Oltenia 5 septembrie

|

Pandurul Gorj - Primarii liberali cer demisia lui Radu Angheloiu

Impact in Gorj - Dian Popescu, candidatul evazionist

Omul de afaceri Dian Popescu este noul preşedinte al PNL Gorj

Scandal de Gorj - Şmenurile la control Morega îi trimite DNA-ul şi Curtea de Conturi baronului Pavel

Vocea Valcii - Ion Nicolae s-a retras din Consiliul Local

Radical online - Primarul Râmnicului, mandatat pentru crearea Zonei Metropolitane Vâlcea



Pandurul Gorj - Primarii liberali cer demisia lui Radu Angheloiu


Liberalii nu-l mai vor în partid pe Radu Angheloiu, dar nici la şefia Consiliului Judeţean Gorj. Primarul comunei Aninoasa, Ilie Petroi, i-a cerut public acestuia să-şi dea demisia, nemulţumit fiind că Radu Angheloiu are grijă de spatele primarilor de culoare roşie şi îşi înşeală colegii de partid. Mai exact, primarii liberali sunt nemulţumiţi că Radu Angheloiu, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, nu s-a opus atunci când şeful său, Ion Călinoiu, la rectificarea de buget a retras procente foarte mari din bugetele alocate primarilor liberali şi a tăiat doar de ochii lumii la social-democraţi.


La Primăria Aninoasa s-a retras 34% din bugetul alocat. Primarul este negru de supărare întrucât nu are cu ce finaliza proiectele începute. „Avem în derulare asfaltarea unui drum comunal, introducerea de apă şi canalizare în satul Bobaia, realizarea unei grădiniţe în satul Groşerea şi multe alte proiecte. Cu ce să le ducem la bun sfârşit dacă ne-au luat banii. Nu e posibil aşa ceva”, a precizat Ilie Petroi, primarul comunei Aninoasa.


El consideră că principalul vinovat pentru această situaţie este Radu Angheloiu, care dovedeşte din nou că este liberal doar cu numele. „Radu Angheloiu nu merită să fie membru PNL. Să-şi dea demisia că are şi firele de păr roşii! El nu a făcut nimic în PNL doar a obţinut funcţii“ , a adăugat acesta.


Ion Fugaru: „Înjur toată ziua la Călinoiu”

Primăria Cărbuneşti va da din nou Consiliul Judeţean în judecată, primarul şi viceprimarul acestui oraş fiind convinşi că, la fel ca împărţeala de la începutul anului, şi diminuarea bugetului s-a făcut pe criterii politice. „Nouă ni s-a luat 20% din bani şi la Târgu Jiu doar 9%. E ridicol. Noi ne bucuram la stadiu în care eram pentru că puteam desfăşura activitate în bune condiţii la spitalul din Cărbuneşti, primăria Târgu Jiu nu a fost în stare să facă un spital şi tot lor li se dă mai mult. Au făcut modificările din birou fără a consulta primarii, fără a ţine cont de priorităţile fiecărei primării. Înjur toată ziua la Călinoiu şi cu asta basta”, a declarat Ion Fugaru, viceprimarul oraşului Târgu Cărbuneşti.


O parte din primăriile „roşii” au scăpat de rectificarea negativă

Primăriile PSD nu suferă foarte tare după rectificarea de buget ce a avut loc marţi. Li s-au diminuat şi lor sumele alocate pentru cofinanţare, dar extrem de puţin. Spre exemplu la Berleşti unde în fruntea comunei este un social-democrat, respectiv Maria Dumitraşcu, nu s-a retras niciun leu din banii alocaţi pentru întreţinerea drumurilor, 1,4 miliarde de lei vechi însă la Cărbuneşti unde comuna este condusă de un liberal şi unde suma alocată pentru drumuri a fost puţin mai mare ca la Berleşti respectiv 1,5 miliarde lei vechi s-au luat 860 de milioane.


Impact in Gorj - Dian Popescu, candidatul evazionist


Hotel ce funcţionează ilegal

• Sute de mii de euro evaziune

• IPJ Gorj se face că nu vede


La începutul verii anului 2009 s-a deschis oficial Hotel Sara, o locaţie deosebită, în care s-au investit bani grei, lucrările realizându-se în mai puţin de un an de zile. Frumuseţea locaţiei, ştrandul, hotelul şi restaurantul au atras din primele momente sute de clienţi ai societăţii proprietare a Hotelului al cărei patron este Dian Popescu.


Hotel fără autorizaţie de construcţie

În vara lui 2009, SC Maserati SRL a achiziţionat de la OMV clădirea hotelului Băile Ţicleni din localitatea petrolistă. OMV a vândut, la un preţ rezonabil, această locaţie din cel puţin două motive. Primul este acela că ei se ocupă de petrol şi atât, nu şi de hoteluri şi restaurante. Al doilea motiv, şi foarte important, este că hotelul era amplasat pe terenurile oamenilor din Ţicleni.


La scurt timp, au început lucrările de renovare a clădirii şi ştrandului, dar şi de extindere cu un restaurant şi bar. Zeci de oameni trudeau zilnic la înălţarea unui restaurant şi la lucrările de renovare a interiorului.


De la momentul demarării lucrărilor şi până în prezent, adică de aproape doi ani de zile, primăria din localitate nu a putut emite autorizaţia de construire pentru investiţia lui Popescu. Asta pentru că nu poţi emite autorizaţie de construcţie pe terenul altor persoane. Iar pe sub hotelul vechi, cel extins şi restul amenajărilor curg curelele de pământ ale ţiclenarilor. Nici măcar faptul că primarul Ungureanu este cumnatul lui Dian Popescu nu a putut ajuta, fiind imposibil de eliberat o autorizaţie. Neexistând o autorizaţie de construcţie şi titlul de proprietate pe teren, nu s-a putut realiza nici un proiect avizat.


Instituţiile statului acoperă ilegalitatea

Cu toate că Hotel Sara este construit ilegal, fără autorizaţie şi proiect, Dian Popescu i-a dat drumul în circuitul comercial. Un circuit infracţional. Neexistând autorizaţie şi proiect, nici una din instituţiile statului nu a putut da avize de funcţionare pentru locaţie. Asta nu l-a oprit pe Dian, pentru că nimeni nu este mai presus decât el.


În acest sens a existat o plângere adresată IPJ Gorj pentru a cerceta situaţia construcţiilor, dar, după niscaiva verificări, aceştia şi-au declinat competenţa în favoarea Inspectoratului de Stat pentru Construcţii. Astfel, oaia a fost trimisă lupului care a mâncat-o şi s-a uitat de ea.


În vederea emiterii autorizaţiei de funcţionare, sunt obligatorii avizele de la Apele Române, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Direcţia Sanitar Veterinară, Direcţia de Sănătate Publică (Sanepidul) şi Pompieri. Nici una din aceste autorităţi nu poate emite autorizaţie fără a avea la bază autorizaţia de construcţie. Cazuri similare mai există în Gorj doar în Meteor, unde ţiganii şi-au construit casele pe terenurile târgujienilor.


O parte din aceste avize sunt necesare la Ministerul Turismului în vederea obţinerii clasificării. Pe site-ul Hotelului Sara şi în toată reclama pe care şi-o face în presa gorjeană şi pe internet, Dian Popescu nu indică şi clasificarea (stelele) locaţiei lui, ci specifică „Hotel Sara se încadrează în categoria 3 stele”. Tot pe site, se vede că hotelul a fost deschis în august 2009, deşi s-a întâmplat mai devreme cu două luni. Niciunul din organele statului nu s-a sesizat şi nu a realizat un control pentru stabilirea legalităţii.


Evaziunea nu este văzută de Garda Financiară

Pe toată perioada verii, atât în acest an cât şi anul trecut, sute de tineri s-au scăldat în piscina Hotelului Sara contra unor taxe de intrare ce oscilau între 10 şi 20 de lei, în funcţie de zilele săptămânii. Pe lângă intrare, aceştia au servit băuturi şi mâncare, ajungându-se la încasări de peste 100.000 de euro lunar, sume ce nu au fost incluse în nicio contabilitate, statul fiind prejudiciat grav.


De asemenea, în tot timpul anului există cazări într-un hotel care nu există din punct de vedere al Ministerului Turismului, dar şi foarte multe mese festive într-un restaurant care este un pericol pentru clienţi. Acesta nu are niciun aviz sanitar sau de la pompieri, funcţionând ilegal şi încasând sume consistente de la nunţi, cununii, botezuri, chefuri şi mese servite cazaţilor. În total, evaziunea realizată de Dian Popescu de la momentul deschiderii hotelului, până în prezent, depăşeşte 500.000 de euro.


În cazul în care Garda Financiară realizează o verificare, aşa cum ar şi trebui, a modului în care s-au derulat lucrările, toate sumele investite, cheltuite de firma Maserati la Ţicleni trebuie confiscate ca fiind cheltuite ilegal. Astfel, peste un milion şi jumătate de euro trebuie confiscaţi pentru că au fost cheltuiţi fără autorizaţie de construcţie şi proiect.


Pe de altă parte, clienţii hotelului, chiar dacă acesta este modernizat la standarde, sunt în pericol, asupra hotelului, care nu există legal, neexistând niciun control al instituţiilor statului şi neexistând avizele necesare şi garante pentru respectarea legii.


Deasupra legii

Pe lângă evaziunea fiscală clară, trebuie să reţinem un aspect foarte important: pentru Dian Popescu nu există lege. Consideră că totul poate fi cumpărat sau şantajat. Acesta este modul său de a trăi, pe lângă lege şi cu tupeu fantastic. Niciun alt român, întreg la minte, n-ar fi avut curajul să arunce banii într-o mare ilegalitate cu bună ştiinţă şi să eludeze bugetul statului ca un satrap. S-a bazat pe slăbiciunea instituţiilor statului din Gorj, de fapt a şefilor acestora, pe prietenia cu prefectul, dar (curios) şi cu Ionel Manţog.


Majoritatea directorilor instituţiilor care erau obligate să stopeze şi sancţioneze lucrările au participat la mese festive ţinute la restaurantul ce funcţionează ilegal în hotelul ilegal.


În concluzie, solicit instituţiilor statului să aplice legea chiar şi în cazul lui Dian Popescu.


Omul de afaceri Dian Popescu este noul preşedinte al PNL Gorj


Omul de afaceri Dian Popescu este noul preşedinte al PNL Gorj, el fiind ales sâmbătă din primul tur, după ce, în ultimul an, a fost preşedinte al organizaţiei municipale Târgu Jiu a partidului.


Popescu a obţinut 150 de voturi, principalul său contracandidat, Radu Angheloiu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, fiind votat de 123 de delegaţi la Conferinţa Judeţeană Extraordinară a PNL Gorj.


În cursă au fost alţi doi candidaţi, consilierul municipal Ion Navlea, care a obţinut 18 voturi, şi viceprimarul comunei Turcineşti, Dumitru Modrea, care a avut cinci voturi, cel din urmă anunţând că va contesta modul de desfăşurare al conferinţei de alegeri.


Dian Popescu a declarat că, în calitatea sa de preşedinte, nu va accepta ca PNL Gorj să fie "balamaua" vreunui partid politic din judeţ. El a menţionat şi că doreşte să îi aibă alături pe contracandidaţii la funcţia de preşedinte, precizând, în schimb, că va solicita conducerii centrale excluderea lui Ion Răuţ, fost ofiţer de securitate şi şef de campanie electorală pentru candidatul Dumitru Modrea.


Răuţ a fost până în 2006 membru al PDL Gorj, când, de asemenea, a fost exclus din partid, după o serie de conflicte publice avute cu liderii organizaţiei. Ulterior, el a plecat la PNL Gorj, fiind promovat ca director de resurse umane la Complexul Energetic Turceni, înainte de 1989 el fiind ofiţer de securitate responsabil cu termocentralele Turceni şi Rovinari din judeţul Gorj.


Dian Popescu a precizat că noul statut al PNL nu permite ca foşti membri ai Securităţii să fie membri PNL, el afirmând că Răuţ ar fi trebuit exclus de cel puţin o jumătate de an, de când a fost modificat statutul partidului.


Ion Răuţ a menţionat că nu va aştepta să fie exclus pentru că va demisiona el din partid întrucât nu poate să rămână într-o organizaţie condusă de Dian Popescu.


Ceilalţi adversari ai lui Dian Popescu l-au felicitat pe noul preşedinte şi şi-au recunoscut înfrângerea.


Alegerile din PNL Gorj au fost organizate la trei luni după ce fostul preşedinte al organizaţiei, deputatul Dan Morega, a demisionat din partid, filiala fiind condusă interimar în acest timp de deputatul de Dolj Ionuţ Stroe.


Noul preşedinte al PNL Gorj este patronul unei firme de construcţii care a lucrat cu companii multinaţionale din România, el fiind şi proprietarul unui hotel construit în oraşul Ţicleni.


Scandal de Gorj - Şmenurile la control Morega îi trimite DNA-ul şi Curtea de Conturi baronului Pavel


După ce Scandal de Gorj a dezvăluit mai multe nereguli comise la Primăria Peştişani, deputatul Dan Ilie Morega a cerut instituţiilor statului să se autosesizeze în legătură cu cheltuirea nejustificată a aproape 5 milioane de euro de către gaşca primarelui Florin Pavel.


Deputatul Dan Ilie Morega ar dori ca instituţiile statului să efectueze un control pe moşia primarelui Florin Pavel, la Peştişani. Morega afirmă că Direcţia Naţională Anticorupţie şi Curtea de Conturi ar trebui să verifice informaţiile care au apărut în presă despre jefuirea bugetului public al comunei şi modul în care au fost cheltuite cele peste 200 de miliarde de lei vechi pe care le-a primit Primăria Peştişani în ultimii patru ani.


Morega declară că ştie foarte bine situaţia de la Peştişani mai ales că, pe vremea când liberalii erau la guvernare, a solicitat şi a primit pentru comuna lui Brâncuşi, zeci de miliarde de lei vechi, însă în comună nu se observă aproape nimic care să justifice cheltuirea acestora.


Morega susţine că, din 2006 şi până acum, în comuna Peştişani au fost repartizate în jur de 200 de miliarde de lei vechi, dar nu se pot descoperi investiţii aşa mari pentru care să fi fost cheltuiţi toţi aceşti bani. Potrivit deputatului banii au fost cheltuiţi fără rost, sau au fost redirecţionaţi. Aşadar, Morega a solicitat ca DNA şi Curtea de Conturi să verifice cum s-au cheltuit cele aproximativ 5 milioane de euro primite de administraţia de la Peştişani. Deputatul este convins că, în cazul în care instituţiile statului vor demara verificări, vor avea surprize de proporţii, când vor intra în „cloaca” formată în jurul primarelui Pavel.


Vocea Valcii - Ion Nicolae s-a retras din Consiliul Local


DECIZIE. Liberalul Ion Nicolae a decis să demisioneze din funcţia de consilier local, chiar dacă până în acest moment partidul său nu i-a cerut în mod expres acest lucru. Anunţul a fost făcut chiar la ultima şedinţă a Consiliului, Nicolae, cunoscut opiniei publice şi drept „Dintele de Aur”, alegând acest moment, probabil, pentru a fi sigur că se face auzit de o întreagă comunitate. Într-o discuţie neoficială, liberalul se plângea că s-a săturat să fie luat peste picior de preşedintele organizaţiei municipale a partidului, Emilian Frâncu, pe care, spune el, l-a ajutat în nenumărate rânduri să obţină „pe spatele lui” un scor electoral bun.


Ion Nicolae susţine că nu se pune problema înscrierii sale, deocamdată, într-o altă formaţiune politică, însă declară că a primit până acum oferte cu duiumul, preferând să stea în expectativă. Liberalul Ion Nicolae şi-a dat demisia din Consiliul Local al Râmnicului, după ce, în luna iunie, liberalii au decis, prin votul Delegaţiei Permanente, excluderea lui din partid, pentru că la alegerile parţiale de la Primăria Râmnicului l-ar fi sabotat pe Bogdan Pistol, şeful său de partid, candidatul PNL la această funcţie. Liberalii aşteaptă nerăbdători decizia Consiliului de Arbitraj, un act prin care ar scăpa definitiv de Nicolae, doar că respectivul for nu se grăbeşte să dea o decizie în acest sens. Liberalul le-a luat-o înainte şi şi-a dat demisia. ,,Mi-am dat demisia din Consiliul Local şi din PNL pentru că nu am chef să-i port mapa lui Frâncu. M-am săturat să-l tot ajut. Plec din partid pentru că nu vreau să-l ajut pe Frâncu să câştige alegerile de la Primărie, în 2012. Nu vreau să se folosească de numele meu în campanie. PNL a obţinut de fiecare dată un scor foarte bun în zona de care am răspuns şi nu vreau să-l ajut din nou să câştige voturi pe spatele meu”, a afirmat fostul consilier local.


Senatorul Emilian Frâncu spunea că Nicolae ar fi scăpat de excludere dacă ar fi respectat regulamentul şi dacă şi-ar fi plătit taxa la CTA, pentru depunerea contestaţiei. ,,Consiliul Teritorial de Arbitraj trebuia să se pronunţe. Domnul Nicolae nu mai are nicio şansă să revină indiferent că depune şapte contestaţii la CTA. El a depus această cerere fără să respecte regulile. Deci nu a respectat regulile. Acum regulamentul la CTA şi COA la Bucureşti este acela ca o contestaţie să fie ,,udată” cu 20 de lei sau ceva de genul acesta, o sumă infimă oricum. El nu a udat-o. Omul nu a depus bănişorii respectivi, iar necunoaşterea legii nu scuză criminalul, şi atunci degeaba vine şi la trei luni de la momentul acela forţează depunerea ei, e inutilă. El nu mai are calitatea procesuală”, spunea Emilian Frâncu.


Pleacă fără regrete

Ion Nicolae susţine că Frâncu aberează. Regulamentul la care făcea referire senatorul a fost schimbat după şase zile de la depunerea contestaţiei, timp în care taxa a fost plătită. ,,Frâncu spune numai tâmpenii. Am calitate procesuală, pentru că regulamentul s-a schimbat între timp. Eu am depus contestaţia pe 21.07.2010, iar Regulamentul de organizare şi funcţionare al Curţii de Onoare şi de Arbitraj s-a schimbat în data de 26.07.2010. Îşi fac iluzii, am plătit şi cotizaţia, totul este în regulă, altfel primeau un răspuns, dar nu vor să accepte adevărul. Oricum, indiferent de răspunsul COAT, plec din PNL, nu ies din viaţa politică, dar nu vreau să mai activez la PNL. Am avut foarte multe oferte, contrar afirmaţiilor foştilor mei colegi, dar prefer să stau un timp pe tuşă. Am timp destul să iau o decizie”, a mai spus Nicolae. În şedinţa Consiliului Local Rm. Vâlcea din data de 31.08.2010, domnul consilier municipal Ion Nicolae şi-a anunţat verbal demisia din această calitate. Imediat după anunţul de retragere al lui Nicolae din CL, liberalii s-au şi grăbit să dea un comunicat de presă, în care Nicolae este numit ca un tip neserios: „Precizăm că până la această dată domnul Ion Nicolae nu a depus nicio demisie la sediul Partidului Naţional Liberal, partid pe lista căruia a fost ales consilier municipal la alegerile locale din anul 2008. De asemenea nici la Primăria municipiului Rm. Vâlcea nu a fost înregistrată demisia domnului Ion Nicolae din Consiliul Local. Organizaţia municipală Rm. Vâlcea a PNL îşi exprimă nemulţumirea faţă de atitudinea neserioasă a domnului Ion Nicolae, care încă o dată, face afirmaţii în public gratuite, dovedindu-se un politician fără coloană vertebrală. Considerăm că domnul Ion Nicolae face aceste declaraţii doar pentru a încerca să-şi „îmbunătăţească” propria imagine, dar dezinformează, în continuare, opinia publică”. Indiferent de ceea ce spune partidul, „Dintele de Aur” e hotărât să plece din Consiliul Local: „Vreau să vă anunţ că am luat act de decizia PNL, drept pentru care, pentru a nu umbri activitatea politică a membrilor liberali, anunţ că mă retrag din Consiliul Local. Nu ştiu ce face partidul, dar eu mă retrag…”.


Radical online - Primarul Râmnicului, mandatat pentru crearea Zonei Metropolitane Vâlcea


Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu, a fost împuternicit, marţi, de către Consiliul Local pentru a demara procedurile de constituire a Zonei Metropolitane Râmnicu Vâlcea.


“În primul rând, potrivit legii, numai municipiile de rang I pot genera zone metropolitane. Râmnicu Vâlcea este muncipiu de rang II, sub 150.000 de locuitori, dar dat fiind potenţialul turistic şi faptul că se situează la distanţe aproximativ egale şi mici între cele patru staţiuni balneo îi permite dezvoltarea spre zonă metropolitană.


Urmează modificarea legii şi, după ce voi primi şi ultimele două din cele 13 hotărâri de consiliu local al celor 13 localităţi componente proiectului metropolitan, vom trece efectiv la punerea în practică”, a declarat, pentru AGERPRES, Romeo Rădulescu.


Potrivit proiectului, viitoarea unitate administrativă – Zona Metropolitană Râmnicu Vâlcea – va avea în componenţă 13 localităţi.


La nivel de oraşe, pe lângă Râmnicu Vâlcea vor intra staţiunile Călimăneşti, Olăneşti şi Govora, aflate fiecare la 20 de km distanţă de municipiu, precum şi Ocnele Mari aflat la 4 km.


Celelalte localităţi care vor face parte sunt comunele Bujoreni, Dăeşti, Runcu, Goleşti, Budeşti, Mihăeşti, Vlădeşti şi Păuşeşti Măglaşi, situate toate în vecinătatea municipiului Râmnicu Vâlcea.


Viitoarea structură administrativă va avea aproximativ de zece ori suprafaţa actualului municipiu Râmnicu Vâlcea.


Până în prezent, 11 dintre cele 13 localităţi au remis primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea hotărâri ale Consiliului Local prin care s-au exprimat favorabil cu privire la înglobarea în acest proiect.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB