Moldova 14 februarie

|

Buna Ziua Iasi - Tinerii liberali ieseni, printre cei mai buni din tara

Informatia de Pascani - Dragos Ionescu, noul presedinte al TSD Pascani

Informatia de Pascani - Transformarea spitalelor in azile de batrani si colaborarea PSD-PNL-PC la nivel national si local

Ceahlaul Neamt - La iniţiativa lui Culiţă Tărîţă, s-a lansat proiectul primei societăţi care vrea să salveze satul românesc

Gura Targului Neamt - Anunțuri de candidaturi din partea PDL în Neamț

Ziarul de Roman - Liberalii romașcani susțin dotarea Spitalului

Desteptarea Bacau - „Maritat” de Crin cu „umbrele” de la alegerile locale din 2008

Desteptarea Bacau - Pedelistii au promis ca vor moderniza 400 km de drumuri in judetul Bacau

Ziarul de Bacau - Unda verde pentru finantarile nerambursabile de la Primaria Bacau

Ziarul de Bacau - Comisie de expropriere pentru strapungerea 9 Mai

Ziarul de Bacau - Parlamentarii de Bacau au “muscat-o” de la Romania Libera

Actiunea Galati - Apaterm preia prin santaj asociatii de proprietari

Monitorul de Galati – Vizitele lui Dubarca la PDL par sa ii lase reci pe aliati.

Monitorul de Galati – Cearta la PSD privind cabinetele medicilor de familie din judet

Monitorul de Galati – PDL contra bugetului municipalitatii

Viata Libera Galati - Aici sunt banii gălăţenilor. Un buget de 132 de milioane de euro

Viata Libera Galati - Drumul Galaţi-Brăila, o promisiune expresă despre autostrada invizibilă

Viata Libera Galati - Victor Dobre este optimist. Naşul alianţelor

Viata Libera Galati - Părerea unui medic „Comasarea”


Buna Ziua Iasi - Tinerii liberali ieseni, printre cei mai buni din tara

Organizatia de tineret a PNL Iasi s-a numarat printre castigatorii celei de-a sasea editie a Galelor Tineretului National Liberal. Tinerii liberali ieseni au fost premiati pentru cel mai bun eveniment cultural, insa au fost nominalizati si la alte categorii. La gala care s-a desfasurat la Palatul Parlamentului au participat aproximativ 1.500 tineri liberali din intreaga tara.

Informatia de Pascani - Dragos Ionescu, noul presedinte al TSD Pascani

Organizatia de tineret din cadrul PSD Pascani are un nou presedinte. Este vorba despre Drogos Ionescu in varsta de 35 de ani, director tehnic la societatea Aprodex SRL Pascani.

Este casatorit si are un copil. Numirea lui in funcite a fost facuta in acesta seara, vineri 11 februarie a.c., in urma demisiei lui Iulian Moraru, fostul presedinte al TSD Pascani. "Am fost desemnat sa asigur interimatul la conducerea organizatiei pana ce vor fi organizate alegeri, cel tarziu in doua luni de zile. Proiectele imediate pe care le am in vedere sunt organziarea unei seri distractive de Valentine s Day. De asemenea ne vom mobilize asa incat in perioada 1-8 martie sa daruim flori doamnelor si domnisoarelor din Pascani" a spus pentru Orizontul noul presedinte al tinerilor social-democrati din Pascani.

Informatia de Pascani - Transformarea spitalelor in azile de batrani si colaborarea PSD-PNL-PC la nivel national si local

A doua intrunire din acest an a Ligii Alesilor Locali ai PNL pe judetul Iasi a avut loc in comuna Deleni, vineri 4 februarie. La intrunire au fost prezenti peste 15 primari PNL din judet, ...

... primarii oraselor Targu Frumos si Podul Iloaiei, al municipiului Pascani, consilieri judeteni ai PNL precum si deputatii Cristian Adomnitei si Relu Fenechiu. In cadrul intrunirii condusa de presedintele PNL pe judetul Iasi, deputatul Relu Fenchiu s-a discutat despre Uniunea Social Liberala (pactul de colaborare dintre PSD-PNL-PC), masurile aubuzive ale sistemului Basescu-Boc, precum si situatia incerta a mai multor spitale orasenesti ce ar urma a fi desfiintate si transformate in azile de batrani sau centre sociale. Participantii prezenti la intrunire au aflat detaliile colaborarii cu Partidul Social Democrat la nivel national si local.

Cel mai probabil Uniunea Social Liberala va avea candidate comuni la presedentiile Consiliilor Judetene, la municipiile resedinta de judet si vor sustine candidati comuni pentru Parlamentul Romaniei. “Guvernul Boc acuza guvernarea Tariceanu si in special pe domnul ministru al Invatamantului Cristian Adomnitei pentru proiectele sale incepute si finalizate privind constructia si reabilitatea de unitati scolare. Acestia critica activitatea domnului ministru spunand ca acesta nu ar fi trebuit sa realizeze atatea investitii in invatamanul romanesc.” a criticat vehement presedintele PNL pe judetul Iasi, deputatul Fenechiu atitudinea liderilor democrat liberali ce au jefuit tara.

Un alt subiect atins de liberali a fost cel al cresterii TVA-ului de la 19 la 24% si a mentinerii impozitului forfetar. Masurile guvernului Boc au avut ca repercursiune inchiderea unui numar foarte mare de firme mici si mijlocii carora li s-a impus alaturi de marirea TVA si plata impozitului forfetar. Cea mai recenta masura a guvernului Boc este presiunea Ministerului Sanatatii de a inchide peste 153 de unitati sanitare din intreaga tara si transformare a acestora in centre sociale si azile de batrani. Situatia abuziva a Ministerului Sanatatii a fost criticata vehement de insusi primarul liberal al orasului Targu Frumos Gheorghe Tataru care a adus in discutie masura inchiderii spitalului orasenesc din Targu Frumos.

Daca ar fi aplicata aceasta masura peste 200 de cadre medicale si-ar pierde locul de munca, neavand un alt loc de munca unde sa fie reangajati. Distanta de 40 de km fata de municipiul Iasi constituie un argument solid pentru faptul ca bolnavii nu ar trebui sa se deplaseze la Iasi pentru a fi tratati si ingrijiti, doar operatiile chirurgicale dificile fiind efectuate ca si pana acum la spitalele specializate din municipiul Iasi. “Populatia numeroasa a orasului Targu Frumos si a zonelor arondate doreste mentinerea spitalului orasenesc din localitate. Nu voi permite inchiderea acestei unitati sanitare si voi contracara masura Ministerului Sanatatii aducand dovezi solide care justifica mentinerea in activitate a unitatii spitalicesti din localitatea noastra” a declarat primarul PNL al orasului Targu Frumos, Gheogrhe Tataru.

Intrunirile Ligii Alesilor Locali ai PNL se desfasoara lunar, prima avand loc in luna decembrie 2010 la Letcani, cea de-a doua tinandu-se la Dumesti, a treia la Deleni si cel ma probabil urmatoarea va avea loc la Tomesti. “Intrunirile lunare ale LAL PNL in judetul Iasi sunt benefice pentru toti participantii. Intrucat la sedinta participa alesii Partidului National Liberal in Parlamentul Romaniei, consilieri judeteni si primarii localitatilor se poate realiza o colaborare stransa intre primarii localitatilor, consilierii judeteni si parlamentarii PNL. In cadrul intrunirilor primarii ne prezinta problemele care le intampina la nivel local, iar noi facem demersuri la Consiliul Judetean si in Parlamentul Romaniei pentru acordarea sprijinului financiar necesar dezvoltarii localitatilor din judetul Iasi.” a declarat Consilierul Judetean Petru Dascalu.

Ceahlaul Neamt - La iniţiativa lui Culiţă Tărîţă, s-a lansat proiectul primei societăţi care vrea să salveze satul românesc

"Salvaţi satul Românesc!" este scopul pentru care, la sfîrşitul săptămînii trecute, deputatul nemţean Culiţă Tărîţă a iniţiat o întîlnire a elitelor româneşti în sfera agriculturii şi silviculturii, şi numai. "Începînd de joi seara, continuînd vineri şi sîmbătă, am avut, în staţiunea Durău, o primă întîlnire cu vîrfurile Academiei Române şi Academiei de Ştiinţe Agricole din România, în care am pus bazele "Societăţii Agricultorilor şi Silvicultorilor din România", a spus deputatul nemţean.

La consfătuire au participat academicienii Cristian Hera, Ion Păun, Valeriu Cotea, secretarul general al Academiei Ştiinţe Agricole prof. univ. Marian Ianculescu, prof. univ. Petru Magazin, deputatul Gheorghe Antochi de la Bacău, deputatul Filip Georgescu - fost director general al Regiei Naţionale a Pădurilor, Lucian Buzdugan- directorul uneia dintre cele mai mari exploataţii agricole ale Europei - Insula Mare a Brăilei, prof. Univ. Marian Enache, prof univ Murgescu, alţi specialişti şi profesionişti din agricultură.

"Scopul primei întîlniri de acest gen a fost să punem bazele unei societăţi naţionale fără caracter politic, "Societatea Agricultorilor şi Silvicultorilor din România", care îşi propune o intreprindă o activitate pe tot spectrul rural, nu numai agricol, ci şi social, economic; o activitate care să mobilizeze toţi factorii decizionali din mediul rural, şcoală, biserică şi administraţie. În acest scop, am contactat cîteva feţe bisericeşti de prin rang din România, ca să contribuim la salvarea satului românesc. Dacă mergem aşa, în maximul 20-30 de ani vom auzi în România de uşoare urme de sat".

Societatea ale cărei baze s-au pus la Durău, va fi condusă de un Senat al seniorilor " a spus deputatul Tărîţă. Vor fi 11 preşedinţi onorifici - un fel de sfat al bătrînilor- , care vor trasa direcţiile, ideile principale; va urma un Colegiu Director format din oameni din Executiv, pentru că este de alergat; un secretariat general, cu vicepreşedinţi pe toate zonele, cu coordonatori de zonă, cu oameni plătiţi; toţi membrii vor plăti cotizaţiile la această societate, iar membri vor fi şi persoane fizice şi persoane juridice, care să contribuie să finanţeze această societate, pentru că, fără fonduri nu te poţi deplasa. Este o asociaţie non profit", a precizat deputatul.

Gura Targului Neamt - Anunțuri de candidaturi din partea PDL în Neamț

În ultimele zile au început să se contureze numele candidaților la alegerile locale și parlamentare, de anul viitor, din partea Partidului Democrat Liberal. Primul nume anunțat este cel al lui Vlad Maroci. Acesta își dorește să candideze în Colegiul cu nr.8. , cel din Valea Muntelui. Întrebat despre această candidatură, cel care se ocupă de această zonă, vicepreședintele CJ, Mircea Pintilie a declarat că nu are comenta despre această candidatură. Deși mirat despre revenirea în politică a lui Vlad Marcoci (acesta declarase că se va retrage din viața politică pe o perioadă mai mare de timp, din motive personale), este de acord cu această candidatură. Mai mult decât atât, a reiterat poziția partidului, stabilită în BPJ, și anume că se vor efectua la momentul potrivit sondaje de opinie, pentru a se evalua șansele fiecărui doritor la viitoarele alegeri.

În cazul Consiliului Județean, deputatul Marius Rogin în colegiul din care face parte și orașul Tîrgu Neamț și-a afirmat dorința de a candita. Dânsul a declarat că este o dorință mai veche a sa (de acum 4 ani) de a conduce această instituție. Cum există posibilitatea ca și Vasile Pruteanu să mai vrea un nou mandat la șefia Consiliului Județean, Marius Rogin a declarat că este convins că partidul va găsi soluția cea mai bună.

Ziarul de Roman - Liberalii romașcani susțin dotarea Spitalului

În urma demersurilor făcute de un grup de patru membri ai Organizației Roman a Partidului Național Liberal, Consiliul Județean (CJ) Neamț a aprobat Acordul de asociere dintre Județul Neamț și Spitalul Municipal de Urgență Roman și a alocat suma de 170 de mii de lei acestei din urmă instituții, în vederea achiziționării a două aparate de intubat-ventilație și respirație, indispensabile pentru susținerea funcțiilor vitale ale pacienților cu insuficiență respiratorie de diverse cauze.

Avocatul George Lazăr, consilier local și membru al Consiliului de Administrație (CA) al Spitalului Municipal de Urgență Roman, a consemnat în cadrul raportului CA din data de 6 ianuarie 2011 problema achiziționării în mod imperios necesar a celor două aparate de ventilație.

În continuarea acestui demers, grupul de consilieri județeni liberali format din Dumitru Acatrinei, Neculai Stan și Dionisie Dumitrașcu a formulat expunerea de motive și a inițiat proiectul de hotărîre privind aprobarea asocierii dintre Județul Neamț și Spitalul Municipal de Urgență Roman și acordarea unui sprijin financiar în vederea achiziționării celor două aparate de ventilație pentru dotarea Centrului de Primire Urgențe și a Secției ATI. Grupul de consilieri județeni liberali a precizat faptul că, datorită lipsei acestor aparate, au fost situații de intervenții chirurgicale care nu s-au efectuat, pacienții fiind transferați la spitale din alte județe cu dotări corespunzătoare unor astfel de intervenții.

"Ținînd cont de numărul mare de pacienți internați din zona rurală arondată și nearondată (localitatea Roman se află la granița județului), inclusiv persoane aflate în tranzit, persoane cu politraumatisme, ca urmare a accidentelor rutiere de pe DN2 - E85, apreciem că este necesară acordarea acestui sprijin financiar", se menționează în expunerea de motive. De asemenea, se propune ca suma de 170 de mii de lei să fie alocată în două tranșe egale - în semestrul I și, respectiv, semestrul II al anului 2011.

Suma de bani ce reprezintă contribuția CJ Neamț va fi inclusă în bugetul anului în curs, iar Spitalul Municipal de Urgență Roman va avea obligația de a prezenta documente din care să rezulte modul de cheltuire a acesteia. Grupul liberalilor romașcani consideră că achiziționarea celor două aparate de intubat-ventilație și respirație vine în sprijinul pacienților Spitalului Municipal de Urgență Roman și contribuie substanțial la creșterea în valoare a actului medical în această unitate spitalicească.

Desteptarea Bacau - „Maritat” de Crin cu „umbrele” de la alegerile locale din 2008

PNL i-a pus botnita lui Stavarache. Primarul nu va mai da declaratii anti-Hrebenciuc si va face alianta cu PSD in Bacau

Seful PNL Bacau a fost luat la rost de liderii partidului pentru declaratiile anti-Hrebenciuc si anti-PSD facute saptamâna trecuta. Crin Antonescu, presedintele PNL, a decretat ca Stavarache nu va mai avea iesiri publice care sa contravina protocolului de functionare a Uniunii Social-Liberale (USL). Primarul bacauan este determinat de actuala conjunctura politica sa devina aliatul de incredere al „umbrelor” pe care le infiera in campania pentru alegerile locale din 2008.

Liderii centrali ai PNL i-au pus botnita lui Stavarache, dupa declaratiile anti-pesediste facute de acesta saptamâna trecuta, pe fondul parafarii, la nivel central, a protocolului de functionare a USL. Primarul s-a deplasat joi la Bucuresti, unde a dat explicatii conducerii partidului pentru atacurile la adresa deputatului Viorel Hrebenciuc, pe care-l acuza ca patroneaza o mafie personala in Bacau. Crin Antonescu, presedintele PNL, l-a avertizat pe Stavarache, declarând ca acesta „nu va mai face nicio declaratie care sa incalce protocolul aliantei, care interzice conflictele publice intre membrii partidelor si atacurile intre partenerii aliantei”. Surse apropiate PNL Bacau au confirmat pentru cotidianul Desteptarea ca liderii centrali ai partidului i-au lasat de inteles edilului bacauan ca nu are de ales si ca USL va functiona cu sau fara prezenta sa in sânul Uniunii. Aceleasi surse au mai precizat ca Stavarache ar fi obtinut o concesie din partea partidului si, pe moment, nu va oferi PSD-ului functia de viceprimar al Bacaului, asa cum si-ar dori sefii municipalei social-democrate.

„Doar n-o sa ne impiedicam de-un ciot”

In urma cu o saptamâna Stavarache l-a atacat pe Hrebenciuc, declarând ca in judetul Bacau PNL nu va face „uniune” cu PSD si ca seful social-democratilor bacauani ar „patrona” o mafie locala. „Nu voi preda Bacaul mafiei lui Hrebenciuc”, afirma Stavarache, care a mai declarat ca nu va accepta ca „acolitii lui Hrebenciuc sa ajunga pe liste cu noi (n.r. – liberalii)”. Replica lui Hrebenciuc nu s-a lasat asteptata, deputatul pesedist afirmând intr-un dialog cu cititorii HotNews ca „alianta va functiona pentru ca este mai presus de vointa domnului Stavarache sau a mea”. Surse apropiate PSD Bacau au declarat pentru cotidianul Desteptarea ca alianta va merge inainte. „Doar n-o sa ne impiedicam de-un ciot”, a decretat un apropiat al lui Hrebenciuc, lasând de inteles ca, in ecuatia constituirii USL in judetul Bacau, opozitia de fatada a lui Stavarache este nesemnificativa.

Mitul luptatorului anti-PSD a cazut

In municipiul Bacau, alianta dintre PSD si PNL va consemna decesul mitului „umbrelor”, prezent pe panourile electorale ale primarului Stavarache la alegerile locale din 2008. Conjunctura politica il determina pe edil sa devina aliatul de nadejde al PSD-ului si al lui Hrebenciuc, politician pe care l-a atacat sistematic in campaniile derulate acum 3 ani. De aproximativ un an de zile, Stavarache a incheiat o alianta administrativa cu seful Consiliului Judetean, Dragos Benea (PSD) - o alta „umbra” prezenta, in 2008, pe panourile electorale ale primarului. „La nivel local sunt adeptul unei relatii explicite cu PNL. Eu zic ca nu e nici rusinoasa si nici dezavantajoasa pentru noi”, declara Benea in decembrie 2010. Mariajul lui Stavarache cu politicienii social-democrati pe care i-a denigrat in ultimii ani este total, daca luam in considerare faptul ca Benea – de pilda - este vicepresedintele PSD Bacau, organizatie condusa de Hrebenciuc. Acesta din urma declara, de altfel, pentru HotNews ca Stavarache va fi candidatul USL la Primaria Bacau. „Domnul Stavarache va fi candidatul Uniunii la primaria municipiului Bacau, lucru cu care sunt de acord”, afirma seful PSD Bacau.

Izolat politic

Perspectivele politice ale edilului devin tot mai incerte, desi alianta cu PSD ar trebui sa-i ofere, in teorie, certitudinea ca pleaca cu prima sansa la localele din 2012. Este evident ca pe fondul intelegerii cu pesedistii, Stavarache este privat de folosirea in scopuri electorale a miturilor negative tesute in jurul PSD Bacau, asa cum a facut-o in 2004 si 2008, de exemplu. Daca i-ar ataca pe social-democrati, primarul ar incalca protocolul USL, fapt penalizat deja de Crin Antonescu. Alianta i-ar aduce insa prejudicii de imagine chiar lui Stavarache, care in mai multe campanii electorale a „subtilizat” voturile bacauanilor prezentând PSD-ul drept o banda de „mafioti”, deci un risc iminent la adresa orasului sau a judetului, iar pe sine drept un luptator impotriva „ciumei rosii”. Acesta este motivatia declaratiilor anti-Hrebenciuc si anti-PSD facute de primar in urma cu o saptamâna, in timp ce la Bucuresti Antonescu si Ponta iscaleau protocolul USL. Optiunile lui Stavarache ramân reduse, chiar daca penelistii privesc cu relativ optimism perioada urmatoare. Social-democratii iau in calcul o posibila evadare din PNL a edilului cu directia PDL, principalul indiciu in acest sens fiind ca Stavarache a pregatit un proiect de sala polivalenta ca e – se pare – urmeaza a primi finantare de la Ministerul Dezvoltarii, condus de Elena Udrea. La PDL, insa, locurile suntocupate. „Este exclus asa ceva. Are si acest partid mândria lui”, a declarat senatorul Gabriel Berca, seful PDL Bacau. In PNL se mai vorbeste inclusiv despre optiunea unei candidaturi independente a lui Stavarache la primarie, motivata in principal de riscul asocierii cu PSD. De asemenea, n-ar fi exclus ca Stavarache sa aleaga, in cele din urma, sa nu mai candideze la functia de primar, lasând culoar liber pentru un alt candidat desemnat de PNL.

„Domnul Stavarache va fi candidatul Uniunii Social-Liberale la Primaria municipiului Bacau, lucru cu care sunt de acord.”

Viorel Hrebenciuc, presedintele PSD Bacau

Desteptarea Bacau - Pedelistii au promis ca vor moderniza 400 km de drumuri in judetul Bacau

71 de milioane de euro pentru drumuri judetene si comunale

294 de kilometri de drumuri comunale, respectiv 128 de drumuri judetene urmeaza a fi modernizate - in judetul Bacau - in cadrul programului guvernamental "10.000 de kilometri de drumuri". Valoarea programului se ridica la aproximativ 2 miliarde euro, suma din care judetului Bacau vor reveni 71 de milioane de euro.

Programul "10.000 de kilometri de drumuri" va fi derulat prin Compania Nationala de Investitii (CNI), aflata in subordinea Ministerului Dezvoltarii condus de Elena Udrea. Potrivit democrat-liberalilor, suma medie primita de fiecare judet se ridica la 50 de milioane de euro, insa pentru judetul Bacau pedelistii sustin ca au reusit sa atraga 71 de milioane de euro. "Este cel mai mare proiect de modernizare a drumurilor din judet de dupa 1990. Pentru judetul Bacau sunt in curs de aprobare 294 de kilometri de drumuri comunale si 128 de kilometri de drumuri judetene. Investitiile totale se ridica la 71 de milioane de euro", a anuntat - intr-o conferinta de presa - prim-vicepresedintele PDL Bacau, Adrian Iordache. Acesta a dezvaluit ca o parte din drumurile ce urmeaza a fi modernizate au fost propunerea presedintelui Consiliului Judetean, Dragos Benea. "Daca PDL e la guvernare si presedintele CJ este din PSD, inseamna ca nu mai modernizam drumurile judetului? S-a discutat si cu presedintele CJ si s-a stabilit o lista", a mai spus Iordache.

Licitatii abia in a doua parte a anului

Democrat-liberalii au mai declarat ca pentru modernizarea celor 10.000 de kilometri de drumuri vor fi organizate licitatii nationale la care pot participa si firme din afara tarii. Deputatul Mihai Banu a afirmat ca aproximativ 20 de societati se vor bate pentru câstigarea contractelor, insa conditiile impuse de stat sunt draconice. "Companiile trebuie sa fie capabile sa imprumute pâna la 100 de milioane de euro din banci. Finantarea de la stat va incepe abia din al treilea an de la câstigarea licitatiei. Finantarea pe care se va merge este de tip credit-furnizor", a spus Banu. Pedelistii au adaugat ca proiectul soselei de centura a Bacaului a fost inclus in bugetul de stat pe 2011, suma primita urmând a acoperi reproiectarea variantei ocolitoare. "Centura depaseste un mandat clasic. Este un proiect de peste 5 ani. Nu ne intereseaza cine taie panglica, insa proiectul e pe mai multi ani", a apreciat Iordache. Soseaua de centura a Bacaului face parte dintr-un pachet de 10 variante ocolitoare finantate de Guvern in 2011.

Ziarul de Bacau - Unda verde pentru finantarile nerambursabile de la Primaria Bacau

consilierii locali bacauani au aprobat cerintele pentru alocarea de finantari nerambursabile de la bugetul local si in acest an – banii se vor da pentru patru domenii majore

Consilierii locali bacauani au aprobat la ultima sedinta a Consiliului Local Bacau conditiile in care se pot aloca si in acest an finantari nerambursabile. Fondul pentru punerea in aplicarea a Legii 350/2005 provine de la bugetul local. In sedinta, alesii au stabilit criteriile dupa care persoanele fizice, asociatiile, fundatiile, care au proiecte de impact asupra comunitatii, pot accesa fondurile de la Primaria Bacau. Pentru acest an s-au stabilit patru domenii majore in care aplicantii pot depune proiecte. Primul domeniu este educatie, tineret si mediu, al doilea – sport, al treilea – culte, iar ultimul este cel social. Din experienta celorlalti ani s-au adus modificari pentru o cit mai buna derulare a acestui program al municipalitatii bacauane. De aceea s-a impus “realizarea unui cadru unitar de derulare a procedurii, care sa cuprinda metodologia generala, ghidul solicitantului pentru toate cele patru domenii, comisiile de evaluare si derulare a proiectelor, comisia de solutionare a contestatiilor, regulamentul de organizare si functionare a comisiilor, aprobarea grilei de evaluare generala si a grilei aferente domeniului social sau componenta si atributiile comisiei tehnice”, se arata in expunerea de motive a proiectului. De altfel, toate datele legate de aspectele tehnice si cerinte se gasesc pe site-ul institutiei bacauane, la adresa www.primariabacau.ro, la sectiunea destinata proiecteleor de hotarire de Consiliul Local. Comisia de evaluare a proiectelor va fi formata din consilierii locali Ilie Birzu, Isabela Adam, Mircea Fechet – PNL, Irina Florea – PSD si Gabriel Axinte – PDL. Lor li se adauga Gabriel Gritcu, ca secretar, de la compartimentul de finantari locale din Primaria Bacau.

Ziarul de Bacau - Comisie de expropriere pentru strapungerea 9 Mai

Consilierii locali bacauani au aprobat in sedinta extraordinara de joi sa se constituie o comisie care sa se ocupe de exproprierea unor bacauani. Mai precis, comisia se va ocupa de o suprafata de 152 metri patrati de teren amplasat in zona unde se lucreaza la obiectivul de investitii strapungerea dintre strazile Mihai Viteazu si 9 Mai. La acest obiectiv s-a constatat ca exista o suprapunere cu proprietatea a doi bacauani, in acest caz fiind necesara exproprierea pentru cauza de utilitate publica. Comisia de expropriere este formata din cinci persoane si va avea urmatoarele atributii: verificarea regimului juridic al terenului, verificarea regimului de proprietate sau a altui drept in temeiul caruia a fost formulata cererea privind acordarea unei juste despagubiri pentru suprafata de teren expropriata si constatarea acceptarii sau neacceptarii cuantumului despagubirii de catre proprietar.

Ziarul de Bacau - Parlamentarii de Bacau au “muscat-o” de la Romania Libera

Parlamentarii bacauani sint inzestrati cu spirit antreprenorial. Cel putin unii dintre ei. Cotidianul “Romania Libera” a realizat un material despre cum raspund parlamentarii atunci cind li se solicita doua probleme: sa sprijine un cetatean din colegiul lor electoral si sa devina parteneri intr-o afacere. Cum era de asteptat, cea din urma le-a stirnit mult mai mult interesul. In schimb, cind au auzit de posibilitatile de investitii au inrosit telefoanele puse la dispozitie. Printre cei care au cazut in capcana reporterilor cotidianului central s-au numarat si parlamentari de Bacau. Printre ei, senatoarea Elena Mitrea – PSD sau liberalul Tudor Chiuariu, care a solicitat date suplimentare pe adresa de email. Al treilea a fost ministrul Comunicatiilor, deputatul Valerian Vreme. “Campionul absolut dupa numarul de apelari a fost ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Valerian Vreme, care m-a sunat de sapte ori in decurs de numai doua ore si jumatate”, se arata in materialul publicat de “Romania Libera”.

Actiunea Galati - Apaterm preia prin santaj asociatii de proprietari

Municipalitatea a preluat prin presiuni controlul a zeci de asociaţii de proprietari, la care au fost impuşi ca administratori salariaţi ai regiei Apaterm SA. La campania de înregimentare colaborează Serviciul „Asociaţii de Locatari şi Proprietari” din Primăria Galaţi şi Direcţia „Asociaţii” de la Apaterm. Scopul este înlocuirea administratorilor numiţi de proprietarii de apartamente cu oameni loiali furnizorilor, care să plătească facturile băgate sub nas de regii, fără să se mai întrebe dacă reprezintă consumul real sau dacă unele penalităţi sunt legal sau corect calculate. Manevra e ilegală, pentru că Apaterm nu poate fi în acelaşi timp „administrator”, „furnizor”, „creditor” şi chiar „cenzor” al unei asociaţii de proprietari.

Manevre birocratice

Mişcările au fost pregătite prin Decizia nr 685/28.01.2009 a primarului Dumitru Nicolae, prin care în cadrul Apaterm se înfiinţa „Departamentul de coordonare a Asociaţiilor de Locatari–ANL” pentru administrarea blocurilor ANL, locuite numai de chiriaşii primăriei. Corect, dar ilegal, pentru că modificarea organigramei Apaterm trebuia făcută prin hotărârea Consiliului Local Galaţi, nu prin dispoziţia primarului.

În septembrie 2010, directorul Apaterm, George Cubasa, a reorganizat direcţia, extinzând activitatea acesteia şi la administrarea asociaţiilor de proprietari. A devenit „Departamentul Administrare Asociaţii de Locatari - Proprietari”, condus de Daniela Teodora Gheorghe. Scopul: preluarea administrării asociaţiilor de proprietari.

Etajul şi şantajul

La unele asociaţii de proprietari au fost făcute presiuni asupra preşedinţilor. În alte cazuri, s-a recurs la şantaj. Antoaneta Gafiţuc, primvicepreşedinte al Federaţiei Asociaţiilor de Locatari şi Proprietari (FALP) Galaţi, ne-a relatat unul din cazurile de şantaj, produs la un bloc din Micro 40.

După ce a fost restricţionată furnizarea apei reci, reprezentanţii Primăriei Galaţi şi Apaterm au scos proprietarii în faţa blocului, seară de seară, promiţând că le vor da imediat drumul la apă rece, dacă vor accepta administratorul impus de Apaterm.

„La 9 seara, un angajat al Apaterm a bătut din uşă în uşă şi a adunat oamenii în faţa blocului, ca să discute ce facilităţi le oferă Apaterm. Tot la 9 seara, au apărut reprezentanţii Serviciului Asociaţii din Primărie şi Daniela Gheorghe de la Apaterm, care au hotărât să facă o adunare a asociaţiei, dar erau prea puţini locatari. A doua zi, a fost organizată o nouă adunare a asociaţiei, iar cel de la Primărie a luat cuvântul şi le-a spus <> şi că vor vorbi cu reprezentanţii Apă Canal să le dea drumul la apă şi să le eşaloneze datoriile. A doua zi, administratora s-a trezit la uşă cu Daniela Gheorghe, care i-a spus: <>.”, ne-a relatat Antoaneta Gafiţuc.

Administratora a depus plângere penală la Poliţie şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, pentru şantajul la care au fost supuşi proprietarii apartamentelor din bloc, pentru ca în schimbul furnizării apei reci să dea asociaţia în administrarea Apaterm.

Ilegalităţi flagrante

Dincolo de aspectul penal, toate aceste manevre sunt flagrante încălcări ale Legii 230, referitoare la înfiinţarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi Legii 31. „Apaterm nu poate avea calitatea de administrator al asociaţiei şi totodată să fie şi furnizor, la unele asociaţii cu datorii fiind şi creditor. Mai acordă şi cenzorat. Nici un cadru legal nu permite să ai această triplă calitate, administrator, furnizor şi cenzor”, ne-a declarat Antoaneta Gafiţuc, primvicepreşedintele FALP Galaţi.

Eu centrez, eu dau cu capul!

Peste 80 de asociaţii au fost trecute deja în administrarea Direcţiei de Administrare Asociaţii de Locatari şi Proprietari din Apaterm SA. Practic, Apaterm distribuie agentul termic şi apa caldă, Apaterm facturează consumul şi tot Apaterm încasează de la administratorul salariat al Apaterm valoarea trecută în factură, fără ca să se mai întrebe cineva dacă e real consumul. La fel se întâmplă şi în cazul facturilor de la Apă Canal.

Nici usturoi n-a mâncat...

Primarul Dumitru Nicolae, din al cărui pix s-a scurs pe hârtie Decizia 685, are impresia că nu e vinovat de nimic, mai ales după ce l-a ameninţat de Cubasa cu arătătorul său de primar: „Eu le-am atras atenţia că nu au voie să se bage în astfel de treburi”, ne-a explicat primarul Nicolae.

Monitorul de Galati – Vizitele lui Dubarca la PDL par sa ii lase reci pe aliati.

Întrebat ce părere are despre vizitele lui Durbacă pentru cafeluţa de duminică dimineaţă cu Toader şi dacă vede ruperea USL de la Galaţi din cauza lui Durbacă – nu ar fi prima alianţă naţională ruptă de la Galaţi, tot din cauza acestuia –, deputatul Florin Pâslaru a pasat chestiunea în curtea liberalilor: „Întrebaţi-l pe Dobre, că este aliatul lor!”. Reamintim că Eugen Durbacă a fost văzut plecând de la Mircea Toader pe parcursul dimineţii de duminică 6 februarie, întâmplare care se producea la două zile după semnarea protocolului local al Alianţei de Centru Dreapta dintre PNL şi PC, iar cu numai o zi înainte de vizită se formase Uniunea Social Liberală dintre PSD, PNL şi PC, scopul principal fiind învingerea PDL. Liderul liberalilor gălăţeni, deputatul Victor Paul Dobre, a tratat chestiunea cu degajare. Liberalul a precizat că el însuşi se întâlneşte la cafea cu Mircea Toader, liderul organizaţiei PDL, deci nu vede vreo problemă în întâlnirile celor doi.

Ce lupte pe scena politică!? La noi toată lumea este într-o bună şi frumoasă prietenie! Din dragoste pentru... o cafea?

Monitorul de Galati – Cearta la PSD privind cabinetele medicilor de familie din judet

La finele săptămânii anterioare, doctorul Nicolae Bacalbaşa i-a ţinut companie în faţa presei, la PSD, lui Florin Pâslaru. Şi fiindcă tăcuse poate prea mult – căci în acest mandat, în şedinţele de CJ, nu prea se aud „vorbele de duh” ale doctorului - a găsit momentul să se pronunţe cu privire la cabinetele medicilor de familie din Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apstol Andrei”. Bacalbaşa este pentru menţinerea acestora în incinta spitalului, deşi preşedintele CJ consideră că medicii de familie ar trebui să se mute, iar spaţiile să poată fi exploatate de spital. Pâslaru şi Bacalbaşa au precizat că menţinerea situaţiei existente este decizia partidului, ca urmare a solicitărilor gălăţenilor care au venit la sediu, în audienţe. Întrebaţi dacă au discutat şi cu Eugen Chebac şi de ce nu îl lasă să decidă, fiindcă tot este preşedintele Consiliului Judeţului, care are în subordine şi spitalul în cauză, cei doi au adus argumente populiste - gălăţenii i-ar fi vizitat şi ei nu pot să ignore problemele pe care le semnalează aceştia. Poate îl vizitează şi ei pe Chebac...

Monitorul de Galati – PDL contra bugetului municipalitatii

Consilierii locali din tabăra portocalie îşi menţin criticile privind construcţia bugetară a muncipiului reşedinţă de judeţ. Mihai Alin şi Viorel Trif reclamă lipsa transparenţei, poziţia de forţă exercitată din partea executivului, în special a edilului şef, absenţa unei viziuni care să genereze dezvoltarea oraşului prin proiecte de investiţii şi repartizarea fondurilor municipalităţii pentru salarii. Trif a punctat: „În alte oraşe nu există şedinţe de îndată”. Apoi a adăugat că la comisii se reunesc doar o parte dintre membri, ulterior li se comunică absenţilor deciziile luate, iar gălăţenii află foarte rar ce s-a hotărât, căci jurnaliştii nu au acces la faimoasele şedinţe „de îndată”.

Subvenţii prea mari

Cei doi consilieri au criticat dimensiunile nepermis de mari ale subvenţiilor pregătite pentru Apaterm, Apă-Canal, Transurb, societatea de gospodărire urbană, teatre. Fiecare dintre aceste exemple constituie, în opinia consilierilor locali PDL, erori de construcţie bugetară, în susţinerea unor subvenţii care acoperă mai ales cheltuieli salariale umflate. Deşi veniturile prognozate ale bugetului acestui an au fost substanţial diminuate, subvenţiile acordate instituţiilor municipalităţii au fost majorate. OUG 3/2011 limitează salariile directorilor generali la nivelul secretarilor de stat, ceea ce a tăiat iniţiativa prin care erau majorate salariile directorilor generali, care fuseseră amputate anul trecut, prin aplicarea OUG 63/2010.

Salariile celor din conducere trebuie să scadă!

Democrat-liberalii susţin în continuare să fie ajustate salariile tuturor celor aflaţi pe funcţii de conducere în instituţiile subordonate municipalităţii, fie prin semnarea unor noi contracte, fie prin modificarea organigramelor dacă cei în cauză refuză semnarea noilor contracte. Consilierii portocalii au încercat să îşi impună acest punct de vedere în comisiile de specialitate, însă reducerea acestor salarii este văzută ca o nedreptate ce s-ar face „elitelor” oraşului. Viorel Trif a comentat că nu vede aceste personaje cu funcţii de conducere ca reprezentând „o elită, ci o camarilă” constituită din diferiţi protejaţi.

Furnizorii de utilităţi, înfieraţi

Cei doi consilieri au criticat furnizorii de utilităţi pentru că refuză aplicarea prevederilor Legii 175 privind ştergerea penalităţilor consumatorilor casnici cu venituri reduse care îşi achită datoria de bază în termen de un an de la publicarea în Monitorul oficial. Aceştia îşi motivează refuzul prin absenţa normelor de aplicare a legii, deşi aceasta este extrem de explicită. Consilierii PDL propun pentru deblocarea situaţiei soluţia adoptării unui proiect de hotărâre local care să prevadă norme de aplicare pentru legea disputată. În ceea ce priveşte Transurb, aceştia consideră că subvenţia ar trebui să acopere costurile biletului de călătorie şi nu pe cele cu personalul. În viziunea lui Viorel Trif şi Mihai Alin, nu se justifică solicitarea unei subvenţii de 21 de milioane de lei, deoarece maxim 30 de mii ar acoperi diferenţele pentru costul biletelor. Aceştia au adus exemplul Brăilei, unde transportatorul public a primit ca subvenţie 40 de mii de lei.

Suspiciuni pentru Muzical

Teatrele, la rândul lor, vor primi împreună 10 milioane de lei, dintre care 6 vor ajunge la Muzical. În condiţiile în care constituirea comisiei pentru analiza managementului teatrului a fost blocată, se menţine suspiciunea asupra directorului Melinte (costurile umflate pentru diferite achiziţii - n.r.). De aceea democrat liberalii refuză aprobarea subvenţiilor pentru teatre.

Ce facem cu oraşul?

„Cred că trebuie să gândim pe termen mediu ce facem cu oraşul” a subliniat Mihai Alin. Democrat liberalii vor participa la şedinţa CL de astăzi şi vor respinge bugetul societăţilor subordonate municipalităţii, precum şi bugetul în ansamblu. Consilierii portocalii nu se mai bazează de această dată pe susţinerea poziţiei lor şi de către liberali şi conserveatori, ca urmare a formării alianţei dintre PSD, PNL şi PC.

Viata Libera Galati - Aici sunt banii gălăţenilor. Un buget de 132 de milioane de euro

Locuri de joacă pentru copii în Micro 19, 40 şi 21, Baia Comunală, modernizarea şi extinderea mai multor grădiniţe, modernizarea străzilor din Valea Oraşului şi nu numai - sunt doar câteva dintre cele mai importante investiţii din bugetul pe 2011, care trebuie finalizate * Bugetul, legea adevărului *

Cu cărţile şi banii pe masă, aşa se „joacă” bugetul municipiului Galaţi pe 2011. Legea a obligat autorităţile să ia în calcul doar banii reali, încasaţi, nu cei care sunt pe drum sau ar putea fi atraşi, şi să nu fixeze decât investiţii pentru care există surse complete de finanţare. Ca să nu mai înceapă noi investiţii şi să le lase baltă din lipsă de bani, municipalitatea are ca misiune principală finalizarea lucrărilor deja începute.

Galaţiul are la dispoziţie 557.626.000 de lei (aproximativ 132 de milioane de euro) cu 109 milioane lei mai puţin decât în bugetul din 2010.

„Mai mic, dar voinic”

Potrivit primarului Dumitru Nicolae, deşi este mai mic cu 100 de milioane de lei decât anul trecut, bugetul a reuşit să acopere creşterea de 15 la sută a salariilor din tot sistemul şi să majoreze fondurile pentru investiţii de la 91 de milioane, cât a fost anul trecut, la peste 95 de milioane.

La acest capitol, din fonduri europene nerambursabile avem 24.082.000 de lei, şi peste 70 de milioane din bugetul local. Din martie, după semnarea contractelor, se vor adăuga alte 18 milioane de euro pe proiecte aflate acum în faza de aprobare. Vor veni şi 800.000 de lei din vânzarea cabinetelor medicale.

Regulile sunt stricte şi pentru investiţii. Legea a interzis stabilirea de investiţii fără surse de finanţare complete şi a impus definitivarea celor începute.

Pe lista de obiective care trebuie finalizate în acest an figurează: grădiniţe, Baia Comunală, locuri de joacă, etapa a II-a din Modernizare Stadionul Dunărea, străzile din Valea Oraşului, drumul de acces la staţia de sortare a deşeurilor ISPA. Se alocă sume importante şi pentru Parcul Industrial.

De unde s-a tăiat?

Primarul spune că banii de creşteri salariale şi pentru dotarea Poliţiei Locale au venit din reducerea subvenţiilor.

„Anul trecut am avut la energia termică 48,5 milioane lei şi am ajuns cu plata la zi a subvenţiei atât din anii precedenţi cât şi pentru 2010. Am prins doar 22 milioane anul acesta. Dacă anul trecut am dat 29 milioane lei subvenţie la Transurb, acum le-am dat numai 18,9 milioane. La Teatrul Muzical le-am redus colaboratorii şi subvenţia cu aproape 1.000.000 faţă de anul trecut”, a explicat Nicolae.

Unde şi cât

Iată care sunt cele mai importante alocări pe capitole bugetare. Pentru cheltuieli de personal, Primăria are la dispoziţie 13.185.000 lei. Învăţământul are o „zestre” de 109.390.000 lei, Sănătatea - 7.325.000 de lei, iar Cultura şi religia – 19.584.000 de lei.

Sunt asigurate cheltuielile cu salariile şi funcţionarea pentru cele două teatre şi pentru plata salariilor celor 130 de foşti salariaţi ai celor trei teatre care acum sunt la Fundaţia „Andreiana Juventus”.

Nu au fost uitaţi nici 150.000 de lei pentru autocarul Teatrului Dramatic Nu mai puţin de 24.354.000 de lei sunt stabilite pentru plata salariilor, cheltuielilor de funcţionare şi a reparaţiilor curente pentru unităţile de asistenţă socială.

Rămâne de văzut în ce măsură bugetul pe 2011 va fi realizat. Primarul este însă optimist: „Deşi mai puţin sprijin ca în mandatul acesta nu am avut niciodată, va fi mai bine decât anul trecut. Important este că în mai inaugurăm bazinul de înot de la Baia Comunală. Primarul Ştefan H. Ştefan l-a făcut în 3 ani, mie mi-a luat vreo 6, dar noi suntem mai neajutoraţi!”.

„Ori suntem tendenţioşi, ori nu mai suntem?”

Doar 15 voturi „pentru”, atât a reuşit să adune bugetul municipiului Galaţi de la consilierii PSD, PNL şi PC, PDL fiind împotrivă.

Dezbaterea din Consiliul Local l-a avut pe post de vârf de atac al grupului PDL pe Alin Mihai. Politicianul a reproşat lipsa investiţiilor pe bani locali: „În afară de parcarea de la A-uri, pe fonduri europene, nu facem nimic”.

Replica a venit de la viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco: „Ori suntem tendenţioşi ori nu suntem? Anul acesta se vor face licitaţii pentru proiecte de 10 milioane de euro. Când ne acuzaţi că suntem tâmpiţi şi nu atragem bani europeni, când vă spunem că avem proiecte pe bani europeni, spuneţi că aceia nu sunt banii oraşului, sunt europeni. Contează?”

Viata Libera Galati - Drumul Galaţi-Brăila, o promisiune expresă despre autostrada invizibilă

Politicienii din Galaţi se învârt, an de an, în jurul aceloraşi promisiuni. Drumul expres Galaţi-Brăila a fost, din cele mai vechi timpuri ale politichiei democratice locale, o ţintă predilectă de utilizat ca făgăduinţă. Din nefericire, deşi se vorbeşte de ani verzi despre asta, acel drum expres rămâne doar o iluzie propovăduită strâmb prin mass-media.

În această rubrică ne vom reaminti cum în 18 februarie, 2010 senatorul PDL Marius Necula (FOTO) promitea o schimbare de planuri în ceea ce priveşte construcţia trâmbiţatei căi de acces. E drept, în articolul cu pricina publicat în paginile ziarului nostru nu se vorbea despre termene de finalizare concrete sau despre bani alocaţi pentru proiect, ci despre o schimbare de plan, sau mai bine spus de formulare.

Senatorul Necula spunea că, la nivelul Ministerului Transporturilor, exista o discuţie legată de faptul că acest drum, inexistent, invizibil şi pur ipotetic ar putea fi drum expres sau autostradă.

„Eu susţin să-i dăm drumul repede, că ne descurcăm, că noi suntem mulţumiţi şi cu un drum expres, el (n.r. ministrul Transporturilor din vremea respectivă, Radu Berceanu) spune că este mai uşor să mergem pe autostradă cu proiectul, pentru ca după aceea să meargă repede tot ce înseamnă expropriere, hotărâre de Guvern – exproprierile se fac prin hotărâre de Guvern şi prin necesitatea ca tot ce înseamnă pământ acolo să fie declarat de utilitate publică", preciza acum un an Marius Necula, citat de "Viaţa liberă".

Expres sau autostradă, drumul cu pricina nu dă nici astăzi vreun semn că s-ar concretiza cu vreo roabă de macadam sau vreun centimetru pătrat de asfalt. Până la noi ordonanţe, vom alătura această promisiune drumului de centură de la Tecuci sau altor construcţii de pe hârtie în insectarul proiectelor greu de realizat, dar despre care politicienii vorbesc cu atâta uşurinţă...

Viata Libera Galati - Victor Dobre este optimist. Naşul alianţelor

Preşedintele Dobre crede în succesul alianţei * Sondajele care vor stabili candidaţii comuni vor fi comune *

În urma sondajelor deja făcute până acum, „nu am emoţii că n-o să câştige Uniunea Social-Liberală Primăria Galaţiului sau Consiliul Judeţean”, s-a arătat optimist preşedintele filialei locale a PNL, deputatul Victor Paul Dobre, care se bazează pe experienţa celorlalte alegeri.

Sondajele de opinie care vor stabili cei mai buni candidaţi propuşi de fiecare partid din Uniune vor fi conduse la nivel naţional, exact ca şi în 2004, în cadrul Alianţei PNL – PD, „şi-mi aduc aminte că atunci am câştigat alegerile, aşa că sunt încrezător în continuare”.

„Ştiţi cum e? De câte ori am făcut o alianţă, şi eu sunt la a treia «nuntă», ca să spun aşa ceva – am făcut şi Convenţia, am făcut şi Alianţa D.A., acum, Alianţa Social Liberală, de fiecare dată, am câştigat. Greul în general e după aceea, dar mai e mult până departe”, a observat cu umor liberalul.

„Va fi o singură opţiune cu care vom merge în sondaje”, pentru fiecare funcţie aleasă, a mai precizat deputatul. Care garantează pentru precizia propriilor sondaje făcute de echipele partidului său, dând şi un exemplu: chiar în colegiul său, un sondaj făcut cu echipa proprie înainte de alegerile din 2008 a scos un rezultat de 49,42, faţă de… 49,65, cât a ieşit 10 zile mai târziu, în ziua alegerilor!

Preşedintele PNL Galaţi a mai anunţat că nu s-au făcut înţelegeri, în cadrul Uniunii Social Liberale, cu privire la împărţirea unor posturi care vor fi alese de gălăţeni, fie la şefia Consiliului Judeţului, fie pentru primarul Galaţiului: cei mai buni vor fi propuşi în comun, după ce sondajele vor stabili valorile, spune Dobre.

Sondajele de opinie vor fi realizate în comun de partidele din Uniune. Asta nu înseamnă că până la declanşarea acestora grupările politice nu vor face fiecare şi sondaje separate în localităţi.

Viata Libera Galati - Părerea unui medic „Comasarea”

Ideea de a pune sub umbrela antreprenorială a Spitalului Judeţean „Sf. Andrei” trei spitale – cel de Psihiatrie, de Boli Infecţioase şi de TBC –, în spiritul proiectului naţional de comasare a unor spitale este respinsă de PSD Galaţi, am aflat din conferinţa de presă de vineri a deputatului PSD Florin Pâslaru şi a secretarului executiv PSD Nicolae Bacalbaşa (FOTO).

„Cel mai grav lucru care se întâmplă în domeniul medical în România şi respectiv în judeţul Galaţi este încercarea «comasării» - termenul este impropriu – spitalelor”, a declarat medicul.

În realitate, spune acesta, Ministerul Sănătăţii vrea să reducă din spitale, pentru că reduce cu 30 la sută fondurile pentru spitale. Un spital comasat „nu poate să fie condus real! Este o măsură disperată, care nu îşi atinge nici măcar cauzele reale ale iniţiativei ministerului, lipsa de bani”.

Medicul a punctat şi că parlamentarii PDL, în frunte cu şeful filialei PDL, aflaţi la o recentă şedinţa din Prefectură cu factori de răspundere din Sănătatea gălăţeană, „au fost de acord că este o măsură aberantă”.

„Comasare” ar însemna „desfiinţarea, parţială sau totală a unor spitale, prin contopirea lor. Ceea ce înseamnă de fapt haos, cu nişte câştiguri materiale, din păcate, minime”, afirmă social-democratul.

„Se pare că toate municipiile din ţară au aceeaşi problemă”, deci nu este doar intenţia PSD Galaţi de a se opune comasării spitalelor, a declarat vineri şi deputatul PSD Florin Pâslaru…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB