Muntenia 5 octombrie

|

Jurnal deDambovita - Blat liberal cu PDL-iştii

Jurnal de Dambovita - 70% dintre specialisti, azvarliti din agricultura

Arcasul Braila - Cibu, noul preşedinte al UNPR Brăila

Arcasul Braila - Cine conduce organizaţia municipală a PDL Brăila...

Arcasul Braila - Cine este în Biroul Permanent Judeţean de la UNPR Brăila?

Bitpress Pitesti - Scandal la Universitatea din Pitesti: 450 de angajati trebuie sa returneze primele de vacanta

Republicanul Prahova - Senatorul PSD Iulian Bădescu: Prahova, dominată de Roberta şi Corneliu Anastase prin frica pe care o induc oamenilor

Republicanul Prahova - Roberta Anastase trimite controale sistematice la primăriile PNL!

Ziarul Ialomita - EVENIMENT: PSD Ialomiţa şi-a ales prim-vicepreşedinţii, vicepreşedinţii, secretarul executiv şi trezorierii

Giurgiu News - Gruparea Dobre - Pasat - Magureanu - Anton "a lucrat" pentru Cantaragiu!

Jurnalul Giurgiuvean - Primarul şi viceprimarul din Greaca au fost daţi afară din PNL!


Jurnal deDambovita - Blat liberal cu PDL-iştii


După două tentative eşuate de a duce la bun sfârşit o şedinţă extraordinară cu o ordine de zi contestată de consilierii judeţeni PSD, vineri, 1 octombrie 2010, preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu, şi-a văzut în sfârşit visul cu ochii... La îndeplinirea acestuia o contribuţie importantă au avut-o şi consilierii judeţeni liberali, care au trecut în barca PDL, votând cot la cot cu aceştia, spre surprinderea colegilor de la PSD. Din cei 34 de consilieri au onorat cu prezenţa şedinţa 32.


Au lipsit de la apelul de seară (pentru că „extraordinara” a fost convocată la ora 18.00) social-democratul Mihai Trifan şi liberalul Teodor Bâte. Prefectura Dâmboviţa a fost reprezentată de subprefectul Antonel Jîjîie.


Pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat opt proiecte de hotărâre, plus punctul „Diverse”. Pentru a-şi intimida încă de la început opozanţii, preşedintele CJD a dat citire unei adrese venite de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dâmboviţa, prin care comunităţile locale sunt înştiinţate că în cazul unui vot negativ în Consiliu, începând cu 1 octombrie 2010 nu vor mai fi alimentate cu cote, respectiv sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat sau cu transferuri consolidate, urmând să facă plăţi doar din încasările bugetelor locale.

După ce a înşirat localităţile care pierd bani la rectificarea negativă, Florin Popescu a făcut şi un clasament politic al perdanţilor, dar şi al câştigătorilor... pentru că au existat din aceştia. Întrucât consilierii liberali au votat cum trebuie (adică pe placul preşedintelui CJD), primarii PNL au fost declaraţi câştigătorii rectificării bugetare, primind 153 milioane lei (RON).


Astfel, am aflat chiar din „guriţa” preşedintelui CJ Dâmboviţa că la „extraordinara” de vineri am avut două tipuri de rectificări: una negativă – pentru primarii PDL, PSD şi PNG – şi alta pozitivă – pentru edilii PNL. Drept consecinţă, primarii portocalii au pierdut la această corectare bugetară 3,771 milioane lei (RON), cei de la PSD 1,894 milioane lei (RON), PNG – 43 milioane lei (RON), în timp ce liberalii au câştigat 153 milioane lei (RON).


După prezentarea „bilanţului” sumbru al rectificării de către Florin Popescu, social-democratul Sache Neculăescu a cerut o pauză de consultare cu colegii săi înainte de votarea proiectului cu pricina. Jean Popescu, şeful grupului PDL din CJD, nu a fost de acord cu pauza cerută de PSD, subliniind că sumele rămân bătute în cuie.


În salvarea social-democraţilor a sărit însă fostul lor coleg de partid nimeni altul decât vicepreşedintele CJ Dâmboviţa, Marin Antonescu, care a acordat totuşi PSD-iştilor o „pauză de curtoazie” de cinci minute. Astfel, ne-am edificat încă o dată că nu se pune prea mare preţ pe cuvântul PDL-istului cu state vechi Jean Popescu şi că adevăratul şef al partidului este nimeni altul decât Marin Antonescu.


După votarea primului proiect de hotărâre cu 20 de voturi pentru (PNL + PDL) şi 13 împotrivă (PSD), social-democratul Nicolae Dragomir a cerut cuvântul pentru a ţine o „lecţie de educaţie” consilierilor democrat liberali Mihai Vădan şi Elena Manolescu, care au adresat cuvinte injurioase, nedemne funcţiilor pe care le deţin, colegilor de la PSD în urmă cu o săptămână. „Îmi închipuiam altceva la CJ Dâmboviţa. Profesionalismul unor consilieri este pe ultimul loc (...) pe primul loc se află potenţa financiară, guralivă”.


Un alt proiect de hotărâre care a încins spiritele consilierilor judeţeni a fost cel privind «mandatarea reprezentanţilor AGA, în vederea majorării capitalului social al SC „Carpatmontana Serv SA”». Consilierul PSD Nicolae Dragomir a atras atenţia asupra faptului că această societate „s-a născut moartă din faşă”, dovadă fiind faptul că trăieşte numai din sponsorizările CJ Dâmboviţa. Ajutaţi de liberali, PDL-iştii au trecut şi acest proiect care prelungeşte agonia unei societăţi ce merge pe pierdere, fără să aducă profitul mult dorit de democrat-liberali.


Taberele şcolare, la mezat?


Mult discutat şi disputat de consilierii judeţeni a fost şi „proiectul de hotărâre privind acordul de transmitere a bunurilor imobile aferente taberelor şcolare din judeţul Dâmboviţa din proprietatea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret – Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa, în proprietatea publică a judeţului Dâmboviţa şi în administrarea CJ Dâmboviţa”. Consilierul judeţean PNL Nae Victor, fost director al taberelor în guvernarea liberală, a ţinut să remarce că prin noua mişcare de trupe, taberele şcolare se vor desfiinţa, întrucât se vor găsi „băieţi deştepţi” în PDL care să le cumpere.


Acest lucru a fost certificat şi de PDL-istul Mihai Vădan, care a pus punctul pe „i” în privinţa taberelor: „Într-un fel sau altul, aceste bunuri vor fi înstrăinate, pentru că există suficienţi doritori de a le cumpăra”. Deşi Nae Victor a votat împotrivă, cu ajutorul colegilor săi, PDL-iştii au trecut şi acest proiect, în timp ce PSD-ul s-a abţinut de la vot.


Dacă subiectul taberelor a fost slăbiciunea liberalului Nae Victor, „proiectul de hotărâre pentru punerea în aplicare a HCJ nr. 154/2010 privind asocierea judeţului Dâmboviţa, prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa, cu Consiliul Local Municipal Târgovişte, Universitatea „Valahia” din Târgovişte şi Clubul Sportiv de Fotbal „Gică Popescu” în vederea înfiinţării Fotbal Club Chindia Târgovişte” a stârnit nedumerirea consilierilor judeţeni ai PSD. Aceştia au dorit să ştie ce se va întâmpla până la urmă cu stadionul oraşului, cerând interzicerea introducerii acestuia în patrimoniul noului club de fotbal. După discuţii aprinse asupra statutului noii formaţiuni sportive, în cele din urmă consilierii judeţeni au căzut la pace şi au votat aproape în unanimitate (2 voturi împotrivă) acest proiect, visând cu toţii la un viitor luminos al fotbalului pe plaiurile târgovi ştene.


De la dezbaterea penultimului proiect „privind aprobarea Regulamentului activităţilor privind monitorizarea, controlul, facturarea, plata serviciilor publice de salubrizare ale judeţului Dâmboviţa din cadrul Serviciului Public Judeţean de Alimentare cu Apă, Canalizare şi Salubrizare Dâmboviţa” am aflat că TVA (taxa pe valoarea adăugată) este inclusă în acest serviciu şi va fi suportată de beneficiari, adică de cetăţenii judeţului.


În loc de concluzie: toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea extraordinarei CJ Dâmboviţa au trecut (cu excepţia unuia care a fost retras) graţie noii majorităţi formate PDL-PNL. Şi când te gândeşti că la nivel central liderii PNL şi PSD coc strategii de demitere a Guvernului Boc şi de suspendare a preşedintelui Băsescu, nu-ţi rămâne decât să te minunezi de calitatea politicienilor români.


Jurnal de Dambovita - 70% dintre specialisti, azvarliti din agricultura


Disponibilizările masive din cadrul Direcțiilor pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DADR) ne lasă fără specialiști în agronomie. Agricultura este fără doar și poate sectorul cel mai afectat de procesul de restructurare și reorganizare demarat de executiv și care a făcut ravagii în instituțiile statului.


Situația este dezastruoasă și în județul Dâmbovița, unde aproximativ 70% dintre inginerii agronomi ai Direcției Agricole au rămas fără locuri de muncă și au devenit peste noapte șomeri cu diplomă. Pe posturi au rămas se pare oameni care nu au mai nimic în comun cu agricultura, încurcă orzul cu ovăzul – cum se spune în popor – dar care au în schimb calitatea sau avantajul de a fi „apreciați” de puterea portocalie.


Potrivit social-democraților dâmbovițeni, la un moment dat se vehicula ideea ca inginerilor agronomi, care joacă un rol esențial în procesul de funcționare și dezvoltare a sectorului agricol, să li se facă loc în structurile Camerelor Agricole, însă în momentul de față această lege este neaplicată și continuă să fie dezbătută în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Printr-o interpelare, senatorul PSD Adrian Țuțuianu solicită explicații ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără, și îi cere acestuia să găsească soluții pentru rezolvarea acestei probleme cu mari implicații sociale.


„La Direcția pentru Agricultură sunt dați afară aproape 70% dintre oameni și întâmplarea face că pleacă toți meseriașii, adică pleacă agronomii. Nu știu ce sunt cei care rămân acolo, dar lucrurile sunt deosebit de grave. Practic, în județul Dâmbovița nu vom mai avea la nivelul instituțiilor județene oameni de meserie (...) În contextul în care Legea Camerelor Agricole a fost returnată la comisiile de specialitate din Parlament pentru efectuarea unor modificări, cei disponibilizați se văd puși în fața unor situații fără ieșire.


Solicit ministrului răspuns la următoarele întrebări: Cum înțelege ministrul să susțină agricultura ca pilon principal al relansării economice, în condițiile în care cei mai buni specialiști în domeniu sunt dați afară? Care sunt criteriile pe baza cărora s-a întocmit planul de restructurare și reorganizare din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale? Când vor fi funcționale Camerele Agricole și ce șanse au disponibilizații de la DADR să-și găsească un loc de muncă în cadrul acestora?”, a precizat senatorul PSD Adrian Țuțuianu.


Arcasul Braila - Cibu, noul preşedinte al UNPR Brăila


Sâmbătă la Facultatea de Inginerie Brăila s-a desfăşurat conferinţa judeţeană a UNPR Brăila, la lucrările care au fost alese structurile judeţene de conducere ale acestei organizaţii politice. La manifestare au participat alături de senatorul Constantin Cibu, preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu şi preşedintele acestei formaţiuni politice, ministrul Apărării, Gabriel Oprea.


După cum era de aşteptat senatorul Constantin Cibu a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte, funcţie obţinută cu 132 de voturi din 134.


Din ideile de viitor ale senatorului Cibu ca şi preşedinte al UNPR Brăila, şi după cum a afirmat că i-a promis preşedintelui Gabriel Oprea, pot fi enumerate, înfiinţarea până la finele anului a 10 organizaţii locale, şi pregătirea pentru campania electorală de la alegerile locale, unde sunt de dorit să fie câştigate atât Primăria cât şi Consiliul Judeţean.


"I-am promis domnului preşedinte că până la finele anului vom înfiinţa 10 organizaţii locale din care cinci sunt aproape constituite", a declarat Cibu.


În acest nou context, preconizat, de altfel, senatorul Cibu este şi candidatul pentru funcţia de primar al Brăilei la alegerile din 2012. În schimb, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, într-un final, ministrul Gabriel Oprea a menţionat că există mai multe variante luate în calcul, Ion Sterian, fost candidat pentru colegiul V din partea PNL fiind una dintre acestea, dar niciuna nu a fost bătută în cuie.


"În acest moment nu avem candidat desemnat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, şi vreau să se ştie foarte clar că, dacă nu vom avea o persoană morală, capabilă, atunci nu vom avea candidat pentru această funcţie. Nu punem pe cineva să candideze, doar de dragul de a candida.


Într-adevăr, în discuţie se află mai multe persoane, iar Ion Sterian este una dintre variante", a precizat Gabriel Oprea.


La rândul său, preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu a ţinut să precizeze faptul că ideile pe care se vor axa pentru schimbarea puterii din Brăila se bazează pe cetăţeni şi pe candidaţi. Reamintim faptul că, preşedintele Cristian Diaconescu a fost membru de seamă al PSD până la Congresul Naţional al acestei formaţiuni politice, după care şi-a dat demisia, în momentul în care se prefigura un scandal legat de presupuse legături extraconjugale ale acestuia.


"Totul ţine de oameni, vom încerca să le explicăm de ce vrem schimbare, în ce condiţii dorim să schimbăm, iar de aici cetăţenii sunt cei care decid dacă vor altceva. Dacă cetăţenii nu vor schimbarea, atunci misiunea noastră se finalizează la acest punct", a declarat Cristian Diaconescu.


Arcasul Braila - Cine conduce organizaţia municipală a PDL Brăila...


După cum se ştie vineri s-au desfăşurat alegerile la organizaţia municipală a PDL Brăila, alegeri în urma cărora a fost desemnat ca şi preşedinte, deputatul Viorel Balcan, în detrimentul contracandidatului său, viceprimarul Stănel Necula.


În echipa de conducere a organizaţiei municipale şi-au mai găsit locul, "conform statutului", cum afirma preşedintele CODA, Constantin Dumitrescu, "doi prim-vicepreşedinţi, un secretar general, doi secretari generali adjuncţi, zece vicepreşedinţi şi 6 secretari executivi".


Astfel, în continuarea alegerilor structurilor municipale de conducere ale PDL Brăila şi-au mai găsit locul, în funcţia de prim-vicepreşedinte - Staicu Adrian şi Mitrofan Daniel, în funcţia de secretar general - Ilinoiu Aurelian, în funcţia de secretari generali adjuncţi - Bibicu Constantin şi Dan Mircea Cristian, iar în funcţia de secretari executivi au fost aleşi Surdeanu Liviu, Pisică Marian Gabriel, Gorgovan Ovidiu Cătălin, Teodorescu Cristian, Serghei Felix şi Gurgu Marian. Vicepreşedinţii sunt Antihi Ionel, David Manina, Necula Nicuşor, Bârsan Emilia, Enescu Constantin, Enuţă Ionel, Irimia Gheorghe, Frigioiu Adela, Tudose Vasile Claudiu şi Boboc Luciana.


Cert este că toată această conducere va trebui să îi convingă pe brăileni că ei sunt cei mai potriviţi să reprezinte Brăila după alegerile locale din 2012, conform ţintelor pe care şi le-au propus PDL-iştii din fruntea organizaţiei.


Arcasul Braila - Cine este în Biroul Permanent Judeţean de la UNPR Brăila?


La numai o zi distanţă de la alegerile desfăşurate de PDL, o altă sesiune de alegeri la nivel politic s-a derulat în urbea noastră, de această dată fiind vorba de organizaţia judeţeană a UNPR Brăila. Astfel, după cum vă informam în ediţia online a ziarului nostru, noul preşedinte al organizaţiei judeţene a UNPR Brăila a fost ales senatorul Constantin Cibu.


Senatorul Cibu va fi secondat la conducerea filialei judeţene de secretarul Aramă Ion şi vicepreşedinţii Crăciun Marian, Gore Ghiorghe, Arbunea Tudorel, Puşcaşu Gheoghe, Gurgu Cristian, Ganea Vişinel, Panait Constantin, Şerban Liviu, Cristea Erica Mirela, Nicolau Dorin, Avram Mihaela, Nedelcu Ion şi Cristea Cezar.


Alături de aceştia în componenţa Biroului Permanent al Organizaţiei Judeţene vor mai face parte şi Cloşcă Gigel, Răzmeriţă Cosmin, Dinu Maria, Constantin Sârbu, Mocanu Emil, Stroe Gheorghe, Tănase ion, Spiţă Dumitru, Puia Ştefan, Popa Ioan şi Sima Liliana.


În acest context, bazându-se pe această echipă, senatorul Constantin Cibu se va strădui să dovedească conducerii partidului că nu s-au înşelat în momentul în care i-au dat girul să se ocupe de organizarea activităţii filialei brăilene.


Bitpress Pitesti - Scandal la Universitatea din Pitesti: 450 de angajati trebuie sa returneze primele de vacanta


In urma unui control realizat de catre Curtea de Conturi s-a constatat ca 450 de angajati ai Universitatii de Stat din Pitesti au primit ilegal, in vara anului trecut, prime de vacanta in valoare de 1.500 de lei de persoana, prime pe care, acum, ar trebui sa le restituie. Profesorii sunt extrem de indignati si sustin ca acesti bani nu ar trebui sa le fie lor imputati, din moment ce nu i-au luat cu forta.


Cum de s-a ajuns la o asemenea situatie?
Intr-un mod care numai in Romania se poate intampla: in vara anului 2008, angajatii Universitatii Pitesti nu si-au mai primit primele de vacanta, asa cum era prevazut in Contractul Colectiv de Munca. Sindicatul Liber al Universitatii din Pitesti (SLUP) a mers in instanta si a reusit sa obtina castig de cauza dar... numai pentru membri sai. Pentru ca principiul in sine, cel putin dupa logica bunului simt, se aplica tuturor angajatilor, chiar daca nu erau membri de sindicat, conducerea universitatii le-a dat tuturor angajatilor prime de vacanta. Numai ca vine onor Curtea de Conturi, asmutita si de unii lideri de sindicat, si spune: e ilegal, doar membri care erau in sindicat in 2008 au voie sa pastreze primele primite, restul trebuie sa inapoieze banii.


Inchipuiti-va ce inseamna, la acest moment, pentru un profesori sau un asistent universitar, sa inapoieze 1.500 de lei, in contextul in care li s-a taiat din leafa 25%...


Republicanul Prahova - Senatorul PSD Iulian Bădescu: Prahova, dominată de Roberta şi Corneliu Anastase prin frica pe care o induc oamenilor


Reprezentantul în Parlament al locuitorilor din centrul şi nordul Ploieştiului şi al celor de pe Valea Slănicului, senatorul PSD Iulian Bădescu, susţine că preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi tatăl acesteia, Corneliu Anastase, domină judeţul Prahova prin frica pe care o induc oamenilor.


Senatorul social-democrat Iulian Bădescu a reiterat, cu ocazia Conferinţei Judeţene a PSD Prahova, faptul că familia Anastase, prin reprezentanţii săi Roberta şi Corneliu Anastase, terorizează acest judeţ, inducându-le oamenilor sentimentul de frică. Pentru a-şi întări spusele, Bădescu a apelat la un exemplu şi a vorbit despre întâlnirea parlamentarilor prahoveni cu şeful Poliţiei Prahova, Sorin Oprea, în cadrul căreia s-a discutat despre criminalitate. În acest context, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, i-ar fi cerut şefului IJP să întreprindă acţiuni în vederea intimidării oponenţilor politici. De asemenea, senatorul PSD a afirmat că singurele instituţii din ţară care încă mai au bani şi fac investiţii, respectiv Electrica, Distrigaz şi Conpet, finanţează, în mod direct sau indirect, Partidul Democrat-Liberal.


Acuzaţiile parlamentarului PSD de Ploieşti la adresa familiei Anastase au fost exprimate şi printr-o declaraţie politică în care parlamentarul prahovean a vorbit şi despre teoria politicianului care, pentru a fi performant, trebuie să fie capabil să înghită, fără a clipi, chiar şi o broască.


”La Ploieşti, preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Alma Anastase, îi cere imperativ şefului Poliţiei să întreprindă nişte acţiuni de intimidare a oponenţilor politici ai domniei sale. Cum să facă asta? Păi, simplu: să-i sperie un pic, plimbându-le copiii prin arest”, se arată în declaraţia politică a lui Iulian Bădescu.


De asemenea, Corneliu Anastase, ”considerând, probabil, că numărul de broaşte pe care le-a înghiţit îi dă dreptul de a considera Prahova feuda dumisale personală”, ”îi cheamă la ordin pe şefii serviciilor de informaţii”, mai acuză senatorul social-democrat.


Referitor la decizia şefului statului de a renunţa la serviciile Poliţiei şi Jandarmeriei, parlamentarul arată că, deşi preşedintele reclamă săvârşirea unei fapte penale, susţinând că poliţiştii protestatari au subminat autoritatea statului, Traian Băsescu a ignorat prevederea Codului penal conform căreia omisiunea de a denunţa de îndată savârşirea unei infracţiuni se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. ”Domnia sa, însă, a preferat să atace o instituţie a statului în ansamblul său, Poliţia Română, şi nu pe făptuitorii pretinsei infracţiuni, ignorând o altă prevedere legală, conform căreia răspunderea penală este personală, nu colectivă! Cât despre reacţia mimetică jenantă a primului ministru, dispus oricând să înghită oricâte broaşte, chiar nu mai e nimic de spus”, susţine senatorul de Ploieşti Iulian Bădescu în declaraţia sa politică.


Republicanul Prahova - Roberta Anastase trimite controale sistematice la primăriile PNL!


Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, este acuzată de către primarii PNL de la Sinaia şi Floreşti de faptul că ordonă mai multor instituţii, printre care Garda de Mediu şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, să desfăşoare o serie de controale la primăriile conduse de liberali. Primarul staţiunii prahovene Sinaia, Vlad Oprea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că într-o singură săptămână Inspectoratul de Stat în Construcţii a aplicat trei amenzi pentru stâna turistică construită din fonduri europene, însă vizate de controale sistematice au fost şi alte investiţii precum telescaunul din Valea Soarelui sau pârtia de începători amenajată la baza telegondolei. Oprea a contestat în instanţă toate procesele verbale de control şi i-a făcut o plângere penală lui Mihai Popescu, de la Inspectoratul de Stat în Construcţii. ”L-am întrebat (n.r. pe inspectorul Mihai Popescu) ce se întâmplă de avem toate aceste controale şi mi-a zis că, dacă vreau să lămuresc problema, trebuie să vorbesc direct cu Roberta Anastase”, a afirmat primarul de la Sinaia, care a adăugat că acţiunile de acest gen au fost susţinute de prefectul Adrian Dobre, acesta atacând sistematic hotărârile de Consiliu Local, dar şi deciziile primarului. Edilul staţiunii susţine că valoarea totală a amenzilor care au fost aplicate după acest sistem depăşeşte 1,5 miliarde lei vechi. Un alt primar aflat într-o situaţie similară, Eugen David, de la Floreşti, a afirmat că, până acum, administraţia pe care o conduce a primit amenzi în valoare de aproximativ un miliard de lei vechi. Preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, susţine că, în mod sigur, cei doi edili au primit propuneri de a trece la PD-L la începutul mandatului actualului Guvern, iar refuzul lui Vlad Oprea şi al lui Eugen David de face acest lucru a dus la apariţia acestor ”şicanări” permanente din partea democrat-liberalilor.


Ziarul Ialomita - EVENIMENT: PSD Ialomiţa şi-a ales prim-vicepreşedinţii, vicepreşedinţii, secretarul executiv şi trezorierii


Vineri, 1 octombrie 2010 s-a desfăşurat la Amara reuniunea Consiliului Judeţean al PSD Ialomiţa, eveniment important în perspectiva apropiatului Congres al PSD, care va avea loc in data de 16 octombrie 2010 la Bucureşti.


Agenda de lucru a acestei reuniuni a cuprins două părţi: una de prezentare şi dezbatere a unor materiale cuprinzând teme de actualitate politică judeţeană şi naţională (Viziunea P.S.D. privind evoluţia politică, economică şi socială a judeţului Ialomiţa; Relaţii ale P.S.D. cu alte partide politice; Aşteptările P.S.D. Ialomiţa de la Congresul P.S.D.; Relaţia politico-administrativă între administraţia centrală şi cea locală; Colapsul serviciilor publice judeţene ca urmare a măsurilor adoptate de Guvernul Boc; Agenda politică parlamentară a P.S.D. în sesiunea de toamnă 2010.); cea de-a doua cuprinzând măsuri organizatorice (Aprobarea proiectelor de hotărâri emise de Comitetul Executiv în intervalul de la alegerea Consiliului Judeţean până în prezent;. alegerea prim – vicepresedintelui, vicepresedintilor, secretarului executiv si al trezorierului organizatiei judetene, precum şi desemnarea delegatilor P.S.D. Ialomita la Congresul Extraordinar P.S.D.)


Conform prevederilor statutare deciziile operative fundamentale ce vor fi adoptate de către recent alesul Birou Permanent Judeţean al PSD Ialomiţa vor fi supuse validării Comitetului Executiv Judeţean al partidului, forul cel mai reprezentativ al formaţiunii, care asigură o reprezentare echilibrată a tuturor organizaţiilor teritoriale din judeţ.


Competiţia internă desfăşurată pentru ocuparea funcţiilor de conducere la nivelul Organizaţiei Judeţene P.S.D. Ialomiţa este un semn al faptului că PSD este o formaţiune politică unde domneşte democraţia, care dispune de numeroase personalităţi şi valori umane dornice de implicare şi de a contribui prin idei, viziune şi fapte personale la realizarea binelui public.


În urma numărării celor 136 de voturi valabil exprimate de către membrii Consiliului Judeţean P.S.D. Ialomiţa au fost înregistrate următoarele rezultate:


Pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Ialomiţa: Marian Neacsu: 79 voturi, Ştefan Muşoiu: 57 voturi.


Pentru cele 15 funcţii de vicepreşedinţi: Lucian Corlău: 130 voturi; Viorel Nica: 124 voturi; Otilia Dumitru: 120 voturi; Vasile Sava: 119 voturi; Alexandru Stoica: 117 voturi; Victor Dumitru: 108 voturi; Gheorghe Soare: 100 voturi; Constantin Marin 99 voturi; Mihai Găină: 98 voturi; Marian Pavel: 97 voturi; Tania Grigore: 97 voturi; Dragomir Scripcă: 94 voturi; Sabin Neidoni: 92 voturi; Valere Mihai: 90 voturi; Gabi Ionaşcu: 89 voturi; Valentin Turiga:87 voturi; Victor Moraru: 85 voturi; Nichita Niţă: 85 voturi; Elena Buculescu: 84 voturi; Grigore Cenuşă 82 voturi.


Pentru funcţia de secretar executiv: Vasile Olaru: 129 voturi


Pentru funcţia de trezorier: Adrian Ionescu: 90 voturi; Valentin Băcanu: 46 voturi.


Giurgiu News - Gruparea Dobre - Pasat - Magureanu - Anton "a lucrat" pentru Cantaragiu!


Lucraturile facute de gruparea liberalo-peledista din PDL Giurgiu s-au intors impotriva lor.


Urmarind schimbarea normei de reprezentare, tutarii au obtinut ieri in BPN... o lovitura de gratie: numarul delegatilor li s-a diminuat considerabil.


Membrii BPN au calculat norma de reprezentare dupa rezultatul ultimelor alegeri (locale, europarlamentare, parlamentare si turul I la prezidentiale).


Asa se face ca au pierdut.


Iata numai cateva localitati unde delegatii au fost "diminuati":

Municipiul Giurgiu - din 28 de delegati, au ramas 11.

Mihailesti - din 25, au ramas 21.

Ulmi - din 20 s-a ajuns la 13.

Floresti Stoenesti - din 20 au ramas 14.

Ogrezeni - din 17 mai sunt 14.

Prundu - din 21 mai sunt 17.

Roata - din 20 au ramas 14.

Si enumerarea poate continua.


Asadar, cei care-l sprijina pe Bogdan Cantaragiu au acum un atu considerabil, deoarece pierderile majore de delegati sunt mai ales de partea celor din tabara concurenta. Numai la localitatile enumerate sunt circa 48 de delegati in minus.


Punand in calcul faptul ca Bogdan Cantaragiu este sprijinit de 41 de organizatii din 54, putem spune inca de pe acum numele viitorului presedinte al PDL Giurgiu: Bogdan Cantaragiu.


Jurnalul Giurgiuvean - Primarul şi viceprimarul din Greaca au fost daţi afară din PNL!


În organizaţia judeţeană a Partidului Naţional Liberal a început curăţenia de toamnă. Conducerea acesteia a analizat rezultatele obţinute la alegerile de până acum, iar acolo unde a fost nevoie, s-a intervenit. La fel s-a întâmplat şi cu organizaţia locală Greaca, unde, conform celor spuse de Daniela Neagu, preşedintă a organizaţiei judeţene de femei şi membru în conducerea organizaţiei judeţene, rezultatele obţinute la alegerile parlamentare sau prezidenţiale au îndreptăţit să se creadă că organizaţia de acolo a „jucat” cu adversarul – PD-L. De aceea, s-a luat decizia unor măsuri drastice.


„Colectivul liberal de acolo a tot coalizat cu partidul de guvernământ, noi fiind, în acest caz, în situaţii neplăcute. Odată cu data de 1 mai, am luat decizia reorganizării colectivului de acolo, şi, împreună cu noua conducere de la Greaca, s-au luat deciziile necesare”, spunea Daniela Neagu. La jumătatea lunii septembrie, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean, s-a luat decizia excluderii atât a primarului – Mihai Bivolaru – cât şi a viceprimarului, Florin Surduleasa. Acesta din urmă, odată cu excluderea din PNL, şi-a pierdut şi mandatul de consilier local. Odată cu cei doi, mai preciza Daniela Neagu, au fost avertizaţi şi alţi şase consilieri locali, urmând ca, în cazul recidivei, să se ia măsuri drastice şi cu cei şase.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB