Transilvania 31 martie

|

Foaia Transilvaniei - Apostu confirmă candidatura la preşedinţia PDL Cluj-Napoca

Foaia Transilvaniei - Partidul lui Dan Diaconescu din Cluj, condus de un jurist dezamăgit şi un fost om al lui Becali

Foaia Transilvaniei - Clujeanul care a spus „STOP BOC!” acuză! Vezi cele zece acuzaţii!

Foaia Transilvaniei - Giurgiu îşi forţează evacuarea din PDL. Vrea să modifice deja Codul Muncii!

Ziarul 21 Cluj - PC îl aşteaptă pe deputatul Mircea Giurgiu în rândurile sale

Ziarul 21 Cluj - Dorin Lojigan ţinteşte Consiliul Local

Ziarul 21 Cluj - Şi tinerii liberali au probleme. Care ar fi acestea?

Ziarul 21 Cluj - Şedinţă judeţeană a TNL, la Câmpia Turzii

Ziarul 21 Cluj - Atacuri în USL Cluj

Ziarul 21 Cluj - Viorel Crişan, noul preşedinte al tinerilor democrat-liberali

Ziua de Cluj - Partidul-televizor a făcut “pui” la Cluj

Ziua de Cluj - Apostu, în drum spre şefia PDL Cluj-Napoca

Informatia de Alba - „Ioan Florea este candidatul PSD la şefia CJ Alba”

Informatia de Alba - Consilierii locali trebuie aleşi uninominal

Informatia de Alba - Se pregăteşte regionalizarea României

Informatia de Alba - Onoarea moţilor, terfelită de un iredentist

Informatia de Alba - Aţi spânzurat istoria, urmează demnitatea…!

Informatia de Alba - Vârsta de pensionare pentru cei din Cetatea de Baltă şi Jidvei a fost redusă cu 2 ani

Rondul de Sibiu -Iohannis s-a întâlnit cu Ponta la Sibiu

Bistriteanul - Social-democratii acuza ca drumurile sunt asfaltate in functie de culoarea politica

Bistriteanul - Liga Alesilor Locali PNL BN si-a desemnat conducerea si membrii

Zi de Zi Mures - Conservatorii vor avea plăcuţe cu sigla în 55 de localităţi

Gazeta Vaii Jiului - Galben, violet şi un pic de “Nicolae” Băsescu

Ziarul Vaii Jiului - La Aninoasa, / Uniunea Social-Liberală - o naştere cu forcepsul

Replica Hunedoara -Dorin Gligor, deja sef la PDL


Foaia Transilvaniei - Apostu confirmă candidatura la preşedinţia PDL Cluj-Napoca

Primarul Sorin Apostu a confirmat în conferinţa de astăzi că îşi va depune candidatura la preşedinţia PDL Cluj-Napoca.

Alegerile vor avea loc la sfîrşitul săptămînii, iar edilul municipiului este decis să candideze pentru şefia organizaţiei. Acesta a afirmat că va face echipă cu fostul preşedinte, Mihail Hărdău, despre care a lăsat să se înţeleagă că va deveni preşedintele executiv al organizaţiei municipale.

„Da, îmi voi depune candidatura, dar voi face echipă cu Mihail Hărdău şi cu ceilalţi colegi din Consiliul Local (CL), pentru ca în acest fel Partidul Democrat Liberal să păstreze aceeaşi alegători pentru CL şi Consiliul Judeţean”, a precizat Apostu.

Foaia Transilvaniei - Partidul lui Dan Diaconescu din Cluj, condus de un jurist dezamăgit şi un fost om al lui Becali

Radu Andreica (dreapta) are 27 de ani şi este absolvent de drept - dar lucrează ca agent de vînzări pentru că intrarea în justiţie e foarte scumpă! -, e căsătorit şi are o fetiţă - „pe care o iubesc foarte mult” -, şi care anul trecut s-a îmbolnăvit. A ajuns astfel pe holurile spitalelor. „Şi am fost foarte dezamăgit că contribuim toţi şi nu se întoarce nimic în servicii”. Atunci s-a hotărît să intre în politică, iar singura alternativă pe care a văzut-o a fost Partidul Poporului - înfiinţat de patronul OTV, Dan Diaconescu -, unde a fost făcut preşedinte al comitetului de iniţiativă de la nivelul judeţului Cluj. Pînă acum, a reuşit să deschidă 51 de organizaţii în judeţ şi să strîngă 3.142 de adeziuni.

Viorel Mîndruţ (stînga) are 55 de ani, e pensionar, iar în tinereţe a urmat „liceul şi şcoala militară”. Politica nu-i este străină. Pe vremea cînd Gigi Becali încă mai era „Războinicul luminii”, a fost unul dintre candidaţii Partidului Noua Generaţie-CD la Parlamentul României, pentru un loc în Camera Deputaţilor. Chiar dacă nu a strîns decît 2,31% din voturile din colegiul său, Mîndruţ nu s-a lăsat descurajat şi a migrat spre partidul lui Diaconescu, unde a fost făcut preşedinte al Biroului Permanent municipal Cluj-Napoca. Şi el, pînă acum, a reuşit să atragă în jur de 500 de persoane în partid.

Ca doctrină, liderii Partidului Poporului ştiu unde se află: în centru. „Sîntem singurul partid de centru din România. Avem atît măsuri populiste, cît şi economice”, a clarificat Andreica, în timp ce Mîndruţ a intervenit lămuritor: „Nu e atît de importantă doctrina, cît curăţenia pe care trebuie să o facem în ţara noastră, România, care a fost confiscată ştim de cine şi ştim de ce”.

Foaia Transilvaniei - Clujeanul care a spus „STOP BOC!” acuză! Vezi cele zece acuzaţii!

Horia Eugen Cristea, clujeanul care de mai multe ori a ieşit în stradă pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de premierul Emil Boc, purtînd un tricou cu mesajul „STOP BOC!” a formulat zece capete de acuzare faţă de actualul guvern al României. Acestea au fost preluate de colegii de la Floresti-Gilau.ro şi prezentate aseară. Iată-le în continuare:

ACUZ !

Guvernul Emil Boc pentru

1. Creşterea galopanta a şomajului - peste 1 milion de români nu au un loc de muncă.

2. Umilirea şi sărăcirea pensionarilor - prin reducerea ilegală a valorii a punctului de pensie, sînt furaţi peste 4 milioane de români. Scăderea pensiilor cu 15% este cauzată exclusiv de incompetenţa Guvernului Boc.

3. Reducerea arbitrară a salariilor din sistemul bugetar - prin Legea unitară de salarizare au scăzut veniturile a peste 1 milion de români. Scăderea globală a salariilor cu 25% este nedreaptă, nejustificată şi nocivă pentru economia românească.

4. Blocajul sistemului de educaţie - prin diminuarea drastică a drepturilor salariale şi prin politizarea întregului sistem de educaţie este afectat chiar viitorul naţiunii române.

5. Falimentul sistemului sanitar - personalul de specialitate este incorect remunerat, înzestrarea tehnică este învechită, iar multe dintre unităţile sanitare au devenit, din cauza subfinanţării, focare de infecţie care periclitează viaţa şi sănătatea tuturor cetăţenilor români.

6. Degradarea dramatică a reţelei de infrastructură - nici un kilometru de autostradă nu a fost construit în anul 2010, 43,2% din totalul drumurilor publice din România nu sînt asfaltate, iar reţeaua feroviară este grav degradată cu consecinţe directe asupra siguranţei transportului de persoane şi mărfuri.

7. Dezastrul din Agricultură - 1,2 milioane de hectare de teren arabil au rămas nelucrate în anul 2009, iar echiparea cu utilaje agricole este mult sub necesităţi şi sub media europeană - în România există un tractor la 54 de hectare de teren agricol, în Austria un tractor la 4 hectare!

8. Prăbuşirea economiei naţionale - În anul 2009 Produsul Intern Brut al României a scăzut cu 7,2%, iar producţia industrială cu 5,7%.

9. Dispreţul pentru Valorile Româneşti - Guvernul Boc sfidează reperele teatrului românesc, campionii mondiali şi olimpici, scriitorii, artiştii, cercetătorii, oamenii de ştiinţă, creatorii din orice domeniu pentru care refuză să instituie un Program de respect şi recunoştinţă şi cărora le reduce brutal indemnizaţiile şi le interzice cumulul pensiei cu salariul.

10. Conflictul şi dezbinarea din societatea românească - Acuzînd nedrept întregi categorii sociale şi profesionale, Guvernul Boc a încercat constant să găsească alţi vinovaţi pentru propria incompetenţă şi a generat o stare de neîncredere acută care poate conduce la disoluţia societăţii româneşti în ansamblu.

Din aceste 10 motive, solicităm Parlamentului şi Preşedintelui României Demiterea Guvernului Emil Boc!

Foaia Transilvaniei - Giurgiu îşi forţează evacuarea din PDL. Vrea să modifice deja Codul Muncii!

În așteptarea eliminării oficiale din rîndul membrilor Partidului Democrat Liberal (PDL) după ce a votat pentru moțiunea de cenzură depusă de opoziție vizavi de Codul Muncii, deputatul clujean Mircia Giurgiu pregătește deja un proiect de modificare al acestuia.

„Sînt independent, chiar dacă încă nu am primit oficial decizia de eliminare din partid. Oricum, deja am semnale de la cetățeni de urmări negative datorită Codului Muncii, așa că voi pregăti un proiect de modificare al acestuia”, a declarat astăzi Giurgiu.

Curtea Constituțională a decis constituționalitatea proiectului legislativ propus de Guvernul Boc, astfel acesta urmează să intre la promulgare. „După ce va fi promulgat, voi propune modificările”, a adăugat Giurgiu.

Prinicpalele motive de nemulțumire ale deputatului clujean se leagă de faptul că un angajat poate să fie concediat în perioada în care se află în concediu de îngrijire a copilului sau în concediu medical. „În perioada în care contractul de muncă este suspendat, pentru că angajatul este în concediu medical, de exemplu, pînă acum angajatul nu putea fi disponibilizat. Noul cod al muncii modifică asta, iar angajatul va putea fi dat afară, fără explicații din partea angajatorului. Deja am primit două telefoane, de la două persoane care au fost anunțate de doi angajatori diferiți că la sfîrșitul concediului pot să nu se mai întoarcă la muncă”, a explicat Giurgiu. Deputatul a declarat că va propune mai multe modificări.

Ziarul 21 Cluj - PC îl aşteaptă pe deputatul Mircea Giurgiu în rândurile sale

Deputatul din Colegiul 1 Cluj, Mircia Giurgiu, a spus „da” moţiunii de cenzură, motiv pentru care Emil Boc a anunţat că „deputatul Mircia Giurgiu va fi exclus din partid pentru că a votat moţiunea ieri-seară”. Partidul Conservator doreşte înregimentarea lui Giurgiu în rândurile sale. Într-un comunicat de presă remis redacţiei de Biroul de presă al PC Cluj, se precizează următoarele:

„Toată suflarea românească a privit cu speranţă derularea paşilor moţiunii de cenzură împotriva noii Legi a Codului Muncii. Cum era de aşteptat, „sforile” guvernamentale au rezistat şi de această dată. Şi, totuşi, a existat o voce din Guvern care a zis „DA” pentru moţiune: deputatul din Colegiul 1 Cluj, Mircia Giurgiu.

Şeful PDL, totodată şeful Guvernului nostru, – răsuflând uşurat că a ieşit basma curată şi după cea de-a opta moţiune de cenzură – s-a şi zorit să-şi impună picătura de autoritate în rândurile colegilor de partid. Cu zâmbetul de satisfacţie afişat pe întreaga-i faţă, a anunţat că deputatul Mircia Giurgiu va fi exclus din partid pentru că a votat moţiunea ieri-seară.

Era de aşteptat să se ajungă aici, deputatul Giurgiu, fost lider de sindicat, ieşise adesea la rampă declarând că se opune politicilor economice şi sociale promovate de premier şi guvernul pe care-l reprezintă. Şi, cum deputatul Giurgiu nu este la prima „abatere” de la apărarea intereselor de partid, îndrăzneala sa s-a sancţionat cu demiterea din partid.

Partidul Conservator Cluj, prin liderul său, Adrian Zaharia (foto) îl invită pe deputatul Mircia Giurgiu, la o discuţie de principiu privind accederea sa în rândurile conservatoare. Suntem convinşi că vom găsi căi strategice comune care să pună capăt acestor pachete legislative ale actulului guvern, cu vădit impact neproductiv pentru cetăţenii României – declară Preşedintele PC Cluj, Adrian Zaharia.

Ziarul 21 Cluj - Dorin Lojigan ţinteşte Consiliul Local

Preşedintele PNL Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, este cu un pas mai aproape de administraţia locală din Câmpia Turzii. Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului local Câmpia Turzii, programată pentru data de 24 martie 2011, se află un proiect de hotărâre privind validarea mandatului de consilier local din partea PNL în cadrul forului deliberativ local, pentru Dorin Lojigan.

La şedinţa biroului organizaţiei de tineret a PNL Câmpia Turzii, Dorin Lojigan a recunoscut că s-ar putea confrunta cu o validare în Consiliul local, ceea ce l-ar face consilier cu drepturi depline în locul celui care a fost Iosif Şandor. Accederea în Consiliul local Câmpia Turzii este văzută de Dorin Lojigan ca fiind o posibilitate în plus ca parte din diversele probleme identficate sau sesizate de membrii organizaţiei să fie duse mai departe spre rezolvare, chiar la nivelul forului deliberatv local.

Preşedintele PNL Câmpia Turzii îşi vede propria prezenţă în Consiliul Local Câmpia Turzii ca o posibilitate în plus pentru opoziţie să existe şi să se manifeste la nivelul consiliului. „Chiar am solicitat sprijinul PSD pentru a face o opoziţie unită. La urma urmelor reprezentăm cinci voturi în Consiliul Local”, preciza preşedintele PNL Câmpia Turzii.

Ba mai mult, Dorin Lojigan a dezvăluit intenţiile unei întâlniri, spre sfârşitul acestei luni, între organizaţiile de seniori ale PSD şi PNL la nivelul Câmpiei Turzii, întâlniri la care să fie prezenţi şi reprezentanţi ai tinerilor din cele două partide.

Ziarul 21 Cluj - Şi tinerii liberali au probleme. Care ar fi acestea?

În cadrul celei mai recente şedinţe a Biroului local Câmpia Turzii al organizaţiei de tineret a PNL, unul din punctele de pe ordinea de zi a şedinţei a fost un îndemn către membrii organizaţiei la a identifica problemele cu care se confruntă tinerii din localitate. Apelul nu se dorea un act singular, deoarece problemele identificate urmează a fi discutate, dezbătute, în următoare şedinţă a biroului local al TNL Câmpia Turzii.

Pentru a da cumva startul în acest sens, Mircea Varga, preşedintele TNL Câmpia Turzii spunea că, în opinia sa, principala problemă cu care se confruntă tinerii este lipsa locurilor de muncă, apreciere confirmată de cei prezenţi la şedinţă. „Toţi ne gândim – că suntem la liceu, că suntem la facultate – să terminăm şcoala şi să ne angajăm la Cluj, să ne stabilim la Cluj. Eu am foarte mulţi colegi care sunt la Cluj şi cred că asta este o problemă foarte sensibilă, pe care ar fi putut-o rezolva administraţia locală Câmpia Turzii, dar administraţia locală Câmpia Turzii dă semne de oboseală, de obişnuinţă...”, spunea preşedintele TNL Câmpia Turzii.

O altă problemă sesizată de Mircea Varga şi sugerată de membrii din organizaţie care au permis de conducere şi conduc autovehicule este infrastructura rutieră din municipiul Câmpia Turzii. „Lista problemelor rămâne deschisă, dar eu consider că este cea mai arzătoare problemă cea a lipsei locurilor de muncă”, a mai spus Mircea Varga. De asemenea, în opinia preşedintelui TNL Câmpia Turzii lipsa locurilor de muncă este cauzată şi de neatragerea de investitori în zonă de către administraţia locală, posibilii investitori fiind primii care ar putea să ofere locuri de muncă, în special tinerilor.

Atât Mircea Varga, cât şi Dorin Lojigan au precizat că apelul la identificarea problemelor cu care se confruntă nu se adresează doar tinerilor liberali, orice tânăr putând preciza ce probleme are sau ce probleme crede el că sunt principale şi necesită rezolvare. În acest sens, preşedintele TNL Câmpia Turzii invită toţi tinerii să trimită mesajele lor conţinând liste cu probleme la adresele de e-mail tinretul_liberalct@yahoo.comsau pnl_campia_turzii@yahoo.comsau chiar la adresa de e-mail a secretarului organizaţiei de tineret a PNL Câmpia Turzii, bianca_0890@yahoo.com.

Ziarul 21 Cluj - Şedinţă judeţeană a TNL, la Câmpia Turzii

Tinerii liberali din Câmpia Turzii se pregătesc să găzduiască şedinţa Biroului Permanent Judeţean al TNL Cluj, la Câmpia Turzii. Data şedinţei nu a fost stabilită deocamdată cu exactitate, ceea ce este sigur fiind faptul că ea se va organiza după data de 9 aprilie, dată la care au loc alegerile la nivel naţional în rândul tinerilor liberali.

Organizarea şedinţei de Birou Judeţean Cluj al TNL la Câmpia Turzii nu ar fi o premieră. „Acum patru ani, prima şedinţă a biroului numit atunci s-a organizat tot la Câmpia Turzii, la Casa de cultură, pe urmă s-a lăsat cu o socializare la un restaurant din zonă. Acum doi ani la fel s-a întâmplat”, spunea Mircea Varga, preşedintele organizaţiei de tineret a PNL Câmpia Turzii.

Şedinţa ce urmează a fi organizată la Câmpia Turzii ar fi prima şedinţă a noului Birou judeţean ales la începutul acestui an. „În 25 ianuarie 2011 s-a ales un nou birou la tineret la Cluj şi împreună cu biroul de conducere şi cu preşedintele Gavrilă Iuga am stabilit ca prima şedinţă să se ţină la Câmpia Turzii”, mai preciza Mircea Varga adăugând că, cel mai probabil, şedinţa va avea loc în sala mică a Casei de Cultură „Ionel Floaşiu”.

Ziarul 21 Cluj - Atacuri în USL Cluj

Uniunea Social Liberală pregăteşte candidaţi-surpriză pentru Primăria Cluj Napoca şi pentru Consiliul Judeţean Cluj. Surse din mediul politic dau ca sigură anunţarea candidaturii lui Andrei Marga pentru Primăria Cluj Napoca şi a lui Ioan Rus pentru Consiliul Judeţean.

Apariţia lui Marga nu este întâmplătoare, persoana sa fiind des mediatizată în ultima vreme. Ioan Rus, în schimb, unul dintre membrii importanţi ai "grupului de la Cluj" şi fost ministru de Interne, s-a "reactivat" de scurt timp în viaţa politică publică. Vineri, 18.03.2011, la Hotel Royal din Cluj-Napoca a avut loc prima activitate comună a Uniunii Social Liberale Cluj, avându-i ca invitaţi pe liderii politici Andrei Marga, Ioan Rus şi Vasile Dâncu. Cei trei formatori de opinie, rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai” Andrei Marga, sociologul şi fostul ministru Vasile Dâncu şi fostul vicepremier şi ministru de Interne, Ioan Rus, au fost invitaţi la o dezbatere, organizată de tinerii din Uniunea Social Liberală (USL). Andrei Marga, Vasile Dâncu şi Ioan Rus au formulat o serie de consideraţii asupra evenimentelor social-politice care afectează capitala Ardealului, declarând că actuala platformă politică USL are şanse reale să câştige lupta electorală.

La eveniment au mai fost invitaţi senatorii de Cluj, Marius Nicoară (Preşedintele PNL Cluj) şi Alexandru Cordoş, dar şi deputatul Horea Uioreanu, precum şi preşedinţii PSD Cluj şi PSD Cluj-Napoca, Remus Lăpuşan şi Mircea Jorj.

La întâlnire, Marga, Rus şi Dâncu au fost punctuali, dar Nicoară şi Uioreanu au venit cu 10 minute după începerea discuţiilor, spun surse din interiorul USL. La sosire, celor doi nu li s-a acordat mare atenţie, nici nu au fost prezentaţi participanţilor. Marius Nicoară a luat cuvântul, dar, apoi, a plecat împreună cu Uioreanu, după nici 10 minute. Potrivit surselor din cadrul alianţei, plecarea celor doi dovedeşte slabul interes faţă de acţiune şi, mai mult, teama faţă de „puterea” lui Marga şi a lui Rus. Este clar ca Ioan Rus vrea să candideze la preşedinţia

Consiliului judeţean deoarece, la o întrunire şi dialog între generaţii, Ioan Rus a început să-şi facă campanie, să ironizeze şi să minimalizeze meritele fostului preşedinte, Marius Nicoară, dar şi ale actualului preşedinte al Consililului judeţean prin următoarele reacţii:

„Eu, Ioan Rus, şi datorită mie s-a construit aeroportul Cluj şi tot datorită mie, Ioan Rus, a început să se dezvolte Tetaromul, iar după mine a venit şi Nicoară "ăsta" (întinzând mâna către Marius Nicoară), care nu este un băiat prost şi a continuat ceea ce am început. Eu, şi acum preşedintele Consiliului Judeţean, care este acum, pe care nici nu ştiu cum îl cheamă, a reuşit să le finalizeze.”

Ioan Rus a declarat că cea mai mare şansă pentru USL este câştigarea Consiliului Judeţean, deoarece Sorin Apostu este un primar bun, se mişcă bine şi este greu de învins.

Concluzia celor de faţă a a fost aceea că lui Nicoară şi Uioreanu le-a fost frică de această confruntare în care ei erau vioara a doua, au încercat să boicoteze această întâlnire, au întârziat la întâlnire şi n-au stat mult, motivând că au o întâlnire în cartierul Grigorescu.

Ioan Rus care, în tot discursul lui de până atunci s-a adresat profesorului Marga cu cuvinte gen „distinsul” sau „onorabilul domn Marga" de această dată lui Marius Nicoară i-a spus "Nicoară ăsta", întinzând mâna ironic.

La masa de prezidiu, Marga, Rus şi Dâncu păreau profesori la catedră, iar Marius Nicoară şi Horea Uioreanu mici elevi în bancă.

Contactat telefonic, Avram Gal, candidat al PC la Primăria Câmpia Turzii, a comentat informaţiile deţinute de Ziarul 21 spunând că Marius Nicoară nu merită un asemenea tratament şi şi-a manifestat întreaga susţinere pentru liderul PNL Cluj.

Ziarul 21 Cluj - Viorel Crişan, noul preşedinte al tinerilor democrat-liberali

Fostul jurnalist Viorel Crişan, proaspăt membru al Organizaţiei de Tineret a PD-L Câmpia Turzii a fost ales preşedinte al OTPD-L Câmpia Turzii. Alegerile au avut loc vineri, 25 martie 2011, în sala mică a Casei de Cultură „Ionel Floaşiu” din Câmpia Turzii.

Odată cu alegerea noului preşedinte al organizaţiei, s-a ales şi noul birou de conducere format dintr-un prim-vicepreşedinte, un secretar general, şapte vicepreşedinţi (după ce unul din candidaţi a renunţat) şi şapte secretari executivi.

În urma numărării voturilor, din 88 de voturi valabil exprimate, Viorel Crişan a fost ales preşedinte al organizaţiei cu 88 de voturi pentru. Tot număr maxim de voturi au obţinut şi Horaţiu Ardelean (singurul candidat la funcţia de secretar general), candidaţii la funcţia de vicepreşedinte Diana Berar, Cătălin Moldovan, Dragoş Man, dar şi Ioana Bologh, care a candidat la funcţia de secretar executiv.

În rest, la funcţia de secretar executiv au mai candidat Bianca Iepure (86 voturi pentru, 2 împotrivă), Iulia Tulai (87 voturi pentru, 1 împotrivă), Georgiana Sima (86 voturi pentru, 2 împotrivă), Mihaela Farcaş (87 voturi pentru, 1 împotrivă), Andrei Rozsos (81 voturi pentru, 7 împotrivă) şi Cosmin Mesaroşiu (84 voturi pentru, 4 împotrivă), în timp ce în funcţii de vicepreşedinţi ai Organizaţiei de Tineret au mai fost aleşi Bogdan Antal (87 voturi pentru, 1 împotrivă), Cristian Maier (82 voturi pentru, 6 împotrivă), Horaţiu Rus (86 voturi pentru, 2 împotrivă) şi Ionuţ Ardelean (77 voturi pentru, 11 împotrivă).

Singurul candidat la funcţia de prim-vicepreşedinte a fost fostul preşedinte, Remus Filip, cel care a fost ales în noua funcţie cu un număr de 86 de voturi.

Odată ales preşedinte al OTPD-L Câmpia Turzii, Viorel Crişan a dorit să adreseze câteva cuvinte celor prezenţi: „Mulţumesc, în primul rând, pentru încredere. De-abia acum începe greul, însă alături de Remi, alături de restul echipei care astăzi a fost învestită de către voi cu mare responsabilitate, sunt convins că vom face lucruri foarte bune. Noi suntem aici doar în ideea în care vom organiza toate acţiunile Organizaţiei de Tineret. Vom ţine legătura cu echipa de la seniori, însă voi să fiţi siguri, fiecare dintre voi, că puteţi veni oricând să propuneţi o acţiune, să vă spuneţi ideile, iar noi nu vom face altceva decât să vă ascultăm şi să vă ajutăm în tot ceea ce ne solicitaţi”.

Prezent la întâlnire, preşedintele PD-L Câmpia Turzii, Cristian Haiduc, a dorit să felicite întreaga echipă nou aleasă, atrăgând, totuşi, atenţia asupra anumitor aspecte: „Astăzi este bucurie, de mâine la treabă, timpul este foarte scurt, începe o perioadă de alegeri. Ştiţi care sunt pretenţiile mele în munca politică, ştiţi că nu sunt mari, dar trebuie să fim pe primul loc, să câştigăm, să fim cei mai buni, să fim mulţi. Deci nu sunt lucruri grele. Cred că aveţi capacitatea, eu mă bazez pe voi. Pe marea majoritate vă cunosc din acţiunile politice, pe alţii vă cunosc ca şi oameni de valoare. Cred că o să fiţi o echipă extraordinară, puternică şi o să facem treabă”.

La şedinţa de alegeri organizată de OTPD-L au mai fost invitaţi să participe şi Ioan Moldovan (viceprimar Câmpia Turzii), consilierele locale PD-L Turda Andreea Morar şi Daniela Florea, dar şi Radu Moisin, preşedinte OTPD-L Cluj, care a şi condus, la un moment dat, şedinţa, şi care i-a prezentat pe toţi membrii delegaţiei cu care a venit, dintre care îi amintim aici pe Cristian Gurzău, Valentin Crişan, Ionuţ Rusu, Maria Lăpădatu, Loredana Pop, Emilian Roşca, Ovidiu Vişan, Călin Forna, Cristina Bodea, Marius Oprea, Paul Paşcalău şi Mihai Pop.

Ziua de Cluj - Partidul-televizor a făcut “pui” la Cluj

Partidul Poporului (PP), creat de proprietarul OTV, Dan Dia-conescu, în arest, şi-a găsit adepţi şi la Cluj. Şeful organizaţiei judeţene are probleme cu limba română, în vreme ce liderul de la municipiu şi-a făcut ucenicia politică în partidul lui Gigi Becali. PP vrea să-şi înregistreze programul politic la OSIM.

Potrivit preşedintelui PP Cluj, Radu Andreica, formaţiunea lui Diaconescu are 3.142 de membri în tot judeţul, distribuiţi în cele 51 de organizaţii deja create. Andreica s-a mândrit cu faptul că, din cei peste 3.000, 63 fac parte din organizaţia de tineret. "Deci iată că încep să vină şi tinerii!", a conchis el. Andreica se recomandă absolvent al Facultăţii de Drept, dar pentru că "nu a avut suficienţi bani să fac rezidenţiatul", lucrează ca agent comercial. Prezentându-şi echipa de conducere, a numit, în mod repetat, funcţia de membru supleant, "membru supleant". Andreica a definit concis şi doctrina noului partid. "Aşa cum a spus domnul Diaconescu de mai multe ori, avem o doctrină de centru. Avem măsuri atât populiste (sic!), cât şi economice", a explicat el.

În schimb, a avut o problemă când presa i-a solicitat să prezinte câteva măsuri mai importante din programul politic al noii formaţiuni, spunând că, mai întâi, PP vrea să se protejeze de cei care ar putea să-i fure ideile. "Programul politic îl vom prezenta doar după ce plicul cu idei va fi depus la OSIM. Părerea mea personală este că sistemul juridic e primul care trebuie reformat, dar nu pot să vă spun cum", a anunţat Andreica. La insistenţele presei, a acceptat totuşi să dezvăluie câteva proiecte, în afara celui celebru prin care Diaconescu promite să dea bani populaţiei. Reducerea TVA-ului la valoarea minimă din UE, un singur impozit pe venit, creşterea pensiilor şi salariilor bugetarilor şi verificarea "foarte minuţioasă" a contractelor derulate de stat sunt câteva dintre măsurile care, odată înregistrate la OSIM, nu le va mai putea aplica nimeni în România, în afara partidului lui Diaconescu.

Şef al organizaţiei municipale este un fost membru PNG, Viorel Mândruţ, care s-a recomandat "absolvent de liceu şi şcoală militară, în prezent pensionar". El a făcut un apel către toţi rezerviştii să vină în PP şi le-a oferit şi "momeala". "PP oferă poporului şansa să escaladeze în mod civilizat scena politică". El se laudă cu "aproximativ 500" de membri în municipiu, dar promite, "într-un timp foarte scurt" minimum 3.000 de aderenţi. Mândruţ are, şi el, propria prioritate pentru partid. "Nu e atât de importantă doctrina, cât să facem curăţenie în ţară, la nivelul instituţiilor statului, care au fost confiscate, ştim de cine şi ştim de ce", a lămurit Mândruţ lucrurile.

Ziua de Cluj - Apostu, în drum spre şefia PDL Cluj-Napoca

Primarul Sorin Apostu şi-a anunţat ieri previzibila candidatură la preşedinţia PDL Cluj-Napoca. Potrivit surselor din partid, el va avea parte de o “ungere” liniştită, fără vreun oponent, în funcţia la care va renunţa senatorul Mihail Hărdău.

Apostu a evitat să-şi prezinte public programul politic şi principalele proiecte pe care le-a gândit pentru organizaţia municipală a democrat-liberalilor, precizând că acestea vor fi depuse la partid în zilele următoare. "Voi face echipă cu Mihail Hărdău şi cu ceilalţi colegi din consiliul local (CL), pentru ca, în acest fel, PDL să-şi păstreze aceiaşi alegători pentru CL şi consiliul judeţean", a declarat Apostu. Potrivit surselor din partid, până în acest moment nu există nimeni care să-şi fi manifestat intenţia de a-l concura pe primar.

Dacă actualul ocupant al fotoliului râvnit de Apostu, senatorul Mihail Hărdău, şi-a anunţat deja susţinerea pentru edilul Clujului, acesta pare a se bucura şi de sprijinul şefului organizaţiei judeţene, deputatul Daniel Buda. "Mi se pare un lucru absolut normal faptul că domnul primar îşi asumă şi responsabilitatea politică de a conduce şi organizaţia municipală de partid. E un lucru firesc", a comentat Buda.

Adversar public al primarului, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, nu intenţionează să se pună de-a curmezişul ascensiunii politice a lui Apostu. "Am mai afirmat că nu mai candidez la nici o funcţie în partid, nici măcar la nivel naţional. De asemenea, am mai afirmat că singurele alegeri adevărate vor fi în 2012. Abia atunci clujenii vor spune ce îşi doresc cu adevărat. Alte alegeri în partid nu mă mai interesează", a declarat Tişe. Deşi va fi în Cluj, el spune că va repeta gestul făcut la realegerea lui Daniel Buda în fruntea organizaţiei judeţene şi va absenta şi de la previzibila "înscăunare" a lui Apostu în fruntea organizaţiei municipale.

Informatia de Alba - „Ioan Florea este candidatul PSD la şefia CJ Alba”

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la sediul PSD Alba, preşedintele filialei municipale, Ovidiu Jidveian a anunţat oficial candidatura consilierului judeţean Ioan Florea la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba. „Considerăm că domnul Ioan Florea a demonstrat calităţi manageriale foarte bune în ceea ce priveşte afacerea privată pe care o conduce şi asta, alături de experienţa politică acumulată în calitate de vicepreşedinte şi consilier în CJ Alba îl califică pentru acest post. În aceeaşi ordine de idei, vrem să precizăm că filiala judeţeană a partidului nostru va promova pentru alegerile de anul viitor oameni de succes, care au realizat ceva în viaţă şi care pot fi o soluţie viabilă pentru funcţiile de interes public”, a declarat Ovidiu Jidveian. Tot cu această ocazie, consilierul judeţean Ioan Florea a precizat că are pregătite deja o serie de măsuri cu caracter economico-social pe care intenţionează să le pună în aplicare dacă va fi ales în funcţia de preşedinte al CJ Alba, turismul, promovarea afacerilor locale şi dezvoltarea zonelor rurale şi a oraşelor mici fiind prioritare

Informatia de Alba - Consilierii locali trebuie aleşi uninominal

În ultima conferinţă de presă a PNL Alba, vicepreşedintele Florin Roman a ridicat problema alegerii consilierilor locali. În opinia acestuia, consilierii locali trebuie aleşi uninominal şi nu pe listă de partid, precizând faptul că mulţi dintre aleşii locali din Alba Iulia nu au iniţiat nici un proiect de hotărâre în ultimii 12 ani. „Trebuie modificată Legea administrţiei locale. Consider că toţi consilierii locali trebuie aleşi uninominal. Nu ne permitem să ţinem puturoşi în Consiliul Local. Sunt oameni care deşi sunt consilieri de două sau trei mandate, nu au iniţiat nici un proiect în 4, 8 sau 12 ani. Unii nu se pricep”, a declarat Florin Roman.

Intenţia liberalilor de a alege consilierii locali uninominal nu este o noutate. Încă din 2007 aceştia împreună şi cu câţiva parlamentari PDL au iniţiat un proiect care viza acest lucru, adoptat tacit de Senat, dar care a cam fost dat uitării în ultimul timp.

Potrivit respectivului proiect, consilierii locali ar urma să fie aleşi în circumscripţii electorale constituite la nivelul fiecărei comune şi al fiecărui oraş, municipiu şi sector al Bucureştiului. O persoană nu va putea candida decât pentru un singur colegiu electoral, iar partidele vor putea propune doar un candidat pentru fiecare colegiu. Câştigător în alegeri urmează a fi declarat cel care a întrunit cel mai mare număr de voturi valabil exprimate în colegiul în care a candidat, un al doilea tur organizându-se doar dacă doi candidaţi înregistrează acelaşi număr de voturi.

Vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, a menţionat faptul că votul uninominal este cea mai bună variantă pentru alegerea consilierilor locali deoarece pe listele de partid au ajuns să se ascundă mulţi incompetenţi. De asemenea, liberalii au făcut în acest sens şi un sondaj intern care a demonstrat că aproape 70% dintre albaiulieni cunosc cel mult un consilier local.

„Pe listele de partid se ascund mulţi puturoşi şi incompetenţi care mai apoi sunt aleşi consilieri locali şi sunt folosiţi ca manevră de primar. Am realizat un sondaj de opinie care a relevat faptul că 70% dintre albaiulieni cunosc cel mult un consilier local”, ne-a declarat Florin Roman, vicepreşedintele PNL Alba.

Informatia de Alba - Se pregăteşte regionalizarea României

La sfârşitul săptămânii trecute, deputatul liberal de Alba, Teodor Atanasiu a tras un semnal de alarmă în ce priveşte un proiect ce se află în acest moment în parlament, o lege care vizează regionalizarea României. Este vorba despre o iniţiativă a UDMR care vizează modificarea şi completarea Legii 314 din 2004. Liberalul Teodor Atanasiu a precizat că a acest proiect de lege a fost depus în sesiunea parlamentară trecută dar ciudat este că acum a devenit o prioritate.

Potrivit lui Teodor Atanasiu, în primă fază cele opt regiuni de dezvoltare ale României se vor împărţi în alte 16, iar acestea vor fi regrupate în alte cinci macroregiuni. Astfel, conform proiectului, aceste cinci macroregiuni sunt următoarele:

Macroregiunea I: Botoşani-Suceava, Bacău-Iaşi- Neamţ-Vaslui, Brăila-Buzău-Galaţi-Vrancea.

Macroregiunea II: Constanţa-Tulcea, Bucureşti, Călăraşi-Ialomiţa-Ilfov, Giurgiu-Teleorman, Dolj-Mehedinţi-Olt.

Macroregiunea III: Gorj-Vâlcea, Argeş-Dâmboviţa-Prahova.

Macroregiunea IV: Arad-Caraş Severin-Timişoara, Alba-Hunedoara, Sibiu-Braşov.

Macroregiunea V: Covasna- Harghita-Mureş, Bistriţa Năsăud-Cluj-Maramureş, Bihor-Sălaj-Satu Mare.

Iniţiatorii proiectului, cei de la UDMR, spun că regionalizarea României se bazează pe strategia Uniunii Europene privind dezvoltarea regiunilor pe termen mediu şi lung. Tot aceştia spun că în formarea macroregiunilor s-a luat în vedere considerentul ca respectivele zone să se asemene, să existe un stil de viaţă asemănător din mai multe puncte de vedere.

Deputatul Teodor Atanasiu a precizat că în cazul adoptării acestui proiect, nu se face decât să se împartă Ardealul în două părţi, iar ce este mai grav este faptul că se revine la forma Ardealului din 1939, când Ardealul de Nord, exact Macroregiunea V, a fost rupt României.

„După împărţirea celor opt regiuni de dezvoltare în alte 16, acestea vor fi regrupate în 5 macroregiuni. Ce este ciudat este că macroregiunea V este exact Ardealul de nord rupt în 1939. Cei de la PDL nu mai sesizează nimic deoarece văd doar majoritatea parlamentară pe care o au cu cei de la UDMR. Este un act de trădare. Urmează să revenim la discuţii naţionaliste şi de dezintegrare a statului român. M-am gândit că odată cu aderarea la UE nu o să mai existe asemenea discuţii”, a declarat Atanasiu.

Informatia de Alba - Onoarea moţilor, terfelită de un iredentist

Deputatul liberal de Alba, Teodor Atanasiu, acuză, într-o declaraţie politică, modul în care au reacţionat autorităţile după gestul lui Csibi Barna de a spânzura o păpuşă reprezentându-l pe Avram Iancu. Ce este mai grav, în opinia lui Atanasiu, este faptul că gestul antiromânesc al lui Barna a fost făcut într-o manifestare ce a avut girul autorităţilor din Harghita, care sunt reprezentanţii guvernului Boc în teritoriu.

„Locuitorii municipiului Miercurea Ciuc au fost martorii unui “spectacol” neobişnuit lunea trecută, în centrul municipiului Miercurea Ciuc. În cadrul “spectacolului” oferit de Csibi Barna, Avram Iancu a fost judecat şi condamnat la moarte prin spânzurare de către un tribunal, el fiind acuzat de crimă împotriva umanităţii şi genocid!

Potrivit textului, pozelor şi filmuleţului postat pe blogul său personal, Csibi Barna a intenţionat, prin această acţiune, să facă cunoscute faptele moţilor conduşi de Avram Iancu, Petru Dobra, Axente Sever şi alţii.

Această acţiune scandaloasă a fost autorizată fără nici o problemă de către autorităţile din judeţul Harghita! Deci să înţelegem că o astfel de manifestare profund anti-românească este considerată îndreptăţită şi legală de către reprezentanţii premierului Boc în teritoriu?”, precizează liberalul Teodor Atanasiu.

Deşi se autointitulează deputatul moţilor, precizează Teodor Atanasiu, Corneliu Olar a ieşit din sala Parlamentului atunci când liberalii au propus o reacţie oficială împotriva celor întâmplate.

“Poate domnul deputat Corneliu Olar, din colegiul Apuseni, care a fugit din sala Plenului Parlamentului atunci când noi, liberalii, am propus o reacţie oficială împotriva celor întâmplate, va dori să candideze data viitoare într-un colegiu din judeţul Harghita, ca să poată primi voturile lui Csibi Barna şi a celor care gândesc la fel ca el…”, a precizat Atanasiu.

De asemenea, Teodor Atanasiu condamnă gestul lui Boc şi Băsescu ca o soţie de ambasador să îşi permită să ceară României Ardealul înapoi, în numele Ungariei, încheindu-şi discursul în care a citat din Viktor Orban cu un vers din Wass Albert: “Să fie Ardealul din nou ce-a fost!”.

„Şi acest vers, care nesocoteşte istoria românilor şi încalcă statul de drept şi Constituţia unei ţări membre a Uniunii Europene, a fost rostit în faţa a sute de martori, domnilor conducători – cu minţile prea portocalii şi prea tulburate de putere nesfârşită – şi nu, nu-i aparţine marelui poet maghiar Sándor Petőfi, aşa cum susţineaţi! Ci face parte din poemul “Eliberarea Ardealului” a lui Wass Albert, ce a fost declarat, domnilor, criminal de război!

Unde a dispărut, domnilor Boc şi Băsescu, patriotismul şi onoarea dumneavoastră, de cetăţeni ai unei Românii căreia i se aduc ofense grave în discursuri sau spectacole de stradă autorizate şi la care dumneavoastră nu aveţi nici măcar o minimă reacţie de bun simţ, dar una de români?”, precizează în declaraţia politică deputatul de Alba, Teodor Atanasiu.

Informatia de Alba - Aţi spânzurat istoria, urmează demnitatea…!

Deputatul PSD de Alba, Radu Coclici, s-a lansat într-un atac vehement în Parlamentul României împotriva gestului de neacceptat al ungurului Csibi Barna. Asta chiar în perioada în care acesta din urmă ar fi trebuit să înceapă ispăşirea pedepsei la Direcţia de Finanţe din Abrud. Astfel, social democratul Radu Coclici a declarat în Parlamentul României: „Ultimul protest de la Miercurea Ciuc, încă teritoriu românesc, ne-a trezit nouă, locuitorilor din judeţul Alba, un gust la fel de amar ca şi imaginile în care preşedintele României se pupa cu Bercea Mondialul de dragul unor voturi din partea etniei rome.

Dragi colegi,

Gestul unui funcţionar public din cadrul Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice Harghita, de a-l judeca şi spânzura pe Avram Iancu în piaţa publică din Miercurea Ciuc, ar trebui să fie un semnal de alarmă nu numai pentru liderii UDMR din România, ci mai ales pentru colegii lor de guvernare, în speţă parlamentarii PDL. Cum le veţi explica românilor din Ardeal, domnilor parlamentari ai Puterii, că preşedintele vostru, cel pe care l-aţi cocoţat pentru a doua oară printr-o fraudă evidentă la Cotroceni, este mai apropiat de Viktor Orban decât de preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy sau de şeful Guvernului italian, Silvio Berlusconi sau chiar de cancelarul Germaniei, Angela Merkel? Cum le veţi explica, domnilor colegi de la PDL, că actualii dumneavoastră parteneri de guvernare nu au criticat de urgenţă gestul co-naţionalului lor de la Miercurea Ciuc, prin care istoria naţională a României a fost “spânzurată” în văzul tuturor românilor care mai au curajul de a trăi în această regiune a ţării? Gestul de a-l spânzura pe Avram Iancu şi de a judeca istoria noastră naţională este unul fără precedent ca impact al violenţei şi al urii împotriva românilor, propagate la nivel naţional de etnicii maghiari. Culmea, într-o ţară în care reprezentanţii lor au fost aproape neîntrerupt la guvernarea României, culminând cu actuala guvernare a premierului Emil Boc, care a vândut interesul naţional pentru a se păstra cocoţat în fotoliul de la Palatul Victoria…Ar trebui ca dumneavoastră, parlamentarii din cadrul PDL şi UNPR, să priviţi acele imagini şi să vă îngroziţi de cum va arăta manualul după care copiii de naţionalitate maghiară vor învăţa istoria ţării noastre. Aţi vândut România, aţi vândut interesul naţional!”, a tunat Radu Coclici, deputat PSD de Alba, în Parlamentul României.

Informatia de Alba - Vârsta de pensionare pentru cei din Cetatea de Baltă şi Jidvei a fost redusă cu 2 ani

Deputatul PSD, Radu Coclici a fost co-iniţiatorul mai multor amendamente încă de anul trecut din Parlamentul României, prin care Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a suferit o serie de modificări importante faţă de forma propusă iniţial. Astfel, împreună cu deputatul de Maramureş Zoicaş Gheorghe şi alţi parlamentari, deputatul Radu Coclici a reuşit să modifice conţinutul articolului 65 (5) din 263/2010 care acum prevede: „persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, respectiv Baia Mare, Copşa Mică şi Zlatna, pe o rază de opt kilometri în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani fără penalizarea prevăzută în articol”.

„Deşi legea a fost votată încă de anul trecut, cu un circ imens după cum se ştie legat de furtul evident al doamnei Roberta Anastase, am preferat să aştept să văd negru pe alb normele de aplicare a legii. Acum pot să afirm cu tărie că am reuşit să introduc pe acea listă mai multe localităţi din judeţul Alba, din mai multe colegii.

Vor beneficia de reducerea cu 2 ani a vârstei de pensionare cei care au locuit cel puţin 30 de ani în următoarele localităţi din judeţul nostru: Cetatea de Baltă, Crăciunelu de Sus, Sântămărie şi Tătârlaua aparţinătoare comunei Cetatea de Baltă; localităţile Jidvei, Bălcaciu, Căpâlna de Jos, Feisa şi Veseuş aparţinătoare comunei Jidvei. De asemenea, pe lista localităţilor ce alcătuiesc anexa nr. 4 a proiectului HG privind normele de aplicare a Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice se mai regăsesc următoarele comune: Valea Lungă, Almaşu Mare, Blandiana, Bucium, Ceru Băcăinţi, Ciuruleasa, Ighiu, Întregalde, Lupşa, Meteş, Mogoş, Roşia Montană, Şibot, Vinţu de Jos, precum şi oraşele Abrud şi Zlatna. Sper ca prin acest demers am reuşit să mai remediem din deficienţele pe care noua lege a pensiilor le are şi am mai adus o rază de optimism în sufletele celor care aşteaptă cu nerăbdare să iasă la pensie”, a declarat deputatul PSD de Alba, Radu Coclici.

Rondul de Sibiu -Iohannis s-a întâlnit cu Ponta la Sibiu

Victor Ponta, preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), s-a întâlnit miercuri, 30 martie, cu Klaus Iohannis, în cadrul unei vizite a reprezentantului PSD la Sibiu.

Întâlnirea a avut loc la ora 12.30, la sediul Primăriei din Piaţa Mare.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, la finalul întâlnirii, că au avut loc discuţii despre politică, în general.

"Am discutat politică. M-am bucurat că domnul preşedinte şi-a făcut timp să viziteze Sibiul şi sigur şi că a venit în vizită la Primărie. Am discutat despre situaţia politică actuală evident despre alegerile de anul viitor şi, în general, despre situaţia politică din Sibiu, fără să tragem concluzii sau fără să facem anumite înţelegeri. A fost o discuţie pur şi simplu de informare reciprocă, într-o atmosferă bună", a declarat Iohannis.

Primarul Sibiului a declarat, de asemenea, că a fost abordată "la modul general" şi problema susţinerii la alegerile pentru Primăria municipiului din partea Uniunii Social Liberale (USL). "Am discutat mai la modul general. În faza aceasta cred că nu s-a aşteptat nimeni să discutăm acum de susţineri sau nesusţineri", a declarat Iohannis.

În acelaşi timp, primarul Sibiului a declarat că discuţiile pe această temă vor rămâne deschise.

Întrebat dacă îşi doreşte susţinerea din partea USL, Klaus Iohannis a răspuns că îşi doreşte, în primul rând, o susţinere din partea sibienilor.

Victor Ponta, preşedintele PSD, a susţinut miercuri, 30 martie, în cadrul vizitei sale la Sibiu, o conferinţă de presă. Acesta a declarat că Iohannis este unul dintre primarii din ţară cu care reprezentanţii Uniunii Social Liberale (USL) vor să se alieze pentru a lupta împotriva axei răului, formată din Băsescu - Boc -PD-L.

"Susţin în continuare că USL îşi doreşte să fie un fel de uniune naţională, o uniune care să strângă nu doar social democraţi, liberali şi conservatori, ci să încerce să creeze un tip de alianţă a bineluui împotriva a ceea ce înseamnă astăzi, în mod clar, axa răului, adică Băsescu-Boc-PD-L. Din punctul de vedere al USL-ului, oameni, aşa cum este domnul primar al Sibiului, sunt de partea binelui, fără să fie sau fără să ajungă vreodată membru al USL-ului. Aşa încât, pentru noi, domnul Iohannis nu este un inamic politic, dimpotrivă", a declarat Ponta la Sibiu.

Victor Ponta a fost miercuri, la Sibiu. În cursul zilei s-a întâlnit cu primarul Klaus Iohannis, a participat la mai multe întâlniri cu membrii de partid, primari, viceprimari şi consilieri judeţeni. Au fost întrevederi, de asemena, cu reprezentanţi si organizaţiilor de tineret şi de femei ale partidului.

Bistriteanul - Social-democratii acuza ca drumurile sunt asfaltate in functie de culoarea politica

In cadrul programului de asfaltare a 10.000 de kilometri de drumuri judetene si comunale, judetul Bistrita-Nasaud a primit fonduri pentru asfaltarea a 125 de kilometri, mai exact a 21 de drumuri. Consilierii judeteni social-democrati acuza insa ca drumurile care urmeaza sa fie asfaltate trec prin comune si sate conduse de primari PD-L.

Reabilitarea celor 125 de kilometri de drumuri judetene si comunale din judetul Bistrita-Nasaud este samanta de scandal in cadrul sedintei de Consiliu Judetean.

Consilierii judeteni din PSD BN acuza ca au fost alese drumurile care trec prin zonele in care conduc primari din randul PD-L.

"Nu zic ca nu trebuie asfaltate si modernizate drumurile. Este necesar sa fie investiti bani in astfel de lucrari dar vreau sa subliniez ca din cele 21 de drumuri judetene si comunale care vor fi asfaltate in Bistrita-Nasaud majoritatea trec prin comune in care conduc primari din randul PD-L. Trebuia sa se tina cont de alte criterii si nu de culoarea politica. Sunt multe drumuri in judet care sunt distruse si accesul in unele zone este foarte greu, trebuia sa se tina cont de aceste probleme" a precizat consilierul judetean din randul PSD BN, Daniel Suciu.

Daniel Suciu a cerut sa se faca studii de fezabilitate si sa fie trimise rapoarte la minister pentru a se arata care este situatia si cu alte drumuri din judet.

“Este o chestiune de timp, nu poti acum sa te apuci sa faci studii pentru ca se pierde mult timp” a declarat Liviu Rusu in cadrul sedintei deConsiliu Judetean.

Initial, Bistrita-Nasaud a facut propunerea pentru asfaltarea a 40 de drumuri judetene si comunale insa la final lista “s-a micsorat”, ramanad doar 21.

In total vor fi investiti 59 de milioane de euro pentru asfaltarea celor 125 de kilometri de drumuri judetene si comunale.

Proiectul a trecut cu 17 voturi “pentru” si 14 “impotriva”.

Bistriteanul - Liga Alesilor Locali PNL BN si-a desemnat conducerea si membrii

In data de 26 martie 2011, in sala de sedinte a Primariei Bistrita au avut loc alegerile judetene ale Ligii Alesilor Locali ai PNL BN. In urma voturilor s-a desemnat presedintele ligii, trei vicepresedinti si noua membrii.

77 de liberali s-au intalnit astazi in sala de sedinta a Primariei Bistrita unde s-au desfasurat alegerile judetene pentru Liga Alesilor Locali ai PNL BN. Cursul discutiilor l-a tinut presedintele PNL BN, deputatul Ioan Tintean, prezent si el la alegeri.

Partidul National Liberal se bucura sa aiba in judetul Bistrita-Nasaud oameni pusi in functii inalte. Astfel, situatia alesilor locali ai PNL in judet se prezinta astfel: 10 primari, 11 vice-primari, sase consilieri judeteni, si 143 consilieri locali, din care cinci in Bistrita.

In cadrul intalnirii de astazi s-au votat presedintele, vicepresedintii si membrii Ligii Alesilor Locali ai PNL BN.

Astfel, titlul de presedinte i-a revenit lui Maxim Pop, viceprimarul din Sangeorz-Bai, de altfel singurul propus pentru aceasta functie. In urma voturilor, cei trei vicepresedinti sunt: Cristian Carlig, Petru Dragan si Livia Rus.

LAL PNL BN are si noua membrii: Andrei Rusu, Radu Carcu, Ioan Sabau, Alexandru Malutan, Dumitru Jurcan, Augustin Hadarau, Ioan Dedian, Iosif Pop-Buia si Ovidiu Vermesan.

La aceste alegeri au fost prezenti sapte primari PNL, lipsind Toma Somesan, primarul din Mariselu si Constantin Tautu, primarul din Poiana Ilvei.

Ca si invitat special, la acest eveniment a participat si primarul PNG Ilie Avram din Prundul Bargaului, care la urmatoarele alegeri va fi candidat din partea PNL.

Zi de Zi Mures - Conservatorii vor avea plăcuţe cu sigla în 55 de localităţi

Partidul Conservator Mureş va marca prezenţa sa în localităţile mureşene prin montarea de plăcuţe cu sigla partidului în puncte strategice din comunitatea respectivă.

Iniţiativa aparţine conducerii judeţene a partidului şi vine ca urmare a dorinţei de a marca prezenţa acestuia în cele 55 de localităţi din judeţul Mureş unde îşi desfăşoară activitatea. „În total s-au fabricat 55 de table pentru cele 55 de organizaţii, plus încă cinci pentru organizaţiile noi ce se vor înfiinţa. Sperăm ca în două, trei luni să înfiinţăm şi aceste cinci organizaţii, pentru că este targetul nostru până în vară să avem 60 de organizaţii teritoriale”, a declarat Dinu Socotar, prim-vicepreşedintele Partidului Conservator Mureş.

Prima placă cu sigla PC a fost deja montată la începutul acestei săptămâni la Batoş, iar în viitorul apropiat vor fi montate în toate localităţile. „Am montat placa pentru organizaţia locală Batoş şi în această săptămână începem să montăm în restul localităţilor. De regulă sunt amplasate, cu excepţia oraşelor unde avem sedii la Sighişoara, Reghin, Târnăveni, Târgu Mureş, în amplasamente găsite de liderul local. Ori la locuinţa lui, ori dacă se întâmplă să aibă un magazin, dar într-un loc vizibil, pentru că dincolo de faptul de a marca sediul partidului este mai important să marcheze prezenţa partidului în acea comunitate. Dar organizaţiile sunt cunoscute de locuitorii acelei comunităţi, pentru că de regulă sunt organizaţii mai vechi care au participat mereu în alegeri cu rezultate meritorii”, a continuat Socotar.

În cele 55 de organizaţii ale PC Mureş, activează circa 1800 de membri.

Gazeta Vaii Jiului - Galben, violet şi un pic de “Nicolae” Băsescu

Liberalii din Petroşani, atent supravegheaţi de către cei de la judeţ, s-au întâlnit vineri pentru a-şi alege liderii. Peste 200 de persoane s-au adunat la Teatrul ID Sîrbu pentru un eveniment ce s-a dorit a fi democratic, dar de la care nu au lipsit tensiunile şi suspiciunile de fraudă. Unii s-au plictisit la discursurile celor de la pupitru, alţii s-au amuzat copios. Generaţia tânără a intrat în conflict cu o parte a generaţiei “old boys”. Partidul Naţional Liberal are un preşedinte, acelaşi care a condus în definitiv şi în ultimii doi ani.

Unde-s doi puterea creşte

Alin Simota, proaspătul preşedinte al PNL Petroşani, a declarat vineri că noua alianţă – USL – va trebui să aducă “nivelul de trai pe linia de plutire”. Asta în condiţiile în care până acum, la nivelul municipiului Petroşani, la alegerile locale atât PSD-ul cât şi PNL-ul nu au avut nicio şansă la fotoliul de primar din anul 2004 până azi.

“Pe eşichierul politic, din cauza situaţiei create la nivel naţional s-a coagulat alianţa USL, alianţă care în zilele următoare va prinde contur şi în Valea Jiului, alianţă care vine în sprijinul cetăţenilor pentru a aduce bunăstare şi nivelul de trai din nou pe linia de plutire. Valea Jiului are acum nevoie mai mult decât oricând de o construcţie politică care să unească întregul potenţial al Văii Jiului pentru a ne reprezenta în faţa conducerii statului indiferent care ar fi ea. Sunt convins că mă aflu în asentimentul dumneavoastră când spun că avem scopuri şi interese comune. Valea Jiului are nevoie de unitate şi nu de tensiuni drept pentru care vreau să vă invit pe toţi la masa dialogului pentru a pune în fapt valorile fundamentale ale convieţuirii pe aceste meleaguri”, a declarat, în plenul conferinţei, Alin Simota.

Şeful lui Simota, Ioan Mircea Moloţ, cel care a venit la alegerile PNL cu maşina de serviciu de la CJ Hunedoara, a spus şi el că noua alianţă trebuie să reuşească, iar asocierea Simota -Vochiţoiu trebuie să fie “un exemplu pentru toată Valea Jiului şi pentru restul judeţului”.

“Este ceva nou pe care trebuie să-l punem în practică, ceva care trebuie să reuşească. Noi am mai exersat. Dacă astăzi PDL ne condamnă că ne asociem cu un partid de stânga le-aş aduce aminte că în momentul în care am făcut alianţa DA era partidul de dreapta PNL, partid de stânga PD-ul. Nu a izbutit această alianţă. Sper ca acum să avem maturitatea politică ca această alianţă USL să reuşească. De ce e necesar să reuşească, fiindcă noi toţi suntem într-o situaţie delicată. Unu – suntem într-o deplină dictatură, doi – suntem pe fundul unei gropi din punct de vedere economic din care greu, dacă nu ne trezim astăzi, vom putea ieşi. De aceea conducerea care va fi aleasă azi va trebui să fie un exemplu pentru toată Valea Jiulu şi pentru restul judeţului în modul în care va coabita cu PSD-ul. Este foarte important acest lucru dacă vrem ca mâine să ne fie nouă mai bine, iar poimâine copiilor noştri şi răspoimâine nepoţilor noştri. Altfel suntem sortiţi să ne întoarcem la iobăgie. PDL nu numai că este o caracatiţă, este un cancer care l-am depistat poate prea târziu, dar odată depistat trebuie stârpit ca tu să poţi trăi”, a spus Mircea Ioan Moloţ.

Plictis şi liberalism…

Discursurile de la pupitrul amplasat pe scena teatrului din Petroşani nu au captivat publicul ţintă, “membrii de partid”. Sala s-a golit încet-încet, iar cei care au rămas pe scaune nu au fost impresionaţi de înşiruirea de cuvinte ce s-a auzit la microfon. Pentru cei mai obosiţi, discuţiile despre doctrină şi acţiunile viitoare au constituit fondul sonor potrivit pentru un pui de somn. După atâtea ore de alegeri, domnişoarele au resimţit statul în picioare şi purtatul pantofilor cu toc, motiv pentru care una dintre membrele PNL s-a descălţat chiar pe scenă, loc unde erau amplasate urnele.

Violetul i-a atins şi pe liberali

De la şedinţa de alegeri au lipsit ghicitoarele însă unii dintre membrii PNL s-au asortat evenimentului purtând obiecte vestimentare în nuanţe de violet.

Dacă democrat liberalii se încred în puterile violetului în zilele de joi, liberalii îl poartă vinerea. Aşa se face că Adrian Zvâncă, unul dintre candidaţii la Biroul Permanent s-a asortat cu o cravată violet, care într-un final i-a adus voturile necesare pentru a face parte din structura de conducere a partidului.

Şi vicepreşedintele PNL Tiberiu Balint a mizat, vineri, pe violet.

Băsescu o dată, Băsescu de două ori…

Duşmani de moarte ai preşedintelui României, social democraţii au emoţii când trebuie să-i rostească numele.

Invitat la conferinţa liberalilor, generalul Constantin Alexandrescu, membru PSD Petroşani a intenţionat să aibă un discurs politic “virulent” la adresa preşedintelui numai că s-a încurcat în datele problemei.

“Deşi cele două doctrine sunt aparent opuse, ne uneşte un singur gând şi o singură voinţă, aceea de a schimba ceva în România, de a scoate de la putere această caracatiţă portocalie în frunte cu preşedintele NICOLAE BĂSESCU – BĂSESCU TRAIAN, în frunte cu PRIMUL MINISTRU BĂSESCU, CU PRIMUL MINISTRU BOC, scuzaţi-mi emoţia, şi nu în ultimul rând această camarilă portocalie de la conducerea municipiului Petroşani. Că am prezentat candidaţi pe liste separate şi nu întotdeauna am avut succesul scontat ne-a demonstrat faptul că este foarte greu să învingem această putere care profită de toate avantajele pe care le oferă banul, corupţia, ameninţările şi aşa mai departe”, a spus Alexandrescu de la pupitrul PNL

Însemnele liberalismului, călcate în picioare

Materialele promoţionale inscripţionate cu însemnele PNL au fost, vineri, călcate în picioare. Printre obiectele care au ajuns pe gresia de la Teatrul ID Sîrbu se numără o eşarfă, dar şi un steguleţ. Ambele au fost călcate în picioare de mulţimea venită să-şi aleagă liderul.

Ziarul Vaii Jiului - La Aninoasa, / Uniunea Social-Liberală - o naştere cu forcepsul

Uniunea Social-Liberală funcţionează şi nu prea în Valea Jiului. În sensul că iubirea dintre PSD şi PNL, care este mare la centru, nu poate fi revărsată şi în zona noastră. Deocamdată, încă mai sunt localităţi în care orgoliile, vechile scandaluri şi luptele între cele două organizaţii nu pot fi înăbuşite.

Un exemplu este cel al Aninoasei, unde se întârzie semnarea protocolului USL, din cauza mândriilor rănite ale şefilor de partide. Astfel, marţi seară, la întâlnirea stabilită de social democraţi, naţional liberalii nu au apărut, invocând că acest eveniment trebuie marcat cum trebuie, cu reprezentanţi ai conducerii judeţene şi cu presă. Astăzi, la ora 13:00, liberalii au stabilit ei întâlnirea pentru semnarea protocolului, însă PSD-ului nu-i convine sub nicio formă ora şi ziua, reprezentanţii formaţiunii politice aninosene explicând că „nu ne fac nouă liberalii program”. În concluzie, uniunea funcţionează de minune!

La nivel declarativ însă, lucrurile stau pe roze şi toţi din PNL vor să se înfrăţească pentru o lume mai bună cu cei de la PSD. „Nu ştiu ce fel de întâlnire au avut cei de la PSD marţi seara, că nu au avut cu noi. Am înţeles că ar fi avut o întâlnire de partid şi noi nu ne băgăm în întâlnirile dintre ei. Eu ştiu că protocolul PSD-PNL la nivelul oraşului Aninoasa va fi semnat mâine (astăzi - n.r.) la ora 13:00. Eu aşa sunt convocat. Eu ştiu că cei din PSD spuneau să semnăm ieri (marţi - n.r.), dar nu aşa merge treaba. Protocolul va fi semnat la Aninoasa, dar văd că ceva nu funcţionează şi trebuie să ne punem de acord”, a declarat Mihăiţă Nistor, viceprimarul oraşului Aninoasa.

De cealaltă parte, mai sincer în declaraţiile oficiale este Dumitru Rădoi, preşedintele PSD Aninoasa. Acesta spune că nimeni din PNL nu-i face lui şi oamenilor din partid program.

„Eu i-am invitat pe domnul Nistor şi pe cei din PNL marţi seară, de la ora 18:00 şi i-am aşteptat două ore, dar nu a venit nimeni. Că domnul Nistor vrea cu presă, vrea cu Mircea Moloţ, ca să arate că este sprijinit de conducerea judeţeană. Iar el spune că întâlnirea va fi mâine (adică, azi, n.r.) la ora 13:00. Noi nu vom fi acolo, pentru că, în primul rând, nu-mi face mie program Mihăiţă Nistor. Iar în al doilea rând oamenii mei sunt la muncă până la ora 16:00, iar eu sunt plecat din localitate. Deci, nu că nu vreau, ci nu pot, aşa că va trebui să reprogramăm pentru altă zi”, a explicat şi Dumitru Rădoi.

Totodată, semnarea protocolului a redeschis şi răni adânci, având în vedere că anul trecut PSD a încercat debarcarea naţional liberalului Mihăiţă Nistor din funcţia de viceprimar de două ori, lucru pe care aninoseanul nu-l va uita foarte uşor. Totuşi, social democraţii susţin că atunci nu a fost vina lor şi că istoria ar trebui uitată, cel puţin la capitolul „debarcări”. „Nu noi am vrut să-l dăm jos, au vrut alţii, noi nu avem decât doi consilieri locali. Cel care a vrut să-l dea jos este Dan Lic, care a fost în PNL, căruia Nistor ar trebui să-i mulţumească, că datorită lui a ajuns Nistor consilier local. Eu cred că viceprimarul vrea să ajungă de la PNL la PSD în locul meu şi de asta face atâta gură”, crede Dumitru Rădoi.

Alianţa de cumetrie PSD Lupeni-PDL Petroşani - o frână pentru USL Hunedoara

O altă situaţie delicată poate fi întâlnită la Lupeni, unde toată lumea ştie că PSD-ul cu PNL-ul nu se înţeleg. Sau, mai pe înţelesul tuturor, sunt la cuţite şeful PNL Lupeni, Constantin Brânduşe, şi primarul PSD Cornel Resmeriţă.

Surse din PSD susţin că dacă Brânduşe ar fi înlăturat din partid pentru că „nu respectă disciplina impusă de conducerea judeţeană a PNL, între social democraţi şi naţional liberali ar fi dragoste eternă”. De altfel, chiar zilele trecute, Constantin Brânduşe a fost ameninţat şi de către city managerul Gabriel Lungu că va face orice pentru a fi dat afară din partid, dacă nu se abţine de la comentarii contra lui Resmeriţă, lucru dovedit în această perioadă, având în vedere că Brânduşe se abţine de la a face comentarii care au legătură cu activitatea primarului din Lupeni. Dar semnarea protocolului nu este îngreunată doar de poziţia lui Brânduşe, ci de alianţa de cumetrie, vizibilă de pe Straja şi Parâng, dintre PSD Lupeni şi PDL Petroşani.

Replica Hunedoara -Dorin Gligor, deja sef la PDL

Dorin Gligor se poate considera deja presedinte al Organizatiei Judetene a PDL Hunedoara. Alegerile pentru sefia filialei sunt doar o formalitate, practic delegatii nu au altceva de facut decat sa introduca buletinele de vot in urna. Duminica, 27 martie, se va pune capat perioadei de interimat, ce dureaza de ani buni la PDL Hunedoara. Alegerile pentru sefia PDL Hunedoara vor avea loc in data de 27 martie, la Casa de Cultura din Deva. Filiala judeteana a PDL Hunedoara este condusa de la mijlocul anului trecut de un comitet de organizare si desfasurare a alegerilor, CODA, care este supervizat de catre primarii municipiilor Arad si Alba Iulia, Gheorghe Falca si Mircea Hava, si deputatul Ioan Oltean, iar presedinte interimar este deputatul Viorel Arion. Hunedoara se numara printre ultimele judete in care au loc alegeri pentru desemnarea unei noi conduceri. In cursa electorala s-au inscris doi candidati. Este vorba despre city managerul Primariei orasului Petrila, Dorin Curtean, o persoana pe care nu o cunosc nici membrii de partid, si Dorin Gligor, fost prefect si subprefect al judetului. De asemenea, duminica, 27 martie, vor fi alesi si cei doi prim-vicepresedinti ai filialei, cei 14 vicepresedinti, secretarul general etc.

Lupte intestine

Alegerile pentru functia de presedinte al PDL Hunedoara i-au adus in judet pe ministrul Traian Igas si pe primarul Aradului, Gheorghe Falca. Agitatia a inceput inca din data de 17 martie, ultima zi pentru depunerea candidaturilor pentru functia de presedinte al Organizatiei Judetene a PDL Hunedoara. In acea zi, la ora 12, Tiberiu Iacob Ridzi a declarat ca intra in cursa electorala pentru sefia filialei: „Da, voi candida pentru functia de presedinte al PDL Hunedoara, dar va rog sa nu spuneti nimic pana la ora 16”. Intre timp, pedelistii s-au aflat in sedinte. Cert este ca, dupa acele ore, Tiberiu Iacob Ridzi n-a mai raspuns la telefon pana seara, cand a declarat ca s-a retras din cursa „din motive personale”. In schimb, subprefectul Dorin Gligor a anuntat ca demisioneaza din acest post ca sa poata candida pentru sefia PDL Hunedoara. Din acest motiv, termenul de depunere a candidaturilor a fost prelungit pana vineri, 18 martie, la ora 16. In jurul orei 12, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a ajuns in judetul Hunedoara, unde s-a intalnit cu Dorin Gligor, cu deputatul Viorel Arion, presedintele interimar al PDL Hunedoara, dar si cu vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara, peremistul Costel Avram. De fapt, intalnirea a avut loc in biroul celui din urma. Acesta a declarat pe postul local de televiziune, Hunedoara TV, ca „in niciun caz nu am discutat despre femei, ci despre treburi politice, cum ar fi pragul electoral de 3 la suta, care pe noi, cei de la PRM, ne avantajeaza”. Sigur ca intalnirea cea mai importanta a fost cu subprefectul Dorin Gligor, acesta si Gheorghe Falca fiind originari din municipiul Brad. Cateva ore mai tarziu, jurnalistii de la Hunedoara TV l-au filmat pe Dorin Gligor asteptand cuminte pe terasa unui fast-food pret de vreo 30 de minute. Intr-un final a aparut o coloana de cateva masini. Dintr-una a coborat ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas. Cei doi au intrat in fast-food, unde au stat cam 25 de minute. Este evident ca atat Falca, cat si Igas au venit in judetul Hunedoara sa se asigure ca la Hunedoara va fi desemnat candidatul potrivit, care la congresul din mai sa le dea asigurari ca voturile din acest judet vor merge catre Emil Boc, si nu catre Vasile Blaga, cum s-ar fi intamplat, probabil, daca Tiberiu Iacob Ridzi ar fi ajuns presedinte de filiala. De altfel, se pare ca Ridzi va candida, totusi, pentru un post de prim-vicepresedinte, celalalt fiindu-i oferit deputatului Viorel Arion.

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB