Muntenia 26 octombrie

|

Jurnal de Dambovita - Parasutat intr-un judet portocaliu, seful interimar al liberalilor s-a facut frate cu PDL-ul de dragul banilor. Strategii de Calarasi la PNL Dambovita

Jurnal de Dambovita - PNL Târgovişte, mobilizat în proiectul "Primărie alternativă"

Sansa Buzoiana - Liderul pedeliştilor de la Buzău susţine că fondurile guvernamentale nu sînt direcţionate corect, ele ajungînd, cu precădere, doar în cîteva judeţe din Transilvania

Sansa Buzoiana - Ion D. Popescu, marele perdantal alegerilor din P.D.-L.

Ziarul impact Ialomita- Marinica Cazacu a obtinut inca o data girul pedelistilor ialomiteni

Obiectiv Clarasi - Virgil Diaconu a fost ales în Consiliul Naţional al PSD

Obiectiv Calarasi - Senatorul Nedelcu se încruntă la guvernarea PDL

Giurgiu News - Constantin Buduru - intre P.D.L.. si U.N.P.R.

Giurgiu News - NICU STEFAN SE ZBATE PENTRU U.N.P.R. GIURGIU

Giurgiu News - Bomba bombelor ... politice

Giurgiu News - Cateii lui Dan Pasat - atac la Carapanceanu


Jurnal de Dambovita - Parasutat intr-un judet portocaliu, seful interimar al liberalilor s-a facut frate cu PDL-ul de dragul banilor. Strategii de Calarasi la PNL Dambovita


La ultima ședință de Consiliu Județean liberalii au votat alături de PDL rectificarea de buget și și-au văzut astfel interesul pentru localitățile conduse de primarii PNL. S-a vorbit atunci că ar fi făcut blat cu pedeliștii ca să se răzbune pe social-democrații care le-au cam tras clapa atunci când s-au împărțit administrațiilor locale sumele defalcate din TVA.


Misterul a fost însă elucidat la conferința de presă de acum câteva zile, de președintele interimar al PNL Dâmbovița Răducu Filipescu (și președinte al Consiliului Județean Călărași), cel care se pare că a negociat „binele” liberalilor cu „amicul” său Florin Popescu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița. Răducu Filipescu se cam contrazice însă în declarații atunci când vine vorba de termenii negocierii. Deși spune că Florin Popescu nu oferă nimic de pomană, nici chiar dacă la mijloc e vorba de amiciție – și negocierea înseamnă că fiecare pune la bătaie câte ceva - liberalul Răducu Filipescu o ține una și bună că nu i-a dat nimic la schimb șefului CJD pentru „ajutoru” financiar – din bani publici, acordat primarilor PDL, decât 4 voturi în Consiliu și... respect.


Răducu Filipescu își acuză colegii de partid din Dâmbovița că nu l-au respectat pe Florin Popescu și că de aceea nu au primit bani până acum. Este greu însă să vorbești de respectul liberalilor dâmbovițeni pentru Florin Popescu dacă te gândești că acesta a tras sfori să desființeze filiala județeană a PNL după ce a plecat mare șef la PDL și a umilit liberalii de câte ori a avut ocazia în Consiliul Județean. Însă președintele interimar PNL Dâmbovița, Răducu Filipescu, vine rar în județ și... știe puține.


„Dacă noi vrem ceva și vrea și el ceva, noi dăm, el dă și se votează”


„Mai puțin mă interesează cum a fost cheltuit banul public în Dâmbovița (...) Eu sunt adeptul negocierii, adeptul intrării în discuție cu Florin Popescu în ideea în care să ne ajute și pe noi să putem să dezvoltăm localitățile, că nu sunt decât patru. Nu ne ducem și ne rugăm de Florin Popescu pentru că nu o să ne dea niciodată de pomană ceva. O să aibă și el solicitări și... negociem. Negociem bani, ce altceva să negociem? (...) Dacă noi vrem ceva și el ceva, noi dăm, el dă și se votează. Noi putem să dăm eventual 4 voturi, ce altceva? (...) Eu pot să-i propun domnului Florin Popescu o variantă care poate mi-e convenabilă, poate nu. (...) În schimb, îl respectăm și pentru faptul că îl respectăm trebuie să ne dea bani. Până acum nu a dat bani pentru că nu l-au respectat cei care reprezintă Organizația PNL Dâmbovița. N-au știut să negocieze și n-au obținut nimic niciodată”, a declarat șeful interimar al liberalilor dâmbovițeni.


Dar oricât de mare ar fi respectul, liberalul Răducu Filipescu schimbă foaia în ceea ce-l privește pe „amicul” Florin Popescu atunci când vine vorba de suma colosală, 650 mii euro, cheltuită de acesta din urmă, în plină criză economică, pe amenajarea de locuri de joacă pentru copii. Șeful interimar al PNL a rămas perplex când a auzit, culmea!, de la jurnaliști și nu de la colegii săi de partid de această megaafacere care a „tocat” sute de mii de euro din bugetul public al județului.


Acesta a dezvăluit că la Călărași, acolo unde este președinte al Consiliului Județean, nu există loc de joacă mai scump de 100 de milioane lei vechi, adică de 3-4 ori mai ieftin decât spațiul de joacă făcut de Consiliul Județean Dâmbovița și de „amicul” său Florin Popescu. Totodată, la Călărași, locurile de joacă s-au făcut în urma unor licitații, nu prin achiziții directe, ca în Dâmbovița, și nu există firmă la Călărași care să fi câștigat două licitații, în timp ce la noi, o firmă a amenajat zeci de locuri de joacă pentru copii.


Așadar, la Călărași se poate, dar nu și în Dâmbovița, unde foamea pedelistă de bani publici este mare și de nestăvilit. „Am realizat locuri de joacă pentru copii cu gropi de nisip etc. Un loc de joacă a costat 50 de milioane, 70 de milioane, 100 de milioane, depinde ce am pus acolo: tobogane, băncuțe, căsuțe, coșuri de gunoi, balansoare. Depinde de suprafață. Cam 100 de milioane, cel mai scump. Aici e de ordinul miliardelor probabil. Dar depinde, dacă e brad e una, dacă e stejar e alta... dacă nu e deloc înseamnă că e și mai scump pentru că devine vizibil și invizibil. Am lucrat cu firme specializate, dar nu a câștigat una amenajarea a două locuri. Mai multe firme au făcut mai multe locuri de joacă (...) Am făcut cu firme mici, ca să mănânce pâine și firmele alea. Am făcut în total vreo 9 locuri de joacă”, a conchis Răducu Filipescu.


Jurnal de Dambovita - PNL Târgovişte, mobilizat în proiectul "Primărie alternativă"


În condițiile în care în ultima perioadă se vehiculează tot mai mult ideea organizării unui referendum pentru debarcarea pedelistului Gabriel Boriga din funcția de primar al Târgoviștei, PNL se pregătește să preia frâiele municipiului. După modelul mai-marilor liberali de la centru, care au pregătit un guvern din umbră, liberalii târgovișteni au pus și ei bazele unei primării alternative, fiecare membru al Biroului Municipal primind o serie de sarcini administrative.


Mobilizați în proiectul „Primărie alternativă” sunt și vicepreședinții PNL Târgoviște, care au primit ca atribuții să se ocupe de organizațiile de cartier ale partidului și să afle problemele târgoviștenilor, care se pare că în ultima vreme au devenit tot mai interesați să-și ofere susținerea pentru organizarea unui referendum local.


„Fiecare membru al Biroului Municipal a primit sarcinile pe care în mod normal le are un consilier sau un director de direcție în cadrul primăriei. Fiecare este specializat pe o anumită problematică. Din cei nouă vicepreședinți, doi se ocupă de organizare rețea electorală și organizare internă a partidului, restul se ocupă de organizația de cartier. Deci fiecăruia îi revine sarcina de a ține legătura cu organizațiile de cartier. Este uimitor ce se întâmplă în ultimul timp, oamenii vin să ne întrebe dacă am deschis listă de semnături pentru suspendare”, a precizat Mihai Constantin Ranin, președintele PNL Târgoviște.


Sansa Buzoiana - Liderul pedeliştilor de la Buzău susţine că fondurile guvernamentale nu sînt direcţionate corect, ele ajungînd, cu precădere, doar în cîteva judeţe din Transilvania


În discursul ţinut, înaintea momentului electoral, în faţa delegaţilor, Cezar Preda s-a simţit obligat să critice actualul executiv pentru modul în care sînt dirijate fondurile în teritoriu, menţionînd că Buzăul, alături de alte judeţe "din sudul ţării", este defavorizat. "Avem 26 de primari nemulţumiţi. Au luptat, unii la primul mandat, alţii la al doilea ori la al treilea, cu gîndul că ajungem la putere şi comunele pe care le păstoresc vor primi recunoştinţa Guvernului în a se demara şi finaliza proiecte de infrastructură. (...) Nu e corect să dai bani în anumite oraşe ale P.D.-L. şi să faci lucruri de care nu cred că mai e nevoie: poduri suspendate peste ştranduri, tot felul de obiective, centuri tot mai late... Pe cînd judeţe ca Buzăul nu primesc nici un ban. Nu se împarte o ţară, între învinşi şi învingători, în acest fel. (...) Asta trebuie să înţeleagă şefii noştri de la Bucureşti: modul în care în ţară se împarte această brumă de resurse", a afirmat deputatul Cezar Preda, în faţa celor aproape 600 de delegaţi din întregul judeţ.


Sansa Buzoiana - Ion D. Popescu, marele perdantal alegerilor din P.D.-L.


Funcţia de secretar-general a fost adjudecată, vineri, de Liviu Mocanu, cu un scor care nu lasă loc de interpretări


Cezar Preda a rămas în fruntea pedeliştilor judeţului şi pentru următorii 4 ani. El a fost ales de o majoritate covîrşitoare, obţinînd 580 de voturi pentru, 16 împotrivă şi 1 vot anulat. Alături de Cezar Preda vor sta, de acum încolo, doi lideri din teritoriu, Ion Grama şi Constantin Dumitru, primari în Vadu Paşii, respectiv Mărăcineni. Principalul perdant al alegerilor de vineri pare a fi, însă, fostul secretar general al organizaţiei judeţene a P.D.-L., care a obţinut doar o funcţie de vicepreşedinte.

580 de voturi pentru Cezar Preda


Deputatul Cezar Preda, cel care şi-a depăşit cu circa un an mandatul de preşedinte al democrat-liberalilor judeţului, a fost desemnat, vineri seara, de delegaţii întregului "popor pedelist" al Buzăului, să conducă filiala P.D.-L. pentru următorii 4 ani. Numărul voturilor dobîndite de Preda - 580 pentru - înseamnă, practic, unanimitate, din moment ce numai 16 delegaţi l-au tăiat de pe buletinul de vot. În ceea ce priveşte echipa care-l va înconjura pe Preda, ea este substanţial schimbată, el fiind secondat de doi prim-vicepreşedinţi din teritoriu. Este vorba despre primarul de la Mărăcineni, Constantin Dumitru, şi cel de la Vadu Paşii, Ion Grama, care au obţinut 565, respectiv 557 de voturi.


Ion D. Popescu, ajuns unul dintre cei 10 vicepreşedinţi


Funcţia de secretar-general va avea, începînd de vineri, un nou titular, în persoana lui Liviu Mocanu, care îi succede lui Ion D. Popescu ajuns unul dintre cei 10 vicepreşedinţi. Surse din interiorul P.D.-L. Buzău susţin că liderul Cezar Preda i-ar fi interzis fostului secretar-general al filialei P.D.-L. Buzău să mai candideze pentru funcţia deţinută, din motive de "loialitate". Cert este că, noul lider al democrat-liberalilor judeţului, deputatul Cezar Preda, a ţinut să precizeze jurnaliştilor prezenţi la eveniment că nu s-a amestecat, în nici un fel, în stabilirea candidaturilor. El a afirmat că este pentru prima dată, în ultimii zece ani, cînd nu a intervenit în stabilirea candidaturilor pentru Biroul Permanent Judeţean al P.D.-L.şi i-a sfătuit, pe toţi cei care i-au cerut părerea, să-şi testeze şansele în faţa delegaţilor.


Încredere în viitor


Rezultatele alegerilor de vineri, marcate de o concurenţă nemaivăzută în P.D.-L., îl fac pe Cezar Preda să fie încrezător în viitorul formaţiunii sale politice. "Sînt foarte bucuros. S-a ales o echipă nouă, o echipă tînără. Cred că este un lucru foarte bun pentru P.D.-L. A fost concurenţă destul de mare: 13 pe 6 locuri şi 14 pe 10 locuri, iar la secretari generali adjuncţi, la fel. Iată că încep să se schimbe lucrurile. Partidele care, altădată, clamau o anumită concurenţă, n-o mai au, iar P.D.-L. este un partid viu care are mulţi oameni care doresc să meargă pe funcţii. Le urez mult succes, sînt foarte bucuros de echipa care a fost aleasă. Am doi vicepreşedinţi primari foarte buni, am un secretar general bun, vom face o echipă foarte bună", a afirmat, imediat după anunţarea rezultatelor, deputatul Cezar Preda.


Ziarul impact Ialomita- Marinica Cazacu a obtinut inca o data girul pedelistilor ialomiteni


Pedelistii ialomiteni si-au ales liderul, tot in persoana lui Marinica Cazacu, ce a intrunit majoritatea voturilor celor prezenti la Consiliul de Coordonare Judetean al Partidului Democrat Liberal Ialomita. Evenimentul s-a desfasurat la Casa de Cultura a Sindicatelor din Slobozia in prezenta a numerosi membri din teritoriu, dar si a unor oaspeti de seama de la nivel central. Ordinea de zi a vizat raportul de activitate al Biroului Permanent Judetean al PDL Ialomita pe ultimii 2 ani, alegerea noului Birou Permanent Judetean al PDL Ialomita in conformitate cu Statutul PDL si Regulamentul privind organizarea, desfasurarea si conducerea activitatii organizatiilor locale si judetene. Din partea Biroului Permanent National al PD-L au participat Marian Hoinaru, Cezar Preda si primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca. Liderul ialomitean, Marinica Cazacu a dat citire raportului de activitate, evidentiind ca de cind a preluat functia de presedinte, lucrurile au mers bine in viata organizatiei, fapt care a facut ca girul de la centru pentru candidatura sa ii fie acordat in unanimitate si neconditionat. „Facind o radiografie in mai bine de jumatate din judet nu existau organizatii. In peste 20 localitati din judetul Ialomita nu erau candidati pentru functia de consilieri locali si primari. Teoretic erau constituite organizatii in majoritatea organizatiilor din judet, cu 5.588 membri, dar in realitate, peste un sfert din acestea nu erau active si multi membri figurau doar cu numele in documentele filialelor locale”, a spus Cazacu. In 2010, peste jumatate dintre filialele locale au fost reorganizate. S-au constituit 36 organizatii de femei si 38 de tineret. Procesul de reorganizare continua in localitatile din judet unde astfel de alegeri nu au avut inca loc, tinta fiind ca pina la finele acestui an in toate cele 66 de localitati sa existe organizatii locale de femei si tineret active. Cei 14 primari de coloratura portocalie au fost sprijiniti cu prioritate in a-si duce la capat proiectele si promisiunile facute in campania electorala. Relatia liderului cu membrii de partid a fost si este una de colaborare, cu numeroase actiuni. „Am incercat sa creez o anumita legatura intre persoane pentru a se cunoaste. Rezultatele la alegerile viitoare depind de modul in care fiecare membru PD-L se implica in viata de zi cu zi a comunitatilor din care fac parte. Tocmai de aceea vom pune accent pe comunicarea pe care membrii PD-L o au intre ei, dar si cu cetatenii alaturi de care muncesc si traiesc. In ce priveste relatia cu celelalte partide, pe plan local, atit PSD, cit si PNL, nu fac altceva decit sa critice masurile Guvernului sau ale Parlamentului, punind pe seama acestora nerealizarile de care nimeni altul nu se face vinovat, in afara celor ce detin functia de presedinte sau vicepresedinte al Consiliului Judetean Ialomita sau de primar de localitate din judet. Ca toti romanii, ialomitenii sint mintiti, ceea ce este mult mai usor, de vreme ce, de 20 ani, puterea in Ialomita a fost detinuta de un singur partid, PSD, indiferent sub ce denumire a condus judetul”, a mai adaugat Marinica Cazacu.


„De ce sintem noi pusi la zid?“


Vicepresedintele PD-L, Cezar Preda a atras atentia asupra situatiei critice din tara, o situatie pe care de cind face politica nu a mai intilnit-o. Din punctul sau de vedere, nu mai exista dubii. PD-L este un partid atacat din toate partile intr-o perioada foarte grea nationala economica, sociala, care isi propune ca echipa sa o scoata la capat, dar toate se leaga de putirinta. ,,Ce poti face acum? Iarasi am revenit la situatia cind politicieni si moguli vor sa dea jos presedintele. De fiecare data cind simt ca le sint strimtorate incercarile de a devaliza tara vor sa il dea jos. Vor sa schimbe presedintele ca nu ii lasa in pace. Sint vremuri in care se putea poate guverna mai bine si de ce sintem noi pusi la zid? Nu exista alta solutie in toata Europa decit echilibrarea tuturor fondurilor structurale, sociale, economice, politice. Este o noua ordine mondiala, iar Romania nu se poate abate de la acest lucru. Programul de masuri ale acestei tari este axat pe doua elemente: angajamentul nostru fata de Fondul Monetar, Banca Europeana, Uniunea Europeana si atragerea de fonduri europene. Per ansamblu trebuie avuta incredere in Emil Boc, nu este asa cum il prezinta altii. Este un om cinstit, venit dintr-o familie cinstita care face ce trebuie sa faca. Asta e Romania anului 2009-2010, o Romanie in care criza a intrat puternic si noi trebuie sa o scoatem”, a punctat Preda.


„Aveti incredere in noi ca stim ce facem”


Prezent la importantul eveniment, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca i-a catalogat pe circotasii din opozitie drept „verbomani” adica niste oameni care vorbesc intodeauna fara sa aiba ceva in spate. Acesta a subliniat ca este imperios sa se faca ordine in statul roman pe viitor. „Ajungem sa cheltuim mai mult decit se produce. Solutii miraculoase nu exista. Trebuie corectat ceea ce au stricat cei dinainte, cind au marit nejustificat salariile, au angajat oameni peste masura. Nu facem o politica impotriva Romaniei ci pentru viitorul ei, iar asta nu poate sa existe decit intr-un stat corect, in toate domeniile. Atunci cind au crescut toate veniturile fara acoperire cine a garantat ca se vor da mai departe? Trebuie pus capat cheltuielilor nebune. Noi PD-L credem ca facem istorie pentru romani. Aveti incredere in noi ca stim ce facem”, a facut apel la romani primarul pedelist. Una peste alta, ca Marinica Cazacu este inca tare pe pozitii s-a dovedit nu doar prin faptul ca a intrunit majoritatea de voturi, ci si ca a fost singurul ce si-a depus candidatura, nici un alt pedelist neavind curajul sa se arunce in lupta cu el.


Obiectiv Clarasi - Virgil Diaconu a fost ales în Consiliul Naţional al PSD


Pe 18 octombrie a.c., în cadrul Congresului PSD, au fost aleşi cei aproximativ 400 de membri ai Consiliului Naţional. Conform statutului, fiecărui judeţ i-au fost repartizate 10 locuri. Secretarul executiv al PSD Călăraşi, Virgil Diaconu, alături de alţi nouă colegi din Călăraşi, Oana Mizil - preşedinte organizaţia Judeţeană PSD Călăraşi, Ştefan Ion - preşedinte Org. Mun. PSD Călăraşi, Săndina Georgescu - preşedintă Organizaţia de femei, Dumitru Boabeş - deputat, Sergiu Manole - preşedinte Organizaţia de tineret, Sorin Vrăjitoru, Dumitru Ţone - preşedinte Org. Mun. PSD Olteniţa, Nicolae Pandea - primar Ştefan cel Mare şi Nicolae Râjnoveanu - primar Roseţi, face parte din acest for cu rol consultativ. O primă acţiune a acestui organism de partid a fost iniţierea şi aprobarea proiectului de guvernare PSD, ca o alternativă a actualei guvernări PDL. În ceea ce priveşte activitatea din judeţ, Diaconu ne-a declarat că în acest moment se ocupă de alegerile din cadrul organizaţiilor locale. "Judeţul a fost împărţit în 5, conform celor 5 colegii parlamentare, şi organizăm adunări generale acolo unde nu s-a făcut acest lucru până în prezent. Personal mă ocup de colegiul 4, unde sunt 14 localităţi. Deşi în acest colegiu nu avem în momentul de faţă niciun primar, dorinţa noastră este ca în 2012 să scoatem cel puţin 8. De asemenea, vrem să câştigăm şi locul de deputat aferent.", a declarat pentru Obiectiv secretarul exectuiv al PSD Călăraşi, Virgil Diaconu.


Obiectiv Calarasi - Senatorul Nedelcu se încruntă la guvernarea PDL


Pe măsură ce PDL scade, din ce în ce mai mult, în preferinţele electoratului, senatorul UNPR de Călăraşi, Vasile Nedelcu, devine tot mai critic la adresa Puterii, deşi de când a părăsit PNL a sprijinit constant guvernarea Boc-PDL şi chiar a avut beneficii în urma acesteia - postul de subprefect al judeţului. Fostul lui coleg de partid, liderul PNL Răducu Filipescu, punea, zilele trecute, nemulţumirile lui Vasile Nedelcu pe seama faptului că acesta n-a obţinut postul de ministru al agriculturii aşa cum i s-ar fi promis de PDL. Zilele acestea, atacul senatorului UNPR Vasile Nedelcu la adresa Guvernului vine chiar pe tema agriculturii. Într-o declaraţie politică intitulată Agricultura românească: incompetenţă sau rea credinţă?", senatorul Nedelcu spune că deşi este o temă predilectă a discursurilor electorale în fiecare campanie, agricultura nu beneficiază de atenţia cuvenită din partea politicienilor, fiind un obiectiv prioritar doar în campaniile electorale. Vasile Nedelcu se arată îngrijorat că dintre cei aproximativ 4,2 milioane oameni implicaţi în agricultură, mai mult de 90 la sută practică agricultura de subzistenţă şi doar 1,45 la sută au scopuri exclusiv comerciale. Nedelcu l-a interpelat şi pe ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, solicitându-i acesta să spună care sunt măsurile preconizate de MADR privind încurajarea fermierilor în vederea cultivării terenurilor agricole pe care le deţin dar şi care sunt tipurile de subvenţii acordate în 2010. Este de aşteptat ca atitudinea senatorului UNPR să se radicalizeze odată cu apropierea alegerilor, când UNPR speră să obţină un procent suficient de mare încât să participe activ la guvernare.


Giurgiu News - Constantin Buduru - intre P.D.L.. si U.N.P.R.


Mare greseala face P.D.L.-ul. Dupa tot efortul si implicarea din campanbia alegerilor parlamentare din 2008, Partidul Democrat Liberal Giurgiu l-a dat incetisor deoparte pe Costel Buduru. Chiar afara din serviciu. De multe luni. Doar P.D.L.-ul poate face asa ceva cu oamenii sai.


Buduru a asteptat cu speranta finalul competitiei interne din P.D.L. Cu convingerea ca ori Cantaragiu, ori Anton ii vor intinde o mana de ajutor. La doua saptamani dupa alegeri, Buduru nu mai asteapta nimic de la P.D.L. Si, la insistentele senatorului de Calarasi Nedelcu, coordonatorul organizatiei U.N.P.R. Giurgiu si a noului presedinte al acestui partid, Nicu Stefan, este pe cale sa ia o decizie importaqnta. sa treaca la U.N.P.R. Giurgiu. Si chiar sa-si depuna candidatura la Primaria Municipiului Giurgiu. Avand toate sansele ca prin candidatura sa sa arunce alegerile in turul al doilea. Acolo unde nu se stie niciodata cine va castiga.


Uneperistii par sa realizeze cel mai bine potentialul de foarte bun organizator de partid in teritoriu si chiar vor sa-l aduca in partid si sa-l stimuleze chiar cu o functie de sef de deconcentrate din cele 3 care vor reveni partidului lor in judetul Giurgiu.


Hai, care mai pariaza pe Constantin Buduru ?


Giurgiu News - NICU STEFAN SE ZBATE PENTRU U.N.P.R. GIURGIU


Nicu Stefan, un om extrem de serios si motivat a preluat functia de presedinte interimar al U.N.P.R. Giurgiu dupa plecarea lui Dan Pana. Pana la alegerile interne care il vor reconfirma ca presedinte ales al acestui partid.


U.N.P.R.-ul va forta in aceasta saptamana, pana la dezbaterea motiunii de cenzura, obtinerea pentru judetul Giurgiu dar si pentru alte judete unde uneperistii au fost neglijati de partenerii lor de guvernare, 2-3 posturi de sefi de deconcentrate, din care unul cel putin foarte important. Poate chiar un post de subprefect.

Sedinta de luni dimineata a coalitiei va fi prima negociere - extrem de importanta - in aceasta negociere politica importanta. Oricum, Nicu Stefan este optimist si foarte hotarat sa-si valorifice atu-urile.


Giurgiu News - Bomba bombelor ... politice


Dupa ce in urma cu doua saptamani, deputatul Bogdan Cantaragiu pierdea alegerile interne din partid si anunta ca va pleca din partid, la finalul saptamanii trecute, mai precis vineri, lucrurile au capatat o alta turnura. Adevarata lovituta de teatru.


In sedinta Biroului Permanent de Sector 1, insotit de secretarul de stat Razvan Murgeanu, Bogdan Cantaragiu a fost prezentat organizatiei in calitate de viitor presedinte al filialei. Murgeanu, presedintele organizatiei de pana acum, nemairamanand sa candideze. Reactia membrilor de partid din Sectorul 1 fiind vehement de respingere. Cele aproape 4 ore de discutii neconducand la un rezultat constructiv.


Noaptea a fost un sfetnic bun pentru pedelistii bucuresteni astfel, in ziua urmatoare, la orele pranzului, prelucrati de sefii din conducerea centrala - foarte puternici si influenti sefi - pedelistii de la 1 au acceptat solutia propusa de la centru.


Motiv pentru care Cantaragiu isi va depune astazi candidatura si joi, in ziua Consioliului de Coordonare de Sector va deveni presedinte la Sectorul 1.

Evident, se stie, ca toti oamenii care l-au insotit la Giurgiu il vor insoti inapoi la Bucuresti. Si, evident, tot pe functii.


Giurgiu News - Cateii lui Dan Pasat - atac la Carapanceanu


Una din persoanele din echipa lui Bogdan Cantaragiu - primarul Costica Carapanceanu - a reusit performanta sa fie ales in functia de secretar general al partidului cu un avans de numai 9 voturi in fata deputatului Dan Pasat. O victorie extrem de meritorie care i se datoreaza stilului extrem de popular al primarului de Ghimpati, simpatiilor de care se bucura si, mai ales, efortului pe care l-a facut in plan organizatoric si politic la alegerile si actiunile din ultimii 3 ani. Organizatia de la Ghimpati, pe care o conduce, fiind a treia in ierarhia organizatiilor locale P.D.l. dupa Comana si Mihailesti.


Cateii lui Dan Pasat: Nicusor Iacob, Viorel Rotaru (Biju), Savelie, Florin Radoi sarindu-i la beregata actualului secretar general pentrua renunta la aceasata functie si a o ceda contracandidatului sau, Dan Pasat.


Costica Carapanceanu a fost ca o stanca. De neclintit. Pozitia sa fiind sustinuta cu inteligenta si abilitate politica atat de presedintele organizatiei, secreatarul de stat marin Anton, cat si de cei mai grei si mai influenti oameni din partid: Aurel Enache si Catalin Corbea.


In concluzie, nici nu se pune problema inlocuirii lui Costica Carapanceanu.


Marin Anton, chiar daca nu l-am crezut in prima instanta, este un conducator foarte corect. Si foarte bine intentionat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB