Oltenia 10 noiembrie

|

Arena Valceana - Dacă Dorel Jurcan vota moţiunea Opoziţiei îşi punea în pericol afacerile

Arena Valceana - Caz unic în politica românească! Dan Mazilu, lider UNPR şi membru în Consiliul Naţional al PSD

Arena Valceana - Dan Fiera: M-am săturat de populismul ieftin al domnului Pârvu

Arena Valceana - Deputatul PNL Cristian Buican susţine că

Arena Valceana - Apar primele efecte ale incompetenţei PD-L în învăţământ. Râmnicul va rămâne fară 5 licee importante

Arena Valceana - Emilian Frâncu susţine că a salvat onoarea României în Mexic

Infopuls Valcea - 11 decembrie este data alegerilor pentru şefia PDL Vâlcea

Vocea Valcii - A luat fiinţă organizaţia de femei a UNPR Rm. Vâlcea

Arena Valceana - Dacă Dorel Jurcan vota moţiunea Opoziţiei îşi punea în pericol afacerile

În ultima săptămână, s-a discutat intens despre moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie, respinsă în cele din urmă în Parlament. S-a vorbit foarte mult şi despre motivele pentru care deputaţii şi senatorii PD-L ar fi votat împotriva intereselor românilor.

Una dintre concluziile dezbaterilor pe această temă a fost aceea că mulţi dintre parlamentarii Puterii n-au votat împotriva moţiunii pentru că, vezi Doamne, aşa li s-ar fi cerut de la partid. Mulţi au făcut această alegere pentru că, din câte bănuim noi, au avut un interes personal. De exemplu, senatorul PD-L Dorel Jurcan şi-ar fi compromis afacerile dacă ar fi votat „pentru”. Căderea Guvernului Boc ar fi fost urmată de instalarea unei alte echipe în fruntea Executivului. Noua echipă ar fi venit cu proprii săi oameni în toate structurile de conducere centrale şi locale. La Ministerul Educaţiei, în fruntea inspectoratelor şcolare ar fi fost promovate figuri noi. Şi, cum firma portocalie a lui Dorel Jurcan are afaceri cu foarte multe inspectorate şcolare din ţară, evident că nu i-ar fi picat bine să se strice „jucăria” care îi bagă bani grei în buzunare. De altfel, aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii, de când partidul său se află la guvernare, Dorel Jurcan a început să câştige într-o veselie licitaţii. În acest moment, el se află în TOP-ul parlamentarilor PD-L implicaţi până în gât în afaceri cu statul, motiv pentru care presa neaservită din judeţele în care „operează” societatea preşedintelui interimar al PD-L Vâlcea îl critică destul de des pe acesta. În judeţul nostru, per ansamblu, mass-media i-a construit senatorului pedelist o imagine foarte bună, pentru că există doar unul sau două ziare care nu se află în mâna Puterii. În rest, toată lumea este cu căciula în mână…

Arena Valceana - Caz unic în politica românească! Dan Mazilu, lider UNPR şi membru în Consiliul Naţional al PSD

Deputatul Aurel Vlădoiu a dezvăluit în emisiunea „Factor politic”, de la TV Etalon, că fostul său coleg de partid, Dan Mazilu, actualul lider judeţean al UNPR, îi promisese că votează moţiunea Opoziţiei.

Parlamentarul a spus că PSD a făcut pentru Mazilu un gest pe care, de regulă, nu l-ar face. „Am vorbit personal cu el şi mi-a spus că va fi alături de noi la moţiune, pentru faptul că noi am făcut un gest extraordinar pentru el. Şi o spun în premieră în această emisiune: el a rămas membru al Consiliului Naţional al PSD. La congresul nostru de acum două săptămâni, Dan Mazilu nu a fost revocat din această importantă funcţie, pentru că ne-a spus: Domne, nu mă excludeţi, nu mă eliminaţi, pentru că sunt cu inima, cu sufletul, tot lângă dumneavoastră”, a afirmat deputatul PSD, prezentând o situaţie unică în politica românească.

Arena Valceana - Dan Fiera: M-am săturat de populismul ieftin al domnului Pârvu

Consilierul judeţean PD-L Dan Fiera, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, nu-l mai suportă pe pesedistul Constantin Pârvu, consilier judeţean şi membru în acelaşi CA. Democrat-liberalul îl consideră depăşit de situaţie şi implicit de funcţiile în care a fost numit de conducerea PSD Vâlcea.

La ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, Pârvu a venit cu ideea transferării personalului TESA de la SJU Vâlcea la Spitalul de Ostetrică şi Ginecologie, dar şi cu cea privind mutarea câtorva secţii în aceeaşi locaţie, pentru salvarea paturilor pierdute prin modernizarea spitalului, fiecare salon urmând a fi dotat cu punct sanitar propriu. Democrat-liberalii s-au împotrivit acestei propuneri şi l-au acuzat pe Pârvu de populism ieftin.

„Nu avem nimic împotriva proiectului. Suntem de acord cu transformarea mansardei în spaţii cu destinaţie medicală, dar trebuie să avem grijă cum vom redistribui paturile. Ştim foarte bine că vom fi obligaţi să renunţăm la o parte dintre ele. Nu putem muta nici personalul TESA la Maternitate, nici alte secţii, pentru că riscăm să nu ne mai clasificăm în categoria II A. Ştim foarte bine, cei care ne-am interesat, că începând cu anul viitor finanţarea spitalelor se va face în funcţie de această clasificare şi nu ne putem permite să ne jucăm cu acest lucru. M-am săturat de populismul ieftin al domnului Pârvu sau de lipsa lui de informare. Pentru a primi acest grad trebuie să avem în cadrul SJU absolut toate specialităţile, nu să le împrăştiem prin oraş, dar unii pricep mai greu”, a declarat Fiera.

Pesediştii cunosc foarte bine prevederile noii legi, dar refuză implementarea lor pentru că asta ar presupune reducerea numărului de personal şi implicit pierderea voturilor la alegerile din 2012. Săptămâna trecută, Ion Câlea a promis personalului medical al SJU că va găsi o soluţie pentru păstrarea numărului de paturi, deci şi a locurilor de muncă dar sau a specialităţilor existente, fără externalizarea lor, la Maternitate. O minune greu de înfăptuit în condiţiile în care fiecare salon va pierde câte două paturi, iar spitalul duce lipsă deja de câteva specialităţi medicale impuse de lege pentru funcţionarea ca unitate medicală de gr. II A.

Arena Valceana - Deputatul PNL Cristian Buican susţine că

Romulus Bulacu şi-a făcut campanie pe banii Consiliului Judeţean

• Parlamentarul liberal a mai declarat că Bulacu îşi negociază încă de pe acum trecerea la PSD

Recent, Consiliul Judeţean Vâlcea a repartizat aproximativ 980.000 lei pentru cofinanţarea unor proiecte de investiţii. Referindu-se la modul în care s-au ales localităţile care să beneficieze de sprijin, deputatul Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea, a lansat noi acuze la adresa „tovarăşilor Dumitru Persu şi Romulus Bulacu”.

Fonduri doar pentru primarii dispuşi să-i facă lobby lui Bulacu

„De fapt, ei doi au făcut împărţeala şi, din păcate, nici de această dată n-au înţeles că trebuie să ţină cont de nişte reguli, de strategia de dezvoltare a judeţului, că normal este ca aceste fonduri să le direcţioneze către cofinanţarea proiectelor cu finanţare europeană, unde cota de participare a comunităţilor locale, a CJ, este mai mică. Aşa înţeleg ei acest fenomen! În loc să ajungă unde trebuie banii respectivi, sunt folosiţi pentru a face jocuri în interiorul celor două partide, PSD şi PD-L. În ultima perioadă, domnul Bulacu s-a aflat într-o campanie furibundă pentru preşedinţia PD-L Vâlcea şi s-a folosit de funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean pentru a atrage cât mai mulţi votanţi, delegaţi la conferinţa judeţeană de alegeri a PD-L, care era stabilită pentru data de 14 noiembrie. Este foarte grav că… fondurile ce trebuiau repartizate pentru cofinanţarea unor proiecte cu finanţare europeană, au fost împărţite pe criterii politice, pentru satisfacerea unor primari care, în schimb, să-i facă lobby lui Bulacu, să aducă de partea acestuia cât mai mulţi delegaţi”, a acuzat parlamentarul. Liderul PNL a făcut din nou trimitere şi la afacerile dintre firma în care Romulus Bulacu este acţionar semnificativ şi unităţile subordonate CJ, instituţie publică din a cărei conduceri face parte.

Comunele conduse de liberali, persecutate permanent

„A fost dată o hotărâre de Guvern prin care primarilor PSD li s-au dat în jur de 600.000 lei, adică aproximativ 60 şi ceva la sută din total. Primarilor PD-L li s-au dat 280.000 lei, respectiv 28 la sută din sumă. Vreau să vă spun că o singură primărie PNL a primit bani, 10 la sută din valoarea totală alocată prin HG. Asta în condiţiile în care, în Vâlcea, PNL are cei mai mulţi primari, 35, iar PSD are 31, fiind a doua forţă politică după noi. Ce vreau să înţelegeţi este că, în continuare, în Consiliul Judeţean, banii se repartizează pe criterii politice, în funcţie de interesele politice sau personale ale unora, ceea ce e foarte grav. În opinia mea, această cârdăşie, Bulacu-Persu, aduce mari deservicii judeţului şi în special comunităţilor care nu au primari PSD sau PD-L. Şi, dacă faceţi nişte calcule, o să vă daţi seama că sunt foarte multe. În ultimele zile, am stat de vorbă cu mulţi dintre primarii noştri. Toţi au muncit foarte mult şi au făcut proiecte. Vă dau două exemple: Ion Buşagă, primarul de la Berislăveşti şi Constantin Liţoiu, primarul de la Zătreni. Oamenii ăştia s-au zbătut foarte mult, au făcut proiecte europene, au muncit de le-au sărit capacele. De ani de zile, oamenii aceştia n-au somn ca să facă ceva pentru localităţile lor. Şi, de ce, ca să-şi bată joc de munca lor nişte neaveniţi? De ce nu li se dau cofinanţări? Pentru că nu s-au pus preşuri în faţa găştii despre care vorbeam? Sunt şi primari social-democraţi nemulţumiţi, în toate zonele judeţului, aşa că putem vorbi de o nemulţumire generală a celor din teritoriu faţă de deciziile CJ”, a mai precizat Cristian Buican.

Bulacu face jocurile PSD-ului, iar Blaga vrea să radă „gaşca lui Ungureanu”

Nu în ultimul rând, parlamentarul s-a arătat nedumerit de ce PD-L, prin intermediul prim-vicepreşedintelui Romulus Bulacu „face jocul PSD-ului, netezindu-i calea spre câştigarea alegerilor, în 2012”. „Nu înţeleg de ce, în continuare, cei de la PD-L întârzie să ia măsuri cu Bulacu, din moment ce au aflat cum stau lucrurile. Este posibil ca, prin ceea ce am spus şi noi, liberalii, prin ceea ce aţi spus şi voi, presa, să-i fi pus în alertă pe liderii PD-L de la Bucureşti, însă, deocamdată, nu s-a schimbat mare lucru. Mă aşteptam ca, lui Bulacu, să i se retragă rapid sprijinul politic, însă şi faptul că au decis amânarea alegerilor programate iniţial pentru data de 14 noiembrie reprezintă un semnal că Bulacu este pe făraş. Din informaţiile pe care le-am primit eu, conducerea centrală a PD-L a făcut o analiză a situaţiei de la Vâlcea, iar concluzia la care s-a ajuns a fost aceea că gaşca lui Bebe Ungureanu are mari şanse să câştige preşedinţia organizaţiei şi, implicit, să ducă PD-L spre un imens dezastru în alegerile din 2012. Acesta este motivul pentru care liderii centrali ai Partidului Democrat Liberal au amânat alegerile, nu altul. Sunt ferm convins că fostul ministru Vasile Blaga nu-i va permite lui Ungureanu să pună stăpânire pe organizaţie, mai ales că sunt folosite metode ilegale. În multe localităţi, legea a fost călcată în picioare de către prefect. Vă dau şi un exemplu, comuna Mateeşti, unde prefectul a dorit să schimbe majoritatea în CL, tot în ideea ca beneficiarii manevrelor sale să voteze gaşca sa, pe 14 noiembrie, sau când vor avea loc alegerile interne la PD-L. Eu cred că acestei găşti i se va înfunda foarte curând, iar Ungureanu va fi demis din funcţia de prefect. În locul său, până la finele acestui an, va fi numit un om care respectă legea”, a adăugat Cristian Buican, prevestind, totodată, şi faptul că Romulus Bulacu se va înrola în scurtă vreme la PSD, formaţiune cu care ar negocia deja în acest sens.

Arena Valceana - Apar primele efecte ale incompetenţei PD-L în învăţământ. Râmnicul va rămâne fară 5 licee importante

Un exemplu foarte clar pentru care guvernanţii ar trebui să lase de-o parte interesele politice atunci când vine vorba despre o Lege fundamentală precum cea a Educaţiei. Din dezbaterile la nivel de Guvern şi Parlament s-a reţinut doar faptul că, pentru susţinerea PD-L la guvernare, UDMR a solicitat ca istoria şi geografia să fie învăţate în limba maternă şi elevii aparţinând minorităţilor să aibă mai multe drepturi decât cei români. Politizarea excesivă a Legii Educaţiei a condus la neglijarea unor aspecte mult mai profunde, cu implicaţii grave la nivelul comunităţilor locale. Directorul grupului Şcolar Oltchim, profesorul de matematică Florin Smeurenu, fost Inspector General Şef, trage un semnal de alarmă: “Datorită acestor politici făcute în birourile politice pe alte criterii decât cele ale interesului învăţământului, în Râmnicu Vâlcea, în trei ani, vor fi desfiinţate cel puţin cinci licee”. Afirmaţiile acestuia nu sunt contrazise de reprezentanţii PD-L care, invocând raţiuni economice capitaliste, susţin acţiunea Guvernului cu privire la închiderea unor unităţi de învăţământ. “Sunt profesor şi rămân alături de profesori şi de elevi. Faptul că socialul îşi spune cuvântul face ca tot ceea ce înseamnă distanţe foarte mari să fie un semn de întrebare pentru părinţii din nordul şi sudul judeţului. Aceştia, datorită problemelor financiare, au preferat să îi aducă pe copiii lor lângă casă. Astfel liceele din Râmnic au rămas fără elevi şi avem probleme în ce priveşte restrângerea de activitate. Aceasta este economia de piaţă. Liceul din Brezoi nu va avea probleme, la fel şi Drăgăşani, Bălceşti şi Grădiştea. Pentru că au pierdut mulţi elevi, sunt în pericol de a se închide liceele Ferdinand, Henri Coandă, Magheru şi încă două pe care nu vreau să le amintesc acum pentru că este posibil să se unească dacă au acelaşi profil. Şi Grupul Şcolar Oltchim a pierdut o clasă, liceul Pleşoianu fiind pentru moment în afara pericolului închiderii”, declară profesoara Gabriela Ene, Inspector General Şef în cadrul Inspectoratului Judeţean Vâlcea.

Arena Valceana - Emilian Frâncu susţine că a salvat onoarea României în Mexic

În perioada 31 octombrie – 3 noiembrie 2010, Emilian Frâncu a reprezentat România la Conferinţa parlamentară internaţională „Parlamente, minorităţi şi populaţii indigene: o participare efectivă în viaţa politică”, eveniment organizat în Mexic.

La întoarcerea în ţară, parlamentarul a declarat: „Aşa cum anticipasem, acolo, la Tuxtla Gutierrez, a fost lansată broşura „Studiu de caz: Reprezentarea minorităţilor în Parlamentul român”, redactată de un colectiv de specialişti condus de Oleh Protsyk, care încununa o analiză efectuată pe o durată de 2 ani de Comisia ONU pentru dezvoltare, la cererea Uniunii Interparlamentare. Ar fi fost o mare eroare ca să nu avem acolo o voce care să explice situaţia minorităţilor din România, tocmai când, timp de o jumătate de zi, s-a discutat despre minorităţile din Sud – Estul Europei. Datorită prezenţei la Conferinţa UIP de la Bangkok, unde delegaţia României s-a remarcat prin introducerea a 5 amendamente la Documentul final, acum am avut onoarea să fiu desemnat speaker şi, în această calitate, am condus, alături de Înaltul Comisar ONU privind drepturile omului, Antti Korkeakivi, lucrările comisiei dedicată minorităţilor, în ziua a doua a Conferinţei. Iar în final, am participat la redactarea Declaraţiei de la Chiapas, România ajungând astfel să fie dată drept exemplu pozitiv. Mai mult, menţionez faptul că numeroasa delegaţie a Ungariei, prin persoana deputatului Marton Gyongyosi, a redeschis problema Tratatului de la Trianon arătând că Ungaria a pierdut 2/3 din teritoriul său istoric şi că două milioane de maghiari formează, în afara graniţelor Ungariei, dar în jurul acesteia, cea mai importantă minoritate din Europa. După ce eu prezentasem situaţia minorităţilor din România – unde din 1991 acestea au, prin Constituţie, locuri rezervate în Parlament, conduc acum comisiile pentru drepturile omului şi minorităţi din Senat şi Camera Deputaţilor şi cea maghiară chiar participă constant la guvernare – a fost imposibil pentru delegaţia Ungariei să mai ridice pretenţii”. Liderul PNL Râmnicu Vâlcea a adăugat că ungurii s-au făcut de râs precizând că, la ei, românii, deşi în număr de peste 250.000, vor avea un loc „rezervat” abia din 2014, conform noii legi electorale. „Unul dintre delegaţii statului Chile, care a urmat la cuvânt, a spus că dacă într-o ţară europeană abia după 24 de ani de democraţie minorităţile primesc asigurarea participării parlamentare, la el, în Chile, populaţiile indigene vor trebui să mai aştepte vreo două decenii pentru a avea un deputat. Deşi a fost un drum extrem de obositor, cu 16 ore efective de zbor, am reuşit – fiind singurul participant european care a avut această oportunitate – să depăşesc handicapul fizic şi să petrec o după masă sâmbăta şi duminica dimineaţa, la sosire (până la festivitatea de deschidere) în mijlocul populaţiei indigene chochol. Am mâncat cu ei, am participat la discuţii, am dormit la ei şi le-am aflat necazurile. Trăiesc într-o mare sărăcie şi promiscuitate dar păstrează mândria şi blândeţea unor adevăraţi descendenţi Maya. Aşa am avut un avantaj din start în timpul discuţiilor despre minorităţi şi populaţii indigene şi am luat cuvântul de 7 ori în cele 3 zile dedicate dezbaterilor, având şi o întrebare la care guvernatorul statului Chiapas nu a avut ce să răspundă şi anume de ce statul federal mexican nu a iniţiat măsuri de garantare a creditelor de producţie prin care autohtonii încercau să pornească o afacere. La astfel de conferinţe, sunt foarte importante şi discuţiile purtate pe coridor, în pauze, într-un cadru mai puţin oficial. A trebuit să depun mari eforturi pentru a înlătura, măcar parţial, confuzia generală pe care parlamentarii din America, Africa şi Asia o aveau despre poporul român pe care îl asemănau cu populaţia romă”, a mai precizat parlamentarul. După ce ziarele scriseseră că Sarkozy îi trimisese pe romi înapoi în România, cu greu, Frâncu a putut să le explice că romi există în toată Europa ca minorităţi: în Bulgaria, Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Spania etc.

Infopuls Valcea - 11 decembrie este data alegerilor pentru şefia PDL Vâlcea

Conducerea PDL Vâlcea împreună cu parlamentarii săi au fost convocaţi luni, 8 noiembrie, la o întâlnire cu membrii Biroului Permanent Naţional pentru luarea unor decizii legate de alegerile din cadrul Organizaţiei Judeţene a PDL Vâlcea.

Potrivit declarţiilor lui Jurcan, argumentele neavizării datei de 14 noiembrie, dată propusă iniţial de PDL Vâlcea, date de Piroul Permanent Naţional s-a datorat faptului că organizaţia de Vâlcea, la ultimile alegeri, s-a înscris printre ultimile 10 organizaţii din ţară, drept urmare acesteia fiindu-i necesară o procedură de reorganizare.

Nu sunt adeptul interimatului iar această stare de incertitudine nu face bine partidului şi echipei de conducere. Sunt adeptul ca alegerile să aibă loc într-un timp foarte scurt.

Eu cred că nu problema unui preşedinte nu este cea mai arzătoare ci mai de grabă a unei comisii de organizare formată din 5-7 oameni responsabili, cu experienţă care să coordoneze activitatea de organizare a PDL Vâlcea”, a declarat preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene a PDL Vâlcea, Dorel Jurcan.

În urma discuţiilor purtate de către conducerea PDL Vâlcea la întâlnirea cu membrii BPN s-a stabilit ca data alegerilor să fie 11 decembrie.

"Azi, 8 noiembrie, am avut o întâlnire cu Comisia Biroului Politic Naţional al Partidului şi a rămas ca data exactă a alegerilor pentru structura de conducere a PDL Vâlcea să fie 11 decembrie. Înainte vor fi organizate alegerile pe colegii electorale parlamentare. Eu îmi voi depune candidatura pentru funcţia de preşedinte a organizaţiei judeţene a partidului", a declarat Jurcan.

Până în acest moment, în afara senatorului Dorel Jurcan şi-au anunţat oficial intenţiile de a candida pentru şefia organizaţiei judeţene a PDL Vâlcea - Romulus Bulacu, în prezent prim vicepreşedinte al partidului şi totodată vicepreşedinte al CJ Vâlcea şi Valentin Iliescu, şeful Departamentului Relaţiei cu Parlamentul.

De menţionat că funcţia de preşedinte al PDL Vâlcea a rămas vacantă în 27 ianuarie a.c. prin arestarea şi condamnarea lui Mircia Gutău, cel care ocupa această poziţie din vara lui 2009.

Vocea Valcii - A luat fiinţă organizaţia de femei a UNPR Rm. Vâlcea

Organizaţia municipală a UNPR Rm. Vâlcea, aşa cum a promis, dând dovadă de seriozitate şi transparenţă, a organizat alegeri şi pentru conducerea organizaţiei de femei a UNPR Rm. Vâlcea. Astfel, începând cu 1 noiembrie 2010, lidera femeilor uneperiste este doamna Daniela Tanislav, iar vicepreşedinte a fost aleasă doamna Crina Milosteanu. Preşedintele UNPR Rm. Vâlcea, Gheorghe Udubae, ne-a declarat că cele două doamne nu au mai fost înregimentate politic până acum, sunt persoane cu un simţ organizatoric dezvoltat, care vor să aducă un suflu nou pentru un partid aflat la început de drum. „Cu această ocazie, fac un apel tuturor doamnelor şi domnişoarelor să ni se alăture nouă, celor care, cu un gând frumos şi elegant, ne străduim să insuflăm marilor politicieni curajul, devotamentul şi sensibilitatea de care dăm dovadă pentru cetăţenii oraşului nostru. În orice partid, fiecare om trebuie să vină din convingere, nu din interes sau obligat” – ne-a mai spus omul de afaceri Gheorghe Udubae.

Cei interesaţi să facă parte din echipa UNPR Rm. Vâlcea sunt rugaţi să sune la următoarele numere de telefon: 0744/509.444 – Gheorghe Udubae, preşedinte UNPR Rm. Vâlcea sau 0721/551.850 – Daniela Tanislav – preşedinte organizaţia de femei a UNPR Rm. Vâlcea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB