Bucovina 04 octombrie

|

Monitorul de Suceava - Gheorghe Flutur, reconfirmat la şefia Organizaţiei Judeţene a PD-L

Monitorul de Suceava - Udrea a anunţat, ieri, la Suceava, startul campaniei electorale



Monitorul de Suceava - Gheorghe Flutur, reconfirmat la şefia Organizaţiei Judeţene a PD-L


Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a fost reconfirmat la şefia organizaţiei judeţene a partidului în urma alegerilor care au avut loc, ieri, în sala mare a Casei de Cultură din municipiul Suceava, în prezenţa a peste 1.000 de delegaţi şi invitaţi. Flutur nu a avut contracandidat, iar în urma scrutinului a înregistrat 798 de voturi din 804 posibile.


Posturile de prim-vicepreşedinte au revenit celor care le-au ocupat şi până acum, adică senatorului Orest Onofrei şi deputatului Dumitru Pardău, ca de altfel şi fotoliul de secretar general, care a rămas în „curtea” deputatului Ioan Bălan. Următoarele funcţii ca importanţă în Organizaţia Judeţeană Suceava a PD-L, cele de secretar general adjunct, au fost ocupate de Cristi Creţu şi Niculai Barbă, consilieri la cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Consiliul Judeţean de Coordonare al PD-L a mai ales zece vicepreşedinţi, şase secretari executivi şi un trezorier. Pentru cele zece fotolii de vicepreşedinte au candidat 12 persoane, câştig de cauză având primarul Sucevei, Ion Lungu, primarul de Fălticeni, Vasile Tofan, primarul de Rădăuţi, Aurel Olărean, primarul de Şcheia, Vasile Andriciuc, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Irimie, directorul Regiei Naţionale a Pădurilor, Valerian Solovăstru, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Petru Carcalete, şeful Inspecţiei în Construcţii, Sabin Adrian Drăgan, şi vicepreşedinţii CJ, Daniel Cadariu şi Ilie Vasile.


De menţionat că Biroul Permanent Judeţean al PD-L mai cuprinde încă zece fotolii de vicepreşedinte, dar care sunt ocupate de drept prin statut de către parlamentarii partidului.


Pentru cele şase funcţii de secretar executiv au concurat zece democrat-liberali, iar în urma votului exprimat câştig de cauză au avut Mircea Rusu, Robert Croitor, Gheorghe Niga, Gheorghe Niţă, Dorel Guliciuc şi Vasile Dediţă. Sorina Barbu a fost aleasă în funcţia de trezorier.


Ecrane uriaşe, flori şi mochetă portocalie


De remarcat organizarea impecabilă a evenimentului şi prezenţa alături de Gheorghe Flutur a majorităţii membrilor Biroului Politic Central al partidului. Pe scena Casei de Cultură s-au aflat preşedintele PD-L, Emil Boc, liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader, vicepreşedintele Raluca Turcan, miniştrii Elena Udrea, Anca Boagiu, Daniel Funeriu, Gheorghe Ialomiţeanu, Valerian Vreme, liderii organizaţiilor PD-L din judeţele Moldovei, precum şi mai mulţi primari, printre care cei ai municipiilor Arad, Piatra Neamţ şi Botoşani - Gheorghe Falcă, Gheorghe Ştefan, respectiv Cătălin Flutur.


Trebuie spus că liderii democrat-liberali şi-au făcut apariţia în sală pe ritmul imnului partidului, strecurându-se pe scena acoperită cu mochetă portocalie şi ornată cu flori de aceeaşi culoare printre steagurile oranj fluturate de tineri democrat-liberali suceveni. Delegaţii prezenţi la eveniment au putut vedea pe cele două ecrane uriaşe care au încadrat scena Casei de Cultură un film despre ascensiunea PD-L. Discursurile de forţă au animat atmosfera şi au arătat că PD-L are potenţial pentru câştigarea viitoarelor bătălii electorale.


20 de primari de la alte partide, prezenţi la şedinţa de alegeri a PD-L Suceava


În raportul de activitate, Gheorghe Flutur a arătat că PD-L este o forţă la nivelul judeţului, dovedind coerenţă şi determinare şi că cele 27 de luni de administraţie democrat-liberală au fost încununate de investiţii importante în turism, reţele de apă şi canalizare, termoficare şi gaze, protecţie socială, sănătate, gestionarea deşeurilor sau în infrastructura de drumuri.


Flutur a amintit de campaniile electorale precedente, pe care le-a câştigat reuşind să coloreze judeţul din roşu în portocaliu, subliniind că PD-L şi-a respectat sloganul sub care a candidat „Cinci paşi spre ordine şi bunăstare”. „Şi am făcut cu fermitate cei cinci paşi: PD-L a fost votat, ne-am organizat european, proiectăm inteligent, muncim eficient, ceea ce înseamnă un câştig pentru întregul judeţ”, a spus Flutur.

El a arătat că PD-L are în judeţ 10.000 de membri, 536 de organizaţii înfiinţate pe secţii de votare, 650 de aleşi locali, zece parlamentari şi 49 de primari. Liderul democrat-liberal a ţinut să precizeze că urmare a implicării sale în rezolvarea unor probleme din judeţ, mai mulţi primari de la alte partide au decis să-i acorde susţinere politică şi administrativă, anunţând că 20 dintre edili se află în sală la şedinţa Colegiului Judeţean de Coordonare al PD-L. „Asta înseamnă că am avut un respect reciproc unii faţă de ceilalţi şi le mulţumesc că au venit, astăzi, aici”, a spus Flutur. De altfel, primarul liberal al comunei Dorneşti, Gheorghe Luţă, şi-a anunţat susţinerea faţă de Gheorghe Flutur de la tribuna Consiliului Judeţean de Coordonare al PD-L.


Flutur: „Domnule Boc, dacă mai e nevoie de o Revoluţie Portocalie, spuneţi-ne, că o pornim”


Gheorghe Flutur a cerut democrat-liberalilor să fie uniţi şi optimişti, pentru că numai aşa vor putea reedita succesele electorale precedente. El i-a amintit lui Emil Boc că, în 2004, prima Revoluţie Portocalie a pornit de la Suceava şi i-a transmis să-i spună dacă mai e nevoie de o nouă revoluţie, ca să o poată declanşa. Flutur a arătat că în prezent partidul nu trece prin momente uşoare, dar a îndemnat PD-L să-şi urmeze cursul şi să nu dea înapoi.


„Trecem pe o cărare şerpuită. Înapoi podul este rupt, prăpastia e aproape, pentru că am fost nevoiţi să luăm măsuri dure, dar dacă nu am merge înainte, am risca să fi asimilaţi cu criza, nu cu rezolvarea crizei. De aceea, trebuie să mergem înainte. Eu cred că PD-L nu trebuie să tragă doar ponoasele, ci şi foloasele electorale ale acestor vremuri, pentru că trebuie să dinamizăm lucrurile bune pentru populaţie”, le-a spus Flutur democrat-liberalilor prezenţi în sală.


El a criticat prestaţia partidelor din opoziţie, care au un singur program de guvernare, acela să-l dea jos pe preşedintele României, Traian Băsescu. „Ce avem noi este o teleopoziţie. Rămân un luptător împotriva forţelor din cauza cărora copiii noştri au trebuit să plece în străinătate”, a spus Gheorghe Flutur, făcând referire la PSD „un partid ai căror discipoli au trecut averea pe mătuşe şi partidul pe copii, ca să-i pierdem urma”.


Flutur: „Cred că unii trebuie să mai înveţe de la Traian Băsescu, cu care dorim să rămânem parteneri”


Flutur le-a cerut democrat-liberalilor să lase bocetele, spunându-le că criza nu se combate în „buncăre anticriză”, ci cu iniţiativă, reformă şi curaj. „Acest lucru trebuie să-l învăţăm şi cred că unii trebuie să mai înveţe de la Traian Băsescu, cu care am fost, suntem şi dorim să rămânem parteneri”, a adăugat liderul democrat-liberalilor suceveni. El i-a sugerat premierului Emil Boc să se aplece mai mult asupra nevoilor primarilor democrat-liberali, care administrează aproape 60% din populaţia ţării, fiind convins că victoria partidului va veni din zonele în care primarii vor face ceva concret pentru comunităţi. „Ar trebui să ne aplecăm mai mult faţă de aleşii locali, faţă de primari, pentru că sunt primii care vor trebui să se aşeze pe cântar la alegerile locale din 2012 şi e foarte important să arătăm oamenilor ce am făcut. Eu nu cred că ei ne vor vota după emisiunile televizate, ci vor vota oamenii care au făcut ceva în localităţile lor. De aceea, eu sunt optimist că numai prin forţa primarilor PD-L şi a preşedinţilor PD-L de Consilii Judeţene PD-L poate să facă un scor foarte bun ca să guvernăm o perioadă mai lungă în România”, a spus Flutur, care le-a mai cerut democrat-liberalilor să fie uniţi în jurul partidului şi al Guvernului şi să nu se critice între ei. „Avem de criticat 150 de parlamentari PSD, 1.000 de primari PSD. Noi trebuie să fim uniţi”, a fost mesajul de final al lui Gheorghe Flutur.


Boc: „Este o onoare să fiu alături de omul Gheorghe Flutur în conducerea partidului”


Preşedintele PD-L, Emil Boc, a apreciat activitatea organizaţiei de la Suceava şi în mod deosebit a liderului Gheorghe Flutur, căruia i-a mulţumit pentru tot ceea ce face pentru partid. Boc a remarcat „performanţele extraordinare” ale PD-L Suceava, arătând că a deschis „drumul portocaliu” în Moldova. El a ţinut să sublinieze faptul că prezenţa la Suceava a membrilor Biroului Politic Naţional al partidului arată aprecierea de care se bucură organizaţia judeţeană la nivel central. Emil Boc a evidenţiat performanţele politice şi administrative ale lui Gheorghe Flutur, precizând că acesta a adus în judeţ aproape 700 de milioane de euro, bani europeni pe diverse programe. „Spuneam despre omul Gheorghe Flutur că este o onoare şi o plăcere să lucrez cu el. Este o onoare să fiu alături de omul Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedintele Stolojan şi Videanu şi secretarul general Blaga în conducerea centrală a partidului, un om care, repet, a pus de cele mai multe ori energie pentru ca lucrurile să meargă bine şi în partid, şi în Guvern, şi în administrarea ţării. E un coleg şi un om extraordinar pe care îl simţi că întotdeauna este alături de tine mai ales la greu, pentru că la bine se arată foarte mulţi, dar întotdeauna Gheorghe Flutur este acela care are un sprijin pentru oricine are o greutate, nu numai în partid”, a spus Boc. El a transmis democrat-liberalilor să nu-şi piardă optimismul, arătând că din 2011 România va intra pe creştere economică de 1,5-2%, creştere care se va consolida în 2012. Emil Boc a avut cuvinte critice faţă de partidele din opoziţie, care, în opinia lui, se ţin numai de „glume şi bancuri”.


Udrea: „Fără Gheorghe Flutur echipa de la Suceava cu siguranţă nu ar fi fost la fel”


Cuvinte de apreciere la activitatea PD-L Suceava şi a lui Gheorghe Flutur a avut şi ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea. „Faptul că suntem aici arată aprecierea şi încrederea conducerii partidului în Gheorghe Flutur, dar arată şi respectul pentru organizaţia care a reuşit un lucru extraordinar, să coloreze judeţul Suceava în portocaliu, să dea tonul portocaliu în Moldova şi vă felicit. La Suceava trebuie să fiţi aceeaşi echipă de succes, o echipă model. Fără Gheorghe Flutur echipa asta cu siguranţă nu ar fi fost la fel”, a declarat Udrea, care a adăugat că tonul care se dă astăzi la Suceava trebuie continuat în toate organizaţiile PD-L din ţară.


Udrea le-a spus celor prezenţi în sală că practic PD-L dă astăzi startul campaniei electorale. „Chiar dacă începe cu alegerile din interiorul partidului, ele sunt importante, pentru că strânge echipa, fixează liderii şi îşi fixează priorităţile”, a menţionat Udrea. Ea s-a declarat încrezătoare în şansele PD-L, arătând că poate câştiga atât alegerile locale şi parlamentare din 2012, cât şi pe cele prezidenţiale din 2014. „Noi trebuie să explicăm românilor că PD-L şi aliaţii lui nu fac altceva decât să facă bine pentru România, chiar dacă astăzi este greu, să înţeleagă măsurile pe care le luăm”, a spus ministrul Dezvoltării.


Liderul deputaţilor PD-L, Mircea Toader, a catalogat echipa de la Suceava ca fiind „o echipă extraordinară” şi îşi pune mari speranţe în energia lui Gheorghe Flutur. „Îmi aduc aminte de o piesă de teatru . Dacă marele fluviu are izvoarele în Suceava, un afluent puternic pe la Neamţ, sunt convins că va veni şi spre Galaţi acest fluviu portocaliu, să reuşim să dăm deoparte roşul”, a spus Toader, vorbind în metafore despre lupta dintre PD-L şi PSD.


Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, s-a referit la PD-L Suceava spunând că aşa arată adevăratul PD-L, iar preşedintele PD-L Bacău, Gabriel Berca, a vorbit despre PD-L Suceava ca despre o organizaţie model în Moldova. Primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, supranumit „Pinalti”, a smuls zâmbete şi ropote de aplauze, spunând că dacă ar fi să voteze el, nu l-ar vota pe Gheorghe Flutur la şefia PD-L Suceava, „să nu se spună că suntem iar de la PCR”.


Trebuie spus că la Consiliul Judeţean de Coordonare al PD-L au fost prezenţi în calitate de invitaţi liderul Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher, al UDMR Suceava, Adriana Hapenciuc, şi al UNPR Suceava, Cătălina Vartic.


Monitorul de Suceava - Udrea a anunţat, ieri, la Suceava, startul campaniei electorale


Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a anunţat, ieri, la Suceava, startul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2012. Ministrul a fost la Suceava împreună cu preşedintele PD-L, Emil Boc, şi alţi lideri ai partidului şi membri ai cabinetului Boc la Consiliul de Coordonare Judeţean al Organizaţiei PD-L Suceava.


În discursul său, Elena Udrea a evocat precedentele campanii electorale încununate de succes ale PD-L şi a spus că partidul său „poate câştiga şi alegerile din 2012, şi pe cele din 2014”.


„Când vrei o guvernare bună şi în interesul românilor, nu-ţi mai rămâne timp pentru întâlniri cu partidul, şi asta nu e bine. De aceea, tonul care se dă astăzi, la Suceava, trebuie continuat în toate organizaţiile în perioada următoare, pentru că, de fapt, dăm astăzi startul campaniei electorale”, a afirmat Udrea.


Ea a spus că, deşi campania electorală începe cu alegerile în interiorul partidului, acestea sunt importante, pentru că strâng echipa, arată liderii şi priorităţile. „În timpul acesta, Guvernul Emil Boc face ce trebuie, face ce a promis în campanie şi, cu bună credinţă şi cu competenţă, încearcă să rezolve toate problemele care au venit asupra României, aşa cum au venit asupra întregii lumi”, a arătat Elena Udrea, care şi-a invitat colegii să vorbească electoratului cu curaj şi mai ales cu convingerea că „alţii în locul nostru nu ar fi putut face ce facem noi azi”.


Potrivit ministrului, liderilor opoziţiei „mai mult decât o suspendare nu le poate coace mintea”, „n-au soluţii, se contrazic” şi „singurul cântec pe care îl cântă împreună credibil pe televiziunile mogulilor este doar suspendarea, pe care l-au cântat şi în 2007, dar acum nu mai au pârghiile pe care le aveau”.


Turcan compară liderii opoziţiei cu Alcoolicii anonimi


Un atac vehement la adresa opoziţiei a avut şi deputatul Raluca


Turcan, care a vorbit la întrunirea de la Suceava despre apariţia unei noi „specii”, cea a „suspendacilor”, „nişte oameni trişti, care nu se mai pot bucura de viaţă şi care toată ziua nu se gândesc decât cum să-l suspende pe preşedintele României”. „Singurul lor scop în viaţă este să-l suspende pe preşedintele României. În acelaşi timp, problemele acestor suspendaci sunt agravate de privitul la televizor. Pentru că se uită toată ziua la televizor, se mobilizează ei înşişi şi nu ştiu ce să mai scornească să ajungă la suspendarea preşedintelui. De asta mă gândesc că şedinţele acestor suspendaci seamănă cu întrunirile Alcoolicilor anonimi. Vine domnul Victor Ponta şi spune: . . . . Apare şi Mirciulică şi spune < şi eu sunt suspendac, decât că am pierdut alegerile>. Şi uite aşa, oamenii ăştia, supăraţi tare pe viaţă pentru că de trei ani şi jumătate n-au mai suspendat pe nimeni, acum au o preocupare”, a afirmat Turcan. Ea l-a invitat pe preşedintele PD-L, premierul Emil Boc, să gândească un program guvernamental pentru suspendaci, cum ar fi „Adoptă un suspendac”, „poate le facem şi lor, şi dvs. viaţa mai frumoasă”. „Poate le facem o terapie ocupaţională, să nu mai stea să bată apa-n piuă toată ziua, poate că le dăm şi cărţi, poate îi îndemnăm să meargă la plimbări în aer liber şi în felul ăsta să vadă că probleme românilor sunt cu totul altele decât probleme lor şi orgoliile lor rănite. Cam asta este realitatea din România. Dacă ne uităm la opoziţie, seamănă cu Alcoolicii anonimi”, a spus Turcan.


„Drumul pe care am pornit este unul corect”


În opinia Ralucăi Turcan, preşedintele PSD, Victor Ponta, îşi conduce partidul în proiecte ancorate în trecut şi flutură simboluri comuniste jignind victimele sistemului comunist. „Aceasta este opoziţia. Din păcate, în momentul de faţă ei au şi pârghii de influenţă şi de manipulare, dar noi nu trebuie să ne lăsăm manipulaţi. Drumul pe care am pornit este unul corect, chiar dacă este greu, chiar dacă este anevoios. Avem datoria să le spunem oamenilor că acest drum este corect şi să nu se lase amăgiţi de aşa-zisele programe guvernamentale ale celor din opoziţie, care sunt formate doar din iluzie şi iresponsabilitate”, a afirmat Raluca Turcan.


Pentru Boagiu, suspendarea lui Băsescu este „o nebunie”


Mai ponderată, Anca Boagiu a făcut apel la unitatea PD-L şi şi-a invitat colegii să se uite mai puţin la televizor, iar pe parlamentari „să fiţi solidari atât cu preşedinta Camerei Deputaţilor, cât şi cu politicile pe care Guvernul le promovează”, apreciind intenţia opoziţiei de a-l suspenda pe preşedintele României, Traian Băsescu, drept „o nebunie”. „Să fim solidari în a ne atinge ţelul de a moderniza România şi să-i lăsăm pe cei care au gânduri nebune să se ducă, în nebunia lor, acolo unde le este locul, iar noi să facem ceea ce trebuie să facem pentru România, pentru a o duce acolo unde am promis, în rândul statelor europene puternice”, a spus ministrul Anca Boagiu.


Boagiu şi Turcan deţin în PD-L funcţia de vicepreşedinte, iar Udrea este secretar executiv.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB