Muntenia 8 noiembrie

|

Jurnal de Dambovita - Liberalii damboviteni au prognoze sumbre. Haos administrativ

Arcasul Braila - E.O.: Deputatul Rizea Cristian, mândru că a fost numit şef la "PSD Diaspora"

Observator de Calarasi - Marian Sârbu (UNPR) - Guvernul Boc a ratat dialogul social

Observator de Calarasi - Călăraşiul, păzit de firme private

Ziarul Independent Ialomita - Consiliul Judeţean de Coordonare al Partidului Democrat Liberal Ialomiţa a decis. Cazacu reales, înainte de Congres!

Jurnal Giurgiuvean - Deşi a fost exclus din PSD, Marian Măroiu rămâne consilier!

Jurnal de Dambovita - Liberalii damboviteni au prognoze sumbre. Haos administrativ

Haosul de la nivelul Executivului și măsurile aberante ale Guvernului Boc creează mari probleme instituțiilor deconcentrate ale statului și administrațiilor publice locale, care abia mai reușesc să facă față dezechilibrului financiar și deficitului tot mai mare de personal. Primarul orașului Pucioasa, liberalul Dănuț Bădău, trage un semnal de alarmă asupra faptului că statul riscă în scurt timp să rămână fără specialiști, întrucât aceștia părăsesc rând pe rând sistemul, nemulțumiți în principal de salarii. Edilul de la Pucioasa spune că deja foarte mulți funcționari competenți au părăsit administrația publică și au lăsat în urma lor goluri ce nu pot fi acoperite din cauza măsurilor Guvernului BOC, care blochează angajările în sistem. Primarul Bădău susține de asemenea că tot acest balamuc de la nivel guvernamental duce la o disoluție a statului, unde nimeni nu mai respectă legea, ci doar ordinele politice.

„Trebuie să așteptăm să plece 15% ca să angajăm un funcționar”

„Această proastă guvernare, efectuată de către un guvern cu o susținere zero voturi, se răsfrânge spre zona ministerială și a direcțiilor deconcentrate până la nivelul local, ceea ce ne creează nouă mari probleme la nivelul administrațiilor publice locale. Se pare că anul viitor salariile vor scădea în continuare, bugetarii vor avea mari probleme pe această zonă. Deja pot să afirm că funcționarii publici cu competențe deosebite au început să părăsească sistemul. Ne afectează foarte mult ordonanțele Guvernului cu privire la blocarea angajărilor. Acum trebuie să așteptăm să plece 15% ca să angajăm un funcționar. În acest sens, la Pucioasa, sunt o serie întreagă de neajunsuri. Tot acest balamuc, tot acest haos creat la nivel guvernamental nu face decât să creeze o disoluție a statului, nu mai știe nimeni ce este legal și nelegal, nu se mai răspunde în fața legii, ci se răspunde la apelul politic sau la intervențiile politice pe aceste zone”, trage un semnal de alarmă edilul orașului Pucioasa, Dan Bădău

Arcasul Braila - E.O.: Deputatul Rizea Cristian, mândru că a fost numit şef la "PSD Diaspora"

În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul PSD pentru colegiul V din Brăila, Rizea Cristian a ţinut să aprecieze faptul că a fost desemnat să se ocupe de românii din diaspora, în cadrul unei PSD Diaspora.

Ideea de a-l numi pe deputatul Rizea Cristian la coordonarea acestei noi organizaţii nu este nouă, prima idee de a-i coagula pe românii din afara graniţelor ţării în interiorul PSD făcându-şi simţită prezenţa în momentul în care s-a văzut foarte clar că Traian Băsescu a câştigat preşedenţia României susţinut, în mod clar de voturile românilor din afara graniţelor. De la acest aspect, imediat după Congresul PSD din februarie 2010, când la conducerea acestei formaţiuni a venit Victor Ponta, s-a decis la nivelul conducerii centrale a PSD că cineva trebuie să se ocupe şi de românii din diaspora, iar rolul i-a fost acordat deputatului Rizea Cristian.

"Este o recunoaştere a meritelor PSD Brăila pentru că am fost nominalizat pentru a coordona activitatea politică a românilor din diaspora. Înainte de a accepta am purtat discuţii, atât cu Bunea Stancu, preşedintele PSD Brăila, cât şi cu Victor Ponta, preşedintele de partid, şi am zis «Da». Am acceptat pentru că brăilenii îl au aici pe domnul Stancu, informaţiile legate de proiecte şi alte investiţii din Consiliul Judeţean pot fi aflate foarte uşor aici. Eu de exemplu când vin spre Brăila, mă opresc întotdeauna în colegiul meu pentru a purta discuţii cu oamenii, cu reprezentanţii din teritoriu ai cetăţenilor din mediul rural. Ţin legătura foarte strâns cu ei, şi astfel voi avea timp să mă ocup şi de noua însărcinare pe care am primit-o de la conducerea PSD. Pe de altă parte sunt foarte onorat că sunt membru al PSD Brăila.

Sunt conştient că este vorba de un efort în plus, dar nu vreau să mă laud eu, să folosesc vorbe mari acum, ci să vorbească faptele şi oamenii despre mine. Dacă vreţi, PSD Diaspora este a 49-a organizaţie a PSD, dar este una atipică, pentru că nu este ca un judeţ, cu localităţi, comune etc. Acolo trebuie găsite persoane reprezentative, persoane care merg la muncă, care au legătură cu românii din zona respectivă, şi care să aibă relaţii bune cu ei. Vreau să spun că cea mai mare concentrare de brăileni se află la Torino. În plus ei se întâlnesc foarte mult, duminica, la Biserică, dar şi în alte locuri din comunitate.", a precizat deputatul Rizea Cristian.

Observator de Calarasi - Marian Sârbu (UNPR) - Guvernul Boc a ratat dialogul social

Marian Sârbu, a declarat zilele trecute în cadrul conferinţei Organizaţiei judeţene UNPR Călăraşi, că Guvernul Boc a ratat dialogul social cu mişcarea sindicală, iar în curând membrii acestei formaţiuni politice îşi vor asuma un rol în stabilirea relaţiilor sociale. "Guvernul Boc a ratat dialogul social. Guvernul Boc a eşuat în ceea ce priveşte dialogul cu mişcarea sindicală, de aceea în ultimele trei-patru luni marile confederaţii sindicale au fost în stradă şi sunt în continuare nemulţumite. Principala cauză, în opinia noastră, nu este neapărat una revendicativă, deşi cererile sunt explicite, dar este o incapacitate de implementare a măsurilor luate, este o capacitate destul de scăzută de gestionare a crizelor şi în acelaşi timp o capacitate destul de scăzută de comunicare. Guvernul nu comunică suficient despre necesitatea acestor măsuri mai ales atunci când discută cu sindicatele", a apreciat Marian Sârbu. Acesta a susţinut că progresiştii îşi vor asuma în curând un rol stabilizator şi din punct de vedere social, dorind să încheie "un moratoriu, o înţelegere" pentru 2011-2012 cu organizaţiile sindicale. "Sper să puteţi asista în curând la o formă de colaborare foarte bine structurată între mişcarea sindicală şi UNPR şi sper să participăm la procesul de calmare socială, de stabilitate socială", a spus liderul progresiştilor.

Observator de Calarasi - Călăraşiul, păzit de firme private

Primăria Municipiului Călăraşi a încheiat mai multe contracte cu firme de pază private, deoarece Poliţia comunitară nu mai face faţă cu angajaţii care i-au rămas. Întrucât din luna septembrie, instituţia din subordinea primăriei, care se ocupă cu paza obiectivelor din municipiul reşedinţă de judeţ, a fost nevoită să trimită în şomaj peste 160 de angajaţi. Printr-o ordonanţă a Guvernului României s-a stabilit un normativ de personal pentru Poliţia comunitară, respectiv un post la 1.000 de locuitori pentru comune, oraşe, municipii şi sectoare şi un post la 5.000 de locuitori pentru judeţe, municipii şi municipiul Bucureşti. Astfel, municipiul Călăraşi, care are o populaţie de aproximativ 70.000 de locuitori, va avea doar 70 de poliţişti comunitari, fapt ce a făcut ca instituţia să fie nevoită să disponibilizeze peste 60% din personal. Conform legii, Poliţia comunitară poate să presteze servicii contra cost doar instituţiilor de stat, majoritatea contractelor fiind încheiate cu primăria pentru paza mai multor obiective şi anume parcuri, cimitire şi sediile acesteia. "Noi nu mai putem cu 70 de angajaţi, din care 64 pot efetua pază, să mai acoperim toate obiectivele primăriei pe care le-am păzit până acum. Mai putem acoperi circa 40 % din obiectivele totale, iar noi am transmis acest lucru primăriei", ne-a declarat Daniel Anghel, directorul Direcţiei Generale Poliţia Comunitară Călăraşi.

Firmele de pază, atenţionate să angajeze din foştii poliţişti comunitari

Primarul Nicolae Dragu a fost informat că mai bine de jumătate din obiectvele care au nevoie de pază rămân descoperite, fapt pentru care edilul şef a încheiat contracte, până la sfârşitul anului, cu mai multe firme de pază private de pe raza municipiului, tocmai pentru a acoperi zonele rămase fără protecţie. Astfel, pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie, primăria va plăti 90.000 de lei către firmele de pază Stan Group Security, R&S Security şi Tiger Security. "Am rămas fără pază în oraş şi am fost nevoit să închei contracte pentru că altfel se strică tot ce am făcut până acum. Avem pază privată la Complexul Zoo, Parcul Central, cimitire şi Colegiul Tehnic ‘Ştefan Bănulescu’", ne-a declarat primarul. Astfel, R&S Security se va ocupa de paza Cimitirului Eroilor de lângă Grupul Şcolar de Transporturi Auto, iar Tiger Security şi Stan Group Security de Complexul Zoo, Parcul Central şi "Chimie". Mai mult decât atât, executivul a impus firmelor contractate, nu numai să primească obiectivele respective, dar şi să mai scoată un ban pe criza aceasta, să angajeze personal din rândul persoanelor disponibilizate în septembrie din cadrul Poliţiei Comunitare, astfel rezolvându-se şi o parte din problemele legate de şomaj.

Ziarul Independent Ialomita - Consiliul Judeţean de Coordonare al Partidului Democrat Liberal Ialomiţa a decis. Cazacu reales, înainte de Congres!

Nu ştim alţii cum sînt, dar noi cînd ne amintim de locul naşterii domniei sale, la stîlpul hornului unde lega Maria o şfară cu motocei la capăt, de crăpau activiştii de partid jucîndu-se cu ei, la prichiciul vetrei cel humuit, de care se ţinea Marinică pe vremea cînd era primar, parcă nu ne vine a crede că vineri, 1 octombrie, acesta s-a reales în unanimitate de voturi, într-un consens general greţos, supervizat politic de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, secretar executiv al Biroului Permanent Naţional al PD-L.

Totul pentru partid, totul pentru Cazacu

Vineri la 15,00 trecute fix, Marinică ştia. De fapt, ştiau pînă şi gîndacii din sală. Da, vorbim de gîndacii de partid din descentralizate, veniţi în număr impresionant de mare pentru a susţine candidatura unicului, inestimabilului, fabulosului, neasemuitului preşedinte Cazacu Marinică. Ştiau aşa de bine încît raportul de activitate privind modul în care acesta a ştiut să conducă interesele de grup şi de afaceri n-a mai mirat pe nimeni. Planul de acţiune în schimb ar strîmba de rîs pînă şi pe cei mai fragezi dintre neofiţi. Iată numai o perlă din gîndirea pe termen scurt şi foarte scurt a candidatului unic: «PD-L Ialomiţa are 9 consilieri judeţeni. 8 dintre aceştia (mai puţin preşedintele PD-L Ialomiţa) vor răspunde de activitatea a 7-9 organizaţii locale, prin prezenţa la şedinţele de consiliu local, organizarea de întîlniri lunare cu organizaţiile locale, organizarea de întîlniri semestriale cu comunităţile locale, asigurarea de asistenţă pentru întocmirea de proiecte de hotărîre şi asigurarea unei comunicări eficiente între organizaţia judeţeană şi cea locală». Ei, v-am convins?! Şi asta nu-i nimic, va asigurăm!

Spălătorii de creiere

Pentru că, imediat după Cazacu, în sala înţesată pînă la refuz de cei aproape 500 de delegaţi prezenţi, au cuvîntat invitaţii. Nu i-am reţinut pe toţi. Ar fi şi păcat de altfel să ne omorîm neuronii reţinîndu-l pe vicepreşedintele BPN, Cezar Florin Preda, care a înmărmurit sala cu afirmaţia: «Emil Boc este un om bun!». L-am reţinut în schimb pe omul zilei, Gheorghe Falcă. Anunţat pe la colţuri drept contracandidat al Elenei Udrea la alegerile din primăvară pentru şefia partidului, Gheorghe Falcă a vorbit timp de 20 de minute despre realizările ultimelor 6 luni de guvernare. O abilitate de apreciat, rar întîlnită la bipedele politice din ultimii 20 de ani. Din păcate, discursul său articulat cu aplomb, semn al deselor repetiţii în faţa oglinzii, s-a poticnit la final atunci cînd Falcă a apreciat purtat de val: «Acestea sînt realizările partidului Naţional Li... vă rog să mă scuzaţi, ale Partidului Democrat Liberal, dragii mei!». Cum însă delegaţii erau preocupaţi, mai degrabă, să-şi numere ratele la bancă, bîlba catastrofală a lui Falcă a fost înghiţită de aplauzele timide ale celor din prezidiu. Aşa să îi ajute Dumnezeu!

Cîştigătorii iau totul!

În condiţiile în care alegerile PD-L au fost doar o formalitate, ar fi inutil să precizăm cine sînt cîştigătorii. O facem, totuşi, pentru a nu fi acuzaţi de rea-voinţă. Unic candidat la preşedinţie, Cazacu Marinică a cîştigat zdrobitor, doar 12 voturi despărţindu-l de unanimitate. Prim-vicepreşedinţi au fost aleşi Mirela Dacici şi senatorul Tudor Panţuru. Iar secretar general este nimeni altul decît Radu Paros! În urma lor se înşiră regulamentar 14 vicepreşedinţi şi 10 secretari executivi, dintre care ne permitem să-i remarcăm pe Gheorghe Babagianu, Angelica Ariton, Gabriela Petre, Dragomir Răducanu, Vasile Stroe, Eugen Tocileanu şi alte nume mai puţin sonore risipite uniform prin administraţia locală şi descentralizate. În aceste condiţii, rămîne cum am stabilit! Ne vedem la alegerile locale din 2012!

Jurnal Giurgiuvean - Deşi a fost exclus din PSD, Marian Măroiu rămâne consilier!

După mai multe „contre” între consilierii PSD şi primarul Lucian Iliescu, pe diverse subiecte dezbătute în şedinţa Consiliului local de joi, 4 noiembrie, scandalul - ce mocnea încă de la început - a izbucnit la unul din ultimele puncte aflate pe ordinea de zi - şi, poate, cel mai important: cel legat de constatarea încetării mandatului de consilier local al lui Marian Măroiu, în urma deciziei PSD de a-l exclude din partid. Practic, consilierii ar fi trebuit să emită o hotărâre de Consiliu prin care să ia act de încetarea, de drept, a mandatului fostului consilier PSD. Numai că Executivul a propus vot secret, prin care consilierii să răspundă, cu DA sau NU - la o singură întrebare: „Sunteţi de acord ca Marian Măroiu să nu mai fie consilier local?” Propunerea primarului Iliescu a fost dezaprobată de consilierii PSD, care consideră ilegală o astfel de procedură, în condiţiile în care, conform Legii nr. 393 din 28 septembrie 2004 privind Statutul aleşilor locali, art. 9: “(2) Calitatea de consilier local sau de consilier judeţean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri: … (h1) pierderea calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă a fost ales; (3) Încetarea de drept a mandatului de consilier se constată de către consiliul local, respectiv de consiliul judeţean, prin hotărâre, la propunerea primarului ori, după caz, a preşedintelui consiliului judeţean sau a oricărui consilier.” Cu alte cuvinte, consilierii trebuie doar să constate încetarea de drept a mandatului, nu să voteze dacă persoana în cauză rămâne sau consilier. După numeroase certuri, presărate cu jigniri la adresa consilierilor PSD, s-a decis ca în buletinul de vot să fie trecută o altă întrebare: “Luaţi act de încetarea mandatului de consilier municipal al lui Marian Măroiu? DA. NU.” Majoritatea consilierilor 12 din cei 20 prezenţi - NU au luat act de încetarea mandatului lui Marian Măroiu şi, prin urmare, acesta rămâne, în continuare, consilier local, însă independent.

Imediat după această şedinţă, preşedintele PSD Giurgiu, Adrian Popescu, a declarat că ceea ce s-a întâmplat în Consiliul local este absolut ilegal. “Nu concept ca Marian Măroiu să poată rămâne, în continuare, consilier local, în condiţiile în care el nu mai este membru PSD, partid pe listele căruia a fost ales în acest for. Lucrurile nu vor rămâne, însă, aşa, pentru că vom sesiza instanţele de judecată. În plus, vom înainta Prefecturii o adresă prin care atenţionăm că toate hotărârile Consiliului local Giurgiu, luate după ce Marian Măroiu a fost exclus din PSD, sunt lovite de nulitate. Oricum, lucrurile nu vor rămâne aşa, pentru că este strigător la cer ceea ce se întâmplă la Consiliul local Giurgiu”, a declarat preşedintele PSD Giurgiu, Adrian Popescu. La rândul său, Marian Măroiu a făcut o serie de declaraţii după votul colegilor săi: “Vreau să le mulţumesc, şi pe această cale, consilierilor locali care au fost alături de mine în această perioadă, şi să-i asigur de tot respectul şi consideraţia mea.

S-a demonstrat încă o dată că nici măcar colegii mei de consiliu nu au fost de acord cu această excludere a mea din Consiliul local, apreciindu-mă în primul rând ca lider politic. Am convingerea că, într-o zi, Dumnezeu va face dreptate şi tot ceea ce astăzi mi se întâmplă mie, într-o bună zi li se va întâmpla şi altora. Cât priveşte partea politică, deoacamdată nu vă pot spune decât un singur lucru: sunt independent şi, probabil, aşa voi rămâne o bună bucată de timp”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB