Muntenia 20 noiembrie

|

Ziarul de Dambovita - Parlamentul European trebuie sa fie informat ca Laszlo Tokes a fost informator al Securitatii comuniste

Sansa Buzoiana - La Ruşeţu, P.N.L. şi P.D.-L. rămîn fraţi pînă la moarte

Arcasul Braila - PNL împotriva tuturor!

Arcasul Braila - BOMBA SĂPTĂMÂNII: PDL Brăila nu mai ştie unde se află!

Impact Ialomita - Conservatorii ialomiteni vor sa devina o forta politica importanta

Obiectiv Calarasi - PSD Călăraşi crede că a făcut o înţelegere bună cu organizaţia locală a PRM

Obiectiv Calarasi - Filipescu nu se prea se vede lângă "râiosul PDL" deşi "orice e posibil"

Obiectiv Calarasi - Bogdan Pascu (PC) s-a tuns dar scuze nu şi-a cerut

Observator de Calarasi - PSD-ul doreşte interzicerea comercializării etnobotanicelor în Călăraşi

Arges - PSD iese la contraatac: „Politica PDL-istă se face în cârciumi”

Ancheta Argest - Liberalii argeşeni subliniază hibele din ordonanţa cauciucurilor de iarnă

Ancheta Arges - A fost semnat contractul de finanţare pentru DN 73 Piteşti-Câmpulung

Giurgiuveanul - Nicio vorbă de vreo alianţă între PDL şi PNL Giurgiu iar UNPR mai are de aşteptat!

Ziarul de Dambovita - Parlamentul European trebuie sa fie informat ca Laszlo Tokes a fost informator al Securitatii comuniste

Am adresat o scrisoare presedintelui Parlamentului European prin care i-am solicitat sa aduca la cunostinta tuturor membrilor Parlamentului European documentele despre trecutul de informator al Securitatii comuniste al domnului Lazslo Tokes. Am facut acest demers pentru ca am considerat ca atât deputatii din Parlamentul European, cât si cetatenii Europei pe care domnul Laszlo Tokes îi reprezinta în calitatea sa de vicepresedinte al Parlamentului European, au dreptul sa stie despre activitatea de informator al politiei politice comuniste a unui oficial european. De asemenea, am adresat o scrisoare si Ambasadei Olandei la Bucuresti, pentru a aduce la cunostinta acestui stat ca cetatenii sai Klaus Eldesing si Ida Eldesing au facut obiectul unor note informative si al supravegherii de catre Securitatea statului comunist român în perioada studiilor desfasurate de acestia la Institutul Teologic Protestant din Cluj-Napoca între anii 1972- 1974, fapt dovedit de aparitia unei note informative despre cei doi cetateni olandezi semnate de Laszlo Tokes, student la acelasi Institut în perioada 1971-1975. Ambasada Olandei are posibilitatea de a-si informa cei doi cetateni asupra actiunilor de politie politica la care au fost supusi de catre fostul lor coleg Laszlo Tokes, dar si de a solicita CNSAS date suplimentare despre caz pentru a-i informa corespunzator pe Klaus Eledesing si Ida Eldesing.

Sansa Buzoiana - La Ruşeţu, P.N.L. şi P.D.-L. rămîn fraţi pînă la moarte

Liberalii vor să-şi păstreze viceprimarul

În timp ce, de la Centru, liberalii încearcă să aplaneze conflictele pe care le au cu social-democraţii, cel puţin pînă la îndepărtarea "portocaliilor" de la guvernare acţiune definită, deja, ca obiectiv comun, cei de la Buzău au stabilit extinderea parteneriatului cu P.D.-L. din Consiliul Judeţean, şi pentru turul al doilea al alegerilor de la Ruşeţu.

Una se declară la Centru...

Liberalii de la Centru se pare că se străduiesc să îmbunătăţească relaţia formaţiunii lor politice cu P.S.D.-ul, după ce social-democraţii s-au arătat deranjaţi de afirmaţiile "belicoase" făcute de Crin Antonescu. "Din punctul meu de vedere, fundamentul acestei colaborări cu P.S.D. este foarte solid. Sîntem partide de opoziţie şi avem o preocupare foarte serioasă pentru păstrarea şi mai degrabă evitarea derapajelor autoritariste, a lipsei de dialog a Puterii cu Opoziţia şi a încercărilor repetate de a trece peste Parlament, ca organ legislativ al ţării. Este o bază foarte solidă şi vom colabora, în continuare, în această zonă", a afirmat, recent, senatorul Teodor Meleşcanu.

...alta se întîmplă în teritoriu

La Buzău, însă, lucrurile stau cu totul altfel. Asta, pentru că liberalii şi pedeliştii s-au înţeles în privinţa susţinerii candidatului P.D.-L., Florin Snae, în turul al doilea al alegerilor pentru cîştigarea fotoliului din Primăria Ruşeţu, de duminică. "La Ruşeţu, P.N.L. s-a hotărît să susţină candidatul P.D.-L., pe domnul Snae Florin. Acest lucru s-a întîmplat, mai mult, ca urmare a unei consultări locale", a afirmat, pentru Focus FM, senatorul liberal Cristi Bîgiu. Senatorul Bîgiu susţine că, în schimbul sprijinului oferit, liberalii ar urma să-şi păstreze postul de viceprimar al comunei, ocupat acum de Gheorghe Căpăţînă. Liderul pedelist Cezar Preda susţine, la rîndul său, că înţelegerea cu liberalii a pornit de la dorinţa ambelor formaţiuni politice de a nu-i lăsa pe social-democraţi să cîştige Primăria. El a precizat, însă, că, în cazul în care Snae va cîştiga alegerile, fotoliul de viceprimar îi va reveni, de drept, liberalului Gheorghe Căpăţînă.

Pesedistul Aurel Bardaş are şanse mari?

De cealaltă parte a baricadei, candidatul P.S.D., Aurel Bardaş, este încrezător în şansele sale, avînd în vedere că, în mediul rural, opţiunile politice contează mai puţin, alegătorii preferînd să voteze candidatul. El a cîştigat, duminica trecută, 1075 de voturi reprezentînd 41,03 la sută din voturile valabil exprimate şi, cel puţin teoretic, ar mai avea nevoie doar de 250 de voturi pentru a cîştiga. În ceea ce priveşte posibilitatea ca actualul vice primar să-şi păstreze postul după încheierea scrutinului, lucrurile sînt ceva mai complicate, chiar şi dacă democrat-liberalul Florin Snae va ieşi învingător. Asta, pentru că funcţia respectivă depinde prea puţin de primar, fiind desemnată de consilieri. Or, P.S.D. şi "aliatul tradiţional", P.C., au majoritatea în Consiliul Local.

Arcasul Braila - PNL împotriva tuturor!

De ceva timp, parcă aşa-zisele "lupte politice" nu se mai finalizează între cele trei partide majoritare din Parlament. De fapt, toată această "tevatură" nu reprezintă decât o campanie electorală, campanie în care, fiecare încearcă să adune cât mai mult capital. Concret, PDL a înţeles că, în lumea politicii încrederea se câştigă cu bani, iar celelalte două formaţiuni politice, PSD şi PNL deşi cunosc acest lucru încearcă să contracareze lipsa de la butoane prin angajarea în diferite acţiuni populiste, un exemplu în acest sens fiind şi moţiunea de cenzură.


În ceea ce priveşte PNL, după cum s-a putut remarca în ultimul timp au reuşit să îi enerveze şi pe cei din PSD cu afirmaţiile făcute de Crin Antonescu, şi mai mult, au generat o petiţie on-line care să fie semnată de către cetăţeni în vederea destituirii lui Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor. Deşi petiţia on-line nu are nicio valoare juridică, într-o conferinţă de presă, deputatul liberal de Brăila, Diana Tuşa a ţinut să explice de ce a fost făcut un astfel de gest.
"Peste tot, la televizor, şi prin ziare, cei de la PDL încearcă să ne scoată pe noi vinovaţi de faptul că nu funcţionează bine ce au pus ei în practică. Şi atunci am decis să le trimitem o scrisoare tuturor brăilenilor din municipiu prin care să le explicăm cum stă treaba. Despre petiţie, vedem peste tot că PDL tot vrea să o «albească» pe Roberta Anastase şi să ne convingă pe noi că nu am văzut bine în imaginile preluate de camera video de la Camera Deputaţilor", a declarat Diana Tuşa.
Pe de altă parte, aceştia au ţinut să menţioneze faptul că toate măsurile pe care premierul Boc şi Guvernul doresc să le ia în acest final de an nu fac decât să imprime şi mai mult ideea că cetăţenii nu mai contează, iar măsurile numai anticriză nu sunt.

"Prin noua lege a salarizării unice, reducerea celor 25% se permanentizează deşi mai multe instanţe din ţară au început să se declare împotriva acestei măsuri, întrucât nu respectă legile în vigoare. Am văzut noua filosofie asupra vieţii prezentată de PDL, prin care de la 1 ianuarie se va introduce co-plata, iar pentru anul următor se doreşte reducerea cu 10% a internărilor în spital, dar şi reducerea angajaţilor din sistem pe cale naturală în procent de unu la şapte", a mai precizat deputatul liberal.

Concluzia tuturor acestor idei, ar trebui în concluziile pe care ei le doresc, să le dovedească parlamentarilor şi guvernanţilor actualei Puteri că oamenii contează, iar acţiunile acestora sunt total împotriva oamenilor.

Ce nu vor să explice membrii PNL, este legat de faptul că, în actualul sistem, ei nu reprezintă foarte mult, deci acţiunile lor, populiste sau nu, nu vor avea efectul scontat, pe care, de altfel nici nu îl doresc, în speranţa că la alegerile din 2012, vor avea parte de mai mult capital de încredere din partea cetăţenilor. Mai mult, în acest context, liberalii au reiterat ideea că nu vor sub nicio formă să vină la guvernare alături de PDL-işti.

Arcasul Braila - BOMBA SĂPTĂMÂNII: PDL Brăila nu mai ştie unde se află!

În urmă cu două luni de zile, CODA din PDL Brăila afirma că îi va susţine pe viceprimarul Stănel Necula şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Giana pătraşcu, până în pânzele albe, ameninţându-i cu sancţiuni majore dacă îşi dau demisia, după adoptarea proiectelor de hotărâre privind demiterea acestora din funcţii.

Mai nou, săptămâna trecută, diverse surse din interiorul PDL au indicat faptul că la nivelul organizaţiei judeţene a PDL Brăila s-a luat decizia ca această formaţiune politică să intre în Opoziţie, pe plan local, şi, în mod automat cei doi să îşi dea demisia.

Giana şi Stănel au declarat la rândul lor că doresc să vadă documentele oficiale privind această decizie, urmând ca ulterior să decidă dacă îşi vor da demisia.

La polul opus, dacă ei refuză să plece din funcţii, pot fi daţi afară din partid şi pierd funcţiile, sau, dacă îşi dau demisia vor rămâne simpli consilieri, dar, cu certitudine că "cineva" îi va urmări şi, mai mult ca sigur va încerca să îi de-a afară din partid.

Impact Ialomita - Conservatorii ialomiteni vor sa devina o forta politica importanta

La nivelul judetului Ialomita, vocea conservatorilor a fost pina nu demult inexistenta. Dar, gratie noului lider, deocamdata interimar, profesorul Aurel Chelbea, lucrurile au toate sansele sa se schimbe in bine. Acesta tine sa sublinieze ca Partidul Conservator este un partid parlamentar, chiar daca e in alianta cu PSD, cunoscut la nivel national pentru politica pe care o duce, un partid care se situeaza in politica de centru dreapta, care doreste intr-adevar schimbarea. De aici si deviza: „Schimbarea incepe acum. Implica-te!“. Conservatorii doresc ca o mare parte din ialomiteni si nu numai sa se implice in politica, daca vor alaturi de ei pentru a face schimbarea care este absolut necesara. Aurel Chelbea a fost intotdeauna un om de actiune, nu i-a placut sa stea pe margine, ci sa intre in teren, sa fie un jucator in meseria pe care a avut-o, in activitati practice care sa produca ceva si in activitatea politica. „Nu sint un om care stau pe margine, ci ma implic. E usor sa arati cu degetul, dar este foarte greu sa poti sa faci ceva, iar eu cred ca pot sa fac ceva in continuare, asa cum am demonstrat-o de-a lungul timpului. Am facut ceva pentru oameni, am reusit sa induc ideea de a participa la politica, la alegeri si am cistigat pe parcurs multe locuri de consilier in Consiliile Locale, Consiliul Judetean, atit la nivelului Fetestiului de unde provin, cit si in judetul Ialomita. Ceea ce se intimpla in prezent la nivelul tarii este o situatie delicata, deosebita. Am ajuns cenusa Europei”, a precizat liderul conservator. In prezent, actiunile sint concentrate pe deschiderea de sedii in toate localitatile. Prof. Chelbea face totodata apel la fostii membri PC sa vina alaturi la sediul din Slobozia, Fetesti unde sint deschise deocamdata sedii. „Noi am inceput deja organizarea, din pacate de la zero. Acum sintem in tratative la Urziceni. Speram sa adunam baza materiala pentru toate orasele si municipiile judetului si apoi in comunele pe care le avem. In acelasi timp am inceput activitatea politica de atragere de noi membri, de creare a cluburilor PC in localitatile judetului. Speram ca in maxim 2-3 luni de zile sa putem sa avem in toate localitatile judetului organizatii cu oameni capabili care sa doreasca sa faca politica, dar si bine pentru oameni, care sa se implice, sa participe cu bune rezultate in Consiliile Locale si Consiliul Judetean. Dorim efectiv sa formam o echipa, atunci toti se vor simti sprijiniti atit la nivel local, cit si central. Din discutiile pe care le-am avut la nivel central s-a specificat clar ca in teritoriu, acolo unde se face treaba, nu vor mai avea nici un fel de implicare. Este un obicei ca sa se spuna sa muncim cu totii, iar cind se fac liste apar cu totul alte persoane”, a spus liderul, accentuind ca politica in cauza nu este noua, ci una pe care au practicat-o de-a lungul timpului toate partidele. Cind a fost vorba de repartizarea candidatilor pentru Parlament, CJ, a oamenilor in functii la deconcentrate s-au trimis candidati fie de la centru, fie din alte zone si atunci e firesc ca oamenii dupa ce se vad instalati in scaun sa nu ii mai intereseze. Iar cei care au tras, au muncit se simt neglijati. Acesta e adevarul, de aceea si el s-a separat de PSD in 2008 pentru ca nu e normal ca un om sa munceasca patru ani de zile, iar cind e vorba sa candideze, sa obtina un loc sa nu i se ofere. Nu i se pare firesc si de aceea cuvintul de ordine la PC va fi ca, cel care aduce voturile cele mai multe sa fie pe listele de consilieri, primari, in functie de munca depusa si rezultatele obtinute. In acest fel oamenii vor fi motivati. De altfel, structura in teritoriu s-a dezvoltat foarte mult in aceasta perioada, iar PC a inceput sa devina o forta din ce in ce mai mare, fapt pentru care s-a hotarit ca la alegerile din 2012, atit locale, cit si parlamentare, sa participe separat de celelalte partide.

Conservatorii sint convinsi ca vor depasi pragul de 5% fiindca la ora actuala exista o organizare la nivel national. In ce priveste relatia cu PSD Ialomita nu s-au purtat inca discutii decit doar la nivel de conducere. Exista deocamdata o alianta, aceleasi obiective, acelasi program de activitate. Urmeaza firesc, in timp, ca PC sa devina independent, dar asta nu inseamna ca va refuza o colaborare. Nu doar cu PSD, conservatorii sint dispusi sa colaboreze, pentru binele ialomitenilor, cu orice partid care aplica sau sint de acord si cu propunerile pe care le vor face ei. Ideea e ca partidele sa faca un front comun pentru dezvoltarea judetului Ialomita, care este printre ultimele in care s-au atras investitii mai deosebite. Conservatorii ialomiteni au solutii pentru ca ialomitenii sa o duca mai bine, insa la ora actuala nu au inca definitivat un program politic. „Idei avem si ne vom bate pentru ele. In primul rind trebuie sa plecam de la ce are clar judetul, agricultura ialomiteana. Avem pamintul, dar trebuie sa luptam pentru refacerea sistemului de irigatii, ca el sa fie comasat in sole firesti, pentru o piata de desfacere a produselor. Daca samsarii sau cei care au silozuri iau 15% din productie atunci e clar ca omul de la tara va fi intotdeauna jecmanit. Aveam legume, struguri, unde sint? Nu sint pentru ca oamenii nu vor sa munceasca, sa produca, dar daca trebuie sa dea productia pe nimic e normal sa se lase pagubasi. Trebuie creata o piata de desfacere a produselor pentru producatorii locali. Apoi, nu e suficient doar domeniul agricol. Trebuie o implicare si in zona turismului. Avem o baza formidabila in judetul Ialomita. Balta Ialomitei poate atrage foarte multi turisti. Nu s-a facut nimic acolo. Pot fi dezvoltate si serviciile, industria. Erau micile fabrici. Unde sint fabricile de zahar, de conserve? Aveam cea mai mare fabrica de conserve din tara. Trebuie sprijiniti investitorii si atunci se vor crea bazele legumicole si vor avea oamenii unde sa isi vinda produsele”, a mai adaugat liderul interimar al PC Ialomita, punctind ca se poate face ceva in toate domeniile, dar totul este sa se vrea. Politicienii trebuie sa forteze pe cei de la centru sa se implice, sa aloce fonduri pentru dezvoltarea judetului.

Obiectiv Calarasi - PSD Călăraşi crede că a făcut o înţelegere bună cu organizaţia locală a PRM

La sfârşitul săptămânii trecute, Partidul România Mare şi Partidul Social Democrat au încheiat, la Călăraşi, un protocol de colaborare la nivelul judeţului. Deşi PSD Călăraşi spune că protocolul a fost încheiat cu organizaţia de la Călăraşi a PRM, la evenimentul ocazionat de semnarea acestuia, nu a participat nici măcar un membru al organizaţiei judeţene a Partidului România Mare, aceştia nefiind de acord cu decizia liderilor de la centru. În locul conducerii de la Călăraşi, din partea PRM a semnat vicepreşedintele de la nivel naţional, Marius Marinescu. Protocolul este doar o înşiruire de bune intenţii, general valabile, gen construirea de locuinţe, drumuri şi cămine pentru copii şi bătrâni, modernizarea spitalelor şi creşterea calităţii actului medical, etc. Protocolul mai prevede că organizaţiile judeţene Călăraşi ale PRM şi PSD se vor sprijini reciproc la alegerile locale, parlamentare, pentru Parlamentul European şi pentru Preşedinţia României. Tehnic, înseamnă că unul dintre cele două partide va susţine candidatul celuilalt în turul II. Protocolul de colaborare între PSD Călăraşi şi PRM Călăraşi este valabil din data semnării (13 noiembrie 2010) până pe 31 decembrie 2014, cu posibilitatea de prelungire, prin acordul părţilor. PRM-iştii de la Călăraşi nu au fost de acord să încheie protocolul cu PSD, motiv pentru care nici nu au venit la întâlnirea cu Corneliu Vadim Tudor, acesta fiind întâmpinat de doar câţiva tineri aduşi de la Bucureşti. Întrebat dacă cine nu este de acord cu protocolul încheiat cu PSD va mai rămâne în partid, Corneliu Vadim Tudor a răspuns: "Care sunt ăia? Zboară. Ştii cum? Pleacă. Cine nu e de acord cu decizia conducerii centrale n-are ce căuta lângă noi. Partidul este unde e preşedintele lui. Da? Dacă eu am decis aşa nu mişcă pasărea în zbor. Dacă există vreo reticenţă sau vreo ostilitate voi da sancţiuni. Am dat eu afară oameni ca Lucian Bolcaş şi ca atâţia alţii... vicepreşedinţi ai Parlamentului. Acesta e un partid de lider. Aşa arată un partid de lider." Ştefan Ion, prim vicepreşedintele PSD, a explicat că acest protocol are mai mult valoare electorală, dorindu-se a fi un semnal pentru electoratul PRM. Sunt însă voci care spun că Oana Mizil a negociat cu Vadim Tudor pentru unul sau două colegii parlamentare, în care PSD-ul să-l ajute să câştige locurile în Parlament cu oameni aduşi de la Bucureşti, dintre care unul ar putea fi chiar Marius Marinescu. Ceea ce înseamnă că social democraţii vor ceda deliberat, iar promisiunile Oanei Mizil de a promova în exclusivitate călărăşeni încep să pălească.

Obiectiv Calarasi - Filipescu nu se prea se vede lângă "râiosul PDL" deşi "orice e posibil"

După ce în lupta lor împotriva guvernării Boc, liberalii şi i-au luat aliaţi pe social-democraţi, acum aceştia sunt nemulţumiţi de asocierea care s-a făcut, în ochii opiniei publice, între PNL şi PSD. Liderul organizaţiei judeţene Călăraşi a PNL şi vicepreşedinte la nivel naţional, Răducu Filipescu, spune că partidul său vrea să delimiteze mai clar activitatea parlamentară de cea politică. Aşa s-ar explica şi atitudinea publică a lui Crin Antonescu, din ce în ce mai critică la adresa PSD, fapt ce a şi dus la exprimarea nemulţumiri de către liderul social-democraţilor, Victor Ponta. Filipescu spune că PNL are acelaşi interes cu PSD, doar la nivel parlamentar, în ceea ce priveşte dorinţa comună de a dărâma guvernarea Boc, în rest liberalii doresc să se delimiteze de PSD. "Vrem să atingem un obiectiv de 30% şi nu putem să-l atingem stând lipiţi de vreun partid. Tot ce pleacă din PDL în loc să vină către PNL nu vine. Pentru că suntem asimilaţi cu relaţia PNL-PSD.", a declarat liberalul Răducu Filipescu. Liderul PNL Călăraşi a explicat de ce doreşte ca delimitarea de PSD să fie cât mai clară şi mai grabnică: "Vrem să fim PNL. Care vineine în PNL. Nu se gândeşte că dacă vine în PNL va trebui să facă ce zice PSD." Filipescu a ţinut să precizeze că asta nu înseamnă declararea vreunui război PSD. Preşedintele PNL Călăraşi nu a exclus nici posibilitatea unei viitoare alianţe cu PDL, în situaţia în care electoratul o va cere, deşi i se pare puţin probabil acest lucru: "Dacă electoratul îi iartă pentru ce au făcut, că au distrus o întreagă naţiune."


Filipescu asociază PDL cu o persoană plină de râie, atunci când spune: "Cine poate să se ducă cu unul plin de râie?" dar tot el răspunde: "În politică orice este posibil".

Obiectiv Calarasi - Bogdan Pascu (PC) s-a tuns dar scuze nu şi-a cerut

Odată ce l-am văzut tuns şi îmbrăcat frumos, la costum, ne aşteptam ca la conferinţa de presă din această săptămână, preşedintele PC Călăraşi, Bogdan Pascu, să-şi ceară scuze pentru minciuna pe care a spus-o în urmă cu o săptămână.

Liderul conservator ne-a atras atenţia, săptămâna trecută, cum că ne-am fi înşelat atunci când am scris că face naveta între Bucureşti şi Călăraşi pentru că nu este de prin părţile locului. După ce ne-a ameţit cu declaraţii de genul "Bogdan Pascu e din Călăraşi. Dacă dumneavoastră credeţi că nu sunt din Călăraşi, e problema dumneavoastră. Faptul că vreau să-mi cumpăr un apartament lângă parc e o chestiune proprie. Nu înseamnă că nu sunt de aici.", liderul PC s-a încălzit, a prins curaj şi a trântit şi o minciună: "Am buletin de Călăraşi, e mai important decât să am un apartament în Călăraşi. Asta e dovada că sunt din Călăraşi. De când am buletin de Călăraşi? De foarte multă vreme. Dar care e problema dumneavoastră?"

Problema noastră nu era decât una care ţinea de curiozitate, vroiam să ştim de unde este cel care va cere votul călărăşenilor. Şi atâta tot. Acum problema noastră ţine de minciuna spusă de Bogdan Pascu. Nu înţelegem de ce a simţit nevoia să mintă că are buletin de Călăraşi "de foarte multă vreme" din moment ce buletinul domniei sale a fost emis abia în luna iulie a acestui an, după ce a fost luat în spaţiu de un coleg de partid. În timpul cât a fost deputat de Ialomiţa, Bogdan Pascu a prosperat, majoritatea proprietăţilor imobiliare fiind achiziţionate în timpul mandatului de parlamentar. Bogdan Pascu este născut în Bucureşti şi are acolo o casă şi un apartament. Liderul PC Călăraşi mai are o casă într-un sat din judeţul Dâmboviţa, un teren intravilan în Voluntari - Ilfov, 18,6 ha teren arabil în comuna Ciulniţa, jud. Ialomiţa şi 1,5 ha teren arabil în judeţul Dâmboviţa. Deşi a avut ocazia, fostul deputat de Ialomiţa nu şi-a cerut scuze la ultima conferinţă de presă, pentru "farsa" cu buletin de Călăraşi "de foarte multă vreme" şi nici n-a dorit să aducă clarificări asupra subiectului deşi noi l-am întrebat. PC-istul a spus să discutăm despre lucruri mai importante. Mai importante decât credibilitatea dumneavoastră, domnule Pascu?

Observator de Calarasi - PSD-ul doreşte interzicerea comercializării etnobotanicelor în Călăraşi

La finele acestei săptămâni, Organizaţia de Tineret a Partidului Social Democrat (PSD) Călăraşi va demara campania "Nu drogurilor!". În cadrul campaniei se va derula şi o acţiune de strângere de semnături pentru interzicerea comercializării plantelor etnobotanice în Călăraşi. Astfel, în baza semnăturilor strânse, membrii PSD vor să iniţieze un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local al municipiului Călăraşi să interzică funcţionarea "magazinelor de vise". Liderii au urmat exemplul Primăriei Braşov care a dispus ca, din 15 noiembrie, magazinele care pun în vânzare astfel de produse să-şi înceteze activitatea pe raza municipiului. Astfel, autorizaţiile de funcţionare vor fi anulate şi nu se vor mai elibera altele pentru acest gen de comerţ. Membrii PSD au declarat că această acţiune urmăreşte informarea cetăţenilor cu privire la efectele produse de plantele etnobotanice, precum şi prevenirea consumului. Medicul Silviu Drăgan a declarat în cadrul conferinţei de presă susţinută ieri, 17 noiembrie a.c., la sediul PSD Călăraşi, că în judeţul nostru s-au înregistrat în ultima perioadă trei cazuri grave, victime ale consumului de etnobotanice. "Acum două săptămâni am avut o fată de 16 ani, pe care am reuşit cu greu să o salvăm, graţie intervenţiei rapide şi a unei bune colaborări cu cei de la Bucureşti", a precizat dr. Drăgan. În momentul de faţă, în municipiul reşedinţă de judeţ funcţionează trei "magazine de vise", toate situate pe strada Bucureşti. "La vedere sunt expuse produse legale, însă nu se ştie ce substanţe sunt băgate în pungi", au precizat membrii PSD Călăraşi. În prezent, comercianţii de plante etnobotanice au legea de partea lor şi pot acţiona oricând, în instanţă, o eventuală Hotărâre de Consiliu Local Călăraşi care să le interzică desfăşurarea activităţii pe raza municipiului. În cazul unui proces, Primăria Călăraşi va angaja un avocat şi va plăti eventualele despăgubiri din banii noştri, ai contribuabililor. Astfel, în aceste condiţii, în loc să iniţieze un proiect de hotărâre pentru Consiliul Local Călăraşi, mai bine membrii PSD ar lupta pentru schimbarea legislaţiei în vigoare care permite comercializarea drogurilor uşoare.

Arges - PSD iese la contraatac: „Politica PDL-istă se face în cârciumi”

A tacuri sub centură, acuzaţii şi lovituri fără perdea. Toate acestea au fost puse pe tapet de către pesediştii argeşeni în cadrul ultimei conferinţe de presă care a fost susţinută de doi dintre parla­mentarii argeşeni, Mircea Drăghici şi Radu Vasilică, la sfârşitul săptămânii trecute. Cei doi parlamentari şi-au manifestat făţiş aversiunea faţă de culoarea portocalie şi faţă de Traian Băsescu, aceştia anunţând că împreună cu colegii de partid pregătesc o strategie care urmăreşte ca în primăvara lui 2011 actualul guvern să devină doar o amintire.

,,Ţintele noastre - PDL şi Traian Băsescu”

Iritat de faptul că unii politicieni ai PDL Argeş au început să arunce în stânga şi în dreapta cu tot felul de afirmaţii referitoare la activitatea social-democraţilor argeşeni, deputatul PSD de Curtea de Argeş Mircea Drăghici a contraatacat: „Sunt anumite persoane care acum se cred a fi pe cai mari şi buni organizatori, deşi la viaţa lor nu au condus mai mult de doi-trei oameni. S-au văzut în funcţii şi acum consideră că totul li se cuvine. Pedeliştii argeşeni ar trebui să înţeleagă că noi, aici, în teritoriu, nu avem nimic unii cu alţii şi chiar ar trebui să ne respectăm. Ţinta noastră este PDL, şi nu persoanele care fac parte din această formaţiune politică în Argeş, ci cei de la nivel central şi, implicit, Traian Băsescu. În primăvara lui 2011, situaţia se va schimba radical şi atunci lucrurile vor intra pe un făgaş normal. Mai este timp suficient până atunci să punem la cale strategia care ne va aduce succesul pe care îl aşteptăm. Sunt anumite persoane care au afirmat public că la umbra preşedintelui Constantin Nicolescu nici iarba nu creşte. S-au înşelat amarnic. Acele persoane au avut în decursul vieţii lor multe legături cu domnul preşedinte Nicolescu şi chiar au crescut în umbra domniei sale.”

,,Şantajul şi furtul sunt armele pedeliştilor”

La fel de virulent în declaraţii a fost şi deputatul Radu Vasilică: ,,Politica pedelistă este una care se bazează doar pe furt şi pe şantaj. Ce au făcut cu legea pensiilor a văzut o ţară întreagă. A fost furt pe faţă. Ce fac pedeliştii în Argeş? Încearcă să ne fure primarii. A spus-o şi domnul preşedinte Nicolescu: ce primar vrea să plece la ei este liber să o facă. Nu îi ţine nimeni cu forţa la PSD. Însă să nu uite că atunci când cineva te silueşte aceea nu mai este dragoste şi nu îţi va oferi niciodată ceea ce vrei. Dacă tot văd că primarii nu vor să accepte culoarea portocalie atunci nu fac altceva decât să-i şantajeze. Sunt singurele lucruri de care sunt în stare pedeliştii. Eu m-am convins de presiunea pe care o pun pe anumite organe ale statului. Am depus două plângeri la Parchet. Nu am primit niciun răspuns şi sunt convins că nici în viitorul apropiat nu voi primi. Pedeliştii ştiu să facă politică doar prin cârciumi şi la chefuri!”

Ancheta Arges - Liberalii argeşeni subliniază hibele din ordonanţa cauciucurilor de iarnă

O bligati­vitatea dotării autoturis­melor cu anvelo­pe de iarnă din noiembrie până în martie este un subiect care a iscat numeroase controverse, reprezentanţii transpor­tatorilor acuzând că măsurile sunt exagerate. Ideea este bună, însă perioada impusă şi alte câteva aspecte sunt contestate. Şi PNL Piteşti se înscrie în acelaşi registru al contes­tatarilor ordonanţei. Liberalul Adi Florea, fost director în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în perioada 2008 – 2009, subliniază unele nereguli apărute în textul Ordonanţei.

În primul rând, domnia sa face re­fe­rire la perioada în care maşinile trebuie dotate cu asemenea cauciucuri, care este inadecvată, mai ales că nu va fi în permanenţă zăpadă, din noiembrie până în martie. În plus, amenzile sunt conside­rate foarte mari, fiind cuprinse între 2500 şi 4000 lei.
La categoria camioane, nu se specifică decât folosirea anvelopelor de iarnă. „În condiţiile în care se produc anvelope mixte, care se pot folosi atât iarna, cât şi primăvara, pe nămol, ar trebui să se lase posibilitatea de utilizare a cauciucurilor mixte. Din această omitere se înţelege că cine are pe maşină anvelope S+M (zăpadă şi nămol) este amendat?!”, adaugă Adi Florea. Acesta notează şi faptul că, dacă legea va intra în vigoare din această iarnă, va fi o mare problemă în achiziţionarea acestui tip de anvelope. „Din cât am aflat de la furnizorii din domeniu, aceştia îşi fac comenzile cu şase luni înainte de începerea sezonului rece. Prin această obligativitate, ce­re­rea va creşte şi nu vor mai exista cauciucuri de iarnă pe piaţă. Astfel, oameni de bună-credinţă vor fi sancţionaţi pentru că nu au avut de unde să îşi cumpere cauciucuri.”, a mai declarat Adi Florea.
PNL anunţă că va contesta legea privind obligativitatea dotării autoturismelor cu anvelope de iarnă, dacă OUG va intra în vigoare.

CNADNR - acuzată că îşi scoate pârleala din amenzi

Liberalul piteştean Adi Florea emite şi o ipoteză interesantă cu privire la geneza acestei ordonanţe. „Obligativi­tatea dotării autoturismelor şi a ca­mi­oanelor cu anvelope de iarnă vine în contextul anunţării unei scăderi cu 13% a banilor daţi de la buget către CNADNR. Din amenzile încasate, 90% vor merge către CNADNR, iar 10% către bugetul de stat.”, a precizat Adi Florea.

Ancheta Arges - A fost semnat contractul de finanţare pentru DN 73 Piteşti-Câmpulung

Conducerea PDL Argeş a anunţat, săptămâna trecută, prin vocea senatorului Mircea Andrei, că s-au finalizat demersurile necesare pentru semnarea contractului de finanţare a reabilitării drumului naţional Piteşti-Câmpulung. Acest traseu este deosebit de important pentru infrastructura rutieră, deoarece leagă municipiul Braşov de Piteşti şi are o lungime totală de 133 de kilometri. După numeroase petiţii, plângeri ale comunităţilor, promisiuni ale unor politicieni, a fost semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea drumului sus-amintit. Mircea Andrei a precizat că documentul pentru finanţarea reabili­tării DN 73 cu 35 de milioane de euro a fost semnat la guvern şi prevede realizarea unui drum modern de 4 kilometri, cu patru benzi de circulaţie, spre uzina Dacia. Conform proiectului, este vorba de un drum cu totul nou, cuprins între kilometrii 7 şi 11, cu două pasarele moderne. Investiţia de reabilitare pentru restul drumului spre Câmpulung a fost cuprinsă în proiecţia de buget pentru anul viitor, astfel încât în 2011 urmând să fie alocate fondurile necesare. „Am reuşit, după un efort susţinut, să semnăm contractul de finanţare pentru DN 73 Piteşti-Câmpulung. Am trecut de această primă etapă, urmează licitaţia şi firma câştigătoare se va apuca de treabă. Este vorba de un drum nou cu patru benzi, cu două pasarele, a cărui modernizare ajunge la 35 de milioane de euro. (…) Un efort considerabil pentru reabilitarea acestui drum l-a depus şi Bogdan Ivan, un tânăr care s-a implicat enorm în acest proiect”, a declarat Mircea Andrei.

Pentru modernizarea completă a DN 73 Piteşti-Câmpulung-Braşov vor fi cheltuite peste 100 milioane de euro, urmând să fie asfaltaţi 103 km, cu o garanţie de cel puţin cinci ani. În perioada imediat următoare, ar trebui ca firmele interesate să asfalteze suta de kilometri să depună ofertele. Lucrarea e amplă, iar garanţia de participare pe măsură, aproape 1,9 milioane de euro

Giurgiuveanul - Nicio vorbă de vreo alianţă între PDL şi PNL Giurgiu iar UNPR mai are de aşteptat!

Democrat-liberalii giurgiuveni s-au întrunit, aseară, în şedinţă de CDJ, pe ordinea de zi fiind înscrise discuţii politice. De la apel a lipsit, din motive obiective, doar primarul Marin Ghidănac. Deşi toţi se aşteptau ca liderul democrat–liberalilor de Giurgiu, secretarul Marin Anton, să comunice în plen varianta de alianţă posibilă cu PNL sau PSD acesta nu a scos nici măcar un cuvânt. De asemenea, nici unul dintre duşmanii alianţei cu PNL nu au comentat nimic.

Cu toate ca subiectul nu a fost adus în discuţie, bursa zvonurilor de pe internet a insistat tot mai mult pe o temă care nici măcar nu a existat. Revenind însă la discuţiile pedeliştilor, de menţionat că preşedintele PDL Giurgiu a ţinut, şi cu această ocazie, să cunoască organizaţiile din teritoriu, fiecare dintre reprezentanţi încercând să atragă atenţia asupra problemelor pe care le au în localităţile de unde vin. Subiectul cel mai interesant de evidenţiat este altul, de fapt, unul pe care (doar) GIURGIUVEANUL l-a adus în atenţia cititorilor, a fost cel privind numirea lui Robert Creistoi în funcţia de prefect al judeţului Giurgiu. Se pare că acesta va fi inclus săptămâna viitoare pe una din hotărârile de guvern, alături de cel care va ocupa funcţia de prefect al judeţului Argeş.

În rest, nu s-a mai discutat nimic. De unde rezultă că nu este nicio vorbă despre cedarea UNPR-ului a vreuneia dintre funcţiile de director la D.S.V., Agenţia de Mediu şi/sau la Finanţele Publice Giurgiu, sau a funcţiei de subprefect. Săracu’ Daniel Fiţa prin ce-o fi trecut când o fi citit asemenea veste! Dani, nu a venit încă rândul tău, stai liniştit… oricum nici mult nu mai este!

Vrem să se reţină ca noi nu postăm ştiri neverificate (din două-trei surse) deoarece nu dorim să oferim cititorilor noştri aberaţii sau frustrări în loc de informaţii!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB