Bucovina 14 octombrie

|

Monitorul de Suceava - Marius Zmău este noul preşedinte al PNL Suceava


Omul de afaceri Marius Zmău este noul preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava a PNL. Acesta a reuşit să-l devanseze pe contracandidatul său pentru funcţia de preşedinte, consilierul local PNL Vasile Mocanu. La Adunarea Generală de Alegeri din PNL Suceava care a avut loc în cursul zilei de ieri, Marius Zmău a reuşit să obţină 207 voturi, în timp ce contracandidatul său a fost votat de doar 19 dintre liberalii cu drept de vot. De precizat că pentru şefia PNL Suceava s-a mai înscris şi omul de afaceri Peter Virgil Carpic, care însă s-a retras din cursă, precizând că a luat această decizie deoarece nu ar avea timp să se ocupe şi de preşedinţia filialei PNL din Suceava şi de afacerile pe care le are. În urma voturilor exprimate, în funcţiile de vicepreşedinte au fost aleşi Ilie Niţă, Peter Virgil Carpiuc, Dan Roibu şi Romică Butnaru, iar ca purtător de cuvânt a fost ales Daniel Prorociuc.


Marius Zmău vrea să readucă PNL Suceava în elita politicii sucevene


În discursul său, Marius Zmău a precizat că îşi doreşte să transforme PNL Suceava în organizaţia cea mai puternică de pe scena politică suceveană. El s-a declarat dezamăgit de modul în care arată în momentul de faţă Suceava, precizând că PNL are forţa de a da viitorul primar al municipiului reşedinţă de judeţ.


„Consider că PNL trebuie să constituie o forţă pentru a schimba lucrurile în bine şi ca urmare are nevoie de un preşedinte tânăr, puternic, capabil şi dornic de luptă. Un preşedinte care să aducă un suflu nou, un nou start liberal şi, cel mai important, un nou primar”, a spus noul preşedinte al PNL Suceava.


În ceea ce-l priveşte pe contracandidatul acestuia pentru funcţia de preşedinte, consilierul local Vasile Mocanu, acesta a apreciat faptul că liberalii pot să depăşească la alegerile locale din anul 2012 scorul de 25% obţinut în Suceava la ultimele alegeri pentru preşedinţia României.


„Noi vom convinge oamenii, pentru că ne punem sufletul în idei liberale. Sunt convins că vom gândi lucid şi că împreună, în 2012, vom câştiga Primăria Suceava şi vom asigura continuitatea de primar liberal al Sucevei. Şi vom face acest lucru cu o echipă de patru-cinci ori mai mare şi mai puternică decât cea de la ultimele alegeri”, a spus Mocanu. El a apreciat că, la alegerile locale din 2012, liberalii pot să obţină cel puţin 35% din voturile alegătorilor din Suceava.


Băişanu a anunţat că va candida „din spirit de sacrificiu pentru democraţie”


În ceea ce-l priveşte pe preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Alexandru Băişanu, acesta a declarat că în mod sigur va candida la viitoarele alegeri, amintind că deşi nu s-a decis încă pentru ce funcţie, va face acest lucru „din spirit de sacrificiu pentru democraţie”. „Alexandru Băişanu va candida. Acum nu ştiu unde voi candida. La Primăria Suceava, la preşedinţia Consiliului Judeţean, la Camera Deputaţilor, la Senat sau pentru un post de consilier. Voi candida pentru orice post la care PNL mă va trimite. O voi face din spirit de sacrificiu pentru democraţie şi indiferent de rezultatul pe care îl voi avea. O voi face pentru că cineva trebuie să lupte cu aceşti baroni locali”, a spus Băişanu.


El a mai precizat că nu îi este frică să candideze împotriva reprezentanţilor PSD sau PD-L, considerând că are „curajul, tăria şi moralitatea necesară care să-mi confere posibilitatea de a spune adevărul gol – goluţ”.


El a mai adăugat că în cei patru ani cât a ocupat funcţia de subprefect, apoi pe cea de prefect nu a făcut nimic care să-l discrediteze.

„Nu mă au cu absolut nimic la mână, pentru că orizontul meu este unul de profesor universitar, de om de afaceri şi nu de om care să se căpătuiască pe spatele politicii”, a spus Băişanu.


Poezie pentru Băişanu din partea unui vicepreşedinte PRM


La alegerile de duminică din cadrul PNL Suceava, unul dintre momentele de remarcat a fost discursul vicepreşedintelui PRM Suceava, Vasile Cerlincă. După ce a declarat că PRM Suceava îi sprijină pe liberali, Jescu a dat citirii câteva „versuri închinate PNL şi domnului preşedinte Sandu Băişanu”. „Noi cei de la Partidul România Mare / Susţinem toate măsurile liberale. / Suntem alături de PNL şi domnul Săndel / UN bărbat tânăr, frumos, cu mult caracter / un politician curajos, cam rar ca el. / El spune adevărul, el spune tot ce gândeşte / el nu e ca alţii, el nu păcăleşte”, sunt doar câteva dintre versurile „închinate” de peremistul sucevean liderului PNL Suceava.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB