Transilvania 3 decembrie

|

My text Brasov - IDEE. Potrivit unui proiect de lege iniţiat de deputatul PD-L Gabriel Andronache, Încheierea proceselor-verbale de contravenţie ar putea să se facă şi fără martori

Brasov My Text - Senatorul Marian Rasaliu se interesează de drumuri

Ziua de Cluj - PSD foloseşte “serviciile poştale” ale Consulatului Ungariei

Ziua de Cluj - Vicepreşedintele PSD Cluj îi trimite o scrisoare ministrului Muncii: "aţi uitat deja realitatea!"

Ziua de Cluj - Femeile din PNL Cluj protestează împotriva înjumătăţirii concediului de maternitate

Observatorul de Covasna - Antal Arpad are soluţii pentru “o fericire comună” în celebrarea Zilei Naţionale

Informatia de Alba - Vicepreşedintele Senatului României, dezamăgit de rezultatele din Moldova

Informatia de Alba - PSD – singurul care a politizat Ziua Naţională a României

Informatia de Alba - CANCAN de 1 Decembrie

Informatia de Alba - Roşia Montană nu poate deveni patrimoniu UNESCO

Expres Sibian - Cazan loveste PDL-ul pe centura

Expres Sibian - Turcan vrea parteneriat social Stat-Biserica

Monitorul de Sibiu - Decizia asupra concediului maternal trebuie sa tina cont in primul rand de interesul mamelor

Monitorul de Sibiu - Johannis nu a fost invitat la inaugurarea soselei ocolitoare a Sibiului. PDL a confiscat centura

Rondul de Sibiu - Cazan: Centura este a sibienilor, nu a lui Ariton, a lui Trihenea sau a lui Boc

Rondul de Sibiu - Trihenea nu mai e prefect

Bistriteanul - PSD: Nefericitul Botis

Bistriteanul - Reducerea concediului de maternitate, criticata de liberali

Bistriteanul - Denes: I-as sugera lui Iancu sa ia un dictionar si sa vada ce inseamna trafic de influenta!

Mesagerul Bistrita-Nasaud - PSD propune ca alternativă un buget al dezvoltării

Mesagerul Bistrita-Nasaud - Ministrul Elena Udrea inaugurează trei lucrări de apă şi canalizare pe Valea Someşului

Zi de zi Targu Mures - Ciprian Dobre solicită demisia lui Gabriel Oprea

Gazeta Vaii Jiului - Protocol PSD-PRM Hunedoara

Hunedoreanul - Începe batalia pentru locul de deputat

Hunedoreanul - Candidatul PDL fără siglă PDL. În Colegiul 3 Haţeg, bannerele pedeliste au luat culoarea verde

Mesagerul Hunedorean - Nicolae Timiş spune lucrurilor pe nume! Timiş face lumină în politica hunedoreană!

Jurnalul Vaii Jiului - PSD si PNL au blocat modernizarea Petrosaniului

Hunedoreanul - PRM vrea 15% la alegerile locale

My text Brasov - IDEE. Potrivit unui proiect de lege iniţiat de deputatul PD-L Gabriel Andronache, Încheierea proceselor-verbale de contravenţie ar putea să se facă şi fără martori

Deputatul PD-L Gabriel Andronache va propune săptămâna viitoare un proiect de lege privind acordarea unui mai mare grad de încredere agentului de ordine în cazul constatării contravenţiilor.

Dacă va fi adoptată, legea ar urma să elimine obligativitatea semnăturii unui martor pe procesele-verbale de constatare, fiind de ajuns doar motivaţia agentului constatator şi, dacă e posibil, pe aceea a contravenientului.

Motivaţia iniţiativei legislative vine din faptul că s-a apreciat că agenţilor de ordine care constată contravenţii li se cuvine mai mult sprijin din partea statului.

Mai mult, potrivit unui studiu efectuat de Camera Deputaţilor, se pare că aşa-numita „instituţie a martorului” nu este stipulată în legislaţia altor state europene. Practic, legea ar urma să abroge implicit textul actual al OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, care prevede că pot fi contestate oricând procesele-verbale care nu sunt girate de martori.

„Înainte de a demara o astfel de iniţiativă, am purtat discuţii cu conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov şi cu poliţişti de la secţiile din oraş - în special de la Secţia 1 - şi mi s-a spus că agenţii au mari probleme atunci când este vorba despre întocmirea proceselor-verbale. Fie martorii refuză să semneze, fie ei nu există, iar de multe ori sunt ameninţaţi de contravenienţi să nu semneze. Această’ aşa-numită «instituţie a martorului» nu există în nici o legislaţie europeană! Este o invenţie românească! În Marea Britanie, spre exemplu, încheierea unui proces-verbal nu este condiţionată de contrasemnarea martorului. La fel se întâmplă şi în Belgia, Luxemburg şi alte state”, a precizat Andronache.

Proiectul de lege propune modificarea articolului nr. 19 din OG nr. 2/2001, în care se specifică faptul că „procesul-verbal se semnează pe fiecare pagină de agentul constatator şi de contravenient. În cazul în care contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări, care trebuie să fie confirmate de cel puţin un martor. În acest caz, procesul-verbal va cuprinde şi datele personale din actul de identitate al martorului şi semnătura acestuia”.

Andronache mai propune ca, în cazul care contravenientul refuză să semneze procesul-verbal, agentul constatator să menţioneze acest lucru într-o rubrică rezervată semnăturii contravenientului. Acesta din urmă va avea în continuare dreptul de a ataca în instanţă constatările.

Brasov My Text - Senatorul Marian Rasaliu se interesează de drumuri

Parlamentarul a declarat ieri că priorităţile sale sunt obţinerea de fonduri pentru reabilitarea drumului Şercaia-Hoghiz şi pentru realizarea ocolitoarei municipiului Făgăraş

Senatorul democrat-liberal Marian Rasaliu a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, faptul că anul viitor vor fi introduse în programul naţional de dezvoltare a infrastructurii rutiere - care vizează reabilitarea a 10.000 km de drumuri locale şi judeţene - şi o serie de artere de circulaţie din Braşov.

Senatorul PD-L a iniţiat o acţiune de identificare a drumurilor comunale şi judeţene din Braşov care necesită intervenţii şi că va fi efectuată o clasificare a acestora, în funcţie de intervenţiile necesare.

„Vrem ca anul viitor să fim pregătiţi pentru acest program şi în acest sens am luat legătura şi cu senatorul PSD Titus Corlăţean, pentru a lucra coerent şi concret pe toate zonele din judeţ. Obiectivul meu va fi drumul Şercaia-Hoghiz (arteră de circulaţie a cărei reabilitare a iscat numeroase controverse, după cum a relatat şi cotidianul nostru, între edilii judeţului şi Guvern în privinţa responsabilităţii finanţării lucrărilor). Voi face lobby şi pentru ocolitoarea municipiului Făgăraş, pentru a scoate traficul greu din acest oraş”, a spus Marian Rasaliu.

Ziua de Cluj - PSD foloseşte “serviciile poştale” ale Consulatului Ungariei

Organizaţia municipală a PSD a găsit o metodă inedită de a relaţiona cu românii din străinătate, folosind ca serviciu poştal Consulatul Republicii Ungaria din Cluj-Napoca.

Social-democraţii clujeni au formulat o scrisoare deschisă adresată românilor de pretutindeni, în care, pe lângă mesajele sentimentale, au inserat şi o scurtă referire la incidentul privind refuzul Teatrului de Stat din Budapesta de a găzdui sărbătorirea Zilei Naţionale a României. Scrisoarea au înmânat-o unui reprezentant al Consulatului Ungariei din Cluj. “În orice ţară aţi ales să trăiţi, nu uitaţi că acasă milioane de inimi de români bat şi pentru speranţele voastre. Când vă e greu şi e imposibil de tradus durerea, gândiţi-vă că nu sunteţi singuri”, se spune în scrisoarea în care românilor din diaspora li se mai garantează că cei de acasă “simt dorinţa lor” şi că au un loc rezervat în Hora Unirii. Incidentul din Budapesta este calificat drept “un gest politic nefericit şi trecător”.

“Este un semnal pentru românii de pretutindeni, dar mai ales pentru cei din Ungaria, victimele unui gest politic greşit”, a explicat Jorj. El a precizat că va apela şi la Ambasada Ungariei de la Bucureşti pentru a disemina această scrisoare în rândul românilor din toată lumea.

Imediat după încheierea ceremoniei depunerilor de coroane de la Monumentul Ostaşului Român, aproape 20 de social-democraţi, în frunte cu liderul organizaţiei municipale a PSD, Mircea Jorj, au pornit într-un marş de-a lungul Bulevardului Eroilor, încheiat în faţa proaspăt renovatului grup statuar al lui Matei Corvin. De acolo s-a desprins o microdelegaţie de doi oameni, care a mers şi a bătut la uşa Consulatului maghiar. A ieşit un funcţionar mirat (“nu ne-a anunţat nimeni”, a spus) care a luat scrisoarea scrisă în limba română, a refuzat buchetul de garoafe roşii care o însoţea, după care a închis uşa. Lui Jorj nu i-a mai rămas decât să lase florile la poartă şi să plece.

Ziua de Cluj - Vicepreşedintele PSD Cluj îi trimite o scrisoare ministrului Muncii: "aţi uitat deja realitatea!"

Vicepreşedintele PSD Cluj, Aurelia Cristea, spune că decizia Guvernului de a înjumătăţi concediul de maternitate este “un atentat la drepturile şi valorile democratice”:

REF: Scrisoare deschisa dl Ioan Botis, Ministrul Muncii

Dupa douazeci de ani de la caderea comunismului si castigarea unor drepturi normale si firesti pentru cetatenii unui stat democratic astazi asistam la un atentat continuu la drepturile si valorile democratice. Sunt mama a doi copii, pentru a caror ingrijire sistemul comunist mi-a acordat trei luni si jumatate de concediu de maternitate, apoi nu am avut de ales decat sa-mi reiau slujba ca sa nu o pierd. Eu si toate mamele care ne-am crescut copiii in acea perioada stim cat de greu si nedrept a fost .

Azi actualii guvernanti vor sa taie inca un drept castigat, dreptul mamelor la cresterea si ingrijirea copilului. In numele incompetentei si a lipsei de viziune vor sa taie toate drepturile castigate!

Stiti dumneavoastra Domnule Ministru si dumneavoastra stimati guvernanti ce inseamna sa-ti lasi in grija cuiva copilul pe care poate inca il alaptezi, cata durere, teama si suferinta este in sufletul acelei mame? Dar trauma prin care trece copilul, care simte toate acele framantari ale mamei? Stiti cat de greu gasesti o bona, stiti ca nu exista o piata a fortei de munca calificata in acest sens? Stiti ca nu exista crese si gradinite suficiente si nici personal suficient? Dar costurile de la o cresa privata stiti ca sunt mult peste posibilitatile familiilor tinere? Copiii sunt viitorul tarii, al nostru, al fiecaruia ca parinti, stiti oare asta?

Daca nu stiti ar fi trebuit sa faceti un exercitiu de bun simt, consultarea oamenilor dragi din apropierea dumneavoastra, rudelor, prietenilor sau mamelor pe care le cunoasteti? V-ar fi spus realitatea de care dumneavoastra ati uitat deja!

Si daca nu i-ati intrebat pe acestia Domnule Ministru, atunci de ce sa ma mai mir ca nu ati intrebat specialistii, sociologii, psihologii! Daca ati fi colaborat cu acestia intr-o analiza simpla a implementarii acestei masuri v-ar fi spus care sunt costurile, efectele negative, cum influenteaza natalitatea, cat de mult influenteaza pozitiv copilul sub aspect emotional timpul petrecut cu mama in primii ani. Si cu siguranta v-ar fi pus pe masa o analiza stiintifica a impactului acestei masuri, dar continuati sa ignorati tot ce inseamna stiinta de carte.

Si va mai intreb ceva Domunule Ministru, ati citit sau ati recitat vreodata copil fiind o poezie despre mama? Ati vibrat vreodata la versurile in care atatia poeti au scris despre ce inseamna dragostea mamei pentru pruncul ei? Da, acum nu aveti timp de poezii, de sentimente umane, trebuie sa fiti pragmatic sa taiati la sange cheltuielile cu mamele care-si cresc copiii!

Cu toate acestea nu vad insa nici o dezbatere publica despre cum cresteti veniturile, cum stimulati mediul economic, cum reduceti birocratia . Cat despre renumita lupta cu coruptia “Dumnezeu sa o odihneasca”!

Ma alatur pe aceasta cale tuturor mamelor si viitoarelor mame din aceasta tara, ONG-urilor si tuturor celor care protesteaza impotriva acestei masuri absurde si iresponsabile.Vrem sa fim mame intr-o tara care are grija de copii ei, Domnilor Guvernanti, si e datoria si obligatia dumneavoastra sa gasiti solutii!

Aurelia Cristea

Vicepresedinte PSD Cluj

Ziua de Cluj - Femeile din PNL Cluj protestează împotriva înjumătăţirii concediului de maternitate

Reducerea concediului pentru îngrijirea copilului, de la doi ani la un an, este un atentat la viitorul României, crede Organizaţia de Femei a PNL Cluj-Napoca.

“Toate studiile de specialitate indică faptul că dezvoltarea unui copil depinde în mod esenţial de prezenţa părinţilor, în special a mamei, în primii ani de viaţă. A fost unul din considerentele care au stat la baza stabilirii şi legiferării duratei de doi ani pentru concediul de îngrijire a copilului”, a arătat Cornelia Hăţişi, preşedintele OFL Cluj-Napoca.

“Reducerea concediului pentru îngrijirea copilului mai implică şi alte probleme, de ordin financiar şi logistic. În ultimii ani numărul creşelor s-a redus considerabil, chiar şi acum fiind nevoie de programări şi intervenţii pentru a găsi un loc la creşă, atât în instituţiile de stat cât şi în cele private. Ce se va întampla cu acei copii care nu au o bunică disponibilă să aibă grijă de ei? De câţi bani este nevoie (din 0,4% din PIB estimaţi ca economie prin aplicarea acestei măsuri!) pentru a construi creşe noi? Câte mame vor apela la mult hulita metodă a concediilor medicale false? Cât priveşte angajarea unei bone, pe lângă faptul că numărul acestora este insuficient, câte familii îşi vor permite să angajeze una, în condiţiile în care mai mult de jumătate dintre români trăiesc şi aşa sub gradul de sărăcie”, a arătat ea.

Observatorul de Covasna - Antal Arpad are soluţii pentru “o fericire comună” în celebrarea Zilei Naţionale

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, susţine că de Ziua Naţională, pe 1 Decembrie, a lucrat la Programul Ţinutului Secuiesc alături de colegii săi din UDMR, nedorind să participe la sărbătoare din moment ce această dată semnifică altceva pentru comunitatea maghiară.

În opinia primarului, maghiarii ar putea sărbători Ziua Naţională alături de români doar dacă data de 1 Decembrie ar respecta promisiunile de autonomie de la 1918 pentru Ţinutul Secuiesc sau dacă Ziua Naţională ar fi mutată în altă zi care să fie “o fericire comună”.

“Respectarea promisiunilor de autonomie ar putea să ne aducă la sărbătorirea lui 1 Decembrie, atunci am putea merge împreună şi am fi cu toţii veseli: noi (comunitatea maghiară – n.r.) că avem autonomie şi România că are Ardealul. O altă variantă ar fi schimbarea datei Zilei Naţionale, şi cred că momentul Revoluţiei din 1989 ar fi cel mai bun – 16, 21 sau 22 Decembrie – este o zi în care au scăpat de comunism atât românii, cât şi maghiarii. Deci, fără una dintre aceste două variante eu cred că nici nu este corect să se aştepte cineva ca noi să fim prezenţi la manifestările din 1 Decembrie”, a explicat primarul Antal Arpad, adăugând că odată deschisă discuţia în acest sens, s-ar putea găsi şi alte date de marcare a Zilei Naţionale a României.

Informatia de Alba - Vicepreşedintele Senatului României, dezamăgit de rezultatele din Moldova

Senatorul PD-L Alexandru Pereş, prezent la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României desfăşurate la Alba Iulia, şi-a arătat dezamăgirea faţă de rezultatele înregistrate la alegerile care au avut loc la sfârşitul acestei săptămâni în Republica Moldova. Astfel, vicepreşedintele Senatului României a declarat: „Din păcate, suntem într-o situaţie asemănătoare cu cea de acum câteva luni. Iarăşi va trebui să se facă negocieri între partide pro-europene pentru a putea să se aşeze pe poziţiile de comandă. Această diferenţă de două voturi, parcă atâta a rămas oficial, vor trebui să fie smulse de la Partidul Comunist din Moldova pentru a putea să punem şi un preşedinte pro-european. Pentru că am înţeles că Guvernul şi inclusiv Preşedinţia Camerei Deputaţilor Parlamentului Moldovei poate fi obţinută prin numărul de mandate pe care partidele pro-europene l-au câştigat”, a spus vicepreşedintele Senatului României.

Mai mult, senatorul Alexandru Pereş a declarat, văzându-i din nou pe tinerii basarabeni veniţi la Alba Iulia pentru a serba Ziua Naţională a României, că „Dacă era o mobilizare mai mare, dacă mai multă lume ieşea la vot, ştiu eu, poate mai multă lume dintre cei pe care i-am auzit şi astăzi strigând aici la Alba Iulia că Basarabia înseamnă România … Dacă într-adevăr acest entuziasm era şi în acea campanie şi în ziua votului de acum câteva zile, poate că altul era şi rezultatul final. Dar, din păcate, asta este…”.

După cum se cunoaşte, la sfârşitul acestei săptămâni, mai exact în 28 noiembrie, în Moldova au avut loc alegeri parlamentare anticipate. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, după procesarea a 100% din numărul total de procese verbale, PCRM are 39,3% din sufragii, PLDM – 29,4%, PD – 12,7% şi PL – 10%. Astfel, potrivit datelor finale, comuniştii vor avea 42 mandate în noul parlament, liberal-democraţii premierului Vlad Filat au 32, Partidul Democrat, condus de fostul comunist Marian Lupu ocupă 15 fotolii de parlamentar, iar liberalii preşedintelui interimar al ţării, Mihai Ghimpu, dispun de 12 locuri în legislativ.

Informatia de Alba - PSD – singurul care a politizat Ziua Naţională a României

Ediţia din acest an a manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României la Alba Iulia a fost la un pas de a nu fi politizată de reprezentanţii partidelor politice. Veniţi de la Sebeş împreună cu peste 300 de tineri şi oameni în vârstă, liderii PD-L Sebeş în frunte cu viceprimarul Adrian Bogdan au preferat să arboreze numai tricolorul naţional, fără nici măcar un steguleţ portocaliu. La fel, nici liberalii prezenţi la manifestări nu au mai venit în acest an cu fularele galbene, însuşindu-şi criticile de anul trecut.

Singurii care însă au rămas nepăsători la dezgustul public al celor prezenţi la vederea însemnelor politice la o serbare naţională au fost reprezentanţii PSD. Aceştia au fost singurii care nu s-au putut abţine şi au adus mai multe steaguri de partid, purtând însemnele PSD şi culoarea specifică.

Cu doar câteva zile înainte, preşedintele PSD Alba Ioan Dîrzu anunţase însă că are în vedere ca în acest an nici partidul său să nu mai politizeze manifestările dedicate Zilei Naţionale. Astfel, întrebat dacă de 1 Decembrie membrii PSD vor arbora din nou steagurile de partid, acesta a declarat: „Încă nu ştim. Vom discuta şi acest subiect. Dar credem că alţii sunt cei care au politizat manifestările la Alba Iulia”, spunea Ioan Dîrzu cu nici o săptămână înainte de Ziua Naţională a României.

Informatia de Alba - CANCAN de 1 Decembrie

Pe lângă momentele oficiale ale zilei de ieri, au rămas în istorie şi o serie de fapte şi evenimente ilare sau mici picanterii observate de unii, ignorate de alţii.

UDMR nu a depus coroane

Deşi partid parlamentar şi încă aflat la putere, UDRM a fost singura formaţiune politică din judeţul Alba care nu a depus coroane de flori la statuile înaintaşilor români care au înfăptuit Marea Unire din 1918. Mai mult, la manifestări a participat şi unul dintre membrii de frunte ai acestei formaţiuni la nivelul judeţului nostru, respectiv fostul subprefect Arpad Ladanyi, care a depus însă coroane doar din partea Guvernului României, alături de Oana Badea, secretar de stat în cadrul Ministerului Învăţământului.

DD in direct şi în reluare la Alba Iulia

Pentru prima dată de Ziua Naţională la Alba Iulia, Dan Diaconescu nu a pierdut ocazia de a-şi promova propria creaţie politică. Astfel, omul de televiziune, îndrăgit de o bună parte a românilor, a ajuns cam târziu la Alba Iulia, la statuia lui Mihai Viteazul, producând o emulaţie în jurul său, mai ales că a fost urmat la fiece pas de camerele de filmat ale OTV. Zâmbitor şi jovial, DD nu a pierdut ocazia de a le vorbi celor prezenţi de planurile sale de viitor, prezidenţiabilul „în direct şi în reluare” fiind lăsat pe dinafară de autorităţile locale, mai ales că deocamdată Partidul Poporului este doar o invenţie mediatică.

Moş Crăciun a venit mai repede pentru Dumitrel

Înainte de începerea procesiunii la statuia lui Ion. I. C. Brătianu, preşedintele CJ Alba Ion Dumitrel a avut parte de o întâlnire cu copilăria. Moş Crăciun, acelaşi personaj care în ultimii ani a fost nelipsit de la Alba Iulia, i-a dăruit şefului administraţiei judeţene un mic cadou: un steguleţ tricolor. I-a mulţumit frumos, însă nu i-a spus nicio poezie Moşului, care s-a retras fără a-l mai întreba pe Dumitrel dacă a fost sau nu cuminte în acest an.

Informatia de Alba - Roşia Montană nu poate deveni patrimoniu UNESCO

În timp ce toată lumea susţine că se luptă pentru ca Roşia Montană să nu dispară, zeci de clădiri de patrimoniu stau să se dărâme sub greutatea anilor şi a lipsei de îngrijire. Pentru că statul nu are banii necesari să conserve patrimoniul descoperit la Roşia Montană, acum există riscul major ca cele mai multe dintre construcţiile vechi din comună să se prăbuşească sau să fie dărâmate pentru că nu mai prezintă nicio siguranţă. Şi asta pentru că statul nu a intervenit la timp. Din fericire, sunt deja câteva dintre acestea de care s-a ocupat compania Roşia Montană Gold Corporation, de altfel compania anunţând chiar un program special de conservare şi punere în valoare a mai multor construcţii din comună, odată cu demararea proiectului minier.

Lista UNESCO nu salvează, ci blochează

După cum se ştie, mai multe ONG-uri care sunt împotriva derulării unui proiect minier la Roşia Montană au susţinut includerea Roşiei Montane pe lista tentativă UNESCO, proces demarat încă de pe vremea ex-ministrului maghiar al Mediului, Attila Korodi şi continuat de actualul ministru Kelemen Hunor.

Doar că, „Participarea comunităţilor locale la procesul de nominalizare este esenţială şi poate fi făcută chiar prin consultări publice”potrivit deciziilor Conferinţei Experţilor UNESCO de la Kazan (Federaţia Rusă) din 2005, preluate de către Comitetului pentru Moştenirea Culturală Universală UNESCO din iulie-august 2010. Asta înseamnă că includerea pe această listă trebuia să se facă obligatoriu după consultarea comunităţii locale din Roşia Montană. Aceasta însă nu a fost consultată, iar în urma unei consultări publice primarul din Roşia Montană declara că peste 80% dintre locuitori îşi doresc demararea proiectului minier. Deci în nici un caz stoparea acestuia prin includerea pe lista tentativă UNESCO.

Ce spun experţii

Potrivit studiului arhitectului britanic Dennis G. Rodwell, expert UNESCO şi membru ICOMOS, consultant al Diviziei Patrimoniu Cultural şi al Centrului Mondial al Patrimoniului, propunerea venită din partea unor organizaţii neguvernamentale de a include Roşia Montană în patrimoniul UNESCO contravine procedurilor instituţiei şi este nefondată.

În raportul intitulat „Reflecţii privind relevanţa şi adecvarea declarării Roşia Montană ca Obiectiv de Patrimoniu Mondial al UNESCO”, Dennis Rodwell arată că propunerea de a include Roşia Montană pe lista tentativă a UNESCO are “deficienţe majore” şi ar trebui abandonată imediat. „Sugestia de a include Roşia Montană pe lista tentativă UNESCO pune la îndoială integritatea procesului de selecţie şi are potenţialul de a discredita România în obligaţiile sale, ca semnatar al Convenţiei Mondiale UNESCO pentru Patrimoniu, din 1972, precum şi de a a-i slăbi poziţia în cazurile cu adevărat justificate”, afirmă expertul britanic. Principalele concluzii ale raportului independent al lui Dennis Rodwell pot fi sintetizate de altfel, după cum urmează: Propunerea de a include Roşia Montană pe lista Patrimoniului Mondial contravine criteriilor UNESCO; fără susţinerea comunităţii locale, niciun sit nu poate fi propus pentru a fi nominalizat ca monument UNESCO; UNESCO, o organizaţie a cărei reputaţie este angajată în conservarea autentică a siturilor de patrimoniu cultural, este în pericol de a fi asociată cu organizaţii neguvernamentale care se opun continuităţii caracterului minier al Roşiei Montane.

În sprijinul afirmaţiilor sale, Dennis Rodwell aduce recomandările recente ale UNESCO, aşa cum au fost ele reiterate de ultima întrunire a Comitetul pentru Patrimoniu Cultural Universal (World Heritage Committee), din vara acestui an de la Brasilia, potrivit cărora susţinerea comunităţii este esenţială pentru înscrierea unui sit pe lista tentativă. În raportul său, expertul UNESCO atrage atenţia asupra faptului că, prin susţinerea publică, de către anumite ONG-uri, a înscrierii sitului Roşia Montană pe lista tentativă a organizaţiei, se încearcă implicarea reputatului for într-o dispută care are drept obiectiv blocarea unui proiect industrial şi nu o mai bună protejare a patrimoniului. „Propunerea de a include Roşia Montană pe lista tentativă coincide cu o campanie a unor organizaţii neguvernamentale de a bloca proiectul minier din zonă şi nu poate fi disociată de respectiva campanie”, constată arhitectul britanic în raportul său.

Referitor la situaţia altor zone miniere din lume, arhitectul britanic Dennis Rodwell subliniază în raportul său faptul că, în general, siturile miniere au devenit monumente UNESCO numai după ce toate operaţiunile miniere comerciale au fost definitiv încheiate, “cu singura excepţie a minei de sare Wieliczka (Polonia), care, din diverse motive artistice şi turistice, este un caz special”. Mai mult decât atât, “nu există niciun precedent în care un sit minier să fi fost propus pentru nominalizare ca monument UNESCO în scopul împiedicării operaţiunilor miniere comerciale”, arată Dennis Rodwell în raportul său, referindu-se la situri miniere care sunt deja înscrise pe lista patrimoniului UNESCO.

Expres Sibian - Cazan loveste PDL-ul pe centura

inalizarea centurii ocolitoare a Sibiului i-a „încins” din nou pe parlamentarii de Sibiu. După ce PDL a trimis un comunicat de presă în care spunea că „mulţumim Guvernului României, premierului Emil Boc, parlamentarilor PDL Sibiu, în special a d-lui senator Ion Ariton”, pentru că le-a dat sibienilor centura, preşedintele PNL Mircea Cazan a reacţionat.

„Unul din cele mai importante obiective de investiţii din fonduri ISPA şi fonduri guvernamentale, în judeţul Sibiu, centura Sibiului riscă să fie "confiscată" politic de PDL. Centura Sibiului este a tuturor sibienilor. Despre centura ocolitoare noi vorbim din anul 2001, când a fost semnat memorandumul de Finanţare ISPA între Guvernul României şi Comisia Europeană. Sibienii nu ar fi avut centură pe 1 decembrie 2010, dacă guvernul liberal, condus de Călin Popescu Tăriceanu, cu ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, nu ar deblocat lucrările. Toată lumea şi-a adus contribuţia la centura ocolitoare, toate guvernele din 2001 până în 2010. Este inadmisibil ca de Ziua Naţională, să fie politizată de PDL şi centura Sibiului”, susţine Cazan. Liderul PNL Sibiu atacă şi faptul că preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch şi primarul Klaus Johannis nu au fost invitaţi la inaugurare. „Faptul că nu au fost invitaţi la inagurare preşedintele Consiliului Judeţean, primarul municipiului Sibiu, reprezentanţii conducerii administraţiei publice locale sibiene, de la PNL, FDGR şi PSD, arată clar că domnii de la PDL, mai ales domnul prefect nu au dorit decât să îşi asume nişte merite pe care nu le au în totalitate. Mă bucur că doamna Raluca Turcan, domnul Ion Ariton şi domnul Cornel Ştirbeţ au reuşit să se afişeze public după mai bine de un an, tocmai la inaugurarea centurii Sibiului, dar aceştia trebuie să ştie că nu sunt singurii sibieni, parlamentari sibieni, care au aşteptat finalizarea centurii”, spune Cazan. „Dacă nu era Ludovic Orban nu se dezamorsa situaţia cu Todini şi nu se ajungea să se semneze contractul de execuţie cu un alt constructor, consorţiul Max Boegl - Geiger – Comtram. Eu sper ca această lucrare să fie bine executată şi să ne bucurăm de ea nu doar doi ani cât este în garanţie, ci mult mai mulţi ani”, încheie preşedintele PNL Sibiu.

Expres Sibian - Turcan vrea parteneriat social Stat-Biserica

Deputatul PDL de Sibiu, Raluca Turcan a iniţiat un proiect legislativ prin care Statul şi Biserica să fie partenere în domeniul asistenţei sociale. Prin acest proiect, ar urma să se finanţeze activităţi aflate în sfera asistenţei sociale, iniţiate de culte, de asociaţiile şi fundaţiile înfiinţate de acestea, precum şi de asociaţiile ecumenice.

Aceste activităţi sunt, potrivit proiectului, serviciile sociale, acţiunile caritabile, formarea şi instruirea corpurilor de voluntari, activităţi de educaţie şi formare inclusiv în domeniul îngrijirii persoanelor dependente, al medierii.

„Obiectivul principal al legii este de a facilita implicarea Bisericii, alături de autorităţile locale şi de comunitate în desfăşurarea unor activităţi din sfera asistenţei sociale. Considerăm că Biserica are un rol esenţial în coagularea comunităţii în jurul unor priorităţi sociale, mai ales în această perioadă de criză economică. Biserica poate stimula voluntariatul care trebuie să devină o formă esenţială de implicare a comunităţii”, susţine Raluca Turcan.Potrivit vicepreşedintelui PDL, principiile care stau la baza finanţării activităţilor sunt: libera concurenţă, eficacitatea utilizării fondurilor publice, transparenţa, tratamentul egal, cofinanţarea - de minimum 20% din partea solicitanţilor - implicarea comunităţii. Se va asigura participarea tuturor cultelor şi asociaţiilor şi fundaţiilor. „Implicarea comunităţilor se traduce prin faptul că proiectele iniţiate de solicitanţi trebuie să fie avizate pentru oportunitate de către consiliul local pe teritoriul căruia urmează să se deruleze proiectul respectiv”, se mai arată în proiect.

Legea vizează următoarele categorii de persoane: copii aflaţi în dificultate, persoane adulte cu dizabilităţi, persoane vârstnice lipsite de venituri, fără susţinători legali, bolnavi sau greu deplasabile, ori cu dizabilităţi, care nu se pot întreţine singure, persoanelor care au avut de suferit de pe urma calamităţilor naturale, familii sărace care, din cauza resurselor financiare şi materiale reduse, nu pot asigura o îngrijire şi o educaţie corespunzătoare copiilor, nu au acces la servicii de asistenţă medicală şi nu sunt cuprinse în sistemul de protecţie socială al statului.

Monitorul de Sibiu - Decizia asupra concediului maternal trebuie sa tina cont in primul rand de interesul mamelor

Dezbaterea privind concediul maternal trebuie sa se incheie cat mai repede, iar decizia care se va lua trebuie sa tina cont in primul rand de interesul mamelor. Consider ca se poate gasi o solutie care sa mentina durata actuala a concediului maternal, oferindu-se in acelasi timp stimulente financiare pentru revenirea mai rapida a mamelor la serviciu. Voi sustine la proxima sedinta a conducerii PDL mentinerea perioadei de 2 ani de zile pentru concediu maternal, in conditiile indemnizatiei actuale cuprinse intre 600 si 3.400 lei lunar.

Voi propune de asemenea oferirea unui stimulent lunar care se va acorda dupa 6 luni de la nastere acelor mame care doresc sa revina la serviciu. Stimulentul ar fi de maxim 500 de lei lunar, el scazand treptat pana la 100 de lei lunar, in functie de momentul in care mama decide sa revina la serviciu.

In paralel, trebuie conturat si finantat un plan pentru crearea de crese in urmatorii 2-3 ani, cu implicarea clara a autoritatilor locale. De asemenea, trebuie realizata legislatia privind statutul bonelor, centrele de zi pentru cresterea copiilor si tichetele de cresa.

Aceasta abordare realizeaza un compromis corect intre nevoia de incurajare a natalitatii, cea de incurajare a muncii si dorinta de redimensionare pe termen mediu si lung a cheltuielilor bugetare. Obiectivul de reducere abrupta a cheltuielilor bugetare trebuie pus fata in fata cu costurile sociale ale masurilor adoptate.

Prin fiecare decizie luata, Partidul Democrat Liberal trebuie sa arate ca face reforma pentru oameni, nu pentru cifre.

Monitorul de Sibiu - Johannis nu a fost invitat la inaugurarea soselei ocolitoare a Sibiului. PDL a confiscat centura

La 6 ani de la inceperea lucrarilor, centura ocolitoare a Sibiului a fost inaugurata, ieri, de premierul Emil Boc. Dupa ce a taiat panglica impreuna cu prefectul Constantin Trihenea si ministrul Economiei, Ion Ariton, Boc a trecut la testul cu paharul de apa. S-a urcat la volanul unui Duster, si-a tras scaunul in fata, a asezat paharul pe bord si a pornit pe soseaua nou-nouta. Copilot i-a fost Ion Ariton. La finalul cursei, premierul a aratat, victorios, paharul din care nu s-a varsat nicio picatura de apa. Evenimentul, foarte important pentru sibienii satui de traficul greu care tranzita orasul, a fost confiscat de PDL. Primarul Klaus Johannis nu a participat la ceremonie pentru simplul motiv ca nu a fost invitat. Nici macar presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Martin Bottesch, nu a fost chemat la inaugurare. Intrebat de ziaristi de ce nu l-au invitat pe Johannis, Boc a raspuns ca "orice sibian poate veni la inaugurare fara a avea invitatie", cu atat mai mult primarul, "care este la el acasa". In schimb, s-a prezentat pe centura toata suflarea PDL Sibiu, de la parlamentari la directorii de deconcentrate si simpli membri.

100 de milioane de euro

Centura ocolitoare a Sibiului a costat aproximativ 100 de milioane de euro, din care 14 milioane au fost platite pentru exproprieri. Banii provin din fonduri europene ISPA si ale Guvernului Romaniei. Noua sosea masoara 16,60 kilometri de autostrada si 3,6 kilometri de drum national. Partea de autostrada face parte din Culoarul IV European, care va face legatura intre Constanta de Nadlac. „Multumim din inima partidului..."

Liderii PDL Sibiu n-au scapat ocazia de a-si aroga toate meritele pentru finalizarea centurii Sibiului si de a le multumi sefilor lor pentru favorul facut sibienilor. „Apreciem implicarea, dupa 1 ianuarie 2009, a parlamentarilor PDL Sibiu, in special a d-lui senator Ion Ariton, in asigurarea finantarii continue a lucrarilor, din partea Guvernului Romaniei. Inaugurarea centurii ocolitoare reprezinta indeplinirea uneia din promisiunile electorale ale domniei sale, in campania alegerilor parlamentare pentru mandatul 2008-2012. Multumim Guvernului Romaniei, premierului Emil Boc, pentru respectarea angajamentelor privind realizarea celei mai mari investitii publice, in judetul Sibiu, in ultimii 20 de ani", se arata in comunicatul de presa remis de Conducerea Biroului Permanent Judetean Sibiu al PDL.

Rondul de Sibiu - Cazan: Centura este a sibienilor, nu a lui Ariton, a lui Trihenea sau a lui Boc

Preşedintele PNL Sibiu, Mircea Cazan, atacă alegerea PDL-ului de a nu invita, la inaugurarea centurii ocolitoare a Sibiului, conducerea administraţiei publice locale. Acesta crede că democrat liberalii vor să „confişte politic" un proiect care aparţine, de fapt, mai multor guverne. „Centura Sibiului riscă să fie "confiscată" politic de PDL. Centura Sibiului este a tuturor sibienilor. Despre centura ocolitoare noi vorbim din anul 2001, când a fost semnat memorandumul de Finanţare ISPA între Guvernul României şi Comisia Europeană. Sibienii nu ar fi avut centură pe 1 decembrie 2010, dacă guvernul liberal, condus de Călin Popescu Tăriceanu, cu ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, nu ar deblocat lucrările. Toată lumea şi-a adus contribuţia la centura ocolitoare, toate guvernele din 2001 până în 2010", transmite deputatul liberal, prin intermediul unui comunicat de presă.

Acesta consideră că este inadmisibilă politizarea acestui eveniment, tocmai de Ziua Naţională. „Faptul că nu au fost invitaţi la inaugurare preşedintele Consiliului Judeţean, primarul municipiului Sibiu, reprezentanţii conducerii administraţiei publice locale sibiene, de la PNL, FDGR şi PSD, arată clar că domnii de la PDL, mai ales domnul prefect nu au dorit decât să îşi asume nişte merite pe care nu le au în totalitate", a mai spus Cazan.

"Mă bucur că doamna Raluca Turcan, domnul Ion Ariton şi domnul Cornel Ştirbeţ au reuşit să se afişeze public după mai bine de un an, tocmai la inaugurarea centurii Sibiului, dar aceştia trebuie să ştie că nu sunt singurii sibieni, parlamentari sibieni, care au aşteptat finalizarea centurii. (...)", a declarat liderul PNL, încheind cu faptul că şi-ar dori ca lucrarea să reziste nu doar doi ani cât este în garanţie, ci mult mai mult.

Rondul de Sibiu - Trihenea nu mai e prefect

Constantin Trihenea nu mai este, de joi, prefect al judeţului Sibiu. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, la finalul şedinţei de Guvern.

Executivul a adoptat, joi, trei Hotărâri de Guvern privind eliberarea şi numirea în funcţie a unor prefecţi, printre care şi cel al Sibiului. Printr-un act normativ, a fost aprobată încetarea, prin acordul părţilor, a exercitării temporare a funcţiei publice de prefect al judeţului Sibiu, de către Constantin Trihenea.

De asemenea, printr-o altă Hotărâre s-a decis aplicarea mobilităţii pentru Sergiu-Noruţ Stănişteanu din funcţia publică de prefect al judeţului Giurgiu, în funcţia publică de inspector guvernamental. Funcţia de prefect al judeţului Giurgiu va fi exercitată, temporar, în condiţiile legii, de către domnul Cristoi Robert-Ioan.

La Sibiu, subprefectul Rareş Macrea va prelua, temporar, funcţiile prefectului. Constantin Trihenea a fost numit prefect în februarie 2009.

Bistriteanul - PSD: Nefericitul Botis

Un om care spune, cu titlu de indemn general valabil, sa nu ne cautam fericirea decat in munca, nu poate fi decat unul profund nefericit.

Nefericit ca a ajuns ministru doar lingusindu-se pe langa un stapan caruia ii pupa inelul de cate ori are ocazia, ministru Botis spera ca toata lumea sa ajunga in halul acela de nefericire si resemnare incat sa-i accepte fara cracnire orice prostie debitata.

Ioan Nelu Botis reprezinta deja un caz pierdut pentru societatea romaneasca, un exemplu de ingamfare, prostie, fuduleala si nesimtire. Cine poate gandi ca o mama in Romania poate sa-si lase copilul de la un an pentru a se intoarce la munca, una prost platita azi, nu este decat un nesimtit. Sau un diletant, in cel mai bun caz.

Mamelor din ziua de azi cred ca exact asta le lipsea, o decizie aberanta care le arunca linistea in aer. Botis uita ca nu avem bone calificate, nu avem crese suficiente si dupa doi ani de zile de guvernare PD-L familiile tinere nu mai au bani decat pentru a supravietui. Stim ca ministrul este parinte, ce-i drept unul prosper, insa de data aceasta a mers mult prea departe, iar partidul sau s-a luat dupa domnia sa fara sa se gandeasca la consecinte.

Dupa ce a taiat tot ce se putea taia in aceasta tara, Botis crede ca poate taia si dreptul copiilor de a fi alaturi de parinti, in cea mai critica perioada a vietii. Aberatiile guvernamentale suntem siguri ca vor continua si, din pacate, Ministerul Muncii, condus de nefericitul Botis, va mai rezerva multe surprize neplacute romanilor.

Vom munci 12 ore pe zi, pentru ca asa I s-a nazarit ministrului, suntem obligati sa ne parasim copiii de la un an in institutii prescolare care nu exista, avem salariile taiate, dar trebuie sa ne cautam fericirea in munca. Munca te face liber este un motto de trista amintire insa guvernantii actuali ne fac sa ne gandim din ce in ce mai mult la societatea pe care ei o viseaza, una care suporta orice decizie ar lua, in timp ce mintile luminate ale PD-L se gratuleaza insorit si-si iau limina unii de la altii.

Credem ca Ioan Nelu Botis s-a facut destul de ras si ii cerem, de data asta politicos, sa-si caute fericirea in alta parte, nu la ministerul pe care il conduce si in niciun caz din nefericirea sutelor de mii de mame si familii.

Bistriteanul - Reducerea concediului de maternitate, criticata de liberali

Reprezentantii PNL BN critica propunerea ministrului Ioan Botis de a reduce concediul de maternitate de la doi ani la un an. Liberalii spun ca desi este criza si sunt vremuri grele si trebuie facute compromisuri pentru a depasi situatia nu aceasta ar fi cea mai buna varianta pentru a scoate Romania din impas.

Deputatul liberal, Ioan Tintean, nu sustine propunerea ministrului muncii de a reduce perioada de concediu maternal la jumatate.

Acesta spune ca in copii trebuie investit, ca ei sunt viitorul acestei tari sa ca trebuie ca inca de mici sa fie bine invatati si ingrijiti si ca cel mai bine poate sa faca acest lucru o mama.

“Nu mi se pare cea mai buna alegere. Acesti copii sunt viitorul tarii noastre si nu putem sa ne batem joc de acest lucru. Nu cred ca prin reducerea perioadei concediului de maternitate vom scaote tara din criza” a declarat Ioan Tintean.

Liberalii sustin ca se pot gasi si alte variante pentru a face economii la buget si pentru a depasi criza.

Reprezentantii PNL BN spun ca nu vor sustine si nu vor vota niciodata o astfel de lege.

Bistriteanul - Denes: I-as sugera lui Iancu sa ia un dictionar si sa vada ce inseamna trafic de influenta!

Scopul nu scuza mijloacele! Asta sustin liberalii bistriteni care critica dur faptul ca sotiile celor de la conducerea Consiliului Judetean se ocupa de cateva proiecte finantate din bani publici.

In cadrul sedintei de luni a Consiliului Judetean, liberalii si social-democratii au acuzat conducerea CJ ca a dat anumite proiecte unor persoane care le sunt rude. Conducerea CJ era acuzata atunci de “ favoritisme”, iar astazi, in cadrul unei conferinte de presa, liderii PNL au reluat acuzatiile.

Liberalii critica faptul ca sotiile unora dintre cei care se afla la conducerea CJ au intocmit proiecte care sunt finantate din bani publici. Reprezentantii PNL BN sustin ca cei din conducerea CJ ar trebui sa stie ca aceste lucruri nu sunt normale si ca nu trebuiau facute.

“Nu am nimic personal cu domnul Luca Iancu, dar i-as sugera sa ia un dictionar si sa vada ce inseamna trafic de influenta. Nu este normal ce au facut cei din conducerea CJ”, declara consilierul liberal Ioan Denes.

Consilerii liberali, alaturi de cei social – democrati, au acuzat in urma cu cateva zile conducerea Consiliului Judetean ca a favorizat anumite persoane sa obtina proiecte finantate cu bani publici, unul dintre acestea vizand reabilitarea termica a Spitalului Judetean, proiect intocmit de firma sotiei vicepresedintelui Consiliului Judetean, Luca Iancu, si a sotiei arhitectului sef al judetului, Victor Michiu, nevestele fiind asociate in biroul de arhitectura “Luca & Michiu”.

La acea data, acuzatii sustineau ca nu au fost implicati in atribuirea proiectelor si ca desi sotiile lor sunt actionare la firmele care au preluat proiectele, ei nu au nimic de castigat.

Mesagerul Bistrita-Nasaud - PSD propune ca alternativă un buget al dezvoltării

PNL deschis la discutii

Invitaţia lansată în această săptămână de liderul Partidului Social Democrat, Victor Ponta, partenerilor din opoziţie - Partidului Naţional Liberal şi Partidului Conservator - de a discuta şi a stabili împreună un buget alternativ celui propus de Guvern, a fost reiterată astăzi, la conferinţa de presă a PSD Bistriţa-Năsăud, de liderul organizaţiei judeţene, deputatul Radu Moldovan. Acesta a declarat că PSD se aşteaptă ca, la întrunirea convocată luni, PNL şi PC să onoreze cu prezenţa, iar opoziţia să cadă de acord asupra unui proiect alternativ de buget, "un buget al dezvoltării propus de opoziţie, care să fie în contrast cu bugetul de austeritate propus de actuala putere". "Ne interesează investiţii în trei domenii capitale, credem noi, pentru România: sănătate, educaţie şi dezvoltare locală. Cele trei sunt făcute harcea-parcea în propunerea de buget pentru 2011", a spus Radu Moldovan.

Aşteptând decizia conducerii centrale privind participarea la întrunirea programată pentru luni de PSD, şi liberalii din Bistriţa-Năsăud şi-au arătat disponibilitatea spre o discuţie în acest sens. Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Ţintean, a declarat tot azi, cu prilejul obişnuitei conferinţe de presă, că PNL este capabil ca împreună cu ceilalţi parteneri să încropească un buget mai bun decât al actualei guvernări, "care a lăsat să se înţeleagă din proiectul de buget făcut deja că se merge din nou pe sistemul repartizării fondurilor prin vot şi la discreţia miniştrilor". "Mă refer aici la Ordonanţa 7 (privind Programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural - n.r.), în cazul căreia m-aş fi aşteptat să se introducă prin lege reguli de distribuire a banilor în funcţie de vechimea proiectelor, în funcţie de necesitatea privind sumele pentru proiectele care sunt confinanţate din fonduri europene şi abia pe locul al treilea să fie alocaţi bani pe proiecte noi. Or, dacă nu s-a introdus această regulă în buget, este clar că se va veni din nou cu finanţări la punctul trei în locul punctului unu". Întrebat care este rostul unui buget alternativ din moment ce partidele de la putere deţin majoritatea, Ţintean a precizat că oricând un Guvern îşi poate pierde majoritatea, iar dacă acest lucru s-ar întâmpla, un proiect alternativ de buget ar fi cu atât mai binevenit. Deputatul liberal a mai arătat că există în acest sens un precedent: "în 2004, când am câştigat alegerile, imediat după, în februarie 2005 a fost anulat bugetul PSD care fusese gândit în 2004, astfel că în 2005 s-a intrat la guvernare cu un buget făcut cu Alianţa D.A.".

La aceeaşi conferinţă, deputatul PNL a criticat proiectul de buget propus de Guvern pentru 2011, care ar fi unul lipsit de echilibru. "Nici nu ştiu, în calitatea mea de mic cunoscător a problemei în materie, de unde creştere de aproximativ 8 la sută... Se pare că vor merge cu cheltuieli până la 108 la sută şi cu venituri de aproximativ 80 de miliarde de lei. TVA a crescut de la 19 la 24 la sută şi se pare că aceasta este explicaţia de bază a ministrului Ialomiţianu privind posibila creştere a veniturilor la bugetul de stat, în timp ce impozitul pe profit, pe venit, accizele - au scăzut drastic, iar numărul întreprinderilor a scăzut drastic o dată cu introducere şi menţinerea în continuare a impozitului minim pentru români. Şi bugetul asigurărilor sociale - despre care s-a tot vorbit în trimestrele III şi IV - în valoare de circa 47 de miliarde de lei, poate fi susţinut din CAS doar 70 la sută, diferenţa de 30 la sută urmând să fie alocată pentru completarea necesarului de bani pentru menţinerea sistemului de pensii din bugetul de stat, ceea ce înseamnă reducerea drastică a cheltuielilor cu investiţiile şi scăderea numărului de angajaţi. În ceea ce priveşte bugetul asigurărilor sociale de şomaj, avem de-a face cu un buget ce este susţinut doar 30 la sută din plata cotelor sociale de şomaj; 70 la sută va fi susţinut din bugetul de stat, fapt care înseamnă o altă încărcătură în defavoarea dezvoltării şi cheltuielilor de investiţii, dar şi posibilităţii de creştere a numărului de angajaţi în România", a detaliat Ioan Ţintean.

Mesagerul Bistrita-Nasaud - Ministrul Elena Udrea inaugurează trei lucrări de apă şi canalizare pe Valea Someşului

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, vine mâine în judeţul Bistriţa-Năsăud, cu ocazia finalizării proiectelor de introducere şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare în Salva, cartierele Năsăudului şi în Sângeorz-Băi. Orele orientative ale vizitei ministrului sunt: 13.30 - Salva, 14.30 - Năsăud şi 16.00 - Sângeorz-Băi. Potrivit secretarului de stat în MDRT, Eugen Curtean, investiţiile din cele trei localităţi au fost finanţate în proporţie de 80 la sută cu fonduri de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi în proporţie de 20 la sută prin bugetele locale.

Lucrarea de la Salva a fost contractată cu executantul SC "Seliana" în decembrie 2008 şi a fost finalizată în termen, luna trecută, cu un cost total de 4.933.935 de lei, valoarea plătită până acum fiind de 3.707.009 lei. Lucrările au constat în reabilitarea şi extinderea reţelelor de aducţiune şi distribuţie a apei potabile pe o lungime de aproximativ 14 km şi realizarea gospodăriei de apă compusă dintr-un rezervor cu o capacitate de 500 de metri cubi, o staţie de pompare şi o staţie de clorinare.

La Năsăud, lucrările demarate de SC "Incom" SA în ianuarie 2009, de extindere a conductei de apă potabilă pe străzile Bistriţei, Podirei şi Luşca, precum şi de alimentare cu apă potabilă a cartierului Liviu Rebreanu, au costat 2.658.802 lei, din care s-au plătit până acum 1.818.008 lei. Concret, a fost vorba despre extinderea reţelei de apă cu 5,6 km, reabilitarea forajului existent, realizarea a 2 rezervoare cu o capacitate de câte 100 de metri cubi, o staţie de pompare şi o staţie de clorinare.

La Sângeorz-Băi a fost reabilitată reţeaua de canalizare menajeră şi a staţiei de epurare, cu o investiţie de 13.048.609 lei, din care s-au plătit 10.008.194 de lei, executantul lucrării fiind SC "Grup 4 Instalaţii" SA. Lucrările, începute în noiembrie 2008 şi finalizate luna trecută, au constat în reabilitarea reţelei de canalizare pe o lungime aproximativă de 2,7 km şi construcţia unei staţii noi de epurare care respectă indicatorii de calitate prevăzuţi de directivele europene privind apa uzată.

Potrivit secretarului de stat în MDRT Eugen Curtean, cele trei lucrări fac parte din Programul "Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a staţiilor de tratare a apei potabile şi staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 locuitori", program care se implementează în 59 de localităţi aprobate în prima etapă a proiectului, în perioada 2007-2011. Până acum au fost 13 subproiecte, celălalte 46 aflându-se în diverse stadii (25 în execuţie, 10 cu proiecte tehnice în diverse stadii de elaborare sau aprobare şi 10 în diverse stadii de aprobare a documentaţiei tehnico-economice).

Zi de zi Targu Mures - Ciprian Dobre solicită demisia lui Gabriel Oprea

Deputatul Ciprian Dobre va solicita colegilor săi din grupul parlamentar al PNL iniţierea unei moţiuni simple împotriva ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, ca urmare a încălcării protocolului de stat în privinţa prezentării onorului militar de Ziua naţională. ”Luni voi solicita grupului să iniţiem o moţiune simplă împotriva ministrului Apărării, Gabriel Oprea, având în vedere incidentele petrecute de Ziua naţională a României, la festivităţile organizate de Ministerul Apărării cu această ocazie. Este fără precedent faptul că drapelul României s-a înclinat în faţa unui om care nu avea calitate oficială la acea manifestare, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 240 din Codul Penal şi anume uzurparea de calităţi oficiale. Emil Boc nu avea căderea constituţională să privească drapelul României ţinut de comandantul Gărzii de Onoare a României din poziţia pe care şi-a arogat-o”, a spus Dobre în cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri.

Potrivit acestuia, în absenţa preşedintelui României, preşedintele Senatului, ca al doilea om în stat, ar fi trebuit să primească onorul, iar dacă acesta nu era prezent, preşedintele Camerei Deputaţilor.”Dacă nu ştie Gabriel Oprea, ofiţerul de intendenţă, că Armata României nu înseamnă polonic, castron, cartofi şi conserve, îi readuc aminte că Armata României are ca punct central drapelul României şi că drapelul reprezintă suveranitatea naţională a statului român. Într-adevăr, probabil că la intendenţă, printre polonice şi conserve, a uitat care este elementul central al forţelor armate române”, a mai subliniat Dobre.

Gazeta Vaii Jiului - Protocol PSD-PRM Hunedoara

Social democraţii şi peremiştii hunedoreni vor colabora, oficial, astăzi urmând a fi semnat protocolul de colaboare între cele două formaţiuni politice.

Actul va fi semnat în prezenţa social-democratei Ecaterina Andronescu şi a preşedintelui PRM Corneliu Vadim Tudor.

Preşedintele PRM Hunedoara, Costel Avram, fusese atenţionat de către Vadim Tudor că va fi “tras pe linie moartă” după ce hunedoreanul a declarat că la alegerile din Ţara Heţegului PRM Hunedoara o sprijină pe liberala Mariana Câmpean. La nivelul judeţului Hunedoara se ştie că preşedintele Costel Avram este foarte apropiat de preşedintele PNL Hunedoara, Ioan Mircea Moloţ, acesta fiind deseori acuzat că face jocurile mai marelului judeţului, uitând de cele mai multe ori că Valea Jiului este cea care l-a trimis în consiliul judeţean.

Hunedoreanul - Începe batalia pentru locul de deputat

Printre cei care si-au anuntat candidatura la fotoliul de deputat din Tara Hategului se numara Daniel Raducanu, din partea PD-L, Liliana Tolas, din partea PSD, Mariana Campeanu, din partea PNL, primarul Hategului, Nicolae Timis, ca independent sau ecologistul Remus Cernea. În cursa electorala intra si un petrosanean, Fülöp Béla. Acesta este liderul filialei Petrosani a UDMR din 2008 si presedinte al Consiliului Reprezentantilor Judeteni ai UDMR Hunedoara. În 2008, el a fost candidatul UDMR la alegerile parlamentare în acelasi colegiu electoral. Acesta este membru al Asociatiei „Noua Speranta” din Petrila, organizatie implicata în sprijinirea persoanelor infectate cu virusul HIV/SIDA. Primarul din Baru Mare, potrivit presedintelui interimar al organizatiei PD-L Hunedoara, Viorel Arion, a îndeplinit deja formalitatile de înscriere în partid si si-a depus candidatura pentru Camera Deputatilor. PSD o sustine în aceasta competitie pe Liliana Tolas, consilier judetean si vicepresedinte al Organizatiei Femeilor Social-Democrate. Candidatul PNL este Mariana Campeanu, fostul ministru al Muncii în timpul guvernarii Tariceanu. Ea nu a reusit sa intre în Parlament în 2008, fiind sustinuta acum pentru restul de mandat ce a mai ramas. Pentru acest colegiu va candida si ecologistul Remus Cernea, care si-a înfiintat recent propriul partid, „Miscarea Verzilor”. Pe data de 20 noiembrie 2010, sambata, începe campania electorala, iar pe 4 decembrie 2010 aceasta perioada se încheie. Alegerile pentru locul de deputat ramas vacant dupa moartea lui Ioan Timis vor avea loc pe 5 decembrie 2010.

Hunedoreanul - Candidatul PDL fără siglă PDL. În Colegiul 3 Haţeg, bannerele pedeliste au luat culoarea verde

Conştienţi de imaginea negativă pe care o au în rândul electoratului, democrat-liberalii încep testarea pieţei pentru rebranduirea din temelii. Încet-încet, culoarea simbol - portocaliul - este eliminată de pe afişele electorale, în timp ce candidaţii sunt prezentaţi ca neavând nicio legătură directă cu PDL.

Prăbuşit în încrederea electoratului, având în spate sondaje care indică mi-nime istorice şi cu presiunea menţinerii majorităţii în Parlament, PDL trece la tactica partidelor de nişă, renunţând la promovarea candidaţilor prin simbolurile democrat-liberale.

În primul test electoral de după acumularea deficitului de imagine, PDL a adoptat strategia camuflării propriului candidat, de pe afişele electorale dis-părând atât sigla, cât şi sloganurile pedeliste.

S-a întâmplat în colegiul numărul 3 din judeţul Hunedoara (zona Haţeg-Călan), acolo unde au loc alegeri parţiale pentru postul de deputat rămas vacant în urma decesului parlamentarului Ioan Timiş.

Mesagerul Hunedorean - Nicolae Timis se va interesa personal, în calitate de deputat, de ce nu sunt despãgubiti oamenii care au terenuri sub lacurile de acumulare din Tara Hategului

Mesagerul Hunedorean - Nicolae Timiş spune lucrurilor pe nume! Timiş face lumină în politica hunedoreană!

Cand Nicolae Timis a castigat primaria Hateg in 2004, nu erau multi cei care credeau in reusita lui ca prima. Venea atunci după două tururi de alegeri, în care bătălia pentru primărie fusese cumplită.


În 2008, situaţia s-a schimbat. A câştigat din primul tur, lăsându-şi adversarii mască, numărând şi renumărând voturile prin secţiile de votare. Asta, deoarece electoratul a înţeles atunci că Nicolae Timiş trebuia să ducă mai departe ce începuse. Şi începuse multe… şoseaua de centură a Haţegului, aducerea magazinelor PLUS şi SPAR pe atunci în Haţeg, canalizare şi apă în Silvaşu de Jos şi în Silvaşu de Sus, finalizarea lucrărilor la sediul primăriei noi, reabilitarea şcolilor şi a liceului, asigurarea unui transport decent pentru elevi, apă şi canal la Nălaţi, schimbarea întregii reţele de apă din Haţeg, introducerea ei acolo unde alţii nu găseau soluţii tehnice. Multe lucruri a început… Şi le-a terminat…

Simte însă că „acasă“, cum spune el Haţegului şi întregii zone, are nevoie de ajutor mai mult decât gospodăresc… are nevoie şi de ajutor politic. De aceea, a refuzat să se supună hotărârii nedrepte de a aduce alt candidat de la Bucureşti, care să reprezinte zona. Nu a dorit să mai dea satisfacţie „miticilor“, considerând că zona are oameni care cunosc mai bine problemele acesteia. Una dintre priorităţile lui Nicolae Timiş, ca şi deputat, va fi să vadă ce se întâmplă cu banii pe care trebuie să îi primească oamenii din Ţara Haţegului ca şi despăgubire pentru terenurile care au fost acoperite de lacurile de acumulare.

„Nu se mai poate aşa“, spune Timiş. „îşi bat joc de oameni de atâţia ani, în timp ce directorii şi angajaţii din acel sistem încasează salarii nesimţite. De ce nu dau banii tuturor oamenilor şi au făcut lucrul acesta «pe alese» până acum? Dreptul de proprietate e sfânt prin Constituţie, de ce nu îl respectă? Aceşti oameni din Ţara Haţegului care au fost privaţi de terenurile lor, trebuiau să primească despăgubiri până la ultimul bănuţ. Şi asta cât mai repede!“

„Nu vreau să promit lucruri mari… n-am să spun că măresc pensiile, că le dau tractoare, că mă voi apuca eu să scriu proiecte pentru fiecare comună. Cine face asta, minte cu neruşinare. Minte pentru că speră că cetăţeanul va fi atât de naiv, încât să înghită, şi de data asta, găluşca. Eu sper şi cred că oamenii nu mai sunt naivi şi creduli. Un singur deputat nu poate mări nici o pensie, şi nici un partid nu va face asta, dacă nu sunt bani. Pentru a primi tractoare şi utilaje, există deja proiecte şi programe în care trebuie să întruneşti anumite condiţii, iar proiecte ştiu sau ar trebui să ştie şi primarii să scrie. Nu cred că au alte treburi decât să-şi susţină proiectele pentru comunitate… sau poate ca unii, dacă n-au de lucru îşi fac, cum ar fi cazul celui de la Boşorod, care îmi rupea afişele electorale. Umilitoare postura în care s-a pus…! Eu pot să îi ajut pe fiecare, deschizându-le uşa acolo unde trebuie, făcând lobby pentru zona Haţegului şi a Călanului sau pentru Ţinutul Pădurenilor. Mai presus de toate, nu vreau să-i mint pe oameni, cu orice risc. Vreau să mă pot uita în ochii lor şi acum, şi peste 10 ani. Nu ca şi o parte din contracandidaţii mei, care îşi mobilizează trupele să trimită sms-uri defăimătoare la adresa mea în timpul emisiunilor televizate. S-a văzut clar că era o făcătură, sms-urile veneau cam de pe aceleaşi numere de telefon… Dar dacă atâta pot alţii şi atâta îi duce mintea“…

„De ce vreau să fiu deputat? Pentru că pot să fac pentru acest colegiu ce am făcut şi pentru oraşul Haţeg. Pentru că oamenii au nevoie ca şi deputat, atât de un om hotărât şi pregătit, dar şi de cineva care să nu arunce doar cu promisiuni în campania electorală, după care să uite de unde a plecat. Eu nu am cum să fac acest lucru. Aici sunt înmormântaţi părinţii mei, fratele meu, aici se află casa mea, aici sunt rudele mele, aici e ACASĂ! Şi e absolut normal şi firesc să vreau bunăstarea «casei» mele“.

„De ce spun FAPTE, NU VORBE? Simplu… Vorbele zboară, faptele rămân! A fost o săptămână în care numai lapte şi miere a curs pe Galbena, pe Cerna, pe Strei şi pe celelalte râuri din colegiu, lapte şi miere aruncate ca nadă de către candidaţii fără nici un scrupul. Şi după aceea? Pentru mine, o promisiune e sfântă… şi promit că vă voi reprezenta cu demnitate şi numai în interesul cetăţenilor din Colegiul nr. 3 Haţeg“.

Mesagerul Hunedorean - Nicolae Timiş spune lucrurilor pe nume! Timiş face lumină în politica hunedoreană!

Asistam in ultimile zile ale campaniei electorale, la o desfăşurare de forţe cum parcă nici la prezidenţiale nu a fost. Pe de o parte, asta mă face mândru, deoarece, iată că acest colegiu, atât de nebăgat în seamă până acum, face brusc obiectul interesului general al celor care se cred „mari politicieni”. Iar, pe de altă parte, îmi trezeşte greaţă modul în care începe să se pună problema în ultimele zile ale campaniei electorale.

Se pare ca noi, oamenii din Colegiul nr. 3, suntem consideraţi atât de neştiutori, încât nu numai că trebuie să vină cineva de la Bucureşti să fie deputatul nostru, dar mai trebuie să vină şi să ne spună cum şi pe cine să votăm. Astfel, Varujan Vosganian a fost prezent într-una din seri la o televiziune locală, împreună cu preşedintele Moloţ şi cu candidata Mariana Câmpeanu. Măi, şi să vezi că atât de mult au ridicat-o în slăvi, încât dacă ar fi fost să ne luăm după gurile “aurite” ale acestora, am fi confundat-o pe doamna Câmpeanu cu Albă ca Zăpada. Aş vrea să îi întreb şi pe Varujan Vosganian, şi pe Dan Radu Ruşanu şi pe alţii, cum se face că până acum, nu şi-au arătat deloc „ochişorii” prin Ţara Haţegului, dar când e vorba de un interes, atunci se trezesc cu toţii. Aş putea să pun pariu că nici Vosganian şi nici alţii de la centru habar nu au unde este Râu de Mori, Ostrov, Gânţaga, Păclişa sau alte localităţi din colegiu. Şi dacă nu ştiu unde sunt, cu siguranţă nu ştiu nici care sunt problemele acestora. Şi dacă nu cunosc problemele oamenilor, cum ar putea să le rezolve? Prin promisiuni mincinoase, aşa cum s-au obişnuit de fapt toţi politicienii de după 1989.

Mă face pe mine trădător Mircea Moloţ? El vorbeşte de trădare? Cel care abia a apucat să se urce pe scaunul lui Mircia Munteanu? Cel care se dădea „bunul prieten“ al lui Mircia? Nu vede Moloţ că dintr-un singur candidat, PNL a reuşit să facă trei, respectiv Nicolae Timiş, Daniel Răducanu şi Mariana Câmpeanu? Oare chiar nu vede nimeni faptul că ceea ce nu a reuşit să facă PDL în atâţia ani, adică să spargă organizaţia puternică a PNL din Hunedoara, a reuşit Moloţ? Şi atunci, mă întreb ale cui interese le serveşti, domnule preşedinte? Nu cumva eşti vreun agent sub acoperire al PDL?

Nu sunt un trădător, n-am trădat pe nimeni. Aş fi fost trădător, dacă aş fi permis şi dacă aş fi fost de acord să fim reprezentaţi de cineva care nu are nici în clin nici în mânecă cu Colegiul nr. 3. Atunci, aş fi fost trădător… aş fi trădat interesul oamenilor. Dar aşa, sunt mândru că i-aş putea reprezenta. Cine vorbeşte de trădare? Un personaj cu aere de prim-secretar? Care nu acceptă să fie contrazis? Care se crede Dumnezeu? Vreau să spun că Dumnezeu e unul singur şi stă deasupra tuturor! Nu mă voi închina niciodată celor care cred că au dat gaura la macaroană, când de fapt, aceştia dau constant găuri bugetelor publice. Şi mai şi mint pe deasupra. Cine e Mariana Câmpeanu? Vă spun eu… un fost ministru, care a stat trei luni pe funcţie şi care a tăiat alocaţia unui geamăn, fiind apoi câştigată în instanţă. O femeie care se dă drept VICEPREŞEDINTE PNL, când de fapt, e simplu MEMBRU AL BIROULUI PERMANENT. Intraţi pe site-ul oficial al PNL şi convingeţi-vă singuri. Ce concluzii să tragem de aici? Că e ahtiată după funcţii? Că îşi asumă merite pe care nu le are? Se dă mare familistă şi mare ocrotitoare a bătrânilor? Atunci, ce are cu bietul bătrân cu care împarte curtea din Bucureşti? I-a interzis acestuia până şi accesul, la toaletă, ca să nu mai vorbim despre bătăile încasate… Dacă nu mă credeţi, accesaţi următoarea pagină de Internet şi convingeţi-vă: http://www.youtube.com/watch?v=hc_V1md_uI8 sau pur şi simplu, scrieţi Mariana Câmpeanu pe YOU TUBE.

Adevărul este că se tem cumplit dumneavoastră… de cetăţeni. Au început să-şi dea seama că oamenii nu mai sunt atât de creduli şi naivi ca până acum şi că pot pierde de data aceasta. Şi sper, pentru binele dumneavoastră, să piardă.

Nu v-aţi întrebat niciodată de ce şi candidatul PDL Daniel Răducanu nu îşi expune culorile partidului? Îi e ruşine cu ele? Cum poţi spune că nu eşti de acord cu guvernul, dar vrei să te duci în Parlament, pentru a susţine prin votul tău acest guvern incompetent? E simplu să pupi pe frunte femei în vârstă şi să le promiţi marea cu sarea, dar nu e de ajuns. Ar fi fost mult mai simplu, dacă ar fi candidat independent, dar atunci nu mai veneau atât de mulţi, bani în campania electorală. Stimaţi cetăţeni, oameni buni, nu aţi văzut ce desfăşurare de forţe are loc? Toate astea costă bani… bani mulţi… în ideea în care un singur afiş color costă peste 1 leu şi un banner aproape 1.000 de lei. De unde atâţia bani? Cine sunt oamenii din spatele banilor… şi de unde îi au? Tot de la dumneavoastră… cei care munciţi o lună întreagă pentru 500 de lei şi care nu ştiţi dacă mâine veţi avea bani de pâine, de curent, pentru copii… sau pentru orice altceva.

Vi se pare normal? Ca un om pe care nu l-ai cunoscut niciodată, să vină să se dea cel mai bun prieten al tău, dând mâna cu tine, în speranţa că îţi va smulge votul? Mie nu! Sună a prefăcătorie şi a înşelăciune ieftină! Parcă ar fi nişte şacali, care abia aşteaptă să îşi apuce prada.

De aceea, în 5 decembrie, dacă ne vrem demnitatea înapoi, dacă nu mai doriţi să fiţi înşelaţi cu promisiuni deşarte şi absurde,

Jurnalul Vaii Jiului - PSD si PNL au blocat modernizarea Petrosaniului

Sedinta Consiliului local al municipiului Petrosani care a avut loc saptamana aceasta ar fi fost punctul de plecare al modernizarii fara precedent a “capitalei Vaii Jiului”. Ar fi fost daca propunerea edililor de a lua un imprumut din care sa faca investitii importante si sa suporte partea de cofinantare a proiectelor cu finantare nerambursambila ar fi trecut de votul consilierilor. N-a fost insa asa. Consilierii PSD si PNL n-au fost de acord cu proiectul, iar in momentul votului consilierul PDL Paul Gherasim s-a abtinut. Prin urmare, proiectul a cazut la vot.

Mesaje politice

Inca din debutul discutiilor care au durat peste o ora, mesajele politice au fost evidente. Cel care a dat tonul a fost pesedistul Ioan Rus, care a venit cu un discurs pregatit, facand referire la Marea Unire. El a anuntat ca pesedistii din consiliu nu vor vota, cerand organizarea unei dezbateri publice. Numai ca, in conformitate cu legea, un astfel de demers nu necesita realizarea unei dezbateri publice. Acestuia i s-a alaturat penelista Dorina Nita care l-a introdus in discutie chiar pe Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, facand o paralela intre imprumuturile romanilor si demersul municipalitatii. Adrian Zvanca a cerut si el explicatii, contestand proiectul din punct de vedere moral. Nici vesnica inscrisa la cuvant Doina Popescu n-a ratat prilejul sa-si faca numarul, solicitand sa se ia credite pentru servicii sanitare si sociale. Discutiile prelungite l-au facut pe viceprimarul Caludiu Cornea sa exclame: “Nu sunteti de acord sa facem nimic”.

Esecul votului

La inceputul votului nimic nu anunta ca proiectul va cadea. Amendamentele PSD si PNL privind amanarea si organizarea unei dezbateri publice si doar amanarea au cazut. Cand a fost supus votului proiectul in forma prezentata, surpriza a fost mare. Pesedistii au votat impotriva. Liberalii si pedelistul Paul Gherasim s-au abtinut. Voturi pentru: 9. Surse prezente la sedinta spun ca Gherasim ar fi declarat, imediat dupa momentul votului ca n-a putut sa-i indatoreze pe cetatenii din Cartierul Aeroport.

Despre ce e vorba

Proiectul de hotarare initiat de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi prevedea ca municipalitatea sa deschida o linie de credit pentru a moderniza strazile Independentei si Aviatorilor si a pune cota parte la proiectele cu finantare europeana. Aceasta ar fi avut o valoare de 14, 5 milioane lei, din care s-ar fi tras sumele necesare pentru care s-ar fi platit si dobanda.

“Petrosaniul are un grad de indatorare rusinos de mic”

Consilierul PDL Florin Marza anticipa inca din debutul discutiilor ce va urma. “Este un proiect foarte important. Vom vedea pana unde merge interesul politic si unde incepe interesul public. Petrosaniul are un grad de indatorare rusinos de mic.Uitati-va la orasele care arata bine, cat au gradul de indatorare. Problema este politica. Vrem ca PDL sa faca lucrari sau nu? Consilierii PSD si PNL nu pot fi cetateni, ci doar membrii de partid. Iar PDL isi poate face ordine in propria ograda”, a declarat Marza

“Puneti in pericol finantari de 10 milioane de euro”

Viceprimarul Claudiu Cornea a facut o paralela intre pozitia consilierilor PSD de la Petrosani si a celor de la Petrila. “Inteleg pozitia PSD. Este o practica de partid. Vedeti ce s-a intamplat cu groapa ecologica de la Petrila, unde cu un vot impotriva se pun in pericol finantari de 90 de milioane de euro pentru intreaga Vale a Jiului. Dumneavoastra puneti in pericol finantari de 10 milioane de euro. Amanarea si alte tertipuri sunt in defavoarea cetatenilor municipiului Petrosani. Un conflict politic in consiliu atrage suferinte din partea orasului. Sper sa nu fie asemeni celor de la Petrila”, a spus Cornea

“Din fonduri proprii nu ne putem moderniza orasul”

Consilierul Valeriu Butulescu a vorbit despre curajul de a dezvolta municipiul Petrosani. “Nu ma mir ca Romania este pe ultimul loc in atragerea banilor europeni cand vad cum pun unii problema. Din fonduri proprii nu ne putem moderniza orasul. Este un moment de varf. Trebuie sa avem curajul sa facem acest lucru. Stiu de ce va temeti. Va temeti ca lucrarile ar fi trecute in contul unui partid si v-ar dezavantaja putin electoral. Daca nu votam, compromitem investitii foarte importante si foarte utile. Datoria noastra este fata de cetateni si nu in fata partidelor”, a spus Butulescu.

Hunedoreanul - PRM vrea 15% la alegerile locale

Presedintele PRM Hunedoara, Costel Avram, a fost ales secretar organizatoric, la ultimul congres al partidului. El a venit optimist de congres si a declarat ca tinta organizatiei sale pentru alegerile locale din 2012 este de 15%. “Am stabilit în Biroul Executiv Judetean ca tinta noastra pentru alegerile locale din 2012 sa fie de 15%. Este un scor care poate fi atins. Vom face o analiza în fiecare organizatie si totul va culmina cu o conferinta judeteana”, a declarat Costel Avram. În confruntarea electorala din luna decembrie, PRM nu va avea un candidat propriu, ci va sprijini candidatul PNL, Mariana Campean.

“Colegiul 3 nu e un colegiu unde sa avem un electorat al nostru. O sprijinim pe Mariana Campean. Noi ne pregatim pentru alegerile locale”, a încheiat Avram.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB