Banat 7 aprilie

|

Opinia Timisoarei - Tensiuni in coalitie la Timisoara! Liberalii vor candidati proprii si la Primarie si la Consiliul Judetean Timis. PSD spune ca pretentiile sunt mult prea mari

Opinia Timisoarei - Sondaj CURS: pentru generale: USL – 59%, PDL – 17%, Partidul Poporului – 8%! La locale favoriti PSD si PDL!

Opinia Timisoarei - Sorin Grindeanu despre candidatii proprii ai PNL la primarie si CJT: declaratiile lui Alin Nica sunt entuziaste si imature

Opinia Timisoarei - PRM Timis ar face alianta cu PSD, dar se teme de votul dintr-un singur tur la alegerile locale

Opinia Timisoarei - Un nou partid de stanga se va lansa in Romania, la inceputul lunii mai

Opinia Timisoarei - Gheorghe Ciobanu: “2012 va fi anul marii reveniri”. Deputatul spune ca anul viitor vom avea o crestere economica de 2%

Opinia Timisoarei - Gheorghe Ciobanu: “2012 va fi anul marii reveniri”. Deputatul spune ca anul viitor vom avea o crestere economica de 2%

Ziua de Vest - Europarlamentarul arădean Iosif Matula sprijină integrarea romilor

Ziua de Vest - Deputatul PDL Gheorghe Ciobanu crede că atitudinea pozitivă este prima etapă a ieşirii din criză

Ziua de Vest Arad - USL conduce în sondaj, la Arad

Ziua de Vest - Deputatul liberal Mihai Calimente critică reforma din Ministerul Administraţiei şi Internelor

Ziua de Vest - PNL Arad acuză PDL de cheltuirea banilor publici pentru firme de „casă”

Ziua de Vest - PRM Timiş ţinteşte 25% la următoarele alegeri

Ziua de Vest - „Vom avea un candidat care să îl poată bate pe Ciuhandu”

Opinia Timisoarei - Tensiuni in coalitie la Timisoara! Liberalii vor candidati proprii si la Primarie si la Consiliul Judetean Timis. PSD spune ca pretentiile sunt mult prea mari

Apar primele fisuri in USL (PNL, PSD, PC)? Liberalii vor sa aiba candidatii lor la Primaria Timisoara si Consiliul Judetean Timis. Social- democratii nu se lasa nici ei mai prejos si deja si-au pregatit posibilii candidati.

Alin Nica, vicepresedinte al PNL Timis, a declarat astazi, ca personal crede ca PNL Timis ar trebui sa dea ambii candidati, atat la Primaria Timisoara, cat si la CJT, deoarece PNL este mai bine vazut in judet decat PSD.

„Ne dorim ca ambii candidati sa fie ai PNL si avem sanse sa se intample acest lucru. Filiala PSD Timis nu se claseaza foarte sus intre filialele PSD din tara. PNL are o sansa in plus pentru ambele functii”, a declarat Alin Nica.

Vicepresedintele PNL Timis mai spune ca Nicolae Robu, presedintele filialei judetene a liberalilor, ar trebui sa se decida pana in luna iunie daca va dori sa candideze sau nu la Primaria Timisoara. In privinta candidaturii la Consiliul Judetean, Alin Nica spune ca oricare dintre cei cinci posibili candidati propusi de PNL poate ocupa aceasta functie. Este vorba despre Cristian Busoi, Viorel Coifan, Ionel Patrichi, Longin Popescu si Alin Nica.

Problema este ca PSD deja si-a anuntat candidatul pentru CJT in persoana presedintelui filialei judetene, Titu Bojin. “Bojin are o experienta de primar la Remetea Mare si director la Ape. Aceasta activitate in administratie il recomanda si pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis”, a adaugat usor ironic Alin Nica minimalizand experienta lui Bojin pentru o functie atat de importanta precum cea de presedinte la CJT.

PSD Timis exclude varianta PNL

De cealalta parte, colegii de alianta ai PNL, social- democratii, spun ca exclud varianta ca PNL sa dea ambii candidati, pentru CJT si primarie.

„In judetul Timis, PSD este cu 6% peste PNL in sondaje. Poate la Dudestii Noi, acolo unde este primar Alin Nica, acolo poate PNL are mai mult decat PSD. Nici intr-un caz unul dintre partide nu va da ambii candidati, pretentia e prea mare! Si noi avem doi posibili candidati pe care ii vom sonda. Am decis ca la CJT vom avea un singur posibil candidat, Titu Bojin, iar pentru Primaria Timisoara vom propune joi in sedinta Comitetului Executiv. Cel mai probabil ca il vom propune pe Sorin Grindeanu. Oricum, avem promisiunea celor de la PNL ca la CJT va candida un social- democrat, iar la primarie va candida un liberal. Sper ca la primarie sa candideze domnul Robu”, a declarat Titu Bojin.

PNL si PSD, impreuna USL, vor propune mai multi candidati pentru alegerile locale din 2012 care vor fi sondati in doua sondaje de opinie diferite. Rezultatul final al sondajului, care este programat sa se incheie in iunie, va da si candidatul final al USL atat pentru Primaria Timisoara, cat si pentru CJT.

Maria Grapini, lider PC Timis: in urma sondajului comun se vor decide candidatii!

„Nu stiu exact cum a fost pusa problema la PNL cand s-a discutat despre candidaturi, dar, in conformitate cu protocolul este vorba aici de Alianta de Centru Dreapta si de PSD. Trebuie sa facem mai intai acel sondaj, iar din cate stiu, fiecare partid isi face mai intai un sondaj propriu. Daca la nivelul celorlaltor orase si comune lucrurile s-a decis in alianta, la capitalele de judet totul este clar si este scris negru pe alb ca in urma sondajului comun se vor decide candidatii”, a declarat Maria Grapini, presedintele Partidului Conservator Timis.

In privinta eventualei sale candidaturi la Primaria Timisoara, Grapini a explicat ca aceasta nu este „batuta in cuie”. „Daniel Constantin, presedintele PC a spus, la Congresul de duminica faptul ca ar fi bucuros ca anumite persoane din partid sa candideze la primarii capitale de judet si printre altii m-a nominalizat pe mine. Sigur, sondajul va decide candidatul final”, a mai spus Grapini.

Opinia Timisoarei - Sondaj CURS: pentru generale: USL – 59%, PDL – 17%, Partidul Poporului – 8%! La locale favoriti PSD si PDL!

Uniunea Social-Liberala se afla pe primul loc in optiunile de vot la alegerile parlamentare, daca duminica ar avea loc alegeri, cu 59% din preferintele electoratului. In alegerile locale, invingatori ar fi PSD si PDL.

La intrebarea “Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Romaniei si urmatoarele partide si aliante politice s-ar inscrie in competitie, cu candidatii carui partid sau alianta politica ati vota”

2% din cei intervievati ar vota cu alte partide sau cu candidati independenti. In total esantion, 69% au exprimat o optiune, iar 31% nu sunt hotarati, nu raspund sau nu voteaza.

Potrivit sondajului, in cadrul USL 57% din cei intervievati sustin PSD, 36% ar alege PNL si 3% PC. 4% din respondenti nu stiu sau nu raspund.

Sondajul mai arata ca USL este perceput de 68% dintre respondenti drept castigator al viitoarelor alegeri generale.

CURS: Emil Boc este preferat de 36% de votantii PDL in fruntea partidului

Actualul presedinte al democrat-liberalilor, Emil Boc, ar fi preferat de votantii PDL in fruntea formatiunii, potrivit sondajului citat.

Potrivit anchetei sociologice, la Congresul PDL din 14 -15 mai, la intrebarea ‘Cine ar trebui sa fie ales presedinte al PDL’, Emil Boc ar fi preferat de 36% dintre votantii PDL, in timp ce Vasile Blaga ar fi preferat pentru aceeasi functie de 20% dintre votantii partidului.

Elena Udrea ar fi aleasa presedinte al PDL de 6% dintre votantii PDL si 8% din totalul celor chestionati.

3% dintre votantii PDL cred ca Traian Basescu ar trebui ales presedinte al partidului, precum si 3% din totalul esantionului, in timp ce Adriean Videanu ar fi preferat de 1% dintre votantii PDL si de 2% dintre cei chestionati. Pentru 2% dintre votantii PDL Gheorghe Flutur ar trebui ales presedinte al partidului, la fel ca si pentru 2% din cei chestionati, in timp ce pe Monica Macovei o prefera 0% dintre votantii PDL si 1% dintre cei chestionati.

In teritoriu, proportiile se schimba: PSD si PDL, favoriti in lupta pentru primarii

Candidatii PSD si PDL se afla pe primele doua locuri in competitia pentru functiile de primar la viitoarele alegeri locale, releva sondajul CURS.

Presupunand ca duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, 32% dintre cei intervievati ar vota cu candidatul PSD, 24% cu cel al PDL, 20% cu candidatul PNL, in timp ce 5% ar vota cu candidatul UDMR. Potrivit sondajului, 3% dintre chestionati ar vota cu candidatul Partidului Poporului, 2% cu cel al PC, cate 1% cu candidatii UNPR, PRM si PNTCD, in timp ce candidatii altor partide ar fi votati de 2% dintre cei intervievati.

Un candidat independent ar fi votat de 9% dintre cei chestionati.

In perioada 10-28 martie 2011, CURS a realizat, la comanda Cotidianul.ro, un sondaj de opinie de tip omnibus, pe un esantion de 1.104 respondenti adulti, reprezentativ la nivel national. Interviurile au fost de tipul – fata-in-fata, la domiciliul respondentilor; marja teoretica de eroare la nivelul intregului esantion este de +/-2,95% la un nivel de incredere de 95%.

Opinia Timisoarei - Sorin Grindeanu despre candidatii proprii ai PNL la primarie si CJT: declaratiile lui Alin Nica sunt entuziaste si imature

Continua seria declaratiilor contradictorii din sanul coalitiei USL la nivelul Timisului. Anuntul facut de liberalul Alin Nica, potrivit caruia PNL vrea candidati proprii in alegerile locale a starnit noi reactii in randul colegilor din alianta.

Primvicepresedintele PSD Timis, Sorin Grindeanu, acuza aceste afirmatii de imaturitate.

“Declaratiile publice aparute in ultimele zile, venite din zona partenerilor din Uniunea Social Liberala Timis, reprezinta, din punctul nostru de vedere, opinii strict individuale, subiective, de inteles pana la un anumit nivel de asteptare al fiecarei formatiuni politice din aceasta mare Coalitie”, a declarat Sorin Grindeanu.

Grindeanu comenteaza curentul doctrinar ce domina judetul Timis si spune ca este facil sa faci diverse afirmatii fara a avea la baza rezultatele ultimelor alegeri si mai ales cercetari sociologice serioase, actualizate la situatia politica, economica si sociala din vestul tarii.

El mai aminteste si de colaborarile dintre PSD si PNL la nivel administrativ in judetul nostru si la nivelul Primariei Timisoara.

“Nici noi si nici liberalii nu cred ca ne dorim ca anumite declaratii entuziaste, dar imature, sa dea satisfactie PDL-ului, un partid anacronic si fara perspectiva, dar extrem de atent in a nu oferi solutii romanilor, ci in a incerca sa dinamiteze USL”, a precizat Grindeanu.

„In concluzie, propunem sa asteptam sondajele din vara acestui an, conform protocolului semnat de liderii nationali ai USL, pentru desemnarea candidatilor comuni pentru alegerile locale din 2012, care avem convingerea ca vor arata adevarata forta si valoare a PSD-ului in Timis”, conchide Grindeanu.

Alin Nica: e parerea mea personala si acestea sunt declaratii pur politice

“Eu am spus foarte clar ca e parerea mea personala si ca, la fel ca orice partid, PNL isi doreste sa aiba ambii candidati. Bineinteles ca si PSD isi doreste la fel. Sondajele vor hotari ceea ce va fi. E o consecventa in afirmatii, inclusiv in ceea ce a spus si presedintele la conferintele anterioare. Ceea ce este clar este ca mai sunt doua luni in care se vor face aceste sondaje. Bineinteles ca noi ne dorim ambii candidati, si PSD isi doreste la fel. De la dorinte pana la rezultate mai este. Acestea sunt declaratii pur politice. Nu exista niciun conflict in uniune, este acelasi protocol pe care il respectam”, a precizat vicepresedintele PNL Timis, Alin Nica.

Opinia Timisoarei - PRM Timis ar face alianta cu PSD, dar se teme de votul dintr-un singur tur la alegerile locale

PRM Timis are semnale ca e pe un trend crescator, ca ar putea obtine 25% la alegerile de anul viitor, insa ar fi o problema: schimbarea Legii electorale prin introducerea unui singur tur de scrutin, care nu ar avantaja partidul.

„Avem semnale foarte bune. Partidul intra pe trendul crescator. Singurul lucru care ne poate impiedica sa ne apropiem de performanta din anul 2000 este alegerea dintr-un singur tur de scrutin. Am inteles ca la Senat s-a respins aceasta idee. Daca ramanem, asa cum este normal, la doua tururi de scrutin, PRM poate atinge performanta din 2000”, a declarat Grigore Trif, presedintele PRM Timis.

In anul 2000, PRM a obtinut, la alegerile parlamentare, 25% din numarul voturilor si a avut 2 senatori si 3 deputati, cei mai multi parlamentari de Timis ai unui partid politic in mandatul 2000 – 2004.

Chiar daca sunt optimisti in privinta sanselor pe care le au la alegerile de anul viitor, PRM-istii spun ca se tem de jocurile de culise ale celorlaltor partide politice. „Sper sa reusim sa ducem campania pe forte proprii si sa insemnam ceva pentru Timisoara”, a mai spus Trif.

In privinta posibilelor aliante pre-electorale, PRM Timis ar putea face o intelegere doar cu PSD. Cel putin asa stau lucrurile in acest moment. „In Timis, singurul aliat posibil este PSD-ul, la ora actuala. Noi am incercat sa nu ne pripim in aceasta alianta. Au fost discutii in Timis, insa la nivel principial”, a mai declarat presedintele PRM Timis.

Primaria sa construiasca crese si gradinite!

Grigore Trif, presedintele PRM Timis, crede ca Primaria Timisoara ar trebui sa construiasca, din temelii, gradinite si crese pentru copii deoarece, spune el, tinerii ar trebui sprijiniti. Potrivit liderului PRM Timis, acestea ar trebui construite cu bani de la bugetul local, in preajma parcurilor. El a identificat si cateva locatii. Printre acestea Piata Dacia, strada Linistei si langa parcul de la Uzina de Apa. „Nu putem face crese si gradinite in Parcul Copiilor pentru ca acesta este inchis, dar acolo ar fi ideal”, a declarat Trif. In acest an, Consiliul Local Timisoara nu a alocat niciun leu pentru construirea de crese si gradinite in oras.

Opinia Timisoarei - Un nou partid de stanga se va lansa in Romania, la inceputul lunii mai

Octav Cozmanca, Tudor Mohora si Ion Sasu, fosti lideri ai PSD, aripa descendenta din PCR, alaturi de Ioan Toma, ultimul sef al Uniunii Tineretului Comunist, pun la cale un nou partid de stanga. Noua formatiune se va numi Partidul Dreptatii Sociale (PDS) si il va avea in frunte pe Ion Toma, iar lansarea va avea loc la inceputul lunii mai.

Organizator-sef al noului partid, Cozmanca nu a vrut sa dezvaluie amanunte din “bucataria” PDS. “E un proiect, dar nu e o chestiune de iminenta”, spune Cozmanca.

Mai deschis, Ion Sasu, ideologul PDS, spune ca obiectivul noului partid este “statornicirea dreptatii sociale”.

“Va fi un partid de centru-stanga. Ideea e dreptatea sociala, pentru ca despre asta e vorba, ca nu mai e dreptate sociala. Si cautam o formula pentru a statornici dreptatea sociala”, a declarat Ion Sasu. El spune ca proiectul nu e “deocamdata”, definitivat. “Se lucreaza la ceva, dar in doua saptamani se clarifica lucrurile”, a adaugat Sasu.

Intrebat cine mai lucreaza la acest proiect in afara de nucleul Cozmanca-Mohora- Toma, Ion Sasu a raspuns: “Sunt mai multe persoane, inclusiv dintre cei care sunt in partidele care acum fac jocurile. Toata lumea se gandeste ca e nevoie de o alta formula, de la zero”.

Opinia Timisoarei - Gheorghe Ciobanu: “2012 va fi anul marii reveniri”. Deputatul spune ca anul viitor vom avea o crestere economica de 2%

Deputatul democrat-liberal Gheorghe Ciobanu este optimist in privinta viitorului Romaniei si ne spune sa ne asteptam, de acum inainte, la o cresete economica. Parlamentarul spune ca pana anul viitor vom avea o crestere economica de 2%.

„Ne aflam pe o directie buna. Am evitat un colaps economic platins salariile si pensiile. Pana la inceputul lui 2012 cresterea economica va fi de 2%, deci iesim din regres”, a declarat Gheorghe Ciobanu.

Deputatul a venit si cu cateva exemple in privinta pasilor pe care ar trebui sa se indrepte tara, in viitorul apropiat. „Repornirea creditarii este o conditie de baza, la fel un exercitiu bugetar coerent. La finele lui 2011 putem vorbi despre revenirea salariilor bugetarilor. Deja exista un plan de marire a pensiilor si un altul de investitii pentru 2012”, a mai spus el.

Ciobanu crede ca in acest moment este important sa nu se mai umble la taxe si impozite pentru ca atat cetatenii, cat si firmele ar avea de suferit. „2012 va fi anul marii reveniri”, a conchis deputatul.

Opinia Timisoarei - Gheorghe Ciobanu: “2012 va fi anul marii reveniri”. Deputatul spune ca anul viitor vom avea o crestere economica de 2%

Cateva zeci de tineri democrat-liberali din Timisoara au marcat Ziua Mondiala a Sanatatii, impartind fluturasi timisorenilor, cu informatii despre TBC, dar si cu adresele spitalelor din Timisoara.

Tinerii de la PDL au tinut sa fie alaturi de timisoreni de Ziua Mondiala a Sanatatii. Le-au impartit acestora fluturasi cu informatii despre una dintre cele mai frecvente boli, tuberculoza. Timisorenii au aflat ca in intreaga lume, la fiecare 4 secunde are loc o imbolnavire cu tuberculoza, iar la fiecare 10 secunde are loc un deces din cauza acestei boli.

„Sanatatea este cel mai important atribut al vietii si el este sustinut de o igiena si o viata ordonata. Numai asa putem preveni si lupta impotriva tuberculozei”, a declarat democrat – liberalul Gheorghe Noditi, directorul Spitalului Judetean de Urgenta Timisoara.

Ziua de Vest - Europarlamentarul arădean Iosif Matula sprijină integrarea romilor

Europarlamentarul arădean Iosif Matula a avut numeroase intervenţii, atât la Bruxelles cât şi la Strasbourg, pe marginea integrării populaţiei rome. Europarlamentarul arădean militează pentru valorificarea patrimoniului cultural şi a meşteşugurilor comunităţilor de romi, care poate îmbunătăţi semnificativ percepţia pe care o are majoritatea populaţiei despre această comunitate, dar şi autopercepţia romilor. Desemnată una dintre minorităţile etnice importante ale Europei, populaţia romă nu are asigurat un cadru bine definit, în cadrul Uniunii Europene lipsind o strategie unitară pe această problemă. Dar, la nivel european se fac eforturi susţinute pentru crearea unei strategii unice, general valabile pentru întreaga Uniune. Comisia Europeană a prezentat marţi, în plenul Parlamentului de la Strasbourg, Cadrul european pentru coordonarea strategiilor naţionale pentru integrarea romilor. „Integrarea deplină a comunităţilor rome se poate realiza cu condiţia să asigurăm acces egal la educaţie, locuri de muncă, servicii medicale şi locuinţe, dar şi încurajând iniţiativele antreprenoriale ale membrilor acestei populaţii şi simplificând procedurile de accesare a fondurilor structurale specifice”, a declarat Iosif Matula. Demersul Comisiei Europene şi intervenţia în plen a europarlamentarului arădean vin în concordanţă cu data de 8 aprilie, când se sărbătoreşte Ziua Internaţională a romilor.

Ziua de Vest - Deputatul PDL Gheorghe Ciobanu crede că atitudinea pozitivă este prima etapă a ieşirii din criză

Într-o ţară în care lumea nu are ce pune pe masă… din ciclul ce-i lipseşte românului pentru a ieşi din criză…

„Asta ne lipseşte – atitudinea pozitivă – peste tot în jurul nostru vedem elemente negative, elemente de pesimism”

Deşi deputatul PNL de Timiş Horia Cristian protesta acum câteva zile în faţa sediului PDL Timiş luând în derâdere ieşirea din criză, un alt deputat, de data aceasta din partea PDL, dar tot din Timiş, spune că vom ieşi din criză în anul 2012. Mai mult… finalul anului 2011 ne va aduce ieşirea psihologică din criză – în timp ce anul 2012 va aduce mai mulţi bani în buzunarul românilor. Afirmaţiile îi aparţin deputatului PDL de Timiş Gheorghe Ciobanu. Acesta a prezentat date economice şi rapoarte de analiză economică din care a tras concluzia că în 2012 „ar putea veni anul marii reveniri”. Deputatul democrat-liberal de Timiş consideră că prima dată trebuie să scăpăm de blocajul… mintal al crizei în 2011 iar apoi… în 2012… va veni şi cel real… românii însă sunt asupriţi pe toate planurile de criză şi nu prea văd o scăpare…

„Efectul iniţial va fi psihologic”

„Am încercat să corelez elementele unei agenţii de monitorizare externe şi din punct de vedere intern. Am avut un set de elemente externe date de aceste agenţii de monitorizare, un set de elemente interne, toate acestea le-am corelat într-un set de cinci condiţii care dacă sunt îndeplinite avem elemente pentru a putea spune că la finalul lui 2011 România va ieşi din criză, făcând diferenţa la ce înseamnă recesiune şi ce înseamnă criză. Un scenariu pe care l-am creat bazat pe elemente concrete, se bazează strict pe fapte reale. Reiese foarte clar că România îşi va reveni la finalul anului 2011 – sunt date clare. Efectul iniţial va fi psihologic – creşterea optimismului mediului de afaceri – nu se va simţi această ieşire din criză prin prisma faptului că cetăţeanul va avea mai mulţi bani în buzunar. În 2012 dacă vom avea o creştere reală atunci românii vor avea mai mulţi bani în buzunar”, e de părere Gheorghe Ciobanu.

„2012 ar putea deveni anul marii reveniri”

Efectul este mai mult psihologic şi nu va însemna efectiv o creştere la nivel de trai şi mai mulţi bani în buzunarul cetăţenilor în 2011, e de părere deputatul PDL. „Pentru o creştere economică suficient de mare – sustenabilitatea economică – nu trebuie să mai umblăm la taxe şi impozite iar leul să rămână stabil, reducerea arieratelor – statul să-şi plătească datoriile către privaţi, repornirea creditării este o altă condiţie de bază, un exerciţiu bugetar coerent, încheierea măsurilor de austeritate. Vom putea vorbi la finalul lui 2012 de mărirea salariilor bugetarilor şi mai mulţi bani pentru investiţii în 2012”, spune Ciobanu. Oamenii o duc însă din ce în ce mai greu. Se vede uşor acest lucru pe feţele lor posomorâte, pe restanţele la bănci, restanţele la întreţinere şi la mersul pe jos şi ţinutul maşinii pe post de bibelou. Oricât de optimist ai fi… nu poţi să te gândeşti că ai ieşit din criză când nu ai bani nici măcar să treci strada… Gheorghe Ciobanu cere însă o… atitudine pozitivă… „Efectele sociale sunt minime. 2012 ar putea deveni anul marii reveniri. Asta ne lipseşte – atitudinea pozitivă – peste tot în jurul nostru vedem elemente negative, elemente de pesimism”, spune Ciobanu, vorbind despre eliminarea blocajului mintal… Românii însă nu s-au blocat mintal – ei chiar trăiesc în sărăcie şi sunt înglodaţi în datorii. Iar deblocarea mintală nu vine ca o stare de fapt. Are nevoie de o stare de bine pentru a deveni o stare de fapt…

Ziua de Vest Arad - USL conduce în sondaj, la Arad

Partidul Conservator, filiala Arad a anunţat că a efectuat un sondaj de opinie cu sprijinul unor specialişti în domeniu. Astfel, în municipiul Arad, PDL are la votul politic 25%, iar în judeţ, 20%. Nici Gheorghe Falcă nu stă mai bine în sondaj: doar 25% dintre arădeni l-ar vota. În municipiul Arad, USL are 70%, PNL-ul ocupând primul loc, iar PC are 20%. Conservatorii arădeni spun că în judeţ au 15%, cel mai bine fiind reprezentaţi în oraşele Sebiş şi Pâncota, unde speră să câştige, la viitoarele alegeri, primăriile.

Ziua de Vest - Deputatul liberal Mihai Calimente critică reforma din Ministerul Administraţiei şi Internelor

Deputatul liberal arădean Mihai Calimente consideră că reforma promovată de actuala putere în cadrul Ministerului de Interne, practic, bulversează sistemul. Calimente a dat drept exemplu un raport stufos, pe probleme de ordine publică, prezentat de secretarul de stat Ioan Dascălu în faţa membrilor Comisiei de Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei Deputaţilor. În opinia sa, acest raport nu a subliniat sarcini specifice structurilor MAI privind păstrarea ordinii publice şi creşterea siguranţei cetăţeanului. În schimb, el abundă în precizări privind modul de acţiune al structurilor privind menţinerea ordinii publice ale ministerului la mitinguri sau adunări publice neautorizate sau în locaţii unde de fapt competenţele ar aparţine altor structuri, cum ar fi Jandarmeria, care participă la activităţi în teatre de operaţiuni externe. În loc să precizeze cum asigură ordinea publică, raportul a arătat necesitatea achiziţionării unui aparat de zbor fără pilot de tip UAV care ar fi fost destinat supravegherii frontierei de stat, nu misiunilor de asigurare a protecţiei cetăţenilor. „Pentru ce înseamnă cu adevărat ordinea publică şi siguranţa cetăţeanului au fost doar vreo două fraze şi acelea cu generalităţi”, a declarat Mihai Calimente. Acesta a concluzionat: „După părerea mea, nu este reformă în Ministerul de Interne, e o bulversare în sistem. În loc să asistăm la reformă, asistăm la degringoladă în sistem şi la punerea Ministerului de Interne la dispoziţia Palatului Cotroceni şi a PD”, a încheiat deputatul liberal arădean.

Ziua de Vest - PNL Arad acuză PDL de cheltuirea banilor publici pentru firme de „casă”

Florin Galiş, preşedinte al PNL Arad, a declarat că Primăria Aradului intenţionează să cheltuiască banii publici pentru firme de casă ale PDL. Astfel, el a exemplificat, arătând că pentru vopsirea locurilor de parcare din municipiul Arad se vor cheltui 90.000 de lei, în condiţiile în care se „mâzgăleşte pe asfalt” nişte linii. De asemenea, o sumă uriaşă, de 1,4 miliarde de lei vechi, se alocă pentru întreţinerea fântânilor arteziene din municipiu. Florin Galiş spune că sunt doar trei fântâni arteziene, iar în luna octombrie acestea nu mai funcţionează, deşi contractul de întreţinere este până la sfârşitul anului. Pentru arteziene este necesar un electrician şi un instalator, ori Primăria are aceşti angajaţi la societăţile comerciale unde este acţionar majoritar: Regia de Drumuri Municipale şi Gospodăria Comunală, ambele aflate într-o situaţie falimentară. „Eu mă întreb de ce trebuie să fie scoase la licitaţii aceste lucrări, mai ales că licitaţiile sunt cu ghilimele, dedicate firmelor de casă ale puterii. Vopsirea carosabilului ar putea fi făcută şi de Regia de Drumuri sau de Gospodărirea Comunală iar întreţinerea fântânilor arteziene ar putea fi realizată tot de aceeaşi societate, sau de serviciul edilitar din cadrul Primăriei Aradului”, a declarat Florin Galiş. El le atrage atenţia consilierilor locali, mai ales celor de la PDL, să fie atenţi la ceea ce votează. „Le atrag atenţia consilierilor locali să fie atenţi la ceea ce votează. Mă refer în special la cei ai PDL, cărora le sugerez să nu se mai comporte atât de docil şi necondiţionat ca până acum, pentru că gestul lor s-ar putea să aibă nişte repercusiuni”, a declarat Florin Galiş. El le spune că banul public trebuie cheltuit cu atenţie şi nu ar trebui să-şi bată joc de banii tuturor arădenilor.

Ziua de Vest - PRM Timiş ţinteşte 25% la următoarele alegeri

„Avem doar semnale bune. Partidul reintră pe trendul crescător. În Timiş, PRM va obţine un scor apropiat de cel din 2000, când a avut în jur de 25%. (...) Ne e frică însă de jocurile de culise care se fac”, spune preşedintele PRM Timiş, Grigore Trif, garantând că peremiştii vor desfăşura campania electorală doar pe forţe proprii. Acesta mai declara, în urmă cu o lună: „Dacă vor fi alegeri cu două tururi de scrutin, fără doar şi poate candidez la funcţia de primar al Timişoarei. Şi dacă nu scot 10%, am terminat cu şefia PRM Timiş. Dacă se aprobă varianta cu un singur tur, vom analiza situaţia şi nu ştiu dacă voi candida”. Economistul Grigore Trif spune că, în cazul în care va câştiga Primăria Timişoarei, va fixa ca prioritate bugetară realizarea de creşe şi grădiniţe de cartier, în apropierea parcurilor deja existente, pentru ca cei mici să aibă unde să se joace.

Ziua de Vest - „Vom avea un candidat care să îl poată bate pe Ciuhandu”

Spune Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş

Desemnat de către primarii social-democraţi din Timiş ca şi candidat al PSD pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, preşedintele filialei Timiş a PSD, spune că vrea să demonstreze că este candidatul potrivit, câştigând sondajul pe care îl va realiza Uniunea Social Liberală pentru desemnarea numelor de pe liste. În plus, acesta a reîntărit ideea că USL va avea candidaţi proprii pentru Primăria Timişoara şi preşedinţia CJ Timiş. Numele vehiculate până în prezent de liberali şi social-democraţi sunt ale preşedinţilor filialelor. Astfel, candidaţii potenţiali ai USL pentru cele două funcţii sunt Titu Bojin pentru şefia CJ Timiş şi Nicolae Robu pentru fotoliul de primar al Timişoarei. „Obiectivul comun al Uniunii Social Liberale este câştigarea Consiliului Judeţean Timiş şi a Primăriei Timişoara. Vom avea un candidat care să îl poată bate pe Ciuhandu. USL are şi în Timiş peste 50 de procente. Cred că PSD va avea candidat la preşedinţia CJ Timiş. Vreau să câştig sondajul comun care va fi realizat în acest sens pentru a nu mai exista discuţii. Nu m-am supărat pe Alin Nica (n.r. –vicepreşedinte PNL Timiş) după ce a declarat că liberalii vor candidaţi şi la primărie, şi la CJT. Nu bag în seamă tot ce se vorbeşte la PNL, cum îl rog pe domnul Robu să nu bage în seamă tot ce se vorbeşte la PSD”, a spus Titus Bojin.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB