Moldova 6 septembrie

|

Orizontul Iasi - Mincina sau santaj politic, marca Neculai Ratoi

News Iasi – O tanara avocata, sefa la TNL pe municipiul Iasi

News Iasi - Dan Carlan anunta ca nu va candida pentru sefia PDL Iasi, dar va supraveghea corectitudinea alegerilor

Monitorul Iasi - Proiectul “Fabricat in Iasi”

Orizont Iasi - Primarul s-a autodenuntat, conducerea Pascaniului in atentia Comisiei de Abuzuri

Informatia de Pascani - Leonard Rusu a demisionat

Evenimentul Iasi - Iaşul, prima filială a UNPR cu conducere statutară


Evenimentul Iasi - Iaşul, prima filială a UNPR cu conducere statutară


Filiala Iaşi a noului partid al independenţilor, UNPR, şi-a ales la sfârşitul săptămânii trecute conducerea, fiind prima organizaţie judeţeană din ţară care a finalizat procesul de alegeri interne.


După două zile de alegeri, conducerea UNPR Iaşi va fi asigurată la nivel judeţean de de deputata Luminiţa Iordache, iar Organizaţia Municipală de Mircea Manolache, cei doi asigurând până acum şi interimatul în funcţiile de preşedinte la cele două structuri.


Simirad va fi susţinut tot la şefia CJ, nu la Primărie

Potrivit Luminiţei Iordache, la conferinţa judeţeană de alegeri a participat şi actualul preşedinte al CJ, Constantin Simirad. „A declarat că nu se va mai înscrie în niciun alt partid. A spus foarte clar acest lucru, având în vedere că va împlini 70 de ani. Pe de altă parte, d-sa se bazează pe sprijinul UNPR în acţiunile sale, la fel cum şi noi l-am asigurat de sprijinul nostru, atât în CJ, cât şi pe linie parlamentară”, a declarat ieri preşedinta UNPR Iaşi, Luminiţa Iordache. Potrivit acesteia, primul sprijin pe un proiect concret vizează schimbul de terenuri necesar modernizării Aeroportului, care în această săptămână ar urma să intre în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Pe de altă parte, consilierul judeţean Cristian Nechifor a declarat că propria formaţiune îl va sprijini pe Constantin Simirad tot pentru funcţia de preşedinte al CJ, deşi acesta din urmă şi-a anunţat recent intenţia de a candida la Primăria Iaşi. „În acest mod, candidatul nostru la Primăria Iaşi va avea şanse foarte mari să intre în turul al doilea, dar şi să atragă după sine un număr mare de consilieri locali”, a argumentat Nechifor calculul politic al propriei formaţiuni. Cât priveşte stabilirea unui candidat propriu pentru Primăria Iaşi, reprezentanţii UNPR au declarat că şi-ar dori acest lucru, considerând însă prematur să avanseze vreun nume.


„Constantin Simirad are sprijinul nostru atât în plan administrativ, cât şi la nivel parlamentar”- Luminiţa Iordache, preşedintele UNPR Iaşi


Membri mulţi, sondaje mincinoase

Anunţându-şi uşile deschise pentru doritorii de a se înscrie în partid, UNPR Iaşi susţine că numără la acest moment 1.065 de membri la nivelul municipiului Iaşi şi peste 1.500 în judeţ. Independenţii au respins însă ultimele sondaje de opinie, care nu-i cotează cu mai mult de 2 la sută la capitolul intenţie de vot. „Cred că, în momentul de faţă, intenţia reală de vot este în jur de 6-7 la sută. Restul sondajelor sunt mincinoase şi chiar tendenţioase”, a declarat la rândul său senatorul Liviu Câmpanu, vicepreşedinte UNPR la nivel naţional, prezent la Iaşi în calitate de coordonator regional al partidului. Acesta nu a exclus reprimirea în partid a deputatului Tudor Ciuhodaru, discuţii în acest sens mai sunt purtate şi cu alţi parlamentari.


„La nivel naţional avem discuţii cu 7 senatori şi 7 deputaţi, unul dintre aceştia fiind chiar din Iaşi”- Liviu Câmpanu, vicepreşedinte UNPR


Informatia de Pascani - Leonard Rusu a demisionat


Omul de afaceri Leonard Rusu, consilier local PD-L, a decis sa-si dea demisia din functia de membru al comisiei juridice din cadrul consiliului municipal.


Motivul invocat de pedelist, pentru care a recurs la acest gest, a fost acela ca nu detine cunostintele necesare pe acest domeniu. Ca urmare, in cursul zilei de ieri, acesta nu a mai luat parte la sedinta Comisiei Juridice. "Domnul consilier local Leonard Rusu a decis sa-si dea demisia din comisia juridica. Urmeaza ca in sedinta de maine a Consiliului Local, (astazi – n.r.), consilierii sa ia act de demisia acestuia", a precizat juristul Mircea Zuzan, secretarul Primariei Pascani. In ultima sedinta de consiliu local, Mircea Zuzan a scos in evidenta nepasarea unor alesi locali fata de comisiile de specialitate care se intrunesc inainte de sedintele de Consiliu Local Municipal, pentru a dezbate proiectele ce urmeaza a fi introduse pe ordinea de zi. Astfel, acesta a venit cu propunerea sa modifice unele comisii de specialitate ale Consiliului Local. "Sunt prezent la fiecare comisie si va spun sincer ca sunt degeaba formate, pentru ca nu functioneaza. Propun ca o parte dintre ele sa fie comasate. Sunt consilieri locali care fac parte din asemenea comisii si nu s-au prezentat niciodata la sedinte", a spus secretarul Primariei, Mircea Zuzan. Cele sase comisii existente s-ar putea comasa in doar patru comisii de specialitate.


Orizont Iasi - Primarul s-a autodenuntat, conducerea Pascaniului in atentia Comisiei de Abuzuri


Scandal fără precedent în cadrul legislativului păşcănean pe marginea proiectelor ilegale propuse spre aprobarea aleşilor locali de primarul Grigore Crăciunescu. Vineri, 3 septembrie a.c., începând cu ora 9, edilul şef i-a convocat pe consilieri în şedinţă de urgenţă pentru a dezbate 4 proiecte de hotărâre extrem de controversate. Este vorba despre indicatorii tehnico-economici ai terenului de tenis, după ce această investiţie a fost deja executată, votul de astăzi având practic rolul de a acoperi o lucrare ilegală. Primarul Paşcaniului a încercat să-i convingă pe consilieri să aprobe indicatorii tehnico-economici şi la altă investiţie aflată în curs de executare, în valoare de aproape 9 miliarde lei vechi. Este vorba despre turnarea unui covor asfaltic de câţiva centimetri pe străzile Moldovei şi Ştefan cel Mare, lucrare aflată deja în execuţie, în timp ce consilierii urmau să o aprobe şi să o scoată la licitaţie.


În aceeaşi şedinţă ar fi urmat să fie aprobată şi o linie de credit de 5 milioane de lei, fără însă ca acest proiect de hotărâre să fi fost supus dezbaterii publice în termenul prevăzut de lege şi fără prezentarea documentelor necesare cu privire la datoria publică a municipiului Paşcani. Deoarece nu avea majoritate de voturi, primarul Grigore Crăciunescu a retras de pe ordinea de zi proiectele controversate care nu ar fi trecut fără voturile consilierilor din opoziţie.


În acest context, consilierul Dumitru Pantazi a pus sub semnul întrebării caracterul extraordinar al şedinţei şi a cerut mai multă responsabilitate din partea executivului local în modul de cheltuire a banilor publici.


Mai mult, preşedintele comisiei juridice, consilierul independent Dionisie Afloroaei i-a atras atenţia primarului păşcănenan că contractează diverse servicii şi lucrări din bani publici, fără să respecte legea.


Autodenunt: „Da, este adevărat că noi am făcut abuzuri…,,

În replică, primarul păşcănean a recunoscut că atât el cât şi echipa pe care o conduce a făcut abuzuri, însă în interesul păşcănenilor, spre stupefacţia celor din sală. Discursul său echivalează cu un autodenunţ care ar trebui să atragă atenţia procurorilor DNA.


„Da, este adevărat că noi am făcut abuzuri, dar în interesul păşcănenilor. Recunosc că am făcut abuzuri pentru asfaltarea străzilor în centrul oraşului sau cele din suburbii, sau atunci când am modernizat centrul civic. Este adevărat că am făcut abuzuri modificând aspectul arhitectural al oraşului. Este drept ca actual administratie locala a făcut abuzuri, însă în interesul păşcănenilor…”


Craciunescu: Opozitia este invidioasa si rautaciosa!

În acelaşi context, prima Paşcaniului a acuzat opoziţie că este răutăcioasă şi invidioasă pe realizările lui de până acum. El a lăsat să se înţeleagă că executarea unor lucrări în interesul comunităţii ar fi mai importantă decât 2 hârtii pe care 20 de oameni ar urma să le analizeze şi să le voteze. Mai exact, edilul şef a recunoscut că nu prea pune preţ pe rolul Consiliului Local şi legislaţia în vigoare, motivând că se grăbeşte să facă bine păşcănenilor.

Primarul, viceprimarul si consilierii locali cercetati de Comisia de Abuzuri

Scandalul s-a dezvoltat pe fundalul unei emoţii generale datorate anunţului-bombă făcut în plenul şedinţei de deputatul PSD Neculai Răţoi. El a precizat că la Comisia de abuzuri a Camerei Deputaţilor a fost depusă o sesizare împotriva primarului Grigore Crăciunescu, a viceprimarului Ioan Ioniţă şi a unor consilieri locali. Documentul ar fi semnat de un cetăţean din Paşcani, iar în cuprinsul lui sunt dezvăluite date concrete despre numeroase investiţii ilegale făcute de actuala administraţie locală.


Monitorul Iasi - Proiectul “Fabricat in Iasi”


Prefectul Judetului Iasi, Domnul Dragomir Tomaseschi, a avut initiativa relansarii proiectului “Fabricat in Iasi”, atragand astfel atentia asupra importantei promovarii, sustinerii si constientizarii sprijinirii agentilor economici autohtoni in conditiile scaderii productiei interne si a cresterii somajului din judetul Iasi. Obiectivul acestei actiuni il constituie promovarea campaniei de constientizare si de incurajare a consumatorului iesean in a achizitiona produse fabricate in judetul Iasi, in acest fel contribuind la dezvoltarea economiei iesene dar si la asigurarea locurilor de munca din Iasi. In scopul demararii acestui proiect prefectul a facut o prima actiune care a constat in identificarea produselor fabricate in Iasi aflate in acest moment pe piata ieseana. In acest sens a dorit sa verifice personal, intr-un supermarket, daca poate sa-si achizitioneze “produse fabricate in Iasi” pentru cosul zilnic de cumparaturi . Ca o concluzie a acestui demers, Prefectul Dragomir Tomaseschi a constatat o prezenta destul de slaba pe rafturi a produselor iesene, el reusind sa achizitioneze doar preparate din carne, panificatie si legume din Iasi, pentru restul cosului alegand produse care purtau marca “fabricat in Romania”. Programul “Fabricat in Iasi” isi propune ca in acest moment sa promoveze bunurile produse in Iasi in scopul sustinerii economiei judetului prin ajutorul dat producatorilor ieseni. Actiunile vor continua cu organizarea in luna octombrie, in parteneriat cu DADR Iasi a “Sarbatorii recoltei la Iasi” precum si cu organizarea expozitiei “Fabricat in Iasi”.


Biroul de presă al Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi


News Iasi - Dan Carlan anunta ca nu va candida pentru sefia PDL Iasi, dar va supraveghea corectitudinea alegerilor


Fostul presedinte al PDL Iasi, Dan Carlan, a anuntat duminica pe blogul sau ca a devenit functionar public cu functie de conducere la nivel guvernamental, a preluat sefia Autoritatii pentru Inundatii si Managementul Apei ca nu va mai candida pentru functii de conducere in PDL. In schimb, Carlan atentioneaza ca va supraveghea atent corectitudinea desfasurarii procesului de alegeri interne in PDL Iasi.


Dan Carlan, functionar public de conducere la nivel guvernamental

"De maine, imi incep oficial activitatea in functia de Director General al Autoritatii pentru Inundatii si Managementul Apei - AIMA. Structura infiintata in Ministerul Mediului inca de la sfarsitul lunii iulie, cu circa 6o de salariati la pornire si care functioneaza in acelasi sediu cu Ministerul.


In saptamana care a trecut, am sustinut si promovat concursul organizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici, iar joi s-a semnat ordinul de numire in functie.


Este un nou inceput, dar si o optiune plina de incarcatura pentru mine. Dupa contactul cu administratia publica in micul parlament local (consiliul municipal) a urmat etapa parlamentara – controlul executivului de la distanta, din exterior. Apoi, un an si jumatate de ministeriat ca demnitar – implicare directa in executiv, din interior, dar pe functie politica, de coordonare a structurilor executive. Un fel de pilot din dreapta soferului. Acum este momentul trecerii la volan, preluarea directa si nemijlocita a comenzilor si responsabilitatilor de conducere a structurii executive - functionar public de conducere la nivel guvernamental.


"Nu voi mai candida pentru functii de conducere in partid"

Moment care presupune si o alta schimbare in ceea ce ma priveste, adica trecerea din zona politica in zona pur administrativa, a functiei publice. O optiune pe care am cantarit-o mult, dar am asumat-o fara ezitare.


De aici si decizia clara de a nu mai candida pentru functii de conducere in partid, la nici un nivel.


Voi duce la capat mandatul de simplu membru in Comisia de Organizare si Desfasurare a Alegerilor din PDL Iasi, calitate in care am datoria sa veghez la respectarea statutului si a procedurilor in cursul viitoarelor alegeri interne, dar nu voi mai accepta functii de conducere de natura politica.


Voi renunta la functia aleasa de secretar executiv din Biroul Permanent National Largit al PDL.


Organizatia PDL Iasi va ramine a membrilor si nu va fi dominata de grupuri de interese

Voi ramane, in schimb, membru al partidului meu, atasat acestuia si colegilor langa care am muncit atatia ani cu buna credinta, facand in continuare tot ce stim noi mai bine ca sa consolidam munca de pana acum, dar si sa aparam structurile profunde ale organizatiei in fata oricarei incercari arbitrarii de demolare.


Organizatia PDL Iasi va ramane a membrilor sai si nu a diverselor grupuri de interese, din interior sau exterior, care incearca de vreo doi ani sa o domine.


Devenind de curand mai batran cu un an, mi-am invitat aseara cei mai apropiati colegi din partid sa ne bucuram impreuna, prilej cu care le-am spus deschis aceste lucruri care ne leaga si ne unesc.


Multumesc celor 130 de colegi care au fost alaturi de mine in aceasta seara, pentru sentimentul solid de solidaritate pe care l-am avut cu totii. Traim, chiar daca imbatranim!"


News Iasi – O tanara avocata, sefa la TNL pe municipiul Iasi


Tinerii liberali ieseni si-au ales duminica sefii la organizatia municipala Iasi. In urma votului celor peste 100 de tineri liberali, tinara avocata Gabriela Antipa a fost desemnata in functia de presedinte al organizatiei municipale a TNL Iasi.


"Imi propun ca impreuna cu noua echipa sa atragem si sa convingem tinerii care se confrunta cu dificultati serioase in viata, ca ne preocupa problemele lor, viitorul lor si ca impreuna vom gasi solutii pertinente pentru ei. Continuitate, performanta si constanta in atingerea obiectivelor propuse sunt doar cateva dintre atributele ce caracterizeaza noua echipa", a declarat Gabriela Antipa, presedinte al organizatiei municipale de tineret.


La eveniment au fost prezenti si deputatul Relu Fenechiu, presedintele PNL Iasi, Marius Danga, secretar coordonator al Filialei PNL Iasi, Anghel Ficu, consilier muncipal, Costel Alexe, presedinte al organizatiei judetene de tineret, Catalin Timofciuc, presedinte al CSL Iasi si Sorin Afloarei, presedinte al Clubului Elevilor Liberali Iasi.


Orizontul Iasi - Mincina sau santaj politic, marca Neculai Ratoi


Desi la sfarsitul saptamnii trecute deputatul pascanean Neculai Ratoi anunta ca primarul municipiului, Grigore Craciunescu, viceprimarul Ioan Ionita si consilierii locali au ajuns in atentia Comisiei de Abuzuri de la Camera Deputatilor, pana in prezent la Parlament nu a fost inregistrata nici o reclamatie in acest sens. Cel putin asa reiese din declaratiile unui expert parlamentar care sustine ca pana astazi luni 6 septembrie ac. La Comisia de Abuzuri nu a fost depusa nici o reclamatie impotriva alesilor pascaneni.


,, La noi deoacamdata nu apare nici o reclamatie la care faceti referire. Am vorbit si cu domnul deputat Neculai Ratoi si mi-a spus ca un asemenea document ar fi fost depus la cabinetul sau parlamentar din Pascani dar care nu a ajuns inca la noi,, a explicat Bogdan Diaconu, expert parlamentar.


Contactat de reporterii nostril deputatul pascanean a refuzat sa clarifice acesta situatie, motiv pentru car ne face sa credem ca in spatele acestei reclamatii ar putea fi chiar fostul edil sef al municipiului Pacani.


,, Nu pot sa iti spun cine a semnat reclamatia si nici ce contine.
Cineva de la presa a dat telefoane pe aici si s-au cam suparat astia, pe aici. Cand ma intorc, la sfarsitul saptamanii, am sa va povestesc mai multe…,, a explicat parlamentarul pascanean.


Mentionam ca in sedinta extraordinara de la sfarsitul saptamanii trecute deputatul PSD Neculaui Ratoi a informat ca impotriva edilului sef, a viceprimarului si a consilierilor locali ar exista o sesizare la Comisia de Abuzuri a Camerei Deputatilor din partea unui pascanean care a reclamat numeroasele investitii ilegale facute in ultimul timp de actuala Administratie Locala.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Știri locale | Template Blue by TNB