Muntenia 24 septembrie

|

Dambovita - PNL Dâmbovita, condus de Raducu Filipescu

Jurnal de Dambovita - La Târgovişte, scandaluri penale pe tobogan – Primarul Boriga ţine sub preş afacerile cu SC "Soluţii Urbane" SRL, deşi este vorba despre bani publici

Ziarul Ancheta Arges - Doi primari si cinci oameni de afaceri - ultimii clienti de lux ai camatarilor Arges

Ziarul Ancheta Arges - Sediul tineretului PDL-ist - cuib pentru aurolacii din Pitesti

Saptamana Giurgiuveana - Primarul, viceprimarul si cei 6 consilieri ai comunei Greaca exclusi din organizata PNL



Dambovita - PNL Dâmbovita, condus de Raducu Filipescu


În cadrul sedintei Delegatiei Permanente a PNL, care a avut loc pe data de 22 septembrie, s-a stabilit noua conducere interimara a PNL, filiala Dâmbovita. Astfel, frâile au fost preluate de presedintele interimar Raducu George Filipescu, domnia sa este un liberal cu state vechi, in prezent fiind presedinte al Partidului National Liberal, filiala Calarasi si presedintele Consiliului Judetean Calarasi. Totodata, a fost numit si Biroul Interimat Judetean care are în componenta presedintele si alti membri. Pe baza unor informatii obtinute din surse, va prezentam membrii Biroului: Raducu Filipescu presedinte, Teodor Bâte, Danut Badau, Gheorghe Amuzan, Chindris, Cornel Coman, Nicolae Dinu, Gabriel Grozavu,Vasile Horga, Doru Oncescu, Ioan Manu, Dragos Paraschiv, Gabriel Plaiasu, Lucretia Pribeagu, Mihai Constantin Ranin, Socoteanu Auras, Veronel Tomescu. Presedintele interimar Raducu George Filipescu ne-a declarat ca în cel mai scurt timp va sosi în Dâmbovita pentru a vedea cum stau lucrurile în Organizatia PNL. Domnia sa este încrezator ca totul va intra în normal, precizand faptul ca PNL Dâmbovita va deveni o forta pe scena politica asa cum a reusit si Partidului National Liberal, filiala Calarasi: ”PNL Calarasi cand l-am preluat avea 2,43% si acum am ajuns la 42%, PNL Dâmbovita îi va fi pe urme.” Tot în cadrul sedintei Delegatiei Permanente a PNL, Crin Antonescu a prezentat guvernul din umbra al liberalilor si a fost aprobat, miercuri, de catre Delegatia Permanenta a partidului, cu o majoritate de voturi

.

Jurnal de Dambovita - La Târgovişte, scandaluri penale pe tobogan – Primarul Boriga ţine sub preş afacerile cu SC "Soluţii Urbane" SRL, deşi este vorba despre bani publici


„Soluţii Urbane” SRL este o societate comercială al cărei nume, în aparenţă, nu spune nimic, dar care ascunde multe. Recent, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a făcut public faptul că această firmă care a lucrat şi în judeţul Dâmboviţa, mai ales pentru Primăria Târgovişte, este implicată într-o mare operaţiune de spălare de bani ale cărei tentacule au ajuns până în Bulgaria, Spania sau Franţa. „Soluţia” găsită de conducerea acestei firme pentru spălarea de bani este vânzarea de băncuţe fără ca tranzacţia să apară în evidenţele contabile.


Senatorul Adrian Ţuţuianu spune că „Soluţii Urbane” SRL este firma care a livrat băncuţe şi Primăriei Târgovişte, însă până acum nimeni nu ştie cu exactitate – bineînţeles cu excepţia primarului Gabriel Boriga – cât au costat aceste băncuţe care au fost montate peste tot în municipiu. Pentru că în joc sunt bani publici, iar firma de la care au fost cumpărate băncuţele este implicată într-o vastă operaţiune de spălare de bani, social-democraţii dâmboviţeni cer primarului portocaliu Gabriel Boriga să facă public contractul încheiat de Primăria Târgovişte cu această firmă controversată şi mai ales să spună opiniei publice care este preţul de achiziţionare a acestor băncuţe. Mai mult decât atât, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu spune că această firmă a făcut afaceri cu mai multe primării din judeţul Dâmboviţa, iar societatea comercială „Soluţii Urbane” SRL ar fi implicată şi în mega-afacerea locurilor de joacă pentru copii, subiect investigat şi de jurnaliştii trustului de presă Artpress.


Anchetele noastre de presă au demascat faptul că Primăria municipiului Târgovişte a plătit la SC „Soluţii Urban” SRL aproape 9 miliarde lei vechi pentru mobilierul a 3 (trei!) locuri de joacă din Târgovişte. Am demonstrat astfel că, pe filiera SC „Soluţii Urbane” SRL, administraţia Boriga a plătit pentru 3 (trei!) locuri de joacă tot atât cât pentru 3 (trei!) vile cu finisaje de lux. Nu este de mirare că în afacerea băncuţelor, primarul Boriga şi echipa sa aplică aceeaşi tactică a secretomaniei, refuzând cu îndârjire să facă publice detaliile afacerii şi sumele astronomice încasate de SC „Soluţii Urbane” SRL din banii târgoviştenilor.


SC „Soluţii Urbane” SRL a încasat 79 miliarde lei vechi pentru 105 băncuţe în Bucureşti. Cât a încasat la Târgovişte?


Adrian Ţuţuianu a declarat: „Această firmă «Soluţii Urbane» SRL a domnului Petronel Butuc a lucrat şi în judeţul Dâmboviţa, a lucrat masiv pentru Primăria municipiului Târgovişte şi este implicată într-o vastă operaţiune de spălare de bani, care implică autorităţi române, implică bănci din Bulgaria, implică societăţi comerciale care îşi au sediul prin Spania sau prin Franţa. Această firmă a vândut băncuţe dintre cele care fac obiectul spălării de bani, adică nu se regăsesc la intrare, ci doar la ieşire, din considerente fiscale, pentru că sunt tranzacţii intracomunitare, se pune problema TVA-ului. A vândut bănci şi în municipiul Târgovişte. Este motivul pentru care cer primarului municipiului Târgovişte să aducă la cunoştinţă publică contractul cu această firmă şi să ne lămurească ce bunuri şi la ce preţuri au fost achiziţionate de Primăria Târgovişte. Cer de asemenea preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa să ne spună care sunt primăriile din judeţ implicate în afaceri cu «Soluţii Urbane» SRL şi în ce măsură această firmă este implicată în realizarea locurilor de joacă pentru copii (...) De ce 105 bucăţi de băncuţe vândute Primăriei Municipiului Bucureşti au costat 7,9 milioane lei, adică 79 miliarde lei vechi? Dacă acesta este şi preţul la Târgovişte, atunci sigur cineva va trebui să-şi dea demisia din funcţie”.


Ziarul Ancheta Arges - Doi primari si cinci oameni de afaceri - ultimii clienti de lux ai camatarilor Arges


Învârt afaceri de miliarde, defilează pe drumurile judeţului în maşini scumpe şi se afişează în cele mai selecte locaţii. Ani de zile şi-au frecat cu satisfacţie mâinile când îşi vedeau conturile umflându-se în bancă. Dar a venit criza care le-a dat o palmă puternică peste obrazul de afacerişti cu ştaif şi greii Argeşului s-au trezit că nu au de unde să scoată bani cash. Cum împrumuturile bancare durează cu săptămânile şi presupun tone de acte, oamenii de afaceri din judeţ s-au văzut obligaţi să apeleze la cămătari. Numai în ultimele săptămâni băieţii care îşi fac veacul la Sara Cafe, pe terasă la Muntenia sau pe Strada Mare au ieşit la înaintare cu zeci de mii de euro, susţinând astfel unele din cele mai mari afaceri din judeţ. Potrivit unuia dintre „bancherii” de ocazie, pe lis­te­le datornicilor la cămătari se nu­mără cel puţin doi primari şi cinci nume cu greutate din mediul de afaceri argeşean, datoriile cumulate ale acestora depăşind jumătate de milion de euro la momentul actual.


70.000 euro pentru patronul unui cunoscut restaurant


Printre afaceriştii strânşi cu uşa de criză se numără şi patronul unui restaurant de renume din Piteşti, care a intrat în imposibilitate de plată pentru că nu şi-a primit banii dintr-o altă afacere. Cu actele în braţe care să dovedească faptul că în curând va intra în posesia lichidităţilor, omul de afaceri a bătut la uşa cămătarilor şi a cerut 70.000 de euro pentru trei luni, tranzacţia desfăşurându-se pe terasa unei benzinării de la marginea Piteştiului: „Oamenii de afaceri sunt solvabili. Cei puternici. Nu poţi da nimănui o asemenea sumă cu împrumut dacă nu ai pe ce să te bazezi”, ne-a explicat unul dintre cei mai cunoscuţi cămătari motivele pentru care patronul de restaurant a primit răspuns favorabil în privinţa împrumutului.


90.000 de euro pentru afacerişti din construcţii şi comerţ


Cam în aceeaşi perioadă, la serviciile cămătarilor au apelat şi alţi trei oameni de afaceri din judeţ, din domeniul construcţiilor şi cel al comerţului, de asemenea intraţi în incapacitate de plată la momentul res­pectiv. Cei trei au primit fix în aceeaşi zi, per total, 90.000 de euro. „Banii nu i-am avut eu pe toţi” - susţine acelaşi cămătar - „am luat şi de la alţi băieţi şi am rezolvat pro­ble­ma. Toţi trei sunt oameni de cuvânt şi nu am avut motive ca să nu le dăm bani cu împrumut. Mai ales că suma este una mică, pentru fiecare în parte, iar banii sunt luaţi pe termen scurt. Ni s-a întâmplat să dăm bani şi de pe o zi pe alta”, a mai declarat omul cu banii.


Primarii şi-au pus gaj maşinile de lux


Lista datornicilor la cămătari conţine şi nume din administraţia publică, doi primari argeşeni având nevoie urgentă de lovele pentru diverse cheltuieli. Ca să pună cât mai repede mâna pe bani, edilii şi-au pus gaj maşinile de lux, afacerile neamurilor sau alte bunuri de valoare. În aceeaşi zi, şi patronul unei firme de produse de panificaţie a cerut bani cu împrumut. Cum suma solicitată de cei trei este destul de mare – 120.000 euro – şi în cazul lor s-a făcut chetă între cămătari. „Aşa cum a fost în această vară nu cred că va mai fi. Foarte multe persoane publice şi influente, oameni cu bani la rândul lor, au apelat la noi. Unii pentru câteva zile, alţii pentru perioade mai mari. Cercul nu este unul foarte mare, iar cei care împrumută bani sunt cam aceiaşi. Unele dintre persoane ne-au luat prin surprindere, pentru că şi noi, la rândul nostru, îi ştiam oameni cu bani, fără probleme. Deocamdată, nu s-a întâmplat ca cineva să nu poată da banii înapoi... fiecare trebuie să îşi ia măsuri de precauţie”, a mai povestit sursa noastră. Nici nu şi-a încheiat bine povestea, că telefonul i-a sunat. „Nu am la mine acum, dar fac rost, nu e nicio problemă, şefu! Cum vrei, matale. Şi ne vedem tot acolo”.


Ziarul Ancheta Arges - Sediul tineretului PDL-ist - cuib pentru aurolacii din Pitesti


În vreme ce sediul central al PDL Argeş trece printr-o operaţie cosmetică, clădirea Organizaţiei de Tineret zace în mizerie şi nepăsare. Preocuparea senatorului Mircea Andrei pentru imaginea partidului este evidentă de vreme ce vrea să transforme sediul partidului într-un Modrogan mai mic, însă ne îndoim că preşedintele CODA Argeş are cunoştinţă că la doi paşi de centrul Piteştiului o altă clădire PDL, pentru care partidul plăteşte o chirie de domeniul ridicolului, a ajuns o ruină.


În urmă cu câțiva ani, între Primăria Pitești și Partidul Democrat Liberal s-a parafat un contract de închiriere pentru un imobil situat vizavi de Spitalul Militar, clădirea urmând să adăpostească organizaţia de tineret a partidului. Aflată la doar câteva sute de metri de zona 0 a Piteştiului, casa este una dintre puţinele care au supravieţuit valului de demolări din perioada ceauşistă. Cu o suprafaţă generoasă de 115 mp şi o curte de aproape trei ori mai mare, locaţia a fost adjudecată de tineretul democrat-liberal pentru o chirie modică, de numai 350 lei pe lună. Dacă la început în sediul respectiv a fost ceva agitaţie, ani buni fiind locul în care tinerii PDL-işti au făcut şi au desfăcut planuri politice care aveau să-i aducă la guvernare, se pare că de luni bune n-a mai trecut nimeni pe acolo, în ciuda faptului că vechiul contract de închiriere a fost reînnoit chiar anul trecut.


Pe afară-i vopsit gardu’, înăuntru-i leopardu’


Aparent, sediul tineretului PDL pare o clădire destul de bine întreţinută, uşile închise şi grilajele ferecate dând senzaţia că locatarii au plecat pentru o perioadă mai lungă. În realitate, la ora actuală, gratiile sunt doar de formă, pentru că în spatele zidurilor domnesc mizeria şi mirosul greu de suportat, aurolacii din zonă făcându-şi cuib în clădirea democrat-liberală. Birourile în spatele cărora în urmă cu ceva ani se luau decizii im­por­tante, uşile găurite şi cu vopseaua decojită şi scaunele jupuite şi pline de praf zac într-o dezordine şi o mizerie greu de descris. Însă imaginea cea mai dezolantă o oferă „dormitorul” oamenilor străzii, cu pereţii plini de igrasie, pe podeaua căruia locatarii clan­destini şi-au înşirat saltele, pături şi perne infecte. PET-uri, pungi, chiştoace şi cutii murdare sunt înşirate în toate camerele, din care a dispărut o parte din lucruri, vândute probabil de aurolaci.


Vecinii sunt deranjaţi de locatarii clandestini


Dacă o vreme nimeni nu a ştiut ce se petrece în spatele uşilor aparent închise ale sediului, de ceva timp, deranjaţi de mirosul insuportabil care se simte deja de la câţiva metri, cei care locuiesc în zonă au început să se sesizeze. Vecinii tinerilor PDL-işti sunt deja exasperaţi de prezenţa aurolacilor în clădirea respectivă şi se arată indignaţi de faptul că nimeni nu pare preocupat de soarta imobilului. „Este foarte deranjant ce se întâmplă de aproape un an de zile. Acest loc a devenit focar de infecție din cauza mizeriilor pe care le fac aurolacii, atât în clădire, cât și în curte. Mai mult, de cele mai multe ori, cei care locuiesc aici fac o gălăgie infernală, se ceartă, trântesc lucruri... Este mare păcat că, în condiţiile în care municipalitatea plăteşte bani grei pentru spaţii închiriate în care funcţionează grădiniţe, o clădire care aparţine Primăriei zace în mizerie şi ne­păsare” – ne-a declarat un piteştean care locuieşte în vecinătatea sediului Organizaţiei de Tineret a PDL.


Saptamana Giurgiuveana - Primarul, viceprimarul si cei 6 consilieri ai comunei Greaca exclusi din organizata PNL


In data de 24 septembrie 2010 la Filiala Partidului National Liberal a avut loc conferinta de presa la care au fost prezenti domnii Ionel Muscalu, Dragos Ujeniuc, Andrei Alexandru, Constantin Stoienescu si doamnele Daniela Neagu si Lucia Maria Farcutu.


Conferinta de presa a demarat cu declaratia doamnei Daniela Neagu, care in calitate de responsabil al comunei Greaca a tinut sa ne aduca la cunostinta ca joi s-a intamplat "minunea" de a-l exclude din organizatia Partidului National Liberal pe domnul primar Bivolaru Mihai impreuna cu domnul viceprimar si cei 6 consilieri.


Doamna Neagu sustine ca aceasta hotarare a fost luata impreuna cu actualul presedinte al biroului permanent Greaca.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB