Oltenia 1 februarie

|

Arena Valceana - Săptămână decisivă pentru frăţia PSD-PNL. Negocierea dintre PSD şi Buican se va ţine în faţa preşedinţilor Crin Antonescu şi Victor Ponta

Arena Valceana - Ar trebui să aibă emoţii şeful Poliţiei Vâlcea după arestarea lui Nicolescu?

Arena Valceana - Din cauza lui Nicolescu, PSD Vâlcea plăteşte o amendă de 10.000 de lei

Arena Valceana - PD-L vrea în continuare să închidă spitalul din Bălceşti. Curelaru şi PSD luptă să-l menţină

Arena Valceana - Ion Cîlea nu vrea să rişte

Arena Valceana - Războiul dintre liberalii de la Râmnicu Vâlcea s-a mutat în spaţiul virtual

Arena Valceana - După ce, anul trecut, statul a pompat alţi 1,5 milioane de euro pentru extinderi şi modernizări, Baronii PD-L vor să „mărite” fostul palat al lui Ceauşescu, de la Băile Olăneşti

Curierul de Ramnic - Dorel despre Gutău: nu ne-a convenit, dar nu sărim să acuzăm

Curierul de Ramnic - Cel mai avut senator român

Impact Real Valcea - Francu incearca sa-si faca imagine pe seama lui Radulescu

Impact Real Valcea - Manevra liberalilor le-a dat apa la moara consilierilor PDL

Ziarul de Valcea - FMI cere privatizarea OLTCHIM

Ziarul de Valcea - Preşedintele PNL Vâlcea s-a lansat în afacerile cu... amaneturi! Deputatul Buican: I „LOV" MONEY!

Lupa Dolj - Constantin Cosmin Enea a demisionat din funcția de consilier județean

Pandurul Gorj - Iordache, dispus să candideze independent decât pentru alianţa opoziţiei

Pandurul Gorj - Orzan spune că pentru posturile importante ale judeţului susţin pesedişti

Scandal de Gorj - „Săgeata” lui Surupăceanu, aproape de puşcărie


Arena Valceana - Săptămână decisivă pentru frăţia PSD-PNL. Negocierea dintre PSD şi Buican se va ţine în faţa preşedinţilor Crin Antonescu şi Victor Ponta

Deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea, consideră că nu a greşit cu nimic încheind alianţa cu PD-L în Consiliul Judeţean. Ba din contră, parlamentarul a explicat că aceasta era singura şansă a liberalilor de a avea acces la bugetul instituţiei pe anul 2011.

„PNL Vâlcea nu s-a împotrivit niciodată alianţei cu PSD la nivelul CJV, numai că social-democraţii au tras de timp mai mult decât puteam noi să aşteptăm. Când noi încercam să avem un dialog cu PSD, domnul Cîlea fugea de noi. Sau, şi mai grav, preşedintele CJV făcea presiuni asupra primarilor noştri, lucru pe care îl pot dovedi oricând, oriunde. Aşadar, ce variante aveam? Să aşteptăm ca domnul Cîlea să ne ia primarii? Să aşteptăm până în momentul în care PSD îşi trecea bugetul în Consiliul Judeţean? Să aşteptăm ca primarilor PNL să li se taie din nou fondurile? Cine ar fi decontat o astfel de prostie? Eu. Ştiu că sunt unii, chiar şi în interiorul PNL Vâlcea, câţiva, nu mulţi, care şi-ar fi dorit să comit greşeala asta. Numai că, vedeţi dumneavoastră, nu am făcut-o şi am reuşit chiar să elimin orice risc. De aceea s-a făcut alianţa cu PD-L”, a afirmat liderul judeţean al PNL. Referindu-se la ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor, deputatul Cristian Buican a spus că PNL Vâlcea va lua decizii în funcţie de hotărârile conducerii centrale a partidului. „Dacă, la Bucureşti, se doreşte să facem alianţă cu PSD şi în judeţul Vâlcea, eu nu am cum să mă opun. Şi cei de la PD-L ştiu foarte bine acest lucru. În schimb, eu voi pune nişte condiţii. În primul rând, negocierea dintre noi şi Ion Cîlea nu se va face aici, ci în faţa preşedinţilor Crin Antonescu şi Victor Ponta. Aceştia vor fi garanţii unei eventuale înţelegeri”, a mai anunţat Cristian Buican.

Conform mesajelor transmise prin media de liderii centrali ai PSD şi PNL, până vineri, alianţa trebuie parafată în toate judeţele. În prezent, în ţară, mai sunt doar şase judeţe în care PNL se află în alianţă cu PD-L.

Arena Valceana - Ar trebui să aibă emoţii şeful Poliţiei Vâlcea după arestarea lui Nicolescu?

Potrivit colaboratorilor noştri din Argeş, chestorul Ion Stoica este naşul lui Cătălin Spătaru, patronul firmei General Trust Piteşti, societate agăţată puternic de bugetul CJ Argeş

Arestarea lui Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, a încins spiritele şi la Vâlcea, însă nu la PSD, unde această situaţie începe să fie privită ca o oportunitate, ci tocmai la Poliţie.

Potrivit unor informaţii pe care le-am primit de la Piteşti, Cătălin Spătaru, unul dintre apropiaţii lui Nicolescu, care este şi patronul celebrei firme de construcţii General Trust, s-ar afla deja cu piciorul deasupra becului. După cum se ştie, societatea acestuia s-a ocupat de asfaltarea DJ Bălceşti-Goruneşti, la vremea respectivă izbucnind şi la Vâlcea un scandal de proporţii. Dar nu acesta este motivul de îngrijorare pentru Spătaru. Sursele noastre ne-au precizat că General Trust ar fi făcut câteva lucrări pentru CJ Argeş, câştigate pe bandă rulantă şi în condiţii bizare. Mai mult decât atât, se aude că foarte multe dintre întâlnirile de taină ale lui Nicolescu erau găzduite de Spătaru, la hotelul-PECO pe care acesta îl deţine la ieşirea din Piteşti spre A1 (vizavi de PIC). De la aceste întâlniri, ni se şopteşte în cască, n-ar prea fi lipsit nici chestorul Stoica, actualul şef al IPJ Vâlcea. Aşteptăm însă în continuare desfăşurarea evenimentelor, pentru a vedea dacă şi şeful IPJ Vâlcea ar trebui să aibă sau nu emoţii după arestarea fostului securist Nicolescu.

Arena Valceana - Din cauza lui Nicolescu, PSD Vâlcea plăteşte o amendă de 10.000 de lei

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a făcut, vineri, la Piteşti, un apel pentru pichetarea sediilor PDL din întreaga ţară, în ziua în care era programat recursul faţă de măsura arestării preventive a preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu.

Aşa că, ieri, o echipă de 20-30 de social-democraţi vâlceni a dat o fugă până în faţa biroului lui Dorel Jurcan. Dimineaţa, făcuseră şi o cerere adresată primarului Râmnicului, pentru a le autoriza mitingul, însă probabil că acesta era plecat prin oraş, să prindă câinii pe care i-a eliberat săptămâna trecută. În final, pesediştii şi-au luat inima în dinţi şi s-au dus la sediul PD-L şi fără patalama la mână. Acolo, i-a întâmpinat senatorul Dorel Jurcan, care le-a transmis următorul mesaj: să stea liniştiţi, pentru că va transmite mai departe informaţia că membrii PSD Vâlcea au respectat indicaţiile lui Victor Ponta. Parlamentarul le-a reamintit că, printr-o situaţie oarecum similară, a trecut şi PD-L Vâlcea, dar în final justiţia a fost lăsată să decidă. După câteva minute, pesediştii au făcut cale întoarsă. Singura problemă este că, înainte de a pleca, au fost nevoiţi să semneze un proces verbal prin care erau obligaţi să plătească o amendă de 100 de milioane de lei, pentru desfăşurarea unui protest neautorizat.

Arena Valceana - PD-L vrea în continuare să închidă spitalul din Bălceşti. Curelaru şi PSD luptă să-l menţină

La întâlnirea preşedintelui Ion Cîlea cu social-democraţii din sudul judeţului, Ion Curelaru, primarul oraşului Bălceşti, a abordat şi câteva teme legate de administraţie.

Edilul a explicat că Primăria a făcut eforturi foarte mari pentru a achita toate datoriile spitalului, însă, mai nou, PD-L încearcă să închidă această unitate pe care el s-a străduit să o repună pe picioare. Ion Cîlea a întărit cele spuse de primar, confirmând că şi el are informaţii potrivit cărora partidul de guvernământ ar trage sfori pentru închiderea câtorva sute de spitale, printre care şi cel din Bălceşti. „Aveţi perfectă dreptate. Şi mie mi s-a cerut de la Ministerul Sănătăţii acordul pentru închiderea acestui spital, dar am refuzat să semnez acea mizerie. Conform legii, Ministerul nu poate închide un spital decât în baza acordului, a unei note, semnată de preşedintele Consiliului Judeţean, de prefect. Vreau să vă spun că eu nu numai că nu mi-am dat acceptul, dar am trimis la MS un material în care explic necesitatea menţinerii spitalului de la Bălceşti şi mă pronunţ total împotriva unei astfel de măsuri. Aşa că, domnul primar, staţi liniştit, pentru că nu-i vom lăsa pe bandiţii ăştia de la Putere să-şi facă de cap”, a precizat Ion Cîlea. Nu în ultimul rând, social-democraţii au decis să strângă tabele de semnături de la populaţie pentru salvarea spitalului din Bălceşti, care, în ciuda crizei, nu înregistrează datorii către furnizori.

Arena Valceana - Ion Cîlea nu vrea să rişte

Deşi mai e este un an până la alegerile locale, liderul PSD Vâlcea a început deja să-şi instruiască oamenii din colegiile Horezu, Brezoi, Bălceşti şi Drăgăşani

Încă din prima lună a acestui an, Ion Cîlea, preşedintele PSD Vâlcea, a reluat întâlnirile cu membrii şi simpatizanţii din teritoriu ai Partidului Social Democrat, cărora le-a prezentat strategia creionată de conducerea organizaţiei în ideea câştigării alegerilor locale din iunie 2012.

Primele două întâlniri organizate de liderul PSD au avut loc în colegiul deputatului Aurel Vlădoiu şi au fost găzduite de primarii Dumitru Pearcu (Tomşani) şi Constantin Banacu (Bărbăteşti). A treia reuniune PSD a avut loc la Călimăneşti şi a fost găzduită de primarul Ilie Amuzan şi de Constantin Vlăduţu, proprietarul Hotelului Orizont, din Căciulata. Celelalte două dezbateri pe teme legate de pregătirea campaniei electorale de anul viitor au fost organizate la Bălceşti şi Drăgăşani.

Ţintele rămân: preşedinţia CJV, 50 de funcţii de primari şi majoritatea în 50 de CL

Ion Cîlea a explicat cu toate aceste ocazii că cele 3 ţinte principale ale PSD, în perspectiva alegerilor din iunie 2012, sunt: 1. câştigarea preşedinţiei CJV şi a unui număr de mandate de consilieri judeţeni care să permită PSD-ului să-şi poată promova fără probleme toate proiectele; 2. câştigarea alegerilor pentru funcţia de primar în cel puţin 50 de localităţi ale judeţului; 3. obţinerea unei majorităţi confortabile în cel puţin 50 de consilii locale.

„Ca să atingem aceste ţinte, trebuie să dinamizăm activitatea politică în fiecare structură a partidului, a organizaţiei şi să ne alegem viitorii candidaţi cu foarte multă rigurozitate. Ştiu că nu avem forţa financiară pe care o au adversarii noştri, dar eu sunt convins că putem să-i învingem dacă muncim, suntem consecvenţi şi dedicaţi cauzei. Ca să vă dau un exemplu de reuşită prin muncă, aş aduce în discuţie chiar situaţia mea, de la Consiliul Judeţean, unde a trebuit să gestionez cel mai nenorocit buget din ultimii 21 de ani. De fapt, nici nu cred că, vreodată, au fost mai puţini bani decât acum. Şi, totuşi, am reuşit să realizez ceea ce alţi preşedinţi de consilii judeţene din ţară, cu fonduri şi 2-3 ori mai mari n-au reuşit. Am asfaltat o mulţime de drumuri, am realizat construcţii noi, am dezvoltat zone rurale şi urbane, am introdus utilităţi în zeci de localităţi şi am implementat, zic eu, proiecte foarte importante pentru viitorul multor comunităţi. Pentru asta, am strâns cureaua la maxim şi, în ciuda faptului că Guvernul Boc a tăiat permanent din fondurile pentru judeţul Vâlcea, am încercat să-i ajut pe toţi primarii dornici să facă treabă”, a transmis Ion Cîlea, la Bălceşti, în faţa a peste 200 de social-democraţi din zonă.

Activitatea partidului trebuie dinamizată, iar fiecare filială va avea sediu

Liderul PSD le-a cerut colegilor săi ca, în cel mai scurt timp, să îndeplinească şi câteva sarcini foarte importante, cerute şi de conducerea centrală a PSD. „Fiecare structură locală trebuie să aibă un sediu, într-o casă mai veche, într-o cameră undeva. Vă ajută să fiţi mai bine organizaţi, să nu aveţi evidenţele vraişte şi, în plus, ştie lumea unde vă găseşte. Sunt oameni care simt nevoia să-i spună cuiva când au o problemă. Îi ascultaţi şi încercaţi să-i şi ajutaţi. Unele dintre problemele lor pot fi rezolvate, cred eu, chiar şi de consilierul local PSD din zona respectivă. Dacă e localitate cu primar PSD, nici nu se mai pune problema. Trebuie să-i scăpaţi pe cetăţeni de tot ceea ce le apasă pe suflet. Şi, chiar dacă nu e primar de-al nostru, duceţi-vă şi faceţi tot ceea ce vă stă în putere să ajutaţi. Dacă cineva vă trânteşte uşa în nas, mă sunaţi pe mine, că aveţi numărul meu de mobil. Mă ocup eu după aia. De asemenea, este obligatoriu să actualizaţi şi să definitivaţi evidenţele cu membrii partidului. Eu bat judeţul de la un capăt la altul şi, de câteva ori, chiar mi-au spus unii oameni care sunt cu noi, că n-au mai fost chemaţi la o şedinţă de nu ştiu când. Nu mai permit aşa ceva! Tai în carne vie! (…) Referitor la noii veniţi în partid, vreau să vă spun că, în cel mai scurt timp, vom aduce noile carnete de membru PSD. Sunt tip card, foarte frumoase. Acest nou model îl vor primi colegii noi, dar peste tot vom înlocui şi carnetele vechi. (…) Nu în ultimul rând, trebuie să ieşiţi mai mult la discuţii cu oamenii. Să fiţi permanent printre cetăţeni şi, totodată, vreau să reluaţi organizarea şedinţelor de birou, adunări generale, tot. Trebuie să antrenăm lumea la viaţa politică, ca în final cel puţin 10 la sută din electoratul care vine regulat la vot să facă parte din PSD”, a adăugat preşedintele Ion Cîlea. După ce a trasat şi alte sarcini, liderul PSD a anunţat că va verifica în teritoriu, periodic şi foarte riguros, dacă toţi colegii săi îşi îndeplinesc misiunea.

Arena Valceana - Războiul dintre liberalii de la Râmnicu Vâlcea s-a mutat în spaţiul virtual

În interiorul PNL Râmnicu Vâlcea, a izbucnit un scandal de proporţii după ce senatorul Emilian Frâncu, în plină şedinţă a BPM, l-a făcut cu ou şi cu oţet pe Bogdan Pruteanu pentru că, la ziua sa de naştere, l-a invitat şi pe Romeo Popescu, unul dintre ziariştii pe care liderul liberal nu-i agreează.

Potrivit surselor noastre, parlamentarul l-ar fi tăvălit destul de rău pe Pruteanu, motiv pentru care prietenii acestuia au trecut imediat la represalii. A doua zi, în toată organizaţia se discuta despre un singur lucru: de ce ziariştii care nu-l iubesc pe Frâncu sunt răi, iar cei care-l slujesc pe bani, dar înjură tot partidul şi conducerea PNL Vâlcea sunt buni? Prietenii lui Pruteanu s-ar referit în special la Tiberiu Pîrnău, unul dintre oamenii din presă credincioşi lui Frâncu şi care, în plină campanie electorală, i-a făcut albie de porci pe aproape toţi liberalii, de la Cristian Buican, Dan Niţu, Bogdan Pistol şi Ilie Fârtat, până la Cristian Iliescu, Victor Stănculescu şi Victor Popescu.

În ultimele zile, se aude că scandalul s-ar fi extins şi la nivelul organizaţiei judeţene, după ce câteva persoane „bine intenţionate” l-ar fi determinat pe Emilian Frâncu să declanşeze un mic război împotriva lui Cristian Buican.

Totul a început în momentul negocierilor dintre liberali şi pedelişti pentru formarea unei noi majorităţi în CJ. Discuţiile au avut loc la sediul PD-L şi, cum „Vâlcea 1” a devenit principalul organ de propagandă al partidului de guvernământ, doi reporteri au fost informaţi despre ceea ce urma să se întâmple. Deputatul Cristian Buican le-a explicat celor doi oameni ai lui Frâncu că nu pot participa la negocieri şi i-a invitat afară. Aceştia nu s-au lăsat însă păgubaşi şi au continuat să încerce să pună PNL într-o lumină nefavorabilă, dând în final pe post, cu acceptul managementului televiziunii, un material belicos la adresa liberalilor şi a preşedintelui Buican, însoţit de imagini de la negocieri, luate pe furiş, în ciuda rugăminţilor liderului PNL de a nu filma nimic.

A doua zi, s-a trecut la o nouă modalitate de atac. Prin mijloace specifice, s-a răspândit zvonul că Buican ar fi făcut alianţa cu PD-L în Consiliul Judeţean fără a respecta voinţa primarilor PNL. Cineva uşor-tâmpit s-a gândit că un astfel de mesaj trebuie dus la conducerea centrală a PNL, lucru care s-a şi încercat, în ideea că, pe urmă, Buican va fi demis din funcţie, iar BPT-ul va fi dizolvat. Cine a gândit acest plan avea pregătită şi alternativa: Frâncu preşedinte interimar al PNL Vâlcea şi candidat la Consiliul Judeţean.

De ce să devină tocmai acum atractivă preşedinţia PNL Vâlcea? Foarte simplu: până acum, partidul a traversat perioada grea, de opoziţie, în care nu e de luat, ci doar de dat. În curând, însă, această perioadă se încheie şi urmează culesul roadelor, împărţirea funcţiilor, după apropiata revenire a PNL la guvernare, care presupune vânturarea multor verzişori prin conturi. Cât despre preşedinţia CJ, aşa cum probabil bănuiţi, asta ar fi o mare tâmpenie. Chiar dacă, în ultimul an, cameramanii de la VL 1 ar fi făcut noi înregistrări pe sub masă, în biroul preşedintelui CJV, pe Ion Cîlea tot nu-l poate bate nimeni. Cine nu s-a obişnuit cu ideea că liderul social-democrat are toate şansele să câştige un nou mandat, să-şi facă programare la psihiatru, ori să-şi regândească planul, să scoată eventual din pălărie un iepure magic, care îndeplineşte chiar şi cele mai deocheate dorinţe.

În ceea ce-i priveşte pe liberali, oricum, nu vă faceţi prea multe griji, pentru că de acum înainte se pare că luptele lor interne nu se vor mai lăsa cu vânătăi. Războiul dintre ei a trecut în spaţiul virtual, mai exact pe Facebook, unde Victor Popescu a lovit Friday, January 28, 2011 at 10:26am: „Constat ca pe zi ce trece, unii “fosti” isi pierd simtul cumpatat al ratiunii, raman fara tot ce aveau dumnezeieste in ei, se cramponeaza in trecut, neintelegand faptul ca societatea evolueaza, nu se opreste in loc atunci cand un “ex” are o deziluzie personala, si anume, aceea de a nu mai avea sustinerea majoritatii. “Ex-ii” isi pierd idealurile comune, pe care odinioara le-au avut, impreuna cu camarazii de arme si idei, in primul moment, cand au o infrangere personala. Idealurile comune ale echipei nu mai conteaza pentru ei. Conteaza doar gargara si faptul ca e bine sa fii one-man-show. Rostul unei echipe este acela de a crea o interdependenta intre membrii ei, de a construi, nu de a-ti asuma ceea ce altii fac bine si de a te delimita de ceea ce nu se ridica la nivelul asteptarilor. Reusitele veritabililor lideri, ascund in spate o armata de oameni, nu one man-showuri…”. Replica a venit Saturday at 11:36pm, de la Emilian Frâncu, care mai bine nu zicea nimic decât să arate că se simte cu musca pe căciulă. Spunem asta pentru că replica sa a fost urmată de zeci de comentarii, în mare parte critice la adresa sa.

Arena Valceana - După ce, anul trecut, statul a pompat alţi 1,5 milioane de euro pentru extinderi şi modernizări, Baronii PD-L vor să „mărite” fostul palat al lui Ceauşescu, de la Băile Olăneşti

PD-L pregăteşte un nou tun înainte de a ieşi de la guvernare. Mafia pedelistă vrea să pună în scenă un plan de privatizare a hotelurilor şi vilelor ce aparţin RA-APPS.

Ca totul să aibă o acoperire, în ultimii ani, directorii PD-L au gestionat defectuos patrimoniul RA-APPS. Au folosit vilele şi hotelurile mai mult în interes personal sau pentru întâlnirile de partid, deci fără a obţine venituri. De asemenea, aceştia au direcţionat sume colosale către presa de casă a PD-L, ori către firmele patronate de afaceriştii din partid. În acest fel, în doar câţiva ani, foarte multe sucursale RA-APPS au intrat în pre-faliment. Pentru situaţia în care s-a ajuns, oficial, pedeliştii au dat vina pe criză, pe Opoziţie, sau au inventat motive noi. În final, ei au venit cu ideea că vilele şi hotelurile RA-APPS sunt nişte găuri negre, ce apasă mult prea greu pe bugetul statului. Apoi, au trecut la pasul al doilea: pregătirea privatizărilor cu cântec.

Există numeroase zvonuri potrivit cărora printre primele imobile pe care PD-L vrea să le „mărite” se numără domeniul de 60 ha şi fosta vilă a lui Ceauşescu, de la Olăneşti. Este şi normal. Anul trecut, statul român a pompat 1,5 milioane de euro în extinderea şi modernizarea palatului. Sigur că, şi de această dată, Regia Patrimoniului de stat a angajat o firmă fără să facă licitaţie. Nici amenajarea grădinii nu a fost lăsată la voia întâmplării. 83.000 de euro au fost alocaţi de stat pentru acest lucru. Încă 47.600 de euro s-au dus pe alimentarea cu gaze a vilei, lucrare pentru care s-a făcut licitaţie publică, dar la care s-a prezentat o singură firmă.

Tot inventarul de la Palatul Olăneşti este unicat, începând de la covoarele lucrate manual, până la candelabre şi şemineuri. Sufrageria este iluminată cu 487 de becuri, iar în holul principal se află o mini-fântână arteziană din porţelan. Palatul este folosit doar de pedelişti, pe post de vilă de protocol, în timp ce românii de rând, locuitorii din Olăneşti, cei care au trudit ca să-l construiască, pot cel mult să-l privească de peste gard.

După ce palatul a fost transformat într-o fabrică de bani, PD-L vrea să-l vândă pe doi arginţi, probabil tot unui pedelist. După vila de la Olăneşti, pentru privatizarea pe uşa din dos, vor fi pregătite şi alte proprietăţi, printre care, se pare, şi Hotelul Cindrel, de la Păltiniş. Asta dacă sistemul îi va tolera în continuare pe baronii PD-L şi nu vor fi arestaţi.

Curierul de Ramnic - Dorel despre Gutău: nu ne-a convenit, dar nu sărim să acuzăm

Preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan, le-a spus luni manifestanţilor PSD care pichetau sediul democrat-liberalilor că arestarea fostului lider al PDL Vâlcea, Mircia Gutău, demonstrează că nu se fac dosare pe criterii politice.

'Avem un important lider al organizaţiei PDL Vâlcea arestat şi condamnat. Mircia Gutău era un lider regional cu o extrem de largă popularitate, este primar reales al municipiului Râmnicu Vâlcea şi totuşi a fost arestat şi condamnat de justiţia română. Nu ne-a convenit, recunoaştem acest lucru, dar nici nu am sărit să acuzăm pe cineva de presiuni şi ingerinţe în treaba justiţiei', a declarat Dorel Jurcan.

Acesta le-a mai comunicat liderilor PSD prezenţi la manifestaţie că ar trebui şi ei 'să nu reproşeze Cabinetului Boc ingerinţe în treburile justiţiei'.

'Justiţia este putere separată în stat. Victor Ponta, procuror de altfel, ar trebui să cunoască cel mai bine acest lucru. Mai mult de atât dacă au nemulţumiri cu privire la rechizitoriu în cazul lui Nicolescu nu sediul PDL este cel care poate oferi lămuriri', a mai spus preşedintele PDL Vâlcea.

Aproximativ 50 de membri ai PSD, conduşi de secretarul executiv al social-democraţilor vâlceni, Dumitru Persu, au pichetat luni după amiază sediul organizaţiei PDL Vâlcea, solicitând 'oprirea instrumentării dosarelor politice'.

Curierul de Ramnic - Cel mai avut senator român

Florin-Mircea Andrei este nu numai cel mai bogat senator din România, ci şi unul dintre cei mai bogaţi români! Se spunea că, la conturile în străinătate pe care le posedă l-ar putea cumpăra pe Constantin Nicolescu impreuna cu partid cu tot, plus

Consiliu Judetean Argeş. Cum arata declaraţia sa de avere al lui Mircea Andrei? Ţineţi-vă bine!

»6 ha din Parcul Snagov, pe care le deţine alături de vechiul său partener de afaceri Viorel Gheorghiu şi de Sorin Roşca Stănescu

»10 ha teren agricol în Giurgiu

»11 mp teren intravilan în Prahova

»665 mp teren intravilan în Bucureşti

»455 mp teren intravilan în Bucuresti

»3 apartamente în Bucureşti

»3 case Bucureşti

»un Mercedes Benz S 500 şi un BMV X5

»bijuterii în valoare de 80.000 de euro

»tablouri în valoare de 70.000 de euro

»pietre de mină în valoare de 25.000 de euro

»timbre în valoare de 225.000 de euro

»împrumuturi acordate în nume personal de – peste 2 milioane de euro, 135.000 ron şi 105.000 dolari.

»nenumarate conturi:

-Deutshe Bank – Elveţia – 7 milioane de euro + 40.000 euro

-BCR – peste 3 milioane de euro

-ING Bank – 54.000 de euro

-ING Bank - 7.722 ron

-ING Bank – 2.044 euro

-ING Bank – 15.000 euro

Cine este Florin-Mircea Andrei

Mircea Andrei este fost procuror, actualmente avocat. A intrat în politică în 1997, în ApR (partidul înfiinţat de Meleşcanu după ce a plecat din PSDR), a trecut la PNL, apoi la PD-L, devenind în 2008 senator al acestui partid. Mircea Andrei a fost unul dintre avocaţii lui Sorin Ovidiu Vântu, chiar dacă notorietatea sa în avocatură nu-l recomandă. Averea, însă... este binevenită. Avocatii ştiu de ce!

,,În anul 2001, Viorel Gheorghiu, Victor Dombrovschi şi avocatul Mircea Andrei înfiinţează compania Gaz Sud SA. În timpul guvernării Năstase, firma obţine autorizaţii de intermediere exclusivă a livrarii de gaz natural

de la Romgaz către populaţia din jurul Bucureştiului, ceea ce o transforma într-o afacere profitabilă. În 2 noiembrie 2007, cu un portofoliu de contracte şi concesiuni impresionante, compania este vândută către Ligatne Limited, Mircea Andrei încasând pentru acţiunile sale 20.000.000 de euro” - scria Curentul anul trecut.

Impact Real Valcea - Francu incearca sa-si faca imagine pe seama lui Radulescu

De câteva săptămâni, senatorul PNL Emilian Frâncu, cel care îşi vede de pe acum visul de a deveni primar al Râmnicului îndeplinit, prin apropiata alianţă dintre PNL şi PSD la nivel central, încearcă să îşi facă imagine pe seama primarului Romeo Rădulescu. Parlamentarul a sugerat recent că democrat-liberalul nu are caracter şi că acesta greşeşte pornind o „vânătoare de vrăjitoare împotriva oamenilor lui Mircia Gutău”. În opinia lui Frâncu, intenţia declarată a liderului PDL de a-l rade din funcţie pe Eusebiu Veţeleanu, doar pentru că acesta i-a rămas loial lui Gutău şi a păstrat legătura mai strâns cu fostul primar, reprezintă o mare tâmpenie. „Am înţeles că, la şedinţa de la finele lunii ianuarie, este posibil să se pună pe ordinea de zi a Consiliului Local şi un punct care să vizeze revocarea din funcţie a viceprimarului Eusebiu Veţeleanu, pe care am înţeles că primarul vrea să-l trimită la Sistemul de Gospodărire a Apelor. Asta este marea problemă a oraşului, în opinia domnului Romeo: schimbarea colegului său, Veţeleanu, a cărui vină e probabil doar aceea că este mai bine văzut decât el.”, a spus Emilian Frâncu.

Liberalul şi-a continuat atacurile şi la dezbaterea publică a bugetului local. Primarul Rădulescu nu a dorit să intre însă în contradicţie cu el, ba chiar a comentat faptul că Emilian Frâncu umblă de pe acum prin cartierele Râmnicului, în dorinţa de a-şi face imagine spunând că nu îl deranjează deloc această atitudine. „Frâncu poate umbla prin cartiere, nu mă deranjează, nu îl simt în ceafă. Eu nu sunt legat de Primărie, candidez pentru că vreau să finalizez ceea ce încep. Nu m-am aruncat la proiecte megalomanice şi, cel mai important, este să nu mint cetăţeanul.”, spune Rădulescu.

Impact Real Valcea - Manevra liberalilor le-a dat apa la moara consilierilor PDL

Tentativa de schimbare a lui Dumitru Persu a eşuat.

Spectacol cu final neaşteptat la Consiliul Judeţean Vâlcea. Acţiunea liberalilor de a încerca să-l schimbe din funcţie pe vicepreşedintele PSD Dumitru Persu şi de a-i forţa mâna lui Ion Cîlea în formarea unei noi alianţe a dat, de fapt, apă la moară consilierilor PDL. Nici aceştia nu au avut însă „ouăle” destul de tari pentru a-şi duce până la capăt acţiunea, aşa că Ion Cîlea a câştigat şi această rundă din războiul orgoliilor de la Consiliul Judeţean. Acum, cele trei partide care au consilieri judeţeni sunt în situaţia struţo-cămilei: sunt alianţe în toate direcţiile, dar nici una nu funcţionează, iar preşedinţii PSD şi PNL Vâlcea stau cu sabia lui Damocles desupra capului, aşteptând să fie chemaţi în această săptămână la Bucureşti şi urecheaţi de Crin Antonescu şi Victor Ponta. În privinţa alianţei dintre PDL şi PNL, aceasta nu a funcţionat nici măcar la ultima şedinţă de consiliu. Soarta viitoarelor „combinaţii” de la nivel judeţean este astfel tranşată la Bucureşti, unde liderii PNL şi PSD Vâlcea sunt chemaţi pentru a parafa colaborarea şi la nivel judeţean. Ion Cîlea şi Cristian Buican îşi vor da astfel mâna, fie că vor, fie că nu, iar PDL tocmai a pierdut singura şansă de a-i bloca.

Ion Cîlea, mai deştept decât Jurcan şi Buican

Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, a fost astfel mai deştept decât Cristian Buican şi Dorel Jurcan la un loc. Tentativa de schimbare a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu, şi de numire a unui alt vice a dat greş, pur şi simplu, pentru că solicitările depuse de PDL în acest sens nici nu au fost introduse pe ordinea de zi. Acest lucru i-a deranjat pe aleşii judeţeni PDL şi PNL, dar aceştia au votat în final ordinea de zi, lucru prin care şi-au blocat singuri orice revenire asupra solicitărilor. Petre Grigore, cel care s-a transformat la ultima şedinţă de consiliu în purtătorul de cuvânt al celor două partide, i-a solicitat explicaţii preşedintelui Ion Cîlea, ba chiar l-a ameninţat cu sancţionarea, din cauza faptului că nu a completat ordinea de zi. „Eu apreciez că, atâta timp cât 15 consilieri judeţeni au solicitat în data de 19 ianuarie 2011 punerea pe ordinea de zi şi dezbaterea celor două proiecte de hotărâri, comportamentul dumneavoastră a fost unul destul de abuziv, încălcând astfel legea şi, în consecinţă, eu cred că iniţiatorii celor două proiecte o să vă solicite la şedinţa următoare, motivat, sancţionarea dumneavoastră. Aveaţi posibilitatea legală de a completa ordinea de zi, având în vedere data la care au fost depuse. Sunt curios de motivele pe care le veţi invoca pentru refuzul nejustificat de a pune cele două proiecte pe ordinea de zi.”, a declarat Petre Grigore. Nici democrat-liberalii nu au părut însă prea hotărâţi să-şi urmărească scopul, mai ales că, între timp, liberalii stăteau cuminţi, fiecare pe scaunul său, fără să mai comenteze.

Liberalii au renunţat la demitere

Şeful Consiliului Judeţean Vâlcea a încercat, pe de altă parte, să-i convingă pe consilieri că cererea fusese depusă tardiv, după ce ordinea de zi era deja… semnată, explicaţie puerilă, de altfel. De asemenea, Cîlea susţine că cele două proiecte depuse de consilierii PDL şi PNL nu îndeplineau cerinţele prevăzute de lege şi nici caracterul de urgenţă. „Vă mulţumesc pentru ameninţare, dar eu mă bazez că mergem în instanţă şi acolo, cu argumente juridice şi obiective, voi câştiga acţiunea pe care o veţi introduce, probabil, că altfel nu aveţi cum să mă sancţionaţi. Cei 15 consilieri au depus un tabel cu nr. 597, din 19 ianuarie 2011, ora 10.37, prin care au cerut revocarea din funcţie a lui Dumitru Persu şi alegerea unui nou vicepreşedinte. Conform Legii 215 din 2001 şi Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Judeţean Vâlcea, ordinea de zi a şedinţei se întocmeşte şi se propune de către preşedintele instituţiei. În conformitate cu aceste prevederi legale, în data 11 ianuarie 2011, am semnat dispoziţia pentru convocarea şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean în data de 27 ianuarie 2011. De asemenea, am semnat proiectul ordinii de zi şi anunţul privind convocarea şedinţei ordinare. Solicitarea consilierilor judeţeni, cu cele 15 semnături pentru cele două proiecte de hotărâre, a fost făcută şi înregistrată a doua zi, după semnarea de către mine a proiectului ordinii de zi şi după transmiterea celor menţionate către Compartimentul Cancelariei Consiliului Judeţean. Din datele înregistrate reiese că solicitarea sub semnătură a celor 15 consilieri a fost tardivă şi nu o puteam introduce pe ordinea de zi. Proiectele de hotărâre înscrise pe ordinea de zi nu pot fi dezbătute dacă nu sunt însoţite de raportul Compartimentului de Resort din cadrul aparatului de specialitate din Consiliul Judeţean.”, a declarat Ion Cîlea. Acesta a mai menţionat că cele două proiecte nu puteau fi introduse pe ordinea de zi şi din cauza faptului că nu îndeplineau condiţiile de fond, neavând raport al comisiei de specialitate şi nu întrunesc caracterul de urgenţă. După ce s-au calmat spiritele, nici boicoturile anunţate de consilierii PDL şi nici retragerea consilierilor liberali din şedinţă nu au mai avut loc. „Opoziţia” din Consiliul Judeţean a votat astfel toate proiectele de pe ordinea de zi, cu o singură excepţie, când la proiectul legat de modernizarea sălii mari a Consiliului Judeţean Vâlcea s-au înregistrat două abţineri, cea a democrat-liberalului Aurel Simion şi cea a social-democratului Constantin Pîrvu. Consilierii au cerut totuşi introducerea celor două puncte pe ordinea de zi, în şedinţa din luna februarie. Nici rezultatele alianţei PNL-PDL din cadrul Consiliului Judeţean, care de abia prindea contur, nu au fost cele aşteptate. După terminarea şedinţei, liberalii s-au arătat destul de dezamăgiţi de comportamentul colegilor de la PDL, care, după cum afirmau ei, ar fi trebuit să riposteze la anumite proiecte de pe ordinea de zi sau să nu le voteze, lucru care nu s-a întâmplat. Surse din PNL susţin că liberalii nu mai agreează ideea revocării din funcţie a lui Dumitru Persu la următoarea şedinţă, în condiţiile în care, oricum, alianţa cu PDL nu va mai putea fi posibilă. În tot acest timp, unii politicieni fac tot posibilul să evidenţieze că ceea ce s-a întâmplat la Consiliul Judeţean Vâlcea nu este altceva decât un abuz în serviciu din partea preşedintelui Ion Cîlea. „Nu este vorba de nici un abuz, eu am prezentat motivele concret şi obiectiv, iar, dacă se va ajunge în instanţă, acolo se va clarifica totul.”, adaugă Ion Cîlea. Este îndoielnic faptul că cele două proiectele se vor mai dezbate la următoarea şedinţă de Consiliu, deoarece, până atunci, alianţa iompusă de la Bucureşti, dintre PSD şi PNL, va fi parafată. Deşi a stat mai mult în afara sălii de şedinţe, consilierul judeţean Victor Popescu şi-a atras antipatia atât a consilierilor judeţeni PSD, dar şi a colegilor liberali. „Pentru noi, Victor Popescu nu este decât un vânător de funcţii, aşa că nu-i putem cere prea multe.”, ne-a spus un coleg liberal, şi el vizibil iritat că fiul primarului de la Boişoara era lipit ca un scai de avocatul Victor Grigore şi mult prea absent de la problemele discutate în cadrul şedinţei.

Rădulescu: „Eu l-aş fi reclamat penal pe Ion Cîlea“

Primarul Romeo Rădulescu a fost însă ferm atunci când a abordat problema circului din Consiliul Judeţean, provocat de PNL şi PDL. El a afirmat că, pentru că nu a introdus pe ordinea de zi a şedinţei cele două proiecte iniţiate de consilierii PDL şi PNL, l-ar fi reclamat pe Ion Cîlea pentru abuz în serviciu. „Eu, în locul lor, nu votam ordinea de zi şi îl reclamam imediat penal pe Ion Cîlea. Era problemă de votat ordinea de zi, care se votează cu majoritatea celor din sală. Dacă PNL şi PDL nu votau ordinea de zi, şedinţa se anula. Trebuia să depună sesizare şi să nu voteze ordinea de zi. Normal, preşedintele Cîlea a găsit soluţia: nu exista un raport al comisiei de specialitate. Sunt câteva chichiţe legislative, pentru că este specialist în şmecherii, dar raportul respectiv trebuia să-l întocmească angajaţii din Consiliul Judeţean, este sarcina lor. Nu a respectat înţelegerile făcute până acum cu noi, nu are cuvânt.”, a conchis Romeo Rădulescu. Afirmaţiile sale nu fac însă decât să confirme, dacă mai este nevoie, faptul că nici consilierii PDL şi nici cei de la PNL nu au vrut cu adevărat să meargă până la capăt, ci mai mult să provoace scandal.

Liberalii vor mai mult decât pot duce

Cea de-a doua încercare a liberalilor de a reface alianţa cu PDL a fost, astfel, din nou blocată. Singura şansă a lui Cristian Buican de a-şi impune omul în postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea a rămas doar alianţa cu PSD. Conştienţi de pericolul acestei alianţe la Vâlcea, democrat-liberalii urmează să se întâlnească şi ei, în cursul acestei săptămâni, iar concluzia finală a acestora nu poate fi decât continuarea colaborării cu PSD. Cu câteva zile înainte, liberalul Cristian Buican se bătea cu pumnii în piept că nu va accepta nici o alianţă cu PSD, chiar dacă Bucureştiul îi va cere acest lucru. Îi proorocim însă că se va întoarce de la „centru” cu coada între picioare şi va merge liniştit la discuţii cu Ion Cîlea. ,,Nu fac alianţă cu Ion Cîlea sub nici o formă. Ne-a ţinut doi ani în opoziţie în CJ, timp în care a stat în cârdăşie cu democrat-liberalii, şi acum vrea să facă alianţă cu noi. Este exclus. Anul trecut ne-a trădat, a făcut alianţa cu PDL, deşi trebuia să facă alianţă cu PNL. Centrul nu ne poate impune să facem alianţă cu PSD. Nu va fi nevoie să ameninţ cu demisia din partid, cum face domnul Cîlea cu liderii PSD, pentru că la noi se ştie foarte clar că vor fi câteva zone care vor refuza alianţa cu social-democraţii, nu suntem singurii care refuză acest lucru.”, a declarat liderul PNL Vâlcea. Surse din PSD susţin că cele trei judeţene la care făcea referire liderul liberalilor vâlceni vor fi ,,aliniate” de Crin Antonescu în perioada imediat următoare. După câteva minute de gândire, Cristian Buican a revenit asupra declaraţiei şi a precizat, spre hazul asistenţei, că şi-ar putea schimba atitudinea dacă liderul social-democraţilor va renunţa la candidatura de la Consiliul Judeţean în favoarea PNL. ,,Aş accepta o alianţă cu PSD în anumite condiţii, dacă domnul Cîlea s-ar retrage din cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi ar da acest post PNL. Avem şi noi oameni de valoare în partid, capabili să câştige preşedinţia CJ, nu doar PSD-ul.”, a precizat Buican. În realitate însă liberalii vânează ambele posturi de vicepreşedinte, lucru considerat exagerat de PSD. Primarul Râmnicului, care este şi preşedintele organizaţiei municipale PDL, Romeo Rădulescu, afirmă însă că nu va fi afectat prea tare dacă, în final, la Consiliul Judeţean nu va mai fi vicepreşedinte Romulus Bulacu. „Nu mă afectează prea mult dacă la Consiliul Judeţean se schimbă alianţa şi nu va mai fi domnul Bulacu, decât pentru că este un lider marcant al partidului. Un lucru este important însă, şi anume că, din luna februarie, partidul va avea o altă abordare la Vâlcea.”, promite Rădulescu.

Ziarul de Valcea - FMI cere privatizarea OLTCHIM

Oltchim se mai află pe lista de monitorizare a FMI pentru pierderi de 50 milioane euro

Companiile de stat vor fi mult mai bine monitorizate în baza noului acord preventiv cu FMI, având în vedere nivelul ridicat al arieratelor, iar Fondul consideră că resursele din privatizarea societăţilor viabile ar putea asigura şi o finanţare mai ieftină a deficitului bugetar, potrivit unor surse apropiate negocierilor. Printre companiile monitorizate se află şi SC Oltchim SA, care a avut în 2009 pierderi de circa 50 milioane euro (locul 7 la nivel naţional).

„Problema arieratelor a fost mai dificilă decât a estimat FMI la începutul acordului. În noul program, FMI ar putea să monitorizeze mai atent companiile de stat şi ar putea să insiste în negocierea noului acord pentru privatizarea, reorganizarea sau lichidarea marilor companii de stat", au spus sursele citate.

Bilanţurile celor mai mari 45 de companii controlate de stat, cu 200.000 de angajaţi, arată că au avut în 2009 în total pierderi de 70 milioane euro. Salariaţii acestor companii câştigau însă dublu faţă de media pe economie. În noiembrie anul trecut arieratele cumulate ale primelor zece companii de stat care înregistrează pierderi se ridicau în noiembrie anul trecut la 7 miliarde lei, inclusiv restanţe privind obligaţiile bugetare.

Dacă la începutul acordului cu România, în 2009, reprezentanţii FMI nu aminteau despre vechea marotă - privatizarea cu orice preţ - de la sfârşitul anului 2010 companiile de stat au revenit în vizor. Ultimul raport al FMI privind România notează eşecul înregistrat în procesul de reducere a pierderilor celor 10 mari companii monitorizate în cadrul acordului şi care sunt şi generatoare de arierate în economie şi chiar la bugetul de stat.

La evaluarea precedentă din toamna anului 2010 Jeffrey Franks, şeful misiunii de evaluarea a FMI, a amintit că un domeniu în care evoluţiile au constituit o dezamăgire este cel ce ţine de îmbunătăţirea performanţelor companiilor de stat, recomandarea FMI şi a Comisiei Europene fiind reformarea, privatizarea sau lichidarea acestora. Şi se pare că pe problema reformării, privatizării sau lichidării companiilor de stat se va focaliza pe noul acord preventiv cu FMI.

Săptămâna trecută, la Viena, Jeffrey Franks a declarat că următorul acord cu România va cuprinde ţinte clare privind arieratele companiilor de stat, întrucât rezolvarea acestei probleme va elibera resurse suplimentare pentru reluarea creşterii economice.

Ministerul Economiei va cere Guvernului un nou mandat pentru a iniţia privatizarea sau vânzarea de acţiuni minoritare la companiile din energie, după ce a primit şi în anii anteriori astfel de împuterniciri, dar fără rezultate notabile, estimând în continuare că poate atrage peste 10 miliarde euro.

Ministerul a elaborat deja un document prin care solicită acordarea unui mandat special din partea Guvernului privind administrarea, atragerea de investiţii şi valorificarea de acţiuni, până în 2012, la companiile din subordine. Astfel de împuterniciri au fost solicitate şi obţinute şi în anii anteriori, de foşti miniştri ai Economiei, dar fără ca cele mai multe dintre privatizările pregătite să fie finalizate.

În documentul prin care se solicită un nou mandat, obţinut de Mediafax, se arată că, indiferent de sectorul economic din care face parte operatorul economic, Ministerul Economiei, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, va avea în vedere, în scopul atragerii de resurse financiare, şi derularea de oferte publice iniţiale/secundare pentru companiile din portofoliu, precum şi vânzarea de acţiuni minoritare la societăţile tranzacţionate pe Bursa de Valori Bucureşti.

Pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea va fi elaborată o strategie de dezvoltare cu măsuri prevăzute până în 2013 inclusiv, în vederea pregătirii companiei pentru privatizare, iar pentru Romplumb Baia Mare se va avea în vedere vânzarea participaţiilor deţinute de Ministerul Economiei, în condiţiile clarificării structurii acţionariatului şi a capitalului social deţinut.

Documentul indică faptul că, prin atragerea de investiţii, trebuie să fie asigurate surse de capital necesare dezvoltării sistemului energetic naţional, care sunt estimate la peste zece miliarde euro până în anul 2015.

Ziarul de Valcea - Preşedintele PNL Vâlcea s-a lansat în afacerile cu... amaneturi! Deputatul Buican: I „LOV" MONEY!

Deputatul PNL Cristian Buican a trecut de la afacerile cu lapte de Perişani la „bussinesuri" mai bănoase. Buican a intrat puternic în afacerile cu amaneturi. Deja Buican „Family" a deschis trei amaneturi în oraş. „Amanet Lov Credit" are închiriate spaţii în zona Gării, pe strada Matei Basarab şi în cartierul Ostroveni. În această afacere, Buican îl bagă din nou la „înaintare" pe fratele său. Acesta apare în actele firmei, ca fiind administratorul societăţii. Interesant este faptul că preşedintele PNL Vâlcea foloseşte oamenii angajaţi de partid să-i lucreze la amanetul personal. În acest timp de secretariatul PNL se ocupă o fostă angajată de...cazino, „pilă" a liberalului cercetat de DNA, Aristin Dumitrescu. Vom reveni cu amănunte.

Lupa Dolj - Constantin Cosmin Enea a demisionat din funcția de consilier județean

Constantin Cosmin Enea și-a anunțat, în această seară, demisia din funcția de consilier județean. Enea a precizat că mandatul său va fi preluat de Andrei Popescu, vicepreședinte al PNL Dolj.

Anunțul lui Constantin Cosmin Enea, vicepreședinte al PNL Dolj, a fost făcut public în această seară, la un post de televiziune. Acesta a precizat că locul său va fi ocupat de colegul să Andrei Popescu, vicepreședinte al PNL Dolj, un apropiat al său care a fost alături de el în campania electorală. „Demisia a fost scrisă și depusă deja. Nu a fost nicio consultare la nivelul organizației județene. Mihai Voicu știa despre subiect și l-am informat de decizia mea, cam asta s-a redus toată discuția noastră”, a declarat Enea. De asemenea, acesta a precizat că înainte de alegerile locale, Enea i-a promis lui Andrei Popescu faptul că mandatul de consilier județean va fi împărțit, astfel încât prietenul său să acceadă în această funcție.

De asemenea, Enea a vorbit și despre alianța cu Partidul Social Democrat, la nivelul județul Dolj. Liberalul a precizat că este foarte posibil ca la următoarele alegeri locale, candidatul la funcția de președinte al CJ Dolj să fie din partea PSD Dolj. Totodată, Cosmin Enea este convins că PNL Dolj va desemna candidatul din partea Alianței PSD + ACD la funcția de primar al Craiovei.

Cosmin Constantin Enea făcea parte din Comisia de specialitate Nr.2 din cadrul CJ Dolj care are ca scop "Organizarea și dezvoltarea urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului, monumente istorice".

Pandurul Gorj - Iordache, dispus să candideze independent decât pentru alianţa opoziţiei

Alianţa pregătită la nivel central între PNL-PC şi mai nou PSD nu este pe placul celor de la Gorj. Primul care a răbufnit este primarul din Turceni, Ion Iordache. Acesta a declarat că dacă îi va fi impus un viceprimar nu va mai candida pentru primărie, din partea PNL.

Primarul liberal Ion Iordache îşi atacă şefii de la partid. Fără să spună pe cine anume este supărat, edilul din Turceni acuză conducerea PNL Gorj că nu se implică în a ajuta primarii şi doar „îi duce cu periuţa”. „Promit şi nu fac ce promit. Conducerea PNL nu se implică.. Când e să facă ceva nu îi interesează decât problemele lor. O să încerc să rezolv problemele pe care le am aşa cum pot, dar la ei nu am pretenţii“.

Iordache e nemulţumit şi de partenerii politici de la PSD. „Mie mi-au demonstrat că sunt neserioşi şi cei de la PSD şi cei de la PNL”, spune edilul din Turceni.

Primarul din Turceni îi acuză pe şefii PNL Gorj că nu se ţin de cuvânt după ce se văd ajunşi în funcţii pe baza voturilor aduse de primari. Ion Iordache nu spune dacă are supărări faţă de preşedintele Dian Popescu ori faţă de altcineva din conducerea filialei.

Cât despre mult- trâmbiţa paritate între PSD şi PNL, în sensul că unde un partid are primarul celălalt să dea viceprimarul, Iordache a izbucnit. „Asta s-o creadă ei!” zice edilul care, e gata să plece de la liberali şi să candideze ca independent, în 2012.

Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, a părut surprins aflând de nemulţumirile şi acuzaţiile primarului Ion Iordache.

Pandurul Gorj - Orzan spune că pentru posturile importante ale judeţului susţin pesedişti

Vicepreşedintele PNL, Gheorghe Orzan, a spus ieri că cel mai probabil, partidul va susţine pesedişti pentru funcţiile de primar al Târgu-Jiului şi preşedinte de Consiliu Judeţean.

Este foarte posibil ca liberalii să susţină candidaţii PSD pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Târgu-Jiu. Anunţul îl face vicepreşedintele PNL Gorj, Gheorghe Orzan.

Este prima declaraţie oficială a unui lider liberal, despre modul în care va funcţiona Alianţa Opoziţiei la nivelul judeţului nostru.

La finalul acestei săptămâni, PSD şi PNL ar putea pune bazele marii alianţe gândite să funcţioneze, conform liderilor celor două partide, pe o perioadă de minim 6 ani.

Despre alianţă s-a discutat, sâmbătă, şi-n cadrul Delegaţiei Permanente a PNL Gorj.

Gheorghe Orzan spune că cei 14 primari liberali din judeţ vor avea “un nou mandat asigurat”.

Scandal de Gorj - „Săgeata” lui Surupăceanu, aproape de puşcărie

Dosarul în care unul dintre interpuşii lui Mugurel Surupăceanu este judecat pentru fapte de corupţie se apropie de final.

Mai mulţi directori din fosta conducere a Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) au fost trimişi în judecată în iulie 2007 pentru infracţiuni de corupţie comise într-o afacere cu un buldotanc achiziţionat de la una din firmele lui Surupăceanu, la acea vreme administrată de Florin Bogdan Stanciu, fiul fostului şef al Serviciului Control din cadrul Camerei de Conturi Gorj.

Buldotancul a fost important în 2003, din Ucraina, la preţul de 6.250 dolari. În decembrie 2004, Romsilva a plătit pentru acest utilaj, către firma ai căror asociaţi erau mama şi sora lui Surupăceanu, suma de 294.330 dolari. Anterior, Eufrat SRL oferise buldotancul spre testare Direcţiei Silvice Târgu Jiu, care l-a refuzat pentru că nu i-a găsit nicio utilitate.

Iuliana Surupăceanu şi Delia Georgiana Cambrea nu au fost citate nici măcar ca martori în acest caz, ţap ipăşitor fiind găsit doar administratorul firmei Bogdan Stanciu care aşteaptă pe 7 februarie sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Stanciu, interpusul lui Surupăceanu, la o săptămână de sentinţă

După trei ani şi jumătate de judecată, dosarul în care Florin Bogdan Stanciu, „săgeata” deputatului penal Mugurel Surupăceanu, este judecat pentru comiterea unor infracţiuni de corupţie este aproape de final. La termenul din 24 ianuarie instanţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a acordat un ultim termen, scurt de această dată, pentru a fi administrate ultimele probe, pentru data de 7 februarie, când dosarul va primi o soluţie.

Bogdan Stanciu este cel care a preluat o parte din firmele lui Surupăceanu, în martie 2004, când acesta se pregătea să devină prefect. Una dintre ele, SC EUFRAT SRL, ai cărei asociaţi erau mama şi sora lui Surupăceanu, a vândut la finele lui 2004 un buldotanc nefuncţional RNP. La acea vreme Romsilva era condusă de către Ion Dumitru, actual deputat PSD, coleg cu Surupăceanu.

Primul tun de 9 miliarde

Procurorii anticorupţie au stabilit că în cursul lunii iulie 2003 S.C. Severom Trans S.R.L (societate fantomă) a importat din Ucraina un utilaj sub denumirea buldozer universal cu macara hidraulică pe şenile la o valoare în vamă de 6.250 de dolari. Din probele administrate la dosar de către procurori a reieşit faptul că, utilajul era un vehicul de tip militar model 1978 construit pe un şasiu de tanc tip T34 care avea în faţă montată o lamă reglabilă în „V”, iar în partea din spate un braţ hidraulic dotat la capăt cu gheare.

Vehiculul era destinat îndepărtării, respectiv aşezării de obstacole, de către trupele de geniu. Utilajul consuma în jur de 80 de litri de motorina pe oră, neîncadrându-se sub nici o forma în normele europene privind poluarea şi consumul.

Pentru a putea fi folosit la aplicaţii civile, în mod evident, beneficiarul trebuia să evalueze posibilităţile tehnologice ale acestuia, raportul preţ/economicitate/eficienţă şi să analizeze atent dacă ar fi fost util unui domeniu sau altul. Vehiculul nu era însoţit de nici un fel de document în afara celor vamale şi a facturii, respectiv nu avea carte tehnică, certificat de calitate sau conformitate emis de producător, certificat de garanţie, certificat de omologare etc.

Din iulie 2003 şi până în anul 2004 utilajul nu a fost utilizat în nici un fel.

În anul 2004, Ion Dumitru, pe atunci director general al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva a acceptat discutarea în consiliul de administraţie, a unei propuneri de achiziţionare prin licitaţie a utilajului respectiv. Propunerea fusese întocmită de membri din conducerea regiei, cu acordul său, după ce firma care deţinea în realitate utilajul, Eufrat SRL, controlată din umbră de Surupăceanu, făcuse o ofertă de vânzare regiei Romsilva. Anterior, Surupăceanu propusese Direcţiei Silvice Târgu Jiu cumpărarea mormanului de fier vechi, reprezentanţii acesteia testând utilajul şi constatând că este necorespunzător activităţilor din domeniul forestier.

La întocmirea notei de fundamentare şi a caietului de sarcini nu numai că au fost ignorate aspectele de natură tehnico-economică, mai mult, au fost trecute caracteristici menite să alunge firmele concurente, iar preţul de achiziţie propus era identic cu cel din ofertă.

Probatoriul administrat a arătat că achiziţia utilajului a avut loc cu în condiţiile nerespectării legislaţiei privind achiziţiile publice, a legii finanţele publice, a legii controlului financiar preventiv propriu, precum şi cu încălcarea propriilor ordinelor interne referitoare la acest control precum si a regulamentului intern al RNP.

Acest lucru a dus la cumpărarea unui produs inutil şi necorespunzător calitativ, cu un adaos de 1.744%, paguba în dauna Regiei Naţionale a Pădurilor ridicându-se la 8,7 miliarde de lei vechi, sumă cu care Regia s-a constituit parte civilă în cauză.

Astfel, în vreme ce utilajul fusese introdus în ţară la preţul de 6.250 USD în urma aşa zisei licitaţii, RNP Romsilva a plătit pentru el suma de 294.330 USD (calculat la cursul Băncii Naţionale Române leu/dolar din ziua cumpărării – 10 decembrie 2004). Suma de 8.685.695.760 lei vechi reprezintă avantaj patrimonial în folosul S.C. EUFRAT S.R.L din Târgu Jiu, societate administrată de Stanciu Bogdan Florin.

Utilajului nu i s-a găsit nicio utilitate, a fost testat atât la Direcţia Silvică din Călăraşi şi Dâmboviţa constatându-se că prezenta serioase deficienţe tehnice, dificultăţi în manipulare şi exploatare. Deficienţele au fost constate atât înainte de efectuarea plăţii cât şi după aceea, iar în final nu i s-a găsit nicio întrebuinţare. Surupăceanu este fondatorul Eufrat SRL, transformată ulterior în Tutto Mobili SRL şi implicată şi în megaescrocheria de la Complexul Energetic Turceni.

În acest caz, Surupăceanu nu are nicio calitate, deşi el a tras sforile pentru ca „afacerea” să se realizeze, însă pe lunga listă cu martori apar două nume Sorin Buşan şi Stejărel Buşan.

Al doilea tun de 8,4 miliarde

În dosarul „tunul” de la Turceni însă, Surupăceanu este inculpat, alături de fostul director Dumitru Cristea şi Sorin Buşan, administratorul firmei care a vândut CET un utilaj nefuncţional, folosind aceleaş metode ca şi în primul caz, cel al RNP.

Dosarul se află deja din mai 2009 pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Buşan a fost şi administratorul unei fundaţii înfiinţate de Surupăceanu pe când acesta deţinea un post de radio la Tg-Jiu, fiind acum cercetat pentru stopaj la sursă de către procurorii gorjeni. Fratele acestuia, Stejărel Buşan, martor în dosarul RNP, este şi el un apropiat al lui Surupăceanu, şi chiar dacă este şeful unei unităţi bancare din Tg-Jiu se mai ocupă din când în cînd şi de afacerile deputatului penal. Dar despre asta cu proxima ocazie....

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB