Transilvania 15 septembrie

|

Gazeta de Cluj - Uioreanu fura Clujul!

Gazeta de Cluj - Tişe despre Uioreanu: „deputat-repetent”. Uioreanu despre Tişe: „o moară stricată”

Ziarul 21 Turda - UNPR Campia TUrzii strange semnaturi pentru impozitarea averilor de peste 450.000 euro

Ziarul 21 Turda - Proiectul: Satisfactia in munca, la PSD Campia Turzii

Ziarul 21 Turda - PSD Turda, primul partid local cu site pe internet!

Informatia de Alba - Liberalii s-au intarit pe locul secund in judet

Buna Ziua Brasov - Memoriu liberal pentru eliberarea primarului din Baia Mare

Informatia de Alba - Cornel Sandu are o ecuaţie simplă: fără directori PNL în şcolile din Alba

Ziua de Cluj - Ţărăniştii au declarat război barurilor de lângă şcoli

Informatia de Alba - PD-L-iştii din Alba se dezic de partid şi culoare

Monitorul Sibiu - Salarii nesimtite, si sponsorizari generoase

Magazin Salajean - Acuzatii liberale pe banda rulanta

Ziarul de Mures - Viata politica de noapte a Tîrgu Muresului

Ziarul de Mures - De ce a ratat Roberta Anastase titlul de Miss Mures?

Gazeta Vaii Jiului - Mircea Moloţ şi Costel Avram pleacă în China

Hunedoreanul - Mariana Câmpeanu, candidata PNL în Colegiul Haţeg. Primarul liberal Timiş vrea să candideze independent. Conducerea PNL: cine face dizidenţă riscă excluderea

Ziarul Vaiii Jiului - Cameleonism sau misiune? / Mihail Rudeanu, fost colaborator al Securităţii, fost pesedist de frunte, acum joacă „independent” pentru Boc, via UNPR, în Haţegana - Hora deputaţilor

Mesagerul Hunedorean - Liliana Tolas, realeasa preseditne la femei

Gazeta de Cluj - Uioreanu fura Clujul!


Reporterii Gazeta de Cluj au intrat în posesia documentelor care arată că deputatul liberal Horia Uioreanu, în timp ce era a consilier local, i-a chemat la negocieri pe reprezentanţii SC Balanţa Cosmetic pentru vinderea unui spaţiu aparţinând primăriei clujene, chiar dacă el cumpărase acţiuni în cadrul acestei societăţi. Obiectul vânzării a fost un spaţiu comercial super-central aflat în Piaţa Unirii nr. 22 care, ulterior, a fost vândut firmei la sub-preţ. Şi în momentul de faţă, conform ultimei declaraţiei de avere, Uioreanu este asociat în cadrul SC Balanţa Cosmetics, iar de pe urma acestei societăţi deputatul clujean a încasat dividentele pe anii 2005 şi 2006 în valoare de 20.000 de lei.


Conform unui proces care se judecă pe rolul Tribunalului Comercial Cluj şi Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, în cadrul SC Balanţa Cosmetic figurează doi acţionari: Dan Mircea Medrea şi Horia Uioreanu. Însă faptul că cei doi controlează această societate este contestat în cadrul unui proces de către unul dintre milionarii clujeni, deţinător al unor proiecte imobiliare şi unul dintre fondatorii Băncii Transilvania. El acuză că în “afacerea Balanţa”, de fapt, Medrea ar fi cumpărat acţiuni fiind finanţat de Ciurchea, care a dorit să îşi păstreze anonimatul în acest business. Cu toate acestea, Dan Mircea Medrea s-ar fi folosit abuziv de drepturile dobândite în cadrul SC Balanţa şi, începând cu 2004, a început să îi vândă lui Uioreanu, etapizat, părţi sociale din cadrul acestei firme. În acelaşi timp, în aceeaşi perioadă, reprezentanţii Balanţa şi-au manifestat intenţia de a cumpăra de la primăria clujeană mai multe spaţii comerciale, unul dintre ele aflându-se în centrul oraşului. Interesant este faptul că, tot în aceeaşi perioadă, şeful Comisiei de aplicare a legii 550/2002 (privind vânzarea spaţiilor comerciale proprietate privată a statului şi a celor de prestări de servicii, aflate în administrarea consiliilor judeţene sau a consiliilor locale, precum şi a celor aflate în patrimoniul regiilor autonome de interes local ). Iniţial, pentru acest spaţiu comercial, municipalitatea clujeană a cerut circa 7 miliarde de ROL, dar Medrea, reprezentantul SC Balanţa a oferit, iniţial, un preţ de aproape şapte ori mai mic, adică 1,4 miliarde de lei vechi. La data respectivă el a susţinut că SC Balanţa a investit în imobilul respectiv. Pentru că părţile nu s-au înţeles la preţ, a fost deschis un proces în cadrul căruia, datorită unei expertize întocmite de inginerul Ovidiu Paven, preţul minim de vânzare a fost stabilit la circa 1,3 miliarde de lei vechi. După o nouă rundă de negocieri, consilierii municipali au vândut spaţiul respectiv cu circa 4 miliarde de lei vechi. Această a doua rundă de negocieri a fost prezidată, de această dată, de o altă comisie de vânzare a spaţiilor comerciale, prezidată de Alin Tişe, în calitate de preşedinte la acea dată (17.02.2005, n.red.) şi de Stefan Dimitriu, Palfi Carol, Moldovan Viorel şi Sabău Dorin, în calitate de membri ai respectivei comisii. „Noi am cerut evaluare de piaţă. Nu am cerut-o mare, nu am cerut-o mică. La preţul dumneavoastră, vă iese la 200 de euro pe metru pătrat. Aveţi 126 de mp în centru, în timp ce un apartament în Mănăştur costă 800 de euro pe mp”, a declarat Tişe, conform unor scripte, în 2005, la data negocierii. În acelaşi an, liberalul Uioreanu era deputat. După un an de zile, SC Balanţa Cosmetics a cumpărat prin intermediul lui Dan Medrea, în acelaşi mod, un apartament pe strada Constanţa, din zona Pieţei Mihai Viteazu. Spaţiul de 53 de mp a fost cumpărat cu 3,6 miliarde de lei, adică cu aproape 2.000 de euro/mp, chiar dacă preţul real era cu 1.000 de euro mai mare pe metru pătrat.

Faulturi liberale


Conform unor acte depuse în cadrul procesului de la Tribunalul Comercial Cluj, Medrea i-a vândut lui Uioreanu acţiuni la SC Balanţa Cosmetics, chiar dacă acesta nu ar fi avut dreptul pentru că acţiunile ar fi aparţinut lui Marius Ciurchea, patronul firmei imobiliare Arcada Invest. De remarcat este faptul că Ciurchea, care i-a dat în judecată pe Medrea şi Uioreanu contestând modul în care aceştia au tranzacţionat acţiunile SC Balanţa Cosmetics, este partener de afaceri chiar cu Uioreanu. Iniţial, Arcada şi-a desfăşurat activitatea în fostul sediu al Uniunii Forţelor de Dreapta, fostul partid al căruii şef a fost liberalul Varujan Vozganian. După fuziunea UFD cu PNL, spaţiul din Piaţa Unirii nr.1, fostul sediu al UFD a trecut în patrimoniul liberalilor. Ciurchea şi deputatul liberal clujean Horia Uioreanu sunt acţionari în cadrul SC Exet Equipment şi RomDelta Exchange, firma în cadrul căreia Uioreanu şi-a început cariera de afacerist. Între 1994 şi 1995, Uioreanu a fost director al SAR Transilvania, societatea de asigurări întemeiată de Banca Transilvania. Din 1995, Uioreanu a devenit vicepreşedinte al BT Asigurări, noul nume al SAR Transilvania. Compania a fost cumpărată francezii de la Groupama, dar preluarea nu a afectat postul deţinut de liberarul clujean.


Compania imobiliară Arcada (iniţial au fost deschise Arcada Grup, Arcada Houses, Arcada Invest şi Arcada MDC, dar societăţile au fuzionat între ele-n.red) a reprezentat în trecut fieful liberalilor clujeni, atât cel al politicienilor, cât şi cel al oamenilor de afaceri cu înclinaţii liberale. De-a lungul timpului, în această firmă s-au regăsit Ovidiu Sorin Blaga, unul dintre amicii lui Horea Uioreanu. Mircea Dan Medrea, coleg de facultate, amic şi „protejat” al deputatului Uioreanu, este administratorul firmei imobiliare. Într-o altă firmă au deţinut acţiuni Radu Taica, fost director al unei firme de investiţii mobiliare şi „jucător” pe piaţa de capital. Nicolae Badiu, patronul clinicii AsRo Medica, al restaurantului de lux Sinaia şi al afacerii imobiliare Europort, despre care Gazeta de Cluj a dezvăluit mai multe nereguli. De asemenea, şi bistriţeanul Liviu Sugar, fiul fostului protopop al Bistritei, a avut „destinul” legat de afacerea Arcada. În urma unor infuziuni de capital „liberal”, afaceriştii din cadrul Arcada au construit un cartier de case în zona Borhanci.


Conform ultimei declaraţii de avere, Horia Uioreanu este acţionar la 12 societăţi comerciale, dintre care doar patru sunt în funcţiune (SC Balanţa, SC Radio Napoca, SC Tehnofrig SA, SC Banca Transilvania), iar soţia lui, Elena-Ramona, este acţionar în cadrul a patru firme (SC Banca Transilvania, SIF Transilvania, SC Versatil UE Consult şi NX Publicitate). Deputatul Horia Uioreanu mai deţine nouă terenuri şi patru immobile.


Gazeta de Cluj - Tişe despre Uioreanu: „deputat-repetent”. Uioreanu despre Tişe: „o moară stricată”


Acuzaţiile din această dimineaţă adresate de preşedintele TNL Cluj, Gabriel Iuga, la adresa preşedintelui Consiliului Judeţan Cluj, Alin Tişe, au lovit la nivel mai înalt. Tişe şi-a completat declaraţia vizavi de acuzaţia că ar fi asfaltat un drum comunal special pentru nunta fratelui său cu un atac la adresa deputatului liberal Horea Uioreanu, pe care îl acuză că şi-ar fi vîndut două spaţii în centrul Clujului.


„Dorinţa tinerilor liberali de a se afirma din punct de vedere politic poate fi înţeleasă. Ceea ce nu poate fi înţeleasă este atitudinea deputatului repetent în anul III de facultate, Horea Uioreanu, precum şi performanţa acestuia de a-şi vinde două spaţii comerciale în centrul Clujului cînd tot el conducea comisia care se ocupa de vînzarea acestor spaţii”, precizează Tişe într-un „Addendum” la declaraţia politică trimisă cu o oră mai devreme.


Preşedintele CJ face trimitere la un spaţiu comercial din Piaţa Unirii şi altul de pe strada Constanţa, care au fost cumpărate acum cinci ani de la primărie la un preţ mai mic decît cel la care fuseseră evaluate, de către o firmă în al cărei acţionariat urma să apară şi Horea Uioreanu, dar doi ani mai tîrziu.


Uioreanu: „Tot repetă asta ca o moară stricată!”


Contactat de FTR.ro, Horea Uioreanu a negat că ar fi avut legături cu firma care a cumpărat cele două spaţii în momentul tranzacţiei. În plus, în ceea ce priveşte acuzaţia că ar fi rămas „repetent” în anul III de facultate, acesta consideră că „Alin Tişe repetă asta ca o moară stricată” şi că au existat motive întemeiate pentru care a repetat anul. „Eu cred că trebuie să-şi vadă de judeţul pe care îl conduce, de gropile din asfalt şi de alte probleme”, a declarat Uioreanu.


Ziarul 21 Turda - UNPR Campia Turzii strange semnaturi pentru impozitarea averilor de peste 450.000 euro


Organizaţia UNPR Câmpia Turzii a demarat o campanie de strângere de semnături în vederea susţinerii iniţiativei legislative care se referă la impozitarea averilor de peste 450.000 de Euro, iniţiativă care aparţine Uniunii Naţionale pentru Progresul României, precizează un comunicat de presă semnat Florin Morar, preşedinte UNPR Câmpia Turzii. Este un moment de restrişte în ţară, iar proiectul este conceput pentru o perioadă de trei ani, până se presupune că ieşim din criză. În ţară există 300.000 de persoane care au averi peste 450.000 de euro. Cu 1% pe an de la fiecare am strânge trei miliarde de euro pe an, astfel încât să nu trebuiască să apelăm la impozitarea pensiilor.


Ziarul 21 Turda - Proiectul: Satisfactia in munca, la PSD Campia Turzii


Politica şi programele PSD Câmpia Turzii, după conferinţa municipală din acest an, au intrat într-un nou capitol, capitol bazat pe deschidere, transparenţă, activităţi dinamice pe diferite domenii sociale, provenite din necesitatea socială a momentului şi bazate pe o ideologie social democrată. Astfel în perioda următoare o serie de factori de decizie din cadrul organizaţiei PSD Câmpia Turzii, vicepreşedinţi, şefi de departamente, membrii, se vor implica în activităţile propuse de programul politic “PSD - UN NOU CAPITOL”. O prioritate a programului politic este şi domeniul muncii, munca, sub toate aspectele şi rolurile ei în dezvoltarea socială şi economică.


Proiectul: Satisfacţia în muncă, face parte din proiectele mai sus menţionate şi are ca scop şi obiectiv aducerea în dezbaterea publică a unui subiect forte în ideologia doctrinei politice de stânga şi anume munca. Dacă ceea ce indivizii obţin în urma muncii prestate va corespunde întocmai estimărilor lor, va rezulta o stare de satisfacţie deplină. Însă dacă ceea ce obţin ei în mod real este mai puţin decât ceea ce au estimat că vor obţine, se va instala o stare de insatisfacţie, care este cu atât mai puternică, cu cât diferenţa este mai mare. Chiar şi atunci când ceea ce angajaţii obţin în mod real în urma activităţii de muncă este mai mult decât estimau ei, acest lucru va avea tot efect negativ ducând la un sentiment de disconfort, de culpabilitate.


În data de 17 septembrie la sediul PSD Câmpia Turzii se va organiza o conferinţa pe tema: Munca şi satisfacţia muncii în zilele noastre. Invitaţi vor fi specialişti în resurse umane şi senatorul Alexandru Cordos, secretar al comisiei pentru muncă familie şi protecţie socială din Senatului României. Coordonatorul acestui proiect este Suciu Daniel, vicepreşedinte PSD Câmpia Turzii.


“Satisfacţia în muncă se referă la reacţia emoţională a angajaţilor faţă de post şi activitatea desfăşurată. Performanţele angajaţilor nu sunt urmărea exclusivă a satisfacţiei în muncă, dar sunt în mare măsură influenţate de ea.”(Raşcă, L.Deaconu, A., 2002, p.23).


Biroul de presa PSD Câmpia Turzii,

SUCIU DANIEL –VICEPREŞEDINTE


Ziarul 21 Turda - PSD Turda, primul partid local cu site pe internet!


PSD Turda şi-a lansat propriul site pe internet, devenind astfel primul partid care acordă o atenţie acestui mediu de comunicare. Site-ul poate fi accesat la adresa: www.psdturda.ro.


Astfel, prin acest mijloc de comunicare, PSD Turda va ţine legătura cu membrii de partid şi cu simpatizaţii PSD, în timp util, aceştia putând citi comunicatele informaţionale emise de organizaţia locală, de cea judeţeană sau de la nivel central. Totodată, PSD Turda este primul partid care va organiza audienţe online pentru cei interesaţi, audienţe la care vor fi invitaţi consilieri locali, membrii ai tineretului social-democrat, jurişti, specialişti pe diverse domenii de activitate etc. Site-ul partidului are şi o secţiune de Forum, unde cei interesaţi pot sesiza diverse probleme consilierilor locali (iar aceştia vor da răspunsurile necesare sau vor transmite problema la nivelul administraţiei locale, urmărind apoi rezolvarea sa), pot sesiza aspectele neplăcute din municipiu (trimiţând documente/poze/înregistrări video), pot face propuneri (pentru consilierii locali sau conducerea partidului), pot veni cu idei care să conducă la o viaţă mai bună (care vor fi analizate, dezbătute şi pregătite pentru aplicare, în cazul în care se dovedesc a fi viabile) sau pot dezbate diverse teme de larg interes (lansate chiar de ei sau de către membrii PSD).


„La adresa www.psdturda.ro, cei interesaţi pot găsi poze şi imagini video din activitatea noastră, precum şi alte informaţii de ultimă oră. Avem şi o iniţiativă interesantă pe plan local, respectiv trimiterea unei solicitări de înscriere în partid, prin intermediul internetului. Deja am avut solicitări prin intermediul acestei modalităţi. În viitorul apropiat, vom inaugura şi audienţele online, pentru cei interesaţi, astfel încât legătura cu consilierii sau specialiştii noştri să se poată face în cel mai comod mod, direct de acasă. Suntem primul partid local care acordăm o atenţie deosebită acestui mod de comunicare, mult mai simplu şi mai eficient, în beneficiul cetăţeanului şi ne dorim ca alegătorii să ne sprijine în demersul nostru de a ţine un contact mai apropiat de turdeni, pentru a le înţelege mai bine problemele şi aşteptările şi pentru a vedea că PSD este un partid al turdenilor. Internetul este cel mai dinamic mijloc de comunicare, iar noi ne dorim să fim cel mai dinamic partid local, aşa că iniţiativa noastră nu este întâmplătoare, ci este un rezultat firesc al dorinţei de comunicare cu turdenii, a dorinţei de a le afla şi rezolva problemele, a dorinţei de a fi purtătorii mesajelor cetăţenilor”, a declarat Cristian Matei, preşedintele PSD Turda.


Ziua de Cluj - Ţărăniştii au declarat război barurilor de lângă şcoli


După ce au verificat aproximativ jumătate dintre şcolile municipiului Cluj-Napoca, ţărăniştii au descoperit 14 cazuri în care existau baruri la distanţe mai mici de 500 de metri faţă de unităţile de învăţământ, aşa cum prevede legea. Incapabile să ofere alte spaţii proprietarilor, autorităţile au recurs la soluţii de compromis.


Potrivit liderului interimar al PNŢCD Cluj-Napoca, Horea Dan, situaţia cea mai gravă se înregistrează la Liceul de arte plastice, la subsolul căruia funcţionează un asemenea local. “Nu vrem măsuri dure, mai ales acum, în vremuri de criză, dar pot fi găsite alte soluţii pentru a apăra elevii de tentaţiile viciului”, a declarat Dan.

El a spus că ţărăniştii vor înainta un raport Consiliului Local, prin care vor solicita înfiinţarea unor echipe de control formate din inspectori şcolari şi poliţişti comunitari, care ar urma să verifice dacă în timpul orelor de curs există elevi în aceste localuri. Ţărăniştii propun să fie suspendată activitatea firmelor respective pe durate care să varieze în funcţie de gravitatea faptelor constatate, închiderea acestor localuri pe timpul orelor sau reprofilarea lor prin restricţionarea autorizaţiei de funcţionare, de exemplu, pe specific de cofetărie.

Viceprimarul Laszlo Attila recunoaşte existenţa acestei probleme. “Într-adevăr, legea spune că nu pot fi la mai puţin de 500 de metri de şcoli, dar mai ales în centrul istoric este mai greu, dacă nu imposibil, să le oferim alte spaţii care să respecte distanţa”, a afirmat Laszlo. El spune că reprezentanţii autorităţilor au negociat o soluţie de compromis cu proprietarii acestor localuri. “Ne-am întîlnit cu ei şi am căzut de acord să adopte nişte programe speciale, să nu vândă băuturi alcoolice sau chiar să ţină închis în timpul orelor de curs”, a explicat Laszlo.


Buna Ziua Brasov - Memoriu liberal pentru eliberarea primarului din Baia Mare


Liga Aleşilor Locali PNL va transmite în aceste zile preşedintelui Traian Băsescu un memoriu în numele celor peste 700 de primari şi preşedinţi de consilii judeţene ai Partidului Naţional Liberal, precum şi al locuitorilor municipiului Baia Mare prin care i se solicită sprijinul „pentru eliberarea din închisoare a primarului Cristian Anghel, condamnat de Curtea de Apel Cluj, dar a cărui vinovăţie nu a fost dovedită”. Preşedintele Ligii Aleşilor Locali PNL, Aristotel Căncescu, a declarat ieri că s-a făcut un abuz faţă de primarul municipiului Baia Mare. „Considerăm că primarul Cristian Anghel trebuie să fie lăsat să-şi ducă la capăt mandatul, mai ales că la baza condamnării sale au stat motivaţii strict politice. În această ţară, aşadar, primarul din Baia Mare este condamnat definitiv la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru că şi-a făcut datoria. În conformitate cu atribuţiile de primar, el a dus la îndeplinire o hotărâre a Consiliului Municipal Baia Mare pentru adoptarea căreia responsabilitatea le revine membrilor forului deliberativ. Facem apel la Instituţia Prezidenţială pentru a dispune măsuri în virtutea prerogativelor legale pentru ca primarului Cristian Anghel să i se facă dreptate”, susţine Aristotel Căncescu. Scrisoarea va fi semnată de primarii şi preşedinţii de consilii judeţene care reprezintă PNL.


Informatia de Alba - Cornel Sandu are o ecuaţie simplă: fără directori PNL în şcolile din Alba


Prezent recent la Alba Iulia, în cadrul unei întâlniri cu presa, primarul Cugirului Adrian Teban a ţinut să tragă un semnal de alarmă puternic asupra faptului că politizarea în cadrul instituţiilor statului a depăşit orice graniţă. Astfel, edilul cugirean a spus că „la Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu din localitate, directorul Mariana Pereanu şi directorul adjunct Ion Nicu au fost demişi din funcţii, fără explicaţii, fără motive invocate! Singura vină pe care cei doi o aveau era apartenenţa la PNL”, a spus primarul Adrian Teban.


Ceea ce este şi mai interesant este faptul că la nivelul Cugirului echipa PSD-PD-L este foarte bine sudată, funcţiile fiind negociate între cele două tabere fără nicio problemă de doctrină sau de altă natură: „Pentru actualul partid de guvernământ, performanţa şi calitatea actului educaţional sunt cantităţi neglijabile în raport cu interesele politice sau de grup. Ca în mai toate localităţile, şi la Cugir a avut loc o epurare politică la nivelul conducerilor unităţilor şcolare. Posturile de directori au fost împărţite între PD-L şi PSD, dovadă că la Cugir PSD nu este în opoziţie aşa cum afirmă conducerea partidului de la Alba Iulia”, a spus primarul Adrian Teban, preşedintele PNL Cugir.


Foarte grav este că pe timpul conducerii demise recent de către Cornel Sandu, se pare în special pe baza carnetelor de partid, la colegiul sus amintit s-au făcut cele mai importante investiţii: „Pentru conducerea inspectoratului nu a contat faptul că managementul echipei Preanu – Nicu a fost unul ireproşabil, că în această perioadă au avut loc cele mai însemnate investiţii şi că instituţia a cunoscut o dezvoltare a activităţii”, a mai spus primarul din Cugir.


În aceeaşi ordine de idei, edilul cugirean a precizat că dacă echipa de la nivelul conducerii inspectoratului nu îşi va schimba optica în scurt timp şi cel mai mare sat din Alba – Vinerea – va rămâne fără şcoală. Şi asta pentru că prin deciziile luate, părinţii au fost nemulţumiţi şi au refuzat să îşi mai lase copiii la şcoală, preferând să îi ducă la Cugir sau chiar Sebeş pentru a avea parte de un învăţământ de calitate: „Datorită maşinaţiunilor de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean, Şcoala de la Vinerea se va desfiinţa. Şi asta pentru că au trimis aici tot felul de profesori slab pregătiţi şi am ajuns acum ca la clasele I-IV să se facă învăţământ simultan. Părinţii sunt nemulţumiţi şi au reacţionat prompt, refuzând să îşi mai lase copiii la şcoală aici. Şi asta în contextul în care am investit sute de milioane în această şcoală pentru a crea condiţiile necesare pentru copii”, a spus Adrian Teban, primarul oraşului Cugir.


Informatia de Alba - Liberalii s-au întărit pe locul secund în judeţ


Lumea politică din Alba este în fierbere după ultimele sondaje efectuate la nivelul judeţului şi mai ales al municipiului Alba Iulia, unde nici măcar locomotiva Mircea Hava, unul dintre cei mai buni primari din ţară, nu poate anula dezastrul unei guvernări portocalii pline de gafe şi aberaţii legislative.


Astfel, după cum ne-a declarat preşedintele PNL Alba, deputatul Teodor Atanasiu, între PD-L şi PNL mai sunt mai puţin de 10 procente, în timp ce PSD se zbate pe locul III: „PDL se afla undeva sub 40%,în jur de 36-37%, PNL se situează cam la 29% şi PSD undeva mai departe… cam în jur de 16%”, a spus liderul liberalilor din Alba Teodor Atanasiu.


La rândul său, vicepreşedintele liberal Florin Roman a ţinut să precizeze că este vorba despre un sondaj de opinie profesionist, făcut de o firmă privată, la nivelul municipiului Alba Iulia şi este cea mai proastă clasare a PD-L din ultimii ani, confirmând trendul descendent la nivel naţional al actualului partid de guvernământ


Pe de altă parte, Teodor Atanasiu, preşedintele PNL Alba, le-a transmis membrilor şi liderilor PSD Alba că singura lor şansă de a depăşi PD-L – pentru că este evident că PNL va deveni prima forţă politică a judeţului – este să devină un partid de opoziţie aşa cum Victor Ponta şi PSD sunt un adevărat partid de opoziţie la nivel naţional. Mai mult, Teodor Atanasiu este de părere că social democraţii nu au credibilitate în faţa populaţiei pentru că atât la nivel de municipiu cât mai ales la nivelul CJ Alba pesediştii suflă în goarnele puterii, reprezentate de Mircea Hava, respectiv Ion Dumitrel: „Mă bucur că PSD este în opoziţie la nivel central, pentru că la nivel local eu nu am observat acest lucru. Dacă PSD va deveni un partid de opoziţie cu adevărat pe plan local, probabil că va deveni şi mai credibil la nivelul judeţului Alba. Am observat o prietenie şi o horă comună cu PDL atât la nivelul Consiliului judeţean, cât şi la majoritatea consilierilor locali, plecând de la Cugir şi terminând cu Alba Iulia. Dacă PSD va deveni partid de opoziţie probabil că va deveni şi mai credibil în judeţ şi probabil că în momentul acela vom reuşi să facem o politică mai consistentă de opoziţie, deoarece de doi ani de zile suntem cam singurii care facem politică de opoziţie în acest judeţ. Eu sper să ajungă a doua forţă politică în momentul în care vor depăşi PDL, dar aşa cum s-au manifestat până acum, nu au nicio şansă. Deocamdată avem de-a face cu un partid ciudat, care votează cu puterea când este în opoziţie”, a declarat Atanasiu.


Informatia de Alba - PD-L-iştii din Alba se dezic de partid şi culoare


Declaraţii şoc făcute de preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, care la recenta conferinţă de presă a partidului său a precizat că a rămas surprins să observe faptul că în campania electorală dinaintea alegerilor locale parţiale de la Roşia de Secaş toţi liderii PD-L şi-au ascuns culoarea partidului şi însemnele specifice. Inclusiv liderii de vârf ai formaţiunii conduse la nivel de judeţ de primarul Mircea Hava au refuzat să poarte hainele portocalii, în speranţa ca imaginea încă aducătoare de voturi a lui Ion Dumitrel sau Mircea Hava să nu fie asociate cu feţele şi culoarea politică a premierului Emil Boc sau a preşedintelui Traian Băsescu. „Nici măcar parlamentarii partidului lor care au fost la Roşia de Secaş nu au mers îmbrăcaţi în portocaliu, aşa cum mergeau în campania prezidenţială, de exemplu, când toate satele şi comunele erau pline de aplaudaci şi lideri în portocaliu. Le este ruşine de culoarea lor şi de liderii lor de la Bucureşti” a spus Ioan Dîrzu, care este tot mai aproape de a face un nou transfer politic. Practic o revenire în vechiul său partid a unui personaj care ţinteşte cea mai înaltă funcţie la nivelul administraţiei publice locale (Prefectura Alba), subiect despre care vor vorbi în ediţiile viitoare.


Monitorul Sibiu - Salarii nesimtite, si sponsorizari generoase


Incredibil l Primele 30 de salarii lunare din SNGN Romgaz SA totalizeaza aproape 600.000 de lei

2 milioane de euro a dat Romgazul pentru clubul sportiv gaz Metan Medias, anul trecut. Nici la capitolul salarii nu sta prea rau compania medieseana. 592.208 lei este salariul lunar cumulat al celor mai bine platiti 30 de angajati din Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz SA. Indemnizatia de nastere pentru toti nou-nascutii din Sibiu nu reprezinta nici macar 16% din aceasta cifra. Guvernul vrea sa ia de la gura copiilor si sa acorde in continuare salarii exorbitante pentru unii angajati de „lux" din judetul Sibiu. Si aici este vorba despre salariile brute, fara sporuri.


In judetul Sibiu, in anul 2009, s-au nascut 4.829 de copii, deci o medie de 400 de copii pe luna. Pentru acesti copii statul roman plateste in prezent doua prestatii sociale, prima fiind indemnizatia de nastere in valoare de 230 de lei, iar cea de-a doua, trusoul, care se acorda pentru achizitionarea de haine, lenjerie si produse de ingrijire necesare unui bebelus, in valoare de 150 de lei. La nivelul judetului Sibiu indemnizatia de nastere, pentru toti copiii nascuti intr-o luna reprezinta 92.000 de lei, adica 15,5% din salariul primilor 30 de angajati Romgaz, iar valoarea trusoului reprezinta 60.000 lei, adica 10% din valoarea acelorasi salarii. Un calcul simplu arata ca reducerea cu 25,5% a salarilor mari din Romgaz, doar primele 30 de salarii, ar rezolva problema trusoului si pe cea a indemnizatiei de nastere, pe care Guvernul intentioneaza sa o reduca. Cu toate acestea, nimeni nu face aluzie la aceste salarii exorbitante, iar primii in care statul loveste fac parte din categoriile sociale vulnerabile, respectiv batranii si copiii.


100 de milioane de euro pentru angajati


Cheltuielile cu personalul, in 2008, au insumat 406.977.617 lei (aproape 100 de milioane de euro), din care 317.946.616 lei au reprezentat salariile si indemnizatiile, iar 89.031.001 lei au fost chetuieli cu asigurarile si protectia sociala. Fata de anul anterior, adica 2007, cheltuielile de personal au crescut cu 65.587.512 lei. Cuantumul lor in 2009 ramane ascuns publicului deoarece Romgaz nu si-a publicat, pe pagina electronica, raportul financiar pe 2009.


Sa fie cunoscute!


Deputatul Cornel Stirbet este de parere ca lucrurile au luat aceasta turnura nefavorabila tocmai din cauza faptului ca nimeni nu a taiat din aceste salarii aberante mai din timp. „Pai, daca i-am lasat in pace atatia ani, uite unde s-a ajuns. Pana acum aceste salarii au fost publice, prin declaratia de avere. Este foarte bine ca faceti publice salariile, sa stie toata lumea cat primesc unii salariu. Bineinteles ca aceste salarii sunt anormale, toate au luat-o razna. In toate institutiile statului nu au mai fost controale legate de legislatie. S-a ajuns in situatia asta de criza pentru ca se cheltuie mai mult decat se produce. Deficitul bugetar, de 7% din 2008, s-a repercutat si am ajuns in situatia actuala. Cheltuielile bugetare au crescut si a scazut economia. Dar nu ar trebui sa comparati bugetarii din Romgaz cu ceilalti, din Universitatea Lucian Blaga, de exemplu. Pentru ca cei din Romgaz nu primesc bani de la buget", a declarat deputatul PDL, Cornel Stirbet.


„Acele salarii trebuie sa scada!"


Deputatul Ioan Cindrea opineaza ca micsorarea salariilor ar trebui facuta variabil, in functie de veniturile fiecarui bugetar. Unde salariul este mare, trebuie taiat mai mult. In acest scop, exista si o ordonanta de urgenta, care pare a nu avea aplicabilitate si in Romgaz. „Eu stiu ca exista o ordonanta care limiteaza aceste salarii la nivelul salariilor unui secretar de stat, adica undeva la 40 si ceva de milioane (n.r. lei vechi). Evident, acolo aceasta ordonanta nu este in vigoare. In al doilea rand, este clar ca aceste masuri de criza pe care le vrea Guvernul, cum ar fi si reducerea cu 25 la suta a salariilor, nu trebuie aplicate la fel pentru toata lumea, ci in functie de venituri. Cred ca acolo, la Romgaz, este o problema de legalitate, dar o problema care ar trebui solutionata cat mai repede. Acele salarii trebuie sa scada!", a exclamat Ioan Cindrea.


„Sufla in tevi, sa aiba gazul presiune"


Senatorul Minerva Boitan vine cu o ironie muscatoare, dar verosimila la adresa salariatilor de lux ai societatii Romgaz. Boitan se intreaba cat de mare poate fi efortul unui astfel de salariat pentru a primi atatia bani. Mai mult, Boitan spune ca daca trebuie taiate veniturile, acestea ar trebui sa fie cele exorbitante si nicidecum cele ale pensionarilor sau ale bugetarilor de rand, care castiga cat sa traiasca de pe o zi pe alta. „Fiecare salariu trebuie sa reprezinte munca si prestatia fiecarui om. Ce fac cei de la Romgaz? Probabil, in noptile reci de iarna, sufla in tevi, sa aiba gazul presiune. Si atunci se justifica acesti bani. Lasand gluma la o parte, nu sunt de acord ca un salariat din Romgaz sa aiba salariu dublu ca un chirurg. Sa nu se mai zica ca parlamentarii au salarii nesimtite! Eu fac naveta, ba cu trenul, ba cu masina, cu ce pot, si am salariu 48 de milioane de lei vechi, iar cei din Romgaz primesc 300 de milioane si stau acasa. Eu sunt conferentiar si primesc 11 milioane pe card. Exista foarte mari inechitati sociale, am sa fac o interpelare catre ministrul de Finante. Asa ceva nu se poate in vremurile astea! Societatea este dezechilibrata, sunt categorii care primesc cu usurinta peste 100 de milioane salariu, iar Guvernul se ia de copii si de pensionari. Pai la Romgaz lucrurile sunt destul de simple: o mare masa de oameni plateste salariile acestor bugetari de lux. Amaratii de pensionari de boala, care au pensia medie de 550 de lei, nu mai au cum sa traiasca daca nu mai exista bani pentru medicamente compensate. Eu nu am fost in Burchina Faso, cum se spune in diverse locuri din mass-media. Dar e groasa rau de tot sa taie de la copii si de la pensionari", este de parere senatorul Minerva Boitan.


2 milioane de euro pentru Clubul sportiv


O parte din profitul companiei de stat este oferita cu mare generozitate Clubului Sportiv Gaz Metan Medias, care are o echipa de fotbal si una de baschet. Anul trecut, aproape 2 milioane de euro au ajuns in contul clubului, potrivit purtatorului de cuvant al SNGN Romgaz SA, Mircea Hodarnau. „In urma solicitarii dumneavoasta, din data de 1 iunie 2010, S.N.G.N Romgaz SA face urmatoarele precizari: Suma alocata de Romgaz, Clubului Sportiv Gaz Metan Medias in anul 2009 a fost de 7.800.000 lei, iar in anul 2010 pana in prezent 4.000.000 lei. Sumele au fost acordate conform legii, cu acordul Consiliului de Administratie", se precizeaza in comunicatul remis de Biroul de presa al societatii.


Societate de stat


Romgaz este o societate pe actiuni de interes national, in care statul este actionar majoritar, fiind reprezentat de Ministerul Economiei. Romgaz face cercetare geologica in scopul descoperirii de noi zacaminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zacamintelor din portofoliul companiei, depoziteaza subteran gaze naturale si furnizeaza servicii in campurile gazifere pentru optimizarea performantelor acestora.


Top 30 salarii Romgaz :

1. Elekes Maria, 32.630 ron/luna

2. Radu Gheorghe , 28.131 ron/luna

3. Kramer Alpar, 22.032 ron/luna

4. Toth Francisc, 21.976 ron/luna

5. Antal Francisc, 21.976 ron/lun

6. Stancu Lucian Adrian, 21.976 ron/lun

7. Dobrescu Dumitru, 21.812 ron/luna

8. Moldovan Vasile, 20.999 ron/luna

9. Reti Ioan, 20.432 ron/luna

10. onescu Laurenttu Lucian, 19.276 ron/luna

11. Rotar Dumitru Gheorghe,18.983 ron/luna

12. Stefanescu Dan Paul, 18.552 ron/luna

13. Bodogae Horea Sorin, 18.502 ron/luna

14. Veza Marius Leonte,18.316 ron/luna

15. Lupu Mircea, 17.757 ron/luna

16. Cioban Cristian Augustin ,17.484 ron/luna

17. Cismaru Marin, 17.316 ron/luna

18. Ionascu Lucia, 17.305 ron/luna

19. Bordeu Viorica, 17.305 ron/luna

20. Gheorghiu Sorin, 17.301 ron/luna

21. Mares Adrian Alexandru, 17.138 ron/luna

22. Avram Pantelimon, 16.749 ron/luna

23. Matei Gheorghe, 16.564 ron/luna

24. Carstea Vasile, 16.564 ron/luna

25. Totan Costel , 16.564 ron/luna

26. Morariu Dan Nicolae, 16.348 ron/luna

27. Lapadatu Ovidiu Mihai, 16.199 ron/luna

28. Dimbean Gheorghe, 16.195 ron/luna

29. Caraivan Viorica, 16.195 ron/luna

30. Kovacs Tibor, 16.147 ron/luna


Magazin Salajean - Acuzatii liberale pe banda rulanta


"Promovarea ilegala de catre majoritatea parlamentara PDL-UDMR a unei hotarari prin care a fost suplimentata componenta Comisiei pentru regulament din Camera Deputatilor este absolut ilegala", este de parere deputatul PNL Salaj, Mirel Talos. Liberalul a facut trimitere, astfel, la repetatele incalcari ale Regulamentului de functionare al Camerei de catre deputatii PDL.

Parlamentarul a mai declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca declaratiile lui Traian Basescu cu privire la "ticalosia majorarilor de pensii din anii 2007 si 2008" reprezinta manifestarile unui om care a pierdut complet contactul cu realitatea. "Declaratiile lui Traian Basescu nu mai pot fi, demult, nu doar crezute, ci si tratate cu seriozitatea specifica functiei. Majorarile de pensii operate de Guvernul liberal au constituit indeplinirea unui angajament electoral. Astfel, in logica celui mai mare <> al Romaniei (Traian Basescu - n.r.), a se tine de cuvant inseamna <>", spune Mirel Talos. Acesta a adaugat ca pensia este un drept al cetateanului care a contribuit la sistemul de pensii, si nu o pomana sau un ajutor de stat.

Pe de alta parte, presedintele PNL Salaj, Radu Capilnasiu, a tinut sa sublieze ca, peste tot ceea ce inseamna activitate in Guvern, planeaza un haos de nedescris. "In Guvern, se lucreaza intr-un sistem pompieristic. Din nefericire, nici azi nu au fost gasite solutii pentru iesirea din criza. Ba, mai mult de atat, cei de la putere recurg la tot felul de abuzuri. Se pare ca, la nivel guvernamental, a ajuns deja o cutuma sa nu mai respecti legea", a spus Radu Capilnasiu. Liderul PDL Salaj a mai tras atentia asupra faptului ca liberalii nu pot fi partasi, prin tacere, la ceea ce se intampla in arcul guvernamental, insa nici nu se doreste ca, in Romania, sa existe o "explozie sociala".


Prezent si el la conferinta de presa, presedintele Organizatiei de Tineret a PNL Salaj, Razvan Silaghi, a facut cunoscut ca principalul proiect politic al colegilor sai este acela de a atrage cat mai multi tineri competenti care sa asigure schimbul de generatii la nivelul partidului.


Ziarul de Mures - Viata politica de noapte a Tîrgu Muresului


Cine credea ca viata de noapte nu este afectata de „întunecata” politica se înseala amarnic. Un exemplu evident este chiar în orasul trandafirilor unde cluburi de noapte concurente dau o batalie politica pentru functionare si clienti. Este vorba de cele doua corturi muzicale din oras: unul situat în Complexul „Weekend” iar celalat pe frumoasa Alee Carpati.


În primul caz vorbim de Club Summer Sense deschis anul trecut. Urmatorul, Gallery Social Club, este mai proaspatul club al consilierului local Ioan Farcas, detinatorul Gallery Cafee din centrul orasului. În timp ce primul, neprotejat politic, a fost închis recent, al doilea merge binemersi, în ciuda celor câtiva batrânei care au reclamat ca nu pot dormi din cauza zgomotului.


Moda cluburilor de noapte de tip cort a fost deschisa în Tîrgu Mures la „Weekend”. Spuma societatii se strângea vara trecuta la Cortul Edge din complexul de agrement. Fite, preturi mari, vedete locale si formatii bucurestene aduse pentru showuri locale. În 2009 nu a existat nicio problema pentru functionarea acestui local. Mai multe evenimente mondene au fost tinute în spatiul noii „atractii” de noapte a orasului. Zile de nastere ale potentatilor municipiului, ale copiilor de bani gata si nu în ultimul rând ale politicienilor de pe malul Muresului. Toata aceasta poveste frumoasa s-a încheiat în aceasta vara atunci când tânarul consilier local PD-L Ioan Farcas s-a hotarât sa-si deschida un cort asemanator în locul fostului camping de pe Aleea Carpati. Imediat au început sa existe probleme în ceea ce priveste autorizatia de functionare a Edge din partea mai multor institutii din oras în frunte cu Primaria Tîrgu-Mures. Se pare ca dintr-o data s-a observat ca muzica urlata din boxele cu multi wati a început sa deranjeze. Pe locatarii din zona si pe anumiti politicieni locali. Asa ca la sfârsitul lunii iunie, în plin sezon, clubul a fost închis. Sau si-a închis portile. Nu se stie exact. A mai fost o încercare de deschidere la începutul lui august fara succes. Nu a contat ca pâna acum ambele cluburi Sense erau destinatia preferata a oficialilor orasului. Localul a ramas închis.


Farcas pe val


Dupa deschiderea din 4 iunie a cortului Gallery Social Club, consilierul Ioan Farcas se putea lauda cu cea mai de „fite” discoteca din oras. Animatoare, trupe de top, vedete locale au fost ingredientele pentru succesul localului. Ce lipsea era monopolul asupra pietei. Mai exista un loc care „fura” din clientii destinati propriei afaceri. Asa ca decizia s-a luat imediat. Rautaciosii spun ca 2-3 telefoane au rezolvat problema. Dupa ce a rasuflat usurat ca a ramas singurul tradafir muzical din oras, consilierul local s-a apucat de treaba. si a apasat pe butoanele sonorizarii la maxim. Boxele bubuiau în fiecare weekend iar banii curgeau valuri...

Alegatorii niste nesimtiti


Cum nimic nu se face fara probleme, pentru Farcas necazurile abia începeau. Câtiva dintre cei care l-au trimis în Consiliul Local în urma cu doi ani, o mâna de „nesimtiti” de alegatori, au început sa faca reclamatii. Mai ales ca respectivul cort se afla la numai câteva zeci de metri de blocurile oamenilor. Iar cartierul în cauza avea renumele de cel mai linistit din oras. Desi ar fi trebuit sa se autosesizeze, Politia tîrgumureseana condusa cu onor de Damaschin a dat din umeri la fiecare sesizare. La fel si functionarii primariei sau cei de la protectia consumatorului. Locatarii, în majoritate familii de batrâni sau de tineri cu copii mici, nu mai stiu ce sa faca. Daca pâna la deschiderea clubului abia asteptau sfârsitul de saptamâna pentru a se bucura de odihna si liniste, acum totul a devenit un cosmar. Nopti albe din cauza muzicii la maxim, scandaluri, urlete de betivi.


Legea bat-o vina


Principalul argument al proprietarului clubului si al Politiei este ca se respecta distanta legala fata de imobilele locuite din zona. Totusi acestia uita ca „imobilul” din care provine sursa de zgomot nu are niciun fel de izolare fonica în afara de prelatele cortului. si ca muzica se aude de la câtiva kilometri. Iar Legea nr. 61/1991 prevede clar modul în care este interzis zgomotul noaptea. Cum unde-i lege nu-i tocmeala normal ar fi fost ca localul domnului consilier sa dea putin de draqu. Adica sa pateasca exact ce le-a „dorit” colegilor de la „Vichend”. Ca doar nu-i prea democratic sa patimeasca un întreg cartier pentru binele financiar al unui singur politician. Sau nu?


Art.2 Constituie contraventie savârsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise în astfel de conditii încât, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni: 29) tulburarea linistii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinatia de locuinte sau în imediata vecinatate a acestora.


Ziarul de Mures - De ce a ratat Roberta Anastase titlul de Miss Mures?


“B’na ziua, my name is Roberta Anastase and I’m coming from the country where the Danube makes sea delta... Rooomania!” Aceasta e fraza cu care copilita de 20 de ani Roberta Anastase încerca în 1996, la Las Vegas, sa cucereasca Universul. În aste vremuri, la Bucuresti, nea Nicu Vacaroiu respira greu la Bufetul Guvernului, simtind în spate rasuflarea lui Ciorbea, care venea cu tavalugul restructurarilor. Au trecut 14 ani de atunci, Roberta a îmbatrânit frumos. Din pacate, nu am reusit sa-i admiram nurii de sefa ai Camerei Deputatilor pentru ca vizita programata joia trecuta în Mures a fost anulata peste noapte.


Roberta a absentat cu brio de la dezbaterea organizata saptamâna trecuta la Sângeorgiu de Mures pe tema reformei serviciilor sociale din România. Comunicatele de presa ale PDL Mures anuntau cu surle si trâmbite sosirea Anastasei, programând chiar si o conferinta de presa la sediul partidului, ceea ce n-a vazut judetul de la alegerile locale... Joia trecuta, la 9.30 trecute fix, toti fotoreporterii asteptau cu sufletul la gura sa imortalizeze formele de relief ale divei de la Parlament... Comunicatul sec al PDL Mures, intrat pe mail la 9.35, le-a taiat însa maioneza: „Datorita evenimentelor de actualitate din sfera politica româneasca, Roberta Anastase presedinta Camerei Deputatilor a trebuit sa-si anuleze vizita programata pentru astazi la Tg. Mures. Prin urmare programul anuntat pentru ziua de astazi 02.09.2010, nu va mai avea loc. Ne cerem scuze pentru inconvenientul creat si va vom tine la curent, în tinp util, cu eventualele noi amanunte.


Va multumim pentru întelegere!”. Deci, datorita, si nu din cauza, cum am fi crezut noi, evenimentelor de la Bucuresti, adica sedintele PDL privitoare la remanierea guvernamentala, Roberta ne-a fentat elegant si a evitat o baie sarata de multime în sala de conferinte a Complexului Apollo. Fotoreporterii au ramas ca la... fotograf. La fel jupânul sef al PDL Mures, Dorin Florea, care ar fi fost excited sa o aiba pe Roberta alaturi la conferinta multianuala de presa. Pentru ea însa a fost mult mai important sa-si dea cu parerea în cadrul partidului, cine pleaca din Guvern, cine ramâne, decât sa participe la o dezbatere pe teme sociale, asa cum îi sta bine unei foste pretendente la Miss. Pai acuma întelegem si noi de ce acum 14 ani s-a clasat pe unul dintre ultimele locuri la Las Vegas... Dintotdeauna, pretendentele la titlul de Miss raspund la întrebarea „Care sunt marile probleme ale Planetei în care s-ar implica daca ar câstiga?” cu clasicul: „Saracia, diferentele sociale si încalzirea globala”. Roberta nu a stiut acest raspuns, dovada ca de când a pierdut la Vegas a ajuns politician, cu o avere considerabila si fara dureri de cap referitoare la încalzirea globala... Poate la supraîncalzirea PDL-ului, care e mai sa dea în clocot. si prin gestul de a ocoli Muresul, a luat-o pe urmele celeilalte Miss din PDL, Elena Udrea, care promite de aproape 2 ani ca ajunge pe malul Poclosului, ori macar la Sighisoara si Sovata, dar nu mai gaseste vreme... E mult mai importanta promovarea Sighisoarei si Sovatei la Shanghai, Budapesta si Milano, decât sa vina sa vada daca are macar ce promova... Mare e, Doamne, Carpathian Garden si multe miss-uri în ea!


Gazeta Vaii Jiului - Mircea Moloţ şi Costel Avram pleacă în China


Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara Ioan Mircea Moloţ îşi pregăteşte o excursie din bani publici tocmai în China, sătul probabil de câtă muncă a depus în judeţul pe care îl păstoreşte. Ce problema rromilor, ce drumuri asfaltate, ne-a scos ochii cu un kilometru de asfalt înspre Parâng şi se duce să vadă cum s-or descurca acum chinezii că Guvernul lor le-a dat voie la făcut copii. Şi ca să nu se plictisească în călătoria de vreo douăzeci şi ceva de ore Moloţ îl ia cu el şi pe preacredinciosul Costel Avram, vicele său. Cei doi îşi vor lua zborul vineri, dar mâine în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean vor vota protocolul de înfrăţire dintre Hunedoara şi regiunea Ninghxia Hui.


În China, Moloţ şi Avram vor avea ocazia să vadă cum se face şi turism în cele şapte zile cât se vor lăfăi pe banii hunedorenilor…


Că doar nu este criză pentru toată lumea, nu-i aşa domnu` preşedinte?


Hunedoreanul - Mariana Câmpeanu, candidata PNL în Colegiul Haţeg. Primarul liberal Timiş vrea să candideze independent. Conducerea PNL: cine face dizidenţă riscă excluderea


Preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Moloţ, a anunţat luni decizia Biroului Politic Teritorial (BPT) Hunedoara privind candidatul partidului la funcţia de deputat în Colegiul 3 Haţeg, devenită vacantă cu decesul parlamentarului PD-L Ioan Timiş.

Pentru Mariana Câmpeanu au votat 12 preşedinţi ai organizaţiilor locale din Colegiul Haţeg, dintr-un total de 22. BPT Hunedoara a validat candidatura cu 18 voturi "pentru", 4 "contra" şi 3 abţineri.


"Toţi liberalii din Colegiul 3 Haţeg vor face campanie colegei noastre Mariana Câmpeanu. Şi cred că pentru noi va fi benefică această alegere, decât un localnic. Ruşanu, care nu este localnic, a reuşit să aducă fonduri pentru judeţ şi acest lucru este foarte important", susţine Mircea Moloţ.


Liderul PNL a transmis un mesaj cu adresă directă la primarul liberal al Haţegului, Nicolae Timiş, care a anunţat că intenţionează să candideze independent la funcţia de deputat în Colegiul 3, nemulţumit de decizia partidului de a valida candidatura Marianei Câmpeanu.


"Nu pot să oblig pe nimeni să meargă pe linia partidului. Dacă vrea să se degajeze de partid şi să meargă pe altă cale este problema fiecăruia, dar nu ca membru de partid", a declarat Moloţ.


Nicolae Timiş: "Voi intra în cursa electorală ca independent"


Primarul Haţegului, Nicolae Timiş, susţine că nu a fost aplicată o formulă corectă şi democratică în desemnarea Marianei Câmpeanu pentru că în statutul partidului nu există nicăieri prevăzut să fie desemnat un candidat ales de Colegiu. Potrivit lui Timiş, candidatul trebuia desemnat de Biroul Teritorial în urma unui sondaj din care să se detaşeze cel care este mai bine plasat în opţiunea alegătorilor.


"Nici unul dintre cei patru candidaţi din Ţara Haţegului nu a obţinut majoritatea pentru că preşedintele Moloţ a manipulat totul. Nu se poate ca cei zece primari să nu o voteze pe Mariana Câmpean, dar să fie aleasă pentru că a fost votată de preşedinţii unor organizaţii care au trei-patru membri. Au fost organizaţii puternice care au câştigat postul de primar şi au ajuns să fie puşi pe picior de egalitate cu organizaţii de câţiva membri", susţine Timiş.


"Am vorbit cu mai mulţi primari. Voi intra în cursa electorală ca independent, cu susţinerea domnului Muntean (Mircia Muntean, primarul Devei şi fostul preşedinte al PNL Hunedoara - n.r.) şi a altor colegi, iar Mircea Moloţ să se spele pe cap cu candidatura Marianei Câmpean", a anunţat primarul din Haţeg.


Ziarul Vaii Jiului - Cameleonism sau misiune? / Mihail Rudeanu, fost colaborator al Securităţii, fost pesedist de frunte, acum joacă „independent” pentru Boc, via UNPR, în Haţegana - Hora deputaţilor


Actualul director coordonator al Direcţiei Sanitar-Veterinare din judeţul Hunedoara, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean din perioada 2000-2004, Mihail Rudeanu, unul dintre social-democraţii hunedoreni dovedit ca informator al Securităţii (aspect asupra căruia vom reveni), a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri, la Deva, că va candida pentru postul de deputat în Colegiul 3 Haţeg. După ce a trădat PSD-ul, Mihail Rudeanu a ales să susţină aripa pro-Băsescu: Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR).


Mihail Rudeanu a fost desemnat preşedinte al organizaţiei judeţene a UNPR, iar în perioada următoare va trebui să organizeze şi să consolideze filiala hunedoreană a formaţiunii. Mihail Rudeanu va candida pentru postul de deputat în Colegiul 3 Haţeg ca independent. (I.D.)


Mesagerul Hunedorean - Liliana Tolas, realeasa preseditne la femei


Sâmbătă, consilierul judeţean Liliana Ţolaş (foto) a fost ales, cu unanimitate de voturi, în funcţia de preşedinte al organizaţiilor de femei PSD din judeţul Hunedoara. Candidatura Lilianei Ţolaş a fost susţinută inclusiv de europarlamentarul Rovana Plumb, preşedintele femeilor social-democrate din România, prezentă la conferinţa de alegeri, din partea structurilor centrale de conducere.


„Am reuşit împreună”


În ciuda a tot ce se spune despre femei, când e vorba de politică, alegerea noilor structuri de conducere ale organizaţiilor PSD de femei, din judeţul Hunedoara, a decurs operativ, fără bâlbâieli organizatorice şi fără prea multă vorbărie „de umplutură”. Dat fiind faptul că Liliana Ţolaş a fost unicul candidat pentru funcţia de preşedinte, votul a fost deschis, fără să mai fie nevoie de urne sau cabine de vot. Cele peste 120 de delegate prezente în sala mică a Casei de Cultură din Deva au fost de acord şi cu echipa de conducere a organizaţiei judeţene PSD de femei, propusă de Liliana Ţolaş (Consiliul Judeţean – 65 membre şi Comitetul executiv – 23 membre), cu sprijinul căreia să-şi poată duce la îndeplinire proiectele stabilite pentru următorii patru ani. „Tot ce am realizat, am făcut împreună cu echipa mea, cu femeile din organizaţiile PSD din judeţ. Anul acesta, pentru prima dată, în structurile de conducere judeţene au fost incluşi şi preşedinţi şi membri ai organizaţiilor de femei din comune, în Consiliul Judeţean fiind reprezentate toate zonele judeţului. Prin activitatea noastră, vrem să aducem, în partid, un plus de valoare, nu de culoare”, a declarat Liliana Ţolaş.


Apreciată de colege ca o luptătoare, un profesionist şi un lider puternic, ce a ştiut să se redreseze după fiecare lovitură primită în activitatea politică, Liliana Ţolaş se bucură de aceleaşi consideraţii şi din partea conducerii naţionale a femeilor social-democrate. „Sper că va fi alături de noi în conducerea naţională a organizaţiei PSD de femei”, a declarat Rovana Plumb, care le-a propus pe Liliana Ţolaş şi Natalia Intotero – preşedintele organizaţiei TSD Hunedoara – să reprezinte femeile social-democrate hunedorene, în structurile naţionale, respectiv în Consiliul Naţional al organizaţiilor de femei din PSD.


Campanie la toate nivelurile


La eveniment, au participat liderul PSD din judeţul Hunedoara, Florin Cazacu, şi parlamentarii Cosmin Nicula şi Laurenţiu Nistor. Cei trei au vorbit, în cuvinte meşteşugite, despre importanţa activităţii femeilor, mai ales în perioada campaniilor electorale, şi le-au mulţumit tuturor pentru implicarea de care dau dovadă. Declaraţiile liderilor PSD le-au făcut pe femeile prezente în sală să zâmbească, deoarece realitatea este alta. Astfel, la conferinţa judeţeană de alegeri, de săptămâna viitoare, din 626 de delegaţi din întreg judeţul Hunedoara, doar 75 sunt femei. Adică, nici măcar procentul prevăzut în statut. În rest, a curs cu buchete de trandafiri, felicitări, şi toată lumea a profitat de ocazie pentru a-şi face campanie electorală. Rovana Plumb pentru realegerea în funcţia de preşedinte al femeilor PSD din România, Liliana Ţolaş pentru postul de deputat în Colegiul nr. 3 – Haţeg, Cazacu, Nistor şi Nicula pentru preşedinţia filialei judeţene PSD Hunedoara, alegeri ce vor avea loc duminica viitoare, în 19 septembrie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB