Oltenia 15 septembrie

|

Arena Valceana - Cătălin Harnagea: Vîntu a vrut să mă ucidă

Arena Valceana - Candidaţii PNL la alegerile din 2012, evaluaţi ca la şcoală

Arena Valceana - Emilian Frâncu o acuză pe Maria Tudor că acţionează împotriva Oltchim şi a vâlcenilor

Impact Real Valcea - Alianta PSD - PNL, dragoste cu de-a sila la Valcea



Arena Valceana - Cătălin Harnagea: Vîntu a vrut să mă ucidă


Cătălin Harneagea, fostul candidat al PNL pentru funcţia de deputat în colegiul Horezu, a dezvăluit că Sorin Ovidiu Vîntu avea o listă cu persoane care trebuiau eliminate. În exclusivitate, EVZ a obţinut un interviu cu fostul şef al SIE, una dintre persoanele vizate. „În 2000, am primit un raport care spunea că Sorin Ovidiu Vîntu caută oameni în zona interlopă pentru a-i folosi în asasinate. Raportul mi-a fost înaintat fiindcă, după spusele acelui ofiţer eram o posibilă ţintă. Am cerut unităţii care se ocupă de protecţie informativă şi operativă a SIE să cerceteze această informaţie. Întregul document, inclusiv concluzia cercetării până la data când am părăsit Serviciul, a fost predate unităţii de profil”, a declarat Cătălin Harnagea în interviul acordat EVZ. Numele lui Harnagea apare în raportul Armaghedon III întocmit de ziariştii de la România Liberă. Pe lista făcută de Vîntu erau Cătălin Harnagea, fost şef SIE, Petre Mihai Băcanu, Dan Fischer, Costel Bobic şi Dan Andronic. Raportul Armaghedon III.: „SOV a comandat asasinate. Lista conţine următoarele nume: Cătălin Harnagea, Dan Andronic, Dan Fischer, Costel Bobic, Petre Mihai Băcanu. El a decis lichidarea fizică a persoanelor pe care le consideră „vinovate” de dezvăluirile din presă legate de FNI. Intermediarul găsit de Vîntu pentru a aranja asasinatele este Călin Mailat, un personaj din lumea interlopă aflat în solda lui SOV. Numai pentru asasinarea lui Harnagea, a plătit 70.000 de dolari”.


Arena Valceana - Candidaţii PNL la alegerile din 2012, evaluaţi ca la şcoală


Liberalii care doresc să candideze la alegerile din 2012 vor avea de trecut mai multe teste decât până acum. Pentru a obţine un punctaj care să-i plaseze pe locuri cât mai bune în liste, ei vor fi nevoiţi să convingă un juriu în care vor fi cooptaţi şi ziarişti că merită să reprezinte PNL într-o competiţie electorală.


Cel puţin asta a decis, zilele trecute, conducerea de pe plan local a partidului. Potrivit afirmaţiilor liderilor organizaţiei, ziariştii le vor pune întrebări pe diferite teme doritorilor de posturi, iar în funcţie de răspunsurile acestora se vor da note, exact ca la şcoală. După ce au aflat că nu mai au nicio şansă să intre sau să rămână în CJ sau CL dacă nu se pricep la administraţie, mulţi dintre cei care aveau speranţe în acest sens s-au lăsat păgubaşi încă de pe acum.


Arena Valceana - Emilian Frâncu o acuză pe Maria Tudor că acţionează împotriva Oltchim şi a vâlcenilor


Angajaţii de la Oltchim să-i scuipe în ochi pe cei de la PD-L şi arunce cu pietre după ei, când îi mai prind la combinat. Aceste recomandări au fost făcute, vineri, de senatorul Emilian Frâncu, unul dintre politicienii care s-au zbătut foarte mult pentru ca, în prezent, combinatul să funcţioneze.


Senatorul Emilian Frâncu, unul dintre politicienii care s-au zbătut pentru ca Oltchim să funcţioneze în continuare, a luat atitudine împotriva celor care acţionează împotriva acestei societăţi.


Duşmanii lui Roibu fac potecă la VTV


„Nu vorbesc în calitate de susţinător al combinatului chimic, de mai bine de 10 ani, sau de promotor al Legii Oltchim, care a mai salvat această societate acum 2-3 ani, când, tot aşa, a dorit cineva, un acţionar minoritar, să-l cumpere pe nimic. Iar eu, prin acea lege, am făcut imposibilă acea acţiune demolatoare. Vorbesc în calitate de cetăţean al judeţului Vâlcea şi vă spun că oricine încearcă să submineze Oltchim-ul, indiferent de cine este condus acesta, atentează la siguranţa mea. De aceea, niciodată nu voi trece cu vederea astfel de demersuri, indiferent cine e în spatele acţiunilor îndreptate împotriva Oltchim-ului”, a spus liderul PNL Râmnicu Vâlcea. Continuându-şi ideea, acesta a adăugat: „Acum, în spatele lor, orice om înţelege că se află un lider marcant al PD-L, care pe viaţă şi pe moarte, de câţiva ani, se luptă cu Oltchim-ul. Acuma, având şi un canal media la dispoziţie, invită tot felul de persoane care să lovească în Oltchim. Dar, atenţie!, nu e niciun fel de element negativ, acela de a invita oameni să injure Oltchim-ul. Aş fi de acord cu acest lucru… Drama mea este că moderatorul, care ar trebui să fie o persoană cât de cât obiectivă, neutră, incită la violenţă, la ură, la tot felul de proferări de injurii la adresa conducerii Oltchimului şi a acestei instituţii. De ce? Cui îi foloseşte? Păi, iată de ce: domnii de la PD-L au venit de vreo zece ori prin campania electorală, inclusiv doamna Udrea, Boc, Videanu, Băsescu.


PD-L n-a făcut nimic pentru Oltchim, ba din contră


Domnii parlamentari de la PD-L s-au bătut cu pumnii în piept atunci spunând: uite ce facem noi pentru Oltchim! Şi, dragii mei, nu s-a făcut nimic, nici măcar garantarea unui împrumut. A trebuit ca directorul Constantin Roibu să meargă şi să încerce cu forţe proprii… şi a şi reuşit… să cumpere Arpechim-ul. Acum, aţi văzut!, pe ordinea de zi a Adunării Generale – că se propusese de către minoritari ca Oltchim să fie preluat de o structură străină – apare ideea unor noi împrumuturi, pentru demararea la capacitate a activităţii propriu-zise, având în vedere că produsele Oltchim-ului sunt extrem de căutate pe piaţă şi ar fi păcat ca ele să nu poată fi produse şi exportate. Aici, garantarea este cu activele combinatului. Deci, unde e Guvernul României? Unde mai e Boc acuma? Unde sunt parlamentarii vâlceni care ar fi trebuit să facă lobby? Oltchim-ul a fost lăsat singur în bătălia cu PCC, care numai binele nostru nu-l doreşte”. Emilian Frâncu nu s-a ferit să arate că cei la care se referă în mod special sunt Gheorghe Smeoreanu şi Maria Tudor: „Această bătălie care se dă pentru imaginea Oltchim-ului are un scop foarte simplu: ştiţi foarte bine că băncile nu acordă împrumuturi decât dacă au încredere în viitorul entităţii solicitante. Ori, tu, venind cu tot felul de comunicate d-ăstea paranoice, catastrofice, despre Oltchim se încearcă practic falimentarea Oltchim-ului. Adică Roibu, pe lângă faptul că nu primeşte bani de la Guvern, un lider marcant al PD-L, cu toată şleahta de pedişti după el, face tot ce se poate, atenţie!, ca Oltchim să nu primească împrumuturi”.


În opinia liderului PNL,


Indivizi ca Smeoreanu n-au ce să caute la Vâlcea


„Păi, eu îi rog pe cei care lucrează la Oltchim să se gândească bine… pe muncitorul acela simplu, care trudeşte şi îşi pune pe tavă şi sufletul pentru ca acest combinat să meargă, plus alte zeci, sute de firme pe lângă el, să se gândească de acum de două-trei ori înainte de a vota. Şi când îi mai prinde p-acolo, pe platformă, pe domnii de la PD-L – care se tot laudă că ajută Oltchim, când de fapt ei pun piedici – să-i scuipe! Să arunce cu pietre după ei. Asta ar fi singura soluţie ca astfel de nemernici să fie alungaţi şi să nu le mai dăm credit. Când vor vedea mincinoşii că, până la urmă, minciuna are picioare scurte, se vor lăsa de meserie. Şi vă mai spun ceva: în acest război, presa vâlceană, cea adevărată, ca şi Emilian Frâncu, trebuie să fie lângă Constantin Roibu, lângă Oltchim. Oltchim trebuie să funcţioneze aşa cum trebuie şi ştiu că mai e doar foarte puţin până atunci. Haideţi să-l ajutăm, să ne unim cu toţii şi să dăm o palmă acelui individ care spune despre Râmnic că e cimitirul plin de strigoi şi de ciocli, domnul Smeoreanu, care doreşte să facă o carte pe această temă! Ştiţi bine că, acum vreo doi ani, făcea emisiuni pe la Etalon, în care demola toată cultura vâlceană… Astfel de oameni n-au ce să caute în Râmnicu Vâlcea! Şi presa adevărată nu trebuie să-i lase în pace, ca să-şi facă ei mendrele, să-l şantajeze pe unul şi pe altul, ci trebuie să ia atitudine. Dragii mei, sunt momente în viaţă când rolul presei este esenţial, dar este unul de construcţie”, a mai precizat Emilian Frâncu.


Impact Real Valcea - Alianta PSD - PNL, dragoste cu de-a sila la Valcea


Liberalii vâlceni sunt convinşi că, în aproximativ două săptămâni, alianţa dintre PSD şi PNL se va concretiza, chiar dacă, până acum, social-democraţii vâlceni au fost destul de rezervaţi în acest sens. PSD nu poate uita trădarea liberalilor, iar aceştia din urmă susţin că pentru Vâlcea ar fi mai bună o alianţă PNL-PDL. Totuşi, liberalii şi social-democraţii vor trebui să se „iubească”, pentru că aşa le va fi dictat de la partid.


Aşteaptă „comanda” în două săptămâni


Senatorul PNL Emilian Frâncu, preşedintele organizaţiei PNL Râmnicu Vâlcea, a declarat săptămâna trecută că alianţa dintre PSD şi PNL va fi concretizată în cel mult două săptămâni, chiar dacă şeful PSD, Ion Cîlea, nu este prea convins că doreşte o astfel de colaborare. Frâncu susţine că, dacă Victor Ponta sau Liviu Dragnea le va cere social-democraţilor vâlceni să parafeze protocolul, acest lucru se va întâmpla. „Cîlea este un yes man. Dacă i se cere, va merge în genunchi cu o tavă cu sare şi pâine în mână atunci când vine preşedintele partidului, pentru că nu consideră umilitoare această poziţie. Va asculta de ce i se va spune de la centru. În maxim două săptămâni protocolul va fi semnat.”, afirmă Emilian Frâncu.


Colaborare cu scârţâieli


Colaborarea nu este dorită nici de PSD şi nici de PNL, dar ea va trebui respectată în momentul în care liderii de la centru le vor cere filialelor din Vâlcea să îşi dea din nou mâna. În acest moment, Ion Cîlea şi Emilian Frâncu se iubesc în continuare precum şoarecele şi pisica, această „iubire” durând de câţiva ani între ei. Emilian Frâncu recunoaşte însă faptul că niciodată nu va exista o colaborare în adevăratul sens al cuvântului între liberali şi social-democraţi şi susţine că judeţul Vâlcea ar fi fost avantajat în acest moment mai degrabă de o alianţă cu PDL. „Eu cred că nu va fi niciodată o colaborare între noi şi PSD, din păcate, atâta timp cât există această răutate din partea lui Cîlea, care vede în orice act de la Consiliul Judeţean o implicare a mea. Eu sunt alături de dânsul în toate măsurile pe care încearcă să le ia, dar nu mă poate opri să spun ce gândesc şi ce simt. Eu cred că Ion Cîlea este puţin rupt de realitate şi îi consideră pe liberali duşmani personali. E păcat să vadă în noi nişte duşmani. Dacă va aprofunda cu atenţie problema şi va discuta cu mine şi cu Cristian Buican, va realiza că singura soluţie pentru a conduce bine judeţul este să mai asculte şi propunerile PNL, pentru că, în acest fel, 35 de primari l-ar susţine. Alianţa cu PSD se va face cu siguranţă. Eu consider totuşi că o alianţă mai bună decât cea actuală ar fi PNL- PDL pentru viitorul judeţului, dar nu împotriva lui Cîlea.”, adaugă liberalul. Pe de altă parte, şeful PSD Ion Cîlea susţine că nu va intra în jocul declaraţiilor deschis de Emilian Frâncu şi că afirmaţiile sale sunt unele dure. „Mi se pare aberant să vii să spui că eu stau în genunchi pentru cineva sau pentru ceva. Nimeni nu m-a îngenuncheat şi astfel de comentarii nici nu merită replică. Niciodată, eu nu am declarat că refuz alianţa cu PNL, am relatat de fiecare dată modul în care ei s-au purtat cu noi şi, de asemenea, am precizat că ni se va lăsa libertatea de a alege ce vrem. Eu nu voi ataca şi nu mă voi coborî la acelaşi nivel. Sunt un om cu coloană vertebrală. Eu credeam că Emilian Frâncu are probleme doar când e soare, că-l bate-n cap, dar văd că nici toamna nu-i prieşte! El uită că eu sunt vicepreşedinte la nivel naţional al PSD, ales de Congres, şi nu am fost îngenuncheat niciodată de nimeni. Pe Emilian Frâncu l-au îngenuncheat mai mulţi, unul dintre ei fiind chiar noul preşedinte al PNL Vâlcea, Cristian Buican. Eu n-am afirmat niciodată că sunt împotriva unei colaborări cu PNL, dar uitaţi că şi acum ei atacă tot pe la spate! În ceea ce priveşte declaraţia lui Emilian Frâncu, eu sunt un om cu personalitate şi, de aceea, am reuşit în viaţă.”, spune Cîlea. Animozitatea dintre cei doi durează de câţiva ani, Ion Cîlea neputând uita atacurile lansate de Emilian Frâncu la ultima campanie pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB