Dobrogea 23 noiembrie

|

Ziua Constanta - PDL Medgidia - „Iordache a ascultat şi a corectat după indicaţiile PDL"

Replica Constanta - Si Banias vrea un „agreement” cu Stavrositu, dar inca nu a discutat cu ea


Ziua Constanta - PDL Medgidia - „Iordache a ascultat şi a corectat după indicaţiile PDL"

Ultima şedinţă a Consiliul Local Municipal Medgidia a constituit un nou motiv de ceartă între consilierii PDL, de o parte, şi aleşii PNL şi primarul Marian Iordache, de cealaltă.

„În data de 18 noiembrie 2010 a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia cu un punct pe ordinea de zi: «aprobarea modificării art. 2 din HCL nr. 50/2009 de aprobare a proiectului Reabilitare spaţii verzi şi parcuri în municipiul Medgidia şi a cheltuielilor eligibile, neeligibile şi conexe din cadrul proiectului», proiect ce avea termen scadent de depunere data de 22 noiembrie", se arată într-un comunicat remis redacţiei de către Biroul de presă al PDL Medgidia. Democrat-liberalii susţin că, la cea de-a treia rectificare a HCL 50/2009, Marian Iordache a prezentat tot un proiect de hotărâre cu greşeli. „Consilierii PDL l-au învăţat pe Iordache adunarea - ca să poată determina cheltuielile neeligibile ale proiectului, înmulţirea - ca să poată determina TVA-ul aferent proiectului şi gramatica - ca să înveţe să pună în acord subiectul cu predicatul. Consilierii PDL care erau întotdeauna trataţi drept «gică contra», în şedinţa CLM din 18 noiembrie au fost ascultaţi cu atenţie şi fără întreruperi de colegii lor de la PNL", se mai arată în comunicatul PDL. Pedeliştii mai adaugă că „Iordache a ascultat, a notat, a corectat proiectul de hotărâre după indicaţiile consilierilor PDL", intervenţia aleşilor PDL salvând proiectul. „(...) Medgidia poate beneficia de o investiţie care ar fi fost compromisă de incompetenţa actualei conduceri a Primăriei", încheie reprezentanţii PDL.

Iordache: „E supărare mare la PDL că se finanţează acest proiect"

Pentru a afla care au fost erorile la care fac referire pedeliştii, l-am contactat telefonic şi pe primarul Marian Iordache. Edilul ne-a declarat că proiectul supus votului Consiliului Local s-a referit la actualizarea valorii TVA, de la 19% la 24%. „O şedinţă care trebuia să dureze un minut a durat 30 din cauza consilierilor PDL. A fost nevoie de modificarea valorii TVA, care este alta decât cea de la momentul depunerii proiectului, 13 februarie 2009, la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Brăila. Mâine (n.r. astăzi) se semnează acest proiect în valoare de 13 milioane de lei noi, prin care va fi reabilitat parcul central, cel din zona de nord şi din oraşul nou, dar şi două treimi din spaţiile verzi din Medgidia. E supărare mare la PDL că se finanţează acest proiect. Dacă fosta administraţie n-a fost în stare decât să cheltuiască bani din creditele de la bănci, actuala administraţie realizează proiecte", a declarat Iordache.

Replica Constanta - Si Banias vrea un „agreement” cu Stavrositu, dar inca nu a discutat cu ea

Preşedintele interimar al PDL Constanţa, senatorul Mircea Banias va candida pentru legitimarea sa la şefia organizaţiei, el considerând că Paul Brânză, contracandidatul su, nu îi va face probleme. „Nu-mi fac probleme privind candidatura lui Paul Brânză. Eu am două tururi de alegeri în spate, prezidenţiale şi europarlamentare, el a fost mai mult plecat”, a spus Banias. Cât despre problemele organizaţiei, senatorul a precizat: „Blaga ne-a solicitat, nu la modul explicit, dar a solicitat să găsim o formulă să ne înţelegem cu toţii şi să nu mai fie tensiuni”. Întrebat dacă formula de înţelegere se traduce prin acceptarea ca la municipiu să fie preşedinte deputata Maria Stavrositu, eventual şi după o reluare a alegerilor de la această organizaţie, Mircea Banias a declarat: „Nu s-a pus problema asa, ci să vorbim între noi şi să vedem fiecare ce vrea. Eu încă nu am vorbit cu Maria Stavrositu, dar vom vorbi”. Cât despre „agreementul politic” despre care a vorbit, zilele trecute, Maria Stavrositu, Mircea Banias a precizat că şi el doreşte o înţelegere, „să fie toată lumea mulţumită”; dar „mai întâi să discutăm cu toţii”, susţine pedelistul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB