Muntenia 25 martie

|

Ziarul Dambovita - Vasile Nistor, fost pedelist, a trecut la conservatori

Ziarul Dambovita - Ministrul Elena Udrea semneaza finantarea pentru Complexul Turistic si de Natatie

Jurnal de Dambovita - La PNL a inceput "curatenia". Liberalii damboviteni schimba foaia in propriul partid

Jurnal de Dambovita - Liberalii au constatat cu stupoare, Dambovita, cap de afis la infractionalitate

Jurnal de Dambovita - Dupa incheierea protocolului de colaborare intre PSD si PNL... Adrian Tutuianu si Gabriel Plaiasu, purtatori de cuvant la USL Dambovita

Ziarul de Dambovita - PNL Dambovita critica dur lipsa de reactie a puterii in fata declaratiilor venite din Ungaria. Traian Basescu a ajuns subordonatul lui Viktor Orban.

Sansa Buzoiana - Datorii de 1.7 miliarde de euro

Arcasu Braila - Trei moţiuni simple pe sănătate

Arcasu Braila - "Boc loveşte din nou în copii"

Arcasu Braila - Rizea crede că nu este moral ca parlamentarii şi rudele de gradul I să facă afaceri cu statul

Arcasu Braila - Deputatul Rizea Cristian împotriva declaraţiilor oficialilor maghiari

Arcasu Braila - S-a semnat!

Obiectiv Calarasi - PSD-işti l-au nominalizat pe Virgil Diaconu candidat pentru Primăria Călăraşi

Obiectiv Calarasi - Stelian Fuia îl vrea pe Boc preşedinte PDL, nu şi premier

Obiectiv Calarasi - Jenel Şerban nu crede că PC va avea candidaţi în cadrul ACD

Obiectiv Calarasi - PNL Călăraşi se pregăteşte pentru alegerile locale

Observator de Calarasi - Diaconu VS Drăgulin pentru primăria Călăraşi

Bitpress Arges - Andrei Gerea: Dupa interviul asta astept sa ma invite seful SRI la o cafea”

Bitpress Arges - Cum a repartizat Boc banii portocalii, in Arges. Afla care sunt primarii rasplatiti de PDL

Republicanul Prahova - Liberalii au recunoscut, şi ei, colaborarea cu PD-L în Consiliul Local

Ziarul Ialomita - Cristina Pocora l-a luat la întrebări, pe tema Spitalului Ţăndărei, pe ministrul Cseke Attila

Ziarul Ialomita - Alexandru Stoica, preşedinte PSD Slobozia

Ziarul Ialomita - PSD şi PNL au semnat protocolul Uniunii Social Liberale la nivel judeţean

Ziarul Independent de Ialomita - Penelişti din toate zările, uimiţi-vă! Primarul Costel, şeful de campanie al candidatului Martin

Giurgiu News - Saracii pesedisti putrezi de bogati

Giurgiu News - Vanghelie taraste filiala P.S.D. Giurgiu in lupta impotriva lui Ponta


Ziarul Dambovita - Vasile Nistor, fost pedelist, a trecut la conservatori

Conservatorii au primit un nou transfug în rândurile lor la Senat. Dupa ce recent li s-a alaturat fostul pesedist Ion Vasile, acum cei de la PC l-au "achizitionat" si pe fostul pedelist Vasile Nistor. Senatorul Vasile Nistor si-a anuntat în plenul Senatului demisia din cadrul PDL si al aturarea sa Parti dul ui Conservator, precizarea sa fiind întâmpinata cu aplauze de senatorii formatiunilor de opozitie. Senatorul PDL Vasile Nistor informa, în urma cu doua zile, prin intermediul unui comunicat de presa, ca a demisionat din partid, urmând sa activeze ca parlamentar independent, motivând ca nu mai poate duce "povara politica" a actualei guvernari, care a facut mult rau românilor. "Dupa o lunga perioada de analiza a scenei politice românesti în general si a situatiei existente în Partidul Democrat Liberal în mod special, am decis astazi ca este momentul sa ma retrag din PDL si sa activez în continuare în calitate de senator independent. Principalul motiv al deciziei mele este dat de faptul ca nu mai pot sa duc povara politica a acestei guvernari care a facut foarte mult rau românilor", sustine senatorul. Lista de senatori ai PC îl mai include pe presedintele fondator al formatiunii, Dan Voiculescu.

Ziarul Dambovita - Ministrul Elena Udrea semneaza finantarea pentru Complexul Turistic si de Natatie

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului efectueaza, maine, o vizita de lucru la Targoviste si nici de aceasta data nu vine cu mana goala. Potrivit primarul ui Gabri el Bori ga, El ena Udrea va semna contractul de finantare pentru Complexul Turistic si de Natatie. "Este o investitie de 19 milioane de euro, un proiect pe care l-am asumat din 2008. Targovistea va avea cel mai modern complex de natatie, care va include un strand si un bazin acoperit de dimensiuni olimpice. Pe cele 5 hectare vor fi amenajate si terenuri de fotbal si tenis si o parcare pentru 250 de autoturisme", a spus primarul Boriga. Programul vizitei mai include receptia salii de sport de la Colegiul National Ienachita Vacarescu si inaugurarea Sectiei Ortopedie a Spitalului de Urgenta, corpurile A si B si aSectiei de dializa. Vom reveni.

Jurnal de Dambovita - La PNL a inceput "curatenia". Liberalii damboviteni schimba foaia in propriul partid

Liberalii care nu se vor implica în bătăliile electorale va trebui să suporte consecințele. Atenționarea a fost transmisă de către președintele Partidului Național Liberal (PNL) Dâmbovița, Gabriel Grozavu, care a spus că va fi intransigent cu cei care nu vor pune umărul la obținerea unor performanțe politice în numele partidului. Liderul liberal a precizat că avertismentul este valabil atât pentru cei care nu l-au susținut la șefia partidului, cât și pentru cei care l-au sprijinit.

„Eu spun ceea ce voi face și ceea ce gândesc și simt eu. Cei care vor rămâne în continuare doar să se victimizeze mai mult sau să caute motive pentru, dacă vor fi, a se implica mai puțin sau deloc, asta e treaba dumnealor. Deci în privința asta, chiar nu voi avea nici un fel de îngăduință. Cei care vor încerca să mimeze acțiunea politică sau chiar unii să bată pasul pe loc sau să facă un pas stânga, chiar dacă vor avea probleme în primul rând din partea mea. Indiferent că m-au susținut sau nu la Conferința Județeană. Cei care nu se vor implica și nu vor avea performanță, chiar vor avea probleme”, a avertizat Gabriel Grozavu.

Criteriile de selecție a aleșilor locali, schimbate radical

Nemulțumiți și de prestația consilierilor municipali, liderii PNL Târgoviște sunt hotărâți să înăsprească criteriile de la depunerea candidaturilor pentru posturile de aleși locali. Problemele avute cu consilierul municipal Silviu Tănase, care în ultima perioadă s-a abătut grav de la linia partidului votând de cele mai multe ori în plenul ședințelor de Consiliul Local alături de puterea portocalie, i-a motivat pe liderii liberalilor târgovișteni să schimbe radical criteriile de selecție a consilierilor de la nivelul municipiului Târgoviște.

Potrivit vicepreședintelui PNL Târgoviște Diana Diaconu, dacă până acum în alegerea consilierilor se ținea foarte mult cont de suportul financiar al acestora, de acum „foaia” se schimbă și se pune mai mult accent pe verticalitate politică, experiență managerială și administrativă, platformă electorală, dar și pe statutul în societate. Diana Diaconu a explicat: „Ne ocupăm de stabilirea unor criterii pentru selecția consilierilor locali. Ne gândim nu numai la criterii de selecție, ci și la niște elemente prin care să eliminăm din start anumite depuneri de candidaturi, dar și prin punctarea activităților la care au făcut parte în ultima vreme. Printre aceste criterii ne-am gândit la verticalitatea politică și morală, experiență managerială, activitate politică, la nivelul organizației municipale, platformă electorală conformă cu problemele locale, percepția în rândul organizației municipale.

Trebuie de asemenea să fi deținut o funcție publică. Unele criterii sunt eliminatorii, altele vor fi punctate și, în funcție de punctaj, se ia decizia. Avem o comisie care se ocupă de aceste criterii, deja am început să le dezbatem, de două săptămâni ne tot gândim la criterii de genul acesta. Trebuie să fie membru activ PNL, să fie președintele unei organizații de cartier sau să fie membru în Biroul Permanent Municipal sau vicepreședinte al Biroului Permanent. Să nu aibă cazier și să respecte Statutul PNL (...)

Până acum s-a ținut cont de decizia de la nivelul județului și de la nivelul național și s-a luat, într-adevăr, foarte mult în calcul și suportul financiar. Noi intenționăm să avem consilieri foarte bine pregătiți și activi și care să sprijine PNL, să ne ajute să ridicăm partidul. Faptul că domnul Silviu Tănase nu a fost întotdeauna așa cum ne-am dorit noi zic eu că este un punct slab al nostru și noi l-am atenționat de câteva ori și sper să-și schimbe atitudinea”.

Jurnal de Dambovita - Liberalii au constatat cu stupoare, Dambovita, cap de afis la infractionalitate

Deși polițiștii dâmbovițeni se laudă de la an la an cu performanțe și statistici pozitive privind combaterea fenomenului infracțional, lucrurile în realitate stau cu totul altfel. Liderii PNL Dâmbovița țin să contrazică aceste statistici și trag un semnal de alarmă în privința creșterii fenomenului infracțional atât la nivel de municipiu, cât și la nivel de județ.

În opinia PNL Dâmbovița, creșterea fenomenului infracțional se reflectă și în numărul mare de evenimente antisociale mediatizate din județ. „În ultima perioadă de fiecare dată când deschidem televizorul nu știu dacă ați observat că pe toate posturile naționale, apar ba un om care a evadat de unde din Dâmbovița?, ba un clan mafiot de unde, din Dâmbovița, ba un Ghenosu, de unde, tot din Dâmbovița, ba un accident tot din Dâmbovița, ba un om mort pe o trecere de pietoni nesemnalizată.

Înțeleg că s-a făcut o societate (n.n. – Municipal Security). Înțeleg că este chemat directorul Poliției Comunitare (n.n. Dinu Gheorghe) de fiecare dată. Am văzut atitudinea polițiștilor care păzesc acea intrare la primărie și în parcare, din punctul meu de vedere o atitudine total nepotrivită, având în vedere că mai are un pic și te bate în momentul în care vrei să intri. Am pățit-o personal și am înțeles că și dna Maria Diculescu (n.n. consilier municipal PSD).

Eu cred că degeaba este Târgoviștea plină de polițiști comunitari și totuși se întâmplă atâtea și atâtea lucruri atât la nivel de Târgoviște, cât și la nivel de Dâmbovița. O să solicit din nou ca dl director să facă o prezentare, dacă se mai poate, a ceea ce se poate întâmpla în viitor și măsurile punitive pe care dumnealui le va lua asupra angajaților în ceea ce privește factorul de risc și de infracționalitate din ultima perioadă de la Târgoviște.

Ceea ce m-a șocat și m-a pus să pun în față această problemă este faptul că am ajuns în Giurgiu, un județ de altfel liberal în ceea ce privește politica, iar președintele Consiliului Județean a spus că așa ceva nu a mai pomenit în ultima perioadă. Nu știu dacă are legătură cu factorul politic din județul Dâmbovița. În momentul în care deschizi televizorul este clar că ceva rău se întâmplă în Dâmbovița”, a declarat Cornelia Paraschiv, purtătorul de cuvânt al PNL Dâmbovița.

Poliția are statistici

Dacă liberalii dâmbovițeni își arată îngrijorarea pe marginea creșterii fenomenului infracțional din județ, statisticile Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița arată exact contrariul. Potrivit polițiștilor dâmbovițeni, criminalitatea este ținută sub control în Dâmbovița, înregistrându-se rezultate pozitive pe toate palierele infracționale.

Într-un comunicat remis redacției noastre de Compartimentul de Relații Publice IPJ Dâmbovița, se arată că au scăzut furturile din autoturisme, furturile de animale, dar și numărul infracțiunilor de tâlhărie, criminalitatea stradală cunoscând în ultimul an un trend descendent. În același comunicat al IPJ Dâmbovița, se arată că în cele mai multe dintre cazuri criminalitatea stradală este influențată de nivelul ridicat al șomajului, consumul de alcool, dar și de lipsa reacției publice.

Concluzia este că Poliția face și ea ce poate, dar asta nu înseamnă că îngrijorarea liberalilor, a opiniei publice și fenomenul infracțional dispare...

Jurnal de Dambovita - Dupa incheierea protocolului de colaborare intre PSD si PNL... Adrian Tutuianu si Gabriel Plaiasu, purtatori de cuvant la USL Dambovita

Deputatul Gabriel Plăiașu a fost desemnat purtător de cuvânt din partea PNL Dâmbovița în Uniunea Social Liberală (USL) Dâmbovița. Decizia a fost luată în ședința Biroului Politic Teritorial al organizației liberale județene. Acest lucru lasă să se înțeleagă că liderii PNL au trecut repede peste orgolii și disputele din urmă cu câteva săptămâni care au precedat Conferința Județeană Dâmbovița pentru desemnarea președintelui la nivel județean.

„Echipa care va face parte din grupul de lucru la nivel județean al alianței USL este formată din subsemnatul, președinte al partidului și copreședinte ala cestei uniuni la nivel județean, domnii Dănuț Bădău, Adrian Vintilă, Victor Nae, Vasile Horga și Gabriel Plăiașu – care va fi și purtătorul de cuvânt din partea PNL al USL Dâmbovița. Fiecare partid va avea un purtător de cuvânt. Am înțeles că din partea PSD va fi senatorul Adrian Țuțuianu. Iar de la PNL deputatul Gabriel Plăiașu, supleant la acest grup de lucru – Cornelia Paraschiv.

Am structurat nouă departamente la nivel județean și fiecărui membru din birou i-au fost repartizate localități în responsabilitate și responsabili pe cele 8 colegii ca să nu mai planeze nici un fel de discuție, incertitudini sau zvonuri. Dl Gabriel Plăiașu este responsabil în continuare de Colegiul nr. 1 Fieni, colegiu în care este deputat”, a explicat Gabriel Grozavu, președintele PNL Dâmbovița.

Ziarul de Dambovita - PNL Dambovita critica dur lipsa de reactie a puterii in fata declaratiilor venite din Ungaria. Traian Basescu a ajuns subordonatul lui Viktor Orban.

PNL filiala Dâmbovița a prezentat în conferința de presă de la finele săptămânii trecute poziția oficială a partidului față de declarația președintelui Parlamentului Ungariei, cu privire la organizarea teritorială a României. Gabriel Grozavu, președintele PNL Dâmbovița, a calificat acest mesaj ca fiind „inacceptabil”.

„PNL își exprimă protestul față de modul în care președintele Parlamentului Ungariei a vorbit pe teritoriul României despre lucruri care încalcă Constituția. Potrivit Legii fundamentale a țării, România este un stat național, suveran, independent, unitar și indivizibil. Considerăm că declarațiile președintelui Parlamentului Ungariei sunt inacceptabile. Apreciem de asemenea că este inacceptabilă absența unei poziții oficiale a autorităților statului român și a președintelui Traian Băsescu pe această temă. Remarcăm cu stupoare poziția nefirească și inacceptabilă de subordonare a șefului statului român față de premierul Ungariei, Viktor Orban, de altfel singurul lider european care îl mai ia în seamă pe președintele Băsescu”, a declarat Gabriel Grozavu.

Domnia sa a ținut să atragă atenția că orice partid politic care tolerează un astfel de comportament sau care instigă la lucruri ce duc atingere integrității naționale teritoriale se situează în afara Constituției României. „Delegația permanentă a PNL, în ședința care a avut loc pe 16 martie, a mandatat Biroul Politic Central al partidului să adopte un document de poziție pe care îl va pune și în discuția Uniunii Social Liberale”, a completat Gabriel Grozavu.

Sansa Buzoiana - Datorii de 1.7 miliarde de euro

Deputatul liberal, Titi Holban, susţine că suma totală pe care statul ar trebui să o plătească celor care şi-au cîştigat anumite drepturi în Instanţă, ar fi de circa 1,7 miliarde de euro. Suma este recunoscută de Guvern, care, în această săptămînă a transmis, spre avizare, Comisiei de Buget, din Camera Deputaţilor, acolo unde Holban este membru, un proiect de Ordonanţă, prin care plăţile să fie amînate pînă în 2014. "Guvernul s-a obişnuit cu aceste Ordonanţe de amînare de la an la an. Tot ceea ce au făcut în aceşti 4 ani, o să plătească un viitor Guvern. Ei nu se gîndesc ce au lăsat în urmă", a afirmat, în conferinţa de presă de joi, liberalul Titi Holban, care a precizat că nu s-au mai făcut asemenea plăţi din perioada guvernării Tăriceanu.

Relaţii tip "stăpîn şi executanţi"

Liderul filialei judeţene a P.D.-L. Buzău, deputatul Cezar Preda, a afirmat, recent, că ruptura dintre formaţiunea sa politică şi Traian Băsescu s-ar fi produs, deja. În ceea ce priveşte motivele "rupturii" de care vorbeşte Cezar Preda, lucrurile sînt foarte clare: scăderea pre¬şedintelui în sondaje, motiv pentru care el nu mai poate fi "locomotiva" P.D.-L., dar şi modul în care a încercat să conducă fosta sa formaţiune politică, evident, prin intermediul lui Emil Boc. "Băsescu a fost un partener cu noi. Cred că ruptura s-a produs în momentul în care nu s-a mai situat toată lumea în postura de partener, s-au situat în poziţia de stăpîn şi executanţi", a afirmat liderul pedeliştilor de la Buzău. Rămîne de văzut care va fi reacţia lui Traian Băsescu, avînd în vedere că el n-a lăsat netaxate afirmaţii anterioare, mai blînde, făcute de Cezar Preda.

Elena Udrea declară război evaziunii fiscale din turism

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, democrat-liberala, Elena Udrea, susţine că eradicarea evaziunii fiscale din turism este una dintre priorităţile sale. Udrea susţine că "va face tot posibilul pentru a atinge acest obiectiv". "În ceva mai bine de doi ani, ca ministru al Turismului, am identificat mai toate blocajele generate în sistem. Şi-mi dau seama că stagnarea turismului românesc, după 1989, a fost cauzată şi de felul în care privesc unii această activitate - uşor superior, o îndeletnicire neserioasă care nu aduce bani importanţi. (...) Eradicarea evaziunii fiscale din turism este una dintre priorităţile mele. Voi face tot posibilul pentru a atinge acest obiectiv. Pentru că, numai avînd baze solide, se poate construi cu adevărat", a afirmat Elena Udrea.

Arcasu Braila - Trei moţiuni simple pe sănătate

Deputatul PNL, Diana Tuşa a făcut cunoscut faptul că actuala mentalitate existentă la nivelul Guvernului privind comasarea sau închiderea unor unităţi medicale nu este de bun augur pentru sănătatea românească. Mai mult decât atât, Diana Tuşa a menţionat faptul că într-o perioadă scurtă de timp, Comisia de Sănătate din cadrul PNL are în vedere depunerea a trei moţiuni simple în domeniul sănătăţii.

Cele trei moţiuni fac referire la comasarea spitalelor, co-plata, şi contractele medicilor de familie cu Casa de Asigurări de Sănătate.

"Împreună cu Comisia de Sănătate a PNL-ului am discutat în această săptămână ca în perioada următoare, în funcţie de programul politic al Ministerului Sănătăţii, să propunem Uniunii Social-Liberale să depunem trei moţiuni simple pe Sănătate, moţiuni care vor privi co-plata, comasarea spitalelor şi contractele pe care medicii de familie vor trebui să le încheie cu Casa de Sănătate", a declarat deputatul PNL, Diana Tuşa.

Arcasu Braila - "Boc loveşte din nou în copii"

Printr-un comunicat de presă, deputatul PNL, Diana Tuşa a atras atenţia asupra faptului că statul român nu va mai acorda ajutoare constând în lapte praf, Guvernul motivând faptul că nu mai are circa 15 milioane de lei, anual, pentru a suporta şi această cheltuială.

"O nouă măsură de sporire a natalităţii marca Boc ne-a fost anunţată: statul nu mai acordă ajutoarele pentru lapte praf. Măsura a fost motivată de lipsa banilor, deşi premierul ne anunţă de ceva vreme că România a ieşit din recesiune.

Ca mai toate măsurile luate în acest domeniu privind natalitatea nu este vorba de o economie consistentă la bugetul de stat, dat fiind faptul că doar vreo 20.000 de micuţi beneficiau de acest ajutor, valoarea totală suportată de bugetul de stat fiind de 15 milioane de lei anual. Mai mult decât atât, până la începutul acestui an, de ajutorul pentru lapte praf beneficiau bebeluşii din familiile cu probleme materiale sau ale căror mame erau bolnave. De asemenea, acest ajutor se acorda şi în cazul copiilor adoptaţi, luaţi în plasament sau orfani", se precizează în comunicatul menţionat.

În acest context, alături şi de alte măsuri luate de Guvern, unele la iniţiativa preşedintelui Băsescu, conduc la afectarea dezvoltării mediului social şi la scăderea natalităţii, fenomen deosebit de grav pe termen lung.

"Nu pot să nu constat că ultimele măsuri luate în acest domeniu (reducerea perioadei de concediu de îngrijire copil, tăierea tuturor ajutoarelor în cazul nou-născuţilor, deschiderea posibilităţii angajatorului de a concedia părintele aflat în concediu de îngrijire copil etc.) conduc per ansamblu la o scădere a natalităţii. Într-adevăr, în curând România nu va mai fi o ţară «a mămicuţelor şi a bebeluşilor», cum ne atrăgea atenţia deranjat preşedintele nostru.

România, cu o populaţie îmbătrânită, aşa cum relevă toate studiile demografice, inclusiv cele ale Comisiei prezidenţiale, are nevoie oare de o astfel de politică iresponsabilă? Eu cred că nu! Însă cei aflaţi astăzi la guvernare numai interesul naţional nu îl urmăresc!

Ca mamă şi ca deputat solicit anularea acestei măsuri aberante!", a mai precizat deputatul PNL, Diana Tuşa.

Arcasu Braila - Rizea crede că nu este moral ca parlamentarii şi rudele de gradul I să facă afaceri cu statul

Deputatul Rizea Cristian a depus o iniţiativă legislativă prin care se urmăreşte ca persoanele care sunt parlamentari şi rudele de gradul întâi să nu aibă afaceri cu statul. Dat fiind faptul că se cunoaşte foarte bine, că mulţi dintre parlamentari deţin firme care fac afaceri cu statul, deputatul Rizea Cristian consideră că este moral ca aceştia să renunţe la aceste afaceri.

"De fiecare dată apar acele declaraţii de avere, şi dacă ne uităm, sunt foarte mulţi parlamentari, demnitari care au afaceri cu statul. Ori eu nu cred că este un lucru moral, nu este corect. Dacă vrei să rămâi în afaceri, rămâi în afaceri, şi nu să intri în politică. Aceste lucruri trebuie să fie separate foarte clar, şi eu cred că este un semnal bun, dat în primul rând, şi opiniei publice, şi românilor în general, pentru că, deja, parlamentarul are o imagine foarte proastă în ochii tuturor românilor şi datorită ultimelor acţiuni pe care actuala Putere le-a făcut în aşa fel încât Parlamentul să fie aşa, de fapt, o problemă naţională, şi cât câştigă parlamentarii. De fiecare dată apar aceste subiecte, atunci ca să distragă atenţia de la adevăratele probleme cu care se confruntă românii şi mi se pare un lucru normal şi moral - ca nici parlamentarii, nici rudele de gradul întâi, cel puţin, să nu fie implicate în afaceri cu statul, pentru că atunci despre ce vorbim. Măcar aşa, încet-încet, să învăţăm şi noi ceva de la ceilalţi cetăţeni europeni, pentru că ne uităm în alte locuri, chiar dacă parlamentarii din alte ţări europene sunt plătiţi mult mai bine, ne uităm şi vedem şi trebuie să preluăm şi noi anumtie modele care funcţionează şi care sunt foarte bune şi care trebuie aplicate şi la noi în România", a declarat deputatul Rizea Cristian.

Arcasu Braila - Deputatul Rizea Cristian împotriva declaraţiilor oficialilor maghiari

După ce în cursul săptămânii trecute, conducerea Camerei Deputaţilor a evitat să insereze pe ordinea de zi, odată cu dezbaterea moţiunii de cenzură şi un punct de vedere cu ocazia declaraţiilor făcute de către oficialii maghiari prezenţi în România de Ziua Maghiarilor, iar autorităţile române, premier, preşedinte, au evitat să comenteze în vreun fel reacţiile în cauză, la începutul săptămânii, deputatul PSD de Brăila, Rizea Cristian a avut o intervenţie în plenul şedinţei Camerei Deputaţilor, intervenţie pe care o redăm întocmai:

“Doamnelor şi domnilor deputaţi,

Premierul Emil Boc s-a confruntat săptămâna trecută cu cea de-a opta moţiune de cenzură. Am fost de la început rezervat în ceea ce priveşte şansele ca moţiunea să treacă. PDL-ul a apelat, cum le este caracteristic, şi de această dată la fraudă. Premierul Emil Boc şi-a asigurat voturile din parlament plătindu-le înainte.

Se dovedeşte încă o dată că această guvernare este o guvernare împotriva poporului, împotriva dialogului, o guvernare care va crea multe revolte în ţară. Cei pe care i-am întâlnit ne cer nouă, celor de la PSD, să depunem eforturi pentru a da jos acest Guvern incompetent şi corupt. Din păcate, iniţiativele noastre nu s-au concretizat deocamdată.

Pe lângă incapacitatea pe care acest Cabinet o manifestă în conducerea ţării, premierul Boc tolerează declaraţii “antiromâneşti”, care atacă identitatea cetăţeanului român şi a României.

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a declarat marţi, 15 martie, la Miercurea Ciuc, la manifestările organizate cu ocazia “Zilei Maghiarilor de Pretutindeni", că Budapesta sprijină obţinerea autonomiei teritoriale a ţinutului Secuiesc. Această declaraţie a fost filmată şi transmisă de televiziunile de ştiri fără să o vadă, audă sau comenteze nici Baconschi, nici Boc, nici Băsescu.

Preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, a declarat, sâmbătă seara, pe 12 martie, la Târgu Mureş, unde a primit premiul “Gabor Aron”, din partea CNS, că statul ungar sprijină dorinţa de autonomie, iar ceea ce vrea Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) este “legal, corect şi modern", este “viitorul naţiei şi porunca lui Dumnezeu". Preşedintele Parlamentului Ungariei a mai adăugat că dorinţa de obţinere a autonomiei este întemeiată şi din punct de vedere moral, corespunde voinţei Creatorului şi voinţei oamenilor, iar maghiarii trebuie să aibă încredere în succesul politicii naţionale. În cadrul aceleiaşi manifestări, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs, a declarat că, aşa cum Kover Laszlo, cu ocazia organizării la Budapesta a şedinţei Consiliului Naţional Secuiesc, a declarat: “Fraţilor secui, aţi ajuns acasă!”, întrucât drapelul ţinutului Secuiesc era arborat pe clădirea Parlamentului Ungariei, tot aşa, şi secuii au înălţat pe clădirea Palatului Culturii din Târgu-Mureş drapelul Ungariei. Acesta a precizat că maghiarii din Transilvania consideră că acest drapel trebuie să fluture pe clădirile oficiale, nu doar la ocazii speciale, ci permanent. “Odată şi odată trebuie să creem condiţii legale ca toţi maghiarii din Transilvania să îşi poată folosi simbolurile oriunde şi oricând doresc”, a menţionat Izsak.

Sunt complet indignat de toate aceste declaraţii, ale unor demnitari dintr-un stat vecin de la vest, declaraţii ce pot da naştere unor controverse aprinse, între două ţări membre ale CE şi care fac parte din aceeaşi alianţă militară transatlantică. Aceste declaraţii sunt antiglobalizare, sunt împotriva unei bune legături politice şi sociale între două ţări vecine, membre ale UE.

Nici premierul Boc, nici ministrul de externe nu au reacţionat în numele românilor la aceste declaraţii consternante. Sunt convins că aşa cum am perceput eu aceste declaraţii, le-au perceput şi toţi românii care luptă pentru ideea de naţiune şi identitate naţională.

Deputat Rizea Cristian."

Arcasu Braila - S-a semnat!

* joi, zi istorică pentru înfiinţarea USL Brăila * PSD Brăila şi ACD Brăila au semnat protocolul de colaborare * de acum vor lucra împreună pentru câştigarea alegerilor locale, parlamentare, şi prezidenţiale

Joi, la orele prânzului, la sediul PSD Brăila, cele două comisii reprezentante ale PSD şi ACD au semnat şi parafat protocolul care stabileşte, în cele mai mici detalii, modul în care aceştia vor colabora şi vor încerca să câştige alegerile din 2012.

"Aşa cum se ştie, după constituirea Uniunii Social - Liberale, avem sarcina ca în teritoriu să încheiem protocoale locale sau acorduri privind constituirea la nivelul judeţului Brăila a Uniunii Social Liberale. Am urmat instrucţiunile privind semnarea acestui document, am avut un contract cadru, care a fost elaborat de cele două partide la nivel naţional. Avem şi trei anexe care sunt legate de majorităţile care trebuiesc legate în judeţul Brăila, despre modul de colaborare în teritoriu, în Consiliul Judeţean, în Consiliul Municipal, în consiliile orăşeneşti şi locale. O altă anexă este cu crearea majorităţilor acolo unde nu au fost constituite, şi, sigur, tot în anexe este stipulat şi un acord privind alegerile locale din 2012 şi alegerile generale de la sfârşitul anului 2012. Semnatari sunt ACD-ul şi Partidul Social Democrat, ACD-ul cu structura care se ştie, PNL plus PC. În principiu, nu am avut divergenţe vizavi de semnarea acestui acord local, el, în mare, a păstrat punctele care au fost indicate de către cei de la Centru, urmând ca în momentul în care discutăm de alegerile locale să discutăm comună cu comună, atunci când va fi cazul pentru a vedea care este cea mai bună variantă, atât pentru liberali, pentru ACD, cât şi pentru Partidul Social Democrat. Cu alte cuvinte avem libertatea de a merge pe liste comune şi la judeţ, municipiu, oraşe şi comune, dar putem merge şi pe liste separate, în funcţie de ce se va întâmpla în fiecare localitate şi cum ne vom înţelege în formula care este astăzi, care este formula deliberativă între PSD şi ACD", a declarat preşedintele PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

La rândul său, preşedintele PNL Brăila, Cătălin Boboc a ţinut să sublinieze faptul că această acţiune comună este determinată de câştigarea alegerilor în 2012.

"Este clar, există un obiectiv preelectoral la care noi, la Brăila putem să o spunem, ne-am angajat dinainte de a se semna Protocolul la nivel naţional, şi anume, colaborarea în plan local, colaborarea în Consiliul Judeţean, în Consiliul Municipal şi chiar în celelalte consilii locale din judeţ, în vederea susţinerii celor mai bune proiecte pentru cetăţeni şi pentru comunitatea pe care o reprezentăm în aceste foruri. Electoral vorbind, Alianţa are un obiectiv foarte clar, şi anume, acela de a găsi soluţiile cele mai bune, astfel încât să putem trage linie la sfârşitul alegerilor din 2012, locale, în primul rând, dar şi parlamentare, care sunt foarte-foarte importante, şi să spunem că am câştigat aproape tot. Din acest motiv, împreună cu colegii de la PSD şi cu colegii de la PC vom căuta şi vom găsi variantele câştigătoare fără să fim subiectivi. Este drept că fiecare ne-am dori pentru noi cât se poate, ne-am dori maxim, dar, în acelaşi timp, trebuie să fim şi raţionali, şi obiectivi în alianţa care va ieşi învingătoare. Sunt convins de asta şi cu gândul ăsta plecăm, şi am încheiat această Uniune Social Liberală în plan local", a declarat preşedintele PNL, Cătălin Boboc.

Obiective locale ale USL...

Întrucât punctele importante din protocolul - cadru semnat la Bucureşti se bazează foarte mult pe rezultatele din mediul local, la Brăila USL doreşte să obţină un procent de aproximativ 70%, mai exact, să se situeze la media actuală a USL la nivel naţional.

"La nivelul judeţului nostru vrem să realizăm un procent de 65 - 70%. Vreau să vă spun că la nivel naţional sau făcut deja nişte măsurători. Uniunea Social Liberală se cifrează undeva între 65% şi 68% în intenţia de vot a electoratului, ceea ce este o normalitate, având în vedere ceea ce se întâmplă astăzi în România, şi faptul că, totuşi, această Uniune Social Liberală aduce o rază de speranţă românilor, şi românii aşteaptă o schimbare în bine la ceea ce ni se întâmplă în fiecare zi", a declarat preşedintele PSD, Gheorghe Bunea Stancu.

În ceea ce priveşte discuţiile referitoare la modul de participare la alegeri, deşi ambele părţi semnatare ale Protocolului ar fi preferat să meargă pe liste separate, acest aspect urmează să fie analizat, pentru a fi găsite cele mai bune variante de lucru.

În schimb, cei doi lideri ai USL au căzut de acord că formula care va fi agreată în privinţa participării la alegeri se va răsfrânge, inclusiv în organizaţiile municipale, orăşeneşti şi comunale.

O decizie în acest sens trebuie luată până la data de 15 octombrie 2011.

Obiectiv Calarasi - PSD-işti l-au nominalizat pe Virgil Diaconu candidat pentru Primăria Călăraşi

PSD Călăraşi a anunţat săptămâna trecută, prin vocea preşedintei organizaţiei judeţene, Oana Mizil, că o importantă firmă de sondare a opiniei publice a terminat studiul de popularitate al potenţialilor candidaţi social-democraţi pentru funcţia de primar al municipiului Călăraşi. Aceasta a precizat, într-o intervenţie la Radio Voces Campi, că rezultatele sondajului vor fi prezentate în cadrul Biroului Permanent Judeţean al partidului, urmând ca în cadrul acestui for să se ia şi decizia finală.

Biroul politic de conducere al partidului nu s-a întrunit, însă Consiliul Municipal PSD Călăraşi s-a întrunit marţea trecută şi a stabilit, cu unanimitate de voturi, numele candidatului PSD pentru funcţia de primar al municipiului Călăraşi. Acesta este Virgil Diaconu, secretarul executiv al organizaţiei judeţene, care ne-a declarat că: "în conformitate cu prevederile statutare candidatul pentru funcţia de primar al municipiului este propus de Consiliul Municipal PSD." În această situaţie, validarea propunerii Consiliului Municipal PSD de către Biroul Permanent Judeţean este o simplă formalitate, câtă vreme propunerea lui Virgil Diaconu s-a făcut cu unanimitate de voturi. Membrii conducerii municipale a PSD au avut de ales între patru potenţiali candidaţi: Ion Samoilă, Maria Dragomir, Răzvan Meseşeanu şi Virgil Diaconu. Preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD, Ion Ştefan, nu s-a arătat interesat de o candidatură pentru Primăria Călăraşi. Virgil Diaconu spune că la viitoarea şedinţă a Biroului Permanent Judeţean, forul de conducere va avea de validat două propuneri de candidatură: Oana Mizil pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Călăraşi şi Virgil Diaconu pentru Primăria municipiului. "Încă nu s-a strâns Biroul Permanent Judeţean pentru a spune că e vreunul bătut în cuie: nici Oana Mizil, nici eu." - a declarat secretarul executiv al PSD Călăraşi, Virgil Diaconu.

Acesta a mărturisit că este conştient de faptul că nu pleacă în cursa electorală cu prima şansă, însă dacă nu ar fi avut încredere că poate învinge atunci nu ar fi intrat în acest joc. Până să intre în cursa efectivă pentru funcţia de primar, Virgil Diaconu va trebui să învingă candidatul ACD (PNL + PC), Daniel Drăgulin, astfel încât el să fie candidatul unic sprijinit la alegerile din 2012 de către USL Călăraşi.

Obiectiv Calarasi - Stelian Fuia îl vrea pe Boc preşedinte PDL, nu şi premier

După ce inclusiv în presa naţională s-a speculat că PDL Călăraşi ar merge pe mâna lui Vasile Blaga, la alegerile interne din luna mai a.c., organizaţia de la malul Borcei a început să transmită un alt semnal, încă de săptămâna trecută, când vicepreşedintele George Fedorovici a spus că el, personal, l-ar alege pe Emil Boc.

Săptămâna aceasta, nemaifiind reţinut la Bucureşti de nici o moţiune de cenzură, preşedintele PDL Călăraşi, deputatul Stelian Fuia, a dorit să-şi definească şi el poziţia faţă de alegerile de la vârful partidului, ce vor avea loc în luna mai. "Eu, personal, susţin candidatura lui Emil Boc, deşi într-o primă fază ştiam că nu va candida. În momentul în care s-a hotărât să candideze, susţin candidatura lui şi cred că ar fi benefic pentru partid ca atât Emil Boc cât şi Vasile Blaga să facă echipă împreună.", a declarat deputatul Stelian Fuia. Fuia crede că Emil Boc a făcut adevărata reformă şi că ar fi bine să continue munca de partid, până la viitoarele alegeri. Dacă în urmă cu câteva săptămâni deputatul Stelian Fuia spunea că Emil Boc ar trebuie să nu mai fie premier, acum PDL-istul precizează că îşi menţine punctul de vedere: "Susţin în continuare acest lucru. Cred că la nivelul Guvernului este nevoie de o schimbare de premier. Este nevoie de o diferenţiere a celor două funcţii, de premier şi de preşedinte de partid." Chestionat cu privire la eventualitatea unor negocieri în urma cărora Vasile Blaga să treacă în funcţia de prim-ministru iar Emil Boc să fie ales preşedinte al PDL, deputatul Fuia spune că nu are cunoştinţă despre astfel de discuţii, apreciind că un premier tehnocrat ar fi benefic la conducerea guvernului. "Eu cred că este util pentru actul de guvernare ca altcineva să vină în fruntea guvernului şi Emil Boc să se ocupe de partid." Deputatul PDL spune că pentru schimbarea premierului este necesară consultarea aliaţilor politici, fără acordul acestora neputându-se schimba primul-ministru, însă tema schimbării premierului nu se află, deocamdată, pe agenda PDL.

Obiectiv Calarasi - Jenel Şerban nu crede că PC va avea candidaţi în cadrul ACD

În ultimele zile se vorbeşte tot mai intens despre nominalizarea candidaţilor pentru alegerile din 2012, în special pentru Consiliul Judeţean şi Primăria Călăraşi. Cei mai activi sunt cei din cadrul USL. PNL va face anunţul pe 2 aprilie, fără să provoace vreo surpriză, fiind Dan Drăgulin, PSD a anunţat că merge pe mâna lui Diaconu, în timp ce de la PC s-a anunţat Virgil Dumbravă. Deşi, conform unor sondaje, acesta din urmă se bucură de o anumită popularitate în rîndul călărăşenilor, conducerea partidului nu pare extrem de dornică în a-l susţine. Cel puţin asta a declarat preşedintele PNL Răducu Filipescu. Nici Şerban Jenel nu pare mai optimist. Acesta a declarat că nu se pune problema ca PC să aibă candidaţi. "Cine să-şi anunţe candidatura la ce? Din partea PC...hai să fim serioşi. La acea competiţie internă pentru sondajele de opinie? Nu e cazul. Candidaţii celorlalte partide sunt mai puternici. Probabil Virgil Dumbravă va intra în această competiţie...", a conchis Jenel.

Obiectiv Calarasi - PNL Călăraşi se pregăteşte pentru alegerile locale

Până în data de 15 mai 2011, conducerea judeţeană a PNL Călăraşi va participa la toate Adunările Generale ce vor avea loc în organizaţiile liberale din judeţul Călăraşi. Calendarul întâlnirilor urmează să fie definitivat în cel mult o săptămână, urmând ca, pe parcursul celor două luni, liderii PNL să se întâlnească cu activul liberal din fiecare organizaţie locală. Scopul acestei acţiuni este de a analiza situaţia organizaţiilor şi de a stabili criteriile ce vor sta la baza selectării viitoarelor candidaturi la funcţiile de aleşii locali. Preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, a declarat la finalul şedinţei de Birou Permanent Teritorial că liberalii vor promova în judeţ obiectivele alianţei Uniunii Social Liberale: "Oamenii trebuie să ştie de ce a fost necesară înfiinţarea acestei alianţe. Toate Adunările Generale vor avea o ordine de zi comună, principalul obiectiv fiind pregătirea alegerilor locale din 2012".

Observator de Calarasi - Diaconu VS Drăgulin pentru primăria Călăraşi

Atenţie, vine Diaconu!

Partidul Social Democrat şi-a desemnat candidatul pentru funcţia de primar la Călăraşi. Virgil Diaconu, secretarul executiv al partidului, a fost votat marţi, 22 martie a.c., de membrii Comitetului Executiv Municipal al PSD Călăraşi pentru a candida la funcţia de primar. Chiar dacă iniţial s-a dorit alegerea candidatului prin realizarea unui sondaj la nivel de municipiu, pe listă aflându-se cinci persoane, Virgil Diaconu a fost cel care a ieşit învingător. „A fost realizat un sondaj în interiorul partidului, iar eu am fost votat de membrii Comitetului Executiv Municipal al PSD să candidez pentru funcţia de primar. De fapt eu sunt singurul care am dorit acest lucru din PSD”, ne-a declarat Virgil Diaconu. În perioada următoare se vor întruni membrii Biroului Permanent Judeţean care vor analiza şi vor valida propunerea luată în cadrul Comitetului Executiv Municipal. Primul prag a fost trecut, dar având în vedere faptul că PSD şi PNL fac parte din alianţa împotriva puterii, Virgil Diaconu trebuie să lupte acum cu Daniel Drăgulin, cel de-al doilea candidat din cadrul Uniunii Social - Liberale. Conform protocolului încheiat, USL va merge în alegeri în 2012 cu un singur candidat pentru funcţia de primar. Din acest motiv, atât Virgil Diaconu, cât şi Daniel Drăgulin, trebuie să dea tot ce este mai bun în ei deoarece se va realiza un sondaj de opinie, în urma căruia va fi desemnat cel care va candida la primărie din partea USL. „Va fi realizat un sondaj de opinie şi va fi desemnat candidatul din partea USL. Eu sunt pregătit să lupt pentru primărie, dar dacă va fi ales Daniel Drăgulin, îl vom susţine. Noi suntem oameni serioşi. M-am înscris în această luptă pentru că pot face mai mult pentru călărăşeni”, ne-a mai spus Diaconu.

Drăgulin - Un om de încredere la Primărie

Preşedintele Organizaţiei Municipale a Partidului Naţional Liberal (PNL) Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, a fost desemnat de colegii săi drept candidat pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ la alegerile locale de anul viitor. Astfel, Drăgulin va intra într-o competiţie internă în USL privind nominalizarea celui mai bine plasat candidat în vederea alegerilor locale din 2012. Lansarea oficială a candidaturii acestuia va avea loc în data de 2 aprilie a.c., în sala Casei de Cultură din municipiul Călăraşi "Aurel Elefterescu", unde sunt aşteptate să participe peste 400 de persoane. "Nu ştim cum vom face. Şi-au anunţat intenţia de a participa la eveniment aproximativ 400 de membri ai partidului, însă sala are o capacitate de numai 250 de locuri. Probabil vor fi şi persoane care vor rămâne pe afară", a precizat Drăgulin, în cadrul conferinţei de presă susţinută ieri, 23 martie a.c., la sediul PNL. Daniel Ştefan Drăgulin este preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Călăraşi şi a fost desemnat de către colegi pentru funcţia de primar al municipiului nostru. În această perioadă, Daniel Ştefan Drăgulin şi echipa sa au luat străzile la picior încercând să afle problemele din teritoriu. "Există foarte multe lucruri începute şi nefinalizate de 20 de ani. Printre problemele identificate se numără: asflatarea şi pietruire drumurilor, racordarea la canalizare, siguranţa cetăţenilor lasă de dorit, câinii vagabonzi, lipsa locurilor de muncă etc.", a precizat Drăgulin. Pentru a fi mai bine cunoscut de călărăşeni şi a afla mai uşor probleme lor, Daniel Ştefan Drăgulin şi-a făcut şi cont pe Facebook.

Bitpress Arges - Andrei Gerea: Dupa interviul asta astept sa ma invite seful SRI la o cafea”

In atentia sefului SRI Arges: domnule sef al SRI… v-am facut lipeala cu deputatul PNL Andrei Gerea. Si-a aratat disponibilitatea de a bea o cafea cu dumneavoastra, daca-l invitati, sa mai socializati, sa mai schimbati impresii, daca vine norul radioactiv, daca va veni sau nu cutremurul cel mare si daca Nicolescu va rezista la peste 7 grade pe Scara Richter… D-astea… Ce ziceti, va bagati? Pana atunci dam curs unui interviu in stil ,,revista presei”, cu intrebari pe baza subiectelor scrise de colegii nostri din presa locala.

,,Un anume sef de birou de la SRI informa colegii de la Ancheta”

Domnule Andrei Gerea, mai in toate ziarele, colegul dumneavoastra de USL, deputatul Mircea Draghici, este inconjurat de DNA. Ati discutat cu dumnealui, mai ales ca sunteti vecin de birou?...

Da.

Si ce spune?

Exact ce a spus si in alte situatii, ca este nevinovat si ca se simte urmarit. Pe de alta parte, imi aduc aminte de niste scapari in presa locala argeseana de acum ceva vreme, in care un anume sef de birou de pe aici, de la SRI, informa colegii de la Ancheta cum ca ar fi urmarit. Poate ca toate aceste anchete ar parea mult mai legitime in ochii tuturor daca nu ar fi atat de anuntate in presa, cu mult timp inainte, precum buzduganul din poveste. Sunt lucruri care ne fac sa credem ca avem de-a face mai degraba cu comenzi politice decat cu dorinta de a face dreptate.

Nu au aparut semnale si in ceea ce va priveste?

Ba da, a fost si numele meu mentionat, dar cred ca a fost asa, ca sa fie… La intimidare, probabil, ca eu nu am avut si nu am legaturi de afaceri cu statul.

Va simtiti urmarit?

Ma simt exact cum se simte orice politician din opozitie: cred ca e deja o datorie pentru adversarii nostri politici sa ne urmareasca si sa foloseasca pentru asta, probabil, structurile statului si banii publici, dar totodata cred ca nu le-am produs niciun fel de satisfactii si nici nu am sa le produc.

,,Eu, in SRI? Continuati, ca-mi place!”

Chiar si despre dumneavoastra se spunea, la un moment dat, ca… faceti parte din SRI.

Ha, ha! Cu treaba asta m-ai surprins!

Pe cuvant, cica aveti mustata pentru ca sunteti sub acoperire…

Nu se stie niciodata…

Sa inteleg ca nu infirmati zvonul?

De ce sa infirm, parca este mai frumos asa!

Dar in masonerie ma gandesc ca sunteti…

Ha, ha… continuati, ca-mi place!

Si nu luati masa nici cu seful SRI Arges, ca orice politician care se respcecta?

As lua masa, dar nu am apucat. Chiar ma intereseaza si as vrea sa stau de vorba cu el, dar, din pacate, am trecut printr-o perioada foarte agitata…

Nu v-a permis agenda…

Da, exact. Pana la urma este si de datoria unui parlamentar si nu vad de ce nu am iesi la o masa. Acum, daca va citi interviul, poate are dansul initiativa sa ma invite macar la o cafea.

,,Cand faci atat bine celor din jur, simti nevoia sa te si protejezi”

In ,,Jurnal de Arges” scrie ca Mircea Andrei va fi luminat cu lasere si pazit non-stop de body-guarzi, cu prilejul alegerilor din filiala argeseana a PDL. Ca va fi luminat cu lasere, intelegem, e vorba de impresie artistica, joc scenic… dar de ce sa fie pazit atat de strasnic?

Mi se pare firesc ca liderul unui partid atat de ,,iubit” precum PDL sa nu fie sufocat de dragostea populara. Este normal si este in traditia tuturor liderilor care nu inteleg ca steaua partidului lor a apus… Bine, nu stiu daca si steaua senatorului Andrei a apus, desi, daca va candida in Arges, eu nu-i vad niciun viitor. Ideea este ca, pana la urma, cand faci atat bine celor din jur, simti nevoia sa te si protejezi.

,,Gogu Davidescu nu mai corespunde, probabil ca nu este un colector excelent pentru partid”

,,Bogdan mana moarta” – este titlul unui editorial tot din ,,Jurnal”. E pedelistul care sapa la radacina lui Gogu Davidescu. Il stiti pe baiatul asta?

Il stiu.

Si ce parere aveti?

Asa cum l-am cunoscut eu este un tip ok.

Mai ok decat Gogu?

Ar fi fost mult mai ok daca nu era la PDL, mi-ar fi placut si mai mult. Dar imi place si asa. Altfel, este o problema a PDL, chiar daca se spune ca functia de prefect este una apolitica. Noi nu credem acest lucru…

Nici domnul Davidescu nu crede acest lucru…

Pana la urma, daca PDL crede ca are o problema de imagine cu actualul prefect ma gandesc ca l-au cunoscut bine inainte sa-l puna in functie. Daca mai este sa dam crezare si altor discutii din partid, legate de performanta unor manageri de deconcentrate… ce sa zic? Or fi probleme in PDL si veti vedea ca se vor acutiza pe masura ce se apropie finish-ul acestei guvernari.

Mie mi s-a parut ca Gogu Davidescu a servit bine intereselor PDL…

Probabil ca a picat in dizgratie de cand accentul in PDL s-a pus mai puternic pe bani, de la venirea lui Andrei incoace. Inteleg ca scorurile au crescut, acestea sunt informatiile pe care noi le avem. Domnul Davidescu nu mai corespunde, probabil ca nu este un colector excelent pentru partid si naste nemultumiri.

Si nici macar nu stie sa curete bine scamele de pe costumele apretatilor in functie.

Nu le are nici cu scamele, si, fiind mai inalt, nu poate sa se aplece pe cat si-ar dori unii.

,,Bratu, Popa, Misu Tudor, domnul Bica… ar fi putut fi lideri ai PDL”

Pentru ca tot ne aflam in aria de acoperire a PDL, cum vi se pare ca un lider din alt judet sa preia sefia filialei PDL Arges. Oamenii astia chiar n-au cu cine?

Dupa cum vedeti, nu s-a gasit nimeni dispus in PDL sa spuna ,,Stop, mai existam si noi!” Din pacate, partidul acesta si-a anihilat toate personalitatile pe care le-ar fi putut avea. Si acesta este unul dintre motivele pentru care PDL a cazut, pentru ca daca tuterii care s-au aliniat la dosul unor politicieni cu doamna Udrea cap de culoar la sesiunea de pupat, ar fi spus stop, probabil altfel ar fi stat lucrurile. Din nefericire a devenit un partid amorf, fara personalitate, cu cativa oameni la receptie.

Pe cine ati fi vazut presedinte la PDL Arges?

As putea vedea lideri din fostul PD, oameni din vechea garda, alaturi de care am facut o campanie si cu care am ramas in relatii chiar amicale, inclusiv Bratu, Popa, Misu Tudor, domnul Bica… Pana la urma si calitatea de politicieni si faptul ca i-am cunoscut ca oameni care au o limita in fundamentalismul politic i-ar fi recomandat pentru o astfel de pozitie.

,,Cred ca pe sotia mea a scarbit-o destul de mult politica”

Uitati-l si pe Fulga, cu tot cu poza, la Partidul Poporului!

Pai unde sa-l regasim in alta parte?

Are fata de Partidul Poporului?

Are si un trecut pe masura!

E cu sotia… Sotia e sub dumnealui ca functie. Chiar ma intrebam: oare ce politica or face cei doi cand sunt acasa, in intimitatea caminului conjugal, gatind o ciorba de burta?

Nu stiu, e o experienta pe care sunt convins ca o apreciaza, nu pot sa le urez succes pentru ca nu am niciun interes…

Sotia dumneavoastra nu se gandeste sa intre in politica?

Sotia mea este membra a PNL si a fost inclusiv una dintre fetele foarte des vazute in anumite campanii electorale, precum cele din 1996, inca epoca romantica a noastra. A fost chiar personaj de frunte… Imi mai spune ca daca ar fi in locul meu ar spune lucrurilor mai pe nume, este mai directa. Insa cred ca a scarbit-o destul de mult politica.

,,Nicolescu nu are interdictii de niciun fel din cate stiu”

Constantin Nicolescu, din nou la DNA!

Probabil ca se va duce de multe ori pana se va finaliza procesul.

Va mai candida, oare, la Consiliul Judetean, data fiind situatia, si ma refer aici in special la starea sa de sanatate?

Eu zic ca problema sa de sanatate s-a rezolvat…

Era foarte fresh la semnarea protocolului USL in Arges!

Sunt genul care vad partea plina a paharului si as putea spune ca tot raul a fost spre bine pentru ca operatia pe care a suferit-o este un fel de up-grade la instalatie.

A iesit… tunat!

Da, da cred ca operatia pe care a suferit-o il va ajuta, ii va da un suflu nou, nu are interdictii de niciun fel din cate stiu…

Adica poate sa chefuiasca, sa bea, sa se duca la femei?

Sigur ca acele vene sa se mai infunda… dar starea de sanatate nu-l va impiedica in activitatea politica sub nicio forma si va ramane acelasi om energic pe care il stiu. Revenind la candidatura, din ce am vorbit cu cetatenii din Arges, oamenii nu-l vad ca pe un om corupt asa cum incearca PDL sa-l prezinte. Sunt oameni care l-au cunoscut pe Constantin Nicolescu rezolvand lucruri pentru Arges.

USL va avea mai multe sanse cu Nicolescu pe post de locomotiva la Consiliul Judetean sau e nevoie de o figura noua?

USL va castiga alegerile in Arges indiferent de cine va fi reprezentat, si va castiga de o maniera categorica. Eu imi doresc sa candideze acel om pe care sondajele il vor desemna ca cel mai bun.

,,Numai cine nu munceste nu greseste, iar din punctul acesta de vedere pedelistii sunt feriti”

Ati facut si dumneavoastra sluji in fata lui Nicolescu? Asa scrie la gazeta, ca Popa si Lazar au facut sluji in fata lui Nicolescu, la semnarea protocolului USL in Arges.

Sunt ,,Opinii libere”, dupa cum spune si ziarul. Evident, nu toti putem avea acelasi punct de vedere si nu putem recepta in acelasi grad necesitatile si amenintarile la adresa acestei tari.

Si totusi s-a semnat pe sest protocolul…

Da, si eu mi-as fi dorit sa fi fost public acest eveniment, iar critica presei este justificata. Cred ca si din punct de vedere al marketingului politic ar fi fost bine sa se fi intamplat altfel lucrurile. Pe de alta parte, nu ne-am ascuns, am informat presa si am trimis imagini de la semnarea protocolului. Nu am fi vrut sa ne abatem de la subiectul Uniunii, pentru ca s-ar fi ajuns inerent la alte teme de discutie care nu ar fi avut nicio legatura cu momentul in sine.

A fost o greseala, recunoasteti!

Eu zic ca da, trebuie sa ne asumam pana la urma si greselile.

Ce spuneti, intrati in sondaj pentru candidatura la Primaria Pitesti?

Eu zic ca da.

Pe unde intuiti ca va situati?

Vom vedea…Din informatiile pe care le avem, primarul Pendiuc se bucura de un sprijin destul de mare.

Poate doar DNA sa-i incurce planurile…

Nu pot gandi la acest mod si nici nu as dori sa se intample asta…

E firesc, doar nu e normal sa doresti raul cuiva…

Nu, nici macar daca am fi fost adversari nu i-as fi dorit asta, pentru ca, pana la urma, oricand te poti trezi in postura lui, sanctionat, cum se incearca cu primarul nostru de la Campulung, intr-un mod halucinant si ostil. Te poti trezi cu un dosar fabricat… Numai cine nu munceste nu greseste, iar din punctul acesta de vedere pedelistii sunt feriti.

Bitpress Arges - Cum a repartizat Boc banii portocalii, in Arges. Afla care sunt primarii rasplatiti de PDL

Cu numai doua zile inaintea dezbaterii si votarii motiunii de cenzura pe noul Cod al Muncii, Boc a dat drumul din nou robinetului cu bani catre primariile din tara. Dincolo de deja banalul criteriu al coloraturii politice, se vehiculeaza si faptul ca banii ar putea folosi inclusiv in razboiul intern din PDL. Banii au fost alocati pentru proiecte de dezvoltare a infrastructurii si pentru baze sportive in mediul rural. La nivel global, in ceea ce priveste lucrarile de infrastructura, 91,4 milioane lei au luat drumul spre 161 de primarii PDL, in timp ce 62 de primarii UDMR au primit 36,1 milioane lei. De asemenea, 139 de primarii PSD vor primi 65,9 milioane lei, iar 116 primarii PNL vor incasa 40,7 milioane lei. Pe judete, in fruntea topului se afla Muresul (UDMR), cu 21,04 milioane lei, Suceava, cu 15 milioane lei si Dambovita, cu 14,49 milioane lei.

Care este situatia in Arges

Primarul PNL din Babana isi poate face bagajele la PDL

In ceea ce priveste fondurile alocate pentru infrastructura, Argesul se afla la coada clasamentului. Astfel, daca Muresul a primit 16.472.000 de lei, catre judetul pesedistului Constantin Nicolescu nu au ajuns decat 3.348.000 de lei. Aceasta suma a fost repartizata, la o prima vedere, catre 7 primarii PSD, doua primarii PDL si o primarie PNL. Insa, daca tinem cont de ,,tranzactiile” pe bursa primarilor care au avut loc in ultima perioada, atunci doua primarii de la PSD (Valea Danului si Albestii de Arges) si una de la PNL (Babana) le putem trece, linistiti, pe lista portocalie. Asa stand lucrurile, 1.984.000 de lei au ajuns la primariile pesediste, 389.000 de lei la cele pedeliste si 975.000 de lei catre cele cu primari cu un picior in PDL. Va prezentam, mai jos, situatia detaliata pe fiecare localitate in parte:

»Davidesti (PSD)– canalizarea menajera in sistem centralizat – 713.000 lei

»Babana (PNL spre PDL)– canalizarea si epurarea aplor uzate menajere – 564.000 lei

»Valea Danului (PSD) – canalizarea si epurarea apelor uzate menajere – 564.000 lei

»Albestii de Arges (PSD spre PDL)– canalizare menajera si statie de epurare – 411.000 lei

»Boteni (PSD)– canalizarea menajera in sistem centralizat – 400.000 lei

»Albestii de Muscel (PDL)– canalizarea si epurarea apelor uzate menajere – 376.000 lei

»Hartiesti (PSD)- canalizarea menajera in sistem centralizat –188.000 lei

»Malureni (PSD) – alimentare cu apa – 119.000 lei

»Vedea (PDL)- canalizarea si epurarea apelor uzate menajere – 13.000 lei

Bani portocalii pentru pesedistii grijulii

Un alt capitol pentru care Guvernul Boc a alocat fonduri este cel al bazelor sportive. Astfel, pentru Arges au fost directati 6.154.000 lei, judetul clasandu-se pe primul loc la nivel national din acest punct de vedere (nimic spectaculos, insa, daca tinem cont de faptul ca sumele acordate pentru bazele sportive sunt infime fata de cele alocate pentru infrastructura). In ceea ce priveste… coloratura fondurilor, de acestea au beneficiat 9 primari PSD, 7 primari PDL, un primar PNL si un primar PNG. Daca este sa nu tinem cont de carnetul de partid, ci de ,,miscarile in front”, atunci situatia se prezinta la modul urmator: 6 primari PSD, 7 primari PDL si alti 3 primari din PSD (Arefu, Valea Danului, Albota) un primar PNL (Tigveni) si unul PNG (Sapata) cu gand de duca la PDL si motivati pe masura in acest sens. In ceea ce priveste cuantumul sumelor, primarii PSD au primit 3.255.000 lei, cei PDL – 2.029.000, iar cei pe picior de plecare – 1.755.000 lei. Iata cum arata situatia detaliata:

»Arefu (PSD spre PDL)– baza sportiva – 441.000 lei

»Merisani (PSD)- baza sportiva multifunctionala – 441.000 lei

»Valea Danului (PSD spre PDL) – baza sportiva – 441.000 lei

»Vulturesti (PDL)– baza sportiva multifunctionala – 441.000 lei

»Musatesti (PSD)– baza sportiva – 434.000 lei

»Boteni (PSD)– baza sportiva la Scoala Petre Tutea – 415.000 lei

»Davidesti (PSD) – baza sportiva – 415.000 lei

»Calinesti (PSD)– baza sportiva multifunctionala – 411.000 lei

»Leresti (PDL)– baza sportiva multifunctionala – 328.000 lei

»Nucsoara (PDL)– baza sportiva – 328.000 lei

»Albota (PSD spre PDL)– baza sportiva multifunctionala – 321.000 lei

»Tigveni (PNL spre PDL) – modernizare baza sportiva – 302.000 lei

»Lunca Corbului (PDL)- baza sportiva multifunctionala – 300.000 lei

»Sapata (PNG spre PDL)- baza sportiva multifunctionala – 250.000 lei

»Poiana Lacului (PDL)– baza sportiva – 229.000 lei

»Harsesti (PDL)– baza sportiva multifunctionala – 224.000 lei

»Vladesti (PDL)– realizarea unei baze sportive cu teren de fotbal – 209.000 lei

»Rucar (PSD)- baza sportiva multifunctionala – 194.000 lei

Clasamentul integral al sumelor alocate pe judete, la capitolul infrastructura

Mures – 16.472.000 lei

Suceava – 12.623.000 lei

Dambovita – 10.769.000 lei

Galati – 10.216.000 lei

Maramures – 10.034.000 lei

Covasna – 10.015.000 lei

Timis – 9.712.000 lei

Harghita – 9.496.000 lei

Dolj – 8.784.000 lei

Calarasi – 8.721.000 lei

Caras-Severin – 8.327.000 lei

Alba – 8.297.000 lei

Ialomita – 7.677.000 lei

Gorj – 7.343.000 lei

Teleorman – 7.276.000 lei

Olt – 7.163.000 lei

Buzau – 7.051.000 lei

Cluj – 6.957.000 lei

Vrancea – 6.793.000 lei

Satu Mare – 6.707.000 lei

Prahova – 6.519.000 lei

Hunedoara - 6.117.000

Vaslui – 6.072.000 lei

Bihor – 5.785.000 lei

Salaj – 5.671.000 lei

Arad – 5.551.000 lei

Tulcea – 5.544.000 lei

Botosani – 5.031.000 lei

Constanta – 4.746.000 lei

Mehedinti – 4.559.000 lei

Valcea – 3.833.000 lei

Arges – 3.348.000 lei

Brasov – 3.227.000 lei

Bacau – 3.108.000 lei

Neamt – 3.054.000 lei

Iasi – 2.893.000 lei

Sibiu – 1.620.000 lei

Braila – 1.613.000 lei

Giurgiu – 578.000 lei

Clasamentul integral al sumelor alocate pe judete, la capitolul baze sportive

Arges – 6.154.000 lei

Tulcea – 5.780.000 lei

Teleorman – 5.248.000 lei

Valcea – 5.098.000 lei

Iasi – 5.053.000 lei

Bistrita-Nasaud – 5.024.000 lei

Bihor – 5.016.000 lei

Olt – 4.920.000lei

Brasov – 4.631.000 lei

Mures – 4.576.000 lei

Bacau – 4.249.000 lei

Neamt – 4.246.000 lei

Sibiu – 3.894.000 lei

Mehedinti – 3.776.000 lei

Dambovita – 3.729.000 lei

Prahova – 3.639.000 lei

Botosani – 3.535.000 lei

Harghita – 3.027.000 lei

Cluj – 3.457.000 lei

Salaj – 3.421.000 lei

Satu Mare – 3.010.000 lei

Gorj – 2.678.000 lei

Vaslui – 2.634.000 lei

Giurgiu – 2.487.000 lei

Vrancea – 2.436.000 lei

Suceava – 2.385.000 lei

Covasna – 2.015.000 lei

Ialomita – 1.922.000 lei

Ilfov – 1.832.000 lei

Dolj – 1.829.000 lei

Calarasi – 1.780.000 lei

Maramures – 1.711.000 lei

Braila – 1.704.000 lei

Alba – 1.743.000 lei

Hunedoara - 1.618.000 lei

Constanta – 1.098.000 lei

Arad – 1.487.000 lei

Caras-Severin – 971.000 lei

Buzau – 940.000 lei

Galati – 700.000 lei

Republicanul Prahova - Liberalii au recunoscut, şi ei, colaborarea cu PD-L în Consiliul Local

După ce, în cursul zilei de ieri, primarul Andrei Volosevici a declarat că PD-L are, la nivelul Consiliului Local Ploieşti, o colaborare aproape perfectă cu PNL, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul prahovean al PNL, Adrian Semcu n-a combătut în niciun fel declaraţia lui Volosevici. Mai mult decât atât, Semcu a spus că parteneriatul dintre cele două partide datează din 2008 şi că este în vigoare şi acum, atât la Ploieşti, cât şi la Câmpina. Cât despre ipoteza potrivit căreia liberalii ar putea determina o dizolvare a Consiliului Local şi, ca urmare, provocarea de alegeri anticipate, Adrian Semcu a declarat că aşteaptă („cu multă răbdare”) ca o iniţaitivă în acest sens să vină din partea PSD.

Ziarul Ialomita - Cristina Pocora l-a luat la întrebări, pe tema Spitalului Ţăndărei, pe ministrul Cseke Attila

În ziua de 23 martie de la tribuna Parlamentului deputata de Ialomiţa Cristina Pocora a făcut o interpelare ministrului Cseke Attila cu privire la decizia de desfiinţare a Spitalului Orăşenesc Ţăndărei şi de transformare a acestuia în cămin de bătrâni.

Publicăm textul interpelării.

Domnule ministru,

Am primit din partea dumneavoastră un răspuns la interpelarea anterioară, referitoare la decizia de transformare a Spitalului Orăşenesc Ţăndărei în cămin de bătrâni. Doream să aflu care au fost criteriile care au stat la baza acestei decizii. Din păcate, în cele patru pagini transmise ca argument privind această decizie, nu faceţi referire la acest caz.

Spuneaţi că hotărârea de desfiinţare, la nivel naţional, s-a luat în urma analizei, conform unei grille de criterii, a situaţiei tuturor spitalelor, rezultând o listă de spitale care se vor comasa cu altele şi o listă cu spitale care vor fi transformate în cămine de bătrâni. Am pornit, cu bună-credinţă, de la această afirmaţie, şi v-am cerut detalii din acea analiză, în ceea ce priveşte situaţia punctuală a Spitalului Orăşenesc din Ţăndărei. Am dorit să stiu exact ce i s-a reproşat acestei instituţii sanitare. Răspunsul primit, vag şi în termeni generali, mi-a confirmat o dată în plus că nu criteriul eficienţei sau al necesităţii existenţei unei astfel de instituţii a fost criteriul de bază, ci calculele politice şi economice ale domnilor din coaliţia PD-L-UNPR-UDMR –minoritati, din care faceţi parte.

Nu mai revin cu argumentele pentru care Spitalul Orăşenesc din Ţăndărei ar fi trebuit să-şi păstreze actuala destinaţie. Nădăjduiesc că aţi luat la cunoştinţă, din petiţiile, interpelările pe care vi le-am adresat, cu ocazia mitingurilor de protest ale cetăţenilor din zonă, despre multiplele motive pentru care această unitate spitalicească nu ar fi trebuit desfiinţată.

Revin cu solicitarea anterioară şi vă întreb, Domnule Ministru:

- Care au fost criteriile care au stat la baza deciziei de selectare a Spitalului Orăşenesc din Ţăndărei printre unităţile spitaliceşti programate pentru desfiinţare?

- Dat fiind că decizia a fost deja luată, vă rog să-mi spuneţi ce trebuie să facă pacienţii din zonă dacă au nevoie, în sistem de urgenţă sau nu, de servicii medicale specifice?

- De asemenea, vă rog să-mi spuneţi ce vor face medicii şi personalul sanitar care activau în cadrul acestui spital?

Solicit răspuns în scris şi oral.

Deputat Cristina Ancuţa Pocora

Deputat PNL Circumscripţia nr. 23 Ialomiţa

Colegiul uninominal nr.1 Feteşti-Ţăndărei

Ziarul Ialomita - Alexandru Stoica, preşedinte PSD Slobozia

Protocolul USL s-a parafat. Ce urmează după? Cum va funcţiona alianţa USL? Va fi respectat statutul protocolului USL şi uitate vechile animozităţi dintre unii membrii din PSD şi PNL? Cel care a fost dispus să dea un răspuns la aceste întrebări inevitabile, a fost preşedintele PSD, Organizaţia Municipală Slobozia, Alexandru Stoica.

- Domnule preşedinte, cum comentaţi afirmaţia domnului Marinică Cazacu din ultima sa conferinţă de presă, că USL-ul nu reprezintă nicio ameninţare pentru PDL?

- În primul rând, nu reprezenta nici un pericol, pentru ei, PSD-ul. Noi, PSD-ul i-am bătut de i-am zvântat singuri, dar acum când suntem două forţe, vă daţi seama. Pericolul pot să-l ghicească singuri. Pericolul sunt ei înşişi. Mai mare pericol sunt ei pentru ei.

- Aşa cum ştim, nu o dată au existat divergenţe între PSD şi PNL, la nivel local. Acum, după semnarea protocolului USL, cum credeţi că se vor rezolva ele?

- Problemele practice se vor rezolva în interiorul partidului. În principiu, noi întotdeauna ne-am înţeles bine cu PNL-ul. Chiar nu am avut nicio problemă. Probabil că am avut doar nişte discuţii în rezolvarea unor probleme în sensul că am ales altă cale în soluţionarea a acestora. Spre exemplu, eu vreau să ajung la hotel Paradis şi o iau pe varianta oraşului, iar ei au preferat să o ia prin oraş. Dar rezultatul a fost acelaşi. Faptul că în 2006 ne-au susţinut în accesarea acelui împrumut pentru mari investiţii a fost de bun augur pentru toţi. Noi ne-am înţeles cu PNL-ul după ce s-a desfiinţat celebra alianţă BA DA – BA NU. Acum, după ce s-a semnat protocolul la nivel naţional, colaborarea este foarte strânsă. Vorbind despre Consiliul Local, grupul PSD şi grupul mai puţin numeros al PNL suntem foarte uniţi şi acţionăm ca o Uniune Social Liberală.

- Au fost totuşi dispute destul de serioase, nu la nivel de partid ci între membri. Mă refer aici la conflictul dintre Mihai Emilian de la PNL şi primarul Gabi Ionaşcu.

- Eu consider că au fost mai mult dispute personale decât politice. Este o problemă care îl priveşte mai mult pe Emilian, dar are şi el o anumită idee vizavi de primar şi o susţine. Ăsta nu e un impediment pentru funcţionarea USL-ului. Dacă până acum ne-am mai înţepat, ne-am mai contrat, acum nu mai e cazul. Protocolul este foarte clar, avem obligaţia să ne păstrăm decenţa şi să fim un tot unitar. Fricţiunile care au fost trebuie să înceteze. Se vor face acele sondaje şi ne vom lămuri cine este în stare să obţină cele mai multe voturi, aşa cum ne obligă protocolul.

Ziarul Ialomita - PSD şi PNL au semnat protocolul Uniunii Social Liberale la nivel judeţean

Uniunea Social Liberală a fost parafată în Ialomiţa în prezenţa principalilor partizani politici ai PSD şi PNL, săptămâna trecută. Semnarea protocolului de colaborare între cele două forţe politice s-a făcut în sala de la Centrul Cultural „Ionel Perlea”. Încă de la intrarea în sală reprezentanţii celor două tabere, de acum unite pentru un ţel comun, au decis să se aşeze separat. La dreapta liberalii, iar la stânga social-democraţii. Cu toţii au adoptat o atitudine oficială, mai sobră în tabăra PSD şi mai relaxată în rândurile PNL. Liderii celor două partide au argumentat nevoia acestei alianţe precizând că «unde-s doi, puterea creşte».

Preşedintele Filialei PNL Ialomiţa, Ioan Martin, a subliniat importanţa momentului raportat la nivelul social şi politic actual, iar preşedintele Filialei PSD Ialomiţa, Silvian Ciupercă, a precizat că alianţa dintre liberali şi social democraţi funcţionează în judeţ de aproape 3 ani, cu rezultate mulţumitoare pentru administraţia judeţeană.

Partidele semnatare ale protocolului USL vor stabili propunerile de candidaţi, care vor intra în cercetarea sociologică până cel târziu la 30 aprilie. Termenul de stabilire a candidaturilor comune este 15 octombrie.

La întrebarea adresată de către Ziarul «Ialomiţa» referitoare la cum se vor aplana «ieşirile din decor» în cadrul Alianţei USL, preşedintele PSD Ialomiţa, Silvian Ciupercă, ne răspunde că au cuprins deja în statutul USL, la articolul 9, acest fapt. Articolul 9 din statutul USL: «Ulterior încheierii prezentului acord, în cazul apariţiei unor divergenţe a căror mediere nu poate fi soluţionată la nivel judeţean preşedintele organizaţiei judeţene va transmite un raport către secretarii generali ai celor două părţi semnatare, în termen de cel mult 24 de ore de la constatarea conflictului. Raportul va conţine o descriere a situaţiei aflată în dispută, cât şi soluţia propusă la nivel judeţean».

Printre obiectivele comune ale celor două partide amintim: valorificarea potenţialului agricol din Ialomiţa, ca principal element de creştere economică şi dezvoltare socială a judeţului; reducerea decalajului de infrastructură rutieră, hidroedilitară, electrică, energetică dintre comune şi oraşe, între periferii şi centrele municipiilor şi oraşelor; acordarea de facilităţi investitorilor interni sau externi pentru dezvoltarea mediului de afaceri din judeţ, care să determine crearea de noi locuri de muncă; protecţia mediului înconjurtor şi extinderea utilizării surselor de energie verde la nivelul judeţului; asigurarea unui sistem modern de asistenţă socială pentru cetăţenii proveniţi din familii defavorizate.

Ziarul Independent de Ialomita - Penelişti din toate zările, uimiţi-vă! Primarul Costel, şeful de campanie al candidatului Martin

Ca să nu rămînă repetent şi mandatul viitor, PNL Ialomiţa a decis să-şi prioritizeze interesele. Şi cum singurul lucru rămas nefăcut de către filială era stabilirea unui şef de campanie pentru Ioan Martin, aşa s-a şi întîmplat. Numele celui în braţele căruia şeful PNL Ialomiţa îşi va încredinţa destinul este nimeni altul decît primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava. Mai rămîne doar ca filiala să decidă democratic unde trebuie să candideze Ioan Martin pentru a cîştiga alegerile.

Fiat campania, pereat mundi

Constantin Sava este viitorul şef de campanie al preşedintelui Ioan Martin pentru alegerile din 2012. Mereu tînăr şi ferice, ca orice primar PNL ales cu majoritate de voturi, Costel, cum îl alintă intimii, s-a lăudat deja cu noua lui postură şi s-a mai lăudat că îşi va folosi întreg know-how-ul căpătat în două mandate pentru a face din Ioan Martin cel mai viteaz şi mai drept dintre candidaţi. Iar dacă vă întrebaţi despre ce know-how este vorba, e de ajuns să daţi un search pe Google, ca să rămînem în ton cu englezismele de mai sus. În ultimii ani primarul Constantin Sava a fost cercetat penal în mai multe dosare cu iz de puşcărie (şi nu uităm că el este autorul celebrei afirmaţii: «Cine nu are un dosar penal a trăit degeaba!»), a blocat timp de ani buni activitatea propriului consiliu local declarînd că toţi consilierii săi sînt nişte imbecili şi este cunoscut în urbe pentru limbajul său de o vulgaritate extremă, moştenit din lecturile licenţioase preluate de pe zidurile budei turceşti a şcolii generale de la Manasia, localitate în care domnia sa s-a născut politic.

Cîine surd la vînătoare

Ne-am întrebat dacă, în aceste condiţii, preşedintelui Martin nu-i este teamă că noul lui şef de campanie îi va aduce mai degrabă deservicii decît servicii electorale. Ei bine, preşedintelui PNL Ialomiţa nu-i este nici teamă, nici ruşine. «Costel Sava este un prieten vechi de-al meu şi un primar foarte bun» a declarat acesta. Numai că, surpriză, Ioan Martin nu a refuzat, cum o face de altfel de luni bune, să confirme că va candida pentru Slobozia în 2012. «Deocamdată nu ştiu dacă voi candida şi nici unde o voi face» a declarat el senin.

N-o să ne întrebăm ce ascunde Ioan Martin în spatele acestei declaraţii. E prea devreme să ne batem capul cu şarade politice. Vom trage însă concluzia logică că la acest moment, pentru Costel nu există obiectul muncii. Fapt care confirmă încă o dată aprecierile colective cu care a fost gratulat de-a lungul anilor. Favorita noastră rămîne aceea de «nebunu’ baronului», o etichetă pe care i-au lipit-o de guler prietenii, pe vremea cînd Costeluş amuşina necondiţionat mîna lui nea Gică, în veci fie-i lăudat numele că mulţi corifei mai are!

Giurgiu News - Saracii pesedisti putrezi de bogati

Ti-e sila sa vezi cum pesedistii si penelistii se calca pe picioare la televiziunile mogulilor - ANTENA 3 si REALITATEA TV - si afirma cu nesimtire ca arestarea lui Marius Petcu pentru luare de mita este o facatura politica de discreditare a Opozitiei si de atragere a atentiei de la adevaratele probleme ale natiunii. Ce vorbesti Franz ?

Liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, a fost retinut, joi seara, de procurorii DNA si va fi incarcerat in arestul Directiei de Cercetari Penale, urmand sa fie prezentant instantei cu propunere de arestare preventiva de 29 de zile.

Marius Petcu a luat cei 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, el declarand in fata procurorilor ca acesti bani reprezentau un imprumut pe care i l-ar fi acordat omului de afaceri in urma cu doua luni, a spus avocatul liderului sindical, Alice Draghici.

Avocatul a declarat, joi noapte, pentru Mediafax, ca flagrantul a avut loc in Snagov, in apropierea locului unde urma sa fie construit complexul de agrement pentru sindicate. Petcu le-a mai spus anchetatorilor ca il cunoaste pe Petre Scrieciu de mai multi ani si ca joi, cand procurorii au organizat flagrantul, omul de afaceri i-a restituit un imprumut pe care liderul de sindicat i l-ar fi acordat in urma cu doua luni, a precizat Alice Draghici.Ea nu a putut da numele firmei care ar fi urmat sa primeasca lucrarea de constructii pentru sindicate cu ajutorul lui Petcu. Alice Draghici a mai spus ca anchetatorii sustin ca au probe video si audio, pe care insa nu le-au prezentat.

Avocatul a precizat ca si omul de afaceri a fost audiat de procurorii anticoruptie. In perioada anilor 2009-2010, Marius Petcu, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, a primit de la directorul unei societati comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar pentru a atribui acestei firme un contract de executie lucrari, informeaza Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

Potrivit comunicatului, Petcu a fost prins in flagrant, joi, de procurorii anticoruptie, dupa ce a primit mita de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentand transele aferente lunilor ianuarie si februarie 2011.

Procurorii DNA efectueaza cercetari penale fata de inculpatul Marius Petcu, presedinte al Federatiei Sanitas, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita, in forma continuata.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca, in perioada anilor 2009 - 2010, Petcu, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, a primit de la directorul unei societati comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentand circa 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de executie lucrari. DNA mentioneaza ca acest contract are ca obiect executarea obiectivului "Centrul de educatie, perfectionare si recreere - Snagov", pretul negociat al contractului fiind de aproximativ 9.235.000 lei, fara TVA, suplimentat ulterior cu peste 1.875.000 lei, fara TVA.

De asemenea, la data de 1 februarie 2011, Marius Petcu a primit, prin intermediar, un imobil tip vila situat in statiunea Predeal in valoare de circa 200.000 euro, se arata in comunicat. 'Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele transe din mita neplatite inca, aferente lunilor urmatoare, sau de a facilita obtinerea de catre aceeasi firma a unei lucrari viitoare', precizeaza DNA.

Marius Petcu, liderul CNSRL "Fratia" a fost prins luand mita 40 de mii de euro, scria TVR intr-o stire postata pe site-ul institutiei. Potrivit sursei citate, cei 40.000 de euro ar fi o prima transa dintr-o suma totala de peste 200 de mii de euro. Petcu se afla acum la DNA, unde este audiat de procurori. Potrivit reporterului TVR Alexandru Costache, Marius Petcu a fost prins in flagrant in timp ce primea mita de la un om de afaceri. Flagrantul a avut loc in Bucuresti, in jurul orei 15.00. Petcu a fost adus la DNA, unde a fost audiat pret de mai multe ore. In paralel au loc perchezitii domiciliare. Potrivit unor surse judiciare citate de TVR, Marius Petcu, in calitate de membru in Consiliul de Administratie al Sind Romania (societatea comerciala a centralelor sindicale din Romania, care detine baza de turism a sindicatelor) ar fi cerut si primit mita de la un om de afaceri pentru acordarea unor contracte pentru lucrari de constructii. In februarie 2011, surse judiciare declarau ca averile liderilor de sindicat sunt verificate de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate.

Printre cei verificati se afla si Marius Petcu, seful CNSLR Fratia. Petcu este finul lui Miron Mitrea, liderul PSD provenind el insusi din miscarea sindicala. Marius Petcu a fost, pina in mai 2010, si administrator al companiei Global Video Media SA, care detinea 1,2% din actiunile societatii care opera Realitatea TV.

Revista Kamikaze a publicat declaratia de avere a lui Marius Petcu, presedinte al CNSLR "Fratia" din care reise ca in 2009 acest avea un venit lunar de 10.000 de euro.

Ce mai contine declaratia sa de avere:

* cinci terenuri (din care unul mostenit) dintre care unul de 18.200 de metri patrati la Snagov, achizitionat in 2007, doua in Vladiceasca, Ilfov, si unul in sectorul 4, Bucuresti;

* trei case, dintre care una de vacanta, la Vladiceasca, Ilfov, de 267 de metri patrati, si una de locuit, de 190 de metri patrati, in sectorul 4 din Bucuresti (construita in 2008);

* bijuterii, ceasuri, tablouri si icoane de 20.000 de euro;

* conturi personale de 60.000 de euro si 400.000 de RON;

* conturi ale sotiei de peste 100.000 de euro si peste 250.000 de RON;

* actiuni la cinci firme;

* un imprumut de 180.000 de euro luat de la PSV Company SA, deci de la colegul Liviu Luca;

* venituri anuale de 500.000 de RON (60% din venituri provin din sindicalism, 7% vin din activitatea de membru CA la Realitatea si restul de peste 30% sint salarii din proiecte europene); adica peste 10.000 de euro lunar

O intrebare pentru Dumneavoastra, oameni buni ? Crede vreodata satulul celui nevoias ? Niciodata.

Giurgiu News - Vanghelie taraste filiala P.S.D. Giurgiu in lupta impotriva lui Ponta

Liderii din umbra ai Partidului Social Democrat (Nastase, Hrebenciuc, Vanghelie, Dragnea), cei care de fapt taie si spanzura in partid, lasand impresia unor lideri vremelnici ca ar fi la putere, cauta solutii pentru relansarea partidului. Si pentrui eliminarea unui lider necopt si cu mult prea multe accese de personalitate. Victor Ponta.

In aceste zile, pe fondul unor masuri care vor scadea profund sustinerea electorala a Partidului Social Democrat, sforarii de taina ai partdului regandesc strategia politica. Din mers. Schimbarea lui Victor Ponta si readucerea in fruntea partidului a lui Mircea Geoana.

Mult mai docil si mult mai usor de manevrat.

Printre cei mai ferventi adversari ai lui Victor Ponta se numara si liderul spiritual al P.S.D. Giurgiu: Marian Vanghelie. Care trage cu dintii pentru a-si mentine controlul asupra organizatiei de la Giurgiu, ca si asupra altor organizatii judetene, tocmai pentru a-si pune planul in aplicare.

Si filiala Giurgiu merge la remorca lui Vanghelie pe acest drum. Cu exceptia catorva cozi de topor cazute pe drum din caruta P.S.D. Cozi de topor care deja au facut picioare dupa ce s-au prins de metoda si obiectivul lui Vanghelie si deja naveta la Bucuresti. Pentru a-si clama loialitatea fata de actualul presedinte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB