Moldova 20 noiembrie

|

News Iasi - Razboi subteran in PDL. Cu cine tine Iasul: Udrea - Falca sau Blaga - Videanu? Cum a ramas Oprea fara functia de presedinte

News Iasi - Tudor Luchian, inlocuitorul lui Butuca la virful PDL Iasi. Incep contestatiile pe bloguri

News Iasi - Liberalii din Iasi au depus luni un proiect pentru interzicerea magazinelor cu etnobotanice

Gura Targului Neamt - Şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, cercetat disciplinar pentru afirmaţiile publice şi conduită

Ziarul de Bacau - Liberalii din Moldova si-au dat intilnire in Bacau

Ziarul de Bacau - Banii economisiti din bugetul local bacauan merg la investitii

Ziarul de Bacau - Liberalii onesteni string semnaturi pentru demiterea Robertei Anastase

Monitorul de Galati – Liberalii propun constructia unui sediu nou pentru primarie.

Monitorul de Galati – Silviu Bacalum este noul lider al tinerilor liberali galateni.

Viata Libera Galati - Victor Paul Dobre reclamă. O notă proastă democraţiei

News Iasi - Razboi subteran in PDL. Cu cine tine Iasul: Udrea - Falca sau Blaga - Videanu? Cum a ramas Oprea fara functia de presedinte

Razboiul subteran dintre taberele Elena Udrea - Gheorghe Falca vs Vasile Blaga - Adriean Videanu a luat amploare. Doua ziare centrale, Gandul si Evenimentul Zilei, au analizat harta conflictului: pe ce filiala mizeaza fiecare tabara. PDL Iasi este vazuta mai apropiata de Vasile Blaga, datorita influentei lui Gheorghe Flutur, seful filialei Suceava. In schimb, miscarile tectonice din filiala locala sint in plina desfasurare: joi, forul de conducere judetean a dizolvat Biroul Permanent Local, condus de senatorul Dumitru Oprea.

Evenimentul Zilei il vede pe Blaga drept cistigator al conflictului intern. Fostul ministru de interne ar urma sa candideze la sefia partidului doar daca Elena Udrea ar viza functia de secretar general, detinuta acum de Vasile Blaga.

Gandul merge mai departe si imparte filialele intre cele doua tabere. In Moldova, filialele democrat-liberale ar fi sub controlul lui Vasile Blaga, ajutat de Gheorghe Flutur: Botosani, Bacau, Suceava si Iasi. Nota discordanta face filiala din Neamt, condusa de Gheorghe Stefan, care s-a aliat cu Udrea si Falca.

Iasul ar putea schimba macazul catre Udrea

Cotidianul central observa insa ca, odata cu inlocuirea lui Dan Carlan din fruntea democrat-liberalilor ieseni, filiala ar putea bascula catre tabara Elenei Udrea.

Noua conducere PDL Iasi din jurul senatorului Mihaela Popa este mult mai apropiata de Elena Udrea, fara sa rupa insa puntile si cu tabara lui Vasile Blaga.

Ultimele decizii in PDL Iasi: fara excluderi, dar cu dizolvari

Joi seara, membrii Comisiei pentru Organizarea si Desfasurarea Alegerilor (CODA) in PDL Iasi s-au intrunit in sedinta. Contrar asteptarilor, nu s-a mai luat in discutie propunerea de excludere a consilierului local Ionel Agrigoroaei, care la inceputul lunii acuza presiunea "cuplului Gabriel Grigore - Sorin Ionescu" in votarea anumitor hotariri de Consiliu Local.

In schimb, a fost dizolvat Biroul Permanent Municipal, adica forul condus de senatorul Dumitru Oprea, care a ramas astfel fara functia de presedinte al organizatiei municipale PDL Iasi.

News Iasi - Tudor Luchian, inlocuitorul lui Butuca la virful PDL Iasi. Incep contestatiile pe bloguri

Tudor Luchian, fostul candidat al PDL Iasi la alegerile europarlamentare 2009, ar putea fi cooptat in CODA (Comisia de Organizare si Desfasurare a Alegerilor) din filiala democrat-liberala. Luchian i-ar lua locul lui Adrian Butuca, care si-a dat demisia ca semn de protest fata de actuala conducere a PDL Iasi. Eventuala aducere a lui Luchian la virful partidului a nascut deja controverse, deocamdata in rindul tinerilor din PDL Iasi.

Reactia tineretului PDL: Noi am muncit mai mult decit el in campania pentru euro 2009

Prima reactie negativa la intentia anuntata de conducerea PDL Iasi apare pe bloguri. Andrei Racoti, membru in organizatia de tineret a democrat-liberalilor ieseni, este primul care a criticat-o: Nu stiam ca actuala conducere este asa de fragila incat sa aduca un om fara nici o experienta politica. Cu domnul Tudor Luchian (foto) nu am absolut nimic. Are un CV impresionant si cu multe rezultate exceptionale in cariera dumnealui. In ceea ce priveste experinta de partid si cea politica, aceasta se rezuma doar la doua lucruri: este apropiat al domnului Oprea si a fost un nume la coada unei liste. Am muncit eu mai mult decat dumnealui in acea campanie.
Comisia de Organizare si Desfasurare a Alegerilor trebuie sa asigure conducerea interimara a partidului pana la alegerea unei noi conduceri si sa organizeze aceste alegeri. Teoretic, acest organism ar trebui sa ia cat mai putine decizii politice si cat mai multe decizii organizatorice deoarece este un organism numit si nu ales. Cred ca acest fapt se uita in acest moment. Pentru a face parte din acesta trebuie sa ai experinta de partid. Nu poti lua decizii optime daca nu ai participat niciodata la astfel de alegeri, nici macar in calitate de simplu membru.
Din acest motiv ma intreb: De ce Tudor Luchian in CODA? Este Tudor Luchian considerat doar un vot intr-o anumita directie? Vrea conducerea CODA, ca prin deciziile pe care le adopta, sa influenteze votul final?

Eu sper ca domnul Tudor Luchian sa nu accepte si sa nu se lase angrenat in nici un joc de culise, iar daca isi doreste o functie politica poate participa, nestingherit, la alegerile ce vor urma.

Butuca a plecat din CODA acuzind conducerea

La sfirsitul lunii octombrie, omul de afaceri Adrian Butuca si-a anuntat retragerea din forul de conducere interimar al PDL Iasi. Butuca s-a declarat dezamagit de "incoerenta la nivelul conducerii PDL Iasi" si de absenta oricarei strategii pe termen mediu si lung.

News Iasi - Liberalii din Iasi au depus luni un proiect pentru interzicerea magazinelor cu etnobotanice

Consilierii PNL Iasi s-au miscat primii si au depus luni un proiect de hotarire pentru reglementarea comercializarii plantelor "etnobotanice". O intentie similara a fost anuntata si de grupul consilierilor PDL Iasi, care insa nu au depus deocamdata niciun proiect in acest sens.

Din expunerea de motive:

Nu putem să INTERZICEM STRICT FOLOSIREA, COMERCIALIZAREA anumitor plante, substanțe sau derivați ai acestora, pentru că o parte a producătorilor de produse farmaceutice folosesc diverși precursori de stupefiante sau substanţe care fac parte din aceasta categorie, plante cu caracter euforic, neafectând sănătatea populației. De asemenea, şi unele laboratoare de cofetarii sau producători de băuturi energizante folosesc produse din aceasta categorie fără a pune sănătatea populației în pericol (cafeină, taurina şi theobromina).

De asemenea trebuie să avem grijă că prin INTERZICEREA TOTALĂ A FOLOSIRII ȘI COMERCIALIZARII tuturor produselor euforice putem intra pe un teren al ridicolului pentru că, conform DEX Wikipedia, plante şi produse cu caracter euforic şi afrodisiac sunt următoarele: Vanilia, Vanilina, Theobromina, Cimbrul, Dafinul, Rosmarinul, Moscul, Muştarul Alb, Florile de Iasomie, Bulbul de Iris, Ginsengul, Ghimbirul, Damiana, Coriandrul, Valeriană, Cuişoarele, Pasiflora, Scorţişoară, Cardamonul, Rădăcină de angelica, Ambră, Cafeină şi Taurina.

Ce prevede proiectul depus de PNL Iasi

activitatile privind producerea, cultivarea, fabricarea, extragerea, prepararea, transformarea, comercializarea sau distributia la domiciliu a plantelor si substantelor cu caracter halucinogen, euforic, sedativ, stupefiant sau psihotrop se pot desfasura in municipiul Iasi numai in baza unei autorizatii speciale emise de Primarie

se interzic afisajele, bannerele, autocolantele de reclama care sugereaza ideea de magazine etnobotanice, spice shop, weed shop

Initiatorul proiectului de hotarire este consilierul local PNL Anghel Ficu, cu sustinerea colegilor liberali Camelia Gavrila, Catalin Turliuc si Radu Botez.

"Propunerea noastra vrea sa combata comportamentul acestor comercianti in a gasi solutii sa puna pe piata produse neinterzise, inca, prin legislatia nationala", a declarat Anghel Ficu, liderul grupului de consilieri locali ai PNL.

"Noi venim pe piata cu un proiect. Poate nu este perfect dar este o initiativa concreta. Din momentul in care Primaria o va lansa in dezbatere publica asteptam de la toti cei interesati puncte de vedere si propuneri de completare a initiativei noastre astfel incit, in urma deciziei Consiliului Local, comunitatea sa simta Primaria implicata in protejarea intereselor iesenilor", a declara deputatul Cristian Adomnitei, presedintele organizatiei municipale PNL Iasi

Gura Targului Neamt - Şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, cercetat disciplinar pentru afirmaţiile publice şi conduită

Şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, este cercetat disciplinar pentru afirmaţiile publice şi conduita profesională, la solicitarea ministrului Internelor, Traian Igaş, a anunţat, joi, MAI.

Ministrul Traian Igaş a dispus, în urmă cu o zi, declanşarea cercetării prealabile faţă de comisarul şef de poliţie Aurelian Şoric, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Neamţ, pentru afirmaţiile publice şi conduita profesională ale acestuia, potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Măsura a fost dispusă conform art. 62 ind.1 din Legea 360/2002 privind Statutul poliţistului şi alte reglementări legale privind regimul disciplinar al personalului MAI.

Începând de miercuri, o echipă din cadrul Corpului de Control al ministrului face verificări la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ, privind managamentul conducerii instituţiei.

Ministrul a cerut ca activitatea de control, coordonată de şeful Corpului de Control, chestor principal de poliţie Aurel Vlădulescu, să fie efectuată în regim de urgenţă, în termen de o săptămână.

“Am venit să verificăm situaţia managerială de la Poliţia Neamţ. Avem la dispoziţie o săptămână pentru a face aceste verificări, iar după finalizarea controlului, care are loc în regim de urgenţă, îi vom prezenta rezultatele domnului Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor”, declara, miercuri, Aurel Vlădescu.

Verificările Corpului de Control au început la Piatra Neamţ după ce şeful Poliţiei Judeţene, comisarul şef Aurelian Vasea Şoric, a fost acuzat că ar “pactiza” cu lumea interlopă.

Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, Şoric a lansat acuzaţii grave asupra magistraţilor, susţinând că sunt şi procurori care dau bani cu camătă şi la adresa lucrătorilor din serviciile secrete care nu şi-au făcut treaba şi nu l-au monitorizat pe Cristian Chilat – presupusul asasin al lui Gheorghiţă Mararu, membru al lumii interlope locale.

Aurelian Şoric a susţinut, referitor la acuzaţiile potrivit cărora ar avea legături cu gruparea Mararu, că nu a avut nicio legătură cu familia Mararu, spunând, cu ochii înlăcrimaţi, că presa îşi bate joc de familia sa.

“Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Am avut o relaţie cât se poate de firească. De ce este interlop (n.r. – Gheorghiţă Mararu), pentru că dădea bani la oameni şi le lua camătă? Sunt procurori care dau bani”, a spus Şoric.

Întrebat la ce rezultate se aşteaptă în urma anchetei Corpului de Control al MAI, Şoric s-a declarat încrezător, spunând că toate acuzaţiile la adresa lui, vehiculate de presă în ultimele zile în contextul asasinării interlopului local Mararu, au mai fost anchetate şi “s-a demonstrat că sunt false”.

“Am NUP-uri şi rapoarte de infirmare pentru toate aspectele reclamate de oameni pe care îi şi ştiu. Sunt răutăţi ale unor oameni care nu cred că au ceva cu mine personal, ci funcţia de inspector-şef este importantă”, a adăugat Şoric.

După conferinţa de presă, Aurelian Şoric a apărut la mai multe posturi de televiziune, unde a ţinut să explice că nu are nicio legătură cu fraţii Mararu, deşi a stat cu chirie într-o locuinţă a acestora, iar acum sunt vecini, că are datorii la bancă, că a fost în misiuni în Kosovo sau că a terminat Liceul de Matematică-Fizică “Costache Negruzzi” din Iaşi. El a ţinut să explice, de asemenea, în mai multe rânduri, că interlop nu înseamnă a da bani cu camătă.

Preşedintele Traian Băsescu, aflat, miercuri, la Palatul Victoria, le-a spus miniştrilor că doreşte să le vorbească şi despre situaţia de la Ministerul de Interne, remarcând că “băieţii care mai ieri făceau striptease aruncându-şi şepcile” îşi aruncă acum şi caracterul pe toate televiziunile.

Şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Neamţ, comisar-şef Aurelian Vasea Şoric, pentru management defectuos, în urma asasinatului de duminică.

Ziarul de Bacau - Liberalii din Moldova si-au dat intilnire in Bacau

Peste 70 de sefi ai liberalilor moldoveni au luat parte la o intilnire pe teme de administratie si interne cu Paul Victor Dobre, seful Comisie de Administratie si Interne din PNL.

Peste 70 de lideri ai liberalilor din Moldova, de la lideri de filiale, primari, alesi sau parlamentari si-au dat intilnire in Bacau. Invitatul de onoare a fost Paul Victor Dobre, presedintele Comsiie de Administratie si Interne din PNL.

Dupa sedinta a avut loc si o conferinta de presa la care au luat parte Paul Victor Dobre, Romeo Stavarache, primarul Bacaului si Ionel Palar, deputat de Bacau.

“PNL a demarat programul “Statul liberal”. Am venit in Bacau in cadrul acestui program si ca presedinte al Comisiei de administratie pentru a vedea care sint problemele colegilor mei din teritoriu. La Bacau au venit colegi din toata Moldova. Principalele teme de discutie au fost axate pe legea administratiei publice locale, finantarea administratiilor publice locale, strategia nationala de asigurare a ordinii publice sau despre euroregiuni”, a declarat Paul Victor Dobre.

In urma discutiilor avute cu liderii din Moldova, fostul secretar de stat la Ministerul Administratiei si Internelor in Guvernul Tariceanu s-a aratat optimist in ceea ce priveste viitorul politic al PNL.

“Intilnirile pe care le-am avut atit in Bacau, cit si inainte, la Cluj, ma fac sa ma simt optimist in ceea ce priveste viitorul PNL. Sint convins ca urmatoarea guvernare va fi a noastra.

In momente grele, de criza economica, sociala, politica, liberalii au avut solutii prin care s-au depasit aceste momente, iar romanii au putut trai mai bine”, a pecizat Paul Victor Dobre.

Ziarul de Bacau - Banii economisiti din bugetul local bacauan merg la investitii

Consilierii locali bacauani au aprobat la ultima sedinta a Consiliului Local sa aloce banii obtinuti din reorganizarea institutiei din diminuarile salariale cu 25% in programul de investitii pe acest an al municipiului Bacau.

In urma acestora reduceri, cheltuielile de personal au fost diminuate cu 6.091.000 de lei si s-a decis sa se rectifice cu acesti bani “Programul de investitii pe anul 2010″ , in vederea asigurarii surselor de finantare.

Totodata s-a suplimentat bugetul local cu suma de 23.400 de lei pentru subventia trusoului nou-nascutilor.

Ziarul de Bacau - Liberalii onesteni string semnaturi pentru demiterea Robertei Anastase

Reprezentantii PNL Onesti si-au propus sa stringa cit mai multe semnaturi ale petitiei online pentru demiterea Robertei Anastase, presedintele Camerei Deputatilor. “Ne-am propus sa aducem minim 1.000 de semnaturi – a precizat Cezar Olteanu, consilier PNL din Onesti, intr-o conferinta de presa desfasurata joi seara. Ii rugam pe toti sustinatorii acestei cauze sa semneze acea petitie. Ne-a bucurat faptul ca primii doi semnatari ai petitiei sint din Bacau”. Lista cu semnaturi se afla pe site-ul http://www.petitiionline.ro si a fost semnata de 434 de persoane, pina ieri. Cererea de demitere a Robertei Anastase se afla si pe site-ul http://www.petitieonline.ro, unde a fost semnata de 143 de persoane. Pe acest site se mai afla si o a doua cerere pentru demiterea presedintelui Camerei Deputatilor, care a fost postata mai demult si care a fost semnata de 81 de persoane. “Camera Deputatilor este condusa prin minciuna si furt”, se precizeaza in textul petitiei de pe primul site, postat de “PNL”.

Monitorul de Galati – Liberalii propun constructia unui sediu nou pentru primarie.

Eşecul municipalităţii de a cumpăra fostul hotel „Faleza” pentru a instala acolo Primăria urbei, lasă nerezolvată chestiunea sediului municipalităţii. Preşedintele Organizaţiei Municipale liberale, consilierul local Mihai Manoliu, a dezaprobat amânarea luării unei decizii în această privinţă, căci „ştiam cu toţii de ani de zile că vom pierde primăria”. Aşa a apărut decizia, luată în ultima clipă, de a încerca achiziţionarea fostului hotel, soluţie nepotrivită, în opinia consilierului liberal: „Dintr-un hotel e foarte uşor să faci bordel. Da’ o primărie... Cum modifici?”. În consecinţă, Manoliu susţine construcţia unui sediu nou, în care să funcţioneze întregul aparat al administraţiei municipiului: „Părerea mea e că ar trebui să ne facem o Primărie nouă!”. Pe de altă parte, potenţiala donaţie către municipalitate a fostului hotel de către Cornel Istrate, care a câştigat licitaţia, pare o soluţie excelentă, în condiţiile în care s-ar realiza. „Nimeni nu ar fi nebun să respingă donaţia”, a exclamat Manoliu.

Monitorul de Galati – Silviu Bacalum este noul lider al tinerilor liberali galateni.

Organizaţia de tineret PNL Galaţi şi-a ales duminică noul preşedinte, în persoana lui Silviu Bacalum. Liberalul declara ieri în faţa jurnaliştilor gălăţeni: “Am câştigat printr-un proiect viabil pentru tineri. Este vorba, pe scurt, despre atragerea de noi membri, de stimularea şi dezvoltarea organizaţiilor de elevi şi promovarea valorilor de dreapta”. Bacalum a precizat că organizaţia pe care o conduce „nu este una doar pentru lipit afişe sau umflat baloane”. Noul lider al liberalilor gălăţeni susţine pentru viitoarele alegeri locale candidatura lui Marius Stan pentru poziţia de edil şef al urbei. Silviu Bacalum a deţinut o vreme funcţia de director adjunct al OPC Galaţi.

Viata Libera Galati - Victor Paul Dobre reclamă. O notă proastă democraţiei

„Faptul că grupul parlamentarilor independenţi a fost oficializat în Parlament creează o situaţie atipică vizavi de ţările unde democraţia este respectată”, a comentat, ieri, deputatul PNL de Galaţi, Victor Paul Dobre.

Acestea a creionat, în câteva cuvinte, situaţia „atipică”: „Poţi intra în Parlament fără să candidezi în alegeri, poţi avea reprezentare parlamentară fără să depui liste în alegeri, poţi ajunge să conduci ţara fără să fi primit vreun vot de la cineva”.

„Este extrem de grav, o notă proastă în plus dată democraţiei româneşti, care şchioapătă foarte tare”. Deputatul gălăţean a mai spus că această notă proastă se adaugă şi „situaţiei neplăcute” din Parlament, provocată de susţinerea PDL pentru Roberta Anastase, „în ciuda faptului că a fraudat votul”.

Referitor la acest ultim aspect, liderul PNL Galaţi a lăsat să se înţeleagă că şi filiala liberală locală (probabil, Organizaţia de Tineret) va picheta sediul PDL Galaţi, în semn de protest faţă de susţinerea Robertei Anastase în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Se pare că astfel de acţiuni vor avea loc peste tot în ţară, pe viitor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB