Moldova 8 noiembrie

|

Evenimentul Iasi - PNL Iaşi cere demisia lui Simirad

Evenimentul Iasi - Scandalul „excluderilor” din PD-L Iaşi continuă

Evenimentul Iasi - Senatorul Marcu cere incompatibilitate pentru parlamentarii cu profesii liberale

Informatia de Pascani - Lupta pentru ciolan blocheaza Pascaniul

NewsIasi - PNL Iasi pune tunurile pe responsabilii din sanatate: Iulian Serban si Simirad, facuti incompetenti

Viata Libera Tecuci- Finkelsteain - reales preşedinte la PDL Tecuci

Viata Libera Tecuci - Finkelstain candidează din nou la Primăria Tecuci

Viata Libera Tecuci - Primăria îşi joacă viitorul sediu

Evenimentul Iasi - PNL Iaşi cere demisia lui Simirad

Liberalii ieşeni critică lipsa de implicare a preşedintelui CJ, Constantin Simirad, în problema subfinanţării cronice a spitalelor ieşene.

Potrivit liberalului Radu Terinte (vicepreşedinte al PNL Iaşi), medicii din toate spitalele din Iaşi au fost anunţaţi deja că nu mai sunt bani de salarii pe lunile noiembrie şi decembrie, din cauza lipsei de alocări de la CJAS. „Îl acuzăm pe directorul CJAS, Iulian Şerban, în cel mai bun caz, de incompetenţă. Să ai spitale publice care la în dreptul lunilor noiembrie şi decembrie scrie un înfiorător zero leieste un argument suficient pentru demonstrarea incompetenţei. Este inacceptabil să laşi spitalele publice cu buget zero şi să aloci peste un milion de euro, pentru 3 luni, unui spital privat”, a declarat Radu Terinte.

Şi mai vehement în acuzaţii faţă de atitudinea autorităţilor judeţene s-a dovedit Lucian Burlea, fost director la spitalul CFR şi membru în Comisia de sănătate a filialei PNL. Acesta a cerut chiar demisia lui Constantin Simirad din fruntea CJ, pentru managementului defectuos în ceea ce priveşte spitalele ieşene. „Din păcate, caracterul nehotărât, răzgânditor şi duplicitar al lui Constantin Simirad reprezintă un pericol public pentru judeţul Iaşi. Cum poate acest om să gestioneze şase spitale, când el a dat bir cu fugiţii din Consiliul de Administraţie de la Institutul de Gastroenterolologie? Odată cu demisia de la IGH trebuia să vină, dacă ar fi avut o minimă onoare, şi demisia din funcţia de preşedinte al CJ”, a declarat Lucian Burlea.

Evenimentul Iasi - Scandalul „excluderilor” din PD-L Iaşi continuă

Scandalul propunerilor de excludere din PD-L Iaşi continuă, pe fondul amânării reuniunii Comitetului de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA), care trebuia tranşeze în weekend problemele din cadrul filialei.

Nemulţumit de propunerea privind excluderea sa din partid, consilierul local Ionel Agrigoroaei solicită din ce în ce mai insistent demisia viceprimarului Gabriel Grigore şi a consilierului Sorin Ionescu. Potrivit lui Agrigoroaei, cei doi sunt principalii responsabili pentru propunerea de a fi exclus din partid, pe baza votului dintr-o şedinţă CLM anterioară privind soarta Căminului de bătrâni „Sfinţii Constantin şi Elena”. „Intenţia de a mă exclude din PD-L este o aberaţie. La începutul şedinţei CLM am zis că mă abţin, aşa cum hotărâsem la nivel de grup. Însă, pe parcursul desfăşurării şedinţei au apărut alte documente, punctul de vedere al secretarului municipiului, Cristina Oţeleanu, care m-au determinat să mă răzgândesc. În cadrul CLM este o situaţie penibilă, care o discutăm şi cu unii colegi de partid, pentru că trebuie să votăm după cum dictează interesele cuplului Grigore - Ionescu”, ne-a declarat ieri Ionel Agrigoroaei.

„PD-L vrea să blocheze toate proiectele până la următoarele alegeri”- Ionel Agrigoroaei, consilier local PD-L

Dezamăgit de PD-L

Odată cu izbucnirea acestui conflict, Agrigoroaei a declarat că se simte „penibil” pentru modul în care se comportă grupul consilierilor PD-L în cadrul CLM Iaşi.„Au fost proiecte dezbătute în cadrul şedinţelor de CLM care ar fi trebuit să treacă, dar au fost blocate de consilierii PD-L. Hotărârea era clară, să se blocheze tot până la următoarele alegeri”, ne-a mai spus consilierul PD-L. Consilierul mai este supărat şi de faptul că este numit „calul troian” din PD-L, având în vedere că în urmă cu doi ani a plecat din PSD. Agrigoroaei susţine însă că, dimpotrivă, cei care fac înţelegeri cu primarul PSD Gheorghe Nichita sunt chiar cei care au propus excluderea din partid, Gabriel Grigore şi Sorin Ionescu.

Decizia CODA, amânată

Situaţia consilierului local Ionel Agrigoroaei ar fi trebuit dezbătută săptămâna acesta, în cadrul unei CODA. Întâlnirea şefilor PD-L Iaşi a fost însă amânată, din cauza desfăşurării unei şcoli de vară a Tineretului Democrat -Liberal din regiunea Nord-Est. Liderul interimar al filialei, Mihaela, Popa susţine că nu a discutat cu Agrigoroaei pe marginea propunerii de excludere. Însă, potrivit senatorului ieşean, votul unui consilier ar trebui să fie în concordanţă cu ceea ce a decis majoritatea grupului politic de care aparţine. „Eu înclin să cred că spiritele s-au inflamat degeaba”, ne-a declarat Mihaela Popa.

Evenimentul Iasi - Senatorul Marcu cere incompatibilitate pentru parlamentarii cu profesii liberale

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Botoşani a PSD, senatorul Gheorghe Marcu, i-a acuzat de încălcarea Constituţiei pe parlamentarii care practică în timpul mandatului profesii independente. Marcu a declarat ieri că senatorii şi deputaţii ar trebui să fie obligaţi să aleagă între calitatea de parlamentar şi cea de liber-profesionist.

„Atât timp cât în Constituţia României scrie explicit că un deputat sau senator nu poate fi decât membru al Guvernului, corect şi normal niciunul nu mai trebuie să fie nici avocat, nici profesor universitar, nici medic. În primul rând trebuie să fim corecţi cu noi înşine”, a declarat Marcu. El consideră că posibilitatea de cumul de funcţii pentru parlamentari arată „ipocrizia” clasei politice.

Informatia de Pascani - Lupta pentru ciolan blocheaza Pascaniul

De doua luni municipiul Pascani este blocat si nici un proiect de hotarare nu mai poate fi dezbatut. Pascanenii asista la un spectacol ieftin al trimisilor lor in Consiliul Local, care se cearta pe comisii, pe postul de viceprimar, pe sfere de influente. Pe multi dintre consilieri nu-i mai intereseaza ca oamenii nu mai au ce manca, ca vine iarna si pascanenii vor ingheta de frig in case pentru ca nu au bani sa-si plateasca intretinerea. Din lupta dintre PSD si alianta alcatuita din PD-L si PNL, singurii care ies invinsi sunt pascanenii. Sedintele de CL sunt boicotate ori de consilierii PSD, ori de cei din alianta de la putere, PNL – PD-L.

Razboiul a pornit de la o sedinta in care toate comisiile de specialitate din cadrul CL au fost reorganizate fara ca Opozitia sa fie in sala sau sa detina presedintia unor comisii. Astfel ca, in cazul in care se va continua si la viitoarele doua sedinte ordinare in acest ritm, legislativul local va fi dizolvat, existand posibilitatea ca la inceputul anului viitor, la Pascani, sa fie alegeri anticipate. Pentru a evita acest lucru, primarul Grigore Craciunescu a incercat sa ajunga la o intelegere cu consilierii PSD. Dupa o serie de negocieri duse cu liderul de grup al consilierilor social-democrati din Consiliul Local, Dumitru Pantazi, primarul a hotarat sa revoce hotararea privind schimbarea comisiilor de specialitate si, astfel, acestea sa ramana in formula in care au fost si pe care pesedistii o doresc. Ca urmare, edilul a convocat vinerea trecuta o sedinta extraordinara de Consiliu, unde pe ordinea de zi sa existe un singur proiect de hotarare.

Este vorba de abrogarea Hotararii Consiliului Local al municipiului Pascani nr. 97/2010, privind modificarea si completarea HCL nr. 5/2007, privind aprobarea Regulamentului de Organizare si Functionare a Consiliului Local al Municipiului Pascani, cu modificari si completari ulterioare. Insa ceilalti consilieri de la putere nu au votat ordinea de zi a sedintei si aceasta nu s-a mai tinut. La scurt timp dupa sedinta, consilierii PSD au convocat o conferinta de presa unde presedintele Organizatiei PSD, senatorul Florin Constantinescu, impreuna cu alti reprezentanti ai partidului in CL, a anuntat ca intentioneaza cu adevarat ca in viitoarea sedinta de Consiliu pe ordinea de zi sa existe un proiect de hotarare privind demiterea viceprimarului din functie, pentru modul sfidator in care acesta prezideaza plenul sedintelor si nu se prezinta decat la sedintele convocate de primar. "S-a luat decizia ca in saptamana care urmeaza (saptamana aceasta - n.r.) sa initiem un proiect de hotarare privind schimbarea actualului viceprimar. Domnul Ioan Ionita si-a incalcat de foarte multe ori atributiile, nu respecta legea si, de aceea, nu credem ca este necesar ca dumnealui sa mai continue in aceasta functie. Daca se va reusi schimbarea dumnealui, atunci vom pregati imediat o persoana care sa il inlocuiasca", a declarat presedintele Organizatiei PSD, Florin Constantinescu.

Ionita rade de initiativa pesedistilor

Actualul viceprimar, pedelistul Ioan Ionita, nu se arata speriat de faptul ca exista posibilitatea sa-si piarda functia. Mai mult decat atat, acesta considera initiativa grupului de consilieri PSD ca fiind mai mult o gluma. Intrebat despre cum comenteaza atitudinea consilierilor PSD de a-l schimba din functia de viceprimar, Ioan Ionita a inceput sa zambeasca. "Hai, mai, lasati-o balta. Ei incearca sa ma schimbe din functie de cand am fost numit si nu au reusit. Chiar cred ca reusesc acum? In loc sa se gandeasca la proiectele pe care le avem pentru acest municipiu si pascaneni, pe ei ii intereseaza functii. Umbla cu prostii", a fost atitudinea viceprimarului municipiului Pascani. Nici primarul Grigore Craciunescu nu crede in reusita consilierilor PSD.

Acesta a tinut sa explice de ce s-a ajuns in aceasta situatie si a acuzat faptul ca pe social-democrati nu-i intereseaza sa se rezolve aceasta criza cu care se confrunta Consiliul Local. "In anul 2008 exista o alianta intre PNL si PD-L. Astfel ca aceasta alianta detinea majoritatea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local. In anul 2009, alianta s-a schimbat si, astfel, s-au facut schimbari din nou in comisii. Acum nu este normal, dupa ce s-a refacut alianta la nivel local intre PNL si PD-L, sa se schimbe iar comisiile si noi sa avem majoritate? S-au respectat pasii care s-au tinut si pana acum si pe care si ei i-au respectat. Bineinteles ca celor de la PSD nu le convine. Dar eu ce sa le fac, daca au pierdut alegerile si primar sunt eu? Cand vor castiga ei primaria, nu au decat sa faca ce vor. Eu am nevoie ca proiectele pe care le am, impreuna cu actuala echipa din primarie, sa le pun in practica", a declarat primarul Grigore Craciunescu.

Presedintele organizatiei PNL Pascani, primarul Grigore Craciunescu, a mentionat faptul ca in aceasta saptamana se va trece la o noua serie de negocieri cu membrii PSD. Acesta a precizat ca este dispus sa le ofere majoritatea sau presedintia unui numar de doua comisii. De mentionat ar mai fi faptul ca pentru schimbarea viceprimarului, consilierii PSD au nevoie de un singur vot din partea opozantilor sai, asta in contextul in care independentul Dionisie Afloroaiei ar vota pentru demitere, fapt ce, cu siguranta, il va face, aratandu-se de multe ori nemultumit de atitudinea actualului viceprimar.

NewsIasi - PNL Iasi pune tunurile pe responsabilii din sanatate: Iulian Serban si Simirad, facuti incompetenti

Doi medici din Iasi, membri ai PNL, si anume dr. Lucian Burlea si Radu Terinte, ii acuza pe responsabilii din sanatate de incompetenta si rea vointa. Vizat de declaratiile liberalilor sint Iulian Seban, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, acuzat ca refuza sa aloce fonduri spitalelor de stat pentru noiembrie si decembrie, dar gaseste bani pentru spitalele private din Iasi. De asemenea, si presedintele Consiliului Judetean, Constantin Simirad, este acuzat de liberali ca "incompetent si fara viziune" taie si spinzura prin spitalele iesene si refuza consultarea specialistilor privind problemele din sistemul medical. Vezi declaratiile medicilor liberali

Declaratiile celor doi medici liberali au fost facute duminica, in cadrul unei conferinte de presa, in urma unei sedinte a comisiei de sanatate din cadrul PNL Iasi impreuna cu membrii linerali din consiliile de administratie ale spitalelor iesene.

"Toate spitalele de stat din Iasi, au la aceasta ora, inca, usile deschise pentru ca niciun manager nu a avut curajul sa le inchida si pentru ca medicii au depus un juramant pentru tratarea celor care au nevoie.

Daca ar fi dupa Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care si la aceasta ora refuza sa aloce bani pentru spitalele publice pentru ultimele luni ale acestui an, spitalele ar trebui sa fie inchise.

Il acuzam pe directorul CJAS Iulian Serban, in cel mai bun caz, de incompetenta. Nu mai este nevoie de niciun argument in plus. Sa ai spitale publice care la bugetele primite de la CJAS in dreptul lunilor noiembrie si decembrie scrie un infiorator ZERO lei este un ragument suficient pentru demonstrarea incompetentei.

Nu putem sa nu observam ca pentru alimentarea sistemului privat de sanatate s-au gasit fonduri. Nu avem nimic impotriva sistemului privat, ba chiar salutam aceste initiative, dar solicitam Casei de Sanatate sa-si trateze clientii, unitatile medicale, fie ca sunt spitale, cabinete de medici de familie, laboratoare sau farmacii, in mod egal.

Este inacceptabil sa lasi spitalele publice cu buget zero si sa aloci peste 1 milion de euro pentru 3 luni unui spital privat, spital care nu a fost inclus la inceputul anului 2010 in bugetul Casei. Nu putem decat sa ne intrebam daca este doar o coincidenta lipsa fondurilor din spitalele publice si abundenta loc in cele private.

Nici macar de dragul liberalismului nu poti fi atat de cinic sa tai fondurile spitalelor publice si sa risti izbucnirea unor evenimente medicale nedorite

Colegii nostri, membri ai Consiliilor de Administratie, ne-au informat ca managerii spitalelor fac apeluri disperate pentru a se gasi fonduri si, in acelasi timp, incep sa-si informeze colegii sa se astepte ca in luna decembrie sa nu mai fie fonduri de salarii

Pornind de la acest incident nefericit de la Iasi vom initia o propunere legislativa care sa oblige Casele Judetene de Asigurari de Sanatate sa faca publice toate contractele pe care le incheie cu prestatorii de servicii medicale si toate platile lunare care se fac in cadrul acestora. In momentul de fata este totul la discretia unui vataf judetean care nu considera ca trebuie sa dea socoteala nimanui", a declarat Radu Terinte, vicepresedinte PNL Iasi si coordonator judetean al Comisiei de Sanatate din cadrul PNL.

"Va aduc la cunostinta un efect secundar al descentralizarii spitalelor in Judetul Iasi. Si ma refer aici la posibilele consecinte grave ale incompetentei manageriale si lipsei de viziune dovedita de presedintele Consiliului Judetean, Constantin Simirad

Din pacate caracterul nehotarat, razganditor si duplicitar al presedintelui Constantin Simirad este un pericol public pentru judetul Iasi. Consideram ca nu este mai mare rusine pentru presedintele CJ decat aceea de a-si da demisia dintr-o functie de membru in CA al unui spital recunoscand ca nu are capacitatea necesara. Cum poate acest om sa gestioneze 6 spitale cand el a dat bir cu fugitii din Consiliul de Administratie a celui mai mic dintre ele? Va spunem noi ca nu poate si odata cu demisia din consiliul de asministratie trebuia sa vina, daca ar fi avut o minima onoare, si demisia din functia de presedinte al Consiliului Judetean

Domnul Simirad refuza sa lucreze cu grupurile de consilieri judeteni, nu se consulta macar cu liderii acestora cand ia decizii. Asa a facut si la LDP, si e in faliment, asa a facut si la Aeroport si nici acesta mult nu mai are. Din cate am inteles domnul Simirad a aprobat Regulamentul de Organizare a concursurilor de manageri, iarasi fara a se consulta cu Consiliul Judetean, si, din pacate a iesit un regulament plin de inadvertente care vor crea mari batai de cap comisiilor de concurs

Presedintele Simirad, din pacate, nu lasa nici pe altii sa faca treaba in mod corect si profesionist. Abuzand de prerogativele domniei sale l-a demis, fara vreun motiv real si doar pentru ca acesta a indraznit sa traga un semnal de alarma, pe dr. Mihnea Hurmuzache de la Spitalul de Boli Infectioase, pe cand acesta era plecat din tara, si l-a inlocuit cu dr. Dorobat pe care tot domnia sa o mai schimbase o data. Domnul Hurmuzache a fost demis, in Romania democrata, pentru „delict de opinie”

Demiterea domnului Hurmuzache este un semnal de „ciocu mic” dat de Constantin Simirad tuturor managerilor. De asta domnilor nu auziti de la managerii spitalelor semnalele de alarma. Pentru ca nu mai au voie sa le traga

Simirad ar trebui in aceste zile sa faca el insusi presiuni pe Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sa-si respecte promisiunile de la momentul preluarii spitalelor, astfel incat acestea sa simta ca au in Consiliul Judetean un sprijin, nu o „frana”. Nu vreau sa-l laud pe primarul Nichita dar pe acesta l-am vazut punand presiuni pe CJAS

Iata conditiile in care domnul Simirad stie sa faca management. Deplangem soarta Iasiului, blestemul Iasiului de a avea un presedinte de CJ precum Constantin Simirad. Dumnealui este, in acest moment, „franarul sef al Iasiului” si nu putem sa nu ii „multumim” domnului primar Nichita pentru ca l-a ajutat sa ajunga in aceasta postura

De asemenea atrag atentia asupra situatiei dificile in care se afla Spitalul CF Iasi care nu a fost prins in lista celor ale caror datorii au fost platite prin Ordinul 987/ 20 Iulie 2010. Asta dovedeste si incapacitatea filialei Iasi a PD-L de a-si sprijini oamenii si institutiile pe care au tinut cu tot dinadinsul sa le „cucereasca”, a declarat dr. Lucian Burlea, membru in Comisia de Sanatate a PNL Iasi.

La sfirsitul saptaminii trecute, si primarul Gheorghe Nichita l-a acuzat pe presedintele Casei de Asigurari de Sanatate, Iulian Serban, ca refuza sa mai aloce fonduri pentru noiembrie si decembrie pentru Spitalul "Parhon". De asemenea, primarul i-a adus lui Serban aceeasi acuzatie ca si liberalii: ca a gasit fonduri pentru spitalele private, dar nu si pentru spitalele de stat. In urma cu citeva saptamini si deputatul independent Tudor Ciuhodaru (ex PSD, ex-UNPR) l-a acuzat pe Serban de alocarea preferentiala catre spitalele private a fondurilor de la bugetul Casei de Asigurari de Sanatate.

De la intrarea in vigoare a proiectului de descentralizare a sistemului sanitar, Primaria Iasi are in admnistrare spitalele "Parhon" si Recuperare, iar Consiliul Judetean are in subordine cele doua maternitati, Spitalul de Boli Infectioase, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul "Sf. Maria" si Spitalul de Neurochirurgie.

Viata Libera Tecuci- Finkelsteain - reales preşedinte la PDL Tecuci

Sâmbătă, 6 noiembrie, la Tecuci s-a desfăşurat conferinţa organizaţiei municipale, al cărei preşedinte este primarul Eduard Finkelstain. Au participat senatorul Marius Necula, deputatul Mircea Toader, preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Carmen Axenie, precum şi Doru Resmeriţă, Iulian Arama şi Elena Grosu. Au fost prezenţi, de asemenea, primarii PDL din comunele limitrofe.

După cuvântul de deschidere a conferinţei, care s-a dovedit statutară, prin prezenţa unui număr de peste 200 de delegaţi, deputatul Mircea Toader a adresat salutul conducerii centrale, iar senatorul Marius Necula pe cel al organizaţiei judeţene.

Pentru funcţiile de conducere şi-au înscris candidaturile un număr de 18 membri pe cele 7 funcţii de vicepreşedinţi, 15 pentru cea de secretar executiv, pentru preşedinte şi trezorier fiind doar câte o candidatură.

După exprimarea şi numărarea voturilor a fost prezentat adunării (celor care au mai rămas în sală) rezultatul alegerilor.

Preşedinte al organizaţiei a fost reales Eduard Finkelstain, cu 175 de voturi, şi trezorierul Dumbravă Ani Rodica cu 170 voturi.

În ordine, au fost aleşi următorii vicepreşedinţi:

Basalic Cristinel Mihăiţă,

Cazacu Maricel,

Butunoi Adrian Liviu,

Florea Costică,

Munteanu Dan,

Teodoru Dragoş,

Vasiliu Florin;

- secretari executivi:

Barbălată Florin,

Bogus Florin,

Costache Claudiu,

Groza Laurenţiu,

Doru Micu,

Modiga Pavel,

Muscă Maria,

Tenie Gerard Marian.

Noul birou permanent local a fost împuternicit să propună delegaţii pentru conferinţa judeţeană.

Viata Libera Tecuci - Finkelstain candidează din nou la Primăria Tecuci

Actualul primar al Tecuciului, Eduard Finkelstain, a fost desemnat de Organizaţia Judeţeană a PDL drept candidatul partidului la alegerile din 2012 pentru funcţia de primar în aceeaşi localitate, a declarat ieri preşedintele organizaţiei, deputatul Mircea Toader. Primarul declarase de curând că nu era hotărât dacă să mai candideze, condiţiile fiind într-o permanentă mişcare.

Anunţul vine „la pachet” şi cu asumarea unor promisiuni, făcute ieri de deputat: „Anul viitor, Tecuciul va fi un şantier deschis – foarte multe programe şi proiecte vor fi pornite. Anul viitor va începe şi centura Tecuciului, obiectiv politic pe care mi l-am asumat şi eu”, a declarat deputatul.

Primarul Finkelstain a prezentat organizaţiei viitorul program administrativ, al mandatului viitor, a mai spus Toader ieri.

Viata Libera Tecuci - Primăria îşi joacă viitorul sediu

Licităm sau nu? Asta-i întrebarea * Părerea unui specialist: Hotelul „Faleza” – fundat bine! * Primăria nu trebuie să stea la coadă – spune deputatul Mircea Toader *

Astăzi, la ora 15.00, Primăria Galaţi va afla verdictul final dacă poate sau nu să liciteze pentru Hotelul Faleza. Florin Popa, city-managerul municipiului, a cumpărat joia trecută dosarul de prezentare, necesar pentru înscrierea la licitaţie, dar încă nu poate şti dacă Primăriei i se va permite sau nu să intre în competiţie pentru imobil.

„Este mai mult o chestiune juridică, avocăţească. Este o ordonanţă de urgenţă care stabileşte cine poate şi cine nu poate să liciteze şi care limitează accesul autorităţilor publice locale la asemenea active. Ar fi neplăcut să nu putem participa la o licitaţie competitivă”.

„E păcat că lucrurile se fac într-o asemenea manieră. Mai ales că, anterior, Primăria a solicitat să cumpere acest hotel şi nu au fost de acord să-l dea. Pe urmă l-au scos la licitaţie. Având în vedere că există un precedent, că Primăria şi-a exprimat interesul pentru Faleza, ar fi trebuit să se ţină seama”.

„Am rămas fără sediu şi era firesc să căutăm o soluţie. Nu a zis nimeni să ni-l dea prin transfer gratuit, dar se putea face transfer către CL cu justă şi reală plată”, ne-a declarat Florin Popa.

Oricum, city-managerul se va afla astăzi la Neptun, în judeţul Constanţa pentru a afla rezultatul.

Aşa cum s-a stabilit în anunţul de licitaţie lansat de SC Neptun-Olimp, „ofertanţii vor depune documentele de participare la licitaţie, prevăzute în Dosarul de prezentare, în plic sigilat, la sediul SC Neptun Olimp SA, din Staţiunea Neptun, până pe 8 noiembrie, ora 15.00. Acest termen fiind termen de decădere, ofertele care vor fi depuse după termenul limită nu vor fi luate în considerare”.

Primarul Dumitru Nicolae ne-a declarat că a discutat despre acest subiect cu secretarul Consiliului Local, Grigore Matei.

„Domnul Matei ştie legea şi spune că nu vor fi probleme cu înscrierea la licitaţie. Dar nici eu, nici dânsul nu suntem acolo sus, unde se hotărăşte. Sunt dobrogean încăpăţânat şi nu mă las până nu găsesc soluţie”, ne-a spus Nicolae.

Edilul este profund nemulţumit de consilierii care au uitat că reprezintă urbea, nu interesele de grup, dar şi de modul în care se fac lucrurile la nivel înalt.

„Primăria are dreptul să piardă proprietăţi cum este clădirea ajunsă la SNCFR, care a fost proprietatea noastră şi sediu de Primărie, are dreptul să facă reduceri şi restructurări, are dreptul să piardă când găseşte soluţii de spaţii şi asta din cauza unor interese ale unora şi altora”, ne-a declarat Nicolae.

Părerea unui specialist: Hotelul „Faleza” – fundat bine!

Am căutat răspuns la o întrebare care ni s-a pus în momentul în care s-a aflat despre intenţia Primăriei de a achiziţiona, pentru un nou sediu, Hotelul „Faleza”: este destul de stabilă construcţia? Într-adevăr, s-a scris mult despre instabilitatea Falezei gălăţene.

Am contactat-o deci pe inginera Margareta Bălan, singurul expert şi verificator din Galaţi atestat pentru terenuri de fundaţie. „Are stabilitate, pentru că este construit pe piloţi de pământ, este fundat pe loess consolidat. Este aşezat la o distanţă corespunzătoare faţă de taluz – partea de jos a taluzului fiind Bulevardul Unirii”.

Specialista cunoaşte situaţia din interior, fiind cea care, cu ani în urmă, a dat soluţia tehnică pentru fundarea construcţiei. „Îl cunosc bine”, spune inginera despre hotel.

Dna Bălan precizează că nu a mai fost de mult să-l vadă şi la interior, dar este sigură că s-a construit bine. În privinţa parcării, cea din partea de vest a clădirii este sigură, la cea din faţă ar putea să se facă eventuale cercetări.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB