Banat si Crisana 18 martie

|

Opinia Timisoarei - Scolile din Timisoara vor fi evaluate pe banii deputatului Horia Cristian si cu sprijinul unor ONG-uri

Opinia Timisoarei - PDL Timis a inceput curatenia de primavara la sediul…PNL Timis! Tinerii democrat-liberali au curatat fatada mazgalita a celor de la PNL Timis

Opinia Timisoarei - PSD, impreuna cu PNL si PC, nu se lasa! Vrea sa schimbe viceprimarii in 10 localitati din Timis

Ziua de Vest Arad - Achiziţii de criză la Ineu: primăria cumpără haine de pat şi arme neletale

Ziua de Vest Arad - Parlamentarii democrat-liberali arădeni - criticaţi pentru că s-au abţinut la vot

Ziua de Vest Arad - Liberalii arădeni vor transparenţă la firmele primăriei

Crisana - Laszlo Tokes a primit cetăţenia ungară

Crisana - Femeile liberale orădene îşi aleg liderele

Crisana - Pentru reorganizare, dar nu pentru segregare

Crisana - Agenda politică

Opinia Timisoarei - Scolile din Timisoara vor fi evaluate pe banii deputatului Horia Cristian si cu sprijinul unor ONG-uri

Deputatul liberal Horia Cristian a initiat un proiect de evaluare a scolilor din Timisoara pentru a veni in intampinarea parintilor care doresc sa isi trimita odraselele la scoli bune din oras.

Inspectoratul Scolar Timis si Consiliul Local din Timisoara vor fi implicate in acest proiect demarat de deputat. Vor fi evaluate performantele academice, calitatea mediului scolar, accesabilitatea scolii si securitatea elevilor.

„Ne intereseaza tot ce misca in scoli, de la calitatea mobilierului, la curatenie, de la securitatea elevilor, pana la barurile de pe raza scolii. Vom face o auditare a personalului didactic, vrem sa vedem ce pregatire au dascalii si daca fac greve sau recuperari”, a declarat deputatul Horia Cristian.

In cadrul studiului va fi evaluata si gratuitatea in invatamantul preuniversitar. „Daca manualele sunt gratuite, nu sunt gratuite tezele unice, olimpiadele, fondul clasei, fondul scolii, petrecerile de 8 martie, caietele speciale. Trebuie sa recunoastem ca invatamantul din Romania nu este gratuit”, a mai spus deputatul.

Conform acestuia, proiectul va dura mai mult de un an si cel mai probabil nu se va finaliza pana la 1 septembrie. „Este un proiect care vreau sa devina un instrument in privinta educatiei. Datele vor fi culese cu ajutorul Inspectoratului Scolar Judetean timis, se vor face auditari la scoli, vor fi chestionare pe internet la care vor raspunde atat profesorii, cat si elevii. Auditul se va face cu sprijinul Facultatii de Sociologie din cadrul Universitatii de Vest. Rezultatul final va fi prezentat ISJ si Ministerului Educatiei”, a mai adaugat Horia Cristian.

Costurile intregului proiect vor fi suportatede deputatul liberal si de o serie de ONG-uri care se vor alatura proiectului.

Opinia Timisoarei - PDL Timis a inceput curatenia de primavara la sediul…PNL Timis! Tinerii democrat-liberali au curatat fatada mazgalita a celor de la PNL Timis

“Cum crede domnul Robu ca va putea administra un oras daca dansul nu reuseste sa-si administreze propriul sediu?” Asta s-au intrebat tinerii din PDL Timis care au curatat azi sigla murdara de mai multa vreme a colegilor de la PNL Timis.

Mai multe fete din randurile democrat-liberalilor au adus carpe si vata muiate in acetona si s-au apucat sa indeparteze mazgaliturile de pe panourile galbene care compun initialele P.N.L Timis, montate chiar la intrarea in sediul liberalilor de pe Gheorghe Lazar.

In urma cu cateva saptamani, liderul Nicolae Robu ii indemnase pe timisoreni sa nu treaca prin fata sediului PNL pnetru ca exista pericolul sa se desprinda tencuaiala, acuzand administratia de proasta intretinere a cladirilor istorice.

“Recent o transmis mesajul de ocolire a cladirii si, in acest sens, organizatia de tineret a PDL Timis s-a gandit sa colecteze fonduri pentru a repara fatada cladirii. Astazi s-a facut primul pas in acest sens, 10 fete inarmate cu acetona si carpe vor curata murdaria de pe sigla PNL Timis”, a declarat Nicu Bitea, presedintele organizatiei de tineret a PDL Timis. “Vom incepe curatenia de primavara si vrem sa le dam o mana de ajutor colegilor de la PNL Timis”, a precizat el.

Horia Cristian: ma bucur ca in sfarsit ati venit sa curatati, dupa ce ati mazgalit!

In timp ce tinerii pedelisti curatau fatada PNL Timis, din sediu a iesti deputatul liberal Horia Cristian care le-a spus ironic acestora ca se bucura de actiunea lor, apoi Nicu Bitea i-a oferit un tampon de vata cu acetona indemnandu-l sa se alature campaniei initiata de tinerii democrat-liberali. Insa, Horia Cristian s-a limitat la a le explica doar ca acele panouri mazgalite sunt schimbate de liberali cam o data la 6 luni si mereu vine cineva si le murdareste, lasand sa se inteleaga ca tocmai PDL-istii sunt cei care le “picteaza” sigla.

Vopseaua cam veche de pe panourile liberale s-a dovedit a fi de foarte buna calitate si in ciuda staruintei tinerilor de la PDL nu s-a prea sters si, dimpotriva, s-a cam intins. Asa ca va fi nevoie de inca o tura de curatare pana cand se va duce complet.

Politehnica n-a platit salariile profesorilor, iar Robu tine cu dintii de functia de rector!

“Cum isi imagineaza domnul Robu ca o sa ajunga ministru al Invatamantului cand colegii de la Bucuresti nu l-au pus nici in guvernul din umbra sau cel de la racoare? Domnul Nicolae Robu nu a platit luna aceasta salariile profesorilor de la Universitatea Politehnica pe care o conduce, insa le-a transmis acestora un e-mail lacrimogen in care le explica situatia. A reusit sa-si angajeze propriii copii si probabil ca luna aceasta i-a platit din buzunarul sau. Tine cu dintii de functia din Politehnica probabil pentru ca veniturile sunt consistente”, a adaugat Nicu Bitea, presedintele organizatiei de tineret a PDL Timis.

Nicolae Robu: doar nu noi sau simpatizantii le-au mazgalit! De vina pentru neachitarea salariilor de la Poli este guvernul

„Ma bucur ca, in sfarsit, si-au dat seama ca au gresit cand au mazgalit sigla PNL Timis si inlatura mizeria facuta. Ca doar nu noi sau simpatizantii nostri le-au mazgalit! Este culmea nesimtirii ca Guvernul PDL sa nu vireze la timp banii pentru salarii si ei, PDL-istii, sa ma acuze pe mine pentru intarziere. Lucrurile acestea sunt dovedibile, indubitabil, cu acte. Cladirea in care se afla sediul PNL Timis, ca si celelalte cladiri din centrul istoric al Timisoarei, ar fi aratat altfel daca PDL ar fi furat mai putin”, a aratat presedintele PNL Timis, Nicolae Robu, intr-un comunicat de presa.

Opinia Timisoarei - PSD, impreuna cu PNL si PC, nu se lasa! Vrea sa schimbe viceprimarii in 10 localitati din Timis

Chiar daca nu au suficienti consilieri locali pentru a schimba viceprimarii in 2 orase si 8 comune din Timis, Uniunea Social Liberala (PSD+PNL+PC), mizeaza pe independenti. Viitorii viceprimari ar trebui sa fie oameni mai buni si mai credibili.

Titu Bojin, presedintele PSD Timis, a motivat esecul din urma cu doua zile, de a impune viceprimari in orasele Deta si Ciacova spunand ca USL nu are suficienti consilieri si ca balanta este inclinata doar de independenti.

„La Ciacova nu a fost luat in calcul un buletin de vot. A fost viciu de procedura. Un consilier local a tras o linie pe buletinul de vot in loc de doua. Nu scrie niciunde ca trebuia sa faca un X. La Deta am stabilit, din start, o strategie in doi pasi. Acolo mai sunt oameni cu pondere care au mai fost viceprimari. La sedinta urmatoare se va vota viceprimarul”, a declarat Titu Bojin.

In privinta celorlaltor 8 comune in care USL doreste sa isi impuna viceprimarii, Titu Bojin spuna ca este mult mai usor sa se intample acest lucru.

„Vrem sa venim cu oameni noi, cu oameni mai buni, mai credibili, care sa isi tina promisiunile”, a mai declarat Bojin.

In privinta Timisoarei, Bojin spune ca USL va avea un candidat propriu si ca in perioada urmatoare, partidul pe care il conduce va scoate la iveala neregulile ce se intampla la nivelul municipiului.

Mai mult, pana la sfarsitul lunii aprilie, PSD va intocmi lista finala cu propunerile de candidati pentru alegerile din 2012 pe care o va prezenta conducerii centrale a partidului. Candidatii propusi urmeaza sa figureze in sondajele pe care PSD si PNL le vor intocmi in paralel. In urma sondajelor, cei mai bine cotati candidati vor intra in cursa electorala.

Ziua de Vest Arad - Achiziţii de criză la Ineu: primăria cumpără haine de pat şi arme neletale

Ultima şedinţă de consiliu local de la Ineu s-a lăsat cu critici dure şi chiar amânarea unui proiect de pe ordinea de zi. Călin Abrudan, consilier local la Ineu şi vicepreşedinte al PNL Arad, a criticat dur administraţia oraşului, pe motiv că a cuprins cheltuieli inutile în „Programul anual al achiziţiilor publice pe 2011”. „Nu mi se pare normal ca într-o perioadă de criză, când nu există bani nici pentru plata angajaţilor primăriei până la sfârşitul anului, să aprobi sume uriaşe pentru achiziţii publice directe, fără licitaţii. Sau, în cel mai bun caz, pentru achiziţii prin cerere de ofertă. Mai mult decât atât, constat cu stupoare că primăria intenţionează să arunce cu bani, în 2011, pe lucruri care în opinia mea nu sunt de strictă necesitate, cum ar fi lenjeria de pat sau armele neletale. De asemenea, nu văd de ce am cumpăra o drujbă cu peste 3.500 de euro, maşini prin programul rabla în valoare de peste 42.000 de euro sau – şi asta mi se pare deja un moft – o maşină de teren în valoare de 15.000 de euro”, a declarat Călin Abrudan. Programul de achiziţii a fost întocmit de Marius Cosma, şeful serviciului „Achiziţii publice, investiţii şi proiecte cu finanţare internaţională”, la recomandarea primarului Nicolae Mehelean. „Împreună cu alţi colegi vom iniţia o hotărâre prin care să se prevadă ca din comisiile de achiziţii să facă parte şi consilieri locali. Sunt curios care vor fi acele firme care vor beneficia de banii publici ai oraşului Ineu prin sistemul de «achiziţie directă» şi, de asemenea, o să fiu foarte atent să văd ce societăţi vor fi preferate în momentul achiziţiilor prin «cerere de ofertă»”, a avertizat Abrudan.

Ziua de Vest Arad - Parlamentarii democrat-liberali arădeni - criticaţi pentru că s-au abţinut la vot

Parlamentarii democrat-liberali arădeni au fost criticaţi pentru faptul că s-au abţinut la votul asupra moţiunii de cenzură introdusă de opoziţie pe asumarea noului Cod al Muncii de către Guvernul Boc. Organizaţia judeţeană a PSD Arad consideră că aceştia ar fi trebuit să aibă verticalitatea morală de a ieşi de sub tutela premierului Boc, asumându-şi opinia, chiar dacă aceasta ar fi fost contrară moţiunii. PSD Arad apreciază verticalitatea celor cinci parlamentari ai Puterii care şi-au exprimat votul la moţiunea de cenzură, chiar dacă patru dintre ei au votat împotriva moţiunii. „Credem că parlamentarii ar fi trebuit să aibă demnitatea de a ieşi de sub tutela lui Băsescu şi să îşi exprime opţiunea prin vot, oricare ar fi ea. Abţinerea la un vot atât de important este o laşitate, pe care sunt convins că arădenii nu o vor trece cu vederea. Este clar că premierul Boc, la fel ca şi acest Cod al Muncii, au atât de puţină popularitate, încât cei de la PDL s-au temut să îşi lase parlamentarii să voteze”, a spus Dorel Căprar, preşedintele judeţean al PSD Arad. Este de remarcat că unul dintre parlamentarii PDL care provine din rândul sindicaliştilor a votat împotriva acestui Cod. Este un exemplu pentru deputatul Marius Gondor, provenit de asemenea din mişcarea sindicală, a mai precizat Căprar. Şi conservatorii arădeni au criticat faptul că parlamentarii din colegiile democrat-liberale arădene nu au votat. Preşedintele organizaţiei municipale a PC Arad, Ioan Bej, a declarat: „Aceştia au stat ca oile în staul. Faptul că au fost aleşi uninominal a fost ca să reprezinte interesele cetăţenilor din colegiile pe care le reprezintă. Ei au stat cuminţi, fără să-şi exprime dreptul la vot, reprezentând de fapt interesele partidului”.

Ziua de Vest Arad - Liberalii arădeni vor transparenţă la firmele primăriei

Liberalii arădeni acuză Primăria Arad că în cazul firmei Recons, unde deţine acţiuni, deci se lucrează cu bani publici, nu există transparenţă. Preşedintele organizaţiei municipale PNL Arad, Florin Galiş, a declarat că primăria deţine acţiuni la mai multe societăţi comerciale din Arad, care sunt adevărate „găuri negre ale administraţiei locale”. Deoarece managementul acestora a fost defectuos, unele sunt societăţi falimentare, iar taxele şi impozitele locale au fost majorate şi pentru a susţine asemenea firme. Florin Galiş s-a referit la SC Recons SA, care a avut în subordine locuinţele şi spaţiile comerciale ale Aradului. „Cum e posibil ca o societate care a gestionat spaţii comerciale, care a vândut apartamente, să se afle în situaţie de faliment? Acum, societatea are o situaţie financiar-contabilă secretizată”, a declarat Florin Galiş. El doreşte să cunoască situaţia financiară a SC Recons SA şi a explicat că în viitor, va discuta despre fiecare societate comercială în care Primăria Aradului este acţionar.

Crisana - Laszlo Tokes a primit cetăţenia ungară

Un număr de 50 de persoane, între care vicepreşedintele PE Laszlo Tokes, mai mulţi membri ai UDMR Cluj şi ai Consiliului Tineretului Maghiar, au primit, ieri, cetăţenia ungară şi au depus jurământul în cadrul unei ceremonii festive desfăşurate la Consulatul Ungariei din Cluj-Napoca. Ceremonia de acordare a cetăţeniei ungare a avut loc fără accesul presei, dar în prezenţa vicepremierului Ungariei, Semjen Zsolt. "Această zi este cea mai frumoasă din viaţa mea şi din ultimii 90 de ani, deoarece acordarea cetăţenei ungare se întâmplă în spiritul punctului 12 al Revoluţiei din 1848 în care se vorbeşte despre uniunea cu Ardealul", a menţionat vicepreşedintele PE Tokes Laszlo la finalul ceremoniei

Crisana - Femeile liberale orădene îşi aleg liderele

Marţi, 22 martie, de la ora 17.00, în Sala "Traian Moşoiu" a Primariei municipiului Oradea va avea loc adunarea generala de alegeri a OFL Oradea. Cu această ocazie, vor fi alese liberalele orădene care vor face parte din Biroul Politic local, inclusiv noua lideră a organizaţiei.

În prezent, funcţia de preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale Oradea este deţinută înterimar de consilierul local Florica Cherecheş. Până anul trecut, preşedinta femeilor liberale orădene a fost Anca Popescu Raţiu. La întâlnirea de marţi sunt aşteptate cele aproximativ 200 de membre ale organizaţiei, dar vor avea drept de vot doar cele care au plătită cotizaţia la zi. Până acum, pentru funcţia de preşedinte nu s-a înregistrat nicio candidatură, termenul expirând vineri, 18 martie. Pe lângă preşedinte, liberalele orădene vor alege patru vicepreşedinte, 10 membi în Birou, respectiv cinci supleanţi.

Crisana - Pentru reorganizare, dar nu pentru segregare

Preşedintele PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi, susţine că democrat-liberalii nu au fost de acord cu segregarea etnică a instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Bihor. Prin intermediul unui comunicat de presă, Seremi admite că a participat la negocieri cu PNL, UDMR şi PSD referitoare la reorganizarea celor trei instituţii sub un singur management, dar nu au fost de acord cu segregarea. "Cu trei zile înaintea şedinţei Consiliului Judeţean din ianuarie 2011, a avut loc o întâlnire în biroul d-lui Kiss, preşedintele UDMR Bihor, la care au participat d-nii Kiss Alexandru, Szabo Odon, Ioan Mang, Traian Abrudan şi Ionel Avrigeanu. Cu privire la instituţiile de cultură, dl Kiss a precizat faptul că este necesară o reducere a cheltuielilor prin diminuarea numărului de oameni din serviciile auxiliare. Reprezentanţii partidului nostru au fost de acord cu acest punct de vedere şi au precizat că susţin ideea reorganizării instituţiilor de cultură astfel încât cele trei existente (Filarmonica, Teatrul de Stat şi Teatrul "Arcadia") să se comaseze într-o singură instituţie, cu administraţie şi management unice. Am mai fost de acord ca secţia maghiară a noii structuri unice să fie condusă de către dna Czvikker Katalin. Ceea ce a urmat, însă, a fost cu totul altceva. Nicio clipă vreun membru al PDL Bihor nu a negociat segregarea etnică, respectiv desfiinţarea a trei instituţii vechi şi înfiinţarea a trei instituţii noi", se arată în comunicatul semnat de Seremi, care a ţinut să precizeze că nu a participat la niciun fel de negocieri cu privire la instituţiile de cultură din Oradea.

Crisana - Agenda politică

Platformă comună PNL-PSD

Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu, aflat, ieri, la Oradea, a declarat că PNL şi PSD ar trebui să formeze o platformă politică comună, scopul fiind răsturnarea actualei guvernări. În opinia sa, platforma comună PSD-PNL este necesară "pentru ca România să redevină o ţară democratică, în care cetăţenii să-şi recapete încrederea în instituţiile fundamentale, şi aici mă refer, în primul rând, la Parlament, după ce şase ani am asistat la atacuri împotriva instituţiilor care sunt proprii preşedintelui şi Partidului Democrat, atacuri care fac ca, încet-încet, după ce România a făcut eforturi să devină o ţară europeană, să se autoplaseze la marginea Europei, dacă nu chiar în afara ei". În opinia fostului premier, protocolul cu PSD ar trebui să cuprindă obiective politice clare, cum ar fi un proiect comun de modificare a Constituţiei, prin care să se elimine toate suprapunerile atribuţiilor puterilor în stat "care i-au permis lui Traian Băsescu să aibă o atitudine dictatorială".

Convins că PDL va suferi o înfrângere usturătoare

Călin Popescu Tăriceanu a adăugat că în funcţie de sistemul de vot adoptat până la alegerile parlamentare viitoare, trebuie să se decidă asupra modului în care cele două formaţiuni îşi vor desemna candidaţii. O strategie comună, consideră el, ar trebui realizată şi la alegerile locale, mai ales în ceea ce priveşte localităţile mari. "În privinţa unor oraşe de mari dimensiuni, ar trebui să se constituie alianţe care să permită aducerea la putere a reprezentanţilor noştri", susţine Triceanu, adăugând că PDL nu va pregeta să folosească toate mijloacele pe care le are la dispoziţie pentru a câştiga un scor cât mai bun. Cu toate acesta, liberalul consideră că la alegerile viitoare PDL "va suferi o înfrângere usturătoare, dacă nu cumva va avea soarta PNŢ-ului".

Votul pentru alianţa cu PSD, în 5 februarie

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, la Iaşi, într-o conferinţă de presă susţinută alături de liderul PSD, Victor Ponta, că s-a convenit ca în 5 februarie Delegaţia Permanentă să dea votul pentru constituirea unei alianţe juridice cu PSD, ce va merge în alegeri pe principiul parităţii. Crin Antonescu a menţionat că a consultat în săptămânile din urmă, în mod larg, PNL, cu organizaţiile, fruntaşii, parlamentarii, oamenii săi reprezentativi şi, "cu o largă majoritate", s-a degajat ideea că trebuie să se facă astăzi acest pas. El a adăugat că nu este o alianţă de conjunctură, ci una cu obiective mari, care se face pentru ca ţara să aibă alternative.

Susţinere pentru alegerea primarilor într-un tur de scrutin

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat ieri că membrii coaliţiei de guvernare au convenit să susţină modificarea legii privind alegerile locale astfel încât primarii să fie aleşi într-un tur de scrutin. Potrivit acestuia, membrii coaliţiei de guvernare nu au convenit, încă, dacă legea electorală aflată în prezent în vigoare va fi modificată prin proiectul de lege care a fost deja depus la Parlament sau printr-un proiect de lege elaborat de Guvern. Proiectul se află la Senat, în calitate de primă cameră sesizată.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB