Muntenia 16 februarie

|

Jurnal de Dambovita - În timp ce PSD pregătește referendumul, primarul Târgoviștei e în... campanie electorală

Jurnal de Dambovita - Prezent la Conferinta Judeteana a PNL Dambovita, europarlamentarul Norica Nicolai acuza: "PDL a devenit un partid de vamesi"

Jurnal de Dambovita - Presedintele liberal Crin Antonescu, in asteptarea alegerilor de maine din filiala Dambovita "Este vreme de razboi cu PDL"

Jurnal de Dambovita - Vicepresedintele zonal al PNL s-a pus pe prognoze

Jurnal de Dambovita - Liberalii își aleg sâmbătă președintele de organizație Afinitățile personale, inadmisibile în PNL Dâmbovița

Jurnal de Dambovita - Conform protocolului Uniunii Social Liberale, majoritatea PSD-PNL se pune pe treaba si in Dambovita! Se clatina scaunul vicepresedintelui Consiliului Judetean

Jurnal de Dambovita - Senatorul PSD Adrian Tutuianu a descoperit in asa-zisa reabilitare a DJ 710 si 711... Plati ilegale, falsuri si minciuni marca CJD

Sansa Buzoiana - S.R.I. lucrează în secret şi faţă de Parlament. "Nu vă pot da amănunte despre aceste rapoarte!"

Sansa Buzoiana - "Nu mai sînt în zona asta!"

Sansa Buzoiana - U.S.L., batista pe ţambalul certurilor din teritoriu

Viata Buzaului - Preda: „Voi dezvălui secretul alianței PD-L – PNL!“

Arcasul Braila - PNL Brăila consideră că Traian Băsescu este vinovat de criza economică

Impact Ialomita - Liberalii ialomiteni dezaproba criteriul de calcul aplicat pentru salariile functionarilor publici

Obiectiv Calarasi – Stelian Fuia: "Cine are probleme cu Justiţia trebuie să meargă în Justiţie, nu să se ascundă după Parlament"

Obiectiv Calarasi - Valentin Deculescu a trecut la PNL

Observator de Calarasi - Tinerii din USL, alături de inimile călărăşenilor

Observator de Calarasi - Organizaţia TNL Călăraşi, desemnată cea mai activă filială din ţară

Ziarul Ancheta Arges - Senatorul Mircea Andrei a fost declarat inamicul public nr. 1 al PSD

Republicanul Prahova - Senatorul Iulian Bădescu cere oprirea modului ”partizan şi haotic” în care Volosevici conduce Ploieştiul

Republicanul Prahova - Iulian Bădescu, susţinut de Ponta la Primăria Ploieşti

Republicanul Prahova - Femeile liberale ale Ploieştiului şi-au ales conducerea

Republicanul Prahova - Liberalii şi conservatorii au semnat Pactul de neagresiune

Ziarul Ialomita - Deputatul Marian Neacşu la doi ani de mandat

Giurgiuveanul - Un giurgiuvean posibil prim-ministru al României?

Jurnal de Dambovita - În timp ce PSD pregătește referendumul, primarul Târgoviștei e în... campanie electorală

În timp ce PSD-iştii strâng semnături pentru suspendarea din funcţie a primarului Gabriel Boriga, acesta le-a lut-o înainte şi a început... campania electorală. De câteva zile cutiile poştale ale locuitorilor municipiului Târgovişte sunt bombardate cu scrisori de la edilul şef al urbei.

Bineînţeles că scrisorica electorală nu soseşte singură la destinatar, ci ea este însoţită de o înştiinţare a Serviciului de impozite şi taxe cu perioada de plată a obligaţiilor fiscale, mărite în acest an de cumplită criză economică, târgoviştenii fiind loviţi deja de puterea portocalie de la centru prin măsurile dure de austeritate, dar – surpriză! – şi de revista de propagandă a portocaliilor „Târgoviştea noastră”.

Plicul destul de consistent, adus la uşile oamenilor cel mai probabil de „lipitorii de afişe” întrucât lipseşte ştampila Poştei, ne duce cu gândul că operaţiunea în sine a costat o grămadă de bani. În scrisoarea sa către târgovişteni, edilul uită însă să-i informeze pe aceştia din ce bani şi-a început campania electorală, din bani publici sau din fonduri personale?

„În broşura informativă pe care v-o trimit, veţi regăsi o mare parte din proiectele care s-au demarat la nivelul municipiului şi vor aduce un plus de confort pentru fiecare cetăţean”. Răsfoind „broşura informativă” a primarului Gabriel Boriga, intitulată „Târgoviştea noastră”, am constatat că dintre „realizărili măreţe” lipsesc cu desăvârşire reabilitarea termică a blocurilor, considerată un mare eşec al administraţiei portocalii, reabilitarea Curţii Domneşti, un proiect care a... îngropat fondurile europene, iar exemplele pot continua... De asemenea, municipalitatea ne informează că „numai în anul 2010, au fost obţinute 85 milioane de euro din fonduri nerambursabile, contribuţia locală fiind de doar 2%”.

Dacă au venit atât de multe fonduri europene nerambursabile, îi întrebăm pe edili de ce au fost aduşi contribuabilii în pragul sărăciei extreme prin majorarea impozitelor şi taxelor locale în plină criză economică, prin creşterea preţurilor la utilităţi: apă, energie termică etc, prin instituirea de noi biruri gen taxa de habitat care bate impozitul pe casă?!

Primarul Boriga îşi încheie „epistola” către târgovişteni cu o frază care nu poate decât să stârnească râsul, ce-i drept amar, al celor care l-au ales: „banii proveniţi din taxele şi impozitele locale sunt alocaţi pentru dezvoltarea şi bunăstarea municipiului Târgovişte”. Şi totuşi ultima frază a fost bine meşteşugită, „pentru bunăstarea municipiului Târgovişte”, adică a municipalităţii, şi în nici un caz pentru bunăstarea târgoviştenilor... Nu de alta, dar aleşii neamului au nevoie de oameni săraci pe care să-i poată cumpăra cât mai uşor în campania electorală din 2012, ce se anunţă de pe acum extrem de dură...

Jurnal de Dambovita - Prezent la Conferinta Judeteana a PNL Dambovita, europarlamentarul Norica Nicolai acuza: "PDL a devenit un partid de vamesi"

Guvernul este plin de mafioți, care se folosesc de procurori pentru a-și menține supremația politică! Declarația aparține liderului PNL Norica Nicolai, care, zilele trecute la Târgoviște, la Conferința Județeană a partidului, a pus punctul pe „i” și a vorbit jurnali știlor despre mafia existentă în actualul Executiv, care concurează cu brio cu celebra mafie ce și-a făcut multă vreme veacul în guvernul italian. Liberala susține că arestările făcute în ultimele zile de procurori nu reprezintă altceva decât o încercare de îmbunătățire a imaginii actualei puteri. Reprezentantul PNL în Parlamentul European, Norica Nicolai, a declarat la Târgoviște că scopul unirii de forțe PSD – PNL - PC este de a dezmembra mașinăria politică PDL.

„Trebuie să ne asumăm trecutul și să ne gândim la viitor”

„Dacă vrem să ducem țara asta înainte, mai bine trebuie să ne asumăm trecutul și să ne gândim la viitor. Era foarte clar că nici unul dintre cele două partide aflate în opoziție, cu atât mai puțin PC, nu avea capacitatea, forța în Parlament să deșurubeze această mașinărie politică. În opinia mea, ce se întâmplă în momentul de față în România este asistența la o guvernare absolut mafiotă, poate mai rău decât în Italia. Când mafia italiană a ajuns în guvern nu a mai fost nevoie de procurori. La noi, mafia este în guvern fără nici un fel de problemă, dar utilizează procurorii pentru a-și menține supremația politică.

Ce se întâmplă zilele acestea în plan public sper să continue, deși nu am văzut nimic continuat în mandatul lui Traian Băsescu, de 6 ani, dar sper să fie un început pentru a evalua clar cangrena societății românești. PDL a devenit un partid de vameși, de care inclusiv Traian Băsescu și camarila aceasta cvasiintelectuală încearcă să se delimiteze. În România, totdeauna au fost talente, dar caractere foarte puține”, a declarat europarlamentarul Norica Nicolai.

Jurnal de Dambovita - Presedintele liberal Crin Antonescu, in asteptarea alegerilor de maine din filiala Dambovita "Este vreme de razboi cu PDL"

Rep.: Care este scopul vizitei dvs în municipiul Târgoviște?

- Colegii mei de la Dâmbovița au mâine o conferință, îndelung așteptată atât aici, cât și la București. Pe de altă parte, la sfârșitul săptămânii trecute am avut un eveniment, un act politic major, constituirea Uniunii Social - Liberale (USL) PNL – PC – PSD. Am dat o fugă aici pentru a le prezenta acest acord, conținutul, perspectivele și pentru a vorbi despre ceea ce ne așteaptă în toată țara, dar și în Dâmbovița.

Le-am spus de ce noi, reprezentații Delegației Permanente, am decis că trebuie făcut acest pas. Am discutat despre acuzațiile care se aduc de către propaganda puterii acestei Uniuni și am discutat despre ceea ce ne așteaptă după Conferința Județeană de la Dâmbovița, despre ce îmi doresc eu ca președinte de la aceste alegeri și de la această organizație pe viitor.

„Vremea jumătăților de măsură a trecut”

Rep.: Ce vă doriți de la aceste alegeri care vor avea loc sâmbătă, 12 februarie?

- Le-am spus foarte clar colegilor mei că pentru PNL, în general, la nivel național, și în Dâmbovița, în special, vremea jumătăților de măsură sau a echivocului a trecut. PNL a făcut niște alegeri în 2008, în 2009, în cursul anului 2010, a avut opoziție consecventă și această poziție i-a adus nu doar câștig spectaculos în sondaje, i-a adus postura de pe care să poată constitui această Uniune cu un partid foarte mare, cum este PSD, pe baze paritare și pe temeiuri paritare și i-a adus un capital de speranță din partea cetățenilor.

Le-am spus foarte clar colegilor mei că nu există jumătăți de măsură, există oameni din ce în ce mai puțini care sunt mulțumiți sau consideră că nu există altă șansă decât actuala guvernare a României și oameni, din ce în ce mai mulți, care văd, pe zi ce trece, că promisiunile sunt înșelate, speranțele sunt năruite, viața lor e din ce în ce mai grea, orizontul de așteptare, din ce în ce mai întunecat.

Acești oameni vor o alternativă, vor altceva, nu vor complicitate cu actuala putere, nu vor soluții dulci, vor oameni care să se ridice și să spună foarte clar că așa nu mai merge... Îmi doresc ca președintele care va fi ales să fie un luptător, pentru că suntem în plin război și îmi doresc ca organizația, cu competitorii săi cu tot, chiar dacă va fi o competiție, să-l urmeze și să fim foarte buni parteneri pentru PNL.

Rep.: Sunt toți liberalii dâmbovițeni în plin război cu reprezentanții puterii?

- Este vreme de război, nu am început noi acest război, nu e un război doar între administrația portocalie și opoziție, ci între administrația portocalie și cetățeni, în afară de clientela lor. PNL răspunde încrederii cetățenilor dacă se bate cu acești oameni de la putere, nu dacă trăiește pe lângă ei, nu dacă se strecoară pe lângă ei.

„Toată suflarea liberală trebuie dusă la luptă”

Rep.: Până acum există trei candidaturi pentru șefia PNL Dâmbovița... Ce părere aveți despre această luptă?

- Sigur că e de salutat competiția. Le-am spus colegilor că de data asta poate să fie o alegere între persoane, poate să fie o alegere între strategii, numai că trebuie să fie foarte limpede următorul lucru: sunt momente în care se restrâng drepturile civile, partidul a luat o decizie, iar cel care vine cu o platformă mai prietenoasă față de PD degeaba e ales, pentru că fie nu-și va putea aplica platforma, fie va ajunge în coliziune cu un partid care a făcut în sensul acesta o opțiune strategică (...) Nu există pentru noi apropierea de PD nici sub scuza că e greu la Dâmbovița, că are Florin Popescu totul în mână; așa e greu peste tot (...)

Pot candida 3 oameni sau 5 oameni, important este ca acela care câștigă să fie capabil să ducă toată această suflare liberală la luptă în perioada care urmează (...) Profilul președintelui pe care îl doresc este să fie un luptător cu administrația pedelistă și cu abuzurile pe care această administrație le-a făcut în Țara Românească și în Dâmbovița (...) Eu am fost aici și pentru a vedea dacă toate taberele recunosc cadrele și organizarea acestei conferințe.

Rep.: Și ce anume spun taberele acestea din PNL?

- Taberele nu au reclamat că ceva nu e în ordine în pregătirea acestei conferințe. Ăsta este un lucru esențial.

„Una e să te bați în București... e mult mai greu în teritoriu”

Rep.: În Dâmbovița nu există foarte mulți „luptători” liberali care au curaj să lupte cu administrația portocalie...

- Să știți că nu e ușor... Eu sunt foarte conștient că una este să te bați în București cu acest partid care domină azi România și altceva este să te bați la Târgoviște. E mult mai greu în teritoriu, spațiile sunt mai mici, mijloacele de presiune sunt mai mari. Așa cum și dvs vă este mai greu decât presei de la București, care mai deschide gura...

Rep.: Scopul partidului pe care îl conduceți, al Uniunii noi constituite, este să dea jos actualul guvern! Când și cum se va întâmpla acest lucru?

- Este o chestiune de aritmetică parlamentară. Lucrurile se pot rezolva în două feluri: în interiorul Parlamentului, ceea ce ne-am dori pentru că e calea cea mai simplă și democratică (dacă UDMR va înțelege că vine judecata politică în 2012), dar mai există o cale pe care noi categoric nu o dorim, dar pe care societatea o are la dispoziție, manifestarea în mod pașnic, în mod democratic, o grevă generală.

Rep.: Cum va funcționa USL în Dâmbovița?

- Vrem o alianță cu angajamente solide și de durată. Am lăsat de-o parte trecutul. Există o posibilitate care ne-ar putea tulbura la Dâmbovița, ar putea să agite apele în această uniune a noastră prezența dlui Florin Popescu la PSD. Sper, îi rog de pe acum pe liderii PSD să nu dea acest pretext de gâlceavă.

Rep.: PSD strânge semnături pentru schimbarea primarului municipiului, dar și a președintelui CJD...

- Există oameni nu lipsiți de calități, cum este Florin Popescu, numai că oamenii aceștia au niște mărci de oportunism pe care noi le-am văzut și pe care o să le vadă și pedeliștii când Florin Popescu o să plece din PDL.

Jurnal de Dambovita - Vicepresedintele zonal al PNL s-a pus pe prognoze

Teodor Bâte, candidatul perfect din partea PNL la „șefia” Primăriei municipiului Târgoviște. Aceasta este însă doar opinia liderului PNL Răducu Filipescu, care în scurta perioadă petrecută în Dâmbovița în care a asigurat interimatul filialei județene a partidului, crede că a ajuns să cunoască suficient de bine membrii de vază locali ai PNL, încât să poată să nominalizeze un posibil candidat care să fie „aruncat” în lupta pentru Primăria Târgoviște.

La conferința de presă ce a avut loc într-una din pauzele lucrărilor Conferinței Județene a PNL Dâmbovița, liberalul Răducu Filipescu a ținut să precizeze că noua echipă de conducere a filialei județene a partidului trebuie să fie fermă în negocierile ce vor urma cu PSD pentru a putea să impună un candidat liberal pentru scaunul de primar al municipiului Târgoviște. Acesta susține că Teodor Bâte este liberalul care se clasează cel mai bine în sondajele de opinie efectuate până acum și, în consecință, este cel mai bun candidat pentru Târgoviște. Cu siguranță acesta nu i-a în calcul și ultimele scandaluri care l-au avut în prim plan pe controversatul liberal Teodor Bâte, acuzat că are o aplecare specială către PDL.

„PNL nu vine la negocieri ca o anexă, ci ca un partener serios”

„Eu, pentru că sunt vicepreședinte zonal, o să fiu în continuare alături de această echipă, indiferent cine îi este președinte. Este necesar un echilibru absolut, pentru că dacă echipele care au fost în competiție se vor separa, lucrurile nu vor merge deloc bine, Sper ca acest echilibru să existe (...) PNL Dâmbovița trebuie să fie extrem de atent în negocierile care vor apărea în Uniunea Social Liberală, pentru că este un moment de răscruce atât pentru organizație, cât și pentru noi ca Uniune, având în vedere că următoarele etape nu înseamnă altceva decât eliberarea din funcție a președintelui României și bineînțeles căderea Guvernului Boc.

Sunt două argumente extrem de importante pentru care trebuie să facem compromisurile necesare ca cele două echipe, împreună cu PC, să își pună la un loc eforturile și să încercăm în perioada următoare să scăpăm de acest flagel. Nu neglijez aici că PNL vine la aceste negocieri nu ca o anexă la contract, vine la aceste negocieri ca un partener serios care trebuie să aibă niște obiective foarte clare. În sensul în care PSD are un candidat foarte bun pentru Consiliul Județean și noi, PNL, avem un candidat foarte bun pentru Primăria Târgoviște.

Nu mă refer în van la o persoană care ar putea să fie cumva virtuală sau adusă de undeva din altă parte, este vorba de Teodor Bâte, care a fost 5 ani primarul Târgoviștei și, din câte știu, lumea îl regretă. E un candidat extrem de valoros pentru Primăria Municipiului Târgoviște, reședință de județ. Dacă PSD are cumva un candidat mai bun, trebuie s-o demonstreze, deocamdată Bâte, în sondajele care au fost făcute, e pe locul 2, la câteva procente de cel care este încă în funcție. Acesta ar fi din punctul meu de vedere un punct important de negociat cu aliații noștri din PSD”, a declarat Răducu Filipescu la Târgoviște.

Jurnal de Dambovita - Liberalii își aleg sâmbătă președintele de organizație Afinitățile personale, inadmisibile în PNL Dâmbovița

Despre taberele din interiorul PNL Dâmboviţa şi despre „aplecările” unor lideri liberali fie către PDL, fie către PSD s-a tot vorbit şi s-au făcut tot felul de speculaţii în ultima perioadă, fapt pentru care alegerile interne din filiala judeţeană sunt atent urmărite atât de presă, cât mai ales de liderii celorlalte partide politice care şi-au ales şi preferaţii, în funcţie de interesele, evident, politice.

Prezent la Târgovişte, preşedintele PNL Crin Antonescu, sătul parcă de atâtea speculaţii, a pus punctul pe „i” şi a declarat că în această luptă politică împotriva puterii actuale nu există loc de afinităţi personale. Aşadar, singura şansă de a rămâne liberal a viitorului preşedinte al PNL Dâmboviţa este de a face în judeţ politica partidului şi de a lupta împotriva abuzurilor portocalii.

Crin Antonescu a declarat la Târgovişte: „Eu nu cred, cu riscul să par naiv, că unul sau altul dintre fruntaşii istorici ai acestei organizaţii poate fi calificat drept omul de casă al PD-ului sau omul de casă al PSD-ului. Cunosc destul de bine particularităţile vieţii politice locale, faptul că distanţele sunt mult mai mari, mai radicale, mai consistente în politica de la Bucureşti decât în politica din fiecare judeţ, dar cred că oricine ar câştiga această organizaţie şi preşedintele ei nu au decât o singură şansă, să facă politica Partidului Naţional Liberal. Asta este o chestiune care nu se negociază şi nu mai ţine de gusturi personale. Presupun că toţi cei care s-au înscris în cursă ştiu asta pentru că, dacă nu ştiu asta, degeaba câştigă”.

Jurnal de Dambovita - Conform protocolului Uniunii Social Liberale, majoritatea PSD-PNL se pune pe treaba si in Dambovita! Se clatina scaunul vicepresedintelui Consiliului Judetean

PSD și PNL i-au pus gând de... debarcare pedelistului vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Marin Antonescu. Imediat după ce se vor așeza la masa negocierilor și vor semna protocolul județean de colaborare, conform prevederilor stabilite de Uniunea Social Liberală, social-democrații și liberalii dâmbovițeni vor demara toate procedurile necesare pentru înlocuirea din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean a pedelistului Marin Antonescu, cel pe care opoziția și nu numai îl percepe drept „strategul-șef” al puterii locale și județene.

Atât liberalii, cât și social-democrații spun că vor respecta adliteram prevederile protocolului de colaborare al USL, așa că debarcarea lui Marin Antonescu din fruntea CJD este iminentă și trebuie realizată în cel mult 30 de zile. Aceeași soartă o vor avea și viceprimarii, membri ai altor partide, din localitățile unde PNL și PSD constituie majoritate.

Unde sunt majorități PSD și PNL trebuie și calitate

Adrian Țuțuianu, președinte executiv al PSD Dâmbovița, a punctat: „Protocolul de colaborare între PSD și PNL prevede obligația părților semnatare ca acolo unde sunt majorități să încerce să dea și calitate acestei majorități prin ocuparea funcțiilor publice. Imediat ce se vor liniști lucrurile, ne vom așeza la masă cu PNL, vom semna un protocol la nivel județean și vom stabili ce pași avem de urmat. Personal, cred că protocolul trebuie pus în aplicare în integralitatea lui”.

„La CJD există majoritate PSD-PNL”

Gabriel Grozavu, președintele PNL Dâmbovița, a completat: „În termen de 30 de zile de la data constituirii USL trebuie în toate consiliile județene și în toate consiliile locale, acolo unde este posibil, create majorități PSD-PNL. La Consiliul Județean există majoritate PNL-PSD, dar nu era statuată printr-un astfel de act. Dacă parcurgeți protocolul, se spune că acolo unde viceprimarii sau vicepreședinții de consilii județene sunt de la PDL vom face toate demersurile pentru a fi schimbați. O să discutăm cu PSD despre acest lucru”.

Jurnal de Dambovita - Senatorul PSD Adrian Tutuianu a descoperit in asa-zisa reabilitare a DJ 710 si 711... Plati ilegale, falsuri si minciuni marca CJD

Plăți ilegale pe lucrări neefectuate, falsuri grosolane și minciuni plătite cu milioane de euro. Acestea sunt doar câteva dintre gravele acuzații pe care senatorul PSD de Dâmbovița Adrian Țuțuianu le aduce actualei administrații județene, pe care de altfel o consideră incapabilă să pună în practică proiecte finanțate din fonduri europene. Senatorul social-democrat a dat și un exemplu elocvent care să-i susțină acuzațiile: reabilitarea și modernizarea Drumurilor Județene 710 și 711.

Senatorul social-democrat susține că până și procesul verbal de recepție a lucrărilor este un fals grosolan prin care se încearcă ascunderea gravelor încălcări ale legii făcute de actuala administrație județeană. În acest document de recepție apar ca fiind executate șanțuri, rigole, podețe la intrările în curți, gabioane, semnalizări, marcaje și parapeți metalici de protecție, lucruri care, potrivit senatorului, nu corespund cu realitatea existentă pe drumurile județene cu pricina.

„Actuala administrație județeană, incapabilă să pună în practică proiectele cu finanțare din fonduri europene”

„În ceea ce privește stadiul implementării proiectului «Îmbunătățirea infrastructurii de transport regional pe traseul Pucioasa – Vârfuri – Valea Lungă – Iedera - Moreni – I.L. Caragiale prin reabilitarea și modernizarea drumurilor județene DJ 710 și DJ 711» din județul Dâmbovița, în realitate, scheleții sunt în dulap. Ce ne spune ministerul de resort sub semnătura doamnei Udrea?! În primul rând hotărârea de realizare a acestui proiect poartă numărul 10/2005, atunci s-a aprobat studiul de fezabilitate. Este un proiect promovat și dus până la capăt de către PSD, asta ca să nu se mai împăuneze unii sau alții cu rezultatele muncii celor dinanite.

În al doilea rând, contractul de finanțare a fost încheiat, potrivit datelor Ministerului, la data de 04.01.2008. De ce nu s-au început lucrările mai devreme?! Pentru că Gheorghe Ana ar fi câștigat alegerile și atunci trebuia arătat că drumurile de acolo sunt proaste (...) S-au încheiat mai multe acte adiționale legat de acest proiect, ceea ce arată incapacitatea actualei administrații județene de a pune în aplicare proiectele cu finanțare europeană.

Acest proiect trebuia terminat în 18 luni calculate de la data de 04.01.2008, deci la jumătatea anului 2009 trebuia să avem drumul gata. S-au încheiat patru acte adiționale, care au decalat termenul și au stabilit anumite lucrări suplimentare și, la data de 23.12.2010, după 24 de luni, cu o întârziere de o jumătate de an, s-a încheiat procesul verbal de recepție. Ce este în neregulă? După părerea mea este un fals grosolan, este o minciună acest proces verbal de recepție și nu a dorit decât să scoată autoritatea administrației publice județene dintr-o situație de gravă încălcare a legii, pentru că o parte din lucrări nu este executată și a fost trecută în procesul verbal ca fiind remedieri. Se poate verifica pe teren. Dna Udrea ne spune că sectorul afectat de alunecarea de tren este de la kilometrul 1+940 (Ulmet), pe raza comunei Vărfuri, pragul de fund la un pod la kilometrul 12+660, șanțuri și rigole...

Stimați prieteni, șanțurile și rigolele de pe raza municipiului Moreni fac parte din proiect, ele trebuia executate, astea nu sunt lucrări de remediere. Lucrare de remediere însemna că s-a făcut șanțul și undeva a fost făcut necorespunzător. Podețe intrări în curți pe întreg traseul sunt în parte neexecutate, gabioanele afectate de inundații, semnalizare și marcaje care țin de însăși substanța proiectului și parapeți metalici de protecție. Cine este constructor?! Un grup de firme condus de Asociația Chirulli Andrea Impresa Individuale, pe care o să o găsiți printre sponsorii importanți ai PDL în campaniile electorale din 2008 și 2009.

Concluzia este aceea pe care am spus-o de mai multă vreme: actuala administrație județeană este incapabilă să pună în practică proiectele de finanțare cu fonduri europene”, a declarat social-democratul Adrian Țuțuianu.

Sansa Buzoiana - S.R.I. lucrează în secret şi faţă de Parlament. "Nu vă pot da amănunte despre aceste rapoarte!"

Deputatul Cezar Preda, preşedinte al comisiei parlamentare de control a S.R.I., nu pare a fi la curent cu soarta rapoartelor anuale de activitate

Chiar dacă legea obligă S.R.I. să prezinte, la finele fiecărui an, Parlamentului, raportul său de activitate, din cîte se pare, ultimul astfel de document este cel din 2006. Mai ciudat, însă, este că preşedintele Comisiei parlamentare de control al activităţii S.R.I., deputatul Cezar Preda, pare a nu şti nici de ce n-au fost prezentate rapoartele, nici pe unde s-au împotmolit. "Este vorba de nişte date exacte, poate sînt pe stradă, poate sînt în altă parte şi nu vreau să fac vreo greşeală. Nu vă pot da amănunte despre aceste rapoarte. Întrebaţi la Biroul Permanent, la cabinetul doamnei preşedintă Roberta Anastase. Aveţi acolo exact ce vă interesează. Am vorbit cu consilierul dumneaei, cu domnul Botez (n.r. Paul Călin Botez) şi mi-a spus că se ocupă dumnealui. Sînt acolo toate datele oficiale", a declarat Cezar Preda jurnaliştilor care s-au interesat de soarta rapoartelor în cauză. Din cîte se pare, documentele respective se află, însă, la Parlament, unde au sosit cu o mare întîrziere: rapoartele pe 2007 şi 2008 au fost trimise în 2 februarie 2010, iar cel pe 2009 în 7 iulie 2010. Pentru că n-au fost citite, încă, în plen, rapoartele S.R.I. sînt secrete şi nimeni nu poate şti ce conţin.

Sansa Buzoiana - "Nu mai sînt în zona asta!"

Liderul democrat-liberalilor de la Buzău, deputatul Cezar Preda, vicepreşedinte al P.D.-L. la nivel Central, a făcut, în conferinţa de presă de la sfîrşitul săptămînii trecute, o mărturisire. El susţine că, în acest moment, n-ar mai fi în eşalonul fruntaş al formaţiunii sale politice. "Nu sînt în zona în care să monitorizez sau să ştiu întîlnirile preşedintelui României cu principalii lideri ai P.D.-L. Nu mai sînt în zona asta! Am fost cîndva, în anii trecuţi", a afirmat fruntaşul pedelist, cu o umbră de tristeţe în glas. Rămîne de văzut, însă, dacă alegerile interne din P.D.-L. îi vor aduce lui Cezar Preda un cîştig, în ceea ce priveşte poziţia sa în partid, ori, dimpotrivă, îl vor îndepărta, şi mai mult, de zona în care se iau deciziile. Asta, însă, depinde, în primul rînd, de poziţionarea sa faţă de una sau alta dintre taberele din P.D.-L.

Acuzaţii, dar nu şi reclamaţii!

Chiar dacă, oficial, nu s-au înregistrat nereguli în derularea alegerilor de la Cernăteşti, liberalii şi pesediştii, la unison, susţin că s-ar fi umblat "cu lucruri necurate". Cum cele două formaţiuni politice menţionate fac parte din Uniunea Social Liberală, este clar că acuzaţiile lor sînt îndreptate spre P.D.-L.. Pentru că, altfel, acuzele la adresa directorilor de instituţii deconcentrate, care şi-ar fi făcut prea mult de lucru prin zonă, n-ar avea nici un sens. Pur şi simplu pentru că democrat-liberalii au avut grijă ca, în posturile cheie, să-şi plaseze "oameni de încredere". Rămîne de văzut, dacă şi după cel de-al doilea tur al înfruntării electorale de la Cernăteşti se vor vehicula aceleaşi acuzaţii, fără acoperire oficială, ori pesediştii şi aliaţii lor vor trece la atac şi vor utiliza "mij¬loacele legale" de tranşare a unei asemenea probleme.

"Un pretext"

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, ieri, că validarea de către Senat a celor 8 membri aleşi legal la C.S.M. ar fi singura opţiune legală, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale de la sfîrşitul lunii ianuarie. Oricare altă soluţie, în opinia ministrului Predoiu, ar fi contrară Constituţiei. "Sîntem la curent că se discută despre amînarea validării celor 8 magistraţi aleşi legal, sau invalidarea întregii liste, pînă cînd ar interveni o eventuala decizie a instanţei de drept comun de admitere a recursului formulat de un candidat neeligibil, anterior deciziei Curţii Constituţionale. O astfel de situaţie ar conduce la o contrapunere a deciziei instanţei de drept comun cu decizia Curţii Constituţionale, creîndu-se, în acest fel, un pretext pentru ignorarea deciziei Curţii", a avertizat Cătălin Predoiu, care susţine şi că un asemenea scenariu va produce efecte negative asupra credibilităţii României ca stat membru al Uniunii Europene.

Sansa Buzoiana - U.S.L., batista pe ţambalul certurilor din teritoriu

Liderii de la Bucureşti ai U.S.L. s-au hotărît să pună piciorul în prag şi să nu mai accepte ca, în teritoriu, fiecare lider local să procedeze cum îl taie capul. Surse din alianţa P.S.D., P.N.L., P.C. susţin că prin sediile partidelor în cauză ar fi ajuns un document al Uniunii Social Liberale, care obligă toate organizaţiile locale ca, "în termen de 30 de zile" de la semnarea actelor Uniunii la nivel naţional, să se semneze documente similare la nivel local. Cu alte cuvinte, pînă în 5 martie. Problema este că, la Buzău, liberalii şi pesediştii par a fi trecut peste divergenţele din trecut, însă, conservatorii, conduşi acum de fostul lider al P.S.D., senatorul Ion Vasile, fac opinie separată. Rămîne de văzut cum va fi soluţionată problema, avînd în vedere că, de asemenea chestiuni se ocupă liderii de la Centru.

Viata Buzaului - Preda: „Voi dezvălui secretul alianței PD-L – PNL!“

Își acuză principalii adversari de traseism politic

Atac dur din partea liderului PD-L Buzău, Cezar Preda, la adresa adversarilor politici care au format noua alianţă la nivelul Consiliului Judeţean. Deputatul buzoian susţine că înţelegerea este făcută între traseisti politici şi nu are a face cu interesul cetăţenilor. În plus, Preda ameninţă cu dezvăluiri importante în privinţa secretului care a stat la baza fostei colaborări între PD-L şi PNL.

Preşedintele PD-L a afirmat, într-o conferinţă de presă, că noua alianţă politică locală între PSD şi PNL nu ar urmări interesul cetăţeanului. Mai mult, parlamentarul buzoian a precizat că în curând va face dezvăluiri incendiare vizavi de miza politică a vechii alianţe dintre PD-L şi PNL. Liderul PD-L Buzău a adăugat că partidul pe care îl conduce nu a rupt nicio înţelegere politică, fapt care ar dovedi duplicitatea celorlalte formaţiuni, când vine vorba despre respectarea unor colaborări în interesul populaţiei

Arcasul Braila - PNL Brăila consideră că Traian Băsescu este vinovat de criza economică

Printr-un comunicat de presă, transmis de către organizaţia PNL Brăila, aceştia consideră că Traian Băsescu este principalul vinovat de criza economică în care se zbate ţara noastră.

"PNL Brăila nu mai ia demult în serios declaraţiile lui Traian Băsescu privind intenţiile sale de reformare a statului român, în condiţiile în care acesta şi-a pierdut orice fel de credibilitate în faţa electoratului şi a Partidului Naţional Liberal, a cărui soluţii şi proiecte le-a nesocotit în continuu.

Traian Băsescu vorbeşte despre cinste, despre curăţarea sistemului, despre reforma statului, dar uită că, atât el, cât şi propriul său guvern, nu au alt obiectiv decât satisfacerea clientelei politice portocalii şi menţinerea unui sistem corupt, nereformat şi păgubos cu efecte negative atât în plan intern, cât şi în plan extern.

Mai nou, Traian Băsescu vrea să pozeze în salvatorul românilor, preocupat fiind, în fapt, doar de reabilitarea propriei sale imagini.

Astfel, Traian Băsescu arată cu degetul doar în exterior, găseşte vinovaţi oriunde, doar pentru a fugi de responsabilitatea pe care o poartă pentru haosul în care a aruncat România.

Lui Traian Băsescu îi convine de minune să inducă ideea, falsă de altfel, că ieşirea din parametri de risc economic i se datorează lui şi guvernului său.

În fapt, o recunoaşte şi el, România nu a ieşit din criză, însă acest lucru este cauzat exclusiv de incompetenţa şi incapacitatea managerială a Executivului Boc, pe care îl girează, de a lua măsuri economice corecte şi coerente.

Traian Băsescu NU poate fugi de răspundere pentru situaţia actuală a României. El este principalul vinovat de impunerea, prin minciună repetată şi fraudă, a unui guvern incompetent şi corupt care a agravat situaţia economică a României şi nivelul de trai al românilor.

S-a văzut că singurul lucru de care este preocupat, în fapt, Traian Băsescu, în afară de propria sa imagine, sunt jocurile pe care le face în interiorul propriului partid pe care el l-a adus la guvernare.

Traian Băsescu încearcă să arate cu degetul şi către opoziţie, minţind cu neruşinare că aceasta nu ar avea un program care să asigure relansarea şi stabilitatea economică.

Îi amintim domnului preşedinte că PNL a propus reformarea din temelii a statului, cu soluţii pentru toate domeniile, elemente ale statului liberal care vor fi cuprinse în programul Uniunii Social Liberale (USL).

Deşi pretinde că PDL este un partid de dreapta, îi reamintim din nou domnului preşedinte că guvernul său şi majoritatea PDL nu a adoptat nicio măsură de dreapta.

Programul liberal de centru-dreapta înseamnă capitalism, înseamnă relaxare fiscală, înseamnă mediu privat puternic care să genereze locuri de muncă, performanţă managerială, înseamnă eliminarea clientelismului politic, direcţii de acţiune pe care guvernarea Băsescu-Udrea-Boc le-a ignorat şi le ignoră şi acum în totalitate", se arată în comunicatul PNL Brăila şi semnat de preşedintele Cătălin Boboc.

Impact Ialomita - Liberalii ialomiteni dezaproba criteriul de calcul aplicat pentru salariile functionarilor publici

Liberalii ialomiteni sint indignati in ce priveste efectele legii salarizarii pentru personalul platit din fonduri publice. In Monitorul Oficial 878/28 decembrie 2010 s-a publicat legea privind salarizarea in anul 2011 pentru personalul platit din fonduri publice. Liderul Ioan Martin, spune ca practic, este vorba de un hibrid intre legislatia la nivelul anului 2010 si viitoarea lege a salarizarii personalului public. Legiuitorul a hotarit asa cum a crezut de cuviinta, insa la articolul 14, aliniatul 1, interesant este ca se stabileste ca toate drepturile salariale pe 2011, incepind cu ianuarie 2011 vor fi calculate functie de nivelul veniturilor brute ale lunii octombrie 2010. Ori, atunci institutiile centrale si descentralizate ale Guvernului au primit stimulentele si in baza de calcul vor intra veniturile lunii octombrie plus stimulentele pe trimestrul trei. „Mai mult, pina acum fondul de stimulente, conform Codului fiscal, din sumele recuperate de la bugetul de stat se constituia un fond de 15% si functie de activitate se stabileau stimulente pentru cei ce colectau sume, respectiv, Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii, Casele de Sanatate si chiar personalul din Primarii ce asigura colectarea taxelor si impozitelor locale. Un aspect e ca s-a majorat exagerat pentru un segment de functii bugetare salarizarea incepind cu ianuarie si este anormal, avind in vedere efortul sustinut din partea tuturor functionarilor publici, al doilea ca nu se mai constituie acea competitie de a se colecta si recupera cit mai multi bani. Se stabileste o stacheta care va fi salariul pe 2011. Apoi, la nivelul comunitatilor locale, judetene, efortul nu este distribuit, s-au stabilit niste praguri de salarizare sau de cheltuieli de personal care au fost impartite de Directiile Generale a Finantelor Publice, la nivel central lasindu-se posibilitatea ca fondurile sa fie nelimitate”, a precizat Martin, specificind ca stimulentele s-au platit pe trei luni odata in luna octombrie. Acestuia i se pare curios ca legea e aprobata pe 23 decembrie, dar luna de referinta este octombrie. „De aici se creeaza un dezechilibru major fiindca un om normal care isi face treaba cum trebuie o sa ia 5 milioane lei rest de plata, iar altul 80 milioane lei, un lucru anormal”, a mai adaugat Ioan Martin. La rindul sau, presedintele PNL Slobozia, Emilian Mihai este de parere ca demersul nu reprezinta altceva decit o smecherie la mijloc, exact ca pensiile nesimtite.

Obiectiv Calarasi – Stelian Fuia: "Cine are probleme cu Justiţia trebuie să meargă în Justiţie, nu să se ascundă după Parlament"

Scandalul generat de votul dat de Parlament prin care s-a respins solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive pentru deputatul PDL Dan Păsat, l-a făcut până şi pe preşedintele Traian Băsescu să se declare dezamăgit de modul în care democrat-liberalii au manageriat acest caz.

Deputatul PDL de Călăraşi Stelian Fuia spune că îl înţelege pe preşedinte, însă PDL nu se face vinovat decât de faptul că nu s-a mobilizat mai bine, astfel încât solicitarea DNA să fie aprobată. Fuia a explicat că nici un parlamentar al PDL nu a votat împotriva încuviinţării de arestare a deputatului Dan Păsat, însă solicitarea procurorilor n-a trecut de Parlament, din cauza votului dat de cei de la UDMR şi UNPR şi pe fondul lipsei de la vot a unor parlamentari democrat-liberali. Stelian Fuia spune că el a votat "pentru" şi că nu este de acord ca un deputat să se ascundă de Justiţie în spatele imunităţii parlamentare: "Eu mă simt cu conştiinţa împăcată pentru că am votat pentru arestarea preventivă. Eu cred că oricine are probleme cu Justiţia trebuie să meargă în Justiţie, ca să-şi rezolve problemele, nu să se ascundă după Parlament." Deputatul democrat-liberal crede că este greşit că un parlamentar să aibă imunitate pentru ceea ce face în afara Parlamentului, opinând că este necesară schimbarea legislaţiei astfel încât să fie reparată această anomalie: "Ar trebui ca la următoarele modificări legislative şi ale Constituţiei să dăm imunitate pentru ceea ce spunem, nu pentru ceea ce facem, pentru declaraţiile politice, nu pentru ce facem în viaţa privată sau pe stradă."

Stelian Fuia este de părere că prin votul său, prin care s-a declarat împotriva arestării, Parlamentul s-a erijat în instanţă de judecată, ceea ce este incorect şi nedemocratic, alte instituţii ale statului fiind abilitate să hotărască dacă Dan Păsat este vinovat sau nu. Deputatul Fuia admite că acum PDL are o problemă de imagine din această cauză şi-i pare rău, cu atât mai mult cu cât PDL hotărâse că cererea DNA trebuie să treacă de votul Parlamentului. Stelian Fuia s-a pronunţat şi într-o altă problemă spinoasă, cea a Spitalului din Budeşti, după ce cadrele medicale şi auxiliare au protestat împotriva închiderii acestuia. Fuia a explicat că este inacceptabil ca în 2011 să existe un spital fără apă caldă, în care încălzirea din saloanele bolnavilor se face cu soba pe lemne. Deputatul crede că datorită apropierii de Olteniţa şi Bucureşti, este mult mai bine ca la Budeşti să se înfiinţeze doar un Centru de permanenţă medicală unde să fie rezolvate urgenţele, după care pacienţii să fie transferaţi la spitale din Bucureşti ori Olteniţa. Cât despre comasarea Spitalului de Pneumoftiziologie (TBC) şi Spitalului de Psihiatrie cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, deputatul Fuia nu crede că este cea mai bună soluţie de eficientizare a activităţii.

Obiectiv Calarasi - Valentin Deculescu a trecut la PNL

Consilierul judeţean PSD, Alina Jipa, se gândeşte să treacă la PNL dacă va fi exclusă de social-democraţi.

Pentru că la începutul lunii ianuarie PSD Călăraşi a luat decizia de a exclude din partid un consilier judeţean şi un consilier local, dacă aceştia nu-şi vor da demisia din funcţiile administrative ocupate, iar cei doi consilieri nu au ajuns la un acord cu social-democraţii, aceştia au găsit mai multă înţelegere la liberali.

Consilierul local Valentin Deculescu s-a înscris începând cu data de 1 februarie în organizaţia municipală Călăraşi a Partidului Naţional Liberal. Împotriva consilierilor Valentin Deculescu şi Alina Jipa, Biroul Permanent al PSD Călăraşi a luat decizia de excludere din partid, dacă până la data de 1 februarie nu-şi dădeau demisia din funcţia de consilier local, respectiv consilier judeţean. Celor doi li s-a reproşat atitudinea "împotriva unităţii şi a eficienţei organizaţiei PSD Călăraşi". Consilierii PSD învinuiţi au respins acuzaţiile, dar au precizat şi că nu-şi vor da demisia din funcţiile de consilier. Ceea ce, după data de 1 februarie, l-a făcut pe secretarul executiv al PSD Călăraşi, Virgil Diaconu, să declare: "A intrat în vigoare decizia BPJ de excludere. Au avut timp să-şi dea demisia ca să rămână membri de partid PSD. N-au vrut să rămână membrivor fi excluşi din partid. Ce să fac?!" Celor doi li s-a dat, totuşi, un răgaz de 15 zile ca să conteste decizia. Valentin Deculescu n-a mai aşteptat şi s-a înscris în PNL. Preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, a declarat că liberalii nu i-au oferit nici o funcţie lui Valentin Deculescu, acesta fiind atras în PNL doar de dorinţa de a nu abandona cariera politică: "Şi-a manifestat dorinţa de a veni în echipa noastră şi atâta tot. El a spus că nu vrea să părăsească zona politică. De ce am fi spus nu?! Pentru că ne-a fost adversar politic? Nu-mi aduc aminte de Deculescu să fi aruncat cu noroi în noi, să fi spus cine ştie ce lucruri urâte." Filipescu n-a ascuns faptul că a avut discuţii şi cu Alina Jipa, care ar fi spus că dacă ar fi exclusă din PSD ar dori să se alăture PNL.

Liberalii călărăşeni au mai făcut o achiziţie importantă, cu câteva luni în urmă, tot de la PSD, echipei liberale alăturându-i-se Dana Traian, specialistă în comunicare - unul dintre strategii campaniei electorale a lui Mircea Geoană în judeţul Călăraşi.

De câteva zile, rândurile PNL Călăraşi s-au mai umflat şi cu un membru marcant al PDL, organizaţia locală Dragalina, fostul candidat la Primărie (care a pierdut alegerile la două voturi), Marian Dumbravu. Acesta şi-a dat demisia din PDL şi funcţia de consilier local începând cu data de 28 ianuarie, alegând acum să devină membru PNL. Liberalii spun că Dumbravu va fi candidatul lor în Dragalina, la alegerile din 2012. Liderul liberal Răducu Filipescu spune că se aşteaptă ca, pe viitor, să vină mai mulţi oameni dinspre PDL către partidul său.

Observator de Calarasi - Tinerii din USL, alături de inimile călărăşenilor

În ziua de luni, 14 februarie 2011, organizaţiile de tineret ale PSD Călăraşi şi PNL Călăraşi au desfăşurat acţiuni dedicate Zilei Îndrăgostiţilor. Chiar dacă de curând s-au unit pentru a lupta împotriva actualei puteri, cele două partide au acţionat separat. Cu toate acestea, am ales să le publicăm împreună, având în vedere că fac parte din Uniunea Social-Liberală. Pe de o parte, social-democraţii au oferit flori şi baloane tinerilor din municipiul Călăraşi. Reprezentanţii organizaţiei de tineret, îmbrăcaţi în roşu, au mers pe străzile oraşului şi au oferit tuturor cuplurilor de îndrăgostiţi mici atenţii în preajma liceelor. “Astfel a înţeles TSD Călăraşi să-şi ofere dragostea deoarece ea poate fi exprimată în multe moduri, iar modul pe care l-a ales a fost acela de a fi în rândul tinerilor şi de a petrece alături de ei. Fie că s-a dăruit o floare sau o mică atenţie, s-a dorit să se exprime nu numai în cuvinte ceea ce această organizaţie simte pentru tinerii din oraş şi judeţ”, s-a arătat în comunicatul transmis de PSD. Acţiunea a fost condusă de cei doi preşedinţi, de la municipiu Roxana Paţurcă şi de la judeţ Sergiu Manole. Sărbătoarea a continuat şi seara când aproximativ 100 de tineri membri de partid au continuat seria manifestărilor în discoteca No Limit din Cuza-Vodă. Întrucât s-au dovedit reuşite, acţiunile organizate de către Tineretul Social-Democrat urmează să fie permanentizate şi în lunile viitoare când se vor organiza multe alte evenimente de impact. Pe de altă parte, de Valentine’s Day, tinerii liberali au organizat pentru al patrulea an consecutiv căsătorii de o zi, în stradă, pentru îndrăgostiţi. Acţiunea a avut loc atât în municipiul Călăraşi, unde au avut loc 41 de căsătorii, dar şi la Grădiştea, unde au fost oficiate 17. Ceremoniile au avut loc în faţa sediului municipal al PNL din Călăraşi şi în faţa primăriei din Grădiştea, căsătoriile fiind oficiate de tineri “primari de o zi” ai TNL. În cadrul evenimentului, îndrăgostiţii care au ales să-şi unească destinele pentru o zi au primit certificate, inimioare şi bomboane de ciocolată. TNL Călăraşi va avea manifestări şi în data de 24 februarie a.c., de Dragobete, sărbătoarea iubirii specifică la români.

Observator de Calarasi - Organizaţia TNL Călăraşi, desemnată cea mai activă filială din ţară

La Palatul Parlamentului s-a desfăşurat sâmbătă, 12 februarie a.c, cea de-a VI-a ediţie a Galei premiilor Tineretului Naţional Liberal. În cadrul evenimentului au fost premiaţi cei mai merituoşi tineri liberali. Organizaţia Judeţeană a TNL Călăraşi a primit premiul "Cea mai activă filială TNL". Preşedintele TNL Călăraşi, Alin Drăgulin, ne-a declarat că până în momentul de faţă, la toate cele cinci gale organizate, la nivel naţional TNL Călăraşi a a avut două nominalizări. La cea de-a VI-a ediţie a Galei, TNL Călăraşi a fost nominalizat de trei ori şi a primit unul dintre cele mai importante premii. "Din punctul meu de vedere, am primit cel mai important premiu al galei. Aveam o presimţire care s-a adeverit sâmbătă seara. Cu toate acestea nu trebuia să primim un premiu pentru a ne determina să continuăm programele organizate în acest an", a precizat pentru Observator de Călăraşi, Alin Drăgulin. Organizatorii au stabilit ca reprezentantul seniorilor, cotat cu cea mai intensă activitate la nivel naţional, să acorde premiul "Cea mai activă filială TNL". Soarta a făcut ca anul acesta Răducu Flipescu, preşedintele PNL Călăraşi, să îi înmâneze acest premiu lui Alin Drăgulin, preşedintele TNL Călăraşi. Premiile din cadrul Galei au fost înmânate de figuri marcante ale Partidului Naţional Liberal, printre care Crin Antonescu, Călin Popescu-Tăriceanu, Varujan Vosganian, Ludovic Orban, Cristian Adomniţei, Renate Weber, Daniel Chiţoiu, Andrei Chiliman, Cristian Buşoi, Dinu Zamfirescu, Norica Nicolai, Cristian David. Atmosfera Galei Tinerilor Liberali a fost întreţinută de actorul Horaţiu Mălăele, care a susţinut un mic spectacol plin de umor.

Ziarul Ancheta Arges - Senatorul Mircea Andrei a fost declarat inamicul public nr. 1 al PSD

Două firme de detectivi particulari, tocmite în Kiseleff, monitorizează cu atenţie activitatea şefului PDL Argeş, Mircea Andrei fiind declarat de liderii PSD „inamicul public nr. 1” al pesediştilor. # Social-democraţii vor să ceară o comisie de control parlamentar care să ancheteze activitatea şefului SRI Argeş, Dan Buşcă, după ce presa centrală a preluat un material din „Ancheta”, referitor la o întâl¬nire dintre Mircea Andrei, şeful SRI, şeful Finanţelor Argeş şi şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor.

Ponta, astă-vară: „Filiala din Argeş este perla PSD”

Social-democraţii de la Centru şi din Argeş au pornit intifada împotriva senatorului democrat-liberal Mircea Andrei, asupra căruia au decis să trimi¬tă toate urgiile Egiptului plus două firme de detectivi particu¬lari. Conform unor surse PSD, sunt pesedişti care s-au jurat că vor face din distrugerea senatorului democrat-liberal un scop politic în sine. Motivul e destul de simplu, mai ales din punct de vedere psihologic. Rămaşi fără liderul puternic şi pe fondul acutizării luptei politice, aceştia au pornit în căutarea unui vinovat, identificat în persoana se¬na¬torului PDL. Asta, din pricină că, de mai bine de 10 ani, judeţul Argeş a fost considerat fieful social-democraţilor, fără ca cineva să atenteze la structura de monolit a PSD. Vara trecută, Victor Ponta declara la Piteşti că „filiala din Argeş este perla PSD” şi celelalte filiale ar trebui să urmeze miracolul argeşean. Liniştea mahărilor din şoseaua Kiseleff a fost asigurată de o organizaţie puternică, ce func¬ţio¬na milităreşte, cu precizia unui ceas elveţian, într-un judeţ puternic din punct de vedere economic. Însă apariţia lui Mircea Andrei a schimbat optica. Perceput de PSD ca un tu¬rist al politicii locale, Andrei s-a aşezat în capul mesei pe¬de¬lis¬te şi a dat ordin de reorganizare. Dar, dintr-o naivitate politică sau nepăsare dată de poziţia locului întâi, reacţia PSD a fost una de noncombat. Abia în momentul în care s-au trezit în poziţia de şah la rege, pesediştii au purces la luptă şi l-au identificat pe senatorul PDL ca fiind inamicul prin¬ci¬pal. În lupta dintre cele două partide, PSD-ul a pierdut - cel puţin deocamdată - startul.

Filaj şi comisie la senator

Faptul că pesediştii au decis să pună potera pe urmele lui Mircea Andrei demonstrează încă o dată că principala armă folosită în politică este intimidarea adversarului şi folosirea unor informaţii compromiţătoare despre celălalt. Majoritatea firmelor de detectivi particulari sunt dotate cu aparatură de urmărire de ultimă generaţie şi au drept angajaţi foşti lucrători ai serviciilor secrete sau foşti poliţisti care s-au îndeletnicit cu filajul pe plaiurile patriei. Mai mult de atât, liderii din Kiseleff ar vrea să o pună de-o comisie parlamentară pentru analizarea activităţii şefului SRI Argeş. În acest fel, PSD speră să-i dea o lovitură de imagine senatorului democrat-liberal care se bucură de o puternică susţinere la Centru.

Republicanul Prahova - Senatorul Iulian Bădescu cere oprirea modului ”partizan şi haotic” în care Volosevici conduce Ploieştiul

Senatorul PSD Iulian Bădescu, reprezentantul în Camera Superioară a Parlamentului al locuitorilor de pe Valea Slănicului, dar şi al celor din centrul şi nordul Ploieştiului, solicită aleşilor locali de la Ploieşti să se unească pentru a stopa modul ”partizan şi haotic” în care primarul Andrei Volosevici acţionează la nivelul administraţiei locale. Cererea parlamentarului social-democrat, care este, în acelaşi timp candidatul PSD la Primăria Ploieşti, este făcută în contextul în care tot mai mulţi cetăţeni se plâng de faptul că municipiul reşedinţă de judeţ este invadat de câinii fără stăpân care atacă în special copiii şi bătrânii. ”Sunt convins că la nivelul administraţiei municipale această situaţie este cunoscută. Constat însă, cu regret, faptul că primarul Andrei Volosevici are grijă mai degrabă de buzunarele domnului Prigoană şi ale PDL-ului, decât de siguranţa cetăţenilor”, a transmis Bădescu prin intermediul unui comunicat de presă. Subliniind, din nou, modul iresponsabil în care edilul democrat-liberal cheltuie banii din bugetul local, Iulian Bădescu le cere atât ploieştenilor, cât şi consilierilor locali ”să aibă o atitudine responsabilă şi să acţioneze unit, pentru a opri modul partizan şi haotic în care primarul Volosevici îşi exercită mandatul”. ”Primarul alocă sume nejustificat de mari pentru plata aşa-ziselor prestaţii ale ROSAL-ului sau construirea unor portaluri WEB fără eficienţă şi taie, fără nicio logică, fondurile destinate rezolvării problemei câinilor comunitari”, susţine candidatul PSD la Primăria Ploieşti.

Republicanul Prahova - Iulian Bădescu, susţinut de Ponta la Primăria Ploieşti

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, pentru Republicanul, că îl susţine pe senatorul Iulian Bădescu în cursa pentru câştigarea postului de primar al municipiului Ploieşti. Liderul social-democrat a precizat că Bădescu este deja preferat de ploieşteni, acesta situându-se, în toate sondajele de opinie, pe un loc fruntaş. De asemenea, şeful PSD a subliniat importanţa câştigării alegerilor în municipiul reşedinţă de judeţ şi în Prahova de către Uniunea Social-Liberală. Ponta a explicat, în cadrul Ligii Aleşilor Locali PSD Prahova, că, potrivit protocolului USL, PSD şi Alianţa de Centru-Dreapta vor avea candidaţi comuni la Consiliul Judeţean şi primăria Ploieştiului, dar şi că lista pentru aleşii judeţeni şi cei municipali va fi concepută în conformitate cu rezultatele sondajelor de opinie care vor fi făcute. Astfel, dacă PSD va avea 40 de procente, iar ACD- 20%, atunci primele două locuri de pe listă vor reveni social-democraţilor, al treilea va fi al celor de la ACD, iar următoarele două ale PSD.

Republicanul Prahova - Femeile liberale ale Ploieştiului şi-au ales conducerea

Organizaţia Femeilor Liberale PNL Ploieşti şi-a ales, în acest weekend, noua conducere, în prezenţa preşedintelui de onoare al partidului, Mircea Ionescu Quintus, a preşedintelui Organizaţiei judeţene de Femei a partidului, Graţiela Gavrilescu, şi a liderului Adrian Semcu. Singura candidată la funcţia de preşedinte a fost avocata Adriana Chiţu, care este membră în PNL din anul 2006.

”În PNL trebuie să existe organizaţii de femei puternice. Femeile ştiu să îşi facă datoria şi prezenţa lor este un mare câştig pentru partid”, le-a transmis Quintus celor 186 de delegate, adăugând că, în perioda în care s-a aflat la conducerea formaţiunii, s-au înfiinţat sute de organizaţii locale şi judeţene ale femeilor. De asemenea, acesta a precizat că liberalii păşesc fără grijă în USL, o construcţie care a luat naştere din dorinţa de salvare a ţării. ”E un act de legitimă apărare împotriva atacului totalitar din partea conducerii actuale a ţării care a reuşit să facă să se piardă orice speranţă”, a spus liderul de onoare al PNL.

Organizaţia Femeilor Liberale PNL Ploieşti are 250 de membre, 186 dintre acestea fiind prezente la Adunarea generală de alegeri care a avut loc, sâmbătă, la teatrul Toma Caragiu din municipiul reşedinţă de judeţ.

Prima organizaţie de femei liberale din ţară a fost înfiinţată la 1 noiembrie 1945 de către soţia preşedintelui de onoare al liberalilor, Viorica Quintus.

Republicanul Prahova - Liberalii şi conservatorii au semnat Pactul de neagresiune

Liberalii şi conservatorii prahoveni şi-au oficializat relaţia de… prietenie, aceştia semnând, în prezenţa preşedintelui PC, Daniel Constantin, Pactul de neagresiune şi de colaborare pe plan local al Alianţei de Centru-Dreapta (ACD). Astfel, cele două părţi semnatare s-au angajat să nu se atace reciproc şi să nu intre în polemici publice cu privire la o serie de decizii luate de colegi în domeniile în care aceştia activează.

Preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, a precizat că cele două formaţiuni politice vor concepe împreună un program destinat ploieştenilor şi prahovenilor care sunt nemulţumiţi ''de acest Guvern incompetent care încă conduce România… pentru foarte puţin timp, sperăm”. ''Avem de gând să facem un program al tuturor prahovenilor, fără culoare politică. Nu vom face ceea ce fac cei de la guvernare'', a declarat Semcu, condamnând faptul că, acum, cei din PD-L au prioritate atunci când se împart banii.

În ceea ce priveşte candidatul pentru postul de primar al municipiului Ploieşti, preşedintele PC Prahova, Laurenţiu Rebega, a anunţat că ACD îl va susţine pe liberalul Adrian Semcu. ''Ploieştenii au nevoie de un program liberal, mai ales pentru clasa de mijloc, pentru a aduce cât mai mulţi investitori, pentru a crea locuri de muncă. Ploieştenii trebuie să ştie că se poate trăi în România şi în alt fel, nu în această teroare care se practică acum'', a afirmat preşedintele organizaţiei judeţene a PNL. Totuşi, având în vedere faptul că PSD şi ACD şi-au dat mâna formând Uniunea Social-Liberală, candidatul acestei construcţii politice pentru şefia municipiului reşedinţă de judeţ va fi cel care se plasează cel mai bine în sondaje. Aspiranţii la postul de primar au fost deja anunţaţi, astfel că ”bătălia procentelor” se va da între senatorul social-democrat Iulian Bădescu şi penelistul Adrian Semcu.

Ziarul Ialomita - Deputatul Marian Neacşu la doi ani de mandat

Probleme culese în teritoriu care au generat interpelări

Am cerut intervenţia miniştrilor în soluţionarea unor probleme sau situaţii, formulând 59 de interpelări, care au privit:

– Strategia de reabilitare a infrastructurii rutiere la nivelul judeţelor – promisiunile Ministrului Transporturilor privind reabilitarea reţelei de drumuri judeţene.

– Stadiul proceselor de asociere a fermierilor şi procesatorilor din România.

– Sprijinirea agriculturii şi industriei alimentare – privind reluarea unor scheme de ajutor de stat pentru prelucrarea unor produse agricole.

– Necesitatea de reabilitare a drumului DN 21 pe segmentul Slobozia-Bărăganu – starea dezastruoasă a acestui drum foarte important a condus la multe accidente şi chiar la decesul unor persoane.

– Necesitatea intervenţiei statului român pentru respectarea drepturilor cetăţenilor noştri în statele membre ale Uniunii Europene – am cerut intervenţia Ministrului de Externe în protejarea drepturilor cetăţenilor români .

– Cazarea elevilor din mediul rural care studiază în alte localităţi decât cea de domiciliu – am sesizat Ministrul Educaţiei cu privire la faptul că, în fiecare an, subvenţiile pentru elevii din mediul rural care locuiesc în internatele şcolare se aprobă tocmai la sfârşitul lunii octombrie, iar elevii trebuie să facă naveta, acumulând absenţe la ore.

– Corelarea nivelului stimulentelor acordate personalului ANAF cu nivelul colectării veniturilor – cu privire la faptul – ciudat – că stimulentele care se acordă în sistem au crescut, chiar în situaţia de criză actuală.

– Plăţile restante pentru suprafaţă aferente anului 2007, care blochează activitatea fermierilor – sesizarea unor fermieri privind unele plăţi suspendate pe motive care nu li se pot imputa.

– Lămurirea cadrului legal al iniţiativelor consiliilor locale de instalare a dispozitivelor radar – am solicitat explicaţii privind gradul de implicare a statului în unele asocieri dubioase cu organisme private, prin încălcarea normelor privind bugetele locale.

– Modul de acordare a despăgubirilor şi compensaţiilor cetăţenilor români pentru bunurile proprietate a acestora (Basarabia, Bucovina, Cadrilater) – un grup de cetăţeni din Slobozia a invocat lentoarea cu care statul acordă despăgubirile şi au dorit să cer explicaţii Ministrului Finanţelor privind activitatea ANRP.

– Stadiul de rezolvare a dosarului unei persoane din municipiul Slobozia depus la ANRP – Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

– Reglementarea unei noi scheme de ajutor de stat pentru “Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii pentru procesarea produselor agricole şi forestiere în vederea obţinerii de produse neagricole”.

– Aplicarea neunitară şi selectivă la nivelul judeţelor a Legii 218/2009, de către Autoritatea Rutieră Română, în lipsa unui Ordin al Ministerului privind normele de aplicare a legii menţionate – interpelare care a pornit de la sesizarea instructorilor auto independenţi din Ialomiţa.

– Taxa radio-TV – sesizarea unor întreprinzători din Slobozia privind modul discriminatoriu de aplicare a taxei în cazul persoanelor juridice.

– Modul de aplicare a scutirii de impozit pe teren pentru veteranii de război – interpelare declanşată de sesizarea unui veteran privind interpretarea diferită a legilor de la o localitate la alta.

– Necesitatea anulării unor măsuri administrative adoptate în condiţii ilegale (5 interpelări).

– Măsurile MAI pentru acoperirea lipsei de cadre de poliţie în mediul rural din județul Ialomița.

– Modul de sprijinire de către stat a agriculturii şi industriei prelucrătoare de produse agricole în anul 2010.

– Salvarea societăţii Urban SA Slobozia şi declanşarea unei anchete la Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa pentru diminuarea imixtiunilor politice în activitatea instituţiei.

– Abuzurile Autorităţii Rutiere Române şi despăgubirea instructorilor de conducere auto autorizaţi care au fost împiedicaţi să lucreze în perioada iunie-noiembrie 2009 de către ARR în unele judeţe.

– Asigurarea necesarului de medici pentru spitalele din județul Ialomița.

– Lucrările de reabilitare a Şcolii de arte şi meserii din comuna Săveni, jud. Ialomiţa sistate de la 1 noiembrie 2009 din lipsă de fonduri.

– Excluderea unor categorii de familii tinere de la accesarea Programului „Prima Casă”.

– Strategia Guvernului de sprijinire a întreprinderilor şi de diminuare a şomajului.

– Tergiversarea îndeplinirii atribuţiilor de către Ministerul Justiţiei şi de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

– Intenţiile ministerului de desfiinţare a Gărzii Financiare, în contextul “luptei dure contra evaziunii fiscale”. Stadiul concedierilor colective efectuate de către Guvernul României, potrivit OUG nr.9/2010.

– Demiterea politică a directorului filialei Romsilva Ialomiţa.

– Refuzul aplicării legii de către Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor “România-Film”.

– Modalitatea de alocare a fondurilor pentru şcoli prin HG 1033/2010.

– Acţiunile sindicale din învățământ desfăşurate în jud. Ialomiţa în cursul lunii octombrie.

– Aplicarea criteriilor de prioritizare ale Programului guvernamental “Reabilitare şi modernizare – 10000 km drumuri de interes judeţean şi drumuri de interes local”.

0 Presiunile reprezentaţilor Autorităţii Rutiere Române – filiala Ialomiţa asupra unor transportatori pentru împiedicarea acţiunilor de protest sindicale.

Eforturi și diligențe pentru obținerea de fonduri pentru CJAS Ialomița și Spitalul Județean Slobozia.

– Discuții și intervenții la Președintele C.N.A.S. referitor la impasul finanțării medicamentelor și obținerea de fonduri suplimentare pentru sistemul medical din Ialomița.

Am sprijinit unii primari la redactarea unor proiecte pentru solicitarea de fonduri nerambursabile din străinătate (Sudiţi şi Gheorghe Lazăr, pentru fonduri de la Guvernul Japoniei).

Am sprijinit Primăria Slobozia la organizarea unei excursii pentru copiii defavorizaţi din cartierul Bora la Bucureşti, cu care m-am şi întâlnit la Palatul Parlamentului.

Am solicitat sprijinul Ministrului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Theodor Palelologu, pentru restaurarea bisericii monument istoric de la Bora (cartier din Slobozia), printr-o scrisoare semnată în comun cu dl. senator Tudor Panţuru (Colegiul 1 Senat) și adresată Ministrului.

Am urmărit problema fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru Spitalele din Urziceni şi Feteşti.

Am participat la unele Şedinţe ale Consiliului Judeţean Ialomiţa, precum şi la şedinţe ale Consiliului Local Slobozia, atunci când programul de lucru de la Camera Deputaţilor mi-a permis.

Am propus şi promovat compensarea deficitului de medici în Ialomiţa prin angajarea de cadre medicale din Republica Moldova.

Am promovat cooperarea economică şi proiecte de investiţii străine în Ialomiţa şi Slobozia.

Am iniţiat alături de alţi colegi, o Propunere legislativă privind stimularea construcţiei de locuinţe sociale, care se află acum la Senat.

Am urmărit să colaborez cu colegii deputaţi şi senatori din Ialomiţa pentru soluţionarea unor probleme majore ale judeţului.

Implicare civică

– Am sponsorizat unele iniţiative locale, care am socotit că este necesar să fie sprijinite.

– Am organizat, împreună cu Primăria Slobozia, o excursie pentru un grup de copii defavorizaţi din municipiul Slobozia care au avut astfel ocazia să viziteze capitala României şi Palatul Parlamentului.

– Am sprijinit primarii comunelor care solicitau fonduri nerambursabile din străinătate.

– Din multitudinea de probleme care mi-au fost supuse atenţiei, am selectat pe acelea în care am considerat că pot să am şi că trebuie să am un cuvânt de spus.

Giurgiuveanul - Un giurgiuvean posibil prim-ministru al României?

Trei dintre favoriţii lui Traian Băsescu pentru funcţia de premier şi dintre aceştia unul este giurgiuvean la origini. Aceştia sunt Cristian Popa (47 de ani), Mugur Isărescu (62 de ani) şi cel cu cele mai mari şanse ar putea fi giurgiuveanul Mihai Tănăsescu (55 de ani).

Aşadar, viitorul Guvern ar putea fi condus de Mihai Tănăsescu, reprezentant al României la Fondul Monetar Internaţional şi adept fidel al politicilor FMI, scrie inpolitics. O astfel de numire, susţin jurnaliştii, ar simboliza însă o capitulare a Guvernului României în faţa organismelor financiare internaţionale, văzute ca singurele în stare să scoată ţara din criză.

Potrivit cotidianului Libertatea, la un moment dat, în timpul discuţiilor în care se decidea soarta sa, premierul Emil Boc ar fi vrut, spun sursele citate mai sus, să părăsească sala pentru ca pedeliştii prezenţi să nu se simtă incomodaţi de prezenţa sa. “Stai, domn’e, aici, suntem suficient de bărbaţi să ne spunem adevărul în faţă”, i-ar fi răspuns vicepreşedintele PDL Florin Popescu, liderul filialei din Dâmboviţa. Numele cele mai des vehiculate ca posibili înlocuitori ai lui Boc sunt finanţiştii Mugur Isărescu (62 de ani), guvernatorul BNR, Mihai Tănăsescu (55 de ani), reprezentantul României la FMI, şi Cristian Popa (47 de ani), viceguvernator al BNR.

Situaţia economică şi socială a României are efecte directe şi asupra poziţiei lui Emil Boc în PD-L. În presă au apărut mai multe informaţii potrivit cărora Emil Boc a fost criticat de mai mulţi lideri democrat-liberal, printre care Sorin Frunzăverde, Vasile Blaga, Cristian Boureanu şi Costică Canacheu, pentru modul în care conduce partidul.

Pe de altă parte, PD-L şi-a amânat Congresul programat în vară tocmai pentru a nu concide cu momentul de vârf al protestelor. Prin legea partidelor, PDL este obligat însă să organizeze Congresul anul acesta şi nu anul viitor aşa cum se vehiculează.

Pentru cei care cunosc mai puţine despre Mihai Tănăsescu, mama demnitarului, Nicoleta - Maria, alintată Nina, a fost fiica unuia dintre cei mai mari petrolişti din Giurgiu. Niculae P Anastasiu, căci despre el este vorba a fost membru al PNL Giurgiu şi a deţinut funcţia de de ajutor de primar al oraşului Giurgiu în perioada 1934-1937. Familia Anastasiu a fost posesoarea multor proprietăţi mobile şi imobile din Giurgiu. Chiar şi locul pe care este amplasat astăzi Parcul Mihai Viteazu din Giurgiu a aparţinut celebrului petrolist iar el a fost donat municipalităţii de urmaşii săi.

Mai multe amănunte despre bunicul lui Mihai Tănăsescu într-una din ediţiile noastre viitoare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB