Dobrogea 8 noiembrie

|

Cuget Liber Constanta - Veniturile directorilor din Consiliul Judeţean sfidează criza economic

Observator de Constanta - Consiliul Local Cogealac, dizolvat

Observator de Constanta - Negocieri pentru atragerea turistilor rusi, la Mamaia

Ziua de Constanta - Gigi Chiru a fost ales şeful Biroului Permanent în Colegiul 6

Cuget Liber Constanta - Veniturile directorilor din Consiliul Judeţean sfidează criza economic

Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) a reuşit, recent, să actualizeze declaraţiile de avere şi de interese ale funcţionarilor săi, acestea putând fi accesate pe pagina de internet a instituţiei.

Ultimele săptămâni au fost dominate de numeroase proteste ale funcţionarilor din CJC, nemulţumiţi că salariile lor ajung, în unele cazuri, chiar şi la 400 de lei. Printre protestatari, s-au numărat şi câţiva şefi ai direcţiilor şi serviciilor judeţene care nu ar fi avut de ce să se plângă dacă ţinem cont de declaraţiile lor de avere şi de interese.

Fostul director al Direcţiei Generale de Buget - Finanţe din cadrul CJC, recent devenit auditor, Tudorel Pârvu, a câştigat, pe parcursul anului fiscal anterior, 83.333 de lei ca salariat al consiliului. Însă el şi-a rotunjit veniturile cu ceea ce a încasat de la SCCFDP SA, unde este acţionar. Tudorel Pârvu deţine aici 2083 de acţiuni, în valoare totală de 4.166 de lei.

Şi fostul şef al Direcţiei Generale de Afaceri Europene, Constantin Brăgaru, a avut un salariu record din partea CJC - 89.309 de lei, potrivit declaraţiei sale de avere. La acestea, se adaugă numeroase alte surse de venit: Universitatea „Andrei Şaguna” - 2.075 lei, Universitatea „Ovidius” Constanţa, Facultatea de Drept - 9.262 lei. În prezent consilier al preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, Brăgaru câştigă bine şi din activităţile independente: formator la Asociaţia CRDRUMS - 72.473 lei; formator la SC MTC SRL - 16.570 lei şi colaborator la SC RAJA SA - 43.200 lei.

Mai mult, el a încasat sume semnificative şi din cedarea folosinţei bunurilor, mai precis 30.000 de lei din închirieri. Potrivit declaraţiei de interese, Brăgaru este asociat la SC Management Training & Consulting SRL, valoarea totală a părţilor sociale (15) fiind de 150 de lei.

Sevil Sumanariu este, în prezent, director general al Direcţiei Generale de Proiecte. Ea precizează în declaraţia de avere că a avut un venit anual de 77.245 lei de la CJC. Apoi, ca reprezentant ANFP la CJC a încasat 467 de lei, tot ca reprezentant ANFP Consiliul Local Eforie a obţinut 473 de lei şi, în sfârşit, ca reprezentant ANFP la Direcţia Judeţeană Statistică a primit 26 de lei. De asemenea, ca lector la UNCJR Alexandria a câştigat 32.340 de lei. Sevil Sumanariu a mai încasat 797 de lei de la Administraţia Fondului pentru Mediu - membru Comitet Avizare şi 4.691 de lei ca membru în Consiliul de Administraţie (CA) la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate.

În declaraţia de interese, ea a mai precizat că este acţionar la Coremar (cupon gratuit) şi acţionar la SC Rosyr International SRL, valoarea acţiunilor sale fiind de 100 de lei.

Printre şefii-acţionari se numără şi Eduard Gabriel Bădilă. Şef de ser-viciu în cadrul Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate (CIS), veniturile sale de la CJC au fost de 57.657 de lei. La acestea se adaugă şi cele obţinute de la SC Uniquatro SRL, unde deţine acţiuni cu o valoare de 200 (fără a menţiona dacă este vorba despre lei, euro, dolari etc.)

Dacă rămânem la aceeaşi direcţie, trebuie să o menţionăm pe Carmen Vasile, noul şef al CIS, care a avut şi ea un venit anual de 57.411 de lei din partea CJC. Însă a luat ceva şi pentru consultanţa oferită societăţii Soti Cable Neptun, respectiv 12.796 de lei.

Alţi şefi îşi rotunjesc veniturile din afacerile cu terenuri. Adriana Decu, şef serviciu la Direcţia Generală Economică Financiară, a încasat 77.362 de lei de la CJC, dar şi 24.000 de lei din arenda pe terenul de zece hectare pe care îl deţine ca moştenire în Chirnogeni. Şi soţul său, Constantin Decu, a dat în arendă terenul de 0,5 hectare pe care îl are în Ţăndărei, obţinând un venit de 150 de lei. În plus, Adriana Decu a mai beneficiat de câteva indemnizaţii pentru diferite concursuri: concurs CL Lumina (420 de lei), concurs CL Albeşti (472 de lei) şi concurs CJC (21 de lei).

Observator de Constanta - Consiliul Local Cogealac, dizolvat

Tribunalul Constanta s-a pronuntat dupa ce prefectul Palaz a cerut dizolvarea dizolvarea in contecios administrativ pe motiv ca alesii locali nu s-au intrunit in sedinta timp de doua luni consecutiv

In vara acestui an, primarul Cati Hristu a fost retinut pentru 29 de zile in scandalul construirii parcului eolian din zona

Tribunalul Constanta – Sectia Comerciala de Contencios Administrativ si Fiscal s-a pronuntat, vineri, in sosarul 7402/118/2010.

Instanta a admis, astfel, actiunea formulata de prefectul judetului Claudiu Palaz impotriva Consiliului Local al comunei Cogealac referitoare la dizolvarea acestuia.

Facem precizarea ca prefectul a sesizat instanta de contencios administrativ inca din luna martie a acestuia an, pe motiv ca alesii locali nu s-au intrunit in sedinta timp de doua luni consecutiv, desi acesta a fost convocat in conformitate cu prevederile legale.

Imediat dupa acest moment a urmat un alt scandal in localitate, atunci cand mai multi locuitori, alaturi de primar au luat cu asalt proprietatea firmei care construieste parcul eolian. De aici si pana la retinerea primarului nu a mai fost deact un pas, cel al focurilor de arma, urmat de anchete zile la rand si aducerea fostului primar, Ion Soare, din nou pe scaunul de lider al comunitatii. Nu pentru mult timp, deoarece Cati Hristu a fost eliberat si si-a reluat activitatea.

Vineri, nu a raspuns apelurilor telefonice venite din partea “Observator” de Constanta pentru a comenta situatia.

Cu toate acestea, conform Legii 215/2001 privind administratia publica locala, in termen de zece zile toti acei consilieri care nu au semnat sesizarea trimisa Institutiei Prefectului au dreptul de a face recurs, sentinta Tribunalului nefiind definitiva si irevocabila. Abia dupa acest pas s-ar putea vorbi despre alegeri, si atunci dupa ce prefectul judetului va cere, oficial, Guvernului Romaniei organizarea alegerilor anticipate in comuna Cogealac.

Observator de Constanta - Negocieri pentru atragerea turistilor rusi, la Mamaia

Primarul Radu Mazare s-a intalnit, vineri, cu noul consul general al Federatiei Ruse, Reva Mikhail Mikhailovici

Au fost stabilite relatii in domeniul turistic, edilul aratandu-se interesat sa aduca doua sau trei mari cluburi din Rusia, la Constanta

Radu Mazare, primarul municipiului Constanta, s-a intalnit, vineri, cu noul consul general al Federatiei Ruse, Reva Mikhail Mikhailovici, cu care a discutat aspecte ce tin de aducerea turistilor rusi pe litoralul romanesc.

Din discutii a reiesit faptul ca edilul a mai purtat astfel de discutii, cu autoritatile din Sankt Petersburg, dar nu a primit pana in prezent nici un raspuns oficial. De data aceasta, reprezentantul diplomatic al Federatiei Ruse la Constanta a promis edilului ca va purta discutii cu oficialii de la Moscova si Sankt Petersburg, pentru ca relatiile dintre Constanta si cele doua mari orase ale Rusiei sa se dezvolte pe mai multe planuri.

Intentia primarului de a aduce turisti rusi pe litoralul romanesc, prin deschiderea unor cluburi rusesti la malul Marii Negre, a fost impartasita de consul, urmand ca in perioada imediat urmatoare administratia condusa de Radu Mazare sa trimita o adresa oficiala rusilor, pentru acest proiect. „Eu imi doresc o astfel de colaborare. Suntem popoare prietenoase. Ne place distractia, avem potential si fete frumoase si putem aduce doua – trei cluburi din Moscova, la Mamaia. Acest proiect ne-ar aduce turistii rusi, pe care nu-i avem. Stiu ce prefera turistii dvs. Posibilitatea pe care o avem noi aici nu se regaseste nicaieri. Multa lume ne-a spus ca asa ceva nu a mai gasit nicaieri”, a spus primarul.

La randul sau, consulul rus a confirmat ca industria distractiei de la Moscova e foarte dezvoltata. „Sunt convins ca veti gasi un partener in noi si va vom acorda tot sprijinul”, a completat Reva Mikhail Mikhailovici.

„Legaturi zero cu Rusia”

In aceeasi ordine de idei, primarul Mazare a tinut sa precizeze ca in prezent, relatiile dintre Romania si Rusia sunt inexistente si ca ar trebui ca cei responsabili cu dezvoltarea unor colaborari intre cele doua tari sa faca toate demersurile necesare. „Ca zona turistica, avem legaturi zero cu Rusia. Avem nevoie de un dezghet pentru turism. Poate reusim sa rezolvam”, a spus primarul in cadrul intalnirii.

Vizele, o problema ce poate fi rezolvata de autoritati

Singura piedica in calea turistilor rusi ar putea fi viza pe care acestia ar trebui s-o aiba pentru a-si petrece concediul pe litoralul romanesc. Chiar si asa, cei doi oficiali au precizat ca vor face demersuri pentru ca aceasta problema sa fie eliminata. „Sunt agentii de turism care fac toate demersurile pentru obtinerea vizelor de care au nevoie turistii nostri. In scopuri personale, este foarte adevarat ca se obtin mai greu, insa Rusia poarta dialoguri, in acest sens, cu oficialii Uniunii Europene si am convingerea ca si Romania ne va sprijini in procesul elimanarii vizelor”, a declarat in cadrul intalnirii oficialul rus.

La final, consulul Rusiei a primit din partea primarului Mazare o placheta cu insemnele Constantei si un album cu cele mai frumoase imagini ale orasului, iar Reva Mikhailovici i-a cerut edilului sprijin pentru a ramane mai mult aici.

Ziua de Constanta - Gigi Chiru a fost ales şeful Biroului Permanent în Colegiul 6

În acest week-end, democrat liberalii din Colegiul Uninominal 6 s-au reunit la complexul Briza Mării pentru a desemna noua structură a Biroului pentru Colegiu.

În urma votului secret, pedeliştii convocaţi la Consiliul de Coordonare de Colegiu l-au desemnat, ca preşedinte al Biroului Permanent în Colegiu, pe actualul şef al Inspectoratului Teritorial în Construcţii Constanţa, Gigi Chiru. Structura biroului este formată din: prim-vicepreşedintele Iulian Constantin (de la organizaţia din Techirghiol), secretarul general Ionel Obrăjan (organizaţia de Constanţa), secretar executiv - Daniela Pelescu (Constanţa), Ghezoglu Gevair (Constanţa) şi Constantin Guraliuc (Agigea). Biroul este completat cu doi vicepreşedinţi, Ionuţ Anghel (de la organizaţia Eforie) şi Bogdan Dragoş Şandru (organizaţia Cumpăna) şi un trezorier - Daniela Scânteie (Topraisar).

Din structura Biroului Permanent de Colegiu mai fac parte, de drept, conform statutului, primarii, viceprimarii, consilierii locali şi preşedinţii de Birou Permanent Judeţean, precum Dumitru Burcin (preşedinte organizaţia Cumpăna), Constantin Avătavului (de la organizaţia Eforie), Florea Constantin (organizaţia Techirghiol), Nicolae Iordache (preşedinte BPL Topraisar).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB