Moldova 22 martie

|

Buna Ziua Iasi - Tramvaiul ucigas a ramas fara frane din cauza unei caderi de tensiune

Buna Ziua Iasi - Prefectul Dragomir Tomaseschi cere demisiile primarului Gheorghe Nichita si directorului RATP, Maricel Gherca

News Iasi - Ieseanul Suparat: Primarul Nichita a investit in fotbal miliarde iar in transportul in comun abia cateva sute de euro

Informatia de Pascani - Ioan Ionita ataca din nou alianta USL

Informatia de Pascani - Florin Constantinescu: Prefectul Tomaseschi isi depaseste atributiile de serviciu

Informatia de Pascani - Consilierul judetean Petru Dascalu vorbeste despre importanta si scopul Uniunii Social Liberale

Informatia de Pascani - PRM Pascani se reorganizeaza

Ziarul de Roman - "PDL şi Guvernul Boc calcă pe cadavre!"

Ziarul de Roman - "Guvernul nu are oameni capabili, nu are soluţii!"

Desteptarea Bacau - Cristian Cojocaru: „Nu mai era cazul sa raman in PNL doar ca sa ridic mana in sedintele Consiliului Local”

Desteptarea Bacau - Senatorul bacauan Vasile Nistor se retrage din PDL

Destepatarea Bacau - Minodora Cliveti, pregatita sa-i ia locul lui Severin

Ziarul de Bacau - Carmen Mirtz a fost aleasa vicepresedinta Femeilor Liberale la nivel national

Actiunea Galati - Galatiul ramane in Top 10 somaj

Actiunea Galati - Galatiul, pe lista pomenilor electorale PD-L

Monitorul de Galati – Nica de la USL “vede” Boc-ul pus pe faras

Monitorul de Galati – Durbaca nu a vrut !

Viata libera Galati - Magdalena Gaiu, vicepreşedinta femeilor liberale


Buna Ziua Iasi - Tramvaiul ucigas a ramas fara frane din cauza unei caderi de tensiune

Tramvaiul care a provocat gravul accident rutier, ieri, in zona Fundatie, omorand un barbat, ranind sapte persoane si distrugand sase masini, ar fi ramas fara frane, la momentul accidentului, din cauza unei caderi de tensiune la reteaua electrica, iar acumulatorii mijlocului de transport nu au putut asigura tensiunea de franare in conditiile in care ar fi fost uzati, sustin surse judiciare citate de Mediafax. In cazul accidentului, anchetatorii iau in calcul doua variante: o culpa exclusiva a vatmanului, Cristian Diaconu, si o defectiune de moment aparuta la sistemul de franare.

"Nu am avut nici o defectiune la reteaua electrica, nici inainte nici dupa producerea accidentului. Orice cadere de tensiune este raportatata la dispeceratul nostru, iar din inregistrari nu s-a raportat asa ceva. Chiar si in cazul unei astfel de defectiuni, toate cele trei sisteme de franare ale tramvaiului ar fi functionat", a declarat Maricel Gherca, directorul RATP Iasi, pentru "Buna Ziua Iasi".

Buna Ziua Iasi - Prefectul Dragomir Tomaseschi cere demisiile primarului Gheorghe Nichita si directorului RATP, Maricel Gherca

Prefectul Dragomir Tomaseschi cere demisia primarului Gheorghe Nichita si pe cea a directorului Regiei Autonome de Transport Public (RATP) Iasi, Maricel Gherca, despre care spune ca sunt primii responsabili de tragedia rutiera care a avut loc ieri dupa-amiaza in Fundatie.

"Azi noapte s-au facut probe cu patru tramvaie de tipul celui implicat in accident, pana la ora trei, iar vatmanii care au facut acele probe au fost bagati pe traseu inca de la primele ore ale diminetii. Nu este normal sa suprasoliciti vatmanii si soferii ca apoi sa dai vina numai pe ei. Fara indoiala, trebuie sa raspunda cineva pentru ca a murit un om, iar altii au fost accidentati. Dupa mine este vorba despre un management defectuos al primarului Gheorghe Nichita si a directorului Gherca. Din punctul meu de vedere, ambii au aceeasi vina. Ei manageriaza sistemul si ei ar trebui sa raspunda", a declarat prefectul, care sustine ca RATP nu verifica la timp functionarea mijloacelor de transport si nu mai are persoane specializate sa faca asta. Tomaseschi mai spune ca vagonul implicat in accident are un sistem de bord care se reseteaza la 10 - 15 secunde, timp esential, spune el, in astfel de evenimente.

News Iasi - Ieseanul Suparat: Primarul Nichita a investit in fotbal miliarde iar in transportul in comun abia cateva sute de euro

Primarul Gigi Nichita, botosanean la originile neamurilor lui, asemenea celuilalt Tutankamon din administratie, pe nume Simirad, a preferat sa investeasca in echipa de fotbal Poli Iasi milioane de euro de la bugetul local in loc sa aiba grija de siguranta iesenilor.

In 2006 Ziarul de Iasi scria ca Poli Iasi a primit ca finanatare directa de la Primarie si de la societatile subordonate primariei (Salubris, Citadin, Spatii Verzi etc etc), 2,1 milioane dolari. Apoi inca 15 miliarde de lei, plus 66 miliarde de lei investite de RAJAC in stadion, plus 110 miliarde lei platite pentru instalatia de nocturna, 19 miliarde lei pentru pista de atletism, 22 miliarde lei pentru terenul de antrenament, plus o gramada de alti bani storsi samavolnic de la toate firmele din Iasi sub forma de taxa de sport. O taxa perceputa atat de Consiliul Local cat si de Consiliul Judetean. In fapt a fost un furt in toata regula, legiferat de mormolocii ajunsi in posturi de consilieri locali or judeteni. De ce au votat acestia astfel de taxe aberante? Pentru ca sefii de la partid sa-i puna pe liste pentru a ajunge in aceasta postura. Ce castiga de aici? Pai destul. De exemplu indemnizatiile de sedinta plus indemnizatii ca sunt in consilii de administratie pe la tot felul de regii. Ca sa nu mai spun de oarece influenta, pe ici pe colo.

Asadar, Consiliul Local Iasi a pompat bani grei in pasiunea lui Nichita, fotbalul, sute de miliarde de lei. In schimb un tramvai sh a fost cumparat pentru 250 - 500 euro.

Da, atat valoreaza pentru primarul Nichita siguranta in transportul in comun a iesenilor.

Cine a mai fost alaturi de Nichita si l-au sustinut din toate puterile? Pai Romeo Olteanu, actual viceprimar, unul dintre oamenii care a condus o societate ce a cheltuit banii pentru sportul iesean, dar n-a dat niciodata cont ce a facut cu banii. Sorin Iacoban, un tip care intre timp a ajuns mare prin Campusul din Tudor Vladimirescu (prietenii stiu de ce); Constantin Neculau, un fost peremist care a trecut in tabara lui Nichita doar pentru a prinde un post de viceprimar; Catalin Ivan - baiatul de mingi a lui Nichita, ajuns intre timp europarlamentar, care-si numara leafa in euro si le plange romanilor de mila; si alti latrai care au votat pentru ca echipa asta de mascarici si analfabeti, numita Poli Iasi, sa fie finantata de la bugetul local.

Pentru tragedia de ieri, cand un tramvai a distrus 6 masini si a omorat un om, va fi gasit vinovat vatmanul. Un nenorocit de 35 de ani care muncea pentru un salariu de mizerie la RATP-ul care ii finanteaza campaniile electorale ale primarului.

In schimb, Gigi Nichita nu va raspunde pentru faptul ca in ultimii ani a cumparat tramvaie vechi de 40 de ani, la pretul de 250 de euro, in schimb a aruncat milioane de euro pe oechipa de fotbal de toata jena.

Judecati: cine este autorul moral al accidentului de ieri?

Informatia de Pascani - Ioan Ionita ataca din nou alianta USL

Presedintele organizatiei locale a Partidului Democrat-Liberal, Ioan Ionita, nu vede cu ochi buni alianta dintre PSD si PNL, la nivel local. Liderul democrat-liberalilor ...

... spune ca in perioada imediat urmatoare se asteapta ca unii membri PSD sau PNL sa paraseasca forul politic din care face parte, neconvenindu-le aceasta alianta, si sa i se alature, prin semnarea unei adeziuni cu PD-L. "Sunt unele semnale in acest sens. Multi critica decizia luata de la nivel national, de a se realiza aceasta alianta intre PSD si PNL, numita USL. La Iasi deja s-a produs o ruptura. Fostul vicepresedinte TNL, Stefan Chiriac, a parasit organizatia si ni s-a alaturat noua. Sunt mai mult ca sigur ca asa se va intampla si la Pascani.

Vor fi membri din cele doua partide care ni se vor alatura, mai ales cand acest protocol va fi incheiat la nivel local", a declarat presedintele PD-L Pascani, Ioan Ionita.De precizat faptul ca, deocamdata, la nivelul municipiului Pascani, liderii PSD si PNL nu s-au intrunit pentru a discuta despre alianta dintre cele doua partide. Ei asteapta sa se stabileasca in mod cert ce se va intampla la nivel judetean, dupa care se vor incepe negocierile si la Pascani. Cert este ca reprezentantii PSD au precizat ca primul lucru care-l vor face atunci cand vor semna intelegerea este acela de a-l schimba pe Ioan Ionita din functia de viceprimar.

Informatia de Pascani - Florin Constantinescu: Prefectul Tomaseschi isi depaseste atributiile de serviciu

Parlamentarul pascanean, Florin Constantinescu, senator PSD, il acuza pe prefectul de Iasi, Dragomir Tomaseschi ( PD-L), pentru ”depasirea atributiilor reglementate prin ...

... statutul functionarului public, recurgand la biruri mascate pentru ieseni”, dupa ce acesta din urma a anuntat ca va face o "cheta publica" pentru a strange suma de 90.000 de lei pentru o expertiza tehnica privind calitatea lucrarilor de asfaltare in municipiul Iasi. Senatorul Unul dintre cei mai importanti senatori ai judetului nostru, sustine ca gestul prefectului este cu atat mai revoltator cu cat, saptamana trecuta pretul carburantilor a fost ridicat nejustificat, iar guvernantii nu fac nimic.

„Guvernul, prin celebrele sale politici de austeritate, a taiat din fondurile destinate comunitatilor locale, a taiat pensiile si salariile. In acelasi timp, preturile au luat-o razna, primul semn vizibil fiind cresterea carburantilor, fapt ce va duce la cresterea tuturor produselor si serviciilor. In acest context, este de neinteles gestul reprezentantului Guvernului in teritoriu de a pune un bir mascat pe cei care detin autovehicule, sub pretextul declansarii unei anchete privind calitatea drumurilor.

Conform reglementarilor legislative aflate in vigoare, anchetele se fac de catre autoritatile platite din bani publici. Nu exista un cont separat in care iesenii doneaza bani pentru demararea acestor anchete. Fac un apel catre toți ieșenii sa nu cada in capcana acestei manevre”, a sustinut senatorul Florin Constantinescu, liderul organizatiei PSD Pascani. Social-democratul a aratat ca momentul in care prefectul a ales sa ia aceasta inițiativa ridica unele semne de intrebare privind adevarata destinație a banilor. „Mi se pare un gest revoltator, lipsit de bun simt si de respect fata de cetatenii pe care ii slujesti.

Ma intreb daca nu cumva domnul prefect are vreo alta treaba cu banii cetatenilor si a gasit motivul de a-i cere,” a mai spus senatorul Constantinescu care a aratat ca nu a mai pomenit niciunde ca o autoritate a statului sa ceara bani de la cetateni, atata vreme cat exista institutii a caror menire este tocmai descoperirea neregulilor acolo unde acestea exista. Mai mult de atat, parlamentarul spune ca lucrarile de asfaltare sunt inca in garantie. Astfel, daca se descopera nereguli, cel care a executat lucrarile este obligat sa le refaca din banii proprii. ”Fac un apel catre prefectul Tomaseschi sa nu mai nascoceasca biruri pentru ieseni, sa nu-si mai depaseasca atributiile stabilite de fisa postului si sa se asigure ca acele controale pe care le invoca sunt indreptate asupra neregulilor, daca acestea exista”, a incheiat Constantinescu.

Informatia de Pascani - Consilierul judetean Petru Dascalu vorbeste despre importanta si scopul Uniunii Social Liberale

“In contextul actualei crize economice mondiale situatia precara a Romaniei se accentueaza cu fiecare zi ce trece. Gestionarea deficitara a resursele economice ale statului, favorizarea ...

... clientelii de partid pe care o practica actualul guvern are ca efect destabilizarea clasei de mijloc din Romania si accentuarea scaderii nivelului de trai. Guvernul Boc loveste cu fiecare ocazie in clasa de mijloc din Romania, o clasa sociala destul de subtire care in curand va disparea definitiv, urmand ca majoritatea intreprinzatorilor mici si mijlocii sa-si inchida activitatea, pensionarii sa fie injositi in continuare la finalul activitatii cu pensii mici si insufieciente acoperirii costurilor ridicate ale medicamentelor si alimentelor. Ceilalti romani din clasa de mijloc vor migra spre clasa de jos, unde caracteristica dominanta o reprezinta saracia. Sistemul social dual pe care actualul guvern l-a urmarit a dat roade. La ora actual peste 33% din romani se confrunta cu saracia in timp ce media statelor din Uniunea Europeana se situeaza undeva la 8%.

Facand o comparatie cu perioada anilor 2005-2008 careia ii corespunde un procentaj al saraciei de 23%, cresterea din 2008 cu 10% a numarului saracilor din tara se datoreaza faptului ca Romania, alaturi de Letonia si Estonia aloca doar 12,8% din PIB protectiei sociale, in timp ce celelalte state din U.E. aloca peste 25% din PIB protectiei sociale. Mai ingrijoratoare este situatia tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani care sunt mai saraci decat pensionarii, conjuctura la care s-a ajuns din lipsa investitiilor, crearii locurilor de munca pentru cei carora le apartine viitorul. Din aceste motive tot mai multi tineri aleg sa emigreze masiv in alte state unde guvernul le acorda o atentie sporita.

Crearea locurilor de munca, incurajarea tinerilor prin acordarea de burse de studiu si de merit, implementarea parteneriatului dintre universitati si angajatori in vederea oferirii studentilor joburi part-time numarandu-se printre masurile pe care guvernul Boc nici macar nu le-a prevazut in proiectele sale viitoare pentru sustinerea invatamantului romanesc. Faptul ca la sfarsitul guvernarii Tariceanu Romania inregistra progrese substantiale trecand de la o economie bazata pe agricultura si forta de munca ieftina la una propulsata de investitii si 3 ani mai tarziu cand majoritatea statelor europene au reusit relansarea economica inregistrand cresteri, iar situatia Romaniei se inrautateste pe zi ce trece se datoreaza in totalitate scaderii salariilor, cresterii TVA-ului si a lipsei de masuri concrete din partea guvernului.

In acest context pe 5 februarie Partidul Social Democrat si Alianta de Centru Dreapta constituita din Partidul National Liberal si Partidul Conservator au hotarat formarea aliantei politice denumita Uniunea Social Liberala. USL este o platforma politica de uniune nationala, cu obiective compatibile atat cu valorile stangii (egalitate de sanse, solidaritate, justitie sociala, echilibru social) cat si cu valorile dreptei (drepturi si libertati individuale, piata si initiative libere, proprietate privata, descentralizare, rolul social al elitelor si valorilor spirituale).

Ceea ce romanii trebuie sa retina este faptul ca partidele semnatare PSD, PNL si PC, isi pastreaza intacta identitatea istorica, doctrinara si juridica, precum si angajamentele fundamentate fata de proprii sustinatori si alegatori. Necesitatea unei actiuni comune a fortelor democratice din Romania se datoreaza situatiei grave in care a fost indusa Romania de catre regimul actual.
Scopul USL consta in inlaturarea de la putere pe cale democratica a actualului regim clientelar-mafiot, corupt si ineficient, un regim ce a subminat economia nationala afectand direct nivelul de trai al majoritatii romanilor si a incalcat drepturi si libertati constitutionale. Noua alternativa politica din Romania urmareste revenirea tarii pe un drum politic, economic si social european printr-o strategie de reconstructie a tarii, a unui stat de drept autentic, a institutiilor acestuia precum a unei economii performante si a unei justitii sociale reale.

Bunastarea cetatenilor, asigurarea nivelului de trai, a veniturilor, conditiilor de munca si viata ii va conferi fiecarui cetatean roman indiferent de conditia sociala, venit, origine, limba sau religie o viata libera decenta si mai ales prospera. In acest sens se impun urmatoarele masuri: reluarea cresterii economice, reformarea sistemelor publice: a educatiei, sanatatii, justitiei, ordinii publice, a securitatii sociale si modernizarea administratiei centrale si locale. Se impune asigurarea responsabilitatii bunei guvernari si a administrarii moderne si eficiente a resurselor statului in fata cetatenilor si mai precis in folosul acestora.

Actuala birocratie sufoca economia romaneasca, fapt pentru care se urmareste refacerea sistemului economic al tarii pe baza unui model nou axat pe cresterea economica. Acesta se va concretiza in crearea de noi locuri de munca, stimularea sectorului privat, simplificarea fiscalitatii, reducerea costului muncii, incurajarea si sustinerea capitalului national, atragerea de investitii, absorbtia si utilizarea corecta a fondurilor europene si asigurarea stabilitatii macroeconomice si monetare care sunt necesare aderarii la moneda unica europeana. Angajamentul comun pe care cele trei formatiuni politice si-l asuma este impus pentru indeplinirea obiectivelor pe termen mediu si lung. Interesul national impune unirea ideilor, energiilor, aspiratiilor in slujba adevaratelor valori din Romania.”

Informatia de Pascani - PRM Pascani se reorganizeaza

Liderul unui partid politic local are planuri mari pentru viitorul apropiat. Cu toate ca de la ultimele alegeri si pana la ora actuala nu s-a mai auzit aproape deloc de forul politic pe care-l conduce, ...

... partidul urmeaza sa reinvie. "Resuscitarea" va fi facuta incepand cu luna aprilie. Potrivit spuselor si planurilor lui Danut Raut, presedintele organizatiei locale PRM Pascani, in luna urmatoare partidul pe care-l conduce intra in reorganizare. „Am discutat chiar in aceasta dimineata (ieri – n.r.) cu liderii de la Iasi si urmeaza ca in aceste zile sa se stabileasca data la care va avea loc la Pascani adunarea de seama a partidului. Din primele discutii purtate, intalnirea va avea loc in luna aprilie, insa data nu o stim exact, urmand a se stabili in zilele urmatoare. La aceasta adunare vor veni politicienii judeteni ai partidului si urmeaza a fi prezenti si presedintii organizatiilor PRM din zonele arondate municipiului. Vom discuta problemele cu care se confrunta organizatiile, dar si alte planuri de viitor. Vom aplica o noua strategie de revenire pe plan local. Noi, ca partid politic, avem inca multi membri inscrisi, dar urmeaza sa stabilim in mod clar cine ramane alaturi de noi si cine nu. La aceasta adunare vom stabili mai multe”, a declarat presedintele organizatiei PRM Pascani, Danut Raut.

Ziarul de Roman - "PDL şi Guvernul Boc calcă pe cadavre!"

Opoziţia a apelat la testul democratic al moţiunii de cenzură, dar Guvernul Boc rezistă. Argumentele protestatarilor din stradă împotriva noului Cod al Muncii, pe care şi-a angajat guvernul răspunderea, nu au fost suficiente pentru ca parlamentarii Puterii să renunţe la Boc. Mai ales că în ultimele zile s-au trimis în teritoriu sume importante de bani. O nouă moţiune de cenzură respinsă nu dezarmează parlamentarii Opoziţiei, pregătiţi, declarativ, să preia oricînd puterea şi să scoată ţara din impas. Interviul acordat de senatorul PSD Ioan Chelaru evidenţiază această atitudine şi răspundere faţă de alegători.

Reporter: Respingerea moţiunii este o nouă înfrîngere a Opoziţiei sau o victorie a Puterii?

Senator Ioan Chelaru: Este o nouă umilinţă pentru popor. Este, dacă vreţi, o demonstraţie a dispreţului pe care-l au parlamentarii portocalii şi acoliţii lor faţă de cetăţenii care i-au trimis să le reprezinte interesele, nu să-şi umple ei buzunarele. PDL calcă pe cadavre, nu-i mai interesează decît să strîngă mulţi bani pentru a cumpăra voturi la viitoarele alegeri. Au retezat speranţe, au distrus destine, au amanetat viitorul ţării! Pentru a fi siguri de susţinerea UDMR, ştiindu-se slabi, fără argumente şi cu o majoritate fragilă, guvernanţii au pus în pericol pînă şi stabilitatea naţiunii. Ce poate fi mai îngrijorător, după compromisul făcut cu Legea Educaţiei în favoarea maghiarilor, decît umilinţa în faţa declaraţiilor ostentative ale premierului ungur şi nu numai ale lui, premier care îşi permite să vorbească despre Ardeal în termeni inacceptabili! Ce poate fi mai grav decît să-ţi umileşti şi să-ţi expui proprii cetăţeni printr-o lege care îi transformă în sclavi? A fost doar o bătălie, lupta noastră continuă, nu-i putem lăsa să distrugă cu totul ţara şi să-i alunge pe români de la ei de acasă !

R: Cum s-au făcut calculele şi alianţele înainte de votul pentru moţiunea de cenzură?

I.C.: Noi ne-am făcut datoria în mod democratic, cu armele pe care Constituţia şi alegătorii ni le-au pus la dispoziţie. Votul transparent a confirmat susţinerea pe care contam din partea celor 212 semnatari ai moţiunii (de la Neamţ doar deputatul Munteanu şi subsemnatul au votat moţiunea), dar ne aşteptam ca măcar în al doisprezecelea ceas să se trezească şi conştiinţa parlamentarilor PDL şi UDMR, vinovaţi în acelaşi grad de proasta gestionare a ţării ca şi guvernul Boc, pe care-l ţin ei în braţe. Interesele personale şi ale grupurilor de afaceri, la care s-a adăugat cumpărarea explicită a susţinerii cu noi sume de bani trimise unor localităţi portocalii, au fost puse mai presus decît interesul marii majorităţi a populaţiei. Domnul Boc a mituit din nou o parte a parlamentarilor PDL, UDMR, dar şi cîţiva trădători de la UNPR, prin alocarea discreţionară a 100 de milioane de euro către colegiile acestora. Nu este pentru prima dată cînd puterea portocalie tratează banul public ca pe un instrument politic. După părerea mea, această formă de corupţie instituţională este extrem de periculoasă, pentru că nu ţine cont absolut deloc de interesele cetăţenilor în alocarea banilor ţării. Pînă acum, Emil Boc a cheltuit un miliard de euro din bugetul de stat pe acest tip de demers, păstrîndu-şi postul de premier.

R: Ce acţiuni are în vedere PSD în perioada următoare pentru a răsturna Guvernul Boc?

I.C.: Acest guvern reprezintă cea mai mare pacoste a României şi a românilor din istoria recentă. Pentru a-l răsturna, avînd în vedere situaţia actuală din Parlament, avem nevoie de orice fel de sprijin, inclusiv din partea populaţiei. Nemţenii trebuie să iasă din starea de apatie şi să pună umărul la dărîmarea acestei puteri ticăloase, în dreptul căreia nu putem reţine decît incompetenţă, ipocrizie, prostie, laşitate, minciună, dezbinare, autism politic şi social, corupţie, lipsă de perspectivă, prăbuşirea psihică a unui întreg popor, slugărnicie, depersonalizare, disoluţia autorităţii statului şi alte asemenea. "Reforma" mult clamată de mai-marii portocalii nu este decît o înşiruire de măsuri absurde, fără cap şi coadă, dar, mai ales, fără o strategie care ar fi trebuit să traseze în mod clar şi transparent direcţia acestei ţări, cel puţin în sensul redresării ei economice.

R: Oamenii înţeleg, poate, că este "de bine" că guvernul dezleagă punga pentru realizarea unor lucrări.

I.C.: Cînd oamenii speră la un loc de muncă, un venit sigur din care să-şi întreţină copiii la şcoală ori o pensie care să le asigure o bătrîneţe decentă nu au cum să se bucure că din banii lor, adunaţi cu sacrificii la buget, Guvernul face pomeni cu slujitorii puterii, celor cărora le sînt dedicate lucrări la terenuri de sport, patinoare, piscine, cămine culturale sau părculeţe. Nu au nici o logică sau coerenţă aceste investiţii, cînd populaţia, într-o mult prea mare proporţie, nu-şi poate asigura hrana zilnică. Puterea portocalie încearcă, într-o mare disperare, să-i mai păcălească o dată pe cei pe care i-a adus la sapă de lemn. Pensionarii lăsaţi să moară de foame, bolnavii scoşi din spitalele închise sau blocate de datorii (apropos, unde sînt protestele celor de la Roznov sau Bicaz faţă de desfiinţarea spitalelor din propriile comunităţi??! Ce au de spus primarii portocalii care au acceptat fără crîcnire o asemenea măsură aberantă?!), profesorii umiliţi, medici batjocoriţi, tineri şi vîrstnici aruncaţi în stradă văd că din banii lor se fac investiţii de paradă (sau poate de pradă!?). Vor fi, poate, alimentări cu apă şi canalizare la sate, săli de sport şi gondole, mall-uri, etc., dar mai au bătrînii satelor noastre sau şomerii oraşelor bani să plătească aceste servicii, cînd nu le ajung nici măcar pentru medicamente? Tinerele familii umblă prin ţări străine, alungate de nevoi dar şi de preşedintele ţării, care spune că nu mai există obligaţia statului să-şi protejeze şi ajute cetăţenii. Au tăiat din salariile bugetarilor, au tăiat pensii, alocaţii, au condamnat mămici, copii, şomeri, toate sumele publice adunate prin aceste sacrificii ajungînd în punga acoliţilor lor, a asfaltatorilor de ocazie, a acelor căpuşe portocalii ce nu se lasă dezlipite de la bugetul ţării.

R: Ce să aştepte oamenii de la anul 2011, aşa cum a început ? Cum vedeţi funcţionarea USL în judeţul Neamţ?

I.C.: Este tot mai vizibil că lumea şi-a întors faţa de la guvernanţi (locali sau naţionali), că s-au lămurit ce a vrut să spună Băsescu cînd le-a urat "să trăiţi bine!". El, fetele lui, cărora li se fac dedicaţii bănoase, acoliţii, prietenii şi susţinătorii Puterii, care sug în fiecare judeţ noi şi noi sume grase de bani. Se anunţă lucrări, vin miniştri să facă spectacol, apoi se împart lucrările şi banii oamenilor puterii, iar sume uriaşe se îndeasă în buzunarele celor care ne rîd zilnic în faţăstabilind pentru oamenii de rînd numai măsuri de austeritate. Voi răbdaţi, ca noi să ne înmulţim milioanele de euro, ne spun pedeliştii, sfidîndu-ne în faţă! Nemulţumirea creşte, sărăcia se adînceşte, preţurile au luat-o razna, spitalele şi şcolile se închid, firmele intră în faliment, iar Boc, cu o nonşalanţă criminală, dar şi cu o crasă nesimţire, anunţă, ce credeţi… culmea - creştere economică. Cît este românul de răbdător, oricîtă manipulare şi dezinformare se aruncă peste ţară, tot se vede corupţia deşănţată, batjocura şi dispreţul, lucruri pe care nu le vor uita sau ierta, fie chiar şi pînă la viitoarele alegeri. Noi, cei de stînga, în noua formulă politică, a Uniunii Social Liberale, vom căuta şi aplica reale măsuri democratice de control şi stopare a dezastrului provocat de Guvernul Boc şi suporterii PDL. Interesul legitim al USL este să cîştigăm cît mai mult în alegeri. Vom avea candidaţi extrem de bine poziţionaţi, astfel încît să se sfîrşească cu această dominaţie totală, şi extrem de păguboasă, a portocaliilor. Vom veni cu un program foarte clar şi transparent de administrare locală şi cu oameni oneşti şi foarte bine pregătiţi. Competenţa şi onestitatea, transparenţa strategiei, vor fi elementele cheie din programul nostru. Sînt convins că cetăţenii judeţului Neamţ s-au săturat pînă peste cap de modul în care "nea Gigi" şi toată gaşca lui portocalie au condus pînă acum destinele oamenilor. În fapt, ei nu sînt decît o clică de afacerişti veroşi care nu a urmărit decît spolierea bugetului administrat de către fiecare, prin tot felul de afaceri cu firmele lor sau ale interpuşilor. Chiar credeţi că cetăţenii judeţului Neamţ nu se întreabă cîte locuri de muncă s-au creat, în realitate, în judeţul Neamţ, în ultimii şase ani, de ce avem mall-uri şi nu avem diguri, de ce avem gondole portocalii şi nu avem şosele, etc. ?

R.: Sînteţi un avocat cunoscut, un om al justiţiei, îndepliniţi şi funcţia de vicepreşedinte PSD la nivel naţional pe domeniul justiţiei. Cum comentaţi evenimentele din domeniu, din ultima perioadă?

I.C.: Sîntem, din păcate, din ce în ce mai departe de statul de drept şi din ce în ce mai aproape de statul de "drepţi". Vreau şi eu să le cer, inclusiv pe această cale, lui Băsescu şi Boc, să lase justiţia să funcţioneze fără ingerinţele PDL. Aceasta trebuie să-i judece pe cei de la putere – cei cu adevărat vinovaţi de corupţie în România. Să se scoată de la sertar dosarul "Flota". Să fie aduşi în faţa instanţei, la fel ca toţi ceilalţi, şi politicienii de la PDL, care, acum, se ascund pe unde pot. Să fie lăsaţi judecătorii în pace, să fie lăsat CSM-ul în pace, să nu se mai politizeze numirile din fruntea Parchetelor şi DNA. Curtea Constituţională să nu fie aservită Puterii, prin validări făcute prin fraudă în Parlament. După ce oameni ca Udrea, Falcă, Ritzi, Videanu, Ştefan şi toţi ceilalţi vor fi "egali" în faţa legii cu toţi românii, cred că şi cei din actualul Guvern ar putea vorbi de o justiţie independentă. Pînă atunci, cu "actualii" este un vis prea îndepărtat să te gîndeşti la o justiţie independentă.

Ziarul de Roman - "Guvernul nu are oameni capabili, nu are soluţii!"

Asumarea răspunderii de către Guvernul Boc, la votul cerut Parlamentului pe noul Cod al Muncii, este vehement criticată de parlamentarul Ioan Munteanu, care a votat moţiunea de cenzură depusă de Uniunea Social Liberală.

"Ne îndepărtăm de regulile democraţiei, de prevederile Constituţiei, fără de care instituţiile statului nu pot funcţiona. A sta în sală şi a nu vota, a nu lansa dezbateri despre o lege care vizează soarta oamenilor nu reprezintă norme ale democraţiei. Partidele aflate la putere nu mai sînt credibile, nu mai ţin cont de nemulţumirile populaţiei, iar Guvernul nu are nici soluţii şi nici nu are oameni capabili!".

Deputatul independent Ioan Munteanu crede că, dacă guvernul ar fi dat voie parlamentarilor Puterii să voteze moţiunea de cenzură ar fi trecut, iar guvernul ar fi căzut. "Independenţa îmi dă confortul propriilor decizii, nu am alte obligaţii decît cele pe care mi le-am asumat în faţa oamenilor pe care îi reprezint şi care au dreptul să mă judece. Puterea este la fiecare dintre noi şi sper ca în 2012 să fie votaţi oameni capabili şi credibili, să nu mai fie posibile jocurile politice ce se fac acum, şi la Roman şi la Piatra Neamţ, ale grupurilor de interese care formează coaliţia parlamentară şi guvernul", susţine Ioan Munteanu.

Desteptarea Bacau - Cristian Cojocaru: „Nu mai era cazul sa raman in PNL doar ca sa ridic mana in sedintele Consiliului Local”

Consilierul local Cristian Cojocaru a demisionat din PNL, precum si din calitatea de ales local. Intr-o conferinta de presa organizata vineri, liberalul s-a declarat scarbit de nivelul la care se afla clasa politica si a lansat acuze voalate in directia conducerii PNL Bacau. Cojocaru a apreciat ca ceea ce se intampla cu o parte a penelistilor bacauani nu are legatura cu liberalismul.

Avocatul Cristian Cojocaru si-a oficializat demisia din PNL si din Consiliul Local intr-o conferinta de presa organizata vineri. Liberalul a anuntat ca a renuntat la calitatea de membru al PNL inca de acum o saptamana, nemultumit de directia pe care a luat-o partidul.

Cojocaru a aratat ca de-a lungul timpului a fost o voce critica in interiorul partidului si ca aprecierile sale l-au facut indezirabil. “Declaratiile mele au deranjat atat in cadrul partidului, cat si in afara partidului. Am pus capat activitatii mele politice pentru ca nu am reusit sa impun un nou tip de discurs. Ca sa reusesti in politica trebuie sa faci compromisuri, trebuie sa inghiti broaste de la persoane care nu au curajul sa-ti vorbeasca in fata, dar se pricep la masinatiuni de partid”, a declarat Cojocaru.

Demisionarul a dat asigurari ca nu va intra in alt partid, opinand ca pe termen mediu a renuntat definitiv la politica. Avocatul a declarat ca in 2012 nu-si propune sa candideze la alegerile locale si ca daca va reveni in politica o va face doar la PNL. Cojocaru a criticat o parte a membrilor PNL, afirmand ca acestia nu au nimic in comun cu liberalismul. “Ceea ce se intampla cu o parte a fostilor mei colegi din PNL nu are nimic de-a face cu liberalismul. Eu neputandu-mi exprima parerea in interiorul partidului, nici la televiziunile fie prietene sau neprietene, eram acolo doar pentru a ridica mana in Consiliul Local. Doar pentru atat nu mai era cazul sa raman in politica”, a comentat avocatul, lasand de inteles ca alesii locali liberali sunt folositi in CL de catre edilul Stavarache pe post de masa de manevra.

“Anumiti bloggeri, sagetile celor care nu pot vorbi privindu-ma in ochi”

Cojocaru i-a atacat pe bloggerii platiti de primarul Romeo Stavarache, declarand ca acestia sunt sagetile celor care nu au curajul sa ii vorbeasca in fata. “Anumiti bloggeri fac tot felul de supozitii ca o sa fiu avocatul fostului primar sau ca o sa am nu stiu ce functii. Nu ma duc nici in barca opozitiei locale, nici in barca independentului, sa fiu prefect. Cei care scriu pe bloguri sunt sagetile celor care nu au curajul sa ma priveasca in fata”, a mai spus avocatul.

Cristian Cojocaru a dezvaluit ca in interiorul PNL au existat voci care s-au aratat nemultumite de relatia avuta cu fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu. Pe un ton ironic, avocatul si-a cerut scuze penelistilor care au fost deranjati de abordarea sa. “Am gresit in relatia cu fostul primar al Bacaului pentru ca am mers pe acolo. Imi cer scuze tuturor liberalilor pe care i-am deranjat pentru ca am mers sa practic tenisul sau inotul. Mie imi place tenisul sau squash-ul. Aceasta a fost relatia mea cu fostul primar”.

Demisia lui Cojocaru din Consiliul Local lasa PNL fara un post de ales municipal. Acesta urmeaza a fi ocupat de unul dintre liberalii prezenti pe lista de supleanti ai partidului, de la alegerile locale din 2008. Cojocaru s-a declarat neinteresat de numele inlocuitorului sau, apreciind ca politica este un capitol momentan inchis in viata sa.

Desteptarea Bacau - Senatorul bacauan Vasile Nistor se retrage din PDL

Senatorul Vasile Nistor a anuntat ca se retrage din PDL si ca va activa ca independent, motivul principal fiind ca nu mai poate duce "povara politica a acestei guvernari care a facut foarte mult rau romanilor", el aratand, pe de alta parte, ca premierul Boc este promotorul restructurarii economiei.
El mentioneaza, de asemenea, situatii precum "votul fraudulos" la Legea pensiilor.
"Dupa o lunga perioada de analiza a scenei politice romanesti in general si a situatiei existente in Partidul Democrat Liberal in mod special, am decis astazi ca este momentul sa ma retrag din PDL si sa activez in continuare in calitate de senator independent. Principalul motiv al deciziei mele este dat de faptul ca nu mai pot sa duc povara politica a acestei guvernari care a facut foarte mult rau romanilor".

Destepatarea Bacau - Minodora Cliveti, pregatita sa-i ia locul lui Severin

Minodora Cliveti (PSD) i-ar putea lua locul in Parlamentul European (PE) lui Adrian Severin, daca acesta va demisiona din functia de europarlamentar. Numele lui Severin, alaturi de alti doi europarlamentari, unul austriac, celalalt sloven, apare intr-un scandal de coruptie dat la iveala de jurnalisti britanici. Actionand sub acoperire, acestia au promis sume de ordinul zecilor de mii de euro celor trei membri ai PE in schimbul promovarii unor amendamente legale. Alegerile europarlamentare au avut loc pe 7 iunie 2009, iar mandatul parlamentarilor trimisi de Romania la Bruxelles este de 5 ani, finalizandu-se in 2014. "Ideea este ca votul a fost pe lista si daca se intampla intra in Parlament urmatorii de pe lista. Eu nu ma pregatesc pentru nimic. Nu e un prilej de bucurie. Domnul Severin este cel care va trebui sa-si rezolve problemele. Eu sunt pregatita, ca de aia am candidat pe lista la europarlamentare. Nu ma bucur de raul altuia. Ramane de vazut ce se va intampla", a spus Cliveti.

Liderul socialistilor europeni din PE, Martin Schulz, a anuntat ieri la Bruxelles ca asteapta ca Severin sa-si prezinte demisia. "Sunt surprins si socat de ceea ce s-a intamplat. Ca si in viata, si in politica sunt personalitati slabe care incalca regulile", a declarat Schulz. Dupa izbucnirea scandalului de coruptie, alti doi europarlamentari - Ernest Strasser (Austria) si Zoran Thaler (Slovenia) si-au prezentat demisiile din PE.

Daca va ajunge europarlamentar, Minodora Cliveti va fi primul bacauan care ocupa aceasta functie de la intrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

Ziarul de Bacau - Carmen Mirtz a fost aleasa vicepresedinta Femeilor Liberale la nivel national

Medicul Carmen Mirtz, presedintele Oganizatiei Doamnelor Liberale din judetul Bacau, a fost reconfirmata la sfirsitul saptaminii in functia de vicepresedinte la nivel national. Simbata, 19 martie 2011, a avut loc la sala A.I.Cuza din Palatul Parlamentului Conferinta Nationala a Organizatiei Femeilor Liberale. Cel mai important punct pe ordinea de zi a fost alegerea Biroului Politic National al OFL. In cursa pentru presedentie s-au inscris doua candidate, Lucia Varga si Svetlana Preoteasa. Delegatia bacauana a fost formata din 61 de membre, una dintre cele mai numeroase din tara si a fost condusa de presedintele Organizatiei Bacauane, Carmen Mirtz. Aceasta, in discursul ei, a reiesit clar ca delegatia bacauana a sprijinit-o fara rezerve pe Lucia Varga. Rezultatul votului a desemnat ca si cistigatoare echipa deputatului Lucia Varga, ce a obtinut un scor aproape dublu (de 641 voturi) fata de contracandidata ei care a obtinut numai 321 de voturi. Bacaul este reprezentat la nivel national, de catre Carmen Mirtz care a fost desemnata sa ocupe una dintre functiile de vicepresedinte.

Actiunea Galati - Galatiul ramane in Top 10 somaj

Chiar dacă a scăzut simţitor, lipsa slujbelor menţine Galaţiul între primele zece judeţe ale ţării. Rata şomajului înregistrat la sfârşitul lunii februarie a acestui an, la nivel naţional, a fost de 6,58%, mai mică cu 0,16% faţă de cea din luna ianuarie şi cu 1,75% decât în februarie 2010.
Cele mai ridicate niveluri ale ratei şomajului au fost atinse în judeţele Vaslui, Teleorman, Mehedinţi, Dolj, Buzău, Alba, Covasna, Gorj şi Galaţi.

Actiunea Galati - Galatiul, pe lista pomenilor electorale PD-L

Primăriile din Galaţi au primit 10,2 milioane de lei săptămâna trecută, înainte să fie votată moţiunea de cenzură care ar fi putut duce la căderea guvernului. Banii sunt alocaţi pentru proiecte de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive în mediul rural.
Cele 259 de milioane de lei destinate lucrărilor de infrastructură au fost alocate preponderent primăriilor conduse de PDL (91,4 milioane de lei pentru 161 de unităţi), urmate de primăriile PSD (65,9 milioane de lei pentru 139 de primării), PNL (40,7 milioane de lei pentru 116 primării) şi UDMR (36,1 milioane de lei pentru 62 de primării).

Cele mai multe fonduri pentru lucrări de infrastructură au fost alocate judeţelor Suceava (12,6 milioane de lei), Mureş (16,4 milioane de lei), Dâmboviţa (10,7 milioane de lei) şi Galaţi (10,2 milioane de lei).

Monitorul de Galati – Nica de la USL “vede” Boc-ul pus pe faras

Întrucât a cam ratat locul întâi la nunta USL Galaţi, căci unul dintre parteneri (liderul PC) a spus verde că nu voia nuntire cu PSD, liderul roşu, Dan Nica, s-a gândit să intre totuşi în faţa camerelor de vederi, eventual chiar naţionale, cu aruncarea unei petarde: Premierului Boc i se pregăteşte punerea pe făraş, ba mai mult decât atât, Boc însuşi va demisiona. Viziunea are şi termen precis de înfiripare - după 23 martie. La acea dată este fixat termenul la care Curtea Constituţională se va pronunţa în chestiunea Codului Muncii. „Foarte probabil Boc îşi va da demisia după 23 martie, când se va da verdictul Curţii Constituţionale. (…) Demisia are legătură cu lupta internă din partid”, a prorocit Dan Nica. Şi pentru că nu se putea opri aici, liderul roşu a îngroşat tuşa tabloului prorocirii, aşa că a dat numele succesorului: Victor Ponta ar urma să devină premierul României, înlocuindu-l pe Boc. Nica a argumentat cu numărul de parlamentari USL, care îl depăşeşte pe cel al puterii.

Monitorul de Galati – Durbaca nu a vrut !

Poligamia este ilegală în România. Nu şi poligamia politică. O atare nuntă politică s-a petrecut vineri, 18 martie, la sala Auditorium din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, unde, contra naturii şi contra voinţei uneia dintre părţi, s-a produs nuntirea.

Plin de el însuşi, pesedistul Nica a fost primul dintre liderii politici care s-a adresat auditoriului, ca să fie clar pentru toată lumea cine e capul familiei. Intervenţia lui a fost o coadă de topor în cel mai autentic limbaj de lemn, aşa că nu vă mai obosim cu ea. Apoi a intervenit partea vătămată, ca să zicem aşa: Durbacă nu a strigat chiar „viol”, dar a recunoscut public faptul că face nunta împotriva voinţei, fiindcă aşa au hotărât alţii, la Bucureşti. Intervenţia acestuia a lăsat auditoriul mască, întrucât deşi este de notorietate divergenţa iscată între Dobre şi Nica, nimeni nu se gândea că Durbacă îl va plesni mediatic pe Nica, în faţă, tocmai în toiul nunţii: „Noi am fost întru totul de acord cu Alianţa de Centru Dreapta, nu am fost de acord cu această uniune, la Galaţi, dar am semnat pentru că aşa s-a hotărât. De ce spun acest lucru? Pentru că noi am mai avut o colaborare PSD şi PC, dar care nu a respectat ceea ce convenisem la centru. Deci acesta este punctul de vedere al meu, al organizaţiei (PC) de la Galaţi.” Apoi, Durbacă s-a comportat ca o mireasă tânără, frumoasă şi cam parşivă, care se căsătoreşte cu un bărbat urât, bătrân şi cam tălâmb. Deşi nu îl vrea, vede însă că moşul are bani, case, conturi bancare şi alte alea, îşi calcă pe inimă şi semnează actele de stare civilă, gândindu-se că îşi va găsi un amant potrivit. Diferenţa e că PC-ul lui Durbacă nu întruchipează tocmai Crăiasa din poveşti. Durbi a glăsuit: „Sigur că dacă în continuare colegii de la PSD îşi vor schimba poziţia privind colaboarea, sigur că atunci poate ne schimbăm şi noi părerea despre colaborarea în această uniune. (...) Sper totuşi că prin celelalte acte care vor fi pe lângă acest protocol să reglăm şi să punem de comun acord toate problemele pe care le are fiecare formaţiune politică, inclusiv PC, astfel încât să dăm dovada fiecare că suntem fair-play, corecţi, că nu ne ascundem după deget şi procedăm corect în alegeri”.
Liderul liberalilor, Victor Paul Dobre, s-a adresat auditoriului după ceilalţi doi. Mesajul acestuia a fost unul diplomat, ţintit pe ideea ce colaborare onestă „trebuie să existe respect între parteneri”, dar a avut grijă în acelaşi timp să îl înţepe şi pe Chebac, subliniind că este nevoie de schimbare inclusiv a viziunii de conducere a administraţiei locale. Unele dintre criticile lui Dobre au fost îndulcite, liberalul preferând să le servească glumind: „Eu sunt la cea de-a treia nuntă. Întotdeauna am câştigat. După aceea a fost mai greu. Acum va fi greu, în toată ţara, iar la noi la Galaţi lucrurile stau şi mai rău. Apelul meu faţă de toţi este să găsim modalităţi de funcţionare. Trebuie să ne gândim mai mult la cei care ne aleg şi pe care îi reprezentăm”. Apoi Dobre şi-a exprimat convingerea că desemnarea candidaţilor nu va depinde exclusiv de rezultatul sondajelor, ci în balanţa deciziei vor atârna şi alte considerente.

Întrebaţi ce şanse dau mariajului care nu a pornit binecuvântat de semne auspicioase, cei trei lideri s-au pronunţat nuanţat. Dobre - „ranchiunos nu sunt, uituc nici atât”; Nica - „de câte ori am pornit într-o construcţie am pornit cu încredere 100%”, iar Durbacă s-a declarat rămas pe gânduri în privinţa şanselor de reuşită: „Nu sută la sută, dar mă mai gândesc la procent”. Din sală, primarul Nicolae comenta ca la păpuşile Muppets, bruind elucubraţiile liderului roşu: „Pot să explic eu că ăsta e începutul sfârşitului!”

Semnarea actelor a fost urmată de ciocnirea şampaniei şi a altor pahare cu tărie. \

Să ne chemaţi şi la divorţ!

Viata libera Galati - Magdalena Gaiu, vicepreşedinta femeilor liberale

Consiliera judeţeană PNL Magdalena Gaiu a fost aleasă vicepreşedintă a Organizaţiei Naţionale a Femeilor Liberale (ONFL), sâmbătă, în cadrul congresului care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Trebuie spus că liberala gălăţeancă făcea parte din echipa deputatei Lucia Varga, aleasă în funcţia supremă în ONFL. Potrivit PNL, candidatura Luciei Varga la preşedinţia ONFL a fost susţinută de majoritatea organizaţiilor femeilor liberale din ţară.

Alături de Magdalena Gaiu, din echipa de 14 vicepreşedinte liberale face parte şi artista Dida Drăgan.

Noua echipă de doamne liberale este convinsă că ONFL se poate transforma într-o adevărată forţă politică în slujba PNL şi a principiilor şi valorilor democratice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB