legate de găsirea de soluţii pentru crearea de locuri de muncă, îmbunătăţirea drumurilor, iluminatului public şi sporirea siguranţei cetăţeanului. Daniel Drăgulin mai spune că are soluţii şi pentru descongestionarea traficului din municipiul Călăraşi dar secretul îl va dezvălui doar după ce va veni la conducerea Primăriei.

Obiectiv Calarasi - Filipescu crede că la Călăraşi USL mai mult îl încurcă

Răducu Filipescu este din ce în ce mai sigur de reuşita în obţinerea celui de al treilea mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean Călăraşi. Cel puţin, aceasta este atitudinea liderului liberal, ceea ce i-a făcut pe unii să se ducă cu gândul că numai Tărăcilă s-a bucurat de atâta longevitate la putere. Filipescu se fereşte, însă, de comparaţie şi spune că n-are de gând să se compare cu fostul lider PSD. Cât despre cursa electorală de anul viitor, când se aşteaptă să obţină cel de al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu spune că "bătălia" va fi mai uşoară decât în 2008 pentru că, de data aceasta, s-a pregătit din timp. Filipescu nu are contracandidat în acest moment, fiind sigur că după cursa din interiorul USL el va fi susţinut de PNL, PC şi PSD în cursa pentru câştigarea celui de al treilea mandat. De PDL nu-i este teamă, mai cu seamă că democrat-liberalii nu şi-au anunţat candidatul pentru Consiliul Judeţean iar liderul PNL nu crede că va avea parte de o surpriză neplăcută din partea acestora. Răducu Filipescu nu s-a ferit să spună că Uniunea Social Liberală (PSD+PNL+PC) nu este deloc avantajoasă pentru liberalii de la Călăraşi, acesta fiind de părere că, singuri, PNL-iştii ar fi câştigat mai multe mandate în administraţia locală din judeţ: "Noi aveam o ţintă, ce-i drept, destul de curajoasă, dar foarte bine gândită şi stabilită: să luăm undeva la 50%. Ceea ce era extrem de greu dar nu imposibil." Filipescu admite că singurul avantaj pe care l-ar avea PNL de pe urma construcţiei politice USL este faptul că, în cursa pentru Primăria municipiului Călăraşi, un candidat susţinut de trei partide va avea şanse mai mari să-l învingă pe Nicolae Dragu.

Obiectiv Calarasi - Emil Boc i-a mulţumit deputatului Fuia pentru sprijin

Vizita premierului Emil Boc la Călăraşi, marţi, 3 mai, i-a luat prin surprindere pe călărăşenii de rând dar cu siguranţă nu şi pe PDL-işti care dorind să fie siguri că totul va merge strună au închiriat două săli.

Deşi democrat-liberalii au închiriat şi sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, între orele 14-17, întâlnirea dintre PDL-işti şi Emil Boc a avut loc în incinta fostului Hotel Perla, actual Hotel Sport - aparţinând de Clubul Sportiv Municipal. Măsurile de securitate nu au fost excepţionale, Emil Boc preferând ca vizita sa de campanie electorală internă să fie cât se poate de discretă, motiv pentru care şi PDL-iştii au ales să se întâlnească cu premierul într-un loc mai ferit. Emil Boc a fost aşteptat de membrii Consiliului Director de Conducere al PDL Călăraşi, directori de instituţii deconcentrate, parlamentari şi primari PDL din tot judeţul. Premierul a venit la întâlnirea politică însoţit de mai mulţi parlamentari şi membri ai Guvernului care-l susţin în candidatura pentru obţinerea a încă unui mandat, dintre care amintim pe Elena Udrea, Roberta Anastase, Ioan Oltean, Gheorghe Flutur, Traian Igaş, Gheorghe Falcă, Daniel Funeriu, Valeriu Tabără. Un mai vechi susţinător al lui Traian Băsescu şi Emil Boc, primarul municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu, a fost şi el prezent la întâlnirea premierului cu democrat-liberalii. Deşi este membru al UNPR, primarul Nicolae Dragu nu s-a sfiit să-şi arate aprecierea faţă de premier strigând tare: "Boc preşedinte", dând de înţeles că în viitoarea colaborarea cu PDL, primarul Călăraşiului şi-ar dori ca democrat-liberalii să fie conduşi tot de Emil Boc.

După o întâlnire privată cu PDL-iştii de la Călăraşi, departe de ochii jurnaliştilor, Emil Boc a susţinut şi o declaraţie de presă în care nu s-a sfiit să invoce un parteneriat cu Traian Băsescu: "În parteneriat cu preşedintele României dorim să impunem un alt mod de a face politică , o politică centrată pe nevoile oamenilor si pe aspiraţiile lor, chiar dacă am fost nevoiţi să luăm măsuri mai aspre în condiţiile crizei economice." Emil Boc i-a mulţumit pentru sprijin şi liderului PDL Călăraşi, deputatul Stelian Fuia, unul dintre cei 33 de preşedinţi de organizaţii judeţene PDL care-l vor pe Emil Boc încă un mandat în fruntea partidului.

Obiectiv Calarasi - Dumbravă: "Plombarea străzilor se face în Călăraşi cu unelte din Evul Mediu"

Aproape că a devenit redundant să ne minunăm că în fiecare primăvară, în Călăraşi, apar gropile în asfalt. Multe, foarte multe. Nu mai are rost să spunem de ce se întâmplă asta, toată lumea ştie. De curând, a început "marea" asfaltare, mai exact, nişte băieţi cu un lighean ce seamănă mai degrabă cu o maşină de făcut vată pe băţ, bat cu maiul nişte maglavais ca un fel de asfalt în miile de gropi din oraş. Că metoda este una arhaică, demnă de un secol demult îndepărtat, se poate vedea de la o poştă. Problema e că metoda aleasă de Primărie nu e una bună pentru că nu ţine. Consilierul local Virgil Dumbravă s-a declarat uimit de modul cum se repară străzile la Călăraşi în 2011. "Am văzut nişte indivizi care băteau cu beţele întro găleată, pe stradă, nu realizam ce fac. Mi-am dat seama apoi că astupă găurile. Ajungem de râsul lumii, folosim unelte din Evul Mediu." Pentru şoferii călărăşeni este un adevărat chin să facă faţă miilor de gropi şi, de parcă nu era suficient, oraşul mai este împânzit şi cu zeci de limitatoare.

Observator Calarasi - Prefectul s-a întâlnit cu secretarii primăriilor

Secretarii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Călăraşi au participat miercuri, 4 mai a.c., la o acţiune organizată de Instituţia Prefectului ce a avut ca scop eficientizarea activităţii administraţiei publice locale. ''Este prima întâlnire a Instituţiei Prefectului cu secretarii, menită să îmbunătăţească profesionalismul, să profesionalizeze practic administraţia publică la nivelul judeţului. Este o acţiune, nu binevenită, ci extrem de necesară la nivelul judeţului, pentru că au avut ocazia, de această dată, să se întâlnească, să socializeze şi să facă un schimb de experienţă, dar să afle şi care este opinia Instituţiei Prefectului în diverse aspecte'', a declarat prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat. De asemenea, Emil Muşat a mai precizat că în cadrul întâlnirii, pe lângă discuţiile referitoare la normele legislative de actualitate, au fost prelucrate circularele transmise de Instituţia Prefectului către primării în cursul anului 2010 şi în primul trimestru al anului 2011, în vederea asigurării unei bune informări şi a unui mod unitar de acţiune la nivelul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ. Precizăm că în judeţul Călăraşi sunt 55 de unităţi administrativ-teritoriale, dintre care 2 municipii, 3 oraşe şi 50 de comune.

Observator Calarasi - Bugetul Consiliului judeţean a ajuns în instanţă

Prefectul Emil Muşat a decis atacarea în contencios administrativ a hotărârii de Consiliu judeţean prin care a fost aprobat bugetul judeţului Călăraşi pe anul 2011. Motivul atacării îl reprezintă procedura, modul de adoptare a hotărârii. Astfel, în cadrul conferinţei de presă susţinută ieri, 2 mai a.c., prefectul Emil Muşat a declarat că instanţa a stabilit primul termen de judecată pe data de 17 mai a.c., în ceea ce priveşte litigiul între prefectură şi Consiliul Judeţean Călăraşi. "Aspectele sesizate care ne-au determinat să recurgem la atacarea acestei hotărâri ţin de procedura de adoptare a hotărârii, respectiv modul de adoptare cu respectarea legii, pe articole şi anexe, fapt care are relevanţă, nu este un moft al Instituţiei prefectului, are relevanţă pentru că unele anexe nu trebuiau votate de unii consilieri care sunt în conflict de interese. După analiza făcută de Instituţia prefectului s-a constatat că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la alineatul 75 şi 77 din Legea 393/2004 privind statutul funcţionarului public", preciza în urmă cu câteva zile prefectul Emil Muşat.

Ziarul Ancheta Arges - Dorin Falcă se simte la PDL ca în PSD

In ultima vreme, aşa de mulţi pesedişti au trecut pragul PDL Argeş şi s-au aşezat confortabili pe canapea la o cafea, la o negociere, încât unii dintre pedelişti se simt stingheri în propriul partid. N-a fost primar PSD care să nu treacă pragul pedeliştilor, mânaţi de curiozitate, de nevoie, de propriile frustrări politice. Mirarea lor este că o dată intraţi în sediul PDL dau peste alţi colegi şi cu privire furişe întreabă: „Şi tu!?”. Săptămâna trecută, sediul PDL s-a transformat din nou în fântâna de leac a unor social-democraţi. Clădirea portocalie pare să devină neîncăpătoare chiar şi pentru pedelişti. Este şi cazul şefului Direcţiei Finanţelor Publice Argeş, Dorin Falcă, acesta trezindu-se în propriul partid într-o mare de pesedişti. De cum a urcat scările, Falcă a văzut roşu în faţa ochilor. „M-am uitat în stânga, un primar de la PSD din nord, în dreapta lui, alt primar PSD, pe scări urcau alţi doi tot pesedişti, în faţă, doi jurişti de la CJ. Bă, ce dracu, am greşit eu partidul?! Am avut impresia că am intrat la PSD!”, a mărturisit şeful Finanţelor. Gura păcătosului..

Ziarul Ancheta Arges- Boureanu, pupături de taină cu primarii PDL

Conform unor surse politice, Cristian Boureanu a precizat într-un grup de prieteni că a preferat să facă un pas înapoi şi nu s-a mai implicat în viaţa filialei PDL Argeş pentru binele acesteia.

Deputatul Cristian Boureanu este unul dintre susţinătorii lui Vasile Blaga la şefia PDL. Totodată, el este şi deputat de Argeş, în caz că aţi uitat. Nu avem cum să nu fim răutăcioşi, dar de când a predat ştafeta filialei, Cristi Boureanu n-a mai pus piciorul prin colegiu. Dacă Vasile Blaga nu ar fi venit în Argeş, odată cu prezentarea moţiunii sale, nici poporul nu l-ar fi revăzut pe Cristian Boureanu, care e viu, oameni buni, dar nu face declaraţii politice decât la Realitatea TV. Deputatul a stat cuminte la întâlnirea cu filiala PDL Argeş, a avut o alocuţiune de susţinere pentru Vasile Blaga şi apoi a dispărut în noapte. După ce întâlnirea de la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” s-a terminat, Boureanu a plecat grăbit spre Bucureşti, ca şi cum nu ar fi vrut să mai audă de filiala din Argeş. A petrecut însă câteva minute bune în compania primarilor PDL, Constantin Bâlea de la Oarja, Ion Năftănăilă de la Albeştii de Muscel, Ion Dumitrache de la Poiana Lacului, Iulian Miu de la Ungheni. Retraşi într-un colţ, s-au luat în braţe, s-au pupat şi şi-au spus cuvinte secrete la urechi. Întâlnirea nu a durat foarte mult şi s-a terminat cu cuvintele deputatului: „Aveţi putere în voi în continuare”, după care le-a urat Paşte fericit. A părut ca urarea unui om care îşi ia adio de la nişte prieteni vechi.

Bitpress Arges - Un consilier local cere autonomia Muscelului si interzicerea PSD la Campulung!

In cadrul conferintei de presa a organizatiei din Campulung a Partidului Romania Mare, consilierul local Dan Sipoteanu a declarat ca el crede ca Muscelul ar trebui sa devina o regiune autonoma. El s-a declarat nemultumit ca banii care se colecteaza din taxele si impozitele platite de catre musceleni se administreaza de catre guvern, iar cea mai mare parte a sumelor care se intorc sunt retinute la Pitesti. 

El a exemplificat nedreptatea care i se face Muscelului de catre guvernul PDL prin starea drumului dintre Campulung si Pitesti. Insa Dan Sipoteanu a mai precizat ca este la fel de suparat pe toate partidele care au fost la guvernare, sustinand ca, tinand cont de raul facut Campulungului, Partidul Social Democrat “ar trebui sa fie interzis incepand de la Stalpeni”. Proaspat numit in locul consilierului Marinica Fologea care si-a depus demisia, Bebe Lambescu i-a tinut isonul, declarand ca PSD a nenorocit orasul prin vanzarea uzinei ARO “la un pret cat trei apartamente”.

Bitpress Arges - Primarul PNL din Suseni, subevaluat la licitatia PDL Arges

Nu toti primarii sunt ca Ion Dumitru din Albota, mangaiati pe crestet si ridicati cu lautari, chefuri si miliarde din leaganul PSD. Radu Doru, primarul liberal din Suseni, nu a avut parte de o curte... romantica din partea democrat-liberalilor. Acesta a fost pur si simplu sunat – nici macar invitat la un Cico – si i s-au oferit niste miliarde acolo, ca la capul bugetului de rezerva aflat la dispozitia lui Emil Boc. Primarul Doru a marturisit ca suma care i s-a oferit era prea mica, dupa care a incercat sa o intoarca, afirmand ca a fost un mod politicos de a refuza, pentru ca primarii PNL au... moralitate. Probabil ca fix aceeasi moralitate pe care a avut-o si primarul din Babana, Bebe Ivan.

,,Am fost si eu sunat cu oferta de la PDL Arges. Mi s-a spus ca mi se poate oferi o suma pentru investitii, nu va spun cat, dar i-am raspuns ca este prea mica. , mi s-a raspuns” a declarat primarul din Suseni. Intrebandu-l daca pentru o suma mai mare ar fi batut palma, edilul liberal a declarat: ,,Trebuie sa tinem cont si de moralitate”. Acesta a mai marturisit ca nu a fost amenintat sau presat si ca, desi in ultimul timp la primaria pe care o conduce controalele sunt la ordinea zilei, nu este vorba decat de o... coincidenta nefericita.

Bitpress Arges - ,,Cei care joaca table la PDL Arges sunt complici la distrugerea Romaniei”

Potrivit lui Nicolae Banicioiu, presedintele tinerilor PSD, ,,cei care joaca table la PDL Arges sunt complici la distrugerea Romaniei”. Banicioiu a facut referire si la primarul Ion Dumitru de la Albota, acolo unde, sustine acesta, locuitorii nu vor vota cu PDL in proportia la care spera democrat-liberalii. 

,,Fac apel la cei care joaca table la sediul PDL Arges si le spun ca sunt complici la distrugerea Romaniei, alaturi de cei care iau masurile acestea aberante. Joaca table cu Mircea Andrei, un om care la randul sau contribuie la distrugerea Romaniei. Oamenii care se duc acolo trebuie sa fie constienti la ce sunt partasi. Nu avem instrumente sa-i convingem pe primari sa nu plece sau sa nu tradeze, singurul argument este ca noi suntem de partea buna a baricadei. Am discutat inclusiv cu primari ai PDL care erau foarte constienti de faptul ca, semnand contracte pentru sali de sport, s-au inchis spitale, scoli, s-a renuntat la ambulante…. Stiu ca vor da cu subsemnatul pentru ca multi dintre ei au inceput sa aiba dubii, intrucat primesc, o data cu banii pe contract, si firma cu care trebuie sa lucreze si comisionul practicat. Va trebui sa dea niste raspunsuri pentru toate acestea.” a comentat Banicioiu.

Intrebat ce opinie are despre transferul anului la capitolul primari, Banicioiu a raspuns: ,,Am auzit ceva cu primarul de la Albota, dar nu cred ca locuitorii sunt atat de atrasi de PDL si nici ca vor vota cu acest partid. Cred ca in Albota nu stau altfel lucrurile decat stau in intreaga tara. Si cei de acolo au aceleasi probleme, tot la spitale de stat se duc, pensia tot mica le vine si nu cred ca au unde sa se angajeze, ca nu am auzit ca s-a ridicat vreo fabrica in ultima perioada. Poate le da primaria 500 de euro pe luna...”.

Bitpress Arges - Cornel Lazar: „Opozitia trebuie sa devina mai vocala!”

Cornel Lazar, presedintele PC Arges, a declarat joi, 5 mai, ca Opozitia, atat in judetul nostru, cat si la nivel national, nu este suficient de vocala pentru a scoate in relief lucrurile rele facute de actuala guvernare. In opinia lui Lazar, ar trebui sa existe mai multa forta in actiunile si declaratiile membrilor Uniunii Social Liberale, respectiv PSD, PNL si PC. „Exista prea multa liniste din partea Opozitiei.

Sa nu deranjeze, asa parca se comporta. Eu vreau sa cred ca va veni timpul cat mai repede ca Opozitia sa isi arate forta. Mai ales ca acest Guvern condus de Emil Boc se mai bucura, conform sondajelor, de sustinerea a doar 15% dintre cetateni”, a spus Cornel Lazar. Adrian Bughiu, seful organizatiei de tineret a
PC Arges, a fost si mai transant.

„Daca vocea Opozitie ar fi mai vehementa, lucrurile s-ar mai schimba. Asistam la o comoditate excesiva din partea Opozitiei in Arges, iar acest lucru nu este normal”, a spus Bughiu. Conservatorii cred ca o parte din aceasta stare de fapt este cauzata si de problemele pe care le-a avut Constantin Nicolescu, presedintele PSD Arges.

Saptamana viitoare va avea loc prima conferinta de presa comuna a USL Arges intr-un sediu nou.

Bitpress Arges - Nicolae Banicioiu a venit croit pe senatorul Mircea Andrei

Spuneam zilele trecute ca PSD face greseli din ce in ce mai mari, si asta pentru ca a intrat in jocul PDL si se rezuma in majoritatea timpului la a comenta evenimente sau declaratii fabricate de catre oamenii partidului aflat la guvernare. Sosit la Pitesti pentru a ecologiza… ,,gunoiul portocaliu” alaturi de organizatia de Tineret a PSD Arges, Nicolae Banicioiu, liderul tinerilor pesedisti la nivel national, a dedicat conferinta de presa a partidului lui Mircea Andrei, seful PDL Arges. Astfel, din doua in doua fraze, numele senatorului era rostit de-a dreptul obsedant.

Dincolo de acuzele aduse de Banicioiu liderului portocaliu, serviciul pe care i l-a facut este cu mult mai mare si asta pentru ca Mircea Andrei isi consolideaza pozitia de ,,cel mai temut dintre pamanteni”, pozitie care il avantajeaza de minune in strategia politica pe care o practica. Banicioiu a amintit de scandalurile legate de afacerile mai mult sau mai putin dubioase derulate de catre senatorul Andrei, de legatura acestuia cu Sorin Ovidiu Vantu, dar si de maniera in care colectioneaza primari PSD si oameni de afaceri odinioara fideli liderilor social-democrati din Arges.

Republicanul Prahova - S-a încălcat morala creştină la Scorţeni/ Scrisoare către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Senatorul prahovean, Iulian Bădescu a transmis Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române o scrisoare prin care sesizează în încălcare a moralei creştine de către reprezentanţii PD-L implicaţi în campania electorală de la Scorţeni. “Cunoscând osârdia cu care susţineţi cultivarea unui dialog activ şi a unei colaborări deschise între cler şi credincioşi, între Biserică şi societate, îndrăznesc să Vă fac cunoscute unele fapte pe care eu le consider a fi contrarii valorilor moralei creştine şi potrivnice învăţăturii Bisericii noastre: În duminica de după Sărbătoarea Învierii Domnului, în comuna prahoveană Scorţeni cetăţenii au fost chemaţi la vot, pentru a-şi alege primarul. În toate zilele Săptămânii Luminate, reprezentanţii unuia dintre partidele politice implicate în campania electorală au oferit locuitorilor comunei daruri şi bani, cerându-le ca, în schimbul acestora, să jure cu mâna pe Biblie că vor vota cu candidatul susţinut de partidul respectiv. Nu am căderea să-i judec pe alţii, dar cred că astfel de practici, care aduc o gravă atingere credinţei şi aruncă în derizoriu Cartea Sfântă, nu ar trebui să fie tolerate de Biserica Ortodoxă Română”, se arată în scrisoarea transmisă de parlamentarul social-democrat.

Republicanul Prahova - Primarul Volosevici, ameninţat cu plângeri penale

Senatorul social-democrat Iulian Bădescu îl acuză pe primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, de faptul că încearcă să manipuleze consilierii locali şi opinia publică, scopul fiind acela de a creşte profiturile operatorilor de servicii publice Dalkia şi Apa Nova. Potrivit parlamentarului prahovean, prin manevrele pe care le pregăteşte edilul şef al municipiului reşedinţă de judeţ, bugetul local ar putea suferi o grea lovitură.

Cu doar câteva ore înaintea şedinţei ordinare a legislativului ploieştean, senatorul PSD Iulian Bădescu, reprezentantul în Parlament al cetăţenilor din nordul şi centrul Ploieştiului, dar şi al celor de pe Valea Slănicului, a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a atras atenţia asupra unor nereguli care apăreau în unele proiecte de hotărâre ce urmau a fi supuse atenţiei aleşilor. În cadrul acestei întâlniri cu presa, parlamentarul a arătat, din nou, că primarul Andrei Volosevici ”nu este un om responsabil”, dar şi că acesta se pregăteşte pentru a da o lovitură serioasă bugetului local. Astfel, Bădescu a explicat că Volosevici a semnat deja un protocol în vederea eşalonării plăţii datoriilor administraţiei locale către SC Dalkia Termo Prahova SRL, fără ca documentul să fie prezentat sau supus aprobării în Consiliul Local ori în Comitetul de Coordonare al societăţii din care fac parte reprezentanţi ai CL, dar şi că democrat-liberalul doreşte semnarea altor două documente care au drept scop creşterea profiturilor operatorului de termoficare şi ale Apa Nova. ”Este necesar să avem o explicaţie publică din partea primarului cu privire la motivele pentru care a ales să ocolească votul Consiliului Local şi să îşi asume, în nume personal, această decizie. Mai mult, în protocolul menţionat nu este lămurită situaţia penalităţilor de întârziere datorate societăţii de către municipalitate”, a arătat Bădescu într-o scrisoare deschisă pe care le-a adresat-o consilierilor locali ai Ploieştiului.

Manevre marca Volosevici

Potrivit reprezentantului PSD, edilul şef urma să supună atenţiei Consiliului Local două proiecte privind încheierea unor protocoale prin care municipalitatea se angaja să plătească - din bani publici - asfaltarea şi/sau betonarea gropilor pe care SC Dalkia Termo Prahova SRL şi Apa Nova le sapă pentru efectuarea de intervenţii, lucrări noi şi reparaţii şi pentru branşamente/racordări la reţeaua de termoficare şi la cea de apă-canal, în schimbul reducerii cu 50% pentru populaţie şi pentru societăţile comerciale a costurilor lucrărilor de branşare şi a obţinerii, în regim de gratuitate, a avizelor aferente. Respectivele proiecte de hotărâre au fost însă, retrase de pe ordinea de zi ca urmare a sesizărilor senatorului Iulian Bădescu făcute atât în cadrul conferinţei de presă, cât şi prin intermediul unei scrisori deschise adresată membrilor CL. ”Astăzi (n.r. miercuri), se încearcă manipularea consilierilor locali şi a opiniei publice de către domnul primar Andrei Volosevici în sensul unui ajutor direct dat celor doi operatori de servicii publice, Dalkia şi Apa Nova, ajutor care se va reflecta probabil în profiturile obţinute de cele două companii. În acelaşi timp, vorbim despre o lovitură directă dată bugetului Ploieştiului, un furt din buzunarul ploieştenilor, un transfer de bani din buzunarul ploieştenilor în buzunarul celor doi operatori”, a declarat parlamentarul. Acesta a arătat că, deşi primarul a constatat, subit, după trei ani de mandat, că tarifele de branşare la apă, canal, apă caldă, energie termică sunt exagerat de mari, grija sa pentru binele cetăţenilor nu este una reală. ”Această constatare maschează grija domniei sale faţă de aceste tarife printr-o propunere adresată Consiliului Local prin care nu face altceva decât să îşi asume obligaţii foarte mari faţă de cei doi operatori în schimbul gratuităţii avizelor de racordare care nu sunt cele care grevau tarifele de branşare. Primarul propune un lucru incacceptabil: acela de a pune în cârca bugetului local lucrările de asfaltare, betonare, pietruire pe care cei doi operatori le fac în acest moment, în condiţiile în care nu a fost făcut un studiu de impact privind reflecţia în bugetul local a unor astfel de lucrări”, a declarat senatorul Iulian Bădescu. De asemenea, acesta a subliniat că este de acord cu reducerea tarifelor de branşare la reţelele de termoficare şi de alimentare cu apă/canalizare şi că doreşte ca toţi ploieştenii să beneficieze de o astfel de facilitate. ”Nu vreau să fiu greşit înţeles: am susţinut şi sunt de acord cu reducerea tarifelor de branşare la reţelele de termoficare şi de alimentare cu apă/canalizare pentru toţi ploieştenii, atât persoane fizice, cât şi persoane juridice (societăţi comerciale, asociaţii de proprietari/locatari etc.). Pledez, însă, pentru un tratament echitabil şi nediscriminatoriu aplicat tuturor ploieştenilor. În consecinţă, consider că ar fi bine ca de această reducere să beneficieze şi cei care s-au branşat la reţelele de utilităţi anterior adoptării şi semnării acestor protocoale: pentru a nu-i dezavataja, primăria ar trebui să restituie banii tuturor celor care s-au branşat în perioada scursă până acum din mandatul primarului Volosevici, plătind taxe, avize, branşamente, asfalt, beton etc. Altfel, toate aceste manevre ale edilului sef, dolosive din punctul meu de vedere, nu pot fi puse decât pe seama faptului că, peste un an, vom avea alegeri locale”, se arată în scrisoarea deschisă a parlamentarului PSD adresată consilierilor locali.

Tipărirea ziarului Primăriei Ploieşti, suportată de Dalkia

Potrivit senatorului Iulian Bădescu, primarul Andrei Volosevici intenţionează ca, prin semnarea unor astfel de protocoale care favorizează Dalkia şi Apa Nova, să le aducă mulţumire celor două societăţi pentru serviciile pe care acestea i le-au făcut la un moment dat. Un bun exemplu în acest sens este acela că – spune parlamentarul PSD - finanţarea pentru tipărirea ziarul municipalităţii, ”D`ale Ploieştilor”, a fost suportată de societatea de termoficare. ”Din informaţiile mele, factura pentru tipărirea acestui ziar a fost făcută pe numele Dalkia. Deci Dalkia nu a sponsorizat Primăria Ploieşti, care este proprietarul şi editorul ziarului, ci a plătit direct tiparul. De aceea, Dalkia e beneficiarul direct al unor hotărâri favorabile”, a afirmat senatorul social-democrat, subliniind că, din punctul său de vedere, Curtea de Conturi ar trebui să ceară date cu privire la procedura prin care au fost stabilite societăţile care se ocupă de DTP-ul publicaţiei şi de tipărirea acesteia.

Senatorul Iulian Bădescu a anunţat că, deşi este nemulţumit de modul în care îşi fac datoria organele care urmăresc fluxurile financiare ale Primăriei Ploieşti şi legalitatea actelor întocmite de această instituţie, va face o serie de plângeri penale cu privire la faptele edilului şef al municipiului reşedinţă de judeţ. ”Ne este teamă să nu părem ridicoli pentru că ne uităm la ce se întâmplă cu doamna Anastase. Dânsa are o plângere penală de mai bine de şase luni şi totuşi nu i se întâmplă nimic. Cu toate acestea, o să demarez o serie de plângeri penale cu privire la ilegalităţile pe care primarul Andrei Volosevici le face în Ploieşti”, a mai precizat, în încheiere, Bădescu.

Ziarul Altfel Pahova - La Scorţeni, au câştigat alegerile cei care n-au fost scoţieni

„Experimentul Scorţeni” a luat sfârşit duminică, 1 mai, cu o mamă de bătaie administrată de PDL, la funduleţul gol al nou-născutului USL. Candidatul susţinut de portocalii, Mişu Neacşu, da, maică, ăla cu peştele congelat, mălaiul, uleiul, cănile, cafeaua şi excursiile copiilor la circ, s-a impus aproape la scor de neprezentare, în faţa liberalului Iulian Barbu, deşi în comună au fost văzuţi, în weekendul trecut, şi capii Uniunii, în frunte cu fruntea lată a lui Victoraş Ponta. Din păcate pentru ei, au fost văzuţi doar în weekendul trecut, spre deosebire de toţi şmecherii de la PDL, care mai aveau niţel şi se mutau acolo…

Cum bine spunea, duminica trecută, Roberta Anastase, totul a fost un test. Uniunea debuta într-un meci oficial, pe mâna liberalilor, iar pedeliştii urmau să vadă ce au pierdut în anii ăştia de guvernare, mai exact, dacă şi-au pierdut abilitatea de a câştiga alegeri. Altfel spus, dacă şi-au ieşit din mâna largă. Ei bine, după o precampanie şi-o cam
panie electorală, Roberta, cea care a bifat, în ultimele săptămâni petrecute prin localitatea prahoveană, aniversări, dar şi înmormântări, poate să facă acum nuntă, căci n-a mai fost nevoie nici de portocaliu, nici de siglă, pentru că oamenii au fost mulţumiţi cu ce au văzut în sacoşă, nu pe ea. Modestă din fire, „Şefa” s-a mulţumit să facă o chermeză la iarbă verde, într-un ocol silvic, închiriat duminică, la mişto, cu două milioane şi jumătate de lei.

Ce fac scorţenenii, de 1 Mai? Coadă la secţiile de votare!

Noi suntem de acord că oamenii care stau la ţară sunt mai vrednici din fire, adică, se scoală cu noaptea-n cap şi cu chef de treabă, dar cozi precum cele de la secţiile de votare din Scorţeni, formate din neni disperaţi să-şi exprime opţiunile şi să-şi manifeste spirtul, pardon, spiritul civic, vezi mai rar, în ziua de azi. S-a stat la rând şi câte-o oră de căciulă, chiar dacă din cabine ieşeau oamenii cu mâna goală, dar, după ce, în ultima lună, ai asociat votul cu păpica, merită să pierzi o oră, două, că, vorb-aia, tot ai ieşit din casă. Mai ales că oamenii care te-au adus de acasă cu gipanul, care merge un pic mai fain decât căruţa sau tractorul, au promis că te aşteaptă la ieşire, că, la o cursă gratis, a doua
e moca. Aşa era oferta!

Ştii sau nu ştii, politician te numeşti!

Că tot mişunau prin comună ca, excepţiile să ne scuze, şobolanii, oamenii politici foaaarte interesaţi de soarta Scorţeniului au avut reacţii diferite faţă de ce se întâmpla în comună. Dacă useliştii erau indignaţi, pentru că realizaseră că alegerile-s pierdute, pedeliştii erau haioşi rău. Prefectul Dobre, ca de obicei, nu găsea nimic nelalocului lui. Deputatul cu aluniţă, Andrei Sava, zicea că el n-a auzit de nici o acţiune de aducere a oamenilor la vot şi că e acolo doar să se asigure că nu se fură voturi şi că nu se cumpără. Nici Roberta Anastase nu ştia prea multe: „N-am văzut, nu ştiu ce să vă spun, nu comentez lucrurile acestea”. Reporterul insistă: „E-n regulă să se ducă la vot oameni inclusiv cu maşinile instituţiilor, precum cea a deputatului Apostolache?”. Roberta are însă şcoala pedelistă la bază şi răspunde genial: „Şi eu urmăresc maşina domnului Vlad Cosma, că am şi eu informaţii că cumpără voturi”.

Evident, cu o concurenţă serioasă doar în ziua votului, PDL-ul a câştigat la scor, iar duminică oamenii n-au mai avut de făcut decât muncă de supraveghere, pe lângă serviciile de transport oferite bonus. Întrebaţi cine sunt şoferii, bătrâneii din Scorţeni ofereau răspunsuri edificatoare, „Nepotul, maică!”, „E finu’, tată!”, asta ca să înţelegeţi mai bine cât timp au petrecut pedeliştii la Scorţeni, în ultima lună, şi ce relaţii trainice au legat cu localnicii.

Că bine zicea Roberta, în dimineaţa scrutinului, adică, înainte de a trage un chef cu Volosevici şi cu băieţii, la Ocolul Silvic: „Cine o fi săştige săştige pe drept!”. Corect, fată: în România, alegerile le câştigă cine dă dreptul, cu ajutorul celor care-l iau.

Impact Ialomita - Marian Croitoru este noul lider al tinerilor pedelisti ialomiteni

Tinerii democrat liberali ialomiteni si-au ales la sfirsitul saptaminii trecute un nou lider, in persoana lui Marian Croitoru. Acesta a fost singurul candidat pentru functia de presedinte al Organizatiei de Tineret PDL Ialomita pe care a ocupat-o pina nu demult Angelica Ariton. La importantul eveniment au participat si seniorii, printre care liderul Organizatiei Judetene PDL Ialomita, Marinica Cazacu, deputatul Gheorghe Tinel, vicepresedintele PDL si liderul Organizatiei PDL Slobozia, Gigi Manea, secretarul general al PDL Ialomita, Radu Paros, dar si o parte din primari.

,,Eu cred ca numai dreapta poate schimba Romania, nu ajutoarele sociale date de fiecare data pe voturi"

In debutul actiunii, liderul PDL Ialomita, Marinica Cazacu a tinut sa sublinieze faptul ca, in fata sa, se afla viitorul partidului. Acesta si-a manifestat totodata multumirea ca prezenta tinerilor in viata partidului este semnificativa.

,,Ialomita este un judet rosu, dar asta nu ne incurca sa ne organizam astfel incit la viitoarele alegeri sa avem cistig de cauza. Judetul Ialomita este si al nostru, iar social democratii il au de 20 de ani si nu au schimbat nimic in el. Exista un candidat pe care eu l-am propus ( n.r. Marian Croitoru) pentru ca prin ceea ce face este un om de dreapta. Eu cred ca numai dreapta poate schimba Romania, nu ajutoarele sociale date de fiecare data pe voturi. Cei care vor crea locuri de munca vor schimba Romania, cei care vor analiza corect ceea ce se intimpla in tara asta. Am convingerea ca va veni momentul cind si judetul Ialomita se va schimba cu perceptia noastra de dreapta", a punctat Cazacu.

,,Cine spune ca face politica doar pentru semeni e un fariseu"

La rindul sau, deputatul Gheorghe Tinel a specificat ca este bucuros ca vede atitia tineri prezenti la eveniment. Mai mult si-a exprimat speranta ca acestia vor deveni atit de multi incit peste 2-3 ani, seniorii sa nu mai aiba loc de ei. Asta pentru ca, in fond, politica se face cu oameni tineri. ,,Perioada este foarte grea pentru Romania si PDL. Ma bucura personal implicarea voastra in numar atit de mare. Sint o pleiada de oameni tineri politici care au pornit de jos ca si voi. Aveti un singur obstacol: tenacitatea si dorinta de a face sincer politica pentru semeni si pentru voi. Cele doua obiective se imbina, nu pot exista unul fara celalalt. Cine spune ca face politica doar pentru semeni e un fariseu, la fel si invers. Singura conditie e sa va implicati, politica cere acest lucru. Viitorul lider va avea o misiune grea, dar cred ca impreuna cu echipa sa in 2012 va pune umarul in asa fel incit la alegerile locale, parlamentare si prezidentiale care vor urma sa obtina rezultate foarte bune", a precizat deputatul, accentuind de asemenea ca judetul Ialomita este unul ,,rosu”, dar de la procentul de 70-80%, cit era in 1992, s-a ajuns la 43-44%. Totusi, incontestabil, PSD este inca in Ialomita pe primul loc. ,,Am vrea ca in 2012 sa inversam scorul, sa fim noi pe primul loc si sa fie si ei pentru prima data pe locul doi. Dar depinde foarte mult de voi si de modul in care va veti implica”, le-a mai spus deputatul tinerilor pedelisti.

„Trebuie sa duceti o lupta cu dumneavoastra in primul rind”

Seniorul primarilor din Ialomita, pedelistul Niculae Began, ales local pe comuna Reviga i-a indemnat pe colegii mai tineri sa fie plini de curaj in lupta cu adversarii politici ce impartasesc o altfel de viziune. Totodata i-a asigurat ca impreuna reprezinta o forta si au pirghiile necesare realizarii idealurilor politice. „Trebuie sa duceti o lupta cu dumneavoastra in primul rind, adica sa va imbarbatati, apoi sa va faceti cunoscuti si sa formati o echipa cu care sa porniti o lupta uneori inegala cu membrii PSD. Ii vom invinge daca veti sti sa va apropiati prietenii, cunoscutii, sa ii aduceti alaturi”, a punctat primarul. Viceprimarul comunei Valea Ciorii si vicepresedinta Organizatiei de Femei PDL Ialomita, Mihaela Rosu i-a incurajat si ea pe tinerii colegi, urind succes noului lider.

,,Nu cred ca exista vreo localitate din judet unde sa nu fi ajuns echipele de tineri ale PDL"

Fosta sefa a tinerilor pedelisti, Angelica Ariton a dat citire, nu fara emotii, raportului de activitate pentru perioada 2006-2011, urindu-i succesorului sa aiba parte de tot atitea motive de mindrie, precum a avut ea. Aceasta a apreciat ca perioada a fost destul de grea, dar cu rezultate frumoase si pozitive. ,,Pot spune cu certitudine ca nimeni nu poate reusi in politica daca nu pune pasiune si suflet in ceea ce face. Am muncit mult la acest raport de activitate fiindca am avut ce spune si sper ca si noua conducere sa aiba ce povesti la final de mandat. Pe parcursul mandatului au fost alegeri locale, parlamentare, europarlamentare, prezidentiale, alegeri locale partiale, campania pentru referendumul de suspendare a presedintelui, referendumul pentru reducerea numarului de parlamentari, referendumul pentru parlamentul unicameral. Nu cred ca exista vreo localitate din judet unde sa nu fi ajuns echipele de tineri ale PDL", a precizat Angelica Ariton, subliniind ca activitatea tinerilor nu s-a axat doar pe perioada de precampanie sau campanie electorala, ci si pe actiuni umanitare, ecologice, de promovare a valorilor europene sau evenimente specifice ocazionate de sarbatori nationale si internationale.

O echipa unita, care vrea, stie si poate!

Proaspatul lider al tinerilor pedelisti, Marian Croitoru a prezentat planul de actiune al organizatiei, afirmind ca va sprijini prin orice mijloace Partidul Democrat Liberal Ialomita pentru cistigarea alegerilor locale si parlamentare din 2012. „Nu ne vom putea atinge acest obiectiv daca nu vom reusi sa ne mobilizam si sa actionam ca o echipa unita, care vrea, stie si poate. Acum este momentul sa formam un grup la organizatia judeteana de tineret pentru sustinerea organizatiei judetene cu tot ceea ce ne sta in putinta. Timpul e foarte scurt si imi asum responsabilitatea ca in cel mai scurt timp, in toate cele 65 localitati sa fie filiale de tineret”, a spus Marian Croitoru. Alte obiective vizate de noul lider sint organizarea alegerilor in cadrul OT PDL Slobozia, evaluarea activitatii celor 65 de organizatii locale, infiintarea de astfel de structuri acolo unde nu exista si reorganizarea celor cu activitate precara. Totodata, se mai doreste ca in fiecare localitate sa fie constituita o echipa de actiune care sa sprijine organizatiile locale pedeliste in toate activitatile politice.

Ziarul Independent de Ialomita - Disciplină nemţească în filială românească. PD-L Ialomiţa face ce spune preşedintele

PPreşedintele PD-L Ialomiţa, Cazacu Marinică s-a răzgîndit. După ce a decretat într-un BPJ că fiecare delegat la viitorul Congres e liber să aleagă ce-l îndeamnă conştiinţa, Cazacu cere Organizaţiei să-l voteze pe Boc.

Blaga le-a furat inima primarilor PD-L
După vizita lui Blaga de acum două săptămîni, primarii PD-L au opinat cu majoritate de declaraţii că acesta ar trebui să fie buldogul de pază al democrat-liberalilor. Convinşi că în organizaţie există libertate de opinie, edilii s-au trezit susţinînd cu voce tare această teorie într-o şedinţă lărgită de Birou Permanent Judeţean. Diplomat pentru prima oară în viaţă, Cazacu i-a lăsat să viseze. «Fiecare este liber să aleagă ce-i dictează conştiinţa» a consemnat procesul verbal al şedinţei. Cum însă în politică numai boii sînt consecvenţi, minunea a durat doar trei zile, iar Cazacu a decretat că, începînd cu această săptămînă, cine nu e cu Boc nu are ce căuta în Organizaţie.

Boc nu uita, Ialomiţa e a ta!
În mod paradoxal, Cazacu nu neagă că decizia finală îi aparţine, însă o nuanţează.
«Hotărîrea nu se va lua pînă nu va veni şi domnul prim-ministru să-şi prezinte moţiunea. Apoi vom dezbate cele trei moţiuni şi vom adopta o decizie finală. Iar ceea ce le-am spus în cadul BPJ rămîne valabil. Primarii pot alege după cum le dictează conştiinţa ceea ce hotărăşte preşedintele» a declarat, pentru Independent, Cazacu Marinică.
Adică, rămîne cum s-a stabilit. Cum cine a stabilit? Cazacu

Giurgiu News - JIHAD IN PNL GIURGIU

Joi dupa amiaza, Biroul Politic Teritorial al PNL Giurgiu a decis excluderea a cinci consilieri locali din Comuna Greaca. Acestia nu s-au prezentat la o sedinta a Biroului Politic Teritorial din Comana, desi fusesera convocati pentru a se apara. 
Asadar, dupa ce primarul si viceprimarul din Greaca au fost sanctionati la randul lor, liberalii rad tot. Ce acuza penelistii? Faptul ca cei exclusi ar favoriza, prin deciziile lor din Consiliul local, interesele PDL in zona... 
Ramane de vazut daca aceste excluderi vor avea si rezultatele scontate de PNL. Adica pierderea calitatii de consilieri locali. Pentru ca votul este tot la mana consilierilor locali, care, cu siguranta nu vopr vota excluderea lor din calitatea de consilieri locali. Iar un proces in justitie s-ar putea lungi pana la alegerile din 2012.

Giurgiu News - BOGDAN CANTARAGIU CANDIDEAZA LA O FUNCTIE IMPORTANTA IN P.D.L.

Inca presedinte la Sectorul 1, deputatul Bogdan Cantaragiu, prieten la toarta cu senatorul Vasile Blaga, aspira la o functie importanta in partid. la alegerile din 14-15 mai 2011. Nici mai mult, nici mai putin decat secretar general adjunct al partidului. Pe toate judetele din sudul tarii. Coordonator organizatoric de la Constanta pana la Turnu Severin.

O fi si un mare politician si organizator

Giurgiu News- CRIN ANTONESCU ISI MAI INDEPARTEAZA UN CRITIC DIN CONDUCEREA P.N.L.

Crin Antonescu isi mai elimina un adversar din conducerea centrala a Partidului National liberal pentru a-si promova un personaj foarte apropiat, respectiv pe consilierul sau personal in functia de secretar general al PNL, ocupata pana in prezent de Radu Stroe.

Acesta din urma a primit functia de coordonator al Comisiilor de specialitate ale partidului, adica va coordona asa numitul guvern din umbra anuntat de Crin Antonescu in septembrie 2010.

La sfarsitul anului trecut, Antonescu anuntase ca preia coordonarea comisiilor de specialitate, aflate pana atunci in grija senatorului PNL, Varujan Vosganian, unul dintre criticii liderului liberal.

Crin Antonescu isi consolideaza puterea la varful PNL. "Eduard Hellvig este omul de incredere al lui Crin Antonescu, mana lui dreapta, pe care liderii de filiale il respecta. Iar Radu Stroe avea relatii apropiate, personale cu PDL. Probabil ca si asta a contat. In plus, la nivel de Bucuresti, Crin nu e privit cu foarte multa simpatie", au declarat surse liberale.

Radu Stroe ar fi fost anuntat luni seara de catre Crin Antonescu ca va fi inlocuit cu Eduard Hellvig. Antonescu i-ar fi recomandat lui Stroe sa nu faca scandal si sa accepte numirea la departamentul PNL. Sursele liberale sustin ca in sedinta BPN nu s-a primit nici o explicatie privind rocada propusa de Antonescu.

Au fost inlocuiti si oamenii lui Radu Stroe si Andrei Chiliman. Este vorba de Vlad Moisescu si Ion Brad, care gestionau impreuna finantele partidului, desi oficial niciunul dintre ei nu detineau postul respectiv. De asemenea, a fost inlocuita si Ioana Costescu de la sefia Departamentului de Analiza si Comunicare Politica al PNL, cunoscuta ca apropiata de Chiliman. Rares Manescu, un fidel al presedintelui PNL, a preluat functia de trezorier iar Dan Mihalache (venit in PNL din PSD, in 2009), consilierul politic al lui Antonescu, a preluat sefia departamentului de analiza si comunicare politica.

Sursele citate sustin ca nu se stie motivul inlocuirii lui Stroe si a oamenilor sai si ca totul a fost tinut la secret de catre liderul PNL. "Nu se stie care este motivul, s-a tinut totul in secret. Stroe nu a comentat nimic iar apropiatii lui Antonescu nu vorbesc. Este ciudata inlaturarea celor trei mai ales ca toti sunt de la sectorul 1", au declarat sursele liberale. Pe de alta parte, liderul PNL pare sa-si consolideze puterea la varful partidului si sa numeasca in functii importante oameni care i-au fost mereu apropiati.

Sursele citate sustin ca propunerea lui Antonescu de transferare a lui Radu Stroe la departamentele liberale pentru coordonarea Guvernului din umbra a fost acceptata in unanimitate de membrii BPC. "Nu e nicio surpriza ca a fost consens. Toti membrii BPC sunt oamenii lui", au explicat sursele liberale.

In septembrie 2010, cand Antonescu a format Guvernul din umbra, Varujan Vosganian l-a criticat pe liderul PNL in sedinta Delegatiei Permanente, deranjat ca nu a primit portofoliul de la Finante. La vremea respectiva am redat discutia din spatele usilor inchise. "Domnule, noi te-am sprijinit si te sprijinim in continuare dar nu ne mai umili, sa aflam din presa ce se intampla in partid. M-am simtit umilit ca am aflat componenta guvernului din umbra din presa si ca nu am fost consultat", ar mai fi spus Vosganian.

Acelasi Vosganian a contestat si alianta cu partidul lui Dan Voiculescu, pe motiv ca Alianta cu PC le-a fost bagata pe gat liberalilor, aceasta decizie fiind luata intr-un cadru restrans.

E clar ca va incepe razboiul din P.N.L. Crin Antonescu contra Calin Popescu tariceanu. Acesta din urma aspirand sa ajunga din nou presedinte la P.N.L.

Giurgiuveanul - S-a retras Gheorghe Falcă, prietenul lui Marin Anton, ce mişcare va mai face liderul pedelist de Giurgiu rămas singurul susţinător al lui Emil Boc?

Surpriză de proporţii la alegerile din Partidul Democrat Liberal. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, face un pas înapoi, retrăgându-se din Biroul Permanent Naţional. "Nu candidez la nicio funcţie", a anunţat actualul secretar executiv pentru gândul. Dat ca posibil candidat pentru funcţia de primvicepreşedinte, Gheorghe Falcă va rămâne aşadar după congresul PDL de săptămâna viitoare în afara organizaţiei centrale a democrat-liberalilor.

Nu ştim dacă şi liderul PDL Giurgiu, Marin Anton, care se lăuda cu prietenia sa cu Gheorghe Falcă, va face un pas asemănător. În orice caz, acest lucru spune totul: Vasile Blaga va prelua şefia Partidului Democrat Liberal. Şi la Giurgiu, majoritatea aşa zişilor susţinători ai lui Emil Boc au trecut în tabară lui Vasile Blaga. În momentul de faţă, Marin Anton a rămas singurul susţinător al lui Emil Boc. Dacă va câştiga Vasile Blaga, Marin Anton va părăsi şefia PDL Giurgiu?

Potrivit publicaţiei “Gândul”, a expirat termenul pentru depunerea candidaturilor la şefia partidului. Pentru funcţia de primvicepreşedinte s-au înscris Sorin Frunzăverde, Roberta Anastase, Gheorghe Flutur, Theodor Baconschi şi Cosntantin Ostaficiuc. Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader şi-a retras candidatura pentru funcţia de primvice, în timp ce preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, s-a alăturat lui Cezar Preda şi Ioan Oltean în cursa pentru postul de secretar general.

Giurgiuveanul - Giurgiu, cel mai sărac judeţ din România

V-ati intrebat vreodata cat valoreaza fiecare judet din Romania? Cat produce el? Cat valoreaza ceea ce produce fiecare judet, calculat in bani, in lei? Este o întrebare adresată de publicaţia http://www.econtext.ro

Care judet este cel mai productiv din Romania, care are cea mai mare valoare economica? Econtext a realizat o analiza in care va prezinta valoarea economica a fiecarui judet din tara noastra, dupa cum este estimata de Comisia Nationala de Prognoza (CNP) pentru acest an.

Dupa cum era de asteptat, Bucurestiul ocupa prima pozitie, este cel mai valoros, avand cel mai mare produs intern brut (PIB). Mai mult, economia Capitalei are o pondere de aproape un sfert in valoarea totala a economiei Romaniei! Potrivit CNP, PIB-ul Bucurestiului este estimat ca va ajunge in acest an la un nivel de 123,7 miliarde de lei. Pe ansamblul intregii tari, PIB-ul estimat pentru acest an este de 544,42 miliarde de lei.

De altfel, in privinta Capitalei, lucrurile se aseamana cu structura angajatilor. Dupa o analiza recenta realizata de Econtext, numarul salariatilor din Romania se va situa in acest an la 4,62 milioane de persoane. Din acestia, circa o cincime reprezinta angajatii din Bucuresti (880.800 persoane). Ceea ce seamana cu ponderea economiei Capitalei in economia totala a tarii.

Covasna si Giurgiu, valori sub 1 miliard de euro

Capitala este urmata, oarecum previzibil, de Timis, Cluj, Arges, Constanta si Prahova, valoarea economica a acestor cinci judete depasind cu putin PIB-ul Bucurestiului. La polul opus, se afla Tulcea (cu o valoare a economiei estimata la 4,16 miliarde lei), Covasna (3,99 miliarde lei) si Giurgiu (3,75 miliarde lei). Ultimele doua judete sunt si singurele a caror economie ar valora sub 1 miliard de euro, la cursul actual de 4,1 lei pentru 1 euro. Cu alte cuvinte, acestea sunt orasele care produc cel mai putin, care obtin cei mai putini bani pe marfa pe care o produc.

Dar iata harta valorica a Romaniei, valoarea fiecarui judet. Pe scurt, cat valoreaza in lei economia fiecarui judet al Romaniei!

Saptamana giurgiuveana - Femeile liberale si sanatatea mediului

Miercuri, 04 mai, la sediul PNL Giurgiu, doamna Daniela Cristiana Neagu, presedinte al Organizatiei Municipale a femeilor liberale, a tinut o conferinta de presa in care a vorbit despre proiectul ”Femeile liberale si sanatatea mediului”, proiect local care se va desfasura pe parcursul lunilor mai si iunie. In luna iunie au loc si doua evenimente ecologice importante, in data de 5 iunie celebrandu-se Ziua Mondiala a Mediului, iar in data de 29 iunie Ziua Internationala a Dunarii. Cu ocazia acestor evenimente, se vor organiza activitati de ecologizare, spectacole impreuna cu centrul cultural “Ion Vinea“ si parada costumelor ecologice. “Tot mai multi parteneri politici au preluat aceasta idee. Noi vom continua plantarea de puieti acolo unde ne este permis”, a declarat doamna Daniela Cristiana Neagu. In cadrul acestei conferinte, a luat cuvantul si domnul Gheorghe Varban, membru supleant al Biroului Politic Municipal PNL Giurgiu, care s-a aratat revoltat fata de actele de vandalism din Parcul Elevilor in preajma Sarbatorilor Pascale. “Primaria a facut eforturi pentru a efectua lucrari de modernizare a orasului. Noi nu intelegem de ce oamenii certati cu legea distrug aceste lucrari. Facem un apel catre cetateni sa fie mai atenti cu mobilierul urban si sa sesizeze actele de vandalism Politiei”, a spus domnul Gheorghe Varban.

Saptamana Giurgiuveana - Judetul Giurgiu s-ar putea uni cu Bucuresti, Calarasi, Ialomita si Teleorman

In deschiderea conferintei de presa de marti, 3 mai 2011, domnul Petre Rosu, secretarul general al Primariei, a vorbit despre intalnirea Asociatiei Municipiilor din Romania care a avut loc in 7 aprilie. In cadrul acestei intalniri, s-au stabilit etapele elaborarii codului administrativ in domeniul administratiei centrale si locale, in domeniul serviciilor publice, dar si in ceea ce priveste personalul si functiile. La intalnire s-a discutat si despre o posibila reforma teritoriala a judetelor, adica numarul judetelor va fi echivalent cu numarul Curtilor de Apel din Romania. “S-a propus o reducere masiva a unitatilor administrative. Giurgiu ar putea fi cuplat cu Bucuresti, judetul Calarasi, Ialomita si Teleorman”, a declarat domnul Petre Rosu. Urmatorul subiect abordat in cadrul conferintei a vizat vanzarea terenului alaturat hotelului “Steaua Dunarii”, in suprafata de 290.097 mp, proprietate privata a municipiului Giurgiu, catre S.C.INTER-SPORT ASSETS S.R.L. Domnul secretar general a precizat ca deja au avut loc discutii intre cele doua parti, urmand sa se parcurga procedura de licitatie publica cu strigare a terenului. “Noi am avut intentia sa oferim terenul gratuit deoarece este o investitie publica, insa nu au fost de acord, au vrut sa devina proprietari”, a mai spus domnul Petre Rosu. In continuare, domnul Rosu a anuntat ca, in cursul zilei de luni, 2 mai, Politia locala a surprins in zona Portului trei persoane care taiau bucati de cale ferata, pentru a le vinde apoi centrelor de colectare a fierului vechi. Acestia sunt retinuti pentru 24 de ore, cu propunere de arestare preventiva. Politia locala din Giurgiu va incepe si o actiune in acest sens.”Se vor face verificari la toate centrele de colectare a fierului vechi de pe raza municpiului. S-a dat si o reglementare prin care sinele de cale ferata sa nu mai fie primite de aceste centre”, a adaugat domnul Petre Rosu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB