Bucovina 20 noiembrie

|

Ziarul Crai nou - “Magazinele de vise” trebuie interzise !

Monitorul de Suceava - Primarul PNL al comunei Dorneşti şi-a reafirmat sprijinul faţă de Gheorghe Flutur

Monitorul de Suceava - Mircea Grosaru şi Gabriel Şerban au fost excluşi din PNL Suceava

Ziarul Crai nou - “Magazinele de vise” trebuie interzise !

Deputatul PD-L de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu consideră că se impun de urgenţă măsuri adecvate şi eficiente în domeniul prevenirii şi combaterii fenomenului consumului de produse etnobotanice care implică din ce în ce mai multe costuri umane.

Parlamentarul sucevean a declarat ieri că va adresa ministrului administraţiei şi internelor, Traian Igaş, o interpelare pe această temă, subliniind că fenomenul consumului de produse etnobotanice a luat amploare în ultima perioadă, ducând la întâmplări dramatice. „În fiecare zi, apar noi şi noi cazuri de copii şi tineri aflaţi în situaţii limită, ca urmare a acestui nou flagel în societatea românească: producerea, comercializarea şi consumul de droguri”, susţine deputatul PD-L.

Ea a adăugat că toţi românii aşteaptă rezolvarea imediată a acestei grave probleme, iar parlamentarii nu pot rămâne impasibili în faţa strigătului lor disperat.

Sanda-Maria Ardeleanu îi solicită ministrului administraţiei şi internelor reînfiinţarea de urgenţă a Agenţiei Naţionale Antidrog, reactivarea structurilor teritoriale, respectiv a centrelor judeţene de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, menite să pună în operă strategiile naţionale şi judeţene antidrog. De asemenea, se impune, în regim de urgenţă, elaborarea unui act normativ care să prevadă interzicerea funcţionării “magazinelor de vise” pe teritoriul României, consideră deputatul PD-L.

Monitorul de Suceava - Primarul PNL al comunei Dorneşti şi-a reafirmat sprijinul faţă de Gheorghe Flutur

Primarul PNL al comunei sucevene Dorneşti, Gheorghe Luţă, şi-a reafirmat sprijinul faţă de preşedintele PD-L al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. El a declarat, că Gheorghe Flutur are susţinerea sa totală atât pentru o nouă candidatură la preşedinţia Consiliului Judeţean, cât şi pentru proiectele pe care le desfăşoară la nivelul administraţiei judeţene. Primarul Luţă a mai spus că decizia lui nu are legătură politică, ci ţine de partea administrativă, pentru că rolul său este acela de a-i ajuta pe cetăţenii din Dorneşti.

“Eu nu fac politică, ci fac administraţie. În consecinţă iau deciziile pe care eu le consider că sunt bune pentru locuitorii comunei mele. Nu pot să nu-l susţin pe domnul preşedinte Flutur, care a ajutat enorm localitatea noastră grav afectată de inundaţii”, a afirmat primarul de Dorneşti.

Gheorghe Luţă s-a declarat de mai multă vreme simpatizant al preşedintelui Flutur. La finele săptămânii trecute, el a stat în prezidiu la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Suceava la care a participat şi Crin Antonescu. De aceea, vorbitorii au lăsat să se înţeleagă că primarul Luţă nu-l mai susţine pe Gheorghe Flutur.

Monitorul de Suceava - Mircea Grosaru şi Gabriel Şerban au fost excluşi din PNL Suceava

Deputatul sucevean Mircea Grosaru şi primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Şerban, nu mai sunt membri ai PNL Suceava. Decizia a fost luată prin vot de către membrii Delegaţiei Permanente a Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, în prezenţa liderului acestui partid, Crin Antonescu.

Pentru excluderea celor doi au votat 198 dintre cei 204 membri ai Delegaţiei Permanente.

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a spus că în ceea ce-l priveşte pe deputatul Mircea Grosaru, acesta nu mai avea nici o legătură cu liberalii, votând împotriva tuturor moţiunilor din Parlament iniţiate sau susţinute de PNL.

„El este ales în Camera Deputaţilor din partea comunităţii italienilor şi îşi urmăreşte interesul strict personal. Şi oricum nu este un deputat valoros, care să fie făcut multe lucruri în Parlamentul României”, a spus Băişanu.

Făcând referire la primarul din Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Şerban, preşedintele PNL Suceava a spus că acesta a intrat în PNL doar pentru a-şi urmări interesele sale personale.

„Dumnealui a fost la URR, apoi, când a dat de greu, a venit la PNL. Acum, când PD-L este la putere, s-a declarat simpatizant al acestui partid. Îşi urmăreşte propriile interese şi ar fi în stare să treacă la orice partid este la guvernare. Şi poate am fi înţeles actuala trădare, dacă oraşul pe care îl conduce ar arăta cel puţin cum arată Gura Humorului”, a spus Băişanu.

El a adăugat că tot în şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Suceava s-a luat hotărârea ca nici unul dintre membrii importanţi ai PNL care au plecat din acest partid pentru a se înscrie în PD-L să nu mai fie reprimiţi în rândul liberalilor, în situaţia în care aceştia ar dori acest lucru. Băişanu a spus că decizia îi vizează pe parlamentari, primari, şefi de instituţii descentralizate şi lideri ai administraţiei judeţene.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB